Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 14:10   #2281
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ja mam dziewczynke i wywalony caly pepuszek
o widzisz wiedzialam ze to jakas sciema z tymi chlopcami
no to sobie przynajmniej porzadnie bedziesz mogla pepek doczyscic w zakamarkach ktore normalnie ciezko ogarnac

a mi tez brzuszek mam wrazenie sporo urosl- hihi chyba odkad w pracy przestalam wciagac ciagle i wyluzowalam miesnie no i 5 dniowe obzarstwo w dlugi weekend- imieniny taty, babci, wujka, i jeszcze urodziny coreczki kuzynki- normalnie torty, ciasta, grille, salatki bez konca, wielorybek sie ze mnie powoli robi -serio teraz 17tc sie konczy a brzuszek mam chyba jak w 24 z Sonia

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Z tym pepkiem to jest tak,ze wychodzi,jak gora macicy przekroczy wysokosc pepka.Mi jeszcze nie wyszedl,ale zrobil sie bardziej plytki.W I ciazy wylazl na zewnatrz
ale chyba nie u kazdego w pierwszej ciazy mi wcale nie wylazl a macice ialam na bank wyzej...teraz tez macica juz pod pepkiem wyczuwalna- zwlaszcza jak mnie taki skurcz zlapie to wyraznie czuje, a pepek jaki byl taki jest
Stary 2011-06-28, 14:13   #2282
OlusiaS
Wtajemniczenie

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

[/COLOR]

ale chyba nie u kazdego w pierwszej ciazy mi wcale nie wylazl a macice ialam na bank wyzej...teraz tez macica juz pod pepkiem wyczuwalna- zwlaszcza jak mnie taki skurcz zlapie to wyraznie czuje, a pepek jaki byl taki jest[/QUOTE]

Nie u kazdej kobiety wychodzi.Od czego dokladnie to zalezy,to nie wiem,moze od ulozenia dziecka,od budowy ciala,wielkosci pepka kobiety .Nie mam bladego pojecia.Postaram sie poszukac cos w necie,jak znajde,to zaraz sie podziele
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:16   #2283
ela3010
Zadomowienie

Glam z tym pępkiem to tak jak z każdymi innymi przesądami, ja mam pierwszego syna a pępka mi nie wywaliło, mam nadzieję że i teraz mi się tak nie stanie bo dziwnie bym się czuła z takim korkiem w brzuchu
A córeńka prześliczna, cudowna wprost, uwielbiam taki tym urody

Mlodar dokładnie, jeśli teściowa nie umie się odpowiednio zachować to trzeba jej przypomnieć, i już.

Rojku gdzieś dawała link do literek do wyszycia, muszę poszukać i zobaczyć bo wcześniej nie zerknęłam, a to moje hobby to dzierganie więc nie mogę przegapić
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:18   #2284
OlusiaS
Wtajemniczenie

Prosze
"Wygląd pępka ciężarnej kobiety jest uzależniony m.in. od tygodnia ciąży, stanu skóry i ilości przebytych wcześniej ciąż. W przypadku pierwszej ciąży, gdy skóra jest odpowiednio jędrna i mocna, dotychczas wklęsły pępek zaczyna wystawać zazwyczaj około szóstego miesiąca. Jednakże jest to sprawa indywidualna i przesunięcia w czasie tego faktu nie są powodem do obaw. Wystawanie pępka jest spowodowane przez wypychanie go przez rozrastającą się i powiększającą ku przodowi macicę"
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:19   #2285
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc laseczki
pozniej Was nadrobie

rzucil mi sie tylko temat pepkow
w pierszej ciazy z cora wyszedla mi w polowie ciazy
a teraz prawie od samego poczatku ciazy wyskoczyl i wyglada jak guzik
czasami mnie to wkurza bo streczy pod bluzka i smiesznie to wyglada

buziaki do pozniej ide robic pyzy(czy knedle to sie nazywa,takie kulki z dziurka)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:53   #2286
ggoraa
Zadomowienie

Mi wywalilo pepek- ale nie na caly dzien- on sie tak chowa czasami W pierwszej ciazy nie wywalilo, bo brzuch byl duzo nizej.

A zapomnialam wam napisac, ze od ostatniej wizyty przybylo mi 3 kg!
Stary 2011-06-28, 15:15   #2287
dygotka8
Zakorzenienie

hej

ale się nachodziłam,a przez moja super pamięć mogłam nachodzić się jeszcze więcej bo poszłam cos kupic i ciagle zapominała...a i tak na pocztę będę musiała pójśc jeszcze raz bo kolejka była,a ja nie miałam juz stac tam w takim zaduchu...

ze mną to chyba cos nie halo-bo piszecie o kupnie jakichs zwierzątek,itd-a u nas tż chce psiaka,ale ja się nie chce zgodzić...będę miała na głowie cały dom,dziecko i jeszcze psa....jakoś nie napawa mnie to optymizmem...
oczywiście,że bardzo psy lubię,ale kto sie nim będzie opiekował??
ehh straszna jestem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:23   #2288
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No i powiedzcie mi , czy badanie z glukoza to w polsce norma? masakra przetrwac tyle bez jedzenia. Jeszcze nie wiem czy sie zmieszcze w godzinach labolatoryjnych, bo mam odstep 2 godzinny.
norma, ale chyba po 20t.c.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
co do glukozy to raczej norma, mialam w 14tc, nie wiem czy to nie za wczesnie, ale moze bede potem powtarzac nie mam pojecia, w kazdym razie wyszly dobrze, tylko nie powiem zeby bylo to najprzyjemniejsze
a to nie wiem czemu tak wcześnie, może obciążenie w rodzinie? lubię słodkie, to moze wciągnę szybciej niż się tego spodziewam

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Hej
Gratuluje wszystkim obronionym i posesyjnym!!
ja zaraz smigam na egzamin wiec prosze o kciuki.
Po egzaminie jade na usg 3D i prosze mi trzymac jeszcze mocniej kciuki zeby maluch dobrze sie ustawil i pokazal co ma miedzy nozkami
kciuki zaciśnięte
jestem ciekawa płci

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
No wlasnie ja sobie wzielam ksiazek, coby dwoch godzin nie zmarnowac, a one mi kazaly isc do domu z nakazem nie jedzienia i nie picia i przyjsc po tych dwoch godzinach nie powiem, ze sie troche zdziwilam, bo ja bym ciezarnej na czczo, po wypiciu takich cudownosci na 30-sto stopniowy upal raczej nie wypuscila, no ale co zrobic...
Jak przyszlam do domu, to mialam czarno przed oczami, a w gardle susze, a tu pic nie pozwolili, TZ mnie mokrymi scierami okladal, zebym nie fiknela
tź dobry chlopak
ale pewnie nie jest to zgodne z normami lab., zeby wypuszczać cieżarną w upał
dobrze, ze miałaś w domu dobra opiekę

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Temat tesciowie widze jest poruszony .Ja na tesciow nie narzekam .Wiadomo,pochodzimy z roznych domow,mamy rozne przyzwyczajenia,ale dogadujemy sie dobrze.Niestety ostatnio gorzej z moimi rodzicami :/.Od ostatniego urlopu w Polsce rozmawialam raz z ojcem,jak zadzwonil,zeby mnie zje*** .Ja mam ich respektowac,ale z ich strony nie ma nic.Tzn jesli chodzi o mame,to kontakt byl zawsze dobry,ale moj ojciec olewka totalna!Widzimy sie raz/dwa razy w roku,w miedzyczasie nie zadzwoni nawet zapytac,co slychac!Tylko okazyjnie,swieta,urodziny itd
dokładnie mam to ze swoimi rodzicami... i ta ich gadka, że do rodziców trzeba z szacunkiem i że nie wolno podnieść głosu, pomimo tego że oni drą się na Ciebie w twoim domu... no m-a-s-a-k-r-a
nie rozumiem i zrozumieć nigdy nie zrozumiem tego toku myslenia

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

tez miałam grzybicę i musiałam barć globulki przez chyba 5 czy 7 dni dobrze jest wypijac kefir kilka razy w tygodniu bo faktycznie-słodycze wpływają na zmianę ph

ah,kawke muszę zrobić bo głowa mi pęka-lećę tylko po syrop do kawy bo sa w promocjji
i ja brałam Nystatynę dopochwowo właśnie przez kilka dni, a ten kefir to fajna sprawa

kawkę czasami popijam ale wyłącznie pół na pół z mleczkiem albo/i lodami

a jaka promocja i gdzie?
ja właśnie syropu nie mam, ostatnio mi się rpzeterminował bo go nie piłam, tzn. kawy nie piłam w domu tylko w pracy...

Cytat:
poziom cukru po glukozie między 21 a 26 tygodniem.
juz się boję....
można podobno sok z cytryny wząć,ale nie wiem czy taki wyciskany z cytryny cz taki kupiony...
no też coś o tej cytrynie słyszałam, ale dokładnie nie wiem

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a co do wozkow to chcialam sie pochwalic swoim nabytkiem- wczoraj cwiczylam rozkladanie no i moja starsza corcia jak widac calkiem zachwyciona
to w wersji spacerowej, z gondolkami jest dlugi i ciezki jak jaka ciezarowka z naczepa
córcię masz uroczą pewnie nie moze się doczekać rodzeństwa
wózek b.ładnie się prezentuje, tak dostojnie

Cytat:

ja to szczegolnie mam schiza z tym przedwczesnym porodem...ale co tam nogi zaciskamy i nie wypuszczamy przedwczesnie

ostatnio w trakcie weekendu w lesie moja mala mowi tak- posluchaj mamusiu, ptaszki spiewaja
ja na to- tak pieknie spiewaja
ona- i niebo niebieskie ladne
- tak piekne niebo
- ona- i listki sa na drzewach zielone
ja cala zachwycona jakie dziecko wrazliwe na piekno przyrody- i ze kolory odroznia i nazywa i cala och ach a Sonia mi na to
- a tu jakies GOWNO lezy
hahahahahahahahhahahahahh a
i nie tylko cudną tą córcię masz ale i rezolutną no bajka
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:30   #2289
dygotka8
Zakorzenienie

nikaa2 promocja jest w almie-w gazetce promocyjnej jest
cytryne można na pewno tylko nie wiem ta jak napisałam-czy taką wyciskaną czy taka kupiony sok cytrynowy?

Stary 2011-06-28, 15:32   #2290
mlodar
Rozeznanie

Cytat:
hej
ze mną to chyba cos nie halo-bo piszecie o kupnie jakichs zwierzątek,itd-a u nas tż chce psiaka,ale ja się nie chce zgodzić...będę miała na głowie cały dom,dziecko i jeszcze psa....jakoś nie napawa mnie to optymizmem...
oczywiście,że bardzo psy lubię,ale kto sie nim będzie opiekował??
ehh straszna jestem
Dlatego u mnie kończy się na myśleniu o nim Na razie to wybieram kolory farb, bo trzeba pomalować pokój dla maleństwa i salon odświeżyć.... w sypialni też zmieniłabym to i owo.... ehhhhh

Nasz Dzień
mlodar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:36   #2291
nikaa2
Wtajemniczenie

Juz przeziębienie zaczyna mi (nam ) mijać... tzn. kaszelek jest i katar... a i jakaś paskudna krosta pod nosem ale to już niebo a ziemia
ciągle biorę Rutino i Czosenk kaps. oby się tego choróbska pozbyć
Niestety przed chwilą zadzwoinł mąż i oznajmił, że ma dreszcze i ból gardła żeby nas tylko nie zaraził zaaplikuję mu jakąś pseudoefedrynę i odrazu postawię chłopa na nogi

I ja dzisiaj miała pomidorówkę
mi pępek nie wyszedł jeszcze

kurde boli mnie od wczoraj pod mostkiem, boli, nie piecze... na początku myślałam że to żołądek od zgagi... ale chyba to jednak przepona od kaszlu, który mam wyjątkowo męczący( w sumie pierwszy raz w życiu.. zawsze tż miał taki- smiejemy się( w przerwach kaszlu) że dzidzuś ma po tatusiu układ immunologiczny i nawet przeziebia się jak tata- a teraz to przeszło na mnie )
o matko znowu miałam atak akszlu- ten cholerny Stodal nie pomaga za bardzo, aż sie popłakałam z wysiłku...

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
nikaa2 promocja jest w almie-w gazetce promocyjnej jest
cytryne można na pewno tylko nie wiem ta jak napisałam-czy taką wyciskaną czy taka kupiony sok cytrynowy?
o a za ile? tylko żeby się wstrzymali z ta promocją do poniedziałku, bo dopiero wtedy wyjadę z zadupia od rodziców do Łodzi
Stary 2011-06-28, 15:38   #2292
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodar Pokaż wiadomość
Dlatego u mnie kończy się na myśleniu o nim Na razie to wybieram kolory farb, bo trzeba pomalować pokój dla maleństwa i salon odświeżyć.... w sypialni też zmieniłabym to i owo.... ehhhhh
my jesteśmy an etapie szukania wszystkeigo do nowego domu i wykończenia go więc tym bardziej nie wyobrażam sobei by mi tam jakiś psiak biegał po nowej podłodze-zresztą ja wychodzę z założenia,że pies to nie w domu,ale na podwórku we własnym domku

Stary 2011-06-28, 15:39   #2293
muffinka90
Zakorzenienie

Naprodukowalyscie od rana ja mialam dzis powera jak nigdy i chatka blyszczy, ale juz opadlam troche, bo upal dzis nieciekawy.

Cytat:
poziom cukru po glukozie między 21 a 26 tygodniem.
juz się boję....
można podobno sok z cytryny wząć,ale nie wiem czy taki wyciskany z cytryny cz taki kupiony...
Mnie sie pielegniarka pytala, czemu nie przynioslam cytryny, a skad ja mialam to wiedziec? Ale poszlo jakos bez

Cytat:
a co do wozkow to chcialam sie pochwalic swoim nabytkiem- wczoraj cwiczylam rozkladanie no i moja starsza corcia jak widac calkiem zachwyciona
to w wersji spacerowej, z gondolkami jest dlugi i ciezki jak jaka ciezarowka z naczepa
Fajny ten wozek, jako spacerowka wyglada bardzo zgrabnie. A twoja cora jest tak piekna, ze sie napatrzec nie moge ale bedzie laseczka jak dorosnie, bedziesz drzwi barykadowac przed chlopakami

Cytat:
ostatnio w trakcie weekendu w lesie moja mala mowi tak- posluchaj mamusiu, ptaszki spiewaja
ja na to- tak pieknie spiewaja
ona- i niebo niebieskie ladne
- tak piekne niebo
- ona- i listki sa na drzewach zielone
ja cala zachwycona jakie dziecko wrazliwe na piekno przyrody- i ze kolory odroznia i nazywa i cala och ach a Sonia mi na to
- a tu jakies GOWNO lezy

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
pochwale sie dzisiaj mój tz obronil mgr na 5klas ki: dumna jestem z niego chociaz z sb tez bo mu pomagalam pisac ta prace

Cytat:
a lwsnie, czy ktorejs z was juz pepek na druga strone wywalilo????? moja szwagierka rodzila w maju, jak ja widzialam w kwietniu to miala najwiekszy pepek jaki w zyciu widzialam, chyba na 5 cm jej wystawal a mi w ciazy do konca pozostal wklesly....niektorzy mowia ze wywala na chlopcow ale mi sie zdaje ze to mit- ciekawe od czego to zalezy i jak to u was z pepuszkami jest?
Mi nie wywalilo, ale juz sie zrownal z reszta dawno go z tak bliska nie widzialam

Cytat:
o
no to sobie przynajmniej porzadnie bedziesz mogla pepek doczyscic w zakamarkach ktore normalnie ciezko ogarnac
Wlasnie dzisiaj dzwonil moj brat (od kiedy dowiedzial sie, ze chcemy, zeby byl chrzestnym jakos czesto sie odzywa i o mlodego pyta )
No, i dzwonil i dokladnie to samo mi powiedzial

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
a to nie wiem czemu tak wcześnie, może obciążenie w rodzinie? lubię słodkie, to moze wciągnę szybciej niż się tego spodziewam

tź dobry chlopak
ale pewnie nie jest to zgodne z normami lab., zeby wypuszczać cieżarną w upał
dobrze, ze miałaś w domu dobra opiekę
No wlasnie nie ma u mnie nikt z rodziny cukrzycy, siostra mum miala ciazowa z drugim synkiem, ale o to sie nie pytali.

A TZ dobry chlopak, wybieram sie do domu w koncu (od wielkanocy nie bylam) bo mamuska z bratem jada na 2 miesiace do Holandii i chcialam sie z nimi zobaczyc, a przy okazji troche tacie pomoc jak sam zostanie. No ale mi TZ szkoda zostawiac samego, bo urlop ma dopiero we wrzesniu i chcialam chociaz przez weekend mu potowarzyszyc, ale on mi kaze jechac, kochany on jest...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-28 o 15:43
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:45   #2294
mlodar
Rozeznanie

Cytat:
my jesteśmy an etapie szukania wszystkeigo do nowego domu i wykończenia go więc tym bardziej nie wyobrażam sobei by mi tam jakiś psiak biegał po nowej podłodze-zresztą ja wychodzę z założenia,że pies to nie w domu,ale na podwórku we własnym domku
no właśnie jak widzę oczami wyobraźni szczeniaka, który właśnie obsikał albo podrapał świeżo pomalowane ściany to mnie.... i właśnie dlatego jeszcze go z nami nie ma

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

chyba mam ochotę na pierogi.....

Nasz Dzień
Stary 2011-06-28, 15:54   #2295
magolina
Wtajemniczenie

Mój pępuszek jest na miejscu ale brzuch ciążowy mały, tylko tłuszczyku sporo, bo mi zawsze wszystko szło w brzuch no i oponka została przez to wydaje się większy ale i tak wszyscy mówią że mam mały.

Dziewczyny jak zaczęłam 19t to już jestem w piątym m-cu ciąży??
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:57   #2296
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
o a za ile? tylko żeby się wstrzymali z ta promocją do poniedziałku, bo dopiero wtedy wyjadę z zadupia od rodziców do Łodzi
na str www almy można spr

muffinko-no tak,bo my to wszystko musimy wiedzieć czy sok mozna czy nie i inne takie rzeczy.eh
też bym nie wiedziała gdyby mi kolezanka nie powiedziała

Stary 2011-06-28, 16:05   #2297
ela3010
Zadomowienie

Nikuś ten kaszel jest okropny, ja jak kaszlałam to cały brzuch mnie bolał a jeszcze stres o dzidzię dochodził brzuch się napina, eh. Nie daj się kochana, już jest lepiej to super, a może to Ty tżta zaraziłaś

Dygotka ja też jakoś sobie psa nie wyobrażam w domu, poza tym spacery,czyszczenie po nim, już wolę kota.
Ja mam królika miniaturkę który mi trochę urósł, i przy nim też jest trochę pracy bo co drugi dzień kuwetkę trzeba zmienić, wodę prawie codzień dolewać, sianko i zboże sypać, a potem to sianko po całym pokoju mi lata, królik gryzie co popadnie, od piątej rano ma głupawkę i szarpie prętami klatki że spać nie można, hardcor. Ale uwielbiam go mimo wszystko. Tylko jak pojawi się dzidzia to już będzie to uciążliwe, dlatego pies to jakby za duży do domkku, ale to też zależy od warunków.

Muffinka to gdzie Ty mieszkasz skoro upalnie u was, u mnie plucha i ziąb.

Ja spod prysznica wylazłam, milusio

Aha, zaczynam ostro o siebie dbać bo boję się utuczyć i potem w 8-9 mc toczyć się jak walec. Więc chlebek razowy, wszystko gotowane na parze, zero kolacji ewentualnie jogurt bądź kefir smakowy, i może aż tyle kilosów nie złapię

No to biorę to szycie do ręki.
Stary 2011-06-28, 16:14   #2298
muffinka90
Zakorzenienie

Tak rozmawiacie o zwierzakach, to was zarzuce troszke zdjeciami, a co my nie mamy tu zwierzakow, bo calymi dniami nie ma nas w domu i szkoda by mi bylo trzymac np. psa w bloku, a koty lubie, ale na podworku ale u rodzicow maly zwierzyniec

1. nasza znaleziona przy szosie sunia, ma cos z jamnika w wygladzie, a charakterek to na pewno
2. podrzucony wilczur, musial byc bity, bo boi sie mezczyzn do tej pory (chociaz minelo 8 lat)
3.tym razem kupiony, bo wilczur juz sie starzeje i trzeba kogos do pilnowania. To bylo na wigilie.
4-5. a to juz na wielkanoc
6-7. nasze dwa leniwe dachowce
8. i jeszcze maly widoczek na podworko rodzicow (no dobra, duzo go nie widac, ale za to jaki ten las jest cudny...

elu mieszkam w szczecinie, bylam dzis w bibliotece, to sie roztapialam na przystanku, a jak na zlosc cienia nie bylo...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0716.jpg (167,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0736.jpg (76,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0660.jpg (112,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0972.jpg (240,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0987.jpg (185,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0218.jpg (172,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0951.jpg (189,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0804.jpg (198,2 KB, 14 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-06-28 o 16:19
Stary 2011-06-28, 16:14   #2299
dygotka8
Zakorzenienie

ela3010 moja rada taka-kolacja musi być,nie można się głodzić zwłaszcza w ciąży.ale ja np ostatnie dwa dni to jadłam pomidora pokrojonego z dodatekiem jogurtu naturalnego.średnio można się tym najeść,ale jakby były dwa pomidorki to już bardziej.

dla mnie takie zwierzęta jak kot czy pies to na dworzu...choć z drugiej strony wolałabym by kot jakiegoś choróbska nie przyniósł jakby się włóczył...u mnie do zawsze były zwierzęta

Stary 2011-06-28, 16:17   #2300
ela3010
Zadomowienie

Dreamnes gratuluję zdolnego tżta

I jeszcze miałam coś napisać ale skleroza ze mnie okropna

A, dziewczyny ile przytyłyście w ciązy poprzedniej, te które mają dzieci i czy udało wam się zrzucić potem?
Ja utyłam 17kg, było mi strasznie ciężko wytrwać do końca, ale potem szybko zrzuciłam.
Teraz mam już 6kg na plusie a jestem dopiero w 19t i 5dniu, więc dzwonek alarmowy mi się włączył
Stary 2011-06-28, 16:27   #2301
dygotka8
Zakorzenienie

muffinko-super zwirzaki
co prawda jamników nie lubię,ale pozostałe superwilczury uwielbiam,koty też bardzo lubię

Ela a jadasz dużo słodkości??
polecam jeść chleb razowy,zjadać dziennie jakieś pestki słonecznika(1-2 łyżki nie więcej),kefir od czasu do czasu,duuzo owoców,warzyw jeszcze więcej...
ja staram się jeść bardzo dużo warzyw i owoców,póki co to u mnie jest jakieś 2,5-tyle było tydz temu,zważę się może jutro jak się uda.

sa jakieś"normy"jak się powinno tyc w każdym miesiącu czy trymestrze??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-06-28 o 16:29
Stary 2011-06-28, 16:31   #2302
muffinka90
Zakorzenienie

dygotko ja tez ich nie lubie, bo maja ciezkie charaktery, ale nie dalo sie tej mokrej, trzesacej sie z zimna biedy zostawic w przydroznym rowie. Ludzie to wyobrazni nie maja. Wzieli suczke, a jak wyrosla i pierwsza cieczka sie zblizala to wyrzucili

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-28, 16:33   #2303
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

No widzę że nie ja dziś gotowałam pomidorówkę Dzidzia mnie dziś okopuje na razie delikatnie potem dopiero będą kopniaki.
Glam super córcia ;-)
A co do pępka to na razie nie jest wystający w ciąży trochę bardziej wychodzi na wierzch, bo zawsze miałam schowanego. Już nie mogę się doczekać aż wyjdzie na dobre

To mój kot ma 8 lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 322cb72db4.jpg (59,0 KB, 11 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:36   #2304
dygotka8
Zakorzenienie

na temat wyrzucania psów itd to nie będę się wypowiadac i lepiej nie poruszać tego tematu bo się tylko niepotrzebnie zdenerwujemy....

Stary 2011-06-28, 16:38   #2305
mlodar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Teraz mam już 6kg na plusie a jestem dopiero w 19t i 5dniu, więc dzwonek alarmowy mi się włączył
To moja pierwsza ciąża i jak na razie (13 tydz. 6 dzień) lekko schudłam :/ Mam tylko nadzieję, że nie skończę tak jak moja mama jak była w ciąży z moją młodszą siostrą - przytyła 31 kg... A co najlepsze, to praktycznie przez całą ciążę prowadziła aktywny tryb życia, nie objadała się (jadła normalnie)... No i po porodzie wróciła do dawnej figury, a wg mnie to ma nawet lepszą Niestety ja mam większe predyspozycje do tycia i jak dużo przytyję, to boję się, że nie wrócę do obecnego stanu

Nasz Dzień
Stary 2011-06-28, 16:43   #2306
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
To mój kot ma 8 lat
Chyba nie byl zadowolony, ze musial pozowac

Cytat:
na temat wyrzucania psów itd to nie będę się wypowiadac i lepiej nie poruszać tego tematu bo się tylko niepotrzebnie zdenerwujemy....
Moze i lepiej tylko my to mamy takiego farta, ze jak nam sie zwierzyniec troche zmniejszy z powodow naturalnych i juz nie chcemy miec wiecej, to zawsze cos sie przyblaka albo ktos podrzuci, za dobrzy chyba jestesmy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-06-28, 16:46   #2307
dygotka8
Zakorzenienie

u mnie barszczyk z młodej botwinki

Stary 2011-06-28, 16:57   #2308
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
na str www almy można spr
\
fakt

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Nikuś ten kaszel jest okropny, ja jak kaszlałam to cały brzuch mnie bolał a jeszcze stres o dzidzię dochodził brzuch się napina, eh. Nie daj się kochana, już jest lepiej to super, a może to Ty tżta zaraziłaś
.
no chyba tak jam żem to uczyniła ale o tym ciiiiiiiiii

nooo ten kaszel jest okropny, przed chwilą znowu miałam "atak"
Cytat:
sa jakieś"normy"jak się powinno tyc w każdym miesiącu czy trymestrze??
tak, był tutaj podawany kalendarz... moze znajdę

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/

mam!!

oops ja o prawie 2 kg ważę za dużo o_O

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-06-28 o 16:59
Stary 2011-06-28, 17:01   #2309
marejta
Zadomowienie

Ja niestety jestem 10 kg na + ale najwięcej przytyłam w pierwszym trymestrze a teraz jakby stoję w miejscu, nie przejmuję sie tym za bardzo, jak mam na coś ochotę to jem, wiem że po ciąży zrzucę wszystko, niestety mam predyspozycje do tycia, ale jak się zawezmę za siebie i byłam na diecie to 17kg zjechałam i trzymałam wagę cały czas, teraz sobie pozwoliłam i zdaje sobie sprawę z tego ze nawet za dużo, ale nie będę odmawiała maleństwu później sie będę tym martwić. Moja szwagierka przytyła 30kg i jakieś 4 miesiące po porodzie miała figurę jak dawniej a nawet lepszą

Ok ja uciekam do domu, czeka na mnie dzisiaj ogórkowa

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:09   #2310
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja swojego Basseta wzięłam ze schroniska rok temu pies ma 6 lat u nas zupełnie odżył to nie ten pies. Jechaliśmy po niego z Wawy aż do Szamotuł pod Poznaniem. Za nic w świecie nie oddała bym go nikomu. Mimo że go mamy już od roku ma czasami fazy że czegoś się boi. Do tej pory nie byliśmy z nim na spacerze, mimo że ma szelki smycz - strasznie się boi być może w poprzednim miejscu ktoś go bił smyczą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4210065.jpg (60,4 KB, 8 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości