![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Żałuję że z nim nie jestem
Mój problem polega na tym że zerwałam z osobą którą bardzo kocham. Byliśmy ze sobą ponad 5 lat. Mieliśmy wspólne plany. Co roku jeździliśmy na wakacje, zawsze wybieraliśmy sie razem. Nie dawno coś zaczęło się psuć. Mieliśmy sporo kłótni o różne błahostki ale wracaliśmy do siebie bo nie mogliśmy dłużej bez siebie żyć. Otóż 18 czerwca w sobotę napisał mi że jedzie z kolegami na imprezę. Dodam że nigdy nie imprezujemy bez siebie bo tak mamy ustalone. Trochę bylam zła napisałam mu żeby później nie żałował. Następnego dnia pytał czy jestem obrażona ja nic sie nie odzywałam. W poniedziałek znowu napisał żebym sie odezwała ja mu wszystko wygarnełam co mnie boli i zerwałam z nim. On napisał że jest tylko typowym facetem że był caly czas osaczony przeze mnie i czasem był nie szczery jeżeli ma sie zmienić to musiałabym ciepliwie poczekać. Po tym esie pomyslałam sobie że mu nie zależy i dałam sobie spokój. Miałam nadzieję że jednak przyjedzie do mnie i porozmawiamy. Jednak tak się nie stało. W minioną sobotę koleżanka zabrała mnie nad jezioro na imprezę. Gadałyśmy sobie. Mówiła ze widziała go na tygodniu parę razy jak dobrze sie bawi a teraz jest na jakiejś imprezie. Zadzwoniła do jego kolegi który był z nim i dowiedziała się że jest z nimi jakaś dziewczyna przez telefon słyszała jak mój były ją caly czas wolał żeby do niego przyszła. Zabolało mnie. Ta koleżanka wyjaśniła mi że wtedy pojechał na imprezę bo chciał pożegnać kolegę który wyjeżdża i dlatego pewnie mnie nie zabrał. Byłam zła zarówno na niego jak na siebie. Gdyby mi powiedział prawdę zrozumiałabym. Nie wiem co już robić. Wiem że pochopnie podjęłam decyzję o rozstaniu ale wtedy emocje panowały. Żałuję na prawdę że tak postąpiłam. On jest najważniejszą osobą w moim życiu. Nie wiem co robić. Jemu został jeszcze tydzień urlopu może chce go wykorzystać na imprezy i dlatego nic nie pisze. Mam czekać aż się odezwie czy coś działać? Najbardziej mnie boli że teraz może znaleźć inną. Jeżeli się odezwie to co mam robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żałuję że z nim nie jestem
Zerwałaś z nim to bądź konsekwentna. Zbudowaliście związek na zakazach, fochach, obrażaniu się, on imprezuje bez Ciebie, nie chce psuć sobie zabawy, zabierając na nią własną dziewczynę, Ty zrywasz z nim pochopnie. Ty żałujesz, on nie. Albo będziesz go blagać, albo zachowasz honor i odejdziesz swoją drogą.
W to, że on jest taki wyjątkowy i jedyny, doskonały, niestety cieżko mi uwierzyć.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wiem że źle zrobiłam. Nie myślałam nad tym co robię. Zawsze było tak że wracaliśmy do siebie zaraz. Teraz czuję się odepchnięta. Tyle razy mnie zapewniał że mnie kocha ja jego też. Może mu dam czas aż sam się odezwie. Nie chcę go tracić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Jak Cię naprawdę kocha to się odezwie, chyba że będzie imprezował z innymi dziewczynami. Tobie jak widać zależy i żałujesz rozstania, jemu najwidoczniej jest lepiej skoro teraz tak się bawi. Poczekaj narazie, nie warto go prosić żeby wrócił na siłę.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Po 1. Zerwałas z nim przez smsa po 5letnim związku? Nie uważasz że to było hm... Nieodpowiednie, chamskie, dziecinne...? (nie potrzebne skreślić)
Po 2. Związek budowany na zakazaćh. Typu nie możesz iść beze mnie to chyba brak zaufania. A bez zaufania nic nie przetrwa. Po 3. Tak łatwo ten twój luby pogodził się z zerwaniem. Nie walczył nie przyjechał nawet porozmawiać. Pomysł. O czymś to świadczy. Ja nie wiem jak jest w innych związkach ale u nas zaufanie to podstawą ją mogę chodzić bez niego a on beze mnie- przecież na babski wieczór go nie wezmę i odwrotnie. Ufam i już. A mój tz NAPEWNO by przyjechał porozmawiać i próbować naprawić sytuację czy swój błąd bo mnie KOCHA. Nie szalał by na imprezie z innymi łaskami. No chyba że tak Twój tz to przeżywa i odreagowuje imprezując ale w to jakoś nie wierzę.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Pewnie i masz rację. A to głównie z mojej winy. Jego strata bardzo mnie boli mam nadzieję że po jakimś czasie zapomnę
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Tzn zabraniać mu nie zabraniałam chodził na typowe męskie spotkania do baru na piwo tak samo jak i ja. Chodzi o to że weekendy przeważnie spędzaliśmy razem. Po sesji nawet chciałam z nim gdzieś jechać na imprezę bo wcześniej nie mogłam bo studia zaoczne ale on mówił że nie ma ochoty. A zerwałam przez esa bo ani nie chciał przyjechać ani zadzwonić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No to moim zdaniem masz odpowiedź na to czy mu zależało/zależy. Poczekaj na jego ruch. Jak nic nie zrobi to będziesz wiedziała że nie ma sensu. Rozumiem że Tobie zależy sama jestem w 5letnim związku i nie wyobrażam sobie rozstania. Mam nadzieję d Twój tz się opamięta i wróci na kolanach
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tyle w temacie.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Słuchaj wyjaśniłam juz dlaczego zerwałam przez esa to on nie chciał przyjechać i pogadać... To co niby miałam zrobić? Zła byłam bo jakby mu zależało to by przyjechał i wyjaśnił sprawę. Dobra dziewczyny dzięki za rady. Może jakoś sie ułoży
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego sama do niego nie pojechałaś? No wybacz, on miał przyjechać aby usłyszeć, że z nim zrywasz?
Daj facetowi żyć. Zerwałaś, więc trzymaj się tego. Ja nie chciałabym być z osobą, która jest chwiejna jak chorągiewka na wietrze i co chwile zmienia zdanie. Żyłabym w ciągłym strachu, że jak coś nie pójdzie po jej myśli, jak się pokłócimy to znowu mnie zostawi. Tak się nie da.
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To, że autorka i jej chłopak nie mogli bez siebie wychodzic na imprezy to chyba normalne wg mnie. W moim związku jest tak, że jeżeli mam iść na babski wieczór, gdzie nie ma chłopaków, to idę. Jeżeli mój chłopak ma iść oglądać mecz TYLKO z chłopakami, to też idzie. Ale jeżeli w grę wchodzi impreza, większa impreza, to chyba oczywiste, że idziemy razem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
a on teraz pewnie odetchnał i dlatego się bawi.. w końcu nikt mu nie zabrania.. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
a co chłopak inwalida?? nie umie się opędzić tylko musi wykorzystać??? jak się panna rzuci to już nie ma odwrotu ?? błagam..
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to jest właśnie brak zaufania. Robisz z zdrowego faceta kogoś zupełnie bez rozumu, kogo trzeba pilnować i bronić przed złymi panienkami.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam, żebym miała wytyczać jakieś oficjalne granice swojemu TŻ, ani żeby on mi mówił "słuchaj, z tą i tą możesz się bawić, ale jeśli napatoczy się jakiś kolega, to wracasz do domu". Nie chciałoby mi się po prostu marnować czasu na pilnowanie chłopa. On powinien wiedzieć na ile mu wolno, tak samo jak wiemy i my, nie dając się podrywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubione: ale to jest ewidentny niedobór zaufania (może nie całkowity brak, bo zdarza Wam się wychodzić oddzielnie, ale spory niedobór, wręcz brak w pewnych sytuacjach). Pijana dziewczyna na imprezie zgwałci Ci faceta - oczywiście. On się bronić nie potrafi, jak rozumiem? ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dobra, ja rozumiem, że chłopak nie jest inwalidą i może się od takich lasek odpędzić, ale ja nie mówię o tym. Mi nie chodzi o to, że jak laska się rzuci na faceta to on od razu się za nią bierze. Bardziej chodziło mi o to, że jak laska się upije to nie wie co robi i może np pocałować mojego chłopaka z zaskoczenia. On oczywiście może ją od razu odepchnąć ale ja i tak byłabym za tego buziaka wściekła, chociaż nie byłaby to wina mojego chłopaka. Dlatego wolę chodzić razem z nim na imprezy. Ale skoro wy tego nie rozumiecie no to trudno
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- I możecie wierzyć lub też nie - ja mojemu Tż ufam. Dlatego nie mówcie, że tak nie jest, bo jak jest naprawdę wiem tylko ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
W moim związku jest podobnie, każde z nas może sobie wychodzić na imprezy bez partnera, nigdy nie było zakazów ani z mojej strony ani ze strony TŻ, ja mu ufam on mi też i oboje uwazamy że każde z nas ma swój rozum i wie co mozna robić a co było by nieodpowiednie czy nie w porządku wobec partnera, jak sie chce zdradzić to i pilnowanie nie pomoże.
Co do autorki, myślę że skoro to Ty zerwałaś to teraz trzeba liczyć się ze swoimi słowami i czynami, nigdy nie należy podejmować pochopnych decyzji, ale skoro juz powiedziałaś "a" to albo się tego trzymaj albo spróbuj porozmawiać, w końcu tylko Ty wiesz jak było między wami przez te 5 lat związku i czy warto próbowac wrocić do tego.
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłość , szacunek i związek to nie są karty przetargowe. A Ty najpierw gadasz o miłości a potem zrywasz za karę bo nie przyleciał jak pies na gwizdnięcie. A tu ZONK - okazuje się ze nasze decyzje mają swoje konsekwencje. Nikt kto ma do siebie choć cień szacunku po takim SMSie już nie wróci. Partner to nie szmaciana lala, ze się go rzuca w kąt jak się ma focha o byle pierdołę. Sandra_92 Cytat:
![]() Nie puszczaj go też do warzywniaka po pietruszkę, bo tam na zapleczu moze siedziueć napalona sprzedawczyni rzucić się na niego znienacka i zgwałcić na beczce z kiszoną kapustą. I do pracy- bo tam w damskim WC obok męskiego WC może się czaić rycząca kadrowa, zdybie go nad pisuarem i strach mysleć co mu pocałuje. I do szkoły, na każdym metrze kwadratowym stado dziewuch czyhajacych żeby skraść całusa ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ufasz mu w pełni, jakiegoś byś scenariusza nie wymyśliła na usprawiedliwienie tego faktu. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po co takie głupie wyśmiewanie się z Twojej strony? Ja napisałam tutaj, żeby wyrazić swoje zdanie a tu takie komentarze... Poza tym chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo ja odniosłam się tylko do sfery 'alkohol i imprezy' a nie 'warzywniak', 'szkoła', czy 'praca' ![]() ![]() A teraz kilka słów do dziewczyn, które są przeciwko mnie : myślicie, że jak facet idzie bez was na imprezę to tańczy z kolegami w kółeczku ? A tak poza tym, jak facet bawi się na imprezie z fajną laską i oboje są podpici, to do zdrady jest już tylko o krok. Znacie powiedzenie ' chwila słabości'? Nie? No to już teraz tak, jeżeli macie chwilę czasu to pomyślcie co tak naprawdę może to oznaczać ![]() A jeżeli chodzi niby o to, że ja trzymam chłopaka na smyczy, bo nie pozwalam mu chodzić samemu na imprezy, no to niestety tak nie jest bo: 1. On nie wyobraża sobie gdzieś iść i bawić się beze mnie 2. To właśnie ze mną uwielbia spędzać czas, a nie z innymi laskami 3. Za każdym razem sam mi proponuje, żebyśmy poszli RAZEM a nie osobno, bo widocznie też w ten sposób chce mi okazać swoją miłość Jesteśmy ze sobą ponad rok i wszystko układa się świetnie i nigdy z jego ust nie padło zdanie, że używam wobec niego jakichś zakazów. Tak się teraz zastanawiam, czy którakolwiek z was, która próbuje ze mnie drwić, ma chłopaka. Bo chyba nie wiecie co to znaczy być w związku. Szczerze mówiąc, wszystkie pary które znam, wolą chodzić razem na imprezy. Jasne, są też takie osoby, które za nic w świecie nie chciałyby pójść ze swoją drugą połówką na imprezę. A wiecie czemu? Chyba nie muszę tłumaczyć. Ale co tu dużo mówić, takie związki się szybko rozpadają ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
O Boże. Powiem tak: o, matko i córko ??? Naprawdę nie widzisz co napisałam? 'Mi nie chodzi o to'. Wynika z tego jasno, że nie uważam, żeby każdy facet od razu rzucał się na laskę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, chłopak pewnie miał dość zakazów, speudoustaleń, więc zaczął normalnie żyć. Może mu się to życie spodoba, a może zatęskni za kagańcem i wróci. Skoro tyle razy już się rozstawaliście i wracaliście do siebie, to związek był pewnie średnio stabilny.
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
1. Jak zajęty facet idzie na imprezę, to nie tańczy z kolegami w kółeczku, chyba że to party w podstawówce albo gay party. Ale nie o takich rozmawiamy. Nam chodzi o to, że zajęty chłop nie szuka damskiego towarzystwa na baletach. Niech sobie tańczy z koleżankami, co to zbrodnia jakaś? Ja też tańczę z kolegami co nie oznacza, że robię to w stylu murzyńskich teledysków, kręcąc tyłkiem między ich nogami. Jak wyrywa inne laski to juz znaczy że nie jest fair, ale zakładamy ZAUFANIE.
2. To normalne, że pary chcą iść razem, ale: - nie zawsze się da iść razem (bo np. terminy nie pasują) - nie zawsze się chce iść razem (bo np. jest to impreza ze znajomymi partnerki, gdzie partner nie czułby się komfortowo, jak 5 koło u wozu, lub po prostu woli iść na piwo/oglądać TV) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pogrubionego: zakładać to można koło w aucie ![]() aaaa i jeszcze jedno. Dla mnie chodzić na imprezę to znaczy poznawać nowych ludzi, ludzi do towarzystwa xD ( oczywiście jeżeli się jest samemu ) a jeżeli ma się dziewczynę lub chłopaka to chodzi się tam żeby się RAZEM pobawić ( tutaj także można poznawać nowych ludzi ale znajomych chłopaka lub dziewczyny ). A jeżeli nie ma się możliwości iść razem, to co to za problem iść w innym terminie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Doris : że niby chodzisz do miejsc, gdzie ludzie się nie upijają do utraty świadomości ? A jaką masz pewność, że Twoja koleżanka nie przyprowadzi nowej osoby, która uwielbia pić do upadłego ? Masakra jednym słowem... rada dla Ciebie: patrz realistycznie na świat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.