|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
bo u mnie jak jest troszkę wilgoci to grzywka zaraz się faluje lub kręci (w zależności ile tej wilgoci), potrafią mi się kręcić nawet same końcówki na tej grzywce, co mnie do szału doprowadza ![]() Cytat:
), czy jakąś farbę fryzjerską, bo z nich idzie fajnie uzyskać chłodne odcienie brązu, a taki chcę ewentualnie. Muszę zafarbować włosy, bo uwaga, uwaga... mam siwe! ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Z racji tego, że nie jestem pewna, co do swojej porowatości (podejrzewam wysoką, ale nie znam się) to będę uważnie obserwować zachowanie po kokosie, a jak nie przypasuje to będę mieć oko na mineralny I od razu pytanie z ciekawości: jeśli olej mineralny utrzymuje się tylko do zmycia to kiedy go stosować?
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-28 o 18:36 |
|||
|
|
|
#37022 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa oczywiscie kiedy pada moja grzywka niestety faluje sie
![]() niestety zaraz to sie chyba rozpuszcze wszystko juz mnie drapie i piecze przez ta duchote a najgorsze przedemna --> noc wtedy to spac nie mozna mimo ze okna poroztwierane pocieszam sie tylko tym ze zadnych insektow latajacych tu nie ma
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-06-28 o 18:51 |
|
|
|
#37023 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Tylko może najpierw odsącz wodę, potem nałóż odżywkę ds. Kiedy myjesz włosy szamponem z sls trzymaj odżywkę trochę dłużej. Po jej spłukaniu na ociekające nałóż bs (np. którąś z Naturii). Cytat:
Miałam kiedyś jakąś odżywkę i zdecydowanie mi nie służyła. Może czas popróbować Pewnie tak zrobię.W sobotę szłam na imprezę, więc w piątek zrobiłam sobie fryzurę a la Ojp. Spałam w folii, to był koszmar, nigdy więcej. Jak Ty to robisz? Mogę spać w spinkach, ale nie w tym .Rano zdjęłam i nie wiem sama jak wyszło. Nie tak równo i ładnie jak Ojp. Pewnie wstawię w końcu zdjęcie i Wam pokażę. Niestety koleżanka stwierdziła, że fryzura niewiele się różni od tego co mam na głowie na codzień .Na następny dzień włosy pozbijały się w grubsze loki, czyli takie jak mam zawsze. Już w nocy włosy przy karku były inne (efekt gorącego klimatu na imprezie ), czyli grube loki.
|
||
|
|
|
#37024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra wklejam zdjęcia, ani moja ręka, ani włosy, ani telefon, którym robię zdjęcia, nie chce współpracować, więc wklejam, co mam Włosy już troszkę w gorszym stanie, niż były wcześniej, ale jak na pierwszy dzień to jest dobrze, bo z tyłu nawet ładnie się pokręciły, co zdarzało się rzadko. Na poprzednich zdjęciach, które wklejałam ostatnio, włosy po dwóch godzinach już wyglądały gorzej Nie wiem, czy na zdjęciach widać coś sensownego, ale nie mam już nerwów dzisiaj
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-28 o 19:03 |
||
|
|
|
#37025 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Loki są przepiękne
Robię tak: 1. myję włosy odżywką/szamponem 2. odciskam wodę ręką i nakładam odżywkę ds 3. spłukuję, na ociekające nakładam odżywkę bs 4 odciskam ręką, potem w pieluszkę/ mikrofibrę i harmonijkuję 5. plunking 6. żel Kiedyś najpierw nakładałam żel, a potem plunking ale nie służyła mi taka kolejność. |
|
|
|
#37026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę zamówić na all ręcznik z mikrofibry, bo u mnie w mieście nie ma...
|
|
#37027 | |||||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jest świetnie!Cytat:
tzn sama końcówka różnie, zależy ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
ja dorwałam mikrofibrę w Auchan w dziale z akcesoriami do samochodów wydałam dosłownie kilka złotych...
|
|||||
|
|
|
#37028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37029 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Mam z Biedronki. Możesz kupić kilka ściereczek i zeszyć je razem. Koszulka bawełniana zamiast microfibry to też bardzo dobry pomysł. zakochałam się we wszystkich
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-06-28 o 19:55 |
|
|
|
|
#37030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#37031 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
myję teraz włosy odżywką i już widać efekty i wypróbowałam żel lniany który jest po prostu świetny nie spodziewałam się takiego efektuJak będę miała troszeczkę czasu to zrobię zdjęcie i pokaże jak się mają moje loczki bo naprawdę to tylko kilka dni a już widać poprawę jestem w szoku ale się bardzo cieszę
|
|
#37032 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Pokażę Wam zdjęcia fryzury zainspirowanej przez Ojp.
Jej wyszły idealne, a moje roztrzepane, ale taka też była idea imprezy (kicz-party-byłam cała błyszcząca od stóp do głowy )
|
|
|
|
#37033 |
|
Zakorzenienie
|
Seduction super spirale
ooooo niedługo będzie tak pięknie na głowie, już widać u mnie koszulka bawełaniana daje radę, ale mikrofibry pewnie też poszukam (te ściereczki za małe a bawić w zszywanie to mi się chyba nie zechce) Rybiorku brawo za tę robotę ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Basiu szaleństwo drobnych loczków
|
|
#37034 |
|
Raczkowanie
|
Eloe77 zrobiłam, jak polecałaś - jedwab na włosy do wyschnięcia, potem Garnier karite na godzinę (bez czepka). Włosy nawilżone, błyszczące, nawet skręcone, ale gorzej niż przy odżywce Isana jedwab wymieszane z Isana z babassu na 7 min. i oklapnięte.
|
#37035 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
też używam i spisują się świetnie ![]() Cytat:
są drobniejsze o wiele! Też kiedyś wypróbuję, ale pewnie nie wyjdę do ludzi potem...znając swoje zdolności
|
||
|
|
|
#37036 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejdę się jutro do sportowego, bo mam blisko. Może akurat będą i cena mnie nie zabija, a będzie porównywalna do tych z all.Torebki śliczne, ale nie do końca w moim guście. Zresztą ja nie mogę takich stron oglądać, bo to moja choroba (obok książek, lakierów i butów) ![]() Super, że Wam się podobają ![]() Cytat:
A zapuszczam (o ile nagle na pewnej długości nie będą mi się prostować) ![]() Cytat:
![]() Ja nienawidzę szyć, więc ręcznik kupię na pewno ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
i nie wiem, czy umiałabym z nich zrobić plopping - w sensie czy za małe nie będą, ale dziękuję za podpowiedzi - wszystkie mile widziane
|
|
#37037 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Dziękuję Wam
Cytat:
. Nie wiem jak koleżanka mogła nie zauważyć . Ale inne zauważyły na szczęście.Gdyby nie impreza nie zdecydowałabym się na taką stylizację (miałam brokatową bordową mini spódniczkę, srebrną bluzeczkę, srebrne leginsy i buty koleżanki na mega-koturnie - z przed 10 lat, srebrną opaskę z kokardą we włosach i brokatowe srebrno-bordowe paznokcie, bordowe usta i sztuczne długie rzęsy no i kolczyki jabłuszka z cekinów- na trasie spokojnie mogłabym stanąć i pewnie sporo zarobiłabym , tak wsiadłam do taksówki, no może nie całkiem, bo wstydziłam się i założyłam płaszcz, ale to była jedna z najlepszych imprez na jakich byłam). Postaram się wkleić zdjęcia, jak będę je już miała Wyglądałam koszmarnie i kiczowato![]() |
|
|
|
|
#37038 |
|
Zakorzenienie
|
A moje włochale obrzydliwe maja focha od kilku dni i nie moge im do rozsądku przemówić, żeby tak się łaskawie odfochały i zaczęły ładnie kręcić.
|
#37039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja to wole naturalne ![]() Cytat:
ale zabiegi i traktowanie wlosow takie sameCytat:
|
|
|
#37040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam ochotę zrobić jeszcze jedno zamówienie i zrobić sobie jakiś krem do twarzy i mnie kusi
|
|
#37041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakis czas temu uzywalam kosmetykow Miss Jessie's rowniez dla Afroamerykanek glownie (i generalnie znow wrocily do lazienki ), odzywka myjaca i odzywka bs nie mialy parafiny ale wszystkie stylizatory tak, pomimo to normalnie mylam ta odzywka i jakos nie bylo obciazenia, szamponu uzywalam raz na miesiacta nowa seria (Doo Gro) to ma parafine i w odzywkach i maskach, stylizatorow akurat nie ma w ogole poza tymi do prostowania wlosow (wiekszosc Murzynek zawziecie prostuje), jednak porownujac Doo Groo do Miss Jessie's to w Doo Gro jest duzo wiecej parafiny (mineral oil) i dzieki dzisiejszemu czytaniu wiem czemu mineral oil / parafina ma swietne wlasciwosci maskujace niedoskonalosci dlatego moze dac na kreconych wlosach swietne efekty (pamietajac ze film na wlosie przyciaga sasiedni wlos z filmem i dlatego wlosy zbijaja sie w grube pukle) ale co ciekawe te wlasciwosci przydaja sie przy chemicznie prostowanych wlosach (a wlasnie tak prostuja Murzynki uzywajac specjalnych produktow (relaxers), parafina otula wlos filmem i wypelnia uszkodzenia po prostowaniu (jednak na zywo to fatalnie wyglada bo wlosy Murzynek sa bardzo sztywne i po wyprostowaniu choc sa gladkie to sa jak kask), Murzynki myja wlosy rzadko a jak wczesniej czytalyscie parafina po nalozeniu na wlosie osiada na nim i wlos jest jakby w 'ubranku', fryzura az do mycia sie utrzyma (no wiadomo fizycznych zmian nic nie wytrzyma) Basiu - ja mysle ze to nie parafina Ci nie pasowala, poprostu kosmetyk, mnie z Doo Groo jedna odzywka ds zupelnie nie pasuje, za to druga i 2 maski jak najbardziej, z Miss Jessie's wszystkie stylizatory mi pasowaly, no prawie, bo krem stworzony rowniez z mysla o bialych dziewczynach nie, za to te typowe do afro tak (jutro chyba sobie ktorys walne na leb )
|
|
#37042 |
|
Raczkowanie
|
Hej Benku i reszta Lokietek,
dzis polozylam ta Benka farbe,Garniera Naturalsa 660. Troche jestem ,bo nie wyszla tak ladna jak u niej.Nie tak intensywna, przypuszczam,ze mam za ciemne wlosy(?). Ogolnie farba troche "zzerala" mi skalp ale pozniej polozylam na prawie 30 min.Biovaxa do wypadajacych i skret nie jest po tym rewelacyjny ale mysle,ze dojda do siebie. NIe wiem,co poczac,moze jakies plukanki z hibiskusa pomoga aby wieksza czerwien byla? Albo to dopiero za ktorysm razem ladniej zlapie?(pyt.w sumie do Benka) Aby narzekania nie bylo zbyt wiele,ciesze sie ogolnie bardzo z tej farby i pochwaly juz uslyszalam.No i kolezanka,ktora mi ja nakladala,nakladala mi rowniez jakis rok temu farbe i cytat: "Ale tobie sie naprawde wlosy poprawily,jak ci ostatnio nakladalam,to mialas katastrofe!" ![]() ![]()
|
|
|
|
#37043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rybiorko - kawał dobrej roboty ![]() Heh, może kiedyś uda mi się ocenić jaką mam porowatość :P Dobrze wiedzieć o zmywalności, myślałam że to tylko szczotą ryżową ![]() Szkoda, że nie porównali jeszcze do shea strzelałabym że shea ma cechy tak w pół drogi między olejem a parafinką.Cytat:
Cytat:
Dziewczyny - wstyd się przyznać... Tyle miesięcy, a ja dalej mam ręcznik frotte... No bo ja sobie nie wyobrażam żeby tak włosy szmatą?? Koszulką?? Bo arafatką raz próbowałam i ona nie pije! Super Czekam na zdjęcia z imprezy Przebierane i na jaja są najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Jest ognisty!
|
||||
|
|
|
#37044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tutaj cały czas o tych koszulkach bawełnianych i ręcznikach z mikrofibry. A co myślicie o ręcznikach nie frotte, a bawełnianych właśnie? Stosowała któraś?
|
|
#37045 |
|
Zadomowienie
|
Ha, Rybiorku, dzięki tobie nareszcie wiem dlaczego podoba mi się wpływ parafiny na moje włosy, mimo że wszędzie ją szkalują
![]() Moje farbnięte wczoraj włosy nadal ciemnieją, w chwili obecnej jestem na etapie "ciemny kasztan", mam nadzieję że nie zrobią się czarne ![]() Basai77, bardzo ładny kolor, uwielbiam ciepłe ciemne kolory na włosach.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-06-28 o 21:26 |
|
|
|
#37046 |
|
Raczkowanie
|
Eloe
W każdym razie, dzisiaj umyłam włosy tym Johnsonem, dałam resztkę isany na jakieś4 minuty, spłukałam, później rozczesałam, odgniotłam wodę i dałam pantene, efekt o wiele lepszy, skręt zaczyna się wyżej i w ogóle było ładnie, ale niestety upał mnie pokonał i musiałam związać włosy, a po tym już nie są takie ładne :<. No ale jutro coś pokombinuję i jak uda mi się uruchomić aparat, to wrzucę zdjęcia tego, no na mym łbie widnieje [pytanie może i głupie- gdzie można tę Alterrę nabyć? ] |
|
|
|
#37047 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Rybiorku, Tobie zawsze służyły kosmetyki dla Afroamerykanek . Pisałam już, że uwielbiam Twoje eksperymenty. Może u nas też kiedyś będą dostępne![]() Z kosmetykiem masz pewnie rację, że to on mi nie pasował. To była ziaja bs (nie pamiętam już jaka dokładanie). Dostałam po niej łupieżu, to były początki nowej pielęgnacji. Poszukam czegoś w analizowym fajnego i pewnie kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam przyjaciółkę plastyczkę i Ona pomagała nam wybrać ubrania
|
|||
|
|
|
#37048 |
|
Raczkowanie
|
Bernadka20
To moje włosy nie są takie złe jak się postaram to za jakis czas bedą jeszcze bardziej "tłuste loki" takie bym chciała , kolor to mój ostatni experyment
|
|
|
|
#37049 |
|
Mod-Śnieżynka
|
|
|
|
|
#37050 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wystarczający jest, nie wiem ile może mieć 50x50 ![]() Koszulką, koszulką, frotte już nie używam arafatkę może wygnieć w wodzie z płynem do prania ręcznego a potem wymocz/namocz ( ) w płynie do płukania powinna być miękka i lepiej wpijać... pieluszki też były sztywne przed takim działaniem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

pozniej juz nic nie robie do kolejnego mycia ...

Z racji tego, że nie jestem pewna, co do swojej porowatości (podejrzewam wysoką, ale nie znam się) to będę uważnie obserwować zachowanie po kokosie, a jak nie przypasuje to będę mieć oko na mineralny

.
), czyli grube loki.

jest świetnie!

), odzywka myjaca i odzywka bs nie mialy parafiny ale wszystkie stylizatory tak, pomimo to normalnie mylam ta odzywka i jakos nie bylo obciazenia, szamponu uzywalam raz na miesiac
)
,bo nie wyszla tak ladna jak u niej.
arafatkę może wygnieć w wodzie z płynem do prania ręcznego a potem wymocz/namocz (
pieluszki też były sztywne przed takim działaniem