|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
no dobrze że jesteś Lulek
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-06-28 o 18:06 |
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
lulka wszędzie mają swoje przepisy - lepiej się dowiedzieć. U mnie w szpitalu moga nie pozwolić w swojej rodzic jesli jest za dluga lub cos im nie podejdzie...
Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-06-28 o 18:06 |
|
|
|
#1113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I co fajnie usłyszeć serduszko dzidzi ![]()
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiec byla u mnie polozna do ktorej zadzwonilam wczoraj i:
przyjechala taka starsza babeczka, ktora od razu stwierdzila ze ona wiedziala ze jestem w ciazy juz od dawna(ona "obsluguje" moja sasiadke ktora jest tez w ciazy, dlatego wiedziala pewnie o mnie, heh) ale stwierdzila ze nie bedzie sie wychylala bo ma tyle tych pacjentek i pracy ze nie ma czasu, ale skoro sama zadzwonilam to ona sie z checie mna zajmie wiec przeszla do pytan i formalnosci i pytajac o wyksztalcenie jak sie dowiedziala ze przerwalam studia po drugim roku byla w szoku i powiedziala ze bedzie mi bardzo ciezko i ze bez studiow to wlasciwie co ja teraz zrobie, wiec dodalam ze mam zamiar wrocic i zeby w wyszktalceniu wpisala ze jestem po studium, na to ona ze bedzie mi bardzo ciezko wrocic na studia z dzieckiem ale olalam to i przeszla dalej-nr ubezpieczenia, wiec mowie jej ze mam rmua bo ksiazeczki zdrowia nie sa juz akceptowane i ze rmua to jest dokument potwierdzajacy moje odkladanie skladek na ub bo jestem zatrudniona na umowe o prace to spojrzala na mnie jak na czubka i powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje bo ma wynajetego czlowieka od tego i ze w takim razie mam dostarczyc do swojego osrodka zdrowia ten nr ub to z takich mniej smiesznych rzeczy..pozniej zbadala mi cisnienie, przylozyla do brzuszka jakies urzodzenie i slyszalam serduszko mojego skarbka(znowu sie poplakalam ogolnie powiem tak-wiedze to ona ma bo podpytalam i pewnie jeszcze ja zmolestuje o informacje typu-wyprawka, pielegnowanie dzidzi itd natomiast podejscie ma jeszcze PRLowskie i cos czuje ze z jej uslug skorzystam dopiero w momencie jak urodze, bo teraz to mi nie jest potrzebne bedac pod stala opieka lekarza, pozniej owszem-bedzie super jak mi pokaze jak wykapac dzidzi itd![]() i jak wam sie podoba "moja" wyznaczona polozna srodowiskowa? ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Cytat:
ale ja i tak zadzwonie do swojego szpitala i sie wypytam---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Aaaaaaaa zapomnialam dodac ze jak mnie badala to wg niej jest 29 tydz, czyli jestem jakies 3 tyg do przodu, powiedziala ze duuuuuuza macic i duzy chlopczyk jak na 26 tydz
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz co bliźniaczko ja też uważam że połozna przyda się bardziej po porodzie. Takie gadki ze cc lub ZZo to wymysł lub komentarze odnosnie studiow by mnie zeszlakowaly i nie wiem jakby to się skonczylo z moim charakterkiem
:br zydal: ale przynajmniej serduszka posłuchalas![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulla to położna Cię też badała? jak ona stwierdziła ,który tydzień? Sorki, że takie głupie pytanie, ale po prostu nie wiem...
![]() A jeszcze mi się przypomniało, jak byłam u tej mojej kuzynki co niedawno urodziła, to ona bardzo poleca tego rogala, mówi, że jest bardzo pomocny przy karmieniu, kładzie małego na rogala i ma ręce wolne, a mały sobie słodko pije i jej ręce nie bolą. Także chyba się w niego zaopatrze
|
|
#1117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tak, dla tego malutkiego serduszka warto bylo, akurat sie usadowil po lewej stronie, no cudenko moje najdrozsze kurcze bliźniaczko, to juz bliej niz dalej z tym porodem, masakrejszyn
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przez Twoją wczorajszą adrenalinkę (przypomniałas mi niechcący co nas czeka![]() ) miałam taki przypływ paniki w nocy że mąż mnie uspokajał. On mi mówił że będzie dobrze a ja wylam i mowiłam że g.... prawda ![]() Biedny był moj kochany, biedny...
|
|
|
|
|
#1121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i ona też właśnie mówiła, że się ręka i dziecko nie poci
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
!!!Lulla- a ja się martwię- wołam Cię i cisza! Ej ale ta położna środowiskowa to skąd? Bo ja nie kumata? Myślałam, że się umówiłaś ze swoją taka pryw. co to do porodu można sobie wynająć ![]() W ogóle niezła babeczka, taka retro |
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty nas nie strasz kochana bo my tu żyjemy w świadomości właśnie że wszystko będzie okey![]() ![]() Dobra zmykam, muszę trochę poprasować bo się duża kupka uzbierała:/
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-28 o 18:33 |
|
|
|
|
#1125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze, naprawde![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo sie zainteresowalam ta akcja poloznych srodowiskowych w miejscu zamieszkania i sie okazalo ze ta babka zajmuje sie moim rejonem wiec zadzwonilam i sie umowilam na wizyte co by miec jakas pomoc czy pokazanie jak pielegnowac dzidzi po porodzie
|
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po prostu miałam pewne koszmarne przeżycia poprzednim razem, dlatego jestem tak nastawiona to co mi się przytrafiło wcale nie musi być normalne i wierzę że nie jest |
|
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz musi byc inaczej, musi, a zreszta zazdroszcze Ci kochana bo przynajmniej wiesz juz czego sie spodziewac ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- No wlasnie, jak przez ugniatanie i sprawdzanie brzucha mozna to wiedziec? ciekawi mnie to
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do połoznej nie wiem na czym to polega, ale one tak jakos mają. Na podstawie wielkości i połozenia macicy pewnie da się określić t.c. W szpitalu połozne potrafiły mi powiedziec ze nie urodzę tego dnia (lekarz monitorował mnie na wszystkie sposoby i guzik wiedział) albo stosowały akupunkturę itd. Niektore były niesamowite
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1130 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula powaga
Więc sięgnęły po metody cięższego kalibru![]()
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie was wszystkie wymiotło?
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
a mialas masowanie szyjki? bo to podobno mega boli?
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a masowanie szyjki miałam, ale akurat trafilam na dobrego lekarza, zrobił to dosłownie w sekundę. Nie zdążylam krzyknąć nawet
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
O matko
dziewczyny jak czytam to co napisałyście, to mimo iż do porodu jeszcze daleko to się przeraziłam...akupunktura , masowanie szyjki....!!!!
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Ej laski nie pisać tu o bólach porodowych, bo i ja się zaczynam stresować, a powiem szczerze wolę żyć w nieświadomości jak to boli ...
|
|
|
|
#1135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i do tego mialam wrażenie że położna (zmiana nocna) nie bylaby zachwycona jakby ją lekarz przylapał![]() twierdziła ze nauczyła się tego w Niemczech a nie tu Poza tym to juz była ostatecznosc, ja miałam regularne skurcze częścej niz co 10 minut i nikt nei wiedział czemu rozwarcie zatrzymało się na 3-4 cm na dwa dni a lekarz mi nie chciał podac środka na przyśpieszenie bo nie bylam pacjentką jego ani nikogo z tego szpitala! połozne były zle, naprawdę. Ale nic nei mogly zrobić. Dopiero w piątek przyszedl inny lekarz na dyżur i od razu okazało się że mozna rozmasować szyję, podac leki i nagle rozwarcie w niecalą godzinę skoczyło do 8cm ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- aga już pisałam ze to co mi sie przytrafiło niekoniecznie było normalne! więc nie bój się |
|
|
|
|
#1136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pierwszy lekarz to buc, ale niestety tacy się trafiają i ja też na takiego trafiłam a raczej na taką, tylko że ja to w innych okolicznościach.
|
|
|
|
|
#1137 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki a gdzie sobie poszłyście? jak jestem na meczu to produkujecie tyyyyyyle stron a teraz puchy
![]() a ja niedługę będę )
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
cześć brzuchole!
dziś zaczęłam 30 tc! |
|
|
|
#1139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Miałam szczęście, że zaopatrzyłam się w ściągi bo facet cały egzamin pił kawkę i ani razu nie przeszedł po sali Cytat:
Mój gin też ręcznie stwierdził, że szyjka krótsza ale dla potwierdzenia zmierzył na usg, ostatnio była tej samej długości ale lekko zmiękła ![]() Śliczna bluza Co do mycia okien to mój tż jutro będzie wieszać firanki A szyby to już chyba sama umyję, żeby tylko ten kurz zetrzeć bo jeden deszcz i nie będzie widać kiedy były myte![]() Cytat:
![]() Dziwna trochę ta położna Ja pytałam jak to u nas wygląda i owszem jeśli chcę to może położna przyjść ale jak nie chcę to nie chodzi Stwierdziłam, ze nie chcę przed porodem
|
||
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje =)
Ja wróciłam od fryzjera, w końcu wyglądam jak człowiek =) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

wiec przeszla do pytan i formalnosci i pytajac o wyksztalcenie jak sie dowiedziala ze przerwalam studia po drugim roku byla w szoku i powiedziala ze bedzie mi bardzo ciezko i ze bez studiow to wlasciwie co ja teraz zrobie, wiec dodalam ze mam zamiar wrocic i zeby w wyszktalceniu wpisala ze jestem po studium, na to ona ze bedzie mi bardzo ciezko wrocic na studia z dzieckiem
ale olalam to i przeszla dalej-nr ubezpieczenia, wiec mowie jej ze mam rmua bo ksiazeczki zdrowia nie sa juz akceptowane i ze rmua to jest dokument potwierdzajacy moje odkladanie skladek na ub bo jestem zatrudniona na umowe o prace to spojrzala na mnie jak na czubka i powiedziala ze ona sie tym nie zajmuje bo ma wynajetego czlowieka od tego i ze w takim razie mam dostarczyc do swojego osrodka zdrowia ten nr ub
to z takich mniej smiesznych rzeczy..pozniej zbadala mi cisnienie, przylozyla do brzuszka jakies urzodzenie i slyszalam serduszko mojego skarbka(znowu sie poplakalam

Ty nas nie strasz kochana
bo my tu żyjemy w świadomości właśnie że wszystko będzie okey
za egzamin