|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
jestem agenciara
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
O kudwa!!! Nie mialam dodawac zdjecia Antka na forum
jak skasowac? ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Dziewczonka my sie wciaz z Antkiem uczymy siebie... nie do konca jeszcze rozczytuje jego sygnaly, ale staram sie ![]() Mary Wroclaw! Moga tez byc Tychy, bo pewnie bede przebywac tu i tu takze opanowuje Dolny i Gorny Slunsk!
|
#3964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za 4 tyg, my dzisiaj swietujemy 2 miesiace![]() agus padlam ze smiechu ![]() ale sie nie wyspalam. mlody niby spal ale od 1wszej stekal jeczal i poplakiwal przez sen. nie sposob bylo spac. w takich chwilach zaluje ze spi u nas w pokoju, bo on i tak spal a ja niewyspana. testowala banki , a tak na powaznie super, boli, skora czerwona, rozgrzana czyli dzialaja na pewnomary mam pytanko -jak dlugo sie tym masujesz, w sensie ile czasu na kazda noga? - brzuch tez robisz? -ktorej uzywasz? bo mnie sie najlepiej robi ta malutka
|
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas nocka z gatunku średnich. Jedzenie przed 1, potem przed 5. Niestety od tego czasu Pepe nie śpi, tylko leży w naszym wyrku, macha nogami i kwęka raz po raz ( na szczęście nie ryczy ). Pospałam trochę do 7 i teraz doję, bo znając życie za chwilę będzie głodny .Dzisiaj Pepe kończy 7 tygodni ![]() Lecę dzisiaj na 9 do dentysty z reklamacją, bo w zeszłym tygodniu rozsypał mi się ząb leczony kanałowo, za który zapłaciłam ponad 500 zł. Mam nadzieję, że mi to "zreperują bezpłatnie , bo nie minął jeszcze rok od naprawy.Chyba skoczę jeszcze do ciucholandu, bo dzisiaj 75% obniżki , a Pepe wyrasta powoli ze śpiochów i pajaców ( mam już spakowany karton małych rzeczy ).
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
agus
namiot fajny Dziewczonka fajnie że masz taką grzecziutką córę mary co do grzecznego dziecka to Zosia też była grzeczna ale już rożki zaczyna pokazywać, więc dość wcześnie się to odbija ![]() a kasia łódzka czyta nas ??? skrobnij choć parę słówek !!! Dzień dobry ! dziś Gabrysia ma usg brzuszka, prosimy o kciuki, bo ciut się denerwuję ... ![]() nocka fajna, jak zasnęła o 19 (z dwoma pobudkami na pierdki) to obudziła się o 1 a potem już o 7 więc ok Zosia za to poryczała się w nocy, bo na podwórku zbiła sobie kolana i w nocy jej się przypomniało, że ma "ała" i o 22 był płacz ... lecę na śniadanko |
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki sa ![]() ogladam wlasnie program o 6cio raczkach
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)w szpitalu zrobili usg i nadal nieznacznie powiększona, no i teraz do kontroli ... |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
Zaglądam, czytam ale jakos zeby odpisac czasu brak ![]() Kiedy to spotkanie w Krak albo w Czest robicie? Może bede przejeżdżać to bym wpadła ihih Kurna, dziewczyny, ide dzis z wynikami do gina, wszystkie wyniki mam ok ale dalej mi cos nie pasuje... mam pytanie DO DZIEWCZYN RODZĄCYCH OK 30 -go MAJA: CZY WY NADAL PLAMICIE? CZY ODCZUWACIE POBOLEWANIA JAK NA @? Jeszcze chciałam dopisac ze karmie tylko UU i w nocy nasz facet wstaje raczej regularnie, wiec to musi zależeć od dziecka... |
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka średnia Pierwsze zaśnięcie super, obudził się po czterech godzinach ale później karmienie, spanie godzinkę, karmienie, spanie godzinkę, pielucha... Teraz leży pod karuzelką (dzięki za polecenie Rainforest, bardzo fajna jest) i czasami stęka ale jest względny spokój. Mary, masz rację że niektóre postanowienia ciążowe można wyrzucić do kosza Ja też miałam smoczka nie dawać ale gdy Tymuś się urodził to po paru dniach modliłam się, aby jakiś model mu podpasował
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja od 6.30 na nogach z niunią jest mama moja, bo dzisiaj nam montują rolety zewnętrzne mam nadzieje, ze to pieklo wysokiej temperatury w mieszkaniu sie skonczy ![]() ![]() bo 26 stopni to przesada i klimatyzator wychlodzi na chwile, a okna pootwierane nic nie daja ![]() wlasnie robie podziekowanie dla poloznej pojedziemy do niej moze jutro, do tego mam sheridansa i ptasie mleczko
|
||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Dorkabl ja rodziłam 17 maja i dalej plamię
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
a ja 2 tygodnie temu dostalam @ i do dzisiaj go mam
![]() wczoraj wzielam 14 tabletke z opakowania z 21 sztuk i wychodzi na to, ze za tydzien robie przerwe na @ wiec moj okres bedzie trwal miesiac |
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że nadrabiasz brak okresu przez 9 miesięcy
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
witam
nadrabiać będę później jak uda mi się uśpić małego, co ostatnio graniczy z cudem łączę się w bólu z dziewczynami dzieciaczków nie sypiających i do tego wiecznie płaczących Mateusz wczoraj przez cały dzień łącznie spał może 3h, wieczorem zasnął o 21.30 i pobudka była już o 23.30, nie spał do 3 ![]() dzisiaj rano z bezsilności i zmęczenia się poryczałam ![]() każdy mówi mi że czym będzie większy tym będzie lepiej, ale na razie u nas jest odwrotnie z dnia na dzień jest coraz gorzej
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie bierzesz? Ja zamierzam wrócić do jasminelle, tylko nie wiem jeszcze czy moge akurat te przy karmieniu Jeszcze mam czas wiec wszystkiego sie dowiem.
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie chcial mi przepisac tych samych biore jakies Midiana 45 zl za opakowanie ![]() a przy karmieniu to ponoc Azalia tylko ![]() chociaz moge sie mylic |
|
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zdzierstwo, to jest niby tansza wersja tych wszystkich yaz, yasminelle itd. nie pamietam ile ja placilam ale nie wiecej niz 28zl za opakowanie. jak sie zle czujesz czy cos to popros zeby ci zmienil, chociaz niby organizm przyzwyczaja sie ok 3mcy. ja sie czuje ok, chociaz nie mam zamiaru dlugo brac.
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie czuje dobrze tylko mi caly czas leci i nie moge... |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie ok ale nie jestem fanka tabsow, biore bo po ciazy mam wzmozony strach przed wpadka
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja na szybko bo dzisiaj niewyspana, mala od 1-szej stekala, ok 2:15 wzielam ja na karmienie, potem stekala od 5-tej, jadla o 5:30 i pospala jeszcze do 8-mej, ale ze stekaniem wiec ja jestem nietomna dzisiaj. teraz po zabawie i usmiechach oraz wielkiej kupie zasnela pewnie na mala chwilke, wiec lece sie kapac.
napisze potem, buziale
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc te same odpadają, jak się karmi to się bierze jednoskładnikowe tabletki z progesteronem, np Cerazette, Azalia |
|
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki!
Bardzo dziękuję Wam za każdą wypowiedź, bardzo miło mi się zrobiło no i lżej na duszy Ja jestem w moim dziecku totalnie zakochana i gdy rano wstanę i pośpię dłużej bo mi córa pozwoli to też inaczej na wszystko patrzę i dziwię się czemu tak marudzę. Po prostu późnym wieczorem każdy człowiek może być wymęczony a przez to też bardziej podirytowany. Wczoraj trzpiot usypiał 2,5h i pospała tylko 4,5h ale rano po przebudzeniu gugała sobie w łóżeczku i takie uśmiechy do nas strzelała Tak to już chyba jest, raz lepiej raz gorzej, czasem wyśpi się solidnie i marudzi a czasem ma wiele pobudek i wstaje z super humorem. Czasem mało zje wieczorem a śpi prawie 8h a czasem zje dużo i nie prześpi nawet 4. I nic na to nie poradzę, mogę po prostu cieszyć się z tych lepszych dni i za bardzo nie rozpaczać w czasie tych gorszych ![]() Camomile – no uryczłam się jak bóbr czytając Twojego posta Mimbi – lubię jak rozładowujesz forumowe napięcie – za jakiś czas będziesz moim lekiem na PMS ![]() MoniaK ja byłam 3 razy z Igą na spacerze (wyła jak opętana) i kolejne 3 próbowałam wyjść ale był ryk zanim próg domu przekroczyłam. Teraz jest spokojniejsza ale ja i tak ciągle się boję, że będzie krzyczała. Zbieram się w sobie aby pojechać do parku na długi spacer z karmieniem na ławeczce. Może jutro… cucciola79 JA TEŻ CHCĘ NA SPOTKANIE! A TŻ’tów BIERZEMY CZY SAM BABINIEC? A na koniec powiem Wam, że ja jestem jakaś psychiczna! Zauważyłam dziś lekko różowe upławy– pewnie mi się @ zbliża i wiecie co……. zrobiło mi się smutno i przykro bo, bo myślałam, że może w ciąży jestem!
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-06-29 o 09:47 |
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś nie chce wracać do tabletek,
brałam przed Zosią chyba ze 4 lata, ale pod koniec to już libido prawie zerowe miałam, odstawiłam i obudziło się we mnie zwierzę |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Powiem Wam, że Hanka chyba naprawdę nocą odsypia dzień. Właśnie zbieram szczękę z podłogi, bo zasnęła ok. 21:00, obudziła się o 5:30 [!], pojadła chwilę [a może to moje mleko takie sycące? ] i spała do 8! Teraz wciągnęła 150 ml MM i pieje na macie edu.A ja zamiast ogarniać lekki jordolnik w chacie, to wpadłam do Was. Kawunia i jest git! Pauliziu, dla mnie może być i Wrocław! Uwielbiam to miasto ![]() ANULA?! Kiedy Ty będziesz w PL dokładnie? ![]() Aguś, namiot super! przydać się może nawet w ogrodzie do zabawy potem ![]() Agnieszko_pe, ![]() Co do baniek: używam tej drugiej co do wielkości, masuję ok 5 min jedną nogę, a właściwie nogopoślad Czyli wcale nie tak długo, niesystematycznie [2x w tyg], a i tak widzę efekty! Anulinko, 500 zeta?! Masakra... MUSZĄ to uwzględnić Przypomniałaś mi, że muszę się do orto zapisać ![]() Andziot, no to mnie pocieszyłaś U nas będzie rzeźnia, bo to najmłodsze z rodziny, dawno dzieci nie było, a już w ogóle wszyscy stracili nadzieję, że ja się kiedykolwiek zdecyduję, więc Hanex będzie rozwydrzony ![]() Trzymam kciuki za usg! ![]() MoniaK, akurat w sprawie smoczka, to ja wiedziałam, że może się przydać, więc nawet zapas 3 zrobiłam. Jednak miałam nie podawać słodkich herbatek, dziecko miało cały czas spać w łóżeczku, miałam karmić ciągle piersią i ew. 1 posiłek MM ![]() Dobra, idę... zaczyna się MARUDZENIE |
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
jestem wyrodną matką ...
Gabulek sam usnął koło 8 na pleckach pospała godzinę (na plecach to max) i się zaczęła budzić, a pierwszą drzemkę ma zawsze najdłuższą, więc odwróciłam ją na brzuszek żeby dospała ... ![]() no i śpi ... |
|
|
|
#3990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() smoczkow mamy 9 z czego 5 nietoleruje. uznaje tylko nuby te ortodontyczne, nuby serduszka, tt, nuk odpadaja-nie wiem czemu---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ja tez przekladam na brzuszek i zdecydowanie dluzej spi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

my sie wciaz z Antkiem uczymy siebie... nie do konca jeszcze rozczytuje jego sygnaly, ale staram sie 

za 4 tyg, my dzisiaj swietujemy 2 miesiace
, a tak na powaznie super, boli, skora czerwona, rozgrzana czyli dzialaja na pewno
, bo nie minął jeszcze rok od naprawy.

Pierwsze zaśnięcie super, obudził się po czterech godzinach ale później karmienie, spanie godzinkę, karmienie, spanie godzinkę, pielucha... 

z czego 5 nietoleruje. uznaje tylko nuby te ortodontyczne, nuby serduszka, tt, nuk odpadaja-nie wiem czemu