|
|
#3301 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak zostać stewardessą?
jedź i napisz jak było powodzenia
![]() Mam pytanie do osób, które przeszły rekrutacje do EUROLOT: - ile pytań jest na teście z ang. ile czasu? |
|
|
|
#3302 |
|
Raczkowanie
|
Dorota, a Ty idziesz? Bo jak z Wawy jestes to pewnie masz kawalek...
|
|
|
|
#3303 |
|
Przyczajenie
|
ja idę do Eurolot w pon. na test z ang.
|
|
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
muszę przyznać, że mundury w Yap są naprawdę super, na światowym poziomie
|
|
|
|
#3305 |
|
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez marta_ograbek Czas edycji: 2011-10-11 o 16:36 |
|
|
|
#3306 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!
Już pół roku myślę o tej pracy i czytam i czytam. Aczkolwiek nadal nie jestem wszystkiego pewna. Byłabym wdzięczna, gdybyście mogły mi odpowiedzieć na kilka pytań. 1. Da się studiować zaocznie i latać jednocześnie? 2. Nie będę za stara, jeżeli zacznę w wieku 23 lat? Teraz jestem po maturze i planuję iść na licencjat dzienny na ligwistykę, więc dopiero za 3 lata bym chciała latać. 3. Znam angielski i niemiecki, ale planuję od tego roku uczyć się 3. języka właśnie na potrzeby tej pracy. Myślałam o hiszpańskim, ale otworzyli tyle nowych połączeń do afryki, że zaczęłam myśleć nad arabskim. Jak myślicie, który najbardziej by się przydał i dał największe szanse na zakwalifikowanie się? 4. Do którego roku życia się lata? Bo zdaję sobie sprawę, że jest to raczej zawód dla młodych dziewcząt... ale co potem? 5. Jak ważny jest wygląd? Przyznam, że nie jestem super szczupła, ale gruba też nie, ważę 65 kg przy 172 cm... i zaczynam się stresować tym czynnikiem. 6. Piercing. Przyznaję, że to moja słabość, mam 5 kolczyków w jednym uchu i chciałabym w wardze zrobić. Widziałam, że jedna dziewczyna tutaj ma właśnie w wardze i na czas pracy tylko go zdejmuje i jest cacy. Więc jeżeli kolczyki są wyjęte to nie ma problemu? Dzięki wielkie za info! Swoją drogą ten wątek uświadomił mnie, że w Polsce nie działa tylko wizzair czy lot (; i dosyć często są rekrutacje, to fajnie ![]() pozdrawiam! |
|
|
|
#3307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. predzej bedziesz jescze za młoda, najlepszy wiek to 23-28 3. wystarczy tylko angielski, spotkałam się z osobami, które ze znajomością 4ech języków odpadały 4.lata się do emerytury, bądź do utraty zdrowia 5.waga proporcjonalna do sylwetki, stewardessy to nie modelki!!!, nie muszą być szczupłe, najważniejsze, żeby dsiewczyna dbała o siebie 6.Piercingi i tatuaże tylko w miejscach niewidocznych, w każdym uchu po jednym kolczyku |
|
|
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
za młoda?
hehe a ja z zazdrością patrzę jak dziewczyny tu w wieku 19 lat idą latać![]() niby lata się do emerytury a jednak.. nie widziałam jeszcze stewardessy starszej niż 30 kilka lat (; praca stewardessy to nie tylko latanie, prawda? czasem są też jakieś 'zadania' na lądzie? a co do kolczyków... jestem w takim razie w dołku (; chyba, że będę dziurki jakoś tuszować, hehe (; dzięki za info ![]() edit no i jeszcze jedna sprawa. pomimo, że jeszcze dużo czasu, to jednak nad tym myślę - jak wygląda sprawa z ciążą? nie robią wielkich problemów, że wrócić później do pracy? przy takim trybie życia to nawet nie wiem, gdzie tam dziecko "wcisnąć" Edytowane przez Hairstorm Czas edycji: 2011-06-26 o 13:58 |
|
|
|
#3309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nigdy nie leciałaś naszym narodowych przewoźnikiem (LOT), tam większośc personelu pokładowego stanowią kobiety 35+ co do kolczyków to wystrczy, że bedziesz je przed lotem wyjmować, a jezeli chodzi o ciąże i wychowanie dziecka, to już kazde linie lotnicze innaczej do tego podchodza |
|
|
|
|
#3310 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 |
|
Przyczajenie
|
Kochane ,powiedzcie mi jak dużą przeszkodą w spełnieniu marzeń o lataniu jako stewardessa jest mój wzrost?
Mam 158cm i podejrzewam a, że w wieku 19 lat już nie urosnę. Wiem, że niby są linie gdzie przyjmują od 157 np w Ryanairze, ale rozpoczełam naukę arabskiego z myślą o liniach bliskowschodnich. Bycie stewardessa to od lat moje marzenie ,właściwie wszystko w jakimś stopniu podporządkowałam myśli o lataniu. Mhhh a teraz na każdym kroku uświadamiam sobie, że nie mam szans. Są tu jakieś niskie stewardessy, które pracują w dobrych liniach? Swoją drogą do Enter Air albo Do Yes Airways były jakieś kryteria wzrostowe? Pozdrawiam. |
|
|
|
#3312 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, dziewczyny!
Powiedzcie mi,proszę,czy ułomności ciała są bardzo rygorystycznie kontrolowane podczas rekrutacji? Kilka lat temu w wyniku małego wypadku zerwałam ścięgno prostownika wskazującego palca lewej ręki,przy okazji rozrywając sobie torebkę stawową. Cóż,palca w pełni nie wyprostuję, maź się wylała i teraz mam taką hmm..górkę. Praktycznie nikt tego nie zauważa,ale wiadomo stewardesie akurat na ręce się patrzy:/ więc dylemat- liczyć na małą spostrzegawczość rekrutantów czy poddać się zabiegowi? Ścięgna już raczej nie uratuję(dziękuję bardzo doktorowi K...),ale może tą górkę zredukowałabym. Tylko,że zostanie blizna i to może nawet konkretna...Bardziej pilnują blizn czy efektów urazów? Od ośmiu lat kieruję swoją ścieżkę w stronę stewardessy i tu akurat nie dopracowałam:/aaa i o której linii lotniczej mówicie jako ,,Yap"? Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Yes Airways - Yap
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
Jeny 1 lipca rekrutuje znów wizzair i to również do bazy Poznańskiej!!!jeaaaah w koncu sie doczekałam! jade jade jade i o dziwo mam wolne w pracy! hehe
Zapisałam sie tez na ich stronie ale mail nie przyszedł no ale skoro to jest open day to jade! Ktoś się tez wybiera? Musze odkopać wypowiedz o rekrutacji tam bo wiem że wiele osob z forum juz tam startowało![]() Pozdro z Pyrlandii
|
|
|
|
#3315 |
|
Przyczajenie
|
Tylko poznańskiej? Nie wiesz czy w Warszawie też będzie rekrutacja w najbliższym czasie? Pytam o wszystkie linie nie chodzi mi tylko o wizzair.
|
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Steward/Stewardess Job Opportunity!
*** FOR OUR WARSAW and POZNAN BASE OPEN DAY recruitment on July 1st at 10.00 am Address: Courtyard by Marriott Warsaw Airport, ul. Żwirki i Wigury 1, Warszawa Please bring a CV in English together with a recent photo See you there! Participants are asked to arrive sharply at the time indicated Tak wygląda ogłoszenie. Z tego wynika, że szukają osob do bazy w Poznaniu i Wawie. Rekrutacja w wawie najbliższa to własnie ta. A jak z innymi to nie wiem czy coś w warszawie jest zaplanowane - musisz pobuszować po necie. Ja tak przez przypadek dzisiaj weszłam na stronę wizzair i miłe zaskoczenie
|
|
|
|
#3317 |
|
Przyczajenie
|
Super
pewnie spotkamy się na miejscu, bo też się wybieram
|
|
|
|
#3318 |
|
Raczkowanie
|
Gdziee Wizz robi OD? W Poznaniu?
|
|
|
|
#3319 |
|
Przyczajenie
|
pasko a Ty byles w koncu na OD w Qatar?
|
|
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
Nie dalem rady, bo musialem na studia jechac :/ Najciekawsze jest to, ze ta babka z QA Sama do mnie zadzwonila z zaproszeniem na rozmowe, ale tak Ja zle slyszalem, ze za bardzo nie wiem co gadala...
|
|
|
|
#3321 |
|
Przyczajenie
|
Emirates robi dni otwarte w Polsce w sierpniu. 20 sierpnia w warszawie a 25 sierpnia w szczecinie wiec jesli ktos jest zainteresowany niech dopasuje sobie wyjazdy do OD
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
rekrutacja w Warszawie, do poznanskiej i warszawskiej bazy
ktos z obecnych pracuje dla Enter ? jesli tak, to prosze o kontakt na pw
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 Edytowane przez Chloestic Czas edycji: 2011-06-28 o 14:23 |
|
|
|
#3323 |
|
CORELIPS
|
Osłuchałam się reklamy Emirates odnośnie recruitment i aż mnie ściska, bo gdzieś od środka lipca do końca sierpnia za granicę do pracy... nie wiem czy na 20. wrócę. wątpię.
1.lipca wizzair w wawce. powiedzcie jak to jest, jetsem bez doswiadczenia, dajmy na to, ze mnie przyjma - kiedy zaczynaja sie szkolenia? od razu? bo nie wiem,czy sie wybierac
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
emiraty sa kuszace, sama o nich myslalam, ale to jakby zamknac sie w zlotej klatce
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
|
#3325 |
|
Przyczajenie
|
drogie Stewardessy jak najlepiej ubrac się na takie spotkanie rekrutacyjne? szpilki? włosy rozpuszczone czy spięte? czy po prostu, na luzie, dżinsy i trampki?
jak myślicie? |
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
Jak testy do eurolotu ?
macie już odpowiedź kto przeszedł dalej ? |
|
|
|
#3327 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
|
#3328 |
|
Raczkowanie
|
Marta a jak Tobie w Yes dużo lotów gdzie przeważnie latasz?
|
|
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
...
|
|
|
#3330 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

hehe a ja z zazdrością patrzę jak dziewczyny tu w wieku 19 lat idą latać

no ale skoro to jest open day to jade! Ktoś się tez wybiera? Musze odkopać wypowiedz o rekrutacji tam bo wiem że wiele osob z forum juz tam startowało