Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 10:55   #1231
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Hej

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Znajoma własnie zaczeła pic napar od 32 tyg.
Pierwszy tydzien pila kubek dziennie, drugi dwa, trzeci trzy i od 36 tyg. tak
po 3-4 kubki dziennie.. Urodzila kilka dni przed terminem ,chyba w 3 godziny
( od momentu pierwszego skurczu do pojawienia sie dziecka na swiecie)
Znieczulenia nie zdazyla wziasc i ogolnie sobie chwalila poród...
Ja tez tak chce
ahaa, rozumiem
bo czytałam, że nie zaleca się wcześniej niż 36tc zaczynać pić, żeby właśnie nie przyspieszyć sobie za bardzo porodu
A znajomej pozazdrościć takiego expressu

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Jej, mi to tż nie pozwoli nawet przetrzec szyb "bo ręce naciągasz, bo spadnies z krzesła" słodk jest
to taki jak mój jak usłyszał że chcę okna myć, za chwilę stał z miską i płynem do mycia przy szybach

sukienkeczka cudna a bodziaki też bym take chciała

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

kiedyś się naczytałam że w ciąży libido jest kosmiczne i do tej pory czekam kiedy wreszcie zostanę tym wygłodniałym demonem
u mnie bardziej niż ja to mąż na to czeka

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie czy którąś z Was bolą stopy? Bo mi puchną (ale to już swoją drogą) i bolą tak mniej więcej jakbym chodziła całymi dniami na szpilkach - a w takich nie chodzę Normalnie te stopy mnie non stop bolą, nawet jak rano wstaję... Poradziłam sobie ze skurczami w łydkach to mi się stopy zaczęły buntować
nie mów, że ból stóp to też ciążowa dolegliwość?
mnie tak właśnie bolą, nawet jak wstaję rano. Czasem to chodzę jak kaleka bo utykam :/

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi w jaki sposób działają te liście malin
podobno przyspiesza poród- wpływa jakoś na rozwieranie szyjki

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
witaj w moim swiecie
nie jestem sama, nie jestem sama
jak dzisiejsza nocka?

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

zmykam do wyrka- a co
poszłabym za Twoim przykładem ale muszę psa wyprowadzić, a tak paadaaaa

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:00   #1232
kapka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
byłam na wizycie, mała wazy już 1700ale ginka powiedziała że 3400 nie powinna przekroczyć wy-oglądaliśmy ją dokładnie z każdej strony, usg to jednak fajna sprawa
pięknie rośnie !!super ,że wszystko OK.

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Ty się stresujesz takimi wypadami a mój mąż jest PH i dzień w dzień robi po ok. 200km - niby się powinnam przyzwyczaić już, ale nie umiem i musi mi się meldować co trochę..
Znam ten stresik , tym bardziej, jak się człowiek wiadomości w tv lub w necie naogląda(dlatego nie oglądam i nie czytam i jestem zdrowsza )...niestety takie jest ryzyko zawodowe naszych TZ-tów, a co ma się stać i tak się stanie więc najlepiej się nie nakręcać

Natka- ja też nie umiem jakoś tak wykorzystać tego że jestem w stanie błogosławionym, chyba jestem za dobrze wychowana
Ostatnio w Fikolandzie stałam 40 minut, by zwolniło się miejsce do siedzenia, bo tatusie siedzieli rozkraczeni pilnując torebek swoich żon i jakoś głupio mi było podejść i poprosić by posuneli swoje 4 litery bo było mi niedobrze.

Martunia-nie zazdroszcze dziewczyny napewno Ci pomogą w tym temacie, dla mnie probemy z cukrem to czarna magia.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Hej
Witam znad kanapki z dżemem truskawkowym. Właśnie trwa u mnie wycena remontu łazienki więc może niedługo już i tam będzie jakoś ładniej .

Poza tym ciągle walcze z sobą, żeby nie zamówić tego łóżeczka, ciekawe ile jeszcze wytrwam
zamawiaj potem będziesz żałować że tego nie zrobiłaś

Czyli w lipcu remont łazienki??

Hello..pytanie do młodych mamuś: czy któraś z Was stosowała balsamy ujędrniające po porodzie i jakie kremy można z tej serii stosowac przy karmieniu piersią??

..a o herbacie z liści malin też nie słyszałam

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:01   #1233
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ahaa, rozumiem
bo czytałam, że nie zaleca się wcześniej niż 36tc zaczynać pić, żeby właśnie nie przyspieszyć sobie za bardzo porodu
A znajomej pozazdrościć takiego expressu

to taki jak mój jak usłyszał że chcę okna myć, za chwilę stał z miską i płynem do mycia przy szybach

sukienkeczka cudna a bodziaki też bym take chciała

u mnie bardziej niż ja to mąż na to czeka

nie mów, że ból stóp to też ciążowa dolegliwość?
mnie tak właśnie bolą, nawet jak wstaję rano. Czasem to chodzę jak kaleka bo utykam :/

podobno przyspiesza poród- wpływa jakoś na rozwieranie szyjki

nie jestem sama, nie jestem sama
jak dzisiejsza nocka?

poszłabym za Twoim przykładem ale muszę psa wyprowadzić, a tak paadaaaa
Jak wszystkie
Stary 2011-06-29, 11:03   #1234
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Natka a skąd wątpliwości? Za rzadko widziałaś krocze ?

Mi ginka przy każdej wizycie mówi- a znacie Państwo płeć? Bo tutaj widać... i pokazuje " pełnej okazałości" jak to dodaje. Więc już raczej wątpliwości mieć nie mogę
Widziałam 3 razy, mam dwie fotki, ale nigdy nic nie wiadomo

Cytat:

Żal.pl, żenua i brak slow, co za laska

Biedna z tym spaniem rmua masz wtedy kiedy jestes zatrudniona na umowe o prace i wtedy pracodawca ma obowiazek co mc przesylac Ci taki druk z informacja ze skladki sa placone, rmua jest wazne z 3 ost mies, czyli jesli teraz mamy czerwiec-moge pokazac rmua za kwiecien i musza to zaakceptowac jako moje ubezpieczenie zdrowotne ale jesli masz ta dyskietke to nie potrzebujesz rmua

Aa to ja chyba mam coś takiego Dostaję co miesiąc taki druczek i tam są wszystkie składki wypisane: zdrowotna, emerytalna itp.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
taki dokument RMUA powinien dawac ci pracodawca co miesiac
ale powiem szczerze ze nie wiem jak to wyglada przy L-4 bo po 33 dniach zus płaci musze sie dowiedziec
Mnie nadal opłaca mój pracodawca, ale potem rozlicza się z ZUSem bo wypłatę dostaję normalnie tak jak zawsze od pracodawcy i te druczki też przychodzą

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witajcie, nie będę cytowała bo za dużo opinii się nazbierało co do tej mojej cukrzycy i ginki. To co napisałam to ona mi powiedziała, nie diabetolog. Nic nie wspomniała że mam się do takiego kogoś wybrać. Dała mi jakiś glukometr, zmierzyłam dzisiaj na czczo cukier i co dupa 138 gdzie miałam robiony cukier dwa razy z krwi i nigdy w życiu na czczo mi nie wyszedł powyżej 100 więc nie wiem o co chodzi. Wiem że któraś z dziewczyn też miała coś nie tak z glukometrem tylko nie pamiętam która zjadłam śniadanie i zmierzę po godzinie i po dwóch i zobaczymy co wyjdzie. Martwię się troszkę tym co piszecie że całkiem inaczej macie robić i już nie wiem co mam myśleć
Uuu konkretny ten cukier Ja bym się wybrała do diabetologa Ginekolog jest od ciąży i babskich spraw a od cukrzycy diabetolog i koniec kropka
Nie chcę cię dołować ale to, ze kiedyś cukier był ok to nie znaczy, ze w ciąży będzie. Bo mamy zaburzone przyswajanie glukozy i do tego już ściśniętą trzustkę i wszystko się naszym organizmom poprzestawiało
Dasz radę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:07   #1235
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Znam ten stresik , tym bardziej, jak się człowiek wiadomości w tv lub w necie naogląda(dlatego nie oglądam i nie czytam i jestem zdrowsza )...niestety takie jest ryzyko zawodowe naszych TZ-tów, a co ma się stać i tak się stanie więc najlepiej się nie nakręcać
tylko, że ja panikara i nie umiem się nie nakręcać

Cytat:
Jak wszystkie
boszzzzz, ja Cię podziwiam, że Ty funkcjonujesz jeszcze
co najgorsze perspektywy wcale nie są przyjemniejsze bo przy maluszku też pewnie nie naśpisz się za bardzo

Julitka

Stary 2011-06-29, 11:14   #1236
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Aa to ja chyba mam coś takiego Dostaję co miesiąc taki druczek i tam są wszystkie składki wypisane: zdrowotna, emerytalna itp.

Mnie nadal opłaca mój pracodawca, ale potem rozlicza się z ZUSem bo wypłatę dostaję normalnie tak jak zawsze od pracodawcy i te druczki też przychodzą

Uuu konkretny ten cukier Ja bym się wybrała do diabetologa Ginekolog jest od ciąży i babskich spraw a od cukrzycy diabetolog i koniec kropka
Nie chcę cię dołować ale to, ze kiedyś cukier był ok to nie znaczy, ze w ciąży będzie. Bo mamy zaburzone przyswajanie glukozy i do tego już ściśniętą trzustkę i wszystko się naszym organizmom poprzestawiało
Dasz radę
Natka jak idziesz na L4 to po miesiacu przejmuje Cie zus i pracodawca nie placi juz skladek a srodki jakie dostajesz co mies to zasilek z zusu tyle ze liczony jako 100% z racji L4 z powodu ciąży

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
tylko, że ja panikara i nie umiem się nie nakręcać

boszzzzz, ja Cię podziwiam, że Ty funkcjonujesz jeszcze
co najgorsze perspektywy wcale nie są przyjemniejsze bo przy maluszku też pewnie nie naśpisz się za bardzo
podobno jak bylam noworodkiem to ladnie spalam, z kolei moj TŻ jak sie urodzil-w ogole, licze na to ze synek wda sie we mnie i chociaz pare godz pospie
Stary 2011-06-29, 11:18   #1237
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka- ja też nie umiem jakoś tak wykorzystać tego że jestem w stanie błogosławionym, chyba jestem za dobrze wychowana
Ostatnio w Fikolandzie stałam 40 minut, by zwolniło się miejsce do siedzenia, bo tatusie siedzieli rozkraczeni pilnując torebek swoich żon i jakoś głupio mi było podejść i poprosić by posuneli swoje 4 litery bo było mi niedobrze.
Ja to wykorzystuję jedynie w kościele wobec starych bab Bo przychodzę trochę wcześniej żeby sobie spokojnie usiąść a takie baby przychodzą razem z księdzem i potem stoi taka i się gapi Ale ja to mam gdzieś

Cytat:
Natka jak idziesz na L4 to po miesiacu przejmuje Cie zus i pracodawca nie placi juz skladek a srodki jakie dostajesz co mies to zasilek z zusu tyle ze liczony jako 100% z racji L4 z powodu ciąży
Powiem szczerze, że mój mały obciążony ciążą móżdżek tego nie ogarnia Ważne, że płacą i nie muszę się o nic martwić

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 11:19   #1238
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry
Znów mnie chwilkę nie było i tu już tyle stron...
Byłam dzisiaj na badaniach, myślałam, że po glukozie nie wytrzymam - w głowie mi się zakręciło, brzuch mnie rozbolał - myślałam, że zwymiotuję ale na szczęście mi minęło i dałam radę. Mama miała dobry pomysł, dziś ma dniówkę i dziś kazała mi badania porobić i między czasie do niej na oddział poszłam, z Filipem inaczej mi tą krzywą badali, krew na czczo, zaraz po obciążeniu i godzinę po a teraz miałam na czczo i godzinę po no ale suma sumaru siedziałam u mamy 2godz i maluszki podziwiałam akurat na 7dzieci 5dziewczynek było i 2wiedziałam jakie piękne czarnulki!!! jedna miała czarniejsze włoski ode mnie, gęste i długaśne, że ho-ho napatrzeć się na nią nie mogłam a jaka kruszynka aż mamie mówiłam, że bałabym się ją na ręce wziąć w sumie kilogram mniejsza od mojego Filipa - taka mogłaby być moja Amelka Mówiłam mojej Amelce - patrz córciu takie śliczne włoski miej i taką wagę a mama się śmiała, że jakby taka czarnulka się urodziła to biedny tatuś zastanawiałby się czyje to dziecię Ja jestem czarnula ale urodziłam się łysol A mama tej dziewuszki urodę miała jakąś rumuńską - ładna kobietka, a córcia jeszcze śliczniejsza
Dziś mam na obiad zrobić naleśniki z jabłkiem i bananem, jak narazie wciąż mi niedobrze na myśl o jakimkolwiek jedzeniu po tej glukozie
Aaaaa i mamy koleżanki oczywiście się zbiegły i mnie podziwiały mówiły, że pięknie wyglądam, że wszystko tylko w brzuszek mi idzie - same ochy i achy...

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:22   #1239
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to wykorzystuję jedynie w kościele wobec starych bab Bo przychodzę trochę wcześniej żeby sobie spokojnie usiąść a takie baby przychodzą razem z księdzem i potem stoi taka i się gapi Ale ja to mam gdzieś

Powiem szczerze, że mój mały obciążony ciążą móżdżek tego nie ogarnia Ważne, że płacą i nie muszę się o nic martwić
Dokladnie, wazne ze jestesmy ubezpieczone i koniec a jak dostajesz te rmua to chowaj je w razie "w", chociaz skoro masz ta dyskietke nfz to pewnie nie msuisz, ale wiesz, lepiej miec wszystko schowane bo u nas sa takie jaja z zusem i tymi wszystkimi papierami ze szok
Stary 2011-06-29, 11:24   #1240
kapka
Zadomowienie

Moonik-a długo Twój TŻ pracuje w tym zawodzie?

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:24   #1241
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dziś mam na obiad zrobić naleśniki z jabłkiem i bananem, jak narazie wciąż mi niedobrze na myśl o jakimkolwiek jedzeniu po tej glukozie
o ja... ale bym zjadła takie pychości!
niestety zostały jeszcze pulpety w sosie, które wczoraj robiłam...

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:25   #1242
kellysss
Zakorzenienie

Witam przy kawie zbozowej z mleczkiem i rogalikami z dzemem

O herbatce z lisci malin (znalazłam takie cos w necie):

liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”Napar z liści malin działa na szyjkę macicy, uelastycznia, sprzyja skracaniu i rozwieraniu. Podobno powoduje, że skurcze porodowe są mniej bolesne. Wiadomo, że to co jednym pomaga, u innych może w ogóle nie wywołać pożądanego skutku. Dlatego też trzeba przyjmować te wiadomości z przymrużeniem oka .

tutaj linki o malinach:

http://www.malinowerodzenie.pl/
http://www.smyk.com/forum/bede-mama-...-lisci-malin1/
http://umamy.homestead.com/porod.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,1...sumowanie.html

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-06-29 o 11:30
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:27   #1243
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam Na następnej wizycie mam mieć robiony jakiś wymaz A ostatnio podpatrzyłam, że ginek ma taką małą tabelkę z tygodniami ciąży i badaniami - i chyba to była ta, którą tu kiedyś wklejałyśmy
ja mam zrobic jakiś posiew, więc pewnie to to samo

Lulla synek napewno będzie grzeczny po mamusi

Kasia no to się dzisiaj naoglądałaś aha jakoś specjalnie "obrabiasz" te jabłka i banany?

Edytowane przez gerda
Czas edycji: 2011-06-29 o 11:28
gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:27   #1244
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miałyście robione badania na cytomegalię?

ja nie miałam ale w sumie to mój ginek jakiś dziwny pod tymi względami, nawet toxo mi nie kazał powtarzać

a ja dziewczyny chyba jestem jakis ewenement na tym naszym wątku, wszystkie ładnie tyją w brzuszkach i takie zgrabniutkie jesteście, a ja
dupa wiellka, łapska też, brzuszek no ok - duży , a cycki maleństwa takie
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:29   #1245
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
podobno jak bylam noworodkiem to ladnie spalam, z kolei moj TŻ jak sie urodzil-w ogole, licze na to ze synek wda sie we mnie i chociaz pare godz pospie
ja też się tak pocieszam mama mi mówiła, że ja byłam bardzo spokojnym dzieckiem i mam nadzieję, ze nasze też takie będzie

Cytat:
Moonik-a długo Twój TŻ pracuje w tym zawodzie?
noo już 4rok leci

Julitka

Stary 2011-06-29, 11:31   #1246
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
a ja dziewczyny chyba jestem jakis ewenement na tym naszym wątku, wszystkie ładnie tyją w brzuszkach i takie zgrabniutkie jesteście, a ja
nie jesteś! ja to dopiero! mogę Ci zdjęcie pokazać jaka się ze mnie kulka zrobiła - wyglądam jak kasztanowy ludzik: okrągła buźka, chude rączki i okrągły brzuszek i boczki.

Stary 2011-06-29, 11:32   #1247
gerda
Zadomowienie

Cytat:
ja nie miałam ale w sumie to mój ginek jakiś dziwny pod tymi względami, nawet toxo mi nie kazał powtarzać

kochana Ty się nie przejmuj, rożnie mamusie tyją, to zależy od organizmu, moja siostra przed ciążą była okragła przytyła 11kg(teraz rozmiar 34 samo jej spadło), moja mama chudzinka tyla tylko po 9 kg, a moja szczupła szwagierka w pierwszej ciąży przytyła 25kg sama nie bardzo wie jak

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:33   #1248
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =) od wczoraj dużo aż 4 strony zapisane, nadrabiałam to spoooro czasu =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:34   #1249
19natka88
Zakorzenienie

Mmm uwielbiam ten zapach po umyciu okien i powieszeniu świeżych firanek

Cytat:
Dokladnie, wazne ze jestesmy ubezpieczone i koniec a jak dostajesz te rmua to chowaj je w razie "w", chociaz skoro masz ta dyskietke nfz to pewnie nie msuisz, ale wiesz, lepiej miec wszystko schowane bo u nas sa takie jaja z zusem i tymi wszystkimi papierami ze szok
Mam wszystko schowane

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam przy kawie zbozowej z mleczkiem i rogalikami z dzemem

O herbatce z lisci malin (znalazłam takie cos w necie):

liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”Napar z liści malin działa na szyjkę macicy, uelastycznia, sprzyja skracaniu i rozwieraniu. Podobno powoduje, że skurcze porodowe są mniej bolesne. Wiadomo, że to co jednym pomaga, u innych może w ogóle nie wywołać pożądanego skutku. Dlatego też trzeba przyjmować te wiadomości z przymrużeniem oka .

tutaj linki o malinach:

http://www.malinowerodzenie.pl/
http://www.smyk.com/forum/bede-mama-...-lisci-malin1/
http://umamy.homestead.com/porod.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,1...sumowanie.html
Ciekawa sprawa z tymi malinami, może warto spróbować

Cytat:
ja mam zrobic jakiś posiew, więc pewnie to to samo
Możliwe

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-29, 11:34   #1250
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

To cala ja, tylko bary jeszcze wieksze

Cytat:
ja też się tak pocieszam mama mi mówiła, że ja byłam bardzo spokojnym dzieckiem i mam nadzieję, ze nasze też takie będzie

noo już 4rok leci
taaaa, żyjmy nadzieja..
Stary 2011-06-29, 11:35   #1251
DzastaW
Zadomowienie

agnesD Mi cycki urosły, ale nadal są małe=/

Stary 2011-06-29, 11:36   #1252
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
To cala ja, tylko bary jeszcze wieksze
o! ja zapomniałam o swoich barach!

Stary 2011-06-29, 11:38   #1253
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość

Ty wez nas nie doluj
Stary 2011-06-29, 11:40   #1254
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:

Kasia no to się dzisiaj naoglądałaś aha jakoś specjalnie "obrabiasz" te jabłka i banany?
Nie, normalnie wlewam ciasto na patelnię, kładę jabłka czy banany i zalewam warstwą ciasta, później przewracam na drugą stronę i zrobione

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:41   #1255
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
te cycki to pikus , ale ta dupa i nogi naprwadę masakra, jakby każdy kg się tam odkładał, a o buzi mojjej okrągłej to juz nie wspomne i tak sobie myśle, że dopóki brzuch jest to moze być, ale potem jak zjdzie a dupa i reszta zostanie
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:41   #1256
DzastaW
Zadomowienie

lullaby okej, przestaje =))) he he

Stary 2011-06-29, 11:41   #1257
spray
KWC

Cytat:

Ja tam niby niewiele utyłam, za to ciało mi się zrobiło jak ciasto. Jedne wielki cellulit. Nigdy, przenigdy nie byłam taka sflaczała, nie mogę patrzeć na te dzioby na dupie, a nawet się za solidne ćwiczenia nie mogę brać

Mąż zadzwonił z pracy, że dostał skierowanie na pracę w innym mieście. Wyjeżdża już w poniedziałek i będzie w domu tylko na weekendy. Oczywiście przyjęłam to jak największy możliwy dramat, zaraz był ryk do słuchawki, chociaż wiadomo, że to nie koniec świata
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:41   #1258
lullaby_ml
Zakorzenienie

a te maliny to chyba sprobuje
Stary 2011-06-29, 11:42   #1259
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Mąż zadzwonił z pracy, że dostał skierowanie na pracę w innym mieście. Wyjeżdża już w poniedziałek i będzie w domu tylko na weekendy. Oczywiście przyjęłam to jak największy możliwy dramat, zaraz był ryk do słuchawki, chociaż wiadomo, że to nie koniec świata
biedulka... ale dacie radę!

Stary 2011-06-29, 11:43   #1260
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz radę
Ale ja już w ciąży miałam robiony cukier na czczo i nigdy tak wysoki nie był. Teraz chciałam zmierzyć po godzinie od śniadania i za cholerę nie chce mi pasek zassać krwi, kułam się już 3 razy i nic. Załamka totalna, mam mega doła znikam na dzisiaj żeby Was nie zarazić

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości