Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach! - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 08:51   #2701
misiaczek187
Zadomowienie

Dot.: Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach!

Cytat:
Napisane przez pralinkax Pokaż wiadomość
Ma worek, który mnie np denerwuje. W ogóle to byłam nakręcona na nią póki nie stałam się jej posiadaczką
Na żywo nie widziałam,ale na zdjęciach podoba mi się bardzo więc może dopóki nie dotknę i obejrzę to lepiej się uspokoić
A co pralinko Ci się w niej nie podoba ? jest duża i może być przytłaczająca

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338589
misiaczek187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:52   #2702
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary część VII (!) - zakupoholizm+ wyprzedaż = pustki na kontach!

Cytat:
Napisane przez pralinkax Pokaż wiadomość
Ma worek, który mnie np denerwuje. W ogóle to byłam nakręcona na nią póki nie stałam się jej posiadaczką
Ja cały czas jestem nakręcona Zastanawiam się tylko czy nosząc w niej rzeczy nie w worku nie miałabym wrażenia że ładuję coś do torebki między skórę a podszewkę?
Stary 2011-06-28, 08:56   #2703
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Mnie też w sumie sporo się zeszło na zastanawianiu - prawie pół roku
Przegapiłam jakoś wersję czarną jak była w sklepach, a odkąd zaczęłam zwracać na ten model uwagę, to widziałam tylko wersję karmelową i czerwoną, które mnie nie do końca przekonywały I w sumie nie wiem, czy na którąś z nich bym się zdecydowała Wychodzę z założenia, że jak mam wobec czegoś wątpliwości już przed zakupem, to lepiej tej rzeczy nie kupować

Czarny dzięki czemu w ogóle nie rzuca się w oczy Wydaje mi się, że nawet samo wnętrze torby tzn. skóra od drugiej strony w czarnej wygląda troszkę estetyczniej, bo z daleka przypomina zamsz i nie widać na niej żadnych zarysowań czy plamek Moim zdaniem mogliby w pozostałych wersjach kolorystycznych bardziej zwracać uwagę na to, żeby zarówno wnętrze, jak i sam worek miały kolory jak najbardziej zbliżone do samej torebki
To rzeczywiście fajnie, że czarny zdałam sobie sprawę, że ja czarnej wersji tej torby nie widziałam nigdy na żywo Dobrze, że udało Ci się ją jakoś zorganizować. Mnie czarna nie przekonuje. Cieszę się z mojej karmelowej Pod ten woreczek wsadzam sobie kosmetyczkę, okulary w etui, mieści się nawet lustrzanka :P Wczoraj spakowałam do torby zakupy na obiad
surrealplace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:01   #2704
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez budgetka Pokaż wiadomość
a ilez to cudo kosztuje i z jakiego dzialu jest?? ten pudrowy musi byc fajny
Hmmm. Na metce jest napisane ZARA COLLECTION W... Ma taki fajny fason jakby bluzy, ale nie za szerokiej Ciekawe czy i ja się nie skuszę na pudrowy w drugiej turze
1.jpg2.jpg
Stary 2011-06-28, 09:05   #2705
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaczek187 Pokaż wiadomość
Do posiadaczek pięknej wielkiej i drogiej torebki czy ona ma jakieś zapięcie ? bo czytam o jakimś worku tutaj wspominacie
Czyli,że z torebki w razie czego nic mi nikt nie zwędzi
Ona ma taki wpinany worek... W 6 części wątku wklejałam bardzo dokładne zdjęcia - niestety nie mam już ich, więc jak Ci się chce poszukaj. Do tego woreczka można włożyć sporo rzeczy i jest on na suwaczek zapinany. Resztę rzeczy wkładasz luzem jakby do takiego koszyka otwartego... Ja zazwyczaj podróżuję samochodem, stąd to akurat nie było dla mnie problemem...
Stary 2011-06-28, 09:13   #2706
madi2020
Raczkowanie

Jakby ktos byl z Was w galerii w Radomiu dzisiaj i widzial czy dolozyli jakies inne rozmiarki jeszcze tych sukieneczek tulipanowych w paski lub innych kolorach to bardzo rposze napiszcie. bo bede tam jechac prawdopodobnie a jak nic mam tak ok. 100km
Stary 2011-06-28, 09:15   #2707
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surrealplace Pokaż wiadomość
Hmmm. Na metce jest napisane ZARA COLLECTION W... Ma taki fajny fason jakby bluzy, ale nie za szerokiej Ciekawe czy i ja się nie skuszę na pudrowy w drugiej turze
Załącznik 4052546Załącznik 4052547

ja kiedyś jak tylko się pojawiły kupiłam czarną, a teraz na wyprzedaży skusiłam się na pudrową właśnie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1309111422

Edytowane przez Spaza
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:16
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:21   #2708
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony mi się uparcie odpinał, dlatego m.in oddałam ją do kaletnika, żeby umocnił to zapięcie
a ile zapłaciłaś? bo mi też się odpina uporczywie.... torba jest świetna, ale zauważyłam że niektóre egz są zrobione z bardziej miękkiej skórki a niektóre z takiej sztywnej..

wklej fotki tej przeróbki pls

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj byłam w GM. Widziałam niebieskie kopertówki(całkiem sporo) i białe.
Miałam ze sobą żółtą kopertówkę i debatowałam czy zamienić ją na taki czerwony kuferek.
Ostatecznie stwierdziłam, że kopertówka na razie ze mną zostaje.
te kuferki są ładne jak stoją na półeczce jak coś się do niego włoży i trzyma za rączkę to brzydko się wyciągają
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:24   #2709
Spaza
Zakorzenienie

te torby o których piszecie są jeszcze normalnie do kupienia w Zarach?
bo ostatnio za nią już nie patrzyłam w ogóle, a zaczęłam się zastanawiać...

gdyby w pl była czarna to bym się nie wahała w ogóle...
Stary 2011-06-28, 09:28   #2710
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość
ja kiedyś jak tylko się pojawiły kupiłam czarną, a teraz na wyprzedaży skusiłam się na pudrową właśnie
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1309111422
) I jak nosi Ci się ta bluzka? Aplikacja się nie pruje?

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
a ile zapłaciłaś? bo mi też się odpina uporczywie.... torba jest świetna, ale zauważyłam że niektóre egz są zrobione z bardziej miękkiej skórki a niektóre z takiej sztywnej..

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

te kuferki są ładne jak stoją na półeczce jak coś się do niego włoży i trzyma za rączkę to brzydko się wyciągają
Hmm, a to ciekawe, ja myślałam, że ta skóra mięknie z czasem.. Jak długo masz swoją?
Stary 2011-06-28, 09:29   #2711
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Hmm, a to ciekawe, ja myślałam, że ta skóra mięknie z czasem.. Jak długo masz swoją?
bardzo dobrze jak nie mam pomysłu co założyć to ubieram właśnie ją myślałam,że właśnie będzie się pruć, koraliki będą odpadać, ale nie a piorę normalnie w pralce, nawet na zwykłym programie, nie dla delikatnych ubrań nawet
Stary 2011-06-28, 09:30   #2712
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:

gdyby w pl była czarna to bym się nie wahała w ogóle...
Przed wyprzedażą je widywałam w Łodzi, teraz myślę, że je pochowali... I wyjmą jak będzie ekspansja jesiennej kolekcji. Najlepiej byłoby chyba popytać, myślę, że moga mieć na magazynie
Stary 2011-06-28, 09:37   #2713
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Przed wyprzedażą je widywałam w Łodzi, teraz myślę, że je pochowali... I wyjmą jak będzie ekspansja jesiennej kolekcji. Najlepiej byłoby chyba popytać, myślę, że moga mieć na magazynie
masz może pełny nr ref. torebki? bo na stronie jest Ref. 4090/004, a to chyba nie cały?
Stary 2011-06-28, 09:40   #2714
misiaczek187
Zadomowienie

Właśnie odnalazłam zdjęcia i chyba chcę to karmelową gorzej jak w domu już mi się nie spodoba
Widujecie ją w sklepach ? Ostatnio byłam w Magnolii Wrocław,ale nie widziałam jej.
A na allegro wysyp

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338589
misiaczek187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:42   #2715
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
masz może pełny nr ref. torebki? bo na stronie jest Ref. 4090/004, a to chyba nie cały?
na pewno cały
Stary 2011-06-28, 09:43   #2716
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
4090004105 z tym, że ja mam karmelową
Stary 2011-06-28, 09:43   #2717
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

mam ją z miesiąc najwyżej dwa, ale nie noszę jej codziennie, teraz mam fazę na kuferek budgetkowy moja jest np sztywna, a widziałam w sklepi e bardziej miękkie
Stary 2011-06-28, 09:47   #2718
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budgetka Pokaż wiadomość
a ilez to cudo kosztuje i z jakiego dzialu jest?? ten pudrowy musi byc fajny

normalnie 129, teraz 69

Cytat:
4090004105 z tym, że ja mam karmelową

o karmelową właśnie chodzi, bo czarna nie jest chyba dostępna?
Stary 2011-06-28, 09:52   #2719
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
mam ją z miesiąc najwyżej dwa, ale nie noszę jej codziennie, teraz mam fazę na kuferek budgetkowy moja jest np sztywna, a widziałam w sklepi e bardziej miękkie
Też mam sztywną, nie widziałam miękkich Tylko na jednym zdjęciu
1.jpg
Stary 2011-06-28, 09:54   #2720
surrealplace
Zadomowienie

Cytat:
normalnie 129, teraz 69

o karmelową właśnie chodzi, bo czarna nie jest chyba dostępna?
Ja widywałam ostatnio głównie karmelowe ewentualnie czerwone. Ale możliwe, że jeśli te torby wejdą w jesienną kolekcję czarne znów się pojawią
Stary 2011-06-28, 10:02   #2721
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja widywałam ostatnio głównie karmelowe ewentualnie czerwone. Ale możliwe, że jeśli te torby wejdą w jesienną kolekcję czarne znów się pojawią
dobrze byłoby
Stary 2011-06-28, 10:07   #2722
asik123456789
Zakorzenienie

A nie wydaje sie wam, ze w serialu prosto w serce socha miala taka bardziej miekka ta torebke? Moze ja sobie ja kupie jesli przyjma mi reklamacje mojej poprzedniej

Wczoraj bylam w plazie i kuferkow budgetkowych brak
asik123456789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:13   #2723
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Cytat:
czyli dobrze przewidziałam kuferkowy problem

Cytat:
ja widuję, kuszą mnie cały czas
Stary 2011-06-28, 10:23   #2724
surrealplace
Zadomowienie

Kilka zdjęć z karmelkową torbą i w zarowej zipowej spódnicy. Wybaczcie kadr, jest z krzesła

1.jpg2.jpg3.jpg

Edytowane przez surrealplace
Czas edycji: 2011-06-28 o 10:31
Stary 2011-06-28, 10:36   #2725
praline
Zakorzenienie

Dziewczyny, na Allegro pojawiła się jedwabna kwiatowa tunika. Rozmiar S w tytule, a na aukcji napisane, że M Trochę ryzykowny zakup
http://allegro.pl/zara-women-sliczne...690125258.html
praline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:37   #2726
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczek187 Pokaż wiadomość
Do posiadaczek pięknej wielkiej i drogiej torebki czy ona ma jakieś zapięcie ? bo czytam o jakimś worku tutaj wspominacie
Czyli,że z torebki w razie czego nic mi nikt nie zwędzi
Tak jak napisały dziewczyny sama w sobie nie ma żadnego zapięcia W środku jest tylko zapinany na suwak worek, który też można odpiąć, jakby się komuś nie podobał Bezpieczniej jest jednak nosić rzeczy w nim - zawsze mniejsze ryzyko, że nam coś wypadnie/ktoś nam wyciągnie.

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Ja cały czas jestem nakręcona Zastanawiam się tylko czy nosząc w niej rzeczy nie w worku nie miałabym wrażenia że ładuję coś do torebki między skórę a podszewkę?
Ja noszę wszystkie drobiazgi w worku, natomiast dokumenty, gazety czy nawet butelkę z wodą obok Jakoś nie miałam problemów z przestawieniem się na jej organizację

Cytat:
To rzeczywiście fajnie, że czarny zdałam sobie sprawę, że ja czarnej wersji tej torby nie widziałam nigdy na żywo Dobrze, że udało Ci się ją jakoś zorganizować. Mnie czarna nie przekonuje. Cieszę się z mojej karmelowej Pod ten woreczek wsadzam sobie kosmetyczkę, okulary w etui, mieści się nawet lustrzanka :P Wczoraj spakowałam do torby zakupy na obiad
Ja zanim jej nie dostałam, też nie miałam okazji jej nigdzie w wersji czarnej spotkać Co więcej wiedziałam, że taka wersja jest tylko ze strony i serialu, w którym Socha z nią chodziła
Jak na ironię, świeżo po jej dostaniu, pierwszego dnia wyprzedaży widziałam na mieście/w Zarach aż 3 (!) te czarny torby, nie mówiąc już od kilku karmelowych To był chyba prawdziwy dzień shopperów

BTW na mojej na metce też jest napisane 'Pre-Fall 2011 Collection' więc pewnie i u nas będą one jako jesienno-zimowa kolekcja co zwiastuje jeszcze większy ich wysyp na ulicach

Najważniejsze, żeby wybierać to, co nam najbardziej odpowiada
A to, że pakowna jest, to fakt, któremu trudno zaprzeczyć

Cytat:

Za przeróbkę tych zapięć? Trudno powiedzieć, bo robię w niej jeszcze kilka innych rzeczy więc suma jest na pewno odpowiednio wyższa.. Myślę, że samo przyszycie tych dziurek nie wyniosło by dużo
Jak tylko ją odbiorę, to wrzucę zdjęcia

Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli w Warszawie, to mogę dać Ci namiary na naprawdę dobrego kaletnika, który już kilka moich Zarowych toreb ratował/przerabiał tak, że wyglądały lepiej niż ze sklepu

A co do skóry, to mnie osobiście wydaje się, że te, które przyszły ostatnio (wersja karmelowa) są zdecydowanie porządniej wykonane. Raz, że rzeczywiście te przeszycia nie są już tak rażąco czarne jak w poprzednich egzemplarzach, dwa - rączki się nie strzępią i trzy - nie są porysowane

Cytat:
na pewno cały
Nie, brakowało w nim trzech ostatnich cyfr oznaczających kolor, ale one są niepotrzebne do sprawdzenia w systemie

Cytat:
Napisane przez asik123456789 Pokaż wiadomość
A nie wydaje sie wam, ze w serialu prosto w serce socha miala taka bardziej miekka ta torebke? Moze ja sobie ja kupie jesli przyjma mi reklamacje mojej poprzedniej
Myślę, że była na pewno bardziej wyrobiona. Inna sprawa, że ona nosiła tam jakieś drobiazgi i bez worka więc to też miało wpływ na jej inne zachowanie

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:38   #2727
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka zdjęć z karmelkową torbą i w zarowej zipowej spódnicy. Wybaczcie kadr, jest z krzesła

Załącznik 4052658Załącznik 4052659Załącznik 4052660
piękna torba

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:39   #2728
praline
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 4052658Załącznik 4052659Załącznik 4052660
też mam tę spódniczkę. Torby zazdroszczę

Tutaj na ebayu dziewczyny jest XS z zipowej spódniczki, ale przesyłka strasznie droga bo z L.A.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT

Edytowane przez praline
Czas edycji: 2011-06-28 o 10:40
Stary 2011-06-28, 10:44   #2729
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
też mam tę spódniczkę. Torby zazdroszczę

Tutaj na ebayu dziewczyny jest Xs ze spódniczki, ale przesyłka strasznie droga bo z L.A.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
Widziałam ale ta cena szok

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Tak jak napisały dziewczyny sama w sobie nie ma żadnego zapięcia W środku jest tylko zapinany na suwak worek, który też można odpiąć, jakby się komuś nie podobał Bezpieczniej jest jednak nosić rzeczy w nim - zawsze mniejsze ryzyko, że nam coś wypadnie/ktoś nam wyciągnie.

Ja noszę wszystkie drobiazgi w worku, natomiast dokumenty, gazety czy nawet butelkę z wodą obok Jakoś nie miałam problemów z przestawieniem się na jej organizację

Ja zanim jej nie dostałam, też nie miałam okazji jej nigdzie w wersji czarnej spotkać Co więcej wiedziałam, że taka wersja jest tylko ze strony i serialu, w którym Socha z nią chodziła
Jak na ironię, świeżo po jej dostaniu, pierwszego dnia wyprzedaży widziałam na mieście/w Zarach aż 3 (!) te czarny torby, nie mówiąc już od kilku karmelowych To był chyba prawdziwy dzień shopperów

BTW na mojej na metce też jest napisane 'Pre-Fall 2011 Collection' więc pewnie i u nas będą one jako jesienno-zimowa kolekcja co zwiastuje jeszcze większy ich wysyp na ulicach

Najważniejsze, żeby wybierać to, co nam najbardziej odpowiada
A to, że pakowna jest, to fakt, któremu trudno zaprzeczyć

Za przeróbkę tych zapięć? Trudno powiedzieć, bo robię w niej jeszcze kilka innych rzeczy więc suma jest na pewno odpowiednio wyższa.. Myślę, że samo przyszycie tych dziurek nie wyniosło by dużo
Jak tylko ją odbiorę, to wrzucę zdjęcia

Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli w Warszawie, to mogę dać Ci namiary na naprawdę dobrego kaletnika, który już kilka moich Zarowych toreb ratował/przerabiał tak, że wyglądały lepiej niż ze sklepu

A co do skóry, to mnie osobiście wydaje się, że te, które przyszły ostatnio (wersja karmelowa) są zdecydowanie porządniej wykonane. Raz, że rzeczywiście te przeszycia nie są już tak rażąco czarne jak w poprzednich egzemplarzach, dwa - rączki się nie strzępią i trzy - nie są porysowane

Nie, brakowało w nim trzech ostatnich cyfr oznaczających kolor, ale one są niepotrzebne do sprawdzenia w systemie

Myślę, że była na pewno bardziej wyrobiona. Inna sprawa, że ona nosiła tam jakieś drobiazgi i bez worka więc to też miało wpływ na jej inne zachowanie
to mi zawsze Panie sprawdzają tylko po numerze ze strony i podaje kolor i one mają już cały numer

bardzo chętnie poznam Twojego kaletnika

a co jeszcze zmieniasz w tej dużej torbie?
Stary 2011-06-28, 10:48   #2730
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam ale ta cena szok

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

to mi zawsze Panie sprawdzają tylko po numerze ze strony i podaje kolor i one mają już cały numer

bardzo chętnie poznam Twojego kaletnika

a co jeszcze zmieniasz w tej dużej torbie?
Za przesyłkę szok, ale całość wychodzi teraz ok 130zł

Dziewczyny dostałam tulipanowego pasiaka - jest extra!!!!!!!! Jeszcze raz dziękuję Stokrotko za uspokojenie, spałam spokojnie Faktycznie jest dużo mniejszy od kremowego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości