Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 21:20   #3601
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
ALep przecież wszystkie skurcze są wywoływane przez oksytocynę
ale wydzielana przez organizm matki, czyli naturalna i w ilosciach dostosowanych do tegoz organizmu. Natomiast jak Ci wiadro oxy wleja sztucznie w zyly to jest niezla jazda!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:23   #3602
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
W ogóle to tu nie ma telewizji, neta , zasięgu....
To gdzie Ty jestes? W Bieszczadach?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:28   #3603
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To ile saszetek TANTUM ROSA mam zakupić?!
ja mam 4 saszetki maz mi dokupi w razie W

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To gdzie Ty jestes? W Bieszczadach?
o tym samym pomyslalam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:31   #3604
sygine
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki jutrzejsze Ja oczywiście też będę trzymać za wszystkie wasze potrzeby
A na dzisiaj już zmykam i jutro mogę czasem zajrzeć dopiero wieczorem albo wcale, bo od rana szykuję jedzonko, później gin, popołudniu imieniny i pewnie zleci

Więc słodkich i kolorowych snów wam życzę mamusie Dobranoc
Stary 2011-06-28, 21:37   #3605
youyou
Zakorzenienie

Zmalowana trochę kiszka.. ale na moje oko to szybko wrócisz do szpitala skoro masz takie bóle.. spróbuj w nocy odpocząć, zdrzemnąć się itd, bo rano możesz sił potrzebować

sygine moje kciuki masz

I ja też poprosze o kciuki bo jutro po 10 mam wizytę u gina

zobaczymy jak tam moje podwozie trzyma ?

Cytat:

Youyou
jak tam u Ciebie? Wstajesz już?.
leżę tak pół na pół, jutro kończymy 37tc więc ciąża jutro będzie donoszona dlatego pozwalam sobie na więcej, muszę się jakoś rozruszać
pewnie mi gin już każe odstawić fenka i inne tabsy..

Cytat:
Youyou widzę że też masz jutro wizytę !
dziękuję

Ja nie używałam Tantum Rosa, ale może teraz sobie zakupię? tak dla sprawdzenia?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:46   #3606
jacieeeee
Wtajemniczenie

Youyou trzymam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:51   #3607
SweetAngel1984
Zadomowienie

youyou - u raczek i u nozek trzymam mocno

dobranoc Wam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 21:53   #3608
83monia
Zakorzenienie

a ja sobie zamowilam pakiet w tmobile (bo sie era skonczyla) internetu i jutro potestuje jak mi wlacza. bede miala z wami kontakt jesli nagle zaczne rodzic jakos w erze nie potrafili mojego telefonu podlaczyc do netu a w tmobile tak... dziwne... ja myslalam ze nei da sie tego zrobic bo jakies tajne hasło niby mialam, a tu taka niespodzianka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:26   #3609
editka2022
Rozeznanie

powiem wam ze mam juz dosc tej ciazy wyspac sie niemozna,ruchy juz nie te same czlowiek sie szybko meczy,ubrac sie za pieknie nie mozna i jeszcze jakies uczulenie mniew chyba dopadlo na brodzie mam jaka wysypke takie male krostki wygladam okrutnie,zmienilam witaminy moze to od nich ale to juz z 2 tygodnie temu a wysypalo mnie z 3 dni temu i sie trzyma uzylam juz nawet sudocremu ale chyba jeszcze gorzej po tym,chcialabym juz miec termin na rodzenie a tu jeszcze 7 tygodni,jak ostatnio bylam u lekarza powiedzialm mu ze marzy mi sie w 38 tygodniu urodzic a on mi na i tego pani zycze,moi sie wyzalilam.
zmalowana,szkoda ze akcja nie wyszla,ale tez cos czuje ze to lada dzien
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:29   #3610
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
ale wydzielana przez organizm matki, czyli naturalna i w ilosciach dostosowanych do tegoz organizmu. Natomiast jak Ci wiadro oxy wleja sztucznie w zyly to jest niezla jazda!
Wiem, wiem, żartuję sobie tylko

Cytat:
Tadam! Nadrobiłam 15 stron!
Justynka, dobrze że jesteś I dobrze że to tylko brak zasięgu a nie jakieś paskudztwo losowe! A urodzisz na pewno... prędzej czy później

Cytat:
To ile saszetek TANTUM ROSA mam zakupić?!
Wyczytałam że jedno opakowanie powinno wystarczyć. Tam jest 10 saszetek.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

No to moje masz na bank

Stary 2011-06-28, 22:36   #3611
Natka_
Zakorzenienie

Mi też w kolejkach mało kiedy ustepują, ale ja się też nie upominam. Śmieję się tylko kiedy stoję przy kasie z pierwszeństwem, a ludzie udają że nie widzą. Rozglądają się wszędzie i tylko uciekają wzrokiem od ciężarnej Zdarza się sporadycznie, że ktoś przepuści.

Mój mąż też pewnie nie będzie mógł sobie pozwolić na wiele wolnego, bo to dla niego sezon i pracy ogrom, ale ja jestem zdania że im szybciej mnie wypuści na głęboką wodę tym lepiej Wiadomo mama czasem pomoże a na męża wierzę, że będę mogła liczyć po pracy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
My dzisiaj też byliśmy na wizycie, czekałam w kolejce 2 godziny- było opóźnienie, bo to pierwszy dzień pani doktor po urlopie, więc nawał pacjentek.
Pani doktor powiedziała, że wyniki mam idealne (wcześniej nie były takie fajne) i że życzyłaby każdej kobiecie w ciąży takich.
Hania jest nadal Hanią, dzisiaj rozpoczęliśmy 34 tydzień i nasze maleństwo waży już 2600 g.
Za dwa tygodnie mam się zgłosić do szpitala, gdzie gin ma dokładniejsze usg, żeby sprawdzić jak mała przybiera i czy faktycznie jest taka duża.
duża dziewczynka

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mam pytanie:

czy też tak macie?? mi jak się chce siku to mi brzuch twardnieje

DaKaro PANI MAGISTER

Stapelka czyli bardzo dobre wieści z wizyty

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem.
Boli mnie nadal jak cholera Cały krzyż. Lekarz mnie zbadał i szyjka zamknięta, ale powoli zaczyna się skracać. Ale, że może dalej coś się posunąć za godzinę, albo za tydzień i nie wiadomo :// I chciał mnie zatrzymać, ale nie chciałam bo i po co w takim razie. Szpital mam w budynku obok wrazie coś. Chociaż już w to nawet nie wierzę. Ból jest okropny, przy mocniejszym mogę gryźć ściany.
Zbieraj siły, wydaje mi się że niebawem tam wrócisz

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina Może się dowiem że jednak coś tam się rusza w sprawie przyjścia Natana na świat

Cytat:

Ja na koniec ciąży mam jakiegoś powera Nie potrafię usiedzieć na miejscu. W domu nie chce mi się już siedzieć
Wyciągnełam moją mamuśkę na zakupy, kupiłyśmy Małemu śpiworek do spania i kilka ubrane. Potem zjadłyśmy kebaba i puściłam mamuśkę do domu

Ja jutro mam spotkanie z położną, która będzie ze mną przy porodzie.

Dobranoc Mamusie

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-06-28 o 22:38
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 23:10   #3612
Kolina
Zadomowienie

Zmalowana, wypocznij, dobrej nocy

DaKaro, gratuluje obrony

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
my po wizycie i pierwszym KTG - ale nudy, myślałam że zasnę, tylko nie mogłam bo trzeba ten guzik naciskać.
Gin zachwycona KTG - że piękne - więc pytam "piękne bo rodzę, czy bo nie rodzę" no ale jeszcze nie rodzę, jakieś tam mini skurcze są, ale szyjka zamknięta, nie skrócona, główka ładnie się wkręca ale jeszcze daleko. Tydzień, może dwa powinno jeszcze być spokoju. Zrobiła usg, widziałam jak Zuzina ziewała hehehe.
I zmierzyła stopę - 8cm i ona śmie mnie tą wielką stopą bo żebrach ładować - już ja jej pokaże
piekne mowisz? to super
niech wszystko nadal idzie jak nalezy
a stopka duza, az trudno uwierzyc ze takie duze dzieciaki sa

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja sobie zamowilam pakiet w tmobile (bo sie era skonczyla) internetu i jutro potestuje jak mi wlacza. bede miala z wami kontakt jesli nagle zaczne rodzic jakos w erze nie potrafili mojego telefonu podlaczyc do netu a w tmobile tak... dziwne... ja myslalam ze nei da sie tego zrobic bo jakies tajne hasło niby mialam, a tu taka niespodzianka
faktycznie to dziwne, bo to nadal ta sama firma, ten sam sprzet, ludzie, oprogramowania, wszystko
tylko nazwa sie zmienila
Stary 2011-06-28, 23:12   #3613
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja na koniec ciąży mam jakiegoś powera Nie potrafię usiedzieć na miejscu. W domu nie chce mi się już siedzieć
Wyciągnełam moją mamuśkę na zakupy, kupiłyśmy Małemu śpiworek do spania i kilka ubrane. Potem zjadłyśmy kebaba i puściłam mamuśkę do domu
Oj Natko, wreszcie ktoś kto mnie rozumie (chociaż ja tak mam przez całe życie ) Mnie też rozpiera energia
Stary 2011-06-28, 23:35   #3614
iustyna1
Wtajemniczenie

Nie no w bieszczadach nie, podobno nadal w wielkopolsce . 15 km od miasta, w którym mieszkałam na takiej wsi, że nawet sklepu nie ma. Zasięg jest w poszczególnych miejscach, chodzę i szukam. Telewizj nie ma bo jeszcze nie zdecydowaliśmy co chcemy, czy polsat czy N- kablówki tu nie ma wogóle...

Net radiowy nie łapie, zostaje z neostrady ale kabel trzeba ciągnąć a tp nie wydaje zgody... Ale podobno da się to obejść tylko kasy na to nie mamy.

W sumie wiecie co? Prawie jak bieszczady .

A jak już udało się kupić prysznic (zmieniliśmy zdanie co do wanny), to przy montażu mąż zbił jedną z czterech szyb...

Do tego przyleciała moja mama i głupio mi leżeć jak ona coś robi... Wogóle nie lubię jak mi się ktoś po domu plącze.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 00:03   #3615
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Do tego przyleciała moja mama i głupio mi leżeć jak ona coś robi... Wogóle nie lubię jak mi się ktoś po domu plącze.
O, znam ten ból
Tzn. gości to ja uwielbiam przyjmować, robić przyjęcia itp, ale tak że przyjdą, są parę godzin i idą Nie zniosłabym gdyby się jakaś mama czy teściowa do nas wprowadziły nawet na parę dni Żebym nie wiem jak umęczona była po porodzie
Stary 2011-06-29, 06:00   #3616
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hello

ja czekam aż mały się obudzi i idę na glukozę zast się gdzie ją kupię o tej godz bo M mi wczoraj kupił ale 80g a musze miec 75

ja mam pyt jak będziecie się w szpitalu podmywać tym Tantum? w butelki chyba niezbyt wygodnie? a domu wiadomo z jakiejś małej miseczki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 06:55   #3617
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Ponieważ ja i pieczenie też raczej nie idą w parze, a poza tym w 9 miesiącu mam najzwyczajniej w świecie lenia, to robię tak: kupiłam spody biszkoptowe (3 sztuki - jeden gruby biszkopt przecięty na 3 części), na jeden z nich nałożyłam jabłka prażone i zalałam galaretką cytrynową, a pozostałe dwa przełożę jutro bitą śmietaną zmieszaną z galaretką i zmiksowanymi malinami, a na wierzch położę cienką warstwę ubitej śmietany, ułożę owoce i zaleję galaretką truskawkową
dobry pomysł.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Normalnie muszę się wyżalić, bo aż się popłakałam
Przenoszą mojego J. na stałe na pomoc drogową ( wcześniej jeździł na transporcie wewnętrznym) I oznajmili mu, że nie dostanie urlopu w lipcu bo chłopaki już mają ustalone urlopy i nikt się z nim nie zamieni Jak oni do cholery sobie wyobrażają, że ja sama zostanę z dzieckiem po porodzie Co mi po jego urlopie w październiku czy później Ja będę potrzebowała pomocy po porodzie!!!!
Normalnie aż się telepie z nerwów. Co za ludzie , chętnie bym im nagadała
ależ to niesprawiedliwe.
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam!
Wybaczcie, że nie zacytuję żadnej z Was dzisiaj, ale jestem tak padnięta, że ledwo chodzę. Takie wyprawy to już nie dla mnie. W autobusie z Krk całą drogę kimałam, zaraz się pewnie zbiorę do łóżka.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i kciuki
Zdałam

.
gratulacje pani magister

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
podam Ci przykłam Jacieee
kiedyś Oliwka miała napad kolki i nic nie pomagało położyłam ja na łóżku sama siadłam na podłodze uniosłam jej lekko nóżki do góry i tylko dotknąłam termometrem i poszło Jej się ulżyło a ja musiałam buzie umyć bo wszystko na twarzy wylądowało ale co tam dziecku ulżyło
ciekawe, a kostka lodu nie działalby tak samo?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
dobrze to wiedziec w razie czego

zapamiętam .
Ale mi okropnie brzuch twardnieje od południa dziś - normalnie jakbym kamień połknęła, i niby dołem jest miękkawy ale co z tego jak tu wysoko mam taką wielką twarda górkę i mam wrażenie że mi brzuch zaraz peknie w tym miejscu - wzięłam no-spe ale coś nie za bardzo puszcza...
i mnie twardniej od czasu do czasu.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
✂✂✂✂dew te hemoroidy mnie wykoncza...
wczoraj na wizycie lekarz mi je obejzal sam powiedzial ze nie ciekawie wygladaja
do tego od wczoraj wieczora krwawia mega krawia

Wiecie co dupa mnie boli ledwo siadam dobrze ze mam kolko od babci

przepraszam ze wam pisze takie glupoty
uuu kochana, to nie takie głupoty. mnie też się pojawił w sobotę taki jeden i myślałam że zwariuję, ale poszłam do apteki i kupiłam krem. w ciągu dwóch dni pomogło. co prawda jest tam nadal, ale nie boli i teraz używam tego kremu2-3 razy dziennie.szybko zareagowałam, więc nawet nie zaczeły u mnie krwawic, ani nie pogorszył się stan. więc goń do apteki po jakieś leki.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O, znam ten ból
Tzn. gości to ja uwielbiam przyjmować, robić przyjęcia itp, ale tak że przyjdą, są parę godzin i idą Nie zniosłabym gdyby się jakaś mama czy teściowa do nas wprowadziły nawet na parę dni Żebym nie wiem jak umęczona była po porodzie
i ja lubię gości, ale tych co się śpieszą i muszą leciec dalej. natomiast nienawidzę jak ktoś przychodzi i siedzi mi kilka godzin. a mam takiego kolegę.W związku z tym jak chcę się z nim spotkac to gdzieś na zewnątrz, nigdy u mnie. bo on nawet prostych aluzji, że zmęczona jestem nie łapie.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
powiem wam ze mam juz dosc tej ciazy wyspac sie niemozna,ruchy juz nie te same czlowiek sie szybko meczy,ubrac sie za pieknie nie mozna i jeszcze jakies uczulenie mniew chyba dopadlo
i ja mam dosc.zmęczenie, hemoroidy, zatykające się uszy a do tego doszły jeszcze wychodzące brodawki. no, żesz ile można

Cytat:

Cytat:

A ja nieśmiało poproszę o kciuki bo jutro o 14.40 mam wizytę u gina Może się dowiem że jednak coś tam się rusza w sprawie przyjścia Natana na świat

okazało się, że nie jestem taka tępa w pieczeniu i gotowaniu. Zrobiłam biszkopt kakaowy wg jakiegoś przepisu. nie miałam wszystkich składników na krem wiec przełożyłam go budyniem i owocami, a na koniec, stwierdziąłm, że może da się ubic zwykła śmietanę z cukrem i wanilią. i w sumie nawet smaczna maź wyszła.rozsmarowałm na górze posypałam wórkami czekoladowymi i wiecie, że mój T. zjadł 3 kawałki?
a na obiadek zrobiłam mu steki (on uwielbia) i ziemniaczki zapiekane i jakąś sałątkę. także urodzinowa kolacja wyszła super. jestem z siebie taka dumna.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:00   #3618
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Dziewczyny chyba mi wody odchodza dół brzucha boli i w krzyżu o 9 jade do mojej gin zobaczyć co sie dzieje
Wody wodami ale kciuki trzymać trzeba - Sygine Youyou za wizyty Blondynka za glukoze
Zmalowana jak tam
Odpisze nr tel Nerolki i jakby co dam znać
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:20   #3619
JustPi
Rozeznanie

Witajcie
DaKAro GRATULACJE pani mgr
iustyna1 a wszystkie już chyba myślałyśmy, że urodziłaś
Vaniliova czyżby to już na wszelki wypadek co by szybko poszło

i oczywiście za wszystkie dzisiejsze wizyty
lecę odprowadzić młodą do przedszkola i jak wrócę to kawka i nadrabianie

chyba upał dzisiaj się szykuje.....
miłego dzionka mamusie

Zamalowana jak nocka?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 07:23   #3620
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

trzymajcie kciuki też za mnie dziś o 21 mam wizytę u gina .....

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:31   #3621
pieleszka
Wtajemniczenie

witam

DaKaro gratulacje
Vaniliova jeżeli to już TO to trzymam żeby poszło szybko i jak najmniej boląco!!!

za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki również zaciskam

szykuje się dzisiaj kolejny upalny dzień... a ja w samo południe się z koleżanką umówiłam na ploty..chyba na golasa pójdę do tej kawiarni bo mam wrażenie, że co nie założę to i tak się ugotuję

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:37   #3622
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

mówisz masz

JustPi Pieleszka albo to jest TO albo mój organizm mnie wkręca ale Krystianek coś słabo sie rusza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:44   #3623
CrazyMachine
Zadomowienie

No nie, Vaniliova, wpychasz się nam w kolejkę, ładnie to tak?
A poważnie, jeśli to już, to oby szybko poszło. Będziemy czekać na wieści.
Słoneczko, za Ciebie też trzymam kciuki, strasznie późno przyjmuje ten Twój doktor.
Stary 2011-06-29, 07:59   #3624
CrazyMachine
Zadomowienie

Jest tu u nas któraś z Gliwic?
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...olejki_do.html
W Gliwicach planują "fajne" podwyżki za żłobki. Masakra.
Stary 2011-06-29, 07:59   #3625
jacieeeee
Wtajemniczenie

Słoneczko trzymam i za Ciebie
Vaniliova11 jak to wody??? O Matulu. Trzymam kciuki

Dzień doberek.

Wstałam po 7mej bo u mnie w bloku znowu jakieś remonty i się tłuką. Znowu się TŻ po nocce nie wyśpi.

Potem mama mi dzwoniła, że moja 18-letnia kuzynka miała wypadek. Dachowała, najprawdopodobniej straciła panowanie nad kierownicą.
Dobrze, że akurat policja jechała zaraz za nią, to udzielili jej pierwszej pomocy i od razu wezwali karetkę. Teraz jest usztywniona kołnierzem na 3 miesiące i jeszcze ma coś z ręką. Na razie nic więcej nie wiemy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:00   #3626
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Cytat:

leżę tak pół na pół, jutro kończymy 37tc więc ciąża jutro będzie donoszona dlatego pozwalam sobie na więcej, muszę się jakoś rozruszać
pewnie mi gin już każe odstawić fenka i inne tabsy..
dziewczynki trzymam kciuki za wuzyty
Youyou z tym fekniem to miałam taką minę: bo fenek to takie słodkie zwierzątko z wielkimi uszami taki trochę piesek preriowy czy coś, i nie załapałam od razu że chodzi o fenoterol
Cytat:
Nie no w bieszczadach nie, podobno nadal w wielkopolsce . 15 km od miasta, w którym mieszkałam na takiej wsi, że nawet sklepu nie ma. Zasięg jest w poszczególnych miejscach, chodzę i szukam.
ja też mieszkam na wsi ale na szczęście zasięg mam i tele i internet śmiga więc nie jest źle,
i ja też nie cierpię jak mi się ktoś plącze po moicvh włościach - zwłaszcza kuchennych ale odkąd jestem tu "u siebie" to mogę odetchnąć od życia w komunie

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:18
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:13   #3627
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny dziękuję za wszystkei kciuki
zbieram się na wizytę

i ja trzymam kciuki za wszystkie wizyty i glukozę blondynki

Vaniliowa czyżby to TO????

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Youyou zty mfekniem to miałam taką minę: bo fenek to takie słodkie zwierzątko z wielkimi uszami taki trochę piesek preriowy czy coś, i nie załapałam od razu że chodzi o fenoterol

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Zmalowana hallo hallo jesteś czy rodzisz??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 08:15   #3628
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

ja czekam aż mały się obudzi i idę na glukozę zast się gdzie ją kupię o tej godz bo M mi wczoraj kupił ale 80g a musze miec 75

ja mam pyt jak będziecie się w szpitalu podmywać tym Tantum? w butelki chyba niezbyt wygodnie? a domu wiadomo z jakiejś małej miseczki
za glukozę w szpitalu rozrobię sobie Tantum rosa w butelce z dziubkiem i będę polewać przy każdej wizycie w wc, dziewczyny pisały że tak najwygodniej
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ciekawe, a kostka lodu nie działalby tak samo?

okazało się, że nie jestem taka tępa w pieczeniu i gotowaniu. Zrobiłam biszkopt kakaowy wg jakiegoś przepisu. nie miałam wszystkich składników na krem wiec przełożyłam go budyniem i owocami, a na koniec, stwierdziąłm, że może da się ubic zwykła śmietanę z cukrem i wanilią. i w sumie nawet smaczna maź wyszła.rozsmarowałm na górze posypałam wórkami czekoladowymi i wiecie, że mój T. zjadł 3 kawałki?
kostka lodu to jak dla mnie zbyt brutalne ekstremalne zimno - już chyba wystarczy termometr, ewentualnie schłodzony ale nie lód
super że torcik się udał i smakował tż-towi

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny chyba mi wody odchodza dół brzucha boli i w krzyżu o 9 jade do mojej gin zobaczyć co sie dzieje
Odpisze nr tel Nerolki i jakby co dam znać
czyżby już? czekamy na wieści i rozwój akcji powodzenia kochana i oby jak najmniej boleśnie poszło
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

ojej ale ty późno masz wizyty - ja o 21 to już czasem śpię trzymam kciuki i daj znać o wizycie czego się dowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
szykuje się dzisiaj kolejny upalny dzień... a ja w samo południe się z koleżanką umówiłam na ploty..chyba na golasa pójdę do tej kawiarni bo mam wrażenie, że co nie założę to i tak się ugotuję
u mnie zimno bo ok. 14-15stopni tylko i pochmurno...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
albo to jest TO albo mój organizm mnie wkręca ale Krystianek coś słabo sie rusza
ja czuje że to jednak TO

a ja wstałam rano ok. 6.00 jak tż robił sobie śniadanie, ja też coś zjadłam przy okazji, potem mnie spanie wzięła i wstałam o 8.30 - wzięłam właśnie pachnącą kąpiel i mogę coś działać - dziś tylko drugie danie zrobie bo zupę pieczarkową mam z wczoraj

ale chodza za mną gołąbki w sobotę chyba zrobię

youyou - dla Ciebie Fenek:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fenek.jpg (19,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 976_fenek.gif (62,5 KB, 5 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:24
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:17   #3629
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

nie bede sie podmywac tylko polewać z tego co pamietam szczypalo mnie wszystko jak sikalam po porodzie i to lanie woda z tantum verde dzialalo jak zimny prysznic... ulga nieziemska, nawet mimo szczypania lekkiego. ja bym sie nawet tam nie dotknela dobrze, bo wszystko obolale i opuchniete w pierwszej dobie. wiec zostaje przy butli.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 08:17   #3630
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Jestem.
Boli mnie nadal jak cholera Cały krzyż. Lekarz mnie zbadał i szyjka zamknięta, ale powoli zaczyna się skracać. Ale, że może dalej coś się posunąć za godzinę, albo za tydzień i nie wiadomo :// I chciał mnie zatrzymać, ale nie chciałam bo i po co w takim razie. Szpital mam w budynku obok wrazie coś. Chociaż już w to nawet nie wierzę. Ból jest okropny, przy mocniejszym mogę gryźć ściany.
Bardziej boli ze strachu jak tak faktycznie, strach potęguje ból
mnie wczorj tez slapaly 3 potęzne skorcze to serce walilo jak zle
ja sie szykuje na cc juz psychicznie i fizycznie
Ale wygladalo juz ze nadeszla pora

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
No nie, Vaniliova, wpychasz się nam w kolejkę, ładnie to tak?
A poważnie, jeśli to już, to oby szybko poszło. Będziemy czekać na wieści.
Słoneczko, za Ciebie też trzymam kciuki, strasznie późno przyjmuje ten Twój doktor.
gdyby to od nas zalezalo to juz bym 2 tygodnie temu urodzila
a tak trzeba czekac

vaniliova

Oficjalnie ogłaszam ze jeszcze tydzien do terminu porodu, mamy z Karolkiem 39 tc
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości