Egipt - zbiorczy - Strona 199 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 12:34   #5941
ashley88
Raczkowanie

Dot.: Egipt - zbiorczy cz.II

Niestety teraz Ci dokładnie nie powiem ile one mają cm, ponieważ mam je na innym mieszkaniu ale jak zmierze to CI napisze
ashley88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:37   #5942
TocCatarzyna
Raczkowanie

Bede bardzo wdzieczna.
A co bierzecie oprocz kosmetykow ciuchow kasy biletow?
TocCatarzyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:48   #5943
Sylwetka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TocCatarzyna Pokaż wiadomość
Bede bardzo wdzieczna.
A co bierzecie oprocz kosmetykow ciuchow kasy biletow?

No ja to jeszcze masę rzeczy oprócz tego biorę
Aparat fotograficzny, laptop, książkę/gazety, mp3, lekarstwa, suszarkę (choć jest w pokoju), prostownicę, chłopaka .... dużo by jeszcze pisać
Sylwetka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:57   #5944
Wena90
BAN stały

TopCatarzyna, z tego co wiem takie torebki są na lotniskach, nigdzie indziej się z nimi nie spotkałam.
Ja do podręcznego biorę, portfel, umowę, bilety, telefon, aparat... Kanapkę, soczek i co się tam jeszcze zmieści... tabletki uspokajające boję się latać, dlatego to mój pierwszy raz, kiedyś musiał nadejść.
Co do Luksoru, to bardziej mi na nim zależalo niż na Kairze! Ale nie chcę przeżyć katorgi, a zimą nie mam możliwości lecieć do Egiptu, więc chciałam połączyć wakacje z zobaczeniem tego i owego, ja ciepło jakoś znoszę, w przeciwieństwie do zimna, dla mnie 10 stopni to już prawie mróz.. Ale gorzej z TŻ, bo on ma na odwrót
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:57   #5945
TocCatarzyna
Raczkowanie

O wlasnie bym zapomniala o narzeczonym :P
Hehe
Wlasnie suszarka!
Nie boisz sie brac laptopa?
Stary 2011-06-28, 13:08   #5946
Sylwetka_85
Raczkowanie

Cytat:
O wlasnie bym zapomniala o narzeczonym :P
Hehe
Wlasnie suszarka!
Nie boisz sie brac laptopa?

Bardziej boję się brać chłopa
A tak poważnie to dlugo myślałam nad tym, co prawda trochę się obawiam, ale znajomi parę razy w egipcie mieli, na początku trzymali w walizce, potem nawet go nie chowali i nigdy nic im nie zginęło... ja co prawda nie zamierzam trzymać go na wierzchu i kusić losu, tylko chować go do zamykanej na klódkę walizki... jak ukradną to razem z walizką Poza tym raczej nie sądzę żeby ktoś z obsługi chciał ukraść laptopa, na pewno nie czeka go po tym nic miłego, a i hotelowi nie jest potrzebne takie zamieszanie.
A poza tym póki co zastanawiam się nad zabraniem laptopa chłopaka zamiast mojego hehe

Edytowane przez Sylwetka_85
Czas edycji: 2011-06-28 o 13:10
Stary 2011-06-28, 13:10   #5947
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez ashley88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny obroniłam się na 5teczke. Jestem super szczęśliwa i teraz odliczam tylko dni do wyjazdu! az 21 czy ktos z Was bedzie w sharm od 20 lipca do 3 sierpnia??
Odnośnie walizek to my bierzemy jedną mniejsza i jedną wieksza. Do tej większej pakujemy pletwy do mniejszej kosmetyki ;D i jakos ciezar sie rozlozy i bedzie ok

Ja będę w sharm od 12 do 26 a do jakiego hotelu się wybierasz?:P

Ja poza kasą biletami i ubraniami to biorę telefon,aparat, kilka kart pamięci, kosmetyki, mój chłopak bierze laptopa i dysk zewnętrzny.. I oczywiście ładowarki do wszystkiego

A co z kosmetyków kolorowych bierzecie? Ja biorę jedynie tusz do rzęs, brązowy eyeliner i niebieską kredkę

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:18   #5948
Wena90
BAN stały

Z kosmetyków kolorowych malo Beżowy lekki cień rozświetlający, na kości tez się nadaje mała paletkę duo, zloty i brąz, czarny eyeliner, lekki podkład (bo buzi raczej nie opalam, więc nie chce wyglądac smiesznie z bladą twarzą do reszty ciała hehe), puder sypki matujący (bez niego bym się błyszczała jak psu... ), błyszczyk,biala kredkę do oczu w razie zmeczomnych czy zaczerwienionych by nie straszyć, pomadke ochronną, róż i bronzer, tusz do rzęs i zalotkę... i tak dużo wyszło, ale mam jakieś zboczenie a kosmetyków pielęgnacyjnych... gdzie ja to pomieszczę a i tak biorę tylko niezbędniki.
Ja się zastanawiam czy obsługa nie robi żartów jakiś, np. wiecie szczoteczka do zębów do kiibelka, czy grzebią w kremach... wiem dziwna jestem

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2011-06-28 o 13:19
Stary 2011-06-28, 13:21   #5949
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Ja w sumie biorę tylko tyle, bo nie wiem czy będę imprezować i to takie minimum Chyba wezmę jeszcze sypki puder matujący. Podkłady mam jakieś próbki, to może będzie okazja wypróbować
Ja za to poszalałam z pielęgnacja.. Podejrzewam, że przez to będzie trzeba nadbagaż dopłacić

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:26   #5950
Wena90
BAN stały

Weź mnie nie strasz, ja się dopakuję do TŻa ja biorę tyle, bo na wieczory, jakąś imprezkę, jakiś "mocniejszy" akcent, dzień to wiadomo nie ma co, bo spływa, ja podziwiam lale, które mimo upałów, tapeta na twarzy i czarny cień ja muszę nakładać trochę podkładu, by wyrównać kolor do reszty ciała, ale gdybym mogła użyłabym tylko pudru.

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2011-06-28 o 13:28
Stary 2011-06-28, 13:27   #5951
Sylwetka_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Z kosmetyków kolorowych malo Beżowy lekki cień rozświetlający, na kości tez się nadaje mała paletkę duo, zloty i brąz, czarny eyeliner, lekki podkład (bo buzi raczej nie opalam, więc nie chce wyglądac smiesznie z bladą twarzą do reszty ciała hehe), puder sypki matujący (bez niego bym się błyszczała jak psu... ), błyszczyk,biala kredkę do oczu w razie zmeczomnych czy zaczerwienionych by nie straszyć, pomadke ochronną, róż i bronzer, tusz do rzęs i zalotkę... i tak dużo wyszło, ale mam jakieś zboczenie a kosmetyków pielęgnacyjnych... gdzie ja to pomieszczę a i tak biorę tylko niezbędniki.
Ja się zastanawiam czy obsługa nie robi żartów jakiś, np. wiecie szczoteczka do zębów do kiibelka, czy grzebią w kremach... wiem dziwna jestem

Mam to samo... kosmetyków zawsze zabieram więcej niż wszystkiego innego też nie wiem jak to wszystko zmieszczę tzn nie objętościowo, a kilogramowo - dobrze że mam 20kg). Będę musiała ograniczyć mojego chłopaka, żeby swoje rzeczy w sadzić do jego walizki A co tam... faceci prawie nic nie potrzebują - tej wersji będę się trzymała

Dzisiaj się dowiedziałam, że z godz. 19:35 przesunęli mi lot na 9:45 - co prawda mniej mnie to cieszy z tego względu, że będę musiała wziąć dodatkowy dzień urlopu, ale z drugiej przynajmniej nie przyjadę na noc... eh już nie mogę się doczekać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 13:29   #5952
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
A powiedzcie mi czy jak sie spakuje w duza walizke (ok 70cm) to przekrocze limit 15 kg. Oczywiscie z ciezkich rzeczy to tylko kosmetyki bo ubrania zamierzam brac lekkie. Czy bierzecie srednie walizki?
Ja brałam teraz duza walizke taka 70-tke ,bo mialam zestaw do snurkowania i w sredniej sie nie miescil , wazyla jakos 14,5 kg ze wszystkich ( kosmetyki, buty, jeden recznik, ciuchy, kostiumy, leki itd) jeszcze kilka lzejszych ciuszków włozylam do podrecznego..w podrecznym mialam tez dres bo jak wyjezdzalam z polski to bylo zimno i razem ok. 3 kg.

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2011-06-28 o 13:30
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:33   #5953
Wena90
BAN stały

Ja też mu podrzucę to i owo Nie będzie się stroił, i nie potrzebuje tylu kosmetyków co ja, hehe. My tez mamy 20 + 5 i lot od razu mieliśmy z SF o 9:45
Macie jakies rady co do skutecznego ważenia walizki, żeby nie przedobrzyć z pakowaniem?
Stary 2011-06-28, 13:36   #5954
TocCatarzyna
Raczkowanie

To ja w takim razie tez wezme te 70tke.
Wena90 jakie tabletki uspokajajace bierzesz?
Nigdy takich nie bralam i nie chce zejsc w samolocie bo by mieli maly problem z moimi zwlokami :P
Mozna miec je bez uzasadnienia lekarskiego w bagazu?
Stary 2011-06-28, 13:38   #5955
Wena90
BAN stały

Hehe nie no ja żartowałam takie bezpieczne bez recepty to ziołowe są, ale szału nie robią, albo lepiej wypić melisy, 2 duże kubki mnie uspokajają
Stary 2011-06-28, 13:39   #5956
Sylwetka_85
Raczkowanie

Hm.. ja spróbuję na takiej wadze domowej... pewnie idealnie nie pokaże ale orientacyjnie będę wiedziała. Potem będę liczyła już tylko na cud
2 lata temu jak leciałam do tunezji też miałam 20kg... i ważą już mi tą walizkę... napięcie, a tam coś ponad 19kg w tym roku też liczę na moje dobre oko hehe
Stary 2011-06-28, 13:45   #5957
Wena90
BAN stały

Moja trochę świruje, więc nie będę się pakować na styk, i zważę najpierw pustą walizkę, a potem same kosmetyki, same ciuchy, buty itd., sumuje, a później zobaczę spakowaną. Tak myslę, będzie najbezpieczniej hehe.
Stary 2011-06-28, 13:46   #5958
TocCatarzyna
Raczkowanie

Wymyslilam dobry sposob na te walizke.
Przynajmniej dla mnie bedzie doby bo ja kupuje nowa walizke.
A ze kupuje na aukcji to jest napisane ile ona wazy dokladnie wiec jak ja dostane to sprawdze ile wazy wg mojej wagi oblicze roznice miedzy waga ktora podaje producent i bede mniej wiecej wiedziec Ha!
Stary 2011-06-28, 13:50   #5959
Sylwetka_85
Raczkowanie

Noo... to dobry pomysł też tak zrobię. Gorzej będzie jak wyjdzie za dużo i pojawi się dylema... z czego zrezygnować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 13:51   #5960
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Macie jakies rady co do skutecznego ważenia walizki, żeby nie przedobrzyć z pakowaniem?
zważ się na domowej wadze, potem wejdz z wypełniona walizka i będziesz miała wage walizki
moje pokazała idealnie tak samo jak na lotnisku.

w razie czego na lotnisku tez sa wagi i mala roznice plus minus mozna przelozyc do podrecznego i tyle.
Stary 2011-06-28, 13:54   #5961
TocCatarzyna
Raczkowanie

moniczorek tez super pomysl ma
Stary 2011-06-28, 13:57   #5962
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
moniczorek tez super pomysl ma
ja tak zawsze robie nigdy sie nie zawiodlam.
Stary 2011-06-28, 14:00   #5963
TocCatarzyna
Raczkowanie

To i ja tak zrobie i tak zrobie i tak i roznorak i sie zobaczy
Hmm do ktorego miejsca moga z Toba dojsc odprowadzajacy Cie na lotnisko? Bo ewent. wtedy sie odda im nabagaz hm?
Stary 2011-06-28, 14:02   #5964
Sylwetka_85
Raczkowanie

Wagi są na lotnisku więc od razu możesz sobie zważyć i wyjąć coś.
Stary 2011-06-28, 14:05   #5965
TocCatarzyna
Raczkowanie

No to jeszcze lepiej. Pomysle sobie wczesniej co wyjac i poloze to na samej gorze w walizce no i ktos zabierze najwyzej spowrotem do domu

A jakie buty bierzecie?
Stary 2011-06-28, 14:06   #5966
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
To i ja tak zrobie i tak zrobie i tak i roznorak i sie zobaczy
Hmm do ktorego miejsca moga z Toba dojsc odprowadzajacy Cie na lotnisko? Bo ewent. wtedy sie odda im nabagaz hm?
jak wchodzisz na lotnisko to od razu masz wagi na ktorych mozna zwazyc bagaz, jak odbierasz karte pokladowa to tez ktos z bliskich moze byc ...wazysz sobie i ewentualnie oddajesz komus bliskiemu dopiero jak juz oddasz bagaz i idziesz do kontroli to sama.

zreszta do czarterów rzadko kiedy patrza na wage bagazu...u mnie teraz ani w jedna ani w druga nikt nie zwracal uwagi.
Stary 2011-06-28, 14:07   #5967
kennedy
Zakorzenienie

pewnie bede sie szykowac na koniec sierpnia do Egiptu razem z moim Tztem To bedzie nasz pierwszy wyjazd do tego kraju. Bedziemy szukac last minute z all inclusive hotel 4 lub 5 gwizdkow.
moze jakies wizazanki tez podobnie planuja? My z Krk bedziemy jelicec i jestesmy otwarci na towarzystwo! mamy 24 i 26 lat lubimy imprezy i plaze a takze zwiedzanie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:14   #5968
TocCatarzyna
Raczkowanie

Wole nie ryzykowac. Kurde byc babą... Faceci to biora dwie koszulki spodenki mydlo i juz a my...

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

No to jak z tymi butami?

A i jeszcze takie pytanie mam jak zrobic taki cytat np jak ma moniczorek pod kazdym postem? Bo nawet nie wiem jak tego szukac w googlach...?
Stary 2011-06-28, 14:15   #5969
Sylwetka_85
Raczkowanie

Cytat:
Wole nie ryzykowac. Kurde byc babą... Faceci to biora dwie koszulki spodenki mydlo i juz a my...
I jeszcze się potem od nich musimy nasłuchać ile to my bierzemy rzeczy na głupie 2 tygodnie
Stary 2011-06-28, 14:16   #5970
TocCatarzyna
Raczkowanie

No wlasnie!!! Sylwetka_82
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości