|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
![]() u mnie maz z niunia spi ja juz w pracy tak sie zaczelam zastanawiac czy jechac z Oleńka nad morze czy w góry ![]() nigdy nie bylam w Bieszczadach, ale nad morzem jest super klimat, olenka jodu zalapie, swieze powietrze i w ogole tylko jak beda mega upaly to co my bedziemy robic, przeciez nie bede z nia na plazy siedziala i sie opalala
|
|
|
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie po mału wykańczam.... są lepsze i gorsze dni ale licze ze to sie wreszcie skonczy... Cytat:
![]() nawet w nocy o tym myślałam ![]() ja jestem nie wyspana i zła jak osa!!!!!!!!!!!!! moje dziecko spało w łożeczku na poczatku nocy chyba (bo juz kurde ze zmeczenija mylą mi sie wszystkie dni) kolo północy nakarmiłam (zasnełam z nim na piersi - choc mialam tak nie robic )o 3 30 znowu karmienie i po spaniu trzy albo cztery razy mu sie ulało choc w zasadzie nie wiem czy to nie były wymioty no i jęczenie a własciwie stękanie... nie wiem czemu on tak ma może ktoraś mi wyjaśni czesto budzi się z takim jakby stękaniem yyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyy eeeeeeeeeeeeeeeee yyyyy i tak sie przy tym napina nie wygląda jakby go co s bolało albo gniotło na poczatku myslalam ze robi k.upe ale nuie ma nigdy nic w pieluszce a stekanie jest okropne i budzi mnie w nocy i rano zawsze nawet mialam wam filmik nagrac zeby ktos tozdiagnozwoał ![]() dziwne to bardzo i nie płacze przy tym przypomina ryczacego tygrysa po tej pobudce owinełam go kocykiem (w ktorym mu było okropnie gorąco) przycisnełam mu raczki do ciała i trzymałam właczyłam suszarke i jakos z bieda o 5 zasnelismy po czym o 7 kolejne karmienie andziot jak to robisz ze nie karmisz co chwile w nocy? szczerze to jestem wsciekła on znowu jeczy ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- halo? wizaz sie popsuł??
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Współczuję nocki
![]() Ja po wizycie ![]() 'W środku' również bez zmian ![]() W każdej chwili może się zacząć (tyle to już wiedziałam) Na ctg jeden malutki skurczyk. Za dwa dni następna wizytaKochana córeczko...czerwiec się kończy
|
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
gusia a ja współczuje Ci czekania....
przypomniało mi sie jak ja sie czułam jak byłam po terminie. ale naciuesz sie ostatnimi chwilami tylko z tz:P potem bedzie telko gorzej haha
|
#3875 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Wróciliśmy wczoraj z długiego weekendu u teściowej, podczytywałam Was, ale na pisanie czasu było brak. Dziecko na szczescie sie nie rozregulowało, chociaż przyzwyczaiła się dopiero w niedzielę . Włączyło jej się coś nowego - płacz na zasadzie "chce spac, ale nie chce" - wtedy wystarczy lulac chwilke i nie zwracac uwagi na krzyki, po chwili sie uspokaja i momentalnie zasypia.Niestety u mnie z niedzieli na poniedziałek było pogotowie - najprawdopodobniej atak woreczka żółciowego boje sie jesc cokolwiek, żeby sie nie powtorzyło, bo cały czas pobolewa
|
|
#3876 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Współczuję przygód z pogotowiem A może idź na usg, niech sprawdzą to? Gdzie Cię boli? Po prawo zapewne? Mnie ostatnio kłuje raz po prawo, raz po lewo, raz w środku, podobno jelita nadwrażliwe;/---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Moria współczuję Kochana tych akcji Igusi Ciężko jest z dzieckiem ogarnąć sytuację, gdy nie wiesz o co mu chodzi. Hania ma swoje marudzenia wieczorem,jak do spania ma się szykować,ale generalnie śpi tak jak dziś: od 22.40 do 5 rano, butla i do 7 z kawałkiem spała i teraz jeszcze dosypia. Ale ona chyba mały śpioch jest, za mamą Może Iga jest temperamentna po prostu, ma charakterek i już ją coś denerwuje na tym świecie![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Grazin hm...co Ci kochana powiedzieć. No szczerze Ci powiem,że ja bym nie uczyła dziecka spać na mnie,bo nikomu to na dobre nie wyjdzie. Podejrzewam, że to jak on teraz będzie się zachowywał w łóżeczku, wynika z tego, do czego go przyzwyczaiłaś wcześniej, aczkolwiek nie jest jeszcze za późno na naukę samodzielnego spania. Ja od początku Hanie kładłam do jej łóżeczka, mojej mamie nawet zabroniłam ją brać do łóżka, bo miała takie zapędy jak nas odwiedziła;/ I wydaje mi się że Hanka trybi że śpi w nocy w swoim łóżeczku, bo do 7 rano jak z zegarkiem w tyłu tam przeleży, a potem jest nauczona do mnie być przynoszona po karmieniu i śpi do 10.30 ze mną Zaraz ją muszę obudzić na karmienie. Dzieci chyba szybko łapią przyzwyczajenia.---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- moniqac jesteś niesamowita z tym wymyślaniem dolegliwości Mistrz świata po prostu Monia, zluzuj, bo to się zwie hipochondria zcezowana na inną osobę Wszystko ok z małym, a Furagin może zmieniać kolor moczu.
|
||
|
|
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin "ryczy jak tygrys"
ale wiem chyba o co chodzi, bo mój ma podobnie i też miałam nagrać aale budzi się z tym jazgotem tudzież skrzekiem.nagrajmy ich to porównamy ![]() Gusiu trzymam kciuki za rozkręcenie akcji i tak jak pisze Grazin: naciesz się ostatnimi chwilami z TŻ, bo potem już tylko gorzej![]() Moria nie mam pojęcia co może byc powodem jej płaczu, skoro ani głód, ani ból, ani pielucha... może potrzeba bliskości? i pocieszam, że moje dziecko nie jest takie fajne, że tylko śpi i je. aczkolwiek w nocy jest ładnie. dwie pobudki o raczej regularnych porach. zależy od tego o której zaśnie. czasem 22, czasem 23, a wczoraj o północy.... ale to dlatego, że byliśmy od południa poza domem i w wózku ciągle spał. zauważyłam poprawę jak mały dostaje mm. je w regularniej i ładniej śpi
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
)Gusiagatko moc kocuków dla Ciebie, aby wreszcie ruszło ![]() Aga_Pe, Eweska dużo siły dla was Moria kochana Nie wiem, czy to Cię coś pocieszy, ale pamiętam, że w moich stronach krążył taki przesąd/powiedzenie, że jeśli dziecko jako niemowlak rozrabia i daje w kość rodzicom, to w późniejszych latach będzie oazą spokoju i nie będzie sprawiać żadnych problemów.. podobno się sprawdza. Paulizia nie bij plisss.. Obiecuję stworzyć galerykę mojego Skarbusia i uzupełnię album Dziewczynki, które karmią tylko UU podpowiedzcie mi proszę W czasie upałów nie trzeba dopajać wodą - to wiem.. ale za to powinnam częściej do piersi małego przystawiać? No, bo co jak chce mu się pić, a wody z butli nie powinnam dawać tylko więcej razy cyc??
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka ja karmie tylko piersią i czasem mały chce ją co godzine lub półtorej to mu daje bo wiem ze chodzi o picie. ale nie powiem czasem mnie to denerwuje ze ciagle wisi na cycu. jednak herbatki ani wody on nie uznaje
![]() martwi mnie ulewanie sebka.... dość sporo ulewa. wczoraj spokój a dzisiaj znowu duzo... ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Sania nagram go i zobaczymy czy to to samo.u nas tez pomaga cyc. ale nie wiem czy to u niego jest oznaka ze jest głodny?? juz nie mam dzis nerwów... caly czas jeczy i wyje... dqałam go do bujaka i chyba zasypia sam... to jedyne miejsce gdzie on sam zasypia. mam do siebie wyrzuty ze nie potrafie go uśpic w łozeczku... wrrr ogolnie chyba kogos lub cos pogryze.... spice zazdroszcze ze hania ci tak ładnie spi ile razy ją karmiesz???wiem ze to złe ale mi sie wydaje ze to kompletnie nie praktycznie jakbym małego w nocy po kazdym karmieniu odnosiła do łozeczka. to chyba bym nie spała w ogole. bo powiedzmy karmie o 00:30 karmie około 10 -15 min potem 20 min na odbicie... średnio 20. i sie z tego robi po 1:00 a on koło 3 sie znowu obudzi na jedzenie. wiec masakra.
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin my łamiemy WSZYTSKIE zasady z Języka niemowląt
Próbowaliśmy wprowadzić je, ale za dużo było przy tym łez. Poza tym Tracy pisze, że JEŚLI COŚ SIĘ U NAS SPRAWDZA (np. spanie z rodzicami), to ONA WCALE NIE RADZI TEGO ZMIENIAĆ. Ja tam myślę, że będę się tym martwić później. A jeszcze co do spania z rodzicami - mój brat sypiał TYLKO w kołysce/łóżeczku, nigdy z rodzicami. A jak nauczył się chodzić i miał łóżko, z którego mógł wyjść, to po nocnym korzystaniu z wc i tak lądował u rodziców. Aż sam z tego zrezygnował. Więc widzisz - nauczony, że nie śpi się z rodzicami sam zaczął im włazić do łóżka, bo potrzebował ich bliskości. moniqac a mojego tż z małym wszędzie przepuszczają Ale on się potrafi zakręcić dorkabl Na all kupisz Język niemowląt i Język dwulatka za jakieś 30 zł łącznie ![]() Siasiek a jak tego dokonała? ![]() moria Edzik jest nieprzewidywalny jak Twoja Iga, więc wiem, co czujesz. Raz super, raz masakra. Nie ma stałych pór pobudek, czasem jest ich 5 czasem 1 ![]() Czasem guga i się śmieje i leży sam, czasem trzeba non stop na rękach. Eve niestety większość dzieci nie jest książkowa Edzik na przykład wszytkie zasady ma w nosie
|
|
#3881 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez myslalam o wakacjach i nie mam pomyslu. wszystko ma swoje plusy i minusy. owszem po gorach z mala sie nie powspinasz, ale mozna po chodzic po okolicy, pospacerowac, itd, a morze? tez nie takie super, bo na plazy za dlugo nie polezysz bo karmienie, trzeba becdzie maluchowi uatrakcyjnic plazowanie, a to slonce, wozkiem po plazy chyba za bardzo nie pojezdzisz. to beda nasze pierwsze wakacje we 4ke i tez nie bardzo je widze. jak pojedziemy nad morze to wlasnie te minusy widze ktore wymienilam plus 5latek z adhd ktory ciagle chce siedziec w wodzie i ktorego w tej wodzie rok temu we dwojke nie moglismy upilnowac ![]() ja poprostu chyba skupie nie tyle na miejscu co nafajnym hotelu z atrakcjami dla dzieci Cytat:
biedulko, jeszcze troche... wiem wiem marne pocieszenieCytat:
ja sie dzisiaj musialam uwijac ze sprzatankiem bo maly cos niespokojny, chociaz idzie mi dzisiaj wszystko bbbaaaarrrdddzzzooo wolno ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
o tym samym pisalam wczoraj czy przedwczoraj nie ma co sie przejmowac ze od daty urodzenia nie przestrzega sie jakis tam regul ![]() kazde dziecko jest inne, i co z tego ze teraz grzecznie spi samo w lozeczku? moze przyjsc okres zabkowania ktory bedzie zle przechodzic i caly system runie, albo tak jak matal pisze, jako 3-4 latek zacznie wedrowac w nocy? tak jak moj po urodzeniu norbiego-bo z jakiej racji maly spi z nami w pokoju a on nie moze? i nauka od nowa
|
|
|
#3882 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam od początku grzeczna i później też nie sprawiałam problemów, siedziałam w pokoju i książki czytałam za to mój brat dał mamie tak popalić od początku, że mówiła, że jakby on był pierwszym dzieckiem to mnie by nie było:P Także wyobraźcie sobie jak źle musiało być, podobno ryczał non stop, mam spała po 2-3h na dobę, nikt w rodzinie nie chciał z nim zostać nawet na godzinę, bo był po prostu okropny Rodzona matka jego to przyznaje, chociaż wiem że kocha go jak diabli Ale nie można zaprzeczyć, że do wychowania był straszny i w sumie do tej pory ma ciężki charakter. Właśnie wrzaskliwy taki, chociaż strasznie go kocham Mój mąż i jego siostra od początku byli grzeczni bardzo podobno i w dorosłym życiu też z nich oazy spokoju. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Grazin karmię ją koło 22, a potem o 5 rano, następne około 8. Cały czas między karmieniami śpi, czasem się wierci przez sen i dalej śpi. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-06-28 o 10:56 |
||
|
|
|
#3883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, wtedy rozlał się nawet na całą lewą stronę - teraz też w sumie pobolewa cały brzuch . Ból gorszy niż poród, bo tam są jakieś przerwy miedzy skurczami u tu nic. Jeszcze moja lekarka wyjechała na urlop i bedzie dopiero w poniedziałek. Boje się cokolwiek wziac, bo mała dostaje to w mleku - wtedy dostałam zastrzyk z nospy - podobno można i bałam sie ją przystawiac do piersi ![]() Dzięki Aga
|
|
|
#3884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cieszymy się, cieszymy czasem, który nam został we dwoje. Tż pracuje na rano, więc popołudnia i wieczory mamy dla siebie. ![]() ![]() Najgorsze jest to, że z każdym dniem oczekiwań coraz bardziej boję się porodu Mam nadzieję, że jak już się zacznie to nie będę miała czasu się bać, tylko będę chciała po prostu urodzić ![]() Dziewczonka współczuję bólu woreczka Zdrówka przesyłam Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-06-28 o 11:10 |
||
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Gusiaczku
Nadia wyskakuj już z brzuszka mamusi, wszyscy tu na Ciebie czekamy
|
|
#3886 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
wygrala opcja A dziecko nie zdolalo sie obudzic na cyca o 23-ciej, spalo jak kamien, wpychalam na spiocha na sile ale ciumknela dwa razy przez sen neizadowolona bo przeciez ona nigdy nie je o tej porze, wiec jedynie ja bylam stratna na tym procederze bo mala jak zwykle spala od 21:30 do 2:15 i potem udalo mi sie ja przetrzymac od 5:20 kiedy zaczela stekac przez sen, ale nie jadla raczek wiec chyba tylko pierdek ja meczyl, do 6:30 kiedy stekanie bylo nie do wytrzymania, wytrzeslysmy pierda i beka i najadla sie ale spac nie chciala, zaraz poszla kupka tata poszedl do pracy a my ok 7:45 zawinelysmy sie do loza malzenskiego i drzemalysmy kolejna godzinke ![]() WIEC SORRY TRACY ALE MOJE DZIECKO NIE CHCE JESC WEDLE PLANU NA SPIOCHA... ale i tak nie narzekam, pobudki sa regularne i w sumie jak si eupre to sie wysypiam ![]() przeciez mam zlote dziecko ![]() Cytat:
a co do zycia z TZtem u nas podobnie, na szczescie robimy sobie wycieczki weekendowe z mala , obiadki na miescie ,ale musimy znalezc jeszcze czas na przytulanki bo na razie krucho.oo mala juz sobie guuuga slicznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga a moze wy przyjedziecie do Norge?? hihi tylko malo tu ekskluzywnych hoteli neistety... Cytat:
a ulewa sporo ale wczoraj jak gadalam z tymi dziewczynami to kazde dziecko ulewa, raz wiecej raz mneij, moja duzo ale ptrzybiera na wadze ladnie wiec sie nie przejmuje... Cytat:
![]() Cytat:
![]() wspolczuje pogotowia ![]() a moja guuugaa i juz marudzi lece karmic
|
||||||
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
u nas troche lepsza noc Gusia trzymaj sie babolku ... chyba ![]() Kiara jaka pogoda w Toruniu? Spadam na spacer poki slonce swieci. |
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
spice... zazdroszcze!!! ze sie wysypiasz...
moze gdybym karmiła małego na noc mm top by tez tak spał... ale chce jak najdłuzej piersia wiec jeszcze sie wstrzymam. choc pewnie niedługo pekne jak dalej bede miala pobudki co 2 h w nocy
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tz namawia i bylby najszczesliwy na swiecie ja cos przekonana nie jestem po ostatniej nudzie![]() teraz tez mi sie nudzi uwinelam sie w biegu ze wszystkim , czekam az mlody sie obudzi zeby dac mu butle i jechac po zalatwiac pare spraw a on jak na zlosc spi i spi
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
anula a ogolnie na czym polega ten plan tracy z karmieniem na spiocha?
bo nie doczytałam![]() mój sebek je na śpiocha. czasem jak tylko widze ze sie wybudza to ładuje mu infacol i cyca i jak jest głodny to je na spiochu potem sie wybudza przy odbijaniu i zasypia. no prawie zawsze zasypia ![]() kurde nie chce go tak czesto karmic. musi wytrzymywAC PRZYNAJMNIEJ 3 godz... karmiłam go o 9 15 teraz przed chwila sie obudził z krzykiem oczywiscie no bo jakze by ale zasnał. pewnie na 5 min ale zawsze to cos ze sam zasnał. a ja w tym czasie powiesiłam firanki na 3 oknach ( bo wczoraj umyłam) i umyłam okna jeszcze na ganku ściągnełam tam firanki i pranie wstawiłąm. przekonuje sie ze im człowiek ma mniej czasu tym sie lepiej organizuje:P gdyby nie wizaz to pewnie zaczełabym jeszcze szydełkować ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- zdiagnozowałam sebka według tracy i jest typem wrazliwca
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas wlasnie lekarze zalecaja wyjazdy z takimi malymi dziecmi
zreszta 4 miesiace to nie takie male my pojedziemy na pewno i mysle, ze zostaniemy przy morzu bo tak mowia, ze ona to mala alergiczka, wiec chyba zrezerwuje w tym tygodniu ten pokoj a na plazy mozna siedziec np po 16, pod parasolem lub polnamiotem mleko miec w termosie, zreszta jak bedzie upal to mala moze pic temperature pokojowa przed chwila ola bawila sie na macie 25 minut to troche poprasowalam, pozniej bawilysmy sie smoczkiem od butelki, gadala do mnie i sie usmiechala teraz troche pociumciala mleczka i spi na 13 badanie usg bioderek po raz kolejny prosze o kciuki I CHCIALAM NAPISAC, ZE WSZYSTKI MAMUSIOM, KTORE MAJA CIEZKIE CHWILE Z MALUSZKAMI, MARUDAMI I NIESPAJKAMI CALUJE MOCNO I PRZESYLAM FLUIIDYYY |
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym karmieniem na spiocha pewnie chodzi o to ze dopajasz dziecko mlekiem poooznym wieczorem, zeby zapelnic mu brzuszek (np 23) i zeby nie obudzil sie o 2giej w nocy na kolejne karmienie tylko zeby przespal np do 4-5tej
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
i weny tez za bardzo nie mam...Dzis chcialabym sie odniesc do wypowiedzi Morii. Moria, u mnie jest bardzo podobnie. Zagladam na forum coraz rzadziej, zeby sie nie dolowac, ze inne dzieciaczki sa grzeczne, mi samej tez glupio juz tutaj pisac, bo zawsze tak negatywnie wychodzi ...Ale moze jakos Cie podniose tym na duchu, wiec ci opisze nasza sytuacje. U nas kazdy dzien i noc wyglada inaczej. Wiem, bo od 3go dnia zycia Nadii zapisuje kazde karmienie itp. i nie bylo dwoch takich samych dni. Po prostu nie bylo, nawet jak bylo podobnie i np. probowalam przesunac jej karmienia troszke, zeby wprowdzic cos na ksztalt rutyny, to 15 min wczesniej nie chce jesc, bo jeszcze nie glodna, potem jak chce to chce juz teraz, w tym, momencie, teraz, ale znowuz nie da sie przesunac karmienia pozniej, bo ryczy w nieboglosy, az sie trzesie, lka, i nie mam sumienia nie dac jej jesc. Placze w dzien regularnie, czasami po kilka godzin. Rowniez w wozku. Na spacery chodze trasami gdzie jest malo ludzi, zeby w razie czego moc zjechac na trawe, wytrzasc ja troche co pomaga na chwilke (smoka choc wczesniej byl ok, nie uznaje od tygodnia). Kolkowa byla od drugiego tygodnia zycia. Doraznie pomagalo to i owo, na stale nic. Chociaz czasami juz nie jestem pewna czy to dalej brzuszek czy placze, bo placze... Co do spania, w dzien spi ok. max godzine, w dobry dzien dwie. Czasami spi w bujaczku, czasami, tak jak pare ostatnich dni, bujaczek jest beeee. Wczoraj miala dwie drzemki 20 minutowe. To wszystko. Na domiar zlego (i tu leci historia na pocieszenie na zasadzie "inni maja gorzej" ), przechodze wlasnie drugie zapalenie piersi, ktore doslownie w kilka godzin scielo mnie z nog. Biore dwa silne antybiotyki plus przeciwbolowce. I jak Nadia od 3 tygodni byla tylko na moim mleku, pieknie przybrala i juz zaczynalam sie cieszyc z mojego malego sukcesu, tak teraz od piersi sie odwraca , pluje, mleko jej nie smakuje i problemy z brzuszkiem sie nasilily . Widze, ze boli ja prawie non stop, a choc jest bardzo zmeczona nie moze zasnac, wybudza sie co i rusz (tej nocy spala w sumie 4h, tylko zmienialismy sie z tz, zeby i jedno i drugie choc troche pospalo).Dzisiaj ulala b. duzo tego co zjadla z UU, wiec pewnie stopniowo bede musiala siegnac po mm, ale szczerze mowiac, wisi mi juz i powiewa co bedzie jesc, oby jadla i zdrowo sie rozwijala... Wczoraj bylam u mojej lekarki (swietna babka, nawiasem mowiac) na przegladzie 6tyg. Jak jej opowiedzialam to wszystko (m.in tez to ze prawie codziennie placze) to stwierdzila, ze wstepnie kwalifikuje sie na leczenie depresji poporodowej. Mam przyjsc za 3 tyg jak sytuacji z zapaleniem sie unormuje, ale jak dostane leki to UU calkowicie trzeba bedzie odstawic. A co najwazniejsze, kocham moja mala Nadie ponad zycie. Oddalabym za nia wszystko. Kiedys napisalas, ze skoczylabys za swoja mala w ogien, albo dalabys odciac sobie reke. I ja tez. Jak na chwile jest spokojna i sie do mnie usmiechnie, to robi mi sie cieplo w sercu i mam lzy w oczach, ze szczescia. Czekam az podrosnie, bedzie sie wiecej komunikowac i mniej plakac, w tym jedyna nadzieja... A z drugiej strony, tak mi strasznie zal, bo tylko raz w zyciu i to krotko jest taka malenka, a mi wydaje sie, ze nie przezywam tego tak jak powinnam, nie ciesze sie w pelni z tego okresu. Pod tym zdaniem moglabym sie podpisac rekami i nogami: Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Martynke i Gusiagatko, oby lekko i bezbolesnie wam sie rodzilo! Przepraszam, ze nie odniose sie do innych wypowiedzi, moze nastepnym razem, musze juz uciekac... Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-06-28 o 11:48 |
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
camomile milo ze zajrzalas
bedzie dobrze! ja tez mialam depresje 3maj sie |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moria Grazin moja Gabi też w nocy, a w sumie nad ranem, tak steka i pręży się ale robi to przez sen i się nie wybudza, Zosia też tak robiła gdzieś do 3miesiąca i samo minęło, prawdę mówiąc nie wiem czym to jest spowodowane ... co do karmienia w nocy ??? nie mam pojęcia, ja nic nie robię, Gabrysia po prostu śpi ... może przez to że wtykasz mu od razu pierś jak tylko się ciut robudza, mały przyzwyczaja się że ciągle może jeść, Gabi czasem też wieżga ale póki nie ma objawów głodu nie podchodzę gusia za "w każdej chwili" ![]() Dziewczonka ten płacz to raczej "chce spać a nie mogę zasnąć" ![]() fajnie że weekend udany ![]() Lolka1212 syneczek się sam dopomni jak mu się pić będzie chciało anula_81 hehe, widzę że Twoja Zosia też jak zaśnie to jedzenia nie ma u mnie to samo ... przecież nikt nie je jak śpi ![]() agus za bioderkaCamomile Dzień doberek, dziś późno się pojawiłam ![]() byłam już z Zosia na spacerku, Gabi w nocy ok - sen o 21, pobudka o 3,30 i później już o 7,30 ( w międzyczasie stękanie ) upał ! |
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
...dwa dni pozniej
mimbi dalej rozpakowuje zmywarke... |
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Nie było mnie kilka dni, więc chcę powiedzieć tylko że żyję Widzę że niektóre mamusie zdołowane (dołączam się ). Trzymam kciuki za was aby to nie trwało za długo. U nas są różne dni i noce, czasami lepsze, czasami gorsze. Jak są 2-3 pobudki to nocka jest super, więc też chodzę niewyspana. Czasami aż boję się zaglądać tutaj, bo wiem że znów się zdołuję iż niektóre dzieci tak pięknie śpią a mój hmm różnie. Chociaż na spacerkach pięknie śpi a teraz go wystawiłam na balkon i też kima, więc może jest jest nadzieja iż kiedyś będzie w nocy spał. Moje dziecko też w nocy stęka (częściej nad ranem) ale nie podchodzę wtedy od razu, bo często zasypia ponownie i to tylko takie stękanie przez sen. Dopiero jak słyszę płacz to idę do niego. Grazin, niestety piersiowe dzieci chyba wszystkie tak mają. Mój Tymi też jadłby co godzinę, dwie i chociaż próbuję go przetrzymywać to niestety nie udaje się zbyt często ![]() Co do książki Tracy to niedawno zaczęłam czytać ale sama nie wiem. Tam jest tak wszystko ładnie, pięknie opisane a nie wyobrażam sobie u nas wprowadzać pewnych rzeczy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-28 o 12:35 |
|
|
|
#3899 |
|
Moderatoreska
|
My już jesteśmy
![]() Płaczu trochę było, ale niedługo ![]() Bartuś ma przepuklinę pępkową będziemy się jej pozbywać.Chłopcy sporo waża Bartuś ponad 4700g a Wiktor 5600g więc waga taka łazienkowa źle pokazuje nie spodziewałam się że dobrze pokaże no ale w miarę przybliżoną wagę pokazała bo pomyliła się u Wiktora o 200g za mało i u Bartusia o 200g za dużo pokazała. Nastepne szczepienie 9 sierpnia. Coś się pogoda psuje a miało być ładnie, a wieje niby ciepło, ale jakoś nie tak bardzo, jak słonko świeciło było ok, a teraz pochmurno. Spać mi się chce chyba kawkę parzoną muszę sobie strzelić :P |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
eweska
dla chłopaczków za dzielność i śliczną masę ciała ![]() moniaK moja Gabrysia też tylko piersiowa i nie budzi się co 1-2h w nocy, więc to raczej chyba od temperametu zależy ... nie wiem ....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

. mam sie wstrzymac jeszcze troche jak nie zmniejszy sie to zrobic bad krwi z rozmazem. dla domi morfologia to trauma i dramat stad opcja poczekania. mam tez wykupic immunotrofine. 

Jak czytam, że Wasze dzieci budzą się o tych samych godzinach w nocy to Wam zazdroszczę, u nas nigdy nie wiadomo co przyniesie dzień. Raz jest super (jak na naszą córę) a innym razem niby wszystko robię dokładnie tak samo, nawet leki podaję w tej samej kolejności, o tych samych godzinach a i tak jest d.upa i marudzi mi cały czas, ja już nie wiem czego ona chce. Dziś to i w aucie wyła i w huśtawce, od 6 rano do teraz spała w sumie 4h i oczywiście teraz jak co wieczór cyrk aby ja uśpić 

)
(tyle to już wiedziałam) Na ctg jeden malutki skurczyk. Za dwa dni następna wizyta
boje sie jesc cokolwiek, żeby sie nie powtorzyło, bo cały czas pobolewa
Czekamy na Ciebie fasolko

Ale on się potrafi zakręcić 

Mam nadzieję, że jak już się zacznie to nie będę miała czasu się bać, tylko będę chciała po prostu urodzić