|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Witajcie Dziewczynki!
U mnie nie zaczelo sie zbyt dobrze wczoraj ![]() Ale za to wczoraj napieklam ciasteczek owsianych z twarozkiem i od dzisiaj ruszylam pelna para! ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Goraco dziekuje Karmeelek za mile powitanie!
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Zamachać przyszłam
kurcz, zastanawiam się i następnym razem zapytam dr czy mogę już zacząć spowrotem otręby jeść ![]() czy one czasem tego mojego żołądka nie podrażniają ![]() tak bym już chciała wrócić niby na tym zwykłym jedzeniu się nie obiadam, a waga już mi wyszła na ok 1,5 + ![]() najważniejsze jednak,że zdrowieję ![]() Miłego dnia
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Długo nie pisałam, ale jakoś jak już tu byłam to nie udawało mi się nadrobić zaległości w czytaniu i coś mi tę czynność zawsze przerywało. A ja wam powiem że zauważyłam że ja mam tak że jak jem warzywa to mam zastój a jak przechodzę na proteiny to potem spadek o 1kg. Przynajmniej tak było ostatnio. Dziś znowu zaczęłam dni na Pe ![]() Wiec czekam na jutrzejsze ważenie. Moja miłość do wc została odwzajemniona i codziennie wpadam z wizytą uff - jak dobrze ![]() Pochwale się jeszcze że mąż kupił mi zestaw 3 patelni ceramicznych - rewela Nic nie przywiera, a np dziś rano smażyłam na sucho indyka i zrobiła się taka fajna przypieczona skorka... pycha!==== Pochwale się jeszcze że w weekend było grillowanie na wsi, a potem w sobotę wesele - twardo się trzymałam diety. Na weselu wypiłam 4 butelki cisowianki perlage bo musiałam czymś zając ręce i buzie.Do sałatek nie ciągnęło, a na ciasta nawet patrzeć się nie chciało - za to opychałam się wędlinami (domyślam się że nie były light, ale to były proteinki z domieszką tłuszczu) - więc można powiedzieć że nie grzeszyłam wcale. Dopiero w niedziele mnie ssało na coś słodkiego - no i zmuliłam się budyniem ![]() Na razie słodkiego dość ! == Wyszło że się tylko chwalę To na koniec, pogratuluje spadków i wytrwałości - takie weekendy są zgubne. Ale nam wszystkim się udało ten przetrwać. Gratuluję zdanych egzaminów i już rozpoczętych wakacji! Zazdroszczę Majorki... Dobrze było przeczytać kilka słów krytyki i znowu się zastanowić nad motywacją. "Wszystko albo nic" i kropka! Trzymam za was kciuki i proszę was o to samo za mnie
Wystartowałam 07.06.2011 - 103,0 kg 02.07.2011 - 95,9 kg ----------------------------- minus 7,1 kg ![]() ----------------------------- najbliższy cel - 95 cel wg Dukana - 76,5 ostateczny cel - 70 Edytowane przez Aneya Czas edycji: 2011-06-28 o 13:23 |
|
|
|
#2404 |
|
Czekam na Ragnarok
|
LyraBea - ale tutaj nikt nie korzysta z jokera (przynajmniej nikt się tym nie chwalił). Była tylko taka informacja (o opcji jokera), ale niepewna. Karmelku - na grouponie są czasem fajne oferty na kurs angielskiego (za 99zł, chyba trzymiesięczny). |
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Kochane moje mam przykaz od Emilii: mam Was wszystkie gorąco pozdrowić i ucałować
|
|
|
|
|
#2406 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Karmelku - ja bym brała
![]() Bardzo dziękujemy za pozdrowienia od Emilii
|
|
|
|
#2407 |
|
Podróżniczka
|
Hej
![]() Powróciłam z wakacji i tak wpadłam zobaczyc co u was słychać
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
wróciłam z delegacji - poszło szybciutko ![]() LyraBea witam masz rację trzeba się ostro trzymać zasad jak człowiek chce osiągnąć swój cel... ale czasami są przeszkody .. nie zawsze idzie ładnie ... czasami trzeba zboczyć na zła drogę żeby potem na nią z powrotem wejść ![]() ja się przyznaję bez bicia do grzeszenia bo grzeszę i czemu mam siebie czy innych oszukiwać .... są dni ,tygodnie że super się trzymam diety a czasami są takie chwilę że muszę zgrzeszyć raz... żeby potem nie zadręczać się ... Dieta ma nas uszczęśliwiać i myślę że jak się jest na diecie to pilnujemy się i to bardzo ... bo mamy wyznaczony cel, który chcemy osiągnąć... ale też się trzeba zastanowić w jaki sposób osiągnąć Go chcemy ![]() Karmelku dziękuje za pozdrowienia od Emilki jak się miewa ?? wypoczywa ??Figarro a może jeszcze troszeczkę poczekasz aż lekarz powie że możesz do Nas spokojnie wracać... jednak zdrowie jest najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- na śniadanko jadłam bułeczkę z szprotkami w sosie pomidorowym podwieczorek jogurt a na obiad robię placuszki tuńczykowe
|
#2409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 łyżki otrąb, 1 łyżka skrobi, 1 jajko, 100g twarogu, 0,5łyżeczki proszku do pieczenia, sól i przyprawy. Wszystko wymieszać. Można zrobić z tej masy 2 kule i je rozpłaszczyć ale ja piekę w normalnie w keksówce. 220C/15min. Cytat:
Dobrze piszesz, więc nie ma powodu, żeby Cię stąd ktoś wyrzucał Cytat:
![]() Jeśli w teście wyszły Ci 3 dni to najlepiej właśnie tyle zrób.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|||
|
|
|
#2410 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
Podobno taki limit tygodniowy to ok.-4 piwa ale jak zdrowy i nie na diecie człowiek tego przestrzega Mój Tż potrafi przekroczyć ten limit trzykrotnieMOJ TEZ PRZEKRACZAL ALE SIE CIUT PRZESTRASZYL JAK MU WZROSL CHOLESTEROL-SCHUDL OK 13 KG ,CHODZI NA SILOWNIE ,OD LUTEGO NIE PIJE PIWA I JE DUZO DUZO ZDROWIEJ...
Dukan od 03.05.2011... Start: 93kg Cel -60kg Ifaza -5kg IIfaza-2kg 22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg ...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg ...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011. |
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, szukam przepisu na dobre ciastka, najlepiej takie, które można wycinać foremkami, bo dostałam takie fajne i chce wypróbować
ale mogą być jakiekolwiek byle pyszne. Macie może jakieś wypróbowane ?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
Witam was kochane-bardzo tesknilam...jestem od5 dni w Pl z moja corcia a z tego 3 w szpitalu!
![]()
Dukan od 03.05.2011... Start: 93kg Cel -60kg Ifaza -5kg IIfaza-2kg 22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg ...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg ...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011. |
|
|
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane!!
100 lat mnie tu nie było... mam do Was pytanko, czy macie jakieś sposoby na pozbycie się boczków?? bo mimo że doszłam do swojej wymarzonej wagi to nadal je mam ( jak założe spodnie z niskim stanem to mi wystają za bardzo) może powinnam jeszcze trochę zrzucić? albo jakieś ćwiczenia?? znowu czuję sie gruba.....
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Agusia a coś poważnego z córcią? Jest szansa odzyskania pieniążków?
Fenris poczekam aż znów pojawi się ta oferta ![]() borczus ja też z chęcią bym się pozbyła boczków a nie wiem jak.... hula hop to chyba za mało
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dukanki
Ja w końcu piszę z komputerka LyraBea ma naprawdę rację w tym co mówi, mnie też tak pięknie waga spadała jak na dniach proto, tak na PW i sama sobie weszłam w drogę ze swoją głupotąborczus88 spróbuj twistera moniczorek pochwal się jak byłoFenris kilka stron temu o ile sie nie mylę dwie dziewczyny robiły dzień jokera ![]()
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2011-06-28 o 16:48 |
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
OMG a co to jest twister??
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane chciałam się pochwalić dobrą nowiną ponieważ od dziś mam oficialny meldunek w dojczach
w czwartek idę się zarejestrować w zatrudniaku i zobaczymy co dla mnie mają, więc już jeden stopień w górę się wspięłam jeszcze tylko znaleźć pracę a potem jeszcze inne mieszkanie i będzie dobrze a jak to wszystko dopnę na ostatni guzik to będzie już tylko (mama nadzieję) z górki
Dukan od 16.05.2011 Wzrost 173cm Waga początkowa 116 ![]() Waga obecna: 1o5,8 -10,2 kg ...Was wir alleine nicht schaffen Das schaffen wir dann zusammen... Edytowane przez ainuzi23 Czas edycji: 2011-06-28 o 18:35 |
|
|
|
#2418 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Dzięki wszystkim raz jeszcze za gratki odnośnie egzaminów - czekam na ten jeden wynik jeszcze i doczekać się nie mogę. Zrobiłam sobie dzisiaj dzień porządków i mini spa Filemon biega po domu, choć jeszcze kuleje, bije się z drugim kotem, miauczy i normalnie je. Ponoć ma bardzo niskie ciśnienie. Codziennie jeździ na zastrzyki i zmianę opatrunku - usztywnienia nie można jeszcze ściągnąć, bo rana się nie zagoiła. Także jest poprawa, kotek czuje się dobrze, z łapką lepiej, ale bandaż i kołnierz jeszcze trzeba będzie trochę ponosić. Jest jeszcze niewykastrowany (dopiero jak wyzdrowieje to można) no i ostatnio powrócił do znaczenia terenu, bo muszę go trzymać w domu (a on wychodzący jest). Siedział ze mną na łóżku i ... sik prosty Myślałam, że go Oblał mi spodnie, nogę i kanapę. Kanapę prałam tak mocno jak potrafiłam, ale niestety wali dalej I ogólnie jestem na Filemona obrażona
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2420 | |
|
Raczkowanie
|
po pierwsze dziękuję za przepis i blog
![]() Cytat:
mam nadzieje, że moja miłość do WC też zostanie wreszcie odwzajemniona, bo juz chyba z 5 dni... po trzecie waga znów pokazała pół kilo w górę ale to chyba wprzez w/w problem...a po kolejne Asienka187, kibicuję Ci szczególnie, bo widzę że praktycznie startujesz z tego samego! Dziękuję wszystkim za dobre rady buziaki Kobietki
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wytrwam, bo trudno mi będzie nie jeść warzyw przez te kilka dni. Ale myślę, że jak przejdę I fazę to później będzie już tylko łatwiej. Myślę też już od dawna o zakupie parowaru, więc może niedługo się skuszę. Trzeba w końcu zmienić złe nawyki.
|
|
|
#2422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale się udało i jak na razie jest -5kg!! przejrzyj sobie przepisy, bo można wyczarować wiele proteinowych cudów! Sama się zdziwilam! Buziaki i trzymam kciuki!
|
|
#2423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gdy byłam na II fazie właśnie naprawdę silne trzymanie samej siebie za mordę dawało mi więcej sił, by jeszcze jeden i kolejny dzień przeżyć bez grzechu. A jaka potem satysfakcja, że nie uległam nawet kęsikiem. A znam siebie i wiem, że gdybym raz chociaż kosteczkę czekolady zjadła, albo pół piwka czy na ząb chipsa wzięłą już na drugi dzień nic nie byłoby dla mnie tak czyste i takie na 100% jak być powinno.... Cytat:
Cytat:
![]() Aaaaaale się rozpisałam. Pora mykać sprzed kompa. Buziaczki
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chciała zaznaczyć swoją Panią i powiedzieć " jesteś moją własnością " ![]() fakt faktem jak tylko wyzdrowieje to Go wykastruj bo będziesz musiała meble i ubrania zmieniać.... u mnie Tuptuś wykastrowany trochę mu się przybyło bo waga pokazuje 7, 5 kg ale duży i długi jest ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() takie nowiny są dobrymi nowinami ![]() hasło przewodnie DAMY RADĘ
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-06-28 o 21:01 |
||
|
|
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co? Ludzie są bezczelni... Wracam sobie do domu,wychodzę z windy i co widzę? Na II piętrze (moim) w brudnej pluszowej budce siedzą sobie 3 malusieńkie szczeniaki! Ktoś je wyrzucił! A raczej podrzucił!
Z sąsiadką dałyśmy im 2 miseczki mleka - wszystko wypiły bo były takie głodne. Pojechały już do schroniska bo niestety każdy z nas ma zwierzaki i nie mogliśmy ich przygarnąć. Ale jak tak można wyrzucać zwierzęta?!?! |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ludzie serca nie maja ... jakby nie mogli zadzwonić do schroniska... żal piesków oby szybciutko znalazły właścicieli ....
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2428 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Karmelku -
![]() Magdaleno - dziękuję, tak zrobię |
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
idę zjeść jogurt bo mnie coś ssie ..
dzisiaj cały dzień chce mi się jeść ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- idę spać ![]() dwa dni wolnego a jutro praca
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
Znalezione na zkotemwkuchni:
http://4.bp.blogspot.com/-H_VFhGNw-H...temwkuchni.jpg I jeszcze, z tego samego bloga: >klik< i >klik< Dukan pozwala zamienić skrobię kuku na ziemniaczaną, byle nie mąka.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-06-28 o 22:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

jak się miewa ?? wypoczywa ??

i sama sobie weszłam w drogę ze swoją głupotą

I ogólnie jestem na Filemona obrażona