Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 18:58   #3511
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Zmalowana- trzymam i na Twoim miejscu nie barała bym nic rozkurczowego to u Ciebie to juz akcja sie zaczeła oby szybko poszło

monika- z hemoroidami nie ma żartu przy porodzie wyjda Ci jeszcze bardziej i na doopie nie siądziesz i oby to sie tak tylko skończyło ja w 6 miesiący c miałam problem tylko mi nie krwawiły i gin przypisał mi posterisan tylko ten zwykły NIE h i do tego czopki hemorektal postosujesz tydzien i Ci przejdzie ale po porodzie znowu bedziesz musiala zadbac o nie bo na bank Ci wyjda przy takim wysiłku

Marina- ja bym mleko zmieniła bo nan ma baardzo dużo zelaza i dlatego te zatwardzenia i pie.przy.ć lekarza bo dziecko się męczy a Ty się wykończysz przykładaj ciepłe pieluszki do brzuszka masuj brzuszek podkurczaj nóżki możesz też pupkę podrażnić termometrem tylko ostrożnie jak masz szklany nieraz dzieci po takim podrażnieniu "prukaja" możesz tez dawać taki lek BIOGAIA to są żywe kultury bakteryjne koleżanka dawała swojemu synkowi chyba 4 krople jest to lek bezpieczny ( koleżanki synek był wcześniakiem) lek nie jest tani kosztuje ok 35 zł ale jak ma pomóc ( poczytaj sobie o nim w necie podaje link
http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p4976-BioGaia
są jeszcze czopki viburcol ale mojej Oliwce średnio przeszła kolka ( Oliwka miala kolkę 3 miesiące więc Cie dobrze rozumiem) i jest jeszcze herbatka plantex do kupienia w aptece
http://www.plantex.com.pl/glowna.php
tak że to są sprawdzone sposoby mojej walki z kolkążyczę duzo siły i cierpliwości

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:02   #3512
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
na 5 palców lub więcej? wow
5 palców to 10 cm i przemy
I niech tak każda z Nas ma trafiając na IP

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:04   #3513
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
pytałam o gaziki te do przemywania oczek itp ale nie mieli tych w paczuszkach po 100szt tylko takie po 3 pakowane jałowe, więc nie kupowałam.
Ja też pytałam, ale nie mieli w kilku aptekach
Nie wiem czy nie kupię przez Allegro np takich:
http://allegro.pl/kompresy-gaziki-do...673490653.html
bo już nie mam siły latać za taką drobnostką.

Pisałyście o książkach wartych przeczytania, to ja podaję linki:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/41696...bialej-masajki
Podejrzewam, że słyszałyści o tej książce, ja nie mogłam się oderwać, bardzo ciekawa kulturowo i można się w Afryce zakochać

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/47672...oria-prawdziwa
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/55874...oria-prawdziwa
Te dwie trzeba przeczytać w tej kolejności. Autentyczna historia młodej dziewczyny uwikłanej w miłość z psychopatą. Wstrząsające, zrobiły na mnie duuuże wrażenie.

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/37052/dotyk-zla
To pierwsz książka z serii thrillerów ameryjańskich, bardzo fajnie napisana, szybko i ciekawie się czyta, spowodowała, że niedługo skończę czytać serię (właśnie jutro spodziewam się listonosza z kolejną częścią) i ruszę z innymi książkami Alex Kavy.

Marinko, masz rację, dzieci rosną i bedzie lepiej! Super, ze nie macie już kikutka!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Normalnie muszę się wyżalić, bo aż się popłakałam
Przenoszą mojego J. na stałe na pomoc drogową ( wcześniej jeździł na transporcie wewnętrznym) I oznajmili mu, że nie dostanie urlopu w lipcu bo chłopaki już mają ustalone urlopy i nikt się z nim nie zamieni Jak oni do cholery sobie wyobrażają, że ja sama zostanę z dzieckiem po porodzie Co mi po jego urlopie w październiku czy później Ja będę potrzebowała pomocy po porodzie!!!!
Normalnie aż się telepie z nerwów. Co za ludzie , chętnie bym im nagadała
Ale Wam narobili! Może się jednak ktoś zlituje i z nim zamieni?
A w ostateczności to 2 dni z okazji narodzin mu się nalezy i ewentualnie jak nie korzystał to 2 dni na żądanie - wiem, że to malo, ale zawsze coś. No i można kombinować ze zwolnieniem lekarskim, chyba jest coś takiego jak opieka nad małżonkiem - może coś takiego? Ale szczegółów nie znam... Przykro mi!
O, doczytałam, co Scio napisała, jest coś takiego
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:06   #3514
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Marina- ja bym mleko zmieniła bo nan ma baardzo dużo zelaza i dlatego te zatwardzenia i pie.przy.ć lekarza bo dziecko się męczy a Ty się wykończysz przykładaj ciepłe pieluszki do brzuszka masuj brzuszek podkurczaj nóżki możesz też pupkę podrażnić termometrem tylko ostrożnie jak masz szklany nieraz dzieci po takim podrażnieniu "prukaja" możesz tez dawać taki lek BIOGAIA to są żywe kultury bakteryjne koleżanka dawała swojemu synkowi chyba 4 krople jest to lek bezpieczny ( koleżanki synek był wcześniakiem) lek nie jest tani kosztuje ok 35 zł ale jak ma pomóc ( poczytaj sobie o nim w necie podaje link
są jeszcze czopki viburcol ale mojej Oliwce średnio przeszła kolka ( Oliwka miala kolkę 3 miesiące więc Cie dobrze rozumiem) i jest jeszcze herbatka plantex do kupienia w aptece
tak że to są sprawdzone sposoby mojej walki z kolkążyczę duzo siły i cierpliwości

A ja zetknęłam się z opinią, że wkładanie dziecku do dupci termometr w celu wywołania gazów jest przesadą i skłonna jestem się do tego przychylić. Nigdy sobie w ten sposób nie pomagałam, a też mam problem z przemianą materii, więc chyba dziecku też bym nie próbowała. Myślę, że masaże brzuszka, okłady i kropelki są lepsze.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-28, 19:11   #3515
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka stwierdziłam że jak przy rozwarciu na 3 palce nic się nie dzieje np agadus tak ma to 5 albo więcej jest w sam raz

Arbuz do mnie jedzie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:12   #3516
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja zetknęłam się z opinią, że wkładanie dziecku do dupci termometr w celu wywołania gazów jest przesadą i skłonna jestem się do tego przychylić. Nigdy sobie w ten sposób nie pomagałam, a też mam problem z przemianą materii, więc chyba dziecku też bym nie próbowała. Myślę, że masaże brzuszka, okłady i kropelki są lepsze.

ja nie napisałam żeby wkładała tylko podrażniała a to wielka różnica NIE WKŁADAĆ dotykać ujście robić takie kółeczka ja sobie też nigdy tak nie robiłam ale mojej Oliwce pomagało i to lekarz mi powiedział a z małymi dziećmi tak jest że jak się podrażni to może to wywołać gazy lub kupkę jak nie termometrem to chłodnym koniuszkiem palca ale musi byc chłodny

Stary 2011-06-28, 19:12   #3517
patik87
Zakorzenienie

Zmalowana co tu jeszcze robisz, widzę Cię na pasku

Historia białej masajki warta przeczytania, jest 3 części.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zanka stwierdziłam że jak przy rozwarciu na 3 palce nic się nie dzieje np agadus tak ma to 5 albo więcej jest w sam raz

Arbuz do mnie jedzie

agadus ma na 3 cm a nie palce

3 palce to chyba 6 cm
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:13   #3518
editka2022
Rozeznanie

no zmalowana trzymam kciuki za to zeby to bylo to czego tak pragnelas

co do urlopow moj maz tez niedostanie u niego w pracy wlasnie w sierpniu zaczyna sie jeden z najgoretszych okresow w roku,zaczyna sie sezon szkolny a on pracuje w tej branzy papiernik i zabawka,wiec dupa, jestem tego swiadoma od poczatku, naszczescie mam mame co prawda tez pracuje ale jest to praca zmianowa wiec w tygodniu ma wolne.
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:16   #3519
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmalowana co tu jeszcze robisz, widzę Cię na pasku

Historia białej masajki warta przeczytania, jest 3 części.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

3 palce to chyba 6 cm

dokładnie mam na 3 cm. przede mną jeszcze 7

jacieeee z drugiej strony jak piszesz że to przesada to nie życzę Ci kolki u dziecka bo kobieta może byc juz zdesperowana ( mówię o sobie ) kolką dziecka że dziecko płaczy i matka z bezsilności to jak powiedzenie mówi " tonący brzytwy się chwyta" wszystkiego trzeba spróbować ale żeby dziecku krzywdy nie zrobić

Stary 2011-06-28, 19:17   #3520
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Opieka nie wchodzi w rachubę Bo mój J. ma na czas określony umowę i nawet jak sam choruje to bierze urlop 1-2 dni bo boi się, że go wyrzucą z pracy. Niestety w niektórych firmach tak jest A jak by go wywalili z pracy to już całkowita załamka by była
Kurcze

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
koty ucza sie w mig, to czyste zwierzaki
o sterylce pomyslcie, na prawde

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jestem cały czas zdenerwowana przez wczorajszą akcję z teściem.Przez tych debili jeszcze w szpitalu wyląduje oni wogóle się nie przejmują że jestem w ciąży tylko ciągle coś nie mogę się pohamować ale w rodzinkę się wdałam
Napisz co się stało, jeśli chcesz - może Ci ulży

Cytat:
Oooo nie ja teściowej nie dam dziecka, nawet na chwile W takim razie jak on nie załatwi jakoś tego urlopu to zrobię mu małą niespodziankę i poproszę mamę, żeby się wprowadziła do mnie na jakiś czas Zobaczymy czy on wytrzyma z teściową w jednym mieszkaniu
O diablico! Ale będzie motywacja!

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Takiej ochoty narobiłyście mi na arbuza że przytaszczyłam ćwiartkę do domku i wcinam w najlepsze
Ja mam kawałek w lodówce, chyba wieczora nie doczeka
Stary 2011-06-28, 19:18   #3521
zanka205
Zakorzenienie

1 palec to 2 cm niby
jeden lekarz liczy "w palcach" inny "w cm"
ja mam rozwarcie na 1 palec czyli 2 cm

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:20   #3522
agadus
Wtajemniczenie

no ja się " rozwarłam" na 3 cm. to teraz mam takiego stracha że jak idę do wc za potrzebą to siedze i czekaj aż samo pójdzie nie cisnę bo jeszcze wody mi pójdą

Stary 2011-06-28, 19:21   #3523
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie napisałam żeby wkładała tylko podrażniała a to wielka różnica NIE WKŁADAĆ dotykać ujście robić takie kółeczka ja sobie też nigdy tak nie robiłam ale mojej Oliwce pomagało i to lekarz mi powiedział a z małymi dziećmi tak jest że jak się podrażni to może to wywołać gazy lub kupkę jak nie termometrem to chłodnym koniuszkiem palca ale musi byc chłodny
No rozumiem. Tylko termometr + pupa niemowlaka zawsze kojarzy mi się ze sposobem, o którym pisałam, a który wydaje mi się nieodpowiedni. Bo jeśli mówisz o dotykaniu, czy tam masowaniu odbytu to pierwsze słyszę. Tylko czemu termometrem ?? Z ciekawości pytam.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-28, 19:23   #3524
agulaaabar
Zakorzenienie

A ja próbuje przekonać męża żebyśmy zamówili mega pizze na kolacje

Idziemy zaraz razem do wanny

Zapomniałam się pochwalić mebelki ustawione, pierwsze rzeczy w szufladach poukładane
Ale mam radochę z tego hihihi

Czekamy na wypłatę i trzeba dokończyć zakupy dla Lili..... już się nie mogę doczekać

Swoją drogą to system palce-centymetry musiał wymyśleć ktoś z wielgachnymi paluchami żeby 1 palec przeliczać na 2 cm

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:28   #3525
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeee z drugiej strony jak piszesz że to przesada to nie życzę Ci kolki u dziecka bo kobieta może byc juz zdesperowana ( mówię o sobie ) kolką dziecka że dziecko płaczy i matka z bezsilności to jak powiedzenie mówi " tonący brzytwy się chwyta" wszystkiego trzeba spróbować ale żeby dziecku krzywdy nie zrobić
Spoko. Kolkę u dziecka też przeszłam. Jak kiedyś pisałam mam dużo młodszego brata, który miał masakryczne kolki. Moja mama szybko wróciła do pracy, bo sytuacja była ciężka, więc na mnie często spadała opieka nad Młodym. Kolki u takiego niemowlaka to często dolegliwość, na którą nic nie pomaga. Masaże, okłady, kropelki, kąpiele itp itd. Jak Malec będzie miał porządną kolkę to i Sab Simplex polegnie. Wynika to przede wszystkim z niedojrzałości układu pokarmowego i niestety trzeba przetrwać. A WIEM jakie to ciężkie, bo płakałam razem z moim bratem. A uwierzcie mi, męczył się okrutnie.
Po prostu termometr w tyłku jest dla mnie nie do przyjęcia, ale już wiem że Tobie nie o to chodziło i jest ok

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-28, 19:29   #3526
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Ale Wam fajowsko-pizza i kąpiel

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:31   #3527
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No rozumiem. Tylko termometr + pupa niemowlaka zawsze kojarzy mi się ze sposobem, o którym pisałam, a który wydaje mi się nieodpowiedni. Bo jeśli mówisz o dotykaniu, czy tam masowaniu odbytu to pierwsze słyszę. Tylko czemu termometrem ?? Z ciekawości pytam.

bo termometr jest zimny ( końcówka ) i okrągły może to byc elektroniczny byle miał metalową końcówkę jak się podrażnia ten mięsień u dzidziusia to on się rozkurcza troszkę no ja sobie tego nie wymyśliłam

Stary 2011-06-28, 19:32   #3528
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski po kąpieli boli gorzej.
Cytat:

na 5 palców lub więcej? wow
5 palców to 10 cm i przemy
no kurde Ja już na maxa jadę
Dobrze być czasem taki nieświadomy

Cytat:

3 palce to chyba 6 cm
no ale wiecie o co chodzi

Cytat:

Zapomniałam się pochwalić mebelki ustawione, pierwsze rzeczy w szufladach poukładane
Ale mam radochę z tego hihihi

Czekamy na wypłatę i trzeba dokończyć zakupy dla Lili..... już się nie mogę doczekać

Swoją drogą to system palce-centymetry musiał wymyśleć ktoś z wielgachnymi paluchami żeby 1 palec przeliczać na 2 cm
Pokaż mebelki!!

Cytat:
1 palec to 2 cm niby
jeden lekarz liczy "w palcach" inny "w cm"
ja mam rozwarcie na 1 palec czyli 2 cm

i max rozwarcie moze być na 5 palców, tak?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:33   #3529
patik87
Zakorzenienie

Szanowne panie czy skurcze wywoływane oksy są bardziej bolesne niż te które same postępują?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:39   #3530
agadus
Wtajemniczenie

jacieeeee
"Po prostu termometr w tyłku jest dla mnie nie do przyjęcia, ale już wiem że Tobie nie o to chodziło i jest ok "
chyba wiem co Cie tak [poruszyło bo to troche trąciło takim chorym pedofilem ale ja nie pisałam żeby od razy pół termometra wsadzić nie wiem czy nawet 3mm. wejdzie o luuudzie ale głupio wyszło

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Szanowne panie czy skurcze wywoływane oksy są bardziej bolesne niż te które same postępują?
tak mi położna powiedziała że bardziej boli bo jak sama zaczymasz rodzić to organizm się przystosowuje do mniejszych skórczy poźniej są mocniejsze a po oksytocynie od razu są mocniejsze i to taki szok dla organizmu

Stary 2011-06-28, 19:41   #3531
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi położna powiedziała że bardziej boli bo jak sama zaczymasz rodzić to organizm się przystosowuje do mniejszych skórczy poźniej są mocniejsze a po oksytocynie od razu są mocniejsze i to taki szok dla organizmu
O!!A myślałam, że to nie ma różnicy, czyli trzeba sie zmobilizowac do skurczy samoistnych

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-06-28, 19:42   #3532
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
jacieeeee
"Po prostu termometr w tyłku jest dla mnie nie do przyjęcia, ale już wiem że Tobie nie o to chodziło i jest ok "
chyba wiem co Cie tak [poruszyło bo to troche trąciło takim chorym pedofilem ale ja nie pisałam żeby od razy pół termometra wsadzić nie wiem czy nawet 3mm. wejdzie o luuudzie ale głupio wyszło

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Nie, nie Spoko. Nie wyszło głupio. Wiem tylko, że są "takie" sposoby zwalczania kolek, a dla mnie są one nie do przejścia i tyle. Wszystko zostało wyjaśnione

Ja tam jeszcze nie rodziłam, ale też słyszałam że po oxy bardziej boli.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-06-28 o 19:44
Stary 2011-06-28, 19:45   #3533
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Opieka nie wchodzi w rachubę Bo mój J. ma na czas określony umowę i nawet jak sam choruje to bierze urlop 1-2 dni bo boi się, że go wyrzucą z pracy. Niestety w niektórych firmach tak jest A jak by go wywalili z pracy to już całkowita załamka by była
No to witam w klubie Mój ma urlop na 100% pod koniec sierpnia i nie ma opcji żeby wziąć go w innym terminie. Poza tym wielki problem robią jak będzie chciał wziąć chociaż ze 3 dni urlopu jak wyjdę ze szpitala, a z głowy wybić sobie możemy urlop tacierzyński, bo go po prostu nie dostanie Jeden facet z zakładu wziął, to mu szef tak urozmaicił życie, że krótko po nim sam zrezygnował z pracy. Tylko niestety nikt niczego nie jest w stanie udowodnić

Marina nie załamuj się! Dzielna z ciebie dziewczyna i na pewno dasz radę i jesteś wspaniałą mamusią A chwilowe załamanie przeżyje na pewno niejedna z nas. Takie życie
Stary 2011-06-28, 19:45   #3534
agadus
Wtajemniczenie

podam Ci przykłam Jacieee
kiedyś Oliwka miała napad kolki i nic nie pomagało położyłam ja na łóżku sama siadłam na podłodze uniosłam jej lekko nóżki do góry i tylko dotknąłam termometrem i poszło Jej się ulżyło a ja musiałam buzie umyć bo wszystko na twarzy wylądowało ale co tam dziecku ulżyło

Stary 2011-06-28, 19:46   #3535
Oliweczka1985
Zakorzenienie

No ciekawe, czy dzis powitamy Filipka?
Obstawiamy?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
kiedyś Oliwka miała napad kolki i nic nie pomagało położyłam ja na łóżku sama siadłam na podłodze uniosłam jej lekko nóżki do góry i tylko dotknąłam termometrem i poszło Jej się ulżyło a ja musiałam buzie umyć bo wszystko na twarzy wylądowało ale co tam dziecku ulżyło
A to ciekawe, ważne ze skuteczne.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-06-28, 19:48   #3536
agadus
Wtajemniczenie

ja obstawiam że w nocy urodzi

Stary 2011-06-28, 19:51   #3537
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek też odnoszę wrażenie że z kobietami w kolejkach jest gorzej.. a najgorsze to są moherowe berety
A mnie moherki 2 razy przepusciły u lekarza W szoku byłam A tak to nigdy więcej...

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No dobra, tylko nie bijcie, wyznam wam, że dopóki ja nie byłam w ciąży nie miałam pojęcia jak ciężko może być takiej kobiecie np w kolejce.
Trudno mi sięgnąć nawet pamięcią, czy mogłam przepuścić jakąś ciężarówkę a tego nie zrobiłam, wcześniej jakoś kobiety w ciąży nie "rzucały mi się w oczy".
Ostanio w hipermarkecie stałam w kolejce (szukałam, ale tam chyba nie było kas pierwszeństwa) i nie powiem było mi trochę ciężko. Mam jakiś problem ze staniem. Chodzić mogę. W każdym razie, stałam za jakąś młodą babką, która miała sporo artykułów dziecięcych, więc myślę że własne dzieci miała i tak liczyłam, że mnie puści, ale gdzie tam. Pooglądała tylko z ciekawością mój wielki brzuch i nic....
Ja tak samo, nigdy nie oglądałam się, nie przepuszczałam ciężarnych, a starszych owszem, albo takich co widać, że źle się czuli. Ostatnio w Biedronce puściłam takich szkolniaków, co się na autobus spieszyli, widać, że już stracha mieli, a do wioski pewnie ładne pare km, więc puscilam ich, a co, niech mają dobry przykład.
A stanie też jest dla mnie wyjątkowo męczące, więc kręcę sie zawsze jak kot z pęcherzem

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
My dzisiaj też byliśmy na wizycie, czekałam w kolejce 2 godziny- było opóźnienie, bo to pierwszy dzień pani doktor po urlopie, więc nawał pacjentek.
Pani doktor powiedziała, że wyniki mam idealne (wcześniej nie były takie fajne) i że życzyłaby każdej kobiecie w ciąży takich.
Hania jest nadal Hanią, dzisiaj rozpoczęliśmy 34 tydzień i nasze maleństwo waży już 2600 g.
Za dwa tygodnie mam się zgłosić do szpitala, gdzie gin ma dokładniejsze usg, żeby sprawdzić jak mała przybiera i czy faktycznie jest taka duża.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzięki laski Nie przechodzi jest gorzej, nigdy nie czułam takiego bólu O 19 się zbieram.
Trzymaj się Chyba nadszedł Twój i Filipka czas!

Cytat:

W tej wannie masz szansę go przekonać
Stary 2011-06-28, 19:51   #3538
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
ja obstawiam że w nocy urodzi
Ale do 24, czy po 24? Musisz się określic bardziej, ja obstawiam, że między 24 a 6 rano.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-06-28, 19:52   #3539
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

✂✂✂✂dew te hemoroidy mnie wykoncza...
wczoraj na wizycie lekarz mi je obejzal sam powiedzial ze nie ciekawie wygladaja
do tego od wczoraj wieczora krwawia mega krawia

Wiecie co dupa mnie boli ledwo siadam dobrze ze mam kolko od babci

przepraszam ze wam pisze takie glupoty
Moniczko żadne głupoty - mi po porodzie wyszły masakryczne hemoroidy...
Nigdy nie miałam problemów z nimi, a po ciąży sie pojawiły.
wiem jak bolą i jaki to straszny dyskomfort ( jak siedzę to je czuję dosłownie, jakbym siedziała na śliwce - przepraszam za dosłowność...)

Cytat:

[/B]
Cytat:
jacieeeee
chyba wiem co Cie tak [poruszyło bo to troche trąciło takim chorym pedofilem ale ja nie pisałam żeby od razy pół termometra wsadzić nie wiem czy nawet 3mm. wejdzie o luuudzie ale głupio wyszło [COLOR="Silver"]
agadus i inny dziewczynki - dziękuję za rady i wsparcie!!! Boże, jak dobrze, że jest to forum i że służycie zawsze radą!

Agadus dziękuję za Twoje rady! właśnie z termometrem w dupci ,,zrobilismy" niedawno kupkę. Tak jak piszesz - jak widzi się , gdy malec tak się męczy, chwyta się wszystkiego... I tak jak napisałaś to takie lekkie podrażnianie, dosłownie 2-3 mm...Pomogło. Bo sam za chiny nie zrobi tej kupki.

I dałam mu Bebilon - chlusął po nim strasznie, jak go wziełam na odbicie, ale może to normalne jak na nowe mleko
Potem dałam mu jeszcze 30 ml, bo był głodny, bo chlusnęło przedtem dość dużo. No i ładnie się mu potem odbiło i teraz śpi... Ale i tak się boję następnej porcji mleka...

Beatko i Brumku - zgadzam się z Wami całkowicie, odnośnie matki męża i jej słów...Ona mnie nie lubi za specjalnie, uważa mnie za taką gówniarę. Jakbym zaczęła opowiadać o jej niedzielnych tekstach, to byście nie uwierzyły...

Zmalowana - Trzymam kciuki za Ciebie! Bardzo bardzo mocne!
Bądz silna ( a Wszystkie wiemy, że jesteś i dasz radę!)
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 19:53   #3540
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
No przyznam, że za pewne wyglądałaś imponująco Wiem o co chodzi Tylko ciekawe jak to jest. Mówisz że zimny palec, albo termometr, a niby mogłoby się zdawać, że na zimne dziecko zareaguje odwrotnie - zepnie się. Hmmm...przewrotne te niemowlaki

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości