Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 10:49   #2401
Alka777
Przyczajenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20

Witajcie Dziewczynki!
U mnie nie zaczelo sie zbyt dobrze wczoraj Nie dalam rady zaczac, ale to tylko moja wina, bo nic Dukanskiego w loduwce nie mialam
Ale za to wczoraj napieklam ciasteczek owsianych z twarozkiem i od dzisiaj ruszylam pelna para!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Goraco dziekuje Karmeelek za mile powitanie!
Alka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 11:11   #2402
Figarro
Zakorzenienie

Zamachać przyszłam

kurcz,
zastanawiam się i następnym razem zapytam dr
czy mogę już zacząć spowrotem otręby jeść
czy one czasem tego mojego żołądka nie podrażniają

tak bym już chciała wrócić
niby na tym zwykłym jedzeniu się nie obiadam,
a waga już mi wyszła na ok 1,5 +

najważniejsze jednak,że zdrowieję

Miłego dnia

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:10   #2403
Aneya
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny
Długo nie pisałam, ale jakoś jak już tu byłam to nie udawało mi się nadrobić zaległości w czytaniu i coś mi tę czynność zawsze przerywało.

A ja wam powiem że zauważyłam że ja mam tak że jak jem warzywa to mam zastój a jak przechodzę na proteiny to potem spadek o 1kg.
Przynajmniej tak było ostatnio. Dziś znowu zaczęłam dni na Pe
Wiec czekam na jutrzejsze ważenie. Moja miłość do wc została odwzajemniona i codziennie wpadam z wizytą uff - jak dobrze

Pochwale się jeszcze że mąż kupił mi zestaw 3 patelni ceramicznych - rewela Nic nie przywiera, a np dziś rano smażyłam na sucho indyka i zrobiła się taka fajna przypieczona skorka... pycha!

====
Pochwale się jeszcze że w weekend było grillowanie na wsi, a potem w sobotę wesele - twardo się trzymałam diety. Na weselu wypiłam 4 butelki cisowianki perlage bo musiałam czymś zając ręce i buzie.
Do sałatek nie ciągnęło, a na ciasta nawet patrzeć się nie chciało - za to opychałam się wędlinami (domyślam się że nie były light, ale to były proteinki z domieszką tłuszczu) - więc można powiedzieć że nie grzeszyłam wcale.

Dopiero w niedziele mnie ssało na coś słodkiego - no i zmuliłam się budyniem
Na razie słodkiego dość !
==
Wyszło że się tylko chwalę

To na koniec, pogratuluje spadków i wytrwałości - takie weekendy są zgubne. Ale nam wszystkim się udało ten przetrwać.
Gratuluję zdanych egzaminów i już rozpoczętych wakacji!
Zazdroszczę Majorki...
Dobrze było przeczytać kilka słów krytyki i znowu się zastanowić nad motywacją. "Wszystko albo nic" i kropka!

Trzymam za was kciuki i proszę was o to samo za mnie

Wystartowałam
07.06.2011 - 103,0 kg
02.07.2011 - 95,9 kg
-----------------------------
minus 7,1 kg
-----------------------------
najbliższy cel - 95

cel wg Dukana - 76,5
ostateczny cel - 70

Edytowane przez Aneya
Czas edycji: 2011-06-28 o 13:23
Aneya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:20   #2404
Fenris
Czekam na Ragnarok

LyraBea - ale tutaj nikt nie korzysta z jokera (przynajmniej nikt się tym nie chwalił). Była tylko taka informacja (o opcji jokera), ale niepewna.
Karmelku - na grouponie są czasem fajne oferty na kurs angielskiego (za 99zł, chyba trzymiesięczny).
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 13:49   #2405
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Karmelku - na grouponie są czasem fajne oferty na kurs angielskiego (za 99zł, chyba trzymiesięczny).
Teraz jest taka oferta na roczny kurs ale nigdzie nie ma opinii na ich temat i stronkę też maja taka średnią więc mam wątpliwości. Żeby chociaż jakaś przykładowa lekcja była.....

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Kochane moje mam przykaz od Emilii: mam Was wszystkie gorąco pozdrowić i ucałować od opalonej Rodzynkowej pary co niniejszym czynię
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:58   #2406
Fenris
Czekam na Ragnarok

Karmelku - ja bym brała
Bardzo dziękujemy za pozdrowienia od Emilii
Stary 2011-06-28, 15:33   #2407
moniczorek
Podróżniczka

Hej

Powróciłam z wakacji i tak wpadłam zobaczyc co u was słychać
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 15:48   #2408
ania230
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
wróciłam z delegacji - poszło szybciutko

LyraBea witam
masz rację trzeba się ostro trzymać zasad jak człowiek chce osiągnąć swój cel... ale czasami są przeszkody .. nie zawsze idzie ładnie ... czasami trzeba zboczyć na zła drogę żeby potem na nią z powrotem wejść
ja się przyznaję bez bicia do grzeszenia bo grzeszę i czemu mam siebie czy innych oszukiwać .... są dni ,tygodnie że super się trzymam diety a czasami są takie chwilę że muszę zgrzeszyć raz... żeby potem nie zadręczać się ...
Dieta ma nas uszczęśliwiać i myślę że jak się jest na diecie to pilnujemy się i to bardzo ... bo mamy wyznaczony cel, który chcemy osiągnąć... ale też się trzeba zastanowić w jaki sposób osiągnąć Go chcemy

Karmelku dziękuje za pozdrowienia od Emilki jak się miewa ?? wypoczywa ??

Figarro a może jeszcze troszeczkę poczekasz aż lekarz powie że możesz do Nas spokojnie wracać...jednak zdrowie jest najważniejsze

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

na śniadanko jadłam bułeczkę z szprotkami w sosie pomidorowym
podwieczorek jogurt
a na obiad robię placuszki tuńczykowe

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:13   #2409
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarry Pokaż wiadomość
Pitę można jeść? Byłam przekonana, że tak jak pieczywo jest zabroniona? Czy to może jakaś 'Dukanowa pita'??
Dukanowa pita.
3 łyżki otrąb, 1 łyżka skrobi, 1 jajko, 100g twarogu, 0,5łyżeczki proszku do pieczenia, sól i przyprawy. Wszystko wymieszać. Można zrobić z tej masy 2 kule i je rozpłaszczyć ale ja piekę w normalnie w keksówce. 220C/15min.

Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

karmeelek, magda_lena40, dziękuję za miłe przywitanie. Spodziewałam się raczej komentarzy typu spadaj na drzewo czy poszła stad mądralo A z drugiej strony wiem, jak konstruktywna ocena, krytyka czy rzetelna, ale od serca z✂✂✂.a może pomóc wrócić na właściwe tory, więc miałam nadzieję, że aż tak źle mnie nie przywitacie
Jak chcecie mogę być Waszym wyrzutem sumienia

Dobrze piszesz, więc nie ma powodu, żeby Cię stąd ktoś wyrzucał

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Trochę o mnie Wzrost 176 cm, waga obecna 78 kg. Chciałabym schudnąć do 65 kg. Robiłam test i wyszło mi, że I faza powinna trwać 3 dni, a w książce jest, że powyżej 10 kg do zrzucenia to 5 dni. Do którego lepiej się zastosować?
Witaj
Jeśli w teście wyszły Ci 3 dni to najlepiej właśnie tyle zrób.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:14   #2410
AGUSIA1973
Raczkowanie

[QUOTE

Podobno taki limit tygodniowy to ok.-4 piwa ale jak zdrowy i nie na diecie człowiek tego przestrzegaMój Tż potrafi przekroczyć ten limit trzykrotnie[/QUOTE]
MOJ TEZ PRZEKRACZAL ALE SIE CIUT PRZESTRASZYL JAK MU WZROSL CHOLESTEROL-SCHUDL OK 13 KG ,CHODZI NA SILOWNIE ,OD LUTEGO NIE PIJE PIWA I JE DUZO DUZO ZDROWIEJ...
Ifaza -5kg
IIfaza-2kg
22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011.77.6!!!!!...10.08.2011.76.6kg...
AGUSIA1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:16   #2411
magda_lena40
Zakorzenienie

Dziewczynki, szukam przepisu na dobre ciastka, najlepiej takie, które można wycinać foremkami, bo dostałam takie fajne i chce wypróbować ale mogą być jakiekolwiek byle pyszne. Macie może jakieś wypróbowane ?

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-06-28, 16:24   #2412
AGUSIA1973
Raczkowanie

Witam was kochane-bardzo tesknilam...jestem od5 dni w Pl z moja corcia a z tego 3 w szpitalu!m asakra! nie wzielam karty eu i zaplacilam 1315 zl,wiec jak minol strach o zdrowie dziecka to myslalam ze sama wyzione ducha...poza tym slonko,slonko-mmmm jak cieplutko!pozdrawiam was serdecznie i gratuluje spadkow a tym co grzesza przypominam o powrocie na dietetyczna droge...
Ifaza -5kg
IIfaza-2kg
22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011.77.6!!!!!...10.08.2011.76.6kg...
AGUSIA1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:28   #2413
borczus88
Rozeznanie

Witam kochane!!
100 lat mnie tu nie było...

mam do Was pytanko, czy macie jakieś sposoby na pozbycie się boczków?? bo mimo że doszłam do swojej wymarzonej wagi to nadal je mam ( jak założe spodnie z niskim stanem to mi wystają za bardzo) może powinnam jeszcze trochę zrzucić? albo jakieś ćwiczenia??

znowu czuję sie gruba.....
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 16:35   #2414
karmeelek
Zadomowienie

Agusia a coś poważnego z córcią? Jest szansa odzyskania pieniążków?
Fenris poczekam aż znów pojawi się ta oferta
borczus ja też z chęcią bym się pozbyła boczków a nie wiem jak.... hula hop to chyba za mało
Stary 2011-06-28, 16:47   #2415
sreberko4
Zakorzenienie

Dzień dobry dukanki
Ja w końcu piszę z komputerka Dzisiaj spadło 300g nadwyżki Ważę obecnie 58,3kg LyraBea ma naprawdę rację w tym co mówi, mnie też tak pięknie waga spadała jak na dniach proto, tak na PW i sama sobie weszłam w drogę ze swoją głupotą jedzeniem nie grzeszę wogóle, nie ciagnie mnie do rzeczy zakazanych, skusiło mnie to piwko na festynie czego teraz żałuje
borczus88 spróbuj twistera
moniczorek witaj pochwal się jak było
Fenris kilka stron temu o ile sie nie mylę dwie dziewczyny robiły dzień jokera

Edytowane przez sreberko4
Czas edycji: 2011-06-28 o 16:48
sreberko4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 17:51   #2416
borczus88
Rozeznanie

OMG a co to jest twister??
borczus88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:33   #2417
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Witajcie kochane chciałam się pochwalić dobrą nowiną ponieważ od dziś mam oficialny meldunek w dojczach w czwartek idę się zarejestrować w zatrudniaku i zobaczymy co dla mnie mają, więc już jeden stopień w górę się wspięłam jeszcze tylko znaleźć pracę a potem jeszcze inne mieszkanie i będzie dobrze a jak to wszystko dopnę na ostatni guzik to będzie już tylko (mama nadzieję) z górki
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

...Was wir alleine nicht schaffen

Das schaffen wir dann zusammen...

Edytowane przez ainuzi23
Czas edycji: 2011-06-28 o 18:35
ainuzi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 18:34   #2418
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Fenris kilka stron temu o ile sie nie mylę dwie dziewczyny robiły dzień jokera
Ja zażartowałam kilka stron temu - ktoś zgrzeszył i napisałam, żeby to potraktował jako jokera. Ale ogólnie żeby to ktoś stosował na stałe to nic mi o tym nie wiadomo.

Dzięki wszystkim raz jeszcze za gratki odnośnie egzaminów - czekam na ten jeden wynik jeszcze i doczekać się nie mogę.

Zrobiłam sobie dzisiaj dzień porządków i mini spa

Filemon biega po domu, choć jeszcze kuleje, bije się z drugim kotem, miauczy i normalnie je. Ponoć ma bardzo niskie ciśnienie. Codziennie jeździ na zastrzyki i zmianę opatrunku - usztywnienia nie można jeszcze ściągnąć, bo rana się nie zagoiła. Także jest poprawa, kotek czuje się dobrze, z łapką lepiej, ale bandaż i kołnierz jeszcze trzeba będzie trochę ponosić.
Jest jeszcze niewykastrowany (dopiero jak wyzdrowieje to można) no i ostatnio powrócił do znaczenia terenu, bo muszę go trzymać w domu (a on wychodzący jest). Siedział ze mną na łóżku i ... sik prosty Myślałam, że go Oblał mi spodnie, nogę i kanapę. Kanapę prałam tak mocno jak potrafiłam, ale niestety wali dalej I ogólnie jestem na Filemona obrażona
Stary 2011-06-28, 18:42   #2419
ainuzi23
Raczkowanie

GG do ainuzi23

Cytat:
Filemon biega po domu, choć jeszcze kuleje, bije się z drugim kotem, miauczy i normalnie je. Ponoć ma bardzo niskie ciśnienie. Codziennie jeździ na zastrzyki i zmianę opatrunku - usztywnienia nie można jeszcze ściągnąć, bo rana się nie zagoiła. Także jest poprawa, kotek czuje się dobrze, z łapką lepiej, ale bandaż i kołnierz jeszcze trzeba będzie trochę ponosić.
Jest jeszcze niewykastrowany (dopiero jak wyzdrowieje to można) no i ostatnio powrócił do znaczenia terenu, bo muszę go trzymać w domu (a on wychodzący jest). Siedział ze mną na łóżku i ... sik prosty Myślałam, że go Oblał mi spodnie, nogę i kanapę. Kanapę prałam tak mocno jak potrafiłam, ale niestety wali dalej I ogólnie jestem na Filemona obrażona
Moja droga to chyba zwiastuje całkowity powrót do zdrowia twojego kociaczka hihi
Waga obecna:
1o5,8

-10,2 kg

...Was wir alleine nicht schaffen

Das schaffen wir dann zusammen...
ainuzi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:16   #2420
annmarry
Raczkowanie

po pierwsze dziękuję za przepis i blog

Cytat:
Napisane przez Aneya Pokaż wiadomość
Moja miłość do wc została odwzajemniona i codziennie wpadam z wizytą uff - jak dobrze
po drugie tak się przyczepię tego tematu... Właśnie dzis kupilam colon C może pomoże... już nie wiem co robić mam nadzieje, że moja miłość do WC też zostanie wreszcie odwzajemniona, bo juz chyba z 5 dni...

po trzecie waga znów pokazała pół kilo w górę ale to chyba wprzez w/w problem...

a po kolejne Asienka187, kibicuję Ci szczególnie, bo widzę że praktycznie startujesz z tego samego!

Dziękuję wszystkim za dobre rady buziaki Kobietki
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:27   #2421
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarry Pokaż wiadomość
a po kolejne Asienka187, kibicuję Ci szczególnie, bo widzę że praktycznie startujesz z tego samego!
Dziękuje
Mam nadzieję, że wytrwam, bo trudno mi będzie nie jeść warzyw przez te kilka dni. Ale myślę, że jak przejdę I fazę to później będzie już tylko łatwiej.

Myślę też już od dawna o zakupie parowaru, więc może niedługo się skuszę. Trzeba w końcu zmienić złe nawyki.
Stary 2011-06-28, 20:04   #2422
annmarry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Dziękuje
Mam nadzieję, że wytrwam, bo trudno mi będzie nie jeść warzyw przez te kilka dni. Ale myślę, że jak przejdę I fazę to później będzie już tylko łatwiej.

Myślę też już od dawna o zakupie parowaru, więc może niedługo się skuszę. Trzeba w końcu zmienić złe nawyki.
parowar to świetny pomysł! a to kilka dni na proteinach to nic strasznego - zapewniam! tez miałam obawy czy wytrwam ale się udało i jak na razie jest -5kg!! przejrzyj sobie przepisy, bo można wyczarować wiele proteinowych cudów! Sama się zdziwilam! Buziaki i trzymam kciuki!
annmarry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:43   #2423
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

LyraBea - ale tutaj nikt nie korzysta z jokera (przynajmniej nikt się tym nie chwalił). Była tylko taka informacja (o opcji jokera), ale niepewna.
Cytat:
Ja zażartowałam kilka stron temu - ktoś zgrzeszył i napisałam, żeby to potraktował jako jokera. Ale ogólnie żeby to ktoś stosował na stałe to nic mi o tym nie wiadomo.
Fenris, może nie korzysta regularnie, ale znalazły się dziewczyny, które doszukały sie usprawiedliwienia dla swoich skoczków w bok. Nie jestem tu, by krytykować czy potępiać, ale uzmysłowić, że właśnie takie jokery popularnie nazywane przez nas grzeszkami nie tylko rozleniwiają metabolizm i powodują zastoje, ale też rozbudzają rządzę na te wszystkie smaczności, przed którymi sobie postawiłyśmy ścianę. To coś tak jak z tabliczką czekolady. Może sobie leżeć i jeśli się uprzemy, nie będzie na nas robiła wrażenia, ale nie daj Boziu rozpakować, powąchać a potem liznąć i już przychodzi myśl, że zjem tylko jedną cząstkę...... dla wielu z nas kończy się to totalną katastrofą. Oczywiście czekolada to uogólnienie.
Gdy byłam na II fazie właśnie naprawdę silne trzymanie samej siebie za mordę dawało mi więcej sił, by jeszcze jeden i kolejny dzień przeżyć bez grzechu. A jaka potem satysfakcja, że nie uległam nawet kęsikiem. A znam siebie i wiem, że gdybym raz chociaż kosteczkę czekolady zjadła, albo pół piwka czy na ząb chipsa wzięłą już na drugi dzień nic nie byłoby dla mnie tak czyste i takie na 100% jak być powinno....
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

LyraBea witam
masz rację trzeba się ostro trzymać zasad jak człowiek chce osiągnąć swój cel... ale czasami są przeszkody .. nie zawsze idzie ładnie ... czasami trzeba zboczyć na zła drogę żeby potem na nią z powrotem wejść
ja się przyznaję bez bicia do grzeszenia bo grzeszę i czemu mam siebie czy innych oszukiwać .... są dni ,tygodnie że super się trzymam diety a czasami są takie chwilę że muszę zgrzeszyć raz... żeby potem nie zadręczać się ...

Dieta ma nas uszczęśliwiać i myślę że jak się jest na diecie to pilnujemy się i to bardzo ... bo mamy wyznaczony cel, który chcemy osiągnąć... ale też się trzeba zastanowić w jaki sposób osiągnąć Go chcemy
No właśnie ja mam odwrotnie.... Gdybym zgrzeszyła, to dopiero zaczęłabym się zadręczać. A nie daj wzrost by się przypałętał..to nie dość, że złość na siebie to jeszcze ta wredna myśl, że jestem beznadziejna a skoro tak to najlepiej zapić grzesznym piwem i zagryźć pizzą.... ale to ja i przed tym chciałabym Was też uchronić. Nagrodą u mnie był szalony spadek, którym cieszylam się każdego dnia jak gwizdek. Piękne uczucie... Teraz już różnie bywa. Jak posmakowałam dobrego na nowo już tej silnej woli we mnie nie ma aż takiej. Z łezką w oku wspominam siebie sprzed roku kiedy to żadnego wrażenia nie robiły na mnie kufle schłodzonego piwka i stosy chipsów. Nawet myślałam, że do piwkowania w ogóle nie wrócę, ale rozsmakowałam się na nowo. Odpukać pilnuję protodni i dużo wyniosłam dobrych nawyków z dukania typu bez smażenia, bez zasmażek, bez białych mąk, ryżu , makaronów i chleba. Ziemniaki też sobie odpuściłam prawie całkowicie. Poza tym chyba właśnie rzetelnie przeprowadzona dieta póki co chroni mnie przed jo-jo, czego dalej sobie i Wam życzę.
Cytat:
Napisane przez borczus88 Pokaż wiadomość
Witam kochane!!
100 lat mnie tu nie było...

mam do Was pytanko, czy macie jakieś sposoby na pozbycie się boczków?? bo mimo że doszłam do swojej wymarzonej wagi to nadal je mam ( jak założe spodnie z niskim stanem to mi wystają za bardzo) może powinnam jeszcze trochę zrzucić? albo jakieś ćwiczenia??

znowu czuję sie gruba.....
Ja chodzę na BodyShape i u mnie instruktorka wyjątkowo uparł się na nasze boczki. brzuszko skręty czy brzuszki za skręconym tułowiem to minimum. Potem poprawiam sesją na masażerku głównie masując partie ud i właśnie boczki. Dzięki diecie i teraz takim zabiegom, mimo mojego starczego już przy wielu z Was wieku wymiarki po Dukanie mam niczego sobie
Aaaaaale się rozpisałam. Pora mykać sprzed kompa.
Buziaczki
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:18   #2424
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki wszystkim raz jeszcze za gratki odnośnie egzaminów - czekam na ten jeden wynik jeszcze i doczekać się nie mogę.

Zrobiłam sobie dzisiaj dzień porządków i mini spa

hehe Filemonek wraca do zdrowia
i chciała zaznaczyć swoją Panią i powiedzieć " jesteś moją własnością "

fakt faktem jak tylko wyzdrowieje to Go wykastruj bo będziesz musiała meble i ubrania zmieniać....
u mnie Tuptuś wykastrowany trochę mu się przybyło bo waga pokazuje 7, 5 kg ale duży i długi jest

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez ainuzi23 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane chciałam się pochwalić dobrą nowiną ponieważ od dziś mam oficialny meldunek w dojczach w czwartek idę się zarejestrować w zatrudniaku i zobaczymy co dla mnie mają, więc już jeden stopień w górę się wspięłam jeszcze tylko znaleźć pracę a potem jeszcze inne mieszkanie i będzie dobrze a jak to wszystko dopnę na ostatni guzik to będzie już tylko (mama nadzieję) z górki
super wszystko powoli się układa
takie nowiny są dobrymi nowinami

hasło przewodnie DAMY RADĘ

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:01
Stary 2011-06-28, 21:21   #2425
karmeelek
Zadomowienie

Wiecie co? Ludzie są bezczelni... Wracam sobie do domu,wychodzę z windy i co widzę? Na II piętrze (moim) w brudnej pluszowej budce siedzą sobie 3 malusieńkie szczeniaki! Ktoś je wyrzucił! A raczej podrzucił!
Z sąsiadką dałyśmy im 2 miseczki mleka - wszystko wypiły bo były takie głodne. Pojechały już do schroniska bo niestety każdy z nas ma zwierzaki i nie mogliśmy ich przygarnąć.
Ale jak tak można wyrzucać zwierzęta?!?!
Stary 2011-06-28, 21:28   #2426
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Wiecie co? Ludzie są bezczelni... Wracam sobie do domu,wychodzę z windy i co widzę? Na II piętrze (moim) w brudnej pluszowej budce siedzą sobie 3 malusieńkie szczeniaki! Ktoś je wyrzucił! A raczej podrzucił!
Z sąsiadką dałyśmy im 2 miseczki mleka - wszystko wypiły bo były takie głodne. Pojechały już do schroniska bo niestety każdy z nas ma zwierzaki i nie mogliśmy ich przygarnąć.
Ale jak tak można wyrzucać zwierzęta?!?!
co za sku**********ństwo bo nie potrafię powiedzieć inaczej
ludzie serca nie maja ... jakby nie mogli zadzwonić do schroniska...
żal piesków oby szybciutko znalazły właścicieli ....

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2011-06-28, 21:32   #2427
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Kanapę prałam tak mocno jak potrafiłam, ale niestety wali dalej I ogólnie jestem na Filemona obrażona
Przetrzyj kanapę mokrą szmatką i posyp sodą. Po pół godziny albo trochę dłużej przetrzyj znowu albo przejedź odkurzaczem i się 'zapachu' pozbędziesz

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-06-28, 21:45   #2428
Fenris
Czekam na Ragnarok

Karmelku -
Magdaleno - dziękuję, tak zrobię
Stary 2011-06-28, 21:59   #2429
ania230
Zakorzenienie

idę zjeść jogurt bo mnie coś ssie ..
dzisiaj cały dzień chce mi się jeść

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

idę spać
dwa dni wolnego a jutro praca

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2011-06-28, 22:04   #2430
magda_lena40
Zakorzenienie

Znalezione na zkotemwkuchni:
http://4.bp.blogspot.com/-H_VFhGNw-H...temwkuchni.jpg

I jeszcze, z tego samego bloga:
>klik< i >klik<

Dukan pozwala zamienić skrobię kuku na ziemniaczaną, byle nie mąka.

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-06-28 o 22:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości