Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 22:19   #2131
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Pokaż wiadomość
ja róniez poszukują tych kursów językowych, od kiedy były w promocji? kupiłam dzisiaj te pufy, 3 każda w innym kolorze (różowa, zielona, fioletowa) jak rozłożę to zdam relacje, moge zrobić tez zdjęcia i wstawić
Proszę o fotki

A co do kurów językowych, są z płytą, ale u mnie już niewiele pozostało, więc na nic moja pomoc Szybko się rozeszły, sama po angielski jechałam do miasteczka obok

Edytowane przez a_g_a_t_a
Czas edycji: 2011-06-27 o 22:21
a_g_a_t_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:22   #2132
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
a spojrzałaś od kiedy bedzie wyprz u mnie nie bylo plakatu jeszcze
od 4.07

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
czy w każdej biedronce są dostępne takie małe jakby rureczki z czekolady a w nich likier pomarańczowy lub coś podobnego?

jadłam u cioci w łdzi i na opakowaniu biedrona. a w swojej wrocławskiej nie widziałam i nie wiem. czy w kązdej jest dostępna czy musze poszukać w innych.
u mnie tez juz dlugo sa, leza kolo czekolad na gornej polce

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:24   #2133
ca7hu
Raczkowanie

GG do ca7hu

jeśli chodzi o blondynkę to ja jutro spojrzę w moich biedronkach i dam znać
ca7hu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:24   #2134
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
od 4.07

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

dzieki
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:34   #2135
TheDocha
Dossisława I

Jadła któraś z Was te małe ogórki korniszony z B. w takim większym słoiku?
Ja je próbowałam i nie smakują mi za bardzo, za dużo czuć wn nich ocet i... paprykę choc nie ma jej w składzie. Trochę za ostre jak dla mnie, ale za to uwielbiam korniszony w litrowym słoiku, są mniej octowe i słodziutkie.

Edytowane przez TheDocha
Czas edycji: 2011-06-27 o 22:53
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:45   #2136
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Jadła któraś z Was te małe ogórki korniszony z B. w takim większym słoiku?
ja je dzisiaj oglądałam ale nie przepadam za korniszonami wole kiszone i odłożyłam
ale wyglądają całkiem całkiem
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:46   #2137
iga333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
gouda i cebula ciekawe- to nowość? a te chilli x cut to nowe też?
W Biedronce na pewno A w innych sklepach widziałam tylko podobne smaki: serowo-cebulowy i paprykowy

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Sale El Sol Pokaż wiadomość
Są PYSZNE! Bardzo aromatyczne i świetne w smaku. Kładę je na kanapeczkę z jakimś serkiem twarogowym i po prostu niebo w gębie.
Ja też je uwielbiam!!! Mam w lodówce 3 słoiki

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
były o smaku sera i chilli? nie widziałam, a kupiłam w innym sklepie akurat jeżeli już o tych chipsach, to nic specjalnego, smakują prawie jak zwykłe paprykowe, zero podobieństwa do wycofanych laysów paprykowo-serowych, a szkoda
W Biedronce są 2 rodzaje:
- ser gouda z cebulą
- chilli
iga333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:52   #2138
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iga333 Pokaż wiadomość

Ja chyba też dokupię więcej, póki jeszcze są w sklepie... PS. Widzę, że jesteś z Bytomia. Super, bo ja też stamtąd pochodzę.

W ogóle, dziewczyny, chciałam Wam wszystkim podziękować. Jesteście fantastyczne. Kilka lat temu traktowałam Biedronkę jak sklep drugiej kategorii i chodziłam do niej tylko wtedy, gdy już naprawdę ktoś mnie do tego zmusił (najczęściej babcia ). Tydzień temu odkryłam wątek, przeszłam się do Biedrony i zakochałam się w tym sklepie! Oferuje towar wysokiej jakości, w większości znanych producentów, za konkurencyjną cenę. Poza tym, jest tam kilka pysznych rzeczy, których nie znajdzie się nigdzie indziej. Dzięki Wam zwróciłam uwagę na wiele ciekawych produktów i od tygodnia bojkotuję swój śmierdzący Carrefour Market.

Jestem Waszą fanką, haha!
Sale El Sol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 22:59   #2139
domisia1944
Zadomowienie

GG do domisia1944

Dziewczyny , glupie pytanie
Sa w Biedrze CHALKI

domisia1944 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 23:29   #2140
actriz
Zadomowienie

Cytat:
Ale za to ten aromacik przypraw, bazylia... mmm...

Ktoś pisał coś o powrocie białych michałków... Czy one były/będą w Biedronce?
będą znów od 30 czerwca

~ maniaczka wszelakich mazideł i smarowideł do ust
actriz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 00:21   #2141
blueskye
Rozeznanie

Cytat:
Ja chyba też dokupię więcej, póki jeszcze są w sklepie... PS. Widzę, że jesteś z Bytomia. Super, bo ja też stamtąd pochodzę.

W ogóle, dziewczyny, chciałam Wam wszystkim podziękować. Jesteście fantastyczne. Kilka lat temu traktowałam Biedronkę jak sklep drugiej kategorii i chodziłam do niej tylko wtedy, gdy już naprawdę ktoś mnie do tego zmusił (najczęściej babcia ). Tydzień temu odkryłam wątek, przeszłam się do Biedrony i zakochałam się w tym sklepie! Oferuje towar wysokiej jakości, w większości znanych producentów, za konkurencyjną cenę. Poza tym, jest tam kilka pysznych rzeczy, których nie znajdzie się nigdzie indziej. Dzięki Wam zwróciłam uwagę na wiele ciekawych produktów i od tygodnia bojkotuję swój śmierdzący Carrefour Market.

Jestem Waszą fanką, haha!
Ja również kiedyś uważałam Biedronkę za sklep ze słabej jakości produktami. Ale gdy ostatnimi latami studiów miałam blisko Biedronkę, w dodatku po drodze z uczelni, często wstępowałam tam na zakupy. Fakt, wkurzało mnie towarzystwo rzucających się na wszystko moherków, ale ceny w Biedronce markowych produktów są naprawdę konkurencyjne. W dodatku jak wyżej, jest wiele rzeczy, których nie ma w zwykłych sklepach. Np. głupie chipsy z Biedronki są o wiele lepsze dla mnie, niż wszystkie te firmowe, uwielbiam pizzę z pieca kamiennego.
To samo na tym wątku poznałam wiele różnych smakołyków. I tak teraz mam ochotę na ten serek India. Jak tylko znajdę się w Biedronce, z pewnością go kupię

blueskye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 07:56   #2142
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
To samo na tym wątku poznałam wiele różnych smakołyków. I tak teraz mam ochotę na ten serek India. Jak tylko znajdę się w Biedronce, z pewnością go kupię
Wczoraj spróbowałam i muszę przyznać, że jest bardzo smaczny. Właśnie zbieram się do wyjścia, żeby zrobić zapasy, bo mówicie, że szybko znika i to na dobre. U mnie ludzie specjalnie się na nią nie rzucają, ale to dobrze. Kupię ze cztery i będę miała w sumie w lodówce 6 opakowań serka.
Stary 2011-06-28, 08:28   #2143
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Sa w Biedrze CHALKI
Nie wiem czy dobrze zrozumialam? Chałki ? (chodzi Ci o pieczywo) to niestety ale nie ma.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:30   #2144
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
ja róniez poszukują tych kursów językowych, od kiedy były w promocji? kupiłam dzisiaj te pufy, 3 każda w innym kolorze (różowa, zielona, fioletowa) jak rozłożę to zdam relacje, moge zrobić tez zdjęcia i wstawić

Cytat:
Napisane przez actriz Pokaż wiadomość
będą znów od 30 czerwca
u mnie w niedzielę już były

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:34   #2145
Slodkaa
Zakorzenienie

Cytat:
będą znów od 30 czerwca
to super!
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:45   #2146
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
u mnie w niedzielę już były
W jakiej cenie?

Kupiłam 5 ostatnich opakowań Indii. A jednak rozeszły się wszystkie. Te pięć chyba ktoś zostawił specjalnie dla mnie.

Próbowałyście może szynki Prosciutto ze śródziemnomorskiej oferty? Całkiem niedawno byłam we Włoszech i zajadałam się tym specjałem, głównie jadłam ją z melonem. Być może mam sklerozę, albo ta biedronkowa szynka jest za bardzo dojrzała, bo pachnie i smakuje jak... stary, przemoczony pies.
Stary 2011-06-28, 09:54   #2147
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Bardzo ładnie proszę o foty i opis czy są wytrzymałe :P TŻ namawiam na kupno (na balkon będą idealne) ale TŻ nie chce się dać przekonać

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:00   #2148
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iga333 Pokaż wiadomość
W Biedronce na pewno A w innych sklepach widziałam tylko podobne smaki: serowo-cebulowy i paprykowy

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

W Biedronce są 2 rodzaje:
- ser gouda z cebulą
- chilli
A i tak w ogóle nie widziałam Chrunchipsów wkurza mnie to, jakby nie mogli dawać tego samego asortymentu w tym samym czasie do wszystkich Biedronek

co do bialych michałków to wczoraj je widziałam u siebie, stały przy kasie.

Skoro suszone pomidory mają bazylię to się nie skuszę, od 2 dni mam obrzydzenie do bazylii... łeee
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:16   #2149
marycha0033
Zadomowienie

dziewczyny, czy możecie powiedzieć coś o tym pistolecie elektrycznym do malowania ścian, który jest w ofercie w tym tygodniu?

Edytowane przez marycha0033
Czas edycji: 2011-06-28 o 10:53
marycha0033 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:46   #2150
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
W jakiej cenie?
chyba 5zł z groszami

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie proszę o foty i opis czy są wytrzymałe :P TŻ namawiam na kupno (na balkon będą idealne) ale TŻ nie chce się dać przekonać
no ja też właśnie z przeznaczeniem na balkon o nich myślałam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:46   #2151
iga333
Rozeznanie

Cytat:
Aktualnie mieszkam w Bytomiu (od prawie 2 lat), ale pochodzę z środkowej Polski

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Sa w Biedrze CHALKI
W mojej są
Stary 2011-06-28, 10:47   #2152
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
czy w każdej biedronce są dostępne takie małe jakby rureczki z czekolady a w nich likier pomarańczowy lub coś podobnego?

jadłam u cioci w łdzi i na opakowaniu biedrona. a w swojej wrocławskiej nie widziałam i nie wiem. czy w kązdej jest dostępna czy musze poszukać w innych.
u mnie są od dawna leżą obok innych ciastek

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do pity Podgrzałam je najpierw w piekarniku i potem nadziewałam i faktycznie się nie pokruszyły.
Zgniatarka do czosnku spisała się b.dobrze
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 10:47   #2153
iga333
Rozeznanie

Cytat:
będą znów od 30 czerwca
Trufle z galaretką wiśniową również
Stary 2011-06-28, 11:19   #2154
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
jakie smaki? ;>

2-pak Almette widziałam w Biedrze, był śmietankowy+chyba ziołowy.

U mnie mówi się Heftowaniem, ale może być haftowanie od .... obrazków jakie wychodzą. Ciekawska jesteś
Cytat:
Napisane przez Optyczka Pokaż wiadomość
Już nie mogę sie doczekac wyprzedaży
Dziewczyny po ile 2pack almette???Byłam w biedrze ale nie widziałam go.
ja też nie widziałam go u siebie
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:51   #2155
Percival
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marycha0033 Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy możecie powiedzieć coś o tym pistolecie elektrycznym do malowania ścian, który jest w ofercie w tym tygodniu?
Wczoraj mąż nabył pistolet i wstępnie go wypróbował, jest w miarę zadowolony, wydaje się, że spełni swoją funkcję, chociaż to pierwszy tego typu sprzęt, jakiego używa, więc nie ma porównania z innymi.
Ma tylko jedno ale - hałas wytwarzany przez tę maszynerię jest niesamowity, na opakowaniu nie było informacji o poziomie hałasu, bo zapewne by go nie kupił.... Oczywiście, w instrukcji podano, żeby używać słuchawek ochronnych, ale w pobliżu kilku metrów wszyscy powinni mieć te słuchawki...
A tak w ogóle to chciałam się przywitać, podczytuję Was od kilku tygodni, tylko jakoś nie miałam odwagi się zalogować i włączyć do dyskusji. Biedronkę lubię, a dzięki Wam (albo przez Was ) znacznie poszerzyłam asortyment produktów, jakie lądują w moim koszyku.
Percival jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:06   #2156
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blueskye Pokaż wiadomość
Ja również kiedyś uważałam Biedronkę za sklep ze słabej jakości produktami. Ale gdy ostatnimi latami studiów miałam blisko Biedronkę, w dodatku po drodze z uczelni, często wstępowałam tam na zakupy. Fakt, wkurzało mnie towarzystwo rzucających się na wszystko moherków, ale ceny w Biedronce markowych produktów są naprawdę konkurencyjne. W dodatku jak wyżej, jest wiele rzeczy, których nie ma w zwykłych sklepach. Np. głupie chipsy z Biedronki są o wiele lepsze dla mnie, niż wszystkie te firmowe, uwielbiam pizzę z pieca kamiennego.
Tez miałam zakodowane, że to sklep z słabej jakości produktami.
Mimo,że mam w wygodnej lokalizacji 3 Biedronki(w drodze do pracy 2, blisko domu 1) to zaczęłam kupować tam dopiero od ubiegłej wiosny. Gdzieś na forum pochwalono pomidory w puszce, a ja używam ich hurtowo. Oczywiście kupiłam na próbę 1.Kupiłam też wino portugalskie . I byłam pod ogromnym wrażeniem. Na forach winiarskich można przeczytać, jakie zamieszanie zrobiła Biedronka wśród importerów win wciskających za 4 krotna cenę takie samo wino, tego samego producenta. Mimo,że mam kilka różnych sklepów w okolicy w żadnym nie ma sera dojrzewającego, są tylko mniej lub lepiej udające ser produkty. W Biedronce w stałej sprzedaży jest Stary olęder. Znakomitą jakość ma kiełbasa myśliwska i gospodarza. Są to produkty może niezbyt tanie, ale takiej jakości, że nie pasują do wyobrażenia o Biedronce. Za takiej jakości sery, jakie były w ofercie portugalskiej musielibyśmy zapłacić co najmniej 2 tyle w delikatesach. Teraz zaczęłam sezon na sałatkę z mozzarellą, bazylią i pomidorami i tej mozzarelli schodzi mi sporo, a z B. jest super. Kupuję też "fetę" do naleśników ze szpinakiem, ryż w kg opakowaniu (nie używam w woreczkach, a są sklepy gdzie tylko te woreczki 100g). Myślę, że przerzucę się na ich wodę mineralną, bo ma chyba więcej minerałów niż reklamowane jako mineralne wody stołowe.
W tym roku za radą dziewczyn z tego forum kupiłam parę rzeczy chemiczno-przemysłowych, środków czystości. Są znakomite. Całkiem spontanicznie wrzuciłam kiedyś do koszyka szczoteczki do zębów i żel micelarny. Bardzo dobrej jakości.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:13   #2157
Aniap23
Zadomowienie

Dziewczyny, który ser żółty w kostce jest dobry?? Ale taki bardzo dobry, np. do kanapek
Aniap23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:35   #2158
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja do kanapek kupuje ser edamski w kostce z serowit cena 4,99. dobry jest tez gouda ale juz u mnie kosztuje cos kolo 6 zl.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:43   #2159
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez Aniap23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, który ser żółty w kostce jest dobry?? Ale taki bardzo dobry, np. do kanapek
Liliput

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:46   #2160
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ja dziś na przerwie w pracy skoczyłam szybko do biedronki. Wzięłam 2 serki India, bo też mi bardzo posmakowały, mleko Bebiko, parówki na śniadanie do pracy i bułeczki. Widziałam że sporo osób interesowało się tymi dmuchanymi pufami, dlatego też ciekawa jestem jak z ich jakością po nadmuchaniu. Myślałam kiedyś o zakupie takiej pufy ale nie dmuchanej tylko z takim groszkiem w środku(nie wiem dokładnie jak się to nazywa ale chodzi mi o to że miały jakieś wypełnienie) ale w końcu jakoś zrezygnowałam i teraz tak zastanawiam się nad tą dmuchaną.
U mnie też już w gablocie wisi kartka że od 4 wyprzedaż
Kfiatuszek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości