|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 17,07% |
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
0 | 0% |
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
1 | 2,44% |
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
6 | 14,63% |
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
27 | 65,85% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja naprawdę nie narzekam jakoś ale dla mnie to za mała waga tym bardziej że i tak jestem chuda (nie szczupła tylko chuda...) \ ło matko!!! cudne ma te włoski jezu musiałaś mieć MEGA ZAGAGORĘ!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() no masakra...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-06-30 o 12:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Rozeznanie
|
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
i ty to miałaś przez lekarza przepisane czy sama tak podałaś? ja miałam mleko ar ale sama zmieniłam na nutriten bo tamto mleko nas rujnowało kasowo - puszka 30zł na 2-3dni... a ten syrop na długo starcza?
#4774 |
Zakorzenienie
|
Jaka slodka Pusia
![]() ![]() ja się rozczuliłam ostatnio u przyjaciółki nad małym kotkiem ![]() Eirene moja siostra tak chudła przy niedoczynności tarczycy ![]() czarna a Ty zacznij jesc ![]() Mi zostało jeszcze jakieś 4 kg. musze skonczyc ze slodyczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dlatego się przestraszyłam bo ejszcze tyle nie ważyłam i to tak schudłam w 3 dni więc idę na badania chyba te z krwi wystarczą nie? czy siuśki też?
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
na tarczyce tylko krew
ale moze przy okazji wez i mocz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 |
Zakorzenienie
|
a no to na wszelkie szelki kubeczek mi jeszcze z ciąży został to wezmę ![]()
#4778 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zakorzenienie
|
na tarczyce krew i trzeba wszystkie te ft3 czy tam 4 i koniecznie prolaktyna + wizyta u endokrynologa bo musi zrobic usg - bo czasem krew ok a są drobne guzki na tarczycy
ja miałam z tarczycą w drugą stronę - w tydzien 3 kilo do przodu na diecie...masakra
#4780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam czy najpierw do lekarza się nie przejść żeby nie płacić za te badania ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamietam jak schudlam 3 lata temu tak jak ty...w ciagu tyg.chyba z 5 kilo mi poszlo masakra ....poszlam do lekarza porobilam badania ,potem prywatnie usg,wezly chlonne normalnie wsio co sie dalo...i na koniec lekarz stwierdzil ze to na tle nerwowym.... ![]() ![]() Acha i dodam ze stracilam MAJATEK!!!!!!! na badania,typu usg.....i nie tylko szok!!!!bo nie mialam zamiaru czekac na nfz,chybaby mi to z rok zeszlo jak nie lepiej ![]()
![]() ![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-06-28 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4782 |
Zakorzenienie
|
My dzis siedzimy pewnie w domku, bo od rana leje i zimno, brrr
małą juz 2 razy dzis przebierałam- rano ulało jej się tak, ze cały rekaw zmoczyła, a teraz nogawkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
Olusia nie bardzo chce,bo ból brzucha jest nie do zniesienia... przejdę się chyba do lekarza,ale przypuszczam,że dostanę skierowanie na gastroskopie,a tego nie przeżyje!!! :/
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
Eirene, procedura jest taka, ze jak nie chcesz plaic za ft3 ft4, lub t3 t4, to musisz wziac od ogolengo lekarza skierowanie do endokrynologa, zapisac sie do niego( a z tego co wiem trudno sie dostac) i jedynie on cimoze zlecic te badania za darmo. natmiast twoj lekarz internista moze ci zlecic badanie tsh jedynie z kręgu tarczycy. a prolaktyne tez endokrynolog. jedno badanie za ft3 kosztuje u mnie ok 20zł. lepiej sie dwoeidz którą formę masz zrobic czy t3 i t4, czy ft3 i ft4 zebys niepotrzebnie kasy nie wydala. są na forum dziewczyny z problemami z tarczyca to pomogą - tak mi sie wydaje
![]() a my nocke mielismy wyrywana naglym placzem, wiec co godzine musialam wstawac poglaskac po glowce i spal. a rano mu zrobilam meega krzwyde! o 5 zmienialam pampka ale bylam okropnie zaspana, i z jednej strony odkleilam a zdrugiej sie do skory przykleilo i ja to pociagnelam o matko ale byl placz ![]() ![]() ![]()
#4785 |
Wtajemniczenie
|
No nie dałam rady nadrobić
![]() ![]() ![]() Mój Bąbel miał dziś niezłą nockę, bo pierwszy raz spał aż do 4 ![]() ![]() Teściowa nam załatwiła na dziś wizytę u znajomej pediatry i jeszcze ona zobaczy co to za wysypkę Dawid ma. Trzymajcie kciuki, bo od razu się zważymy i mam nadzieję, że ładnie przybrał przez ten tydzień, chociaż po szczepieniu nie miał apetytu więc może być różnie ![]() A poza tym jest zimno, wieje i pada i mnie się to wcale nie podobaaaaa ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-06-28 o 08:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 |
Zadomowienie
|
wkurza mnie jak ktos mowi ze lekarz internista jest zly bo nie chce przepisac jakis specjalistycznych badan, ale wszytsko jest ujete w ustwie i NFZ nie zaplaci z a badania ktore nie sa na liscie,
1. Badania hematologiczne: 1. morfologia krwi obwodowej z wzorem odsetkowym: 2. płytki krwi; 3. retikulocyty; 4. odczyn opadania krwinek czerwonych (OB). 2. Badania biochemiczne i immunochemiczne w surowicy krwi: 1. sód; 2. potas; 3. wapń całkowity; 4. żelazo; 5. stężenie transferyny; 6. mocznik; 7. kreatynina; 8. glukoza; 9. test obciążenia glukozą, 10. białko całkowite; 11. proteinogram: 12. albuminy; 13. kwas moczowy; 14. cholesterol całkowity; 15. cholesterol-H DL; 16. cholesterol-LDL; 17. triglicerydy (TG); 18. bilirubina całkowita; 19. bilirubina bezpośrednia: 20. fosfataza alkaliczna (ALP); 21. aminotransferaza asparaginianowa (AST); 22. aminotransferaza alaninowa (ALT); 23. gammaglutamylotranspeptyd aza (GGT); 24. amylaza: 25. kinaza kreatynowa (CK); 26. fosfataza kwaśna całkowita (ACP); 27. czynnik reumatoidalny (RF); 28. miano antystreptolizyn O (ASO): 29. hormon tyreotropowy (TSH); 30. antygen HBs-AgHBs; 31. yDRL 3. Badania moczu: 1. ogólne badanie moczu z oceną mikroskopową osadu; 2. ilościowe oznaczanie białka; 3. ilościowe oznaczanie glukozy; 4. ilościowe oznaczanie wapnia; 5. ilościowe oznaczanie amylazy. 4. Badania kału: 1. badanie ogólne; 2. pasożyty; 3. krew utajona – metodą immunochemiczną. 5. Badania układu krzepnięcia: 1. wskaźnik protrombinowy (INR); 2. czas kaolinowo-kefalinowy (APTT); 3. fibrynogen. 6. Badania mikrobiologiczne: 1. posiew moczu z antybiogramem; 2. posiew wymazu z gardła; 3. ogólny posiew kału w kierunku pałeczek Salmonella; Shigella; 4. białko C-reaktywne (CRP). 7. Badanie elektrokardiograficzne (EKG) w spoczynku. 8. Badanie ultrasonograficzne (USG) jamy brzusznej. 9. Zdjęcia radiologiczne: 1. zdjęcie klatki piersiowej w projekcji AP i bocznej; 2. zdjęcia kostne – w przypadku kręgosłupa; kończyn i miednicy w projekcji AP i bocznej; 3. zdjęcie czaszki i zatok w projekcji AP i bocznej; 4. zdjęcie przeglądowe jamy brzusznej.
#4787 |
Zakorzenienie
|
Hej. wczorajsze szczepienie wykończyło moje dziecko.do wieczora była niespokojna, marudna i płaczliwa i praktycznie nie dawała sie odłożyc do łóżeczka. Nigdy jeszcze tak nie mielismy!
Dziś póki co jest dobrze, ale za to mnie tak boli głowa że coś strasznego, moze ciśnienie jest jakies słabe dzis??? Natka, mozesz podać nazwę tego syropu??? wanilia, dziękuję-ucałowałam!!! laseczka, super wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj zważyć małego, ponieważ wagę oddałam dla koleżanki, jej jest bardziej przydatna i mały waży 5900 gram, więc przybrał przez tydzień 220 to chyba nie jest źle? Biorąc pod uwagę że już w trzecim miesiącu życia dzieci aż tak chyba nie powinny przybierać dużo ![]() Wczoraj przyszedł nam smok Tolo i robi furorę, Jasiek nie może od niego oderwać oczu i jest naprawdę duży, myślałam że będzie mniejszy a tu taka fajna niespodzianka. Dzisiaj jedziemy po resztę zakupów na wyjazd nad morze i ten namiot kupię chyba w Pepco, są w po 29,90 tylko muszę zobaczyć czy jest fajny. Ogrodowe rzeczy mieli fajne i baseny też mają porządne - mam dwa to i może namiot będzie fajny. Zajrzę też chyba do ReKids zobaczyć te kurtki skórzane. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mora, ślicznie wyglądacie ![]() Nuna, niech przeciąga sk...jeden, i tak się nie wymiga ![]() Eirene, faktycznie sprawdź tarczycę, ale wagi to Ci zazdroszczę ![]() ![]() Mordka, ale włosiska ![]() Czarna, Ty nie przesadzaj bo skończy się problemami a w najlepszym razie efektem jojo. |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas cieeeeezka noc. Mala znowu ma katar i to taki ze klatka zawalona. Wstala o 12 wyciagnelismy glutki, ale za duzo sie nie da bo to jednak gleboko jest troche jedzonka, pozniej o 3 glutki i nasze lozko i pozniej o 5 zjadla 110 i 40 min probowala ja uspic i wstalysmy o 9. Ta pogoda tutaj jest do dupy goracao 30C a wieje wiec mala sie przeziebia;/ Tyle komarow may ze spac nie mozemy tlyko odganiamy i modle sie zeby malej nie pogryzly. Z tego co widze mala jest ok ale ja pogryziona jak zawsze(rok temu na weselu kolezanki 40kilka ugryzien w jedna noc;/) dzis nawet w piers nie dziabnely wiesniaki jedne;/ Wy chudniecie a ja tyje... dlaczego nie mozna wymieniac sie kilograami;p??!!
![]() |
#4791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tam nie da sie mniej wyda c....niestety :/ dzięki, chyba go kupię, bo juz dostaje szału z tym ulewaniem i olewaniem Nas przez lekarza ![]() Cytat:
dziewczyny, a te namioty dla dzieci nie nagrzewają sie?? zaczyma powoli robic liste zakupów nad morze.....co Wy kupujecie dla dziec oczywiscie??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ja dzisiaj miałam fatalną noc, nie mogłam zasnąć, męczyłam się prawie do 3 a Idalka spała jak zabita 9h ![]() Mój mały kociak zaczął pić z miseczki ![]() i dzisiaj zamiast w jego posłaniu, rano znalazłam go śpiącego na kanapie, zadomowił się ![]() Tylko jeszcze robi w pieluchy ![]() Ciekawe jak nam przyjdzie nauka czystości. Cytat:
może od razu cię nie wyślę na gastroskopię ![]() Cytat:
ja w moim mały miasteczku te opakowania dostaję w markecie Intermarche, oraz w drogerii Schleker natomiast te mniejsze opakowania po 350g są praktycznie wszędzie Lidl, mam taki mały market Netto to tam opakowania 350g są tanie i wychodzą tak samo jak 600g ![]() myślę, że w większych marketach to na pewno sa te opakowania, może nawet taniej niż ja kupuje
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Ja chcialam kupic ten namiot ale Tz powiedzial ze przy wysokich temperaturach30-50C nagrzewa sie za BARDZO i nawet dzieciaczki umieraly, ale to w Hiszpanii
![]() |
#4794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() radoche miałam niezłą, śliczna jest, teraz tylko nauczyć się wiązać eh ;p Cytat:
![]() ![]() też chcę lwa...;p Cytat:
mysle,ze opanuje , mam nadzieje ![]() Eirenne oj kochana rób badania...! tż poszedł z małym w marsupi na zakupy ![]() ![]()
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
mój śpi po nocy
![]() a mała leży obok mnie, tak patrzę na nią i jednak zieleń to nie jest jej kolor ![]()
#4796 |
Zakorzenienie
|
Ja Fabiana uwielbiam w błękicie, ma niebieskie oczka ( haha jak większość niemowlaków ) i takie blond włoski, w niebieskim mu super
![]()
#4797 |
Rozeznanie
|
iweczka ten syrop to gastrotuss baby. Lekarz polecił mi ten syrop, to jest butelka 200 ml za ok. 28 zł. Syrop podaje się przed każdym piciem i zależy od wagi dziecka, ja podaje przed każdym piciem ok. 3,5 ml. Na nim pisze, że to jest syrop przeciwrefluksowy, mi pomógł, po tygodniu systematycznego stosowania problem ulewania a nawet wymiotów minął. Teraz to Anastazja uleje, ale z przejedzenia
![]()
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
moja wyglada dobrze w mocnych kolorach, w ala wyplowialych strasznie blada;p, ale w bialym ok;p
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez dzis glowa boli i w ogole sie czuje jakby mi ktos przywalił. Apap sobie nawet łyknęłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
iweczka,izabela z leksza przecholowałam-no ale na własne życzenie...
iweczka o kurde,to ładny miałaś wczoraj dzień... oby dziś już byla aniołeczkiem ![]() ![]() Zrobiłam pranie,wywiesiłam na podwórku...taka ładna pogoda,że zmobilizowałam się do roboty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Aaa,chciałam Wam jeszcze powiedziec,że oczko Mai już nie ropieje -pomogło zakraplanie solą fizjologiczną ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.