Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-28, 21:00   #4981
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Castia pewnie daleko ode mnie mieszkasz bo mam na zbyciu 1 paczke pampkow i 1 paczke dad, to bym po promocyjnej cenie sprzedala. a tak sie zastanawiam co z tym zrobic. w miniony weekend dostalismy w prezenci 3 paczki pamkow, i cale dady sa tez w domu. no ale mam teraz zdanie wyrobione na sleep and play, generalnie sa ok, tyle ze to co zakleja nad udkiem, nie jest rozciagliwe jak guma , a w active baby jest rozciagliwe. no ale jakos wymecze. i my powoli bedziemy przechodzic na 4, juz mam na próbe. bo Tymo ma za bardzo dupke odcisnieta az mi szkoda
Nam teściowa kupiła 2 paczki po 99 szt. huggiesów 3, a mamy jeszcze prawie 2 paki pampersów active baby i nie wiem czy zużyjemy, bo się małemu już odgniatają na udkach. W 3 chodzi od dnia matki, czyli miał miesiąc i tydzień te huggies jakieś takie twarde mi się wydają, ale na dzień zakładam a pampki na noc i na wyjścia będą

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a my już wrócilismy, mały leży od godziny na golasa na macie a ja się opychalam ciastkami i czereśniami, ale zaraz muszę go nakarmić, samochodzik mam czysciutki i znowu wydałam pieniądze w coccodrillo[COLOR="Silver"]
hehe a co tym razem kupiłaś?

Cytat:

Wanilko
pytalas jak dzis Tymo-miewa sie dobrze i maltretuje gąsiennice
świetnie wygląda z tą gąsienicą, a to zdjęcie gdzie leży wzdłuż niego rewelacyjne kusisz tą gąsienicą

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kasiunia, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
babeczki czy ktoras z was odlozyla szczepienie??
dzis mielismy na nie isc ale po przewertowaniu internetu i opinii tam zawartych plus doswiadczenia po corce/miala wstrzas po szczepieniu/ postanowilsmy na razie nie szczepic-piewrwsza /ta na 2mies/ podamy okolo 12 tyg czy ktoras z was tak robila??
ja szczepiłam Dawida jak miał 9 tyg. ze względu na niezagojoną rankę po gruźlicy

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
my się zaraz zbieramy do lekarza do punktu wczesnej interwencji w sprawie niepodnoszenia głowy. tylko teraz pewnie wyjdę na przewrażliwioną panikarę, bo w końcu zaczęła podnosić, ale kto mógł przewidzieć, jak mnie tam pediatra kierowała. ciekawe, co powie po zbadaniu małej. wieczorkiem się odezwę i opiszę co i jak
pewnie się okaże, że wszystko jest w porządku trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcie w Marsupi
fajowo a mały rzeczywiście jak z torebką kurcze ja już nie wiem, kupić czy nie kupić

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:01   #4982
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co chodzilam dzis za tym mlekiem, i w simply nie bylo 6o0g, w rosmanie tez nie, w cerfurze tez nie, a w intermarche(za radą Izabeli) tez nie bylo, ale byla karta ze szybko zostanie ten brak uzupelniony, i mam nadzieje ze do weekendu im sie uda a w rosmanie kupilam w puszcze Nan 400g, zeby miec w co przesypywac.
ale mam cykora bo Tymo strasznie pierdzi po tym mleku, a nie dostaje zadnego ani kopru ani espumiasanu.

Tymkowi tak sie wloski z tylu wycieraja, ze musze ta szczotka klejącą je zbierać, biedactwo zostanie bez wlosow jak tatus
a zmieniasz stopniowo, mieszasz?
czy od razu przeszłaś na Nan?

spokojnie, czytałam że to normalne, teraz mu urosną właściwe włosy,
mojej tez wypadają
Stary 2011-06-28, 21:05   #4983
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ego, no to oby faktycznie wszyscy się zrzekli, 15 osób to kupa ludzi i nietrudno o konflikty.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
życzę powodzenia

ja chyba szczerze mówiąc bym się nie zrzekła, jakby mi jakiś spadek się trafił

tu nie ma tak naprawdę o co się spierać, bo tu tylko mały domek (ruina) no i działka, a są jeszcze jakieś działki rolne to my ich nie chcemy, niech sobie wezmą, a była jedna taka duża, to musieliśmy ją sprzedać pod budowę obwodnicy i każdy dostal kasę za tą dzialkę, a ojciec tutaj mieszkał i babcią się opiekowal, a wszyscy sie wyprowadzili wcześniej i każdy chyba dostawal coś od babci na start a ojciec został z nią więc chyba mu sie należy, tymbardziej, że po smierci babci prawie wszyscy chcieli się zrzec, nikogo tu nic nie obchodzi, teraz np rozpada się taka drewniana stodola, żeby to zburzyć, to potrzebne jest chyba pozwolenie i kasa np na wuko i dużo pracy fizycznej i nikogo to nie obchodzi

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, próbowałam odciągnąć laktatorem pokarm i podać Małej (tzn znowu spróbować Jej podać, żeby nauczyła się) i poleciały mi raptem 3 krople z obu piersi.kurde nie wiem co sie dzieje. sciągałam po 7 min z 1, 7 z 2 piersi i potem znowu z 1 i z 2 i nic......
boje sie, że strace pokarm, a Lenka nie chce butli ciągnąć
no chyba sie załamie
biedna napewno Ci nie zanika mleko, może mala wyciągnęła wszystko, bo jest gorąco i jej się pić chce/

Cytat:
na szczescie dziadkowie przepisali to na rodziców na podstawie umowy darowizny. zachowek ponoć też się starać nie mogą bo minęło już kupę lat...
no to dobrze, bo moja babcia za życia nie przepisała na ojca i teraz takie kwaiatki

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Musze się pochwalił, ze przed chwila moja Nadia wreszcie podniosła główkę na brzuszku wyżej i potrzymała kilka sekund, rozglądając się. Oczywiście szybko się zmęczyła, ale i tak bardzo się ciesze

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
powiem jedno co do budowy " Wykończeniówka nie na darmo się tak nazywa"

a to już po sprawie spadkowej? można po świńsku załatwic testamentem albo u notariusza i liczyc na to, że reszta nie wniesie pozwu o zachowek. Niestety ale z rodziną wychodzi się najlepiej na zdjęciach

Zainwestowałam ponad 50 tys w dom teściowej ( nie przepisany na nas) a teraz buduję swój własny i mam kredyt na karku na 20 lat - z powodu j.ebnię.tej teściowej - ma dwa domy i zamiast się przeprowadzic do drugiego gdzie ma też nowo wybudowany to wolała siedziec z nami i tym sposobem ma też wyremontowany a my nic z tego nie mamy oprócz ciągłej kłótni z TŻ o to, że byłam tak naiwna i tyle kasy tam włożyłam - a teraz chce brac wszystko co się da - lampy, karnisze itd itp i jest kłótnia bo on by mamusi swojej chciał zostawic masakra - mam czasem doła już z tego powodu... no ale to nie jest sprawa na publiczne forum ale jak się nerwicy nie nabawię z tego powodu będzie dobrze
wykończeniówka - właśnie tego się boję

co do spadku, to była już dawno sprawa i każdy ma jakąś część np 24/324
testamentu nie było
a jak można u notariusza???

teściowa jakaś porąbana
a pamiętacie była taka Stysia na forum i oni mieszkali w jednym z mieszkań teściowej i ona nawet z regałów nie pozwoliła jej korzystać i ciuchy trzymali w pudłach, mam nadzieję, że u nich już lepiej

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
tż wrócił dziś z pracy i na pogotowie szedł. on z zawodu brukarz-praca fizyczna i nadwyrężył sobie kręgosłup w pracy do tego stopnia że nie mógł się schylić/usiąść i mu plecki lekko spuchły koło tych mięśni. szczęście że to tylko nadwyrężenie bo obawiałam się ze to mogło być coś gorszego. dostał zastrzyki w szpitalu przeciwbólowe do domu tabletki i l4 3-5 dni ale najgorzej ze nie moze nosic malego

małego wykąpałam po 20 i jakoś nie chce mi zasnąć
marudzi.
uuuuuuuu, niedobrze
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:05   #4984
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Tymkowi tak sie wloski z tylu wycieraja, ze musze ta szczotka klejącą je zbierać, biedactwo zostanie bez wlosow jak tatus
to normalne że się dziecku wlosy wycierają

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
fajowo a mały rzeczywiście jak z torebką kurcze ja już nie wiem, kupić czy nie kupić
hehe ja też miałam taki dylemat a teraz nie żałuję
pewnie gdyby nie chrzciny nie kupiłabym bo to jednak 200zł a mamy trochę wydatków ale mały dostał kasę i kupiliśmy

lecę spać papa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:07   #4985
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

współćzuję,,,

nas też czeka budowa i z tą wykończeniówką to wierzę

toś mnie załamała teraz bo moja mama dowiadywała się u jakiegoś prawnika i ten jej powiedział że jak minęło 5 albo 10lat nie pamiętam to już nikt nie ma prawa do zachowku... musze zapytać na forum prawnym...
to by było...
u nas to jest tak że jest darowizna z prawem mieszkania dożywotniego i to jest ujęte w akcie ale to że dziadkowie całe życie pomagali tamtym to nigdzie nie ma potwierdzenia... po prostu to im okna kupili to samochód itp... tak mówię że dali na mieszkania ale to nie było tak tylko po prostu to remont to coś...

no właśnie...
ale drogo te testy...

biedny... współczuję bardzo... oby mu przeszło szybko...

dziewczyny wykapałam się dziś z Oliwierkiem ale super było tylko mały nie kumał za bardzo o co kaman bo wyrwaliśmy go ze snu bo spał ale i tak fajnie było niesamowite doświadczenie

kurcze, ja sie tak ciągle przymierzam do tego kapania, ale przez te plamienie nie było kiedy, może teraz spróbuję

Cytat:
Nam teściowa kupiła 2 paczki po 99 szt. huggiesów 3, a mamy jeszcze prawie 2 paki pampersów active baby i nie wiem czy zużyjemy, bo się małemu już odgniatają na udkach. W 3 chodzi od dnia matki, czyli miał miesiąc i tydzień te huggies jakieś takie twarde mi się wydają, ale na dzień zakładam a pampki na noc i na wyjścia będą

świetnie wygląda z tą gąsienicą, a to zdjęcie gdzie leży wzdłuż niego rewelacyjne kusisz tą gąsienicą

ja szczepiłam Dawida jak miał 9 tyg. ze względu na niezagojoną rankę po gruźlicy

pewnie się okaże, że wszystko jest w porządku trzymam kciuki

kupuj kupuj

diatoma- mojej się wytarła jakby taka kreska pozioma akurat na linii, która sie styka z łóżeczkiem najbardziej, kiedy mała główka kreci. Śmiesznie to wygląda
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:07   #4986
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
toś mnie załamała teraz bo moja mama dowiadywała się u jakiegoś prawnika i ten jej powiedział że jak minęło 5 albo 10lat nie pamiętam to już nikt nie ma prawa do zachowku... musze zapytać na forum prawnym...
to by było...
u nas to jest tak że jest darowizna z prawem mieszkania dożywotniego i to jest ujęte w akcie ale to że dziadkowie całe życie pomagali tamtym to nigdzie nie ma potwierdzenia... po prostu to im okna kupili to samochód itp... tak mówię że dali na mieszkania ale to nie było tak tylko po prostu to remont to coś...
napisz na tym forum,
ale z tego co mi wiadomo to nie ma czegoś takiego jak przedawnienie zachowku
ja kiedyś się dużo na ten temat dowiadywałam i notariusz zapewnił mnie, że jedynym w pełni bezpiecznym rozwiązaniem jest "opieka" lub umowa kupna sprzedaży

jeżeli darowizna z prawem dożywotniego mieszkania to zachowek będzie rodzeństwu mamy przysługiwał mniejszy,
ale o ile mniejszy to już sąd ustala

może dowiedzcie się czy nie idzie jeszcze czegos zrobić, jeśli myślicie, że będą chcieli zachowek

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:09
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:09   #4987
diatoma
Zadomowienie

IZabella a to sie miesza te mleka? nie od wczoraj jestesmy na Nan, zostawilam w razie czego troche bebilonu.no i ta kupa dzis zielona byla polozna powiedziala dzis ze niemoge szybko wrocic do bebilonu tylko mam odczekac i probowac dalej NAN.

tricionera juz Nadie umiescilas w spacerowce? a jaką masz jak wyglada? ja tez sie zastanawiam, bo Tymo juz prawie miesjca nie ma w gondoli. ale przetrzymam go zeby mial skonczone te 4 miechy.musimy zreszta sprawdzic jak u nas wyglada spacerowka po zlozeniu bo chiny nie pamietam

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:12   #4988
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
życzę zdrowia twojemu partnerowi
Cytat:
ojjj zawsze coś
u mnie tez, jak jedno sie uloży to coś innego wyskauję

ale spokojnie, bedzie ok
Cytat:
laseczka, mam nadzieje ze twojemu tż szybko przejdzie bo tak to i ty masz wiecej pracy,
Cytat:
biedny... współczuję bardzo... oby mu przeszło szybko...
Cytat:
uuuuuuuu, niedobrze
dzięki dziewczyny

a ja nadal usypiam małego
przed chwilą znów go karmiłam bo chciał i strzelił nam kupe w pieluchę - a nigdy tego nie robi o tej godzinie więc musiałam go przebrać ...i teraz usypiam go na leżaczku bo na rękach marudzi ziuziam leżak nogą + wibracje ale jak na razie oczy jak 5 zł ale otwarte och kiedy on zaśnie a ja dziś zmęczona bo od 5 juz nie śpimy ...moje dziecko obudziło się o 5 rano i uznało że koniec spania i nowy dzień się zaczał. dziś wogóle marudny był potem zaliczyliśmy spacer i ta temperatura 26 stopni i do tego chory tż tak ze dziś zmęczona jestem a on robi mi na złość i śmieję się na leżaczku zamiast spać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:14   #4989
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

tu nie ma tak naprawdę o co się spierać, bo tu tylko mały domek (ruina) no i działka, a są jeszcze jakieś działki rolne to my ich nie chcemy, niech sobie wezmą, a była jedna taka duża, to musieliśmy ją sprzedać pod budowę obwodnicy i każdy dostal kasę za tą dzialkę, a ojciec tutaj mieszkał i babcią się opiekowal, a wszyscy sie wyprowadzili wcześniej i każdy chyba dostawal coś od babci na start a ojciec został z nią więc chyba mu sie należy, tymbardziej, że po smierci babci prawie wszyscy chcieli się zrzec, nikogo tu nic nie obchodzi, teraz np rozpada się taka drewniana stodola, żeby to zburzyć, to potrzebne jest chyba pozwolenie i kasa np na wuko i dużo pracy fizycznej i nikogo to nie obchodzi

teściowa jakaś porąbana
a pamiętacie była taka Stysia na forum i oni mieszkali w jednym z mieszkań teściowej i ona nawet z regałów nie pozwoliła jej korzystać i ciuchy trzymali w pudłach, mam nadzieję, że u nich już lepiej
jeśli to nie przedstawia dużej wartości to może nie będzie trudno o te zrzeczenia,
bo ja pomyślałam, że to atrakcyjna duża działka budowlana

kurcze .. nie pamiętam jak o tym pisała ... co za babsztyl
Stary 2011-06-28, 21:16   #4990
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

brązową welurową bluzę

diatoma mój też strasznie pierdzi ale używamy esputicon i wodę koprową, i dzisiaj tez były zielone kupki
a włoski każdemu się wytrą

traicionera ja po Twoim poście wsadziłam małego do spacerowki i nawet przez pól godziny mu się podobało
Stary 2011-06-28, 21:19   #4991
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
IZabella a to sie miesza te mleka? nie od wczoraj jestesmy na Nan, zostawilam w razie czego troche bebilonu.no i ta kupa dzis zielona byla polozna powiedziala dzis ze niemoge szybko wrocic do bebilonu tylko mam odczekac i probowac dalej NAN.

no tak się ponoć zaleca, żeby sensacji żołądkowych nie było
jeśli np. mały pije 150 ml to
1 dzień 1 miarka Nan 4 miarki Bebilon
2 dzień 2 3
3 dzień 3 2
4 dzień 4 1
5 dzień 5 miarek Nan

oczywiście można to przyśpieszyć, i chociaż z 2 dni mieszać

moja często robi kupę zieloną,
to ponoć dlatego, że w mm jest dużo żelaza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 21:20   #4992
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli to nie przedstawia dużej wartości to może nie będzie trudno o te zrzeczenia,
bo ja pomyślałam, że to atrakcyjna duża działka budowlana
no jak dla mnie to ta działka jest wartościowa bo mam zamiar tam się wybudować ale jakby to podzielić na 15 spadkobierców, to nie byłoby co z tym zrobić, a nikt nie może sprzedać swojego kawałka więc na nic im się to zda

idę spać
Stary 2011-06-28, 21:28   #4993
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
no jak dla mnie to ta działka jest wartościowa bo mam zamiar tam się wybudować ale jakby to podzielić na 15 spadkobierców, to nie byłoby co z tym zrobić, a nikt nie może sprzedać swojego kawałka więc na nic im się to zda

idę spać

w takich sytuacja to raczej działke sie sprzedaje i pieniądze dzieli na 15,
a nie że każdy robi coś ze swoim kawałkiem

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

diatoma
ale jeśli już przeszłaś to wg mnie po ptakach
ja bym się teraz trzymała jednego mleka, chyba, że na prawdę coś się będzie działo,
jakieś bóle brzucha
Stary 2011-06-28, 21:33   #4994
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Wsadziłam małą do siedziska spacerówki i jaka zadowolona, zupełnie inaczej, niż w gondolce.
a masz jakieś zdjecia?

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie glupie pytanie
Czy Wam tez tak ida pampersy??
My opakowanie 87sztuk Pampers wykorzystujemy przez 10dni ;-/
Moj maz sie smieje ze na pieluchy nie wyrobi he he
Dobrze ze mam znizke do superfarm 25% /bo kuzynka tam pracuje/ bo by byla masakra...
nam idzie 6-7 pampków na dobę, to to chyba nie tak dużo ale mały robi kupy co 2-3 dni i przez całą noc w jednej pieluszce jest

Cytat:
no z rodziną to czasem tylko na zdjęciach... na moją mamę się brat i siostra poobrażali ona wyremontowała dom (ruderę) tata właściwie wszystko zrobił centralne okna no generalny remont, jeszcze się dziadkami będą opiekowac do końca życia a rodzeństwo ma pretensje że ona takie bogactwo ma tylko że tamci mają dziadków w du.... tylko jak coś chcieli to przyjeżdżali a moja mama musi się użerać z całym domem.
a no właśnie tak to jest z rodziną

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
na wizycie lekarz przebadał dokładnie Anikę, posprawdzał wszystko i nie dopatrzył się żadnej nieprawidłowości, wszystko jest tak, jak powinno być w jej wieku. a jak ją dał na brzuszek, to tak wysoko podniosła głowę, ze się sama zdziwiłam rehabilitacja nie jest potrzebna. zalecił nam "pielęgnację" oczywiście z wrażenia nie zapytałam, co to takiego. mamy to cuś już jutro o 9. nawet nie zapytałam, czy to jednorazowe, czy będzie więcej razy - jutro się dowiem. po tej całej pielęgnacji mamy przyjść na kontrolę. no zobaczymy.
ufff ulżyło mi po tej wizycie, bałam się ciągle, że coś może być nie tak z Aniką, teraz jestem wreszcie spokojna
no to Anika popisała się przed lekarzem grzeczna dziewczynka;
sama jestem ciekawa co to ta "pielęgnacja"

Cytat:
Napisane przez Margo1988 Pokaż wiadomość
Wybrałam się na zakupy i mały ciągiem spał cztery godziny, więc spokojnie mogłam sobie z nim chodzić po sklepach
I zaszłam do Re i oczywiście kupiłam kurtkę dla małego ale wziełam większy rozmiar 80 na wiosnę i czapkę na jesień mu kupiłam. Wstawiam fotki poniżej i Jasia ze smokiem.
hihi ale tego smoka obserwuje

Cytat:
Musze się pochwalił, ze przed chwila moja Nadia wreszcie podniosła główkę na brzuszku wyżej i potrzymała kilka sekund, rozglądając się. Oczywiście szybko się zmęczyła, ale i tak bardzo się ciesze
brawa dla Nadusi wreszcie się doczekałaś

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Zainwestowałam ponad 50 tys w dom teściowej ( nie przepisany na nas) a teraz buduję swój własny i mam kredyt na karku na 20 lat - z powodu j.ebnię.tej teściowej - ma dwa domy i zamiast się przeprowadzic do drugiego gdzie ma też nowo wybudowany to wolała siedziec z nami i tym sposobem ma też wyremontowany a my nic z tego nie mamy oprócz ciągłej kłótni z TŻ o to, że byłam tak naiwna i tyle kasy tam włożyłam - a teraz chce brac wszystko co się da - lampy, karnisze itd itp i jest kłótnia bo on by mamusi swojej chciał zostawic masakra - mam czasem doła już z tego powodu... no ale to nie jest sprawa na publiczne forum ale jak się nerwicy nie nabawię z tego powodu będzie dobrze
no niezła ta Twoja teściowa a tż też się nie popisał

Cytat:
a u mnie dziewczyny ciężko :
tż wrócił dziś z pracy i na pogotowie szedł. on z zawodu brukarz-praca fizyczna i nadwyrężył sobie kręgosłup w pracy do tego stopnia że nie mógł się schylić/usiąść i mu plecki lekko spuchły koło tych mięśni. szczęście że to tylko nadwyrężenie bo obawiałam się ze to mogło być coś gorszego. dostał zastrzyki w szpitalu przeciwbólowe do domu tabletki i l4 3-5 dni ale najgorzej ze nie moze nosic malego

małego wykąpałam po 20 i jakoś nie chce mi zasnąć
marudzi.
o kurcze, ale pech zdrówka dla tż, mam nadzieje, że mu się szybko poprawi no i że mały jednak będzie chciał zasnąć

Cytat:
dziewczyny wykapałam się dziś z Oliwierkiem ale super było tylko mały nie kumał za bardzo o co kaman bo wyrwaliśmy go ze snu bo spał ale i tak fajnie było niesamowite doświadczenie
jejku zazdroszczę jak tak o tych wspólnych kąpielach piszecie, ale my nie mamy wanny więc nic z tego

Ja byłam dziś z Dawidkiem u tej lekarki i powiedziała mi, że to z pewnością nie jest skaza białkowa tylko alergia kontaktowa. Musimy nosząc go podkładać pieluchę pod buzię, żeby się z naszymi ubraniami nie stykał, albo po prostu prać wszystko w jego proszku. To samo z pościelą. Poza tym ma nie mieć kontaktu z pierzem i wełną owczą. W diecie mam uważać na konserwanty i chemię. Dała nam sporo próbek kremów w stylu emolium, balneum do smarowania buźki żeby te krostki zeszły.
Co do wagi to mały przybrał w tydzień 160g z pampkiem czyli ok. 90g, ale ta lekarka powiedziała że to dobrze i te poprzednie 170 g w 2 tygodnie to też było ok. Stwierdziła, że jak się duży urodził to nie będzie tak wiele przybierał jak mniejsze dzieci. Poza tym wszystko jest ok, ropiejące oczko mamy masować i przemywać świetlikiem.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-06-28 o 21:40
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:50   #4995
diatoma
Zadomowienie

Izabella to mnie dobiłaskurcze zamiast sie zapytac czy poczytac to sie porzadzilam. oj odpowiedzialana jestem ze hoho! no cale szczescie ze mu nic nie jest. ciekawa jestem kupki jutrzejszej.
w koncu dzis uruchomilismy tą matę ktora byla w gazetce tesco, taa biedronka. jak dla mnie bomba, i dla Tymka tez, szalal z godzien a potem zasnal, ja akurat poszlam na godzinke do sklepu a tż był happy ze syn mu zasnal. ten to sie umie ustawic

ale mnie korci ta spacerowka, ale sama jej nie zmontuje,nie ma szans. uciekam spac.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 21:53   #4996
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

tricionera juz Nadie umiescilas w spacerowce? a jaką masz jak wyglada? ja tez sie zastanawiam, bo Tymo juz prawie miesjca nie ma w gondoli. ale przetrzymam go zeby mial skonczone te 4 miechy.musimy zreszta sprawdzic jak u nas wyglada spacerowka po zlozeniu bo chiny nie pamietam
wstawiłam zdjęcie tego modelu wózka z siedziskiem spacerowym, tylko ja moje tak rozłożyłam prawie na płasko no i oczywiście przodem do mnie. ten podnóżek początkowo miałam tak postawiony jakby do góry, ale Nadia w niego kopała, wiec w końcu był normalnie do dołu. Pasami zapięłam, przypięłam luk z zabawkami, dałam w łapkę pieluchę i w droge.

Cytat:
brązową welurową bluzę

diatoma mój też strasznie pierdzi ale używamy esputicon i wodę koprową, i dzisiaj tez były zielone kupki
a włoski każdemu się wytrą

traicionera ja po Twoim poście wsadziłam małego do spacerowki i nawet przez pól godziny mu się podobało
no widzisz

Cytat:
a masz jakieś zdjecia?

nam idzie 6-7 pampków na dobę, to to chyba nie tak dużo ale mały robi kupy co 2-3 dni i przez całą noc w jednej pieluszce jest

a no właśnie tak to jest z rodziną

no to Anika popisała się przed lekarzem grzeczna dziewczynka;
sama jestem ciekawa co to ta "pielęgnacja"

hihi ale tego smoka obserwuje

brawa dla Nadusi wreszcie się doczekałaś

no niezła ta Twoja teściowa a tż też się nie popisał

o kurcze, ale pech zdrówka dla tż, mam nadzieje, że mu się szybko poprawi no i że mały jednak będzie chciał zasnąć

jejku zazdroszczę jak tak o tych wspólnych kąpielach piszecie, ale my nie mamy wanny więc nic z tego

Ja byłam dziś z Dawidkiem u tej lekarki i powiedziała mi, że to z pewnością nie jest skaza białkowa tylko alergia kontaktowa. Musimy nosząc go podkładać pieluchę pod buzię, żeby się z naszymi ubraniami nie stykał, albo po prostu prać wszystko w jego proszku. To samo z pościelą. Poza tym ma nie mieć kontaktu z pierzem i wełną owczą. W diecie mam uważać na konserwanty i chemię. Dała nam sporo próbek kremów w stylu emolium, balneum do smarowania buźki żeby te krostki zeszły.
Co do wagi to mały przybrał w tydzień 160g z pampkiem czyli ok. 90g, ale ta lekarka powiedziała że to dobrze i te poprzednie 170 g w 2 tygodnie to też było ok. Stwierdziła, że jak się duży urodził to nie będzie tak wiele przybierał jak mniejsze dzieci. Poza tym wszystko jest ok, ropiejące oczko mamy masować i przemywać świetlikiem.
Nie zrobiłam, bo na dworze było pochmurno i dość ciemno, ale następnym razem pstryknę.

dziękuję

trzymam kciuki, żeby zeszły krostki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_wozek_emmaljunga_smart_duo_combi.jpg (96,0 KB, 51 załadowań)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 22:09   #4997
Ewelqa1985
Zadomowienie

tra jak ida cwiczenia z hula-hop??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:12   #4998
prunelle
Wtajemniczenie

ojej, laseczkaa, współczuję tżowi!
zasnął już mały?

ja zmykam spać, tak mnie zmorzyło, że teraz się już 2 godzinki przespałam...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:20   #4999
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
tra jak ida cwiczenia z hula-hop??
A dobrze, codziennie staram się przynajmniej 20 minut kręcić, dziś podczas kręcenia się Nadia obudziła i się śmiała ze mnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 22:24   #5000
Harrods
Zadomowienie

Dziewczyny, jak Wam idzie polowanie na ubranka dla maluchów na wyprzedażach? Ja nie wiem, niewiele rzeczy mi się podoba. Tylko nieśmiertelna Zara - tu już wydałam małą fortunę. I kolekcja Newbie z Kappahl. W H&M i Okabi kilka rzeczy wpadło mi w oko. Ale w Smyku nic ciekawego nie znalazłam. A w Cocodrillo czy 5-10-15 nigdy nic mi się nie podobało i tak pozostało. Gdzie Wy kupujecie ubranka??? Podpowiedzcie jeszcze jakieś sklepy.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 22:27   #5001
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wam idzie polowanie na ubranka dla maluchów na wyprzedażach? Ja nie wiem, niewiele rzeczy mi się podoba. Tylko nieśmiertelna Zara - tu już wydałam małą fortunę. I kolekcja Newbie z Kappahl. W H&M i Okabi kilka rzeczy wpadło mi w oko. Ale w Smyku nic ciekawego nie znalazłam. A w Cocodrillo czy 5-10-15 nigdy nic mi się nie podobało i tak pozostało. Gdzie Wy kupujecie ubranka??? Podpowiedzcie jeszcze jakieś sklepy.
Ja czekam na większe przeceny, zresztą ubranek mamy aż za dużo

5000 postów za nami
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-28, 23:16   #5002
Krusiak
BAN stały

My ost w h&m poszalalismy bo jak wczesniej nic nie bylo dla dzieciakow fajnego to wszystko na promocji wyciagneli nie wiem dlaczego a wiec
Kocyk w pandy z 49 na 30
panda z kocykiem/zabawka/ z 23 na 10zl
panda grzechotka z 10 na 5zl
rampresy 2sztuki tygrysek paski i biale w tygryska za 30zl/2sztuki/
pajace tygrysek i bialy w tygryska/2sztuki/ za 40zl
butki kapcie tygryski 10zl
pajac SUSPERMEN za 20zl
kapelusik 5zl z 15
i jeszcze pare rzeczy te sa najciekawsze ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 23:41   #5003
traicionera
Zakorzenienie

jeszcze nie

(to była odpowiedz na post Castii, ale nie wiedzieć czemu umieściło ją nad jej postem )
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 23:42   #5004
Castia
Wtajemniczenie

wchodzę a tu koniec wątku to się nazywa wejście
a mamy już nowy?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 06:22   #5005
ego_ego
Wtajemniczenie

hej
trzeba załozyc nowy watek moze ktos chetny, a moze juz ktos zalozyl, jak nie to ja moge zalozyc
Stary 2011-06-29, 06:33   #5006
patrycja_22
Rozeznanie

ego to zakładaj kochana

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 06:48   #5007
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
ego to zakładaj kochana
ego zakładaj
dzieki dziewczyny za ciepłe słowa.karmi kupiłam bede znowu pic.a herbatki pije ciągle od tygodnia
juz nawet laktator rozkręciłam, ze moze tam cos sie zapchało, ale wszystko wyglądało OK!

Mała wczoraj za chiny nie chciała usnąć - padła dopiero o 23......
tz uparł sie ze Ją uspi i nosił Ją 1,5 h i zwątpił

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-29 o 06:50
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 06:51   #5008
ego_ego
Wtajemniczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post27812669

proszę NOWY WĄTEK!!!

meldować się a ja idę dalej spać bo Olek smacznie sobie śpi
Stary 2011-06-29, 07:02   #5009
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
a tż sie nalezy oraz
hahahha racja - porządny wpier.dziel

Cytat:
dziękuję

mój siostrzeniec miał skazę białkową i był na Nutramigenie,
siostra za radą alergologa, wprowadzał mu normalnie pokarmy, tylko wiadomo pojedynczo i obserwowała,

mały ma 9 miesięcy, jakiś miesiąc temu spróbowała mu wprowadzić normalne mleko i się okazało, że skaza minęła,

ponoć tak się często zdarza, więc wam tez tego życzę
też tak słyszałam i podobno im wcześniej się wykluczy mleko krowie na początku tym lepiej dla nerek - a my juz w 4 tyg

Cytat:

wykończeniówka - właśnie tego się boję

co do spadku, to była już dawno sprawa i każdy ma jakąś część np 24/324
testamentu nie było
a jak można u notariusza???

teściowa jakaś porąbana
uuuuuuuu, niedobrze
można było przed rozprawą - no ale już po ptakach
Pamiętam tą Stysie - masakra - mam nadzieje, że teściowa opamiętała się albo wzięła manatki i pojechała do Kenii

Cytat:
napisz na tym forum,
ale z tego co mi wiadomo to nie ma czegoś takiego jak przedawnienie zachowku
ja kiedyś się dużo na ten temat dowiadywałam i notariusz zapewnił mnie, że jedynym w pełni bezpiecznym rozwiązaniem jest "opieka" lub umowa kupna sprzedaży
na tym forum najlepiej - ja już spadkowego aż tak nie pamiętam - ale wiem, że i to roszczenie spadkowe się przedawnia w jakiś okolicznościach

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
w h&m ale to 2 tyg temu bo wczoraj byłam i masakra same szmaty - w coccodrillo jestem regularnie - dla chłopców fajne mają a na dziewczęce nie patrzyłam - ale czekam az będzie 70%. W Cubusie wczoraj byłam ale drogo jeszcze i w reserved to samo a są fajne sweterki - poczekam do połowy lipca albo końca bo sweterek za 30zł to dalej za dużo a jakośc nie jakas idealna.
W Zarze masakra ja tam już nie wejdę - tyle mi się podoba rzeczy - aaaaa ratunku http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BWITH%2BHOOD no ale nie dam tyle za kurtkę, która może byc założona kilka razy bo wiadomo w bluzach wygodniej.
Jeszcze w tesco kupiłam tydz temu rampersa za 9 zł hehe - fajny turkus.
Chyba trzeba zaczekac aż sklepy zrobią porządne promocje a nie naciągają nas a upust mały

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-29 o 07:03
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 07:55   #5010
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:

my tez szczepilysmy sie w 9 tygodniu

Cytat:
ja nadal usypiam małego
przed chwilą znów go karmiłam bo chciał i strzelił nam kupe w pieluchę - a nigdy tego nie robi o tej godzinie więc musiałam go przebrać ...i teraz usypiam go na leżaczku bo na rękach marudzi ziuziam leżak nogą + wibracje ale jak na razie oczy jak 5 zł ale otwarte och kiedy on zaśnie a ja dziś zmęczona bo od 5 juz nie śpimy ...moje dziecko obudziło się o 5 rano i uznało że koniec spania i nowy dzień się zaczał. dziś wogóle marudny był potem zaliczyliśmy spacer i ta temperatura 26 stopni i do tego chory tż tak ze dziś zmęczona jestem a on robi mi na złość i śmieję się na leżaczku zamiast spać
a to złośliwiec.
ja też wczoraj miałam armagedon, mała cały dzien jakos nie mogła spać, a ziewała ciagle, wiec usypiałam, to pospała 10-15 min i tyle. A widziałam, ze zmeczona, spiaca po 17 przejęli ją TŻ i teściowa. Zasnela dopiero po 21

dziś juz tez marudzi od 7, bujam ja w lezaczku, poki co drzemie...

kurcze, czemu w wakacje nie ma Dzien dobry tvn...

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, próbowałam odciągnąć laktatorem pokarm i podać Małej (tzn znowu spróbować Jej podać, żeby nauczyła się) i poleciały mi raptem 3 krople z obu piersi.kurde nie wiem co sie dzieje. sciągałam po 7 min z 1, 7 z 2 piersi i potem znowu z 1 i z 2 i nic......
boje sie, że strace pokarm, a Lenka nie chce butli ciągnąć
no chyba sie załamie
a moze bylas zbyt spieta??
mnie tez czasem nie chce nic leciec, a probuje znow np. za 30 min i juz 50 ml sciagne
trzeba sie rozluznic i myslec pozytywnie
ja wczoraj np. probowalam przed karmieniem, nic, pare kropel, a w trakcie karmienia 3 razy po 40 ml
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości