Jak zostać stewardessą? - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-24, 21:00   #3301
doroteczka_wawa
Przyczajenie

Dot.: Jak zostać stewardessą?

jedź i napisz jak było powodzenia

Mam pytanie do osób, które przeszły rekrutacje do EUROLOT:
- ile pytań jest na teście z ang. ile czasu?
doroteczka_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 21:02   #3302
pasko
Raczkowanie

Dorota, a Ty idziesz? Bo jak z Wawy jestes to pewnie masz kawalek...
pasko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 22:00   #3303
doroteczka_wawa
Przyczajenie

ja idę do Eurolot w pon. na test z ang.
doroteczka_wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 23:18   #3304
Lenka87
Rozeznanie

muszę przyznać, że mundury w Yap są naprawdę super, na światowym poziomie
Lenka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 10:14   #3305
marta_ograbek
Raczkowanie

...

Edytowane przez marta_ograbek
Czas edycji: 2011-10-11 o 16:36
marta_ograbek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 12:32   #3306
Hairstorm
Raczkowanie

Hej dziewczęta!
Już pół roku myślę o tej pracy i czytam i czytam.
Aczkolwiek nadal nie jestem wszystkiego pewna. Byłabym wdzięczna, gdybyście mogły mi odpowiedzieć na kilka pytań.

1. Da się studiować zaocznie i latać jednocześnie?
2. Nie będę za stara, jeżeli zacznę w wieku 23 lat? Teraz jestem po maturze i planuję iść na licencjat dzienny na ligwistykę, więc dopiero za 3 lata bym chciała latać.
3. Znam angielski i niemiecki, ale planuję od tego roku uczyć się 3. języka właśnie na potrzeby tej pracy. Myślałam o hiszpańskim, ale otworzyli tyle nowych połączeń do afryki, że zaczęłam myśleć nad arabskim. Jak myślicie, który najbardziej by się przydał i dał największe szanse na zakwalifikowanie się?
4. Do którego roku życia się lata? Bo zdaję sobie sprawę, że jest to raczej zawód dla młodych dziewcząt... ale co potem?
5. Jak ważny jest wygląd? Przyznam, że nie jestem super szczupła, ale gruba też nie, ważę 65 kg przy 172 cm... i zaczynam się stresować tym czynnikiem.
6. Piercing. Przyznaję, że to moja słabość, mam 5 kolczyków w jednym uchu i chciałabym w wardze zrobić. Widziałam, że jedna dziewczyna tutaj ma właśnie w wardze i na czas pracy tylko go zdejmuje i jest cacy. Więc jeżeli kolczyki są wyjęte to nie ma problemu?

Dzięki wielkie za info!
Swoją drogą ten wątek uświadomił mnie, że w Polsce nie działa tylko wizzair czy lot (; i dosyć często są rekrutacje, to fajnie

pozdrawiam!
Hairstorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:14   #3307
Noami22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hairstorm Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta!
Już pół roku myślę o tej pracy i czytam i czytam.
Aczkolwiek nadal nie jestem wszystkiego pewna. Byłabym wdzięczna, gdybyście mogły mi odpowiedzieć na kilka pytań.

1. Da się studiować zaocznie i latać jednocześnie?
2. Nie będę za stara, jeżeli zacznę w wieku 23 lat? Teraz jestem po maturze i planuję iść na licencjat dzienny na ligwistykę, więc dopiero za 3 lata bym chciała latać.
3. Znam angielski i niemiecki, ale planuję od tego roku uczyć się 3. języka właśnie na potrzeby tej pracy. Myślałam o hiszpańskim, ale otworzyli tyle nowych połączeń do afryki, że zaczęłam myśleć nad arabskim. Jak myślicie, który najbardziej by się przydał i dał największe szanse na zakwalifikowanie się?
4. Do którego roku życia się lata? Bo zdaję sobie sprawę, że jest to raczej zawód dla młodych dziewcząt... ale co potem?
5. Jak ważny jest wygląd? Przyznam, że nie jestem super szczupła, ale gruba też nie, ważę 65 kg przy 172 cm... i zaczynam się stresować tym czynnikiem.
6. Piercing. Przyznaję, że to moja słabość, mam 5 kolczyków w jednym uchu i chciałabym w wardze zrobić. Widziałam, że jedna dziewczyna tutaj ma właśnie w wardze i na czas pracy tylko go zdejmuje i jest cacy. Więc jeżeli kolczyki są wyjęte to nie ma problemu?

Dzięki wielkie za info!
Swoją drogą ten wątek uświadomił mnie, że w Polsce nie działa tylko wizzair czy lot (; i dosyć często są rekrutacje, to fajnie

pozdrawiam!
1. raczej tak, aczkolwiek, musisz liczyć się z tym, ze niektóre zjazdy bedziesz musiałą opuścić
2. predzej bedziesz jescze za młoda, najlepszy wiek to 23-28
3. wystarczy tylko angielski, spotkałam się z osobami, które ze znajomością 4ech języków odpadały
4.lata się do emerytury, bądź do utraty zdrowia
5.waga proporcjonalna do sylwetki, stewardessy to nie modelki!!!, nie muszą być szczupłe, najważniejsze, żeby dsiewczyna dbała o siebie
6.Piercingi i tatuaże tylko w miejscach niewidocznych, w każdym uchu po jednym kolczyku
Noami22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:55   #3308
Hairstorm
Raczkowanie

za młoda? hehe a ja z zazdrością patrzę jak dziewczyny tu w wieku 19 lat idą latać
niby lata się do emerytury a jednak.. nie widziałam jeszcze stewardessy starszej niż 30 kilka lat (; praca stewardessy to nie tylko latanie, prawda? czasem są też jakieś 'zadania' na lądzie?
a co do kolczyków... jestem w takim razie w dołku (; chyba, że będę dziurki jakoś tuszować, hehe (;

dzięki za info

edit
no i jeszcze jedna sprawa. pomimo, że jeszcze dużo czasu, to jednak nad tym myślę - jak wygląda sprawa z ciążą? nie robią wielkich problemów, że wrócić później do pracy? przy takim trybie życia to nawet nie wiem, gdzie tam dziecko "wcisnąć"

Edytowane przez Hairstorm
Czas edycji: 2011-06-26 o 13:58
Hairstorm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:06   #3309
Noami22
Raczkowanie

Cytat:
za młoda? hehe a ja z zazdrością patrzę jak dziewczyny tu w wieku 19 lat idą latać
niby lata się do emerytury a jednak.. nie widziałam jeszcze stewardessy starszej niż 30 kilka lat (; praca stewardessy to nie tylko latanie, prawda? czasem są też jakieś 'zadania' na lądzie?
a co do kolczyków... jestem w takim razie w dołku (; chyba, że będę dziurki jakoś tuszować, hehe (;

dzięki za info

edit
no i jeszcze jedna sprawa. pomimo, że jeszcze dużo czasu, to jednak nad tym myślę - jak wygląda sprawa z ciążą? nie robią wielkich problemów, że wrócić później do pracy? przy takim trybie życia to nawet nie wiem, gdzie tam dziecko "wcisnąć"
nie spotkałam stewrdess poniżej 22 lat, linie lotnicze wolą osoby, które beda powaznie podchodzic do pracy, a nie traktowac ja jako przygodę!
Chyba nigdy nie leciałaś naszym narodowych przewoźnikiem (LOT), tam większośc personelu pokładowego stanowią kobiety 35+
co do kolczyków to wystrczy, że bedziesz je przed lotem wyjmować, a jezeli chodzi o ciąże i wychowanie dziecka, to już kazde linie lotnicze innaczej do tego podchodza
Noami22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 14:29   #3310
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:

dzięki za info

edit
Z kolczykami mam podobny dylemat, już nie chodzi o tego pod pępkiem, tylko właśnie o uszy. Ale jednak na razie nie o to mi się martwić... Muszę czekać na kolejne rekrutacje z początków lipca. Piszcie jak będziecie miały jakieś info!!!
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 18:06   #3311
intheair
Przyczajenie

Kochane ,powiedzcie mi jak dużą przeszkodą w spełnieniu marzeń o lataniu jako stewardessa jest mój wzrost?
Mam 158cm i podejrzewam a, że w wieku 19 lat już nie urosnę. Wiem, że niby są linie gdzie przyjmują od 157 np w Ryanairze, ale rozpoczełam naukę arabskiego z myślą o liniach bliskowschodnich. Bycie stewardessa to od lat moje marzenie ,właściwie wszystko w jakimś stopniu podporządkowałam myśli o lataniu. Mhhh a teraz na każdym kroku uświadamiam sobie, że nie mam szans. Są tu jakieś niskie stewardessy, które pracują w dobrych liniach?

Swoją drogą do Enter Air albo Do Yes Airways były jakieś kryteria wzrostowe?

Pozdrawiam.
intheair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:32   #3312
marceliniek
Przyczajenie

Cześć, dziewczyny!
Powiedzcie mi,proszę,czy ułomności ciała są bardzo rygorystycznie kontrolowane podczas rekrutacji? Kilka lat temu w wyniku małego wypadku zerwałam ścięgno prostownika wskazującego palca lewej ręki,przy okazji rozrywając sobie torebkę stawową. Cóż,palca w pełni nie wyprostuję, maź się wylała i teraz mam taką hmm..górkę. Praktycznie nikt tego nie zauważa,ale wiadomo stewardesie akurat na ręce się patrzy:/ więc dylemat- liczyć na małą spostrzegawczość rekrutantów czy poddać się zabiegowi? Ścięgna już raczej nie uratuję(dziękuję bardzo doktorowi K...),ale może tą górkę zredukowałabym. Tylko,że zostanie blizna i to może nawet konkretna...Bardziej pilnują blizn czy efektów urazów? Od ośmiu lat kieruję swoją ścieżkę w stronę stewardessy i tu akurat nie dopracowałam:/aaa i o której linii lotniczej mówicie jako ,,Yap"?
Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź
marceliniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 22:46   #3313
pani lotniczka
Raczkowanie

Yes Airways - Yap
Stary 2011-06-27, 13:33   #3314
Margherit
Raczkowanie

Jeny 1 lipca rekrutuje znów wizzair i to również do bazy Poznańskiej!!!jeaaaah w koncu sie doczekałam! jade jade jade i o dziwo mam wolne w pracy! hehe
Zapisałam sie tez na ich stronie ale mail nie przyszedł no ale skoro to jest open day to jade! Ktoś się tez wybiera? Musze odkopać wypowiedz o rekrutacji tam bo wiem że wiele osob z forum juz tam startowało
Pozdro z Pyrlandii
Margherit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 14:02   #3315
ailona
Przyczajenie

Tylko poznańskiej? Nie wiesz czy w Warszawie też będzie rekrutacja w najbliższym czasie? Pytam o wszystkie linie nie chodzi mi tylko o wizzair.
ailona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:53   #3316
Margherit
Raczkowanie

Steward/Stewardess Job Opportunity!

FOR OUR WARSAW and POZNAN BASE

OPEN DAY recruitment on July 1st at 10.00 am

Address: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, ul. Żwirki i Wigury 1, Warszawa

Please bring a CV in English together with a recent photo
See you there!

Participants are asked to arrive sharply at the time indicated

Tak wygląda ogłoszenie. Z tego wynika, że szukają osob do bazy w Poznaniu i Wawie. Rekrutacja w wawie najbliższa to własnie ta. A jak z innymi to nie wiem czy coś w warszawie jest zaplanowane - musisz pobuszować po necie. Ja tak przez przypadek dzisiaj weszłam na stronę wizzair i miłe zaskoczenie
Margherit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:31   #3317
ailona
Przyczajenie

Super pewnie spotkamy się na miejscu, bo też się wybieram
ailona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:44   #3318
pasko
Raczkowanie

Gdziee Wizz robi OD? W Poznaniu?
Stary 2011-06-27, 21:54   #3319
ewczun
Przyczajenie

pasko a Ty byles w koncu na OD w Qatar?
ewczun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:55   #3320
pasko
Raczkowanie

Nie dalem rady, bo musialem na studia jechac :/ Najciekawsze jest to, ze ta babka z QA Sama do mnie zadzwonila z zaproszeniem na rozmowe, ale tak Ja zle slyszalem, ze za bardzo nie wiem co gadala...
Stary 2011-06-28, 09:54   #3321
ewczun
Przyczajenie

Emirates robi dni otwarte w Polsce w sierpniu. 20 sierpnia w warszawie a 25 sierpnia w szczecinie wiec jesli ktos jest zainteresowany niech dopasuje sobie wyjazdy do OD
ewczun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:18   #3322
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pasko Pokaż wiadomość
Gdziee Wizz robi OD? W Poznaniu?
rekrutacja w Warszawie, do poznanskiej i warszawskiej bazy

ktos z obecnych pracuje dla Enter ? jesli tak, to prosze o kontakt na pw

Edytowane przez Chloestic
Czas edycji: 2011-06-28 o 14:23
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:23   #3323
sylvia_doll
CORELIPS

Osłuchałam się reklamy Emirates odnośnie recruitment i aż mnie ściska, bo gdzieś od środka lipca do końca sierpnia za granicę do pracy... nie wiem czy na 20. wrócę. wątpię.

1.lipca wizzair w wawce. powiedzcie jak to jest, jetsem bez doswiadczenia, dajmy na to, ze mnie przyjma - kiedy zaczynaja sie szkolenia? od razu? bo nie wiem,czy sie wybierac
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:45   #3324
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość

1.lipca wizzair w wawce. powiedzcie jak to jest, jetsem bez doswiadczenia, dajmy na to, ze mnie przyjma - kiedy zaczynaja sie szkolenia? od razu? bo nie wiem,czy sie wybierac
różnie, szkolenie trwa 5 tygodni, high season sie juz zaczal, konczy sie w polowie wrzesnia, az sie dziwie, ze robia rekrutacje w takim momencie

emiraty sa kuszace, sama o nich myslalam, ale to jakby zamknac sie w zlotej klatce
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:04   #3325
coccinellex
Przyczajenie

drogie Stewardessy jak najlepiej ubrac się na takie spotkanie rekrutacyjne? szpilki? włosy rozpuszczone czy spięte? czy po prostu, na luzie, dżinsy i trampki?
jak myślicie?
coccinellex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:56   #3326
__Malwi__
Raczkowanie

Jak testy do eurolotu ?

macie już odpowiedź kto przeszedł dalej ?
__Malwi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:28   #3327
marta_ograbek
Raczkowanie

...

Stary 2011-06-29, 14:36   #3328
__Malwi__
Raczkowanie

Marta a jak Tobie w Yes dużo lotów gdzie przeważnie latasz?
__Malwi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:32   #3329
marta_ograbek
Raczkowanie

...

Stary 2011-07-01, 23:39   #3330
Melodyofleeloo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez __Malwi__ Pokaż wiadomość
Jak testy do eurolotu ?

macie już odpowiedź kto przeszedł dalej ?
Ja też przeszłam dalej! Jest może ktoś jeszcze co się dostał? Ciekawe ile nas będzie!
Melodyofleeloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości