Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/X 2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku?
Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. 1 1,92%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 22 42,31%
Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. 1 1,92%
W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. 2 3,85%
W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. 18 34,62%
Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. 10 19,23%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 11:44   #1261
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Natka, to ty chyba bardzo chcesz tą dziewczynkę

Kurde facet wycenił zrobienie klitkowej łazienki na 1600- więc podziękowaliśmy. Nie wiem w ogóle czy jest szansa zrobić to taniej, chyba znowu tato będzie robił

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:44   #1262
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/

Ja w 1ciąży wyglądałam okropnie cała tyłam w oczach. Narazie rośnie mi głównie brzusio, biust rozmiarowo jakby nie urósł(?) ale pełniejszy mi się wydaje, bo po 1ciąży mniej jędrny był ale na szczęście nie flaki mam nadzieję, że teraz też się zbytnio nie zepsuje

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:44   #1263
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
te cycki to pikus , ale ta dupa i nogi naprwadę masakra, jakby każdy kg się tam odkładał, a o buzi mojjej okrągłej to juz nie wspomne i tak sobie myśle, że dopóki brzuch jest to moze być, ale potem jak zjdzie a dupa i reszta zostanie
Nie zostanie, spokojnie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
lullaby okej, przestaje =))) he he
No! ja bym sie cieszyla nawet z mm wiec wiesz

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ja tam niby niewiele utyłam, za to ciało mi się zrobiło jak ciasto. Jedne wielki cellulit. Nigdy, przenigdy nie byłam taka sflaczała, nie mogę patrzeć na te dzioby na dupie, a nawet się za solidne ćwiczenia nie mogę brać

Mąż zadzwonił z pracy, że dostał skierowanie na pracę w innym mieście. Wyjeżdża już w poniedziałek i będzie w domu tylko na weekendy. Oczywiście przyjęłam to jak największy możliwy dramat, zaraz był ryk do słuchawki, chociaż wiadomo, że to nie koniec świata
spray przytulam a te dzioby na dupie mnie rozwalily
Stary 2011-06-29, 11:47   #1264
gerda
Zadomowienie

Cytat:
te cycki to pikus , ale ta dupa i nogi naprwadę masakra, jakby każdy kg się tam odkładał, a o buzi mojjej okrągłej to juz nie wspomne i tak sobie myśle, że dopóki brzuch jest to moze być, ale potem jak zjdzie a dupa i reszta zostanie
nic Ci nie zostanie, dziedzię wszytko z Ciebie z mlekiem wyssie, zobaczysz

Kasia
o takich naleśniakach to jeszcze nie słyszałam, ale mam smaka

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:51   #1265
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
o ja... ale bym zjadła takie pychości!
niestety zostały jeszcze pulpety w sosie, które wczoraj robiłam...
Ja znów mam wstręt do mięsa przedwczoraj zrobiłam mielone, to synek na obiad zjadł a resztę dałam wczoraj psu
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Kasia
o takich naleśniakach to jeszcze nie słyszałam, ale mam smaka
No oczywiście takich naleśników już nie zawijam można je jeszcze czymś polać, dodać bitej śmietanki ale ja po dzisiejszej glukozie wcale nie mam na to ochoty...

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-29, 11:54   #1266
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ale ja już w ciąży miałam robiony cukier na czczo i nigdy tak wysoki nie był. Teraz chciałam zmierzyć po godzinie od śniadania i za cholerę nie chce mi pasek zassać krwi, kułam się już 3 razy i nic. Załamka totalna, mam mega doła znikam na dzisiaj żeby Was nie zarazić
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:54   #1267
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
No oczywiście takich naleśników już nie zawijam można je jeszcze czymś polać, dodać bitej śmietanki ale ja po dzisiejszej glukozie wcale nie mam na to ochoty...
ja robię te owoce w cieście naleśnikowym, ale w formie małych placuszków. do garnka z ciastem wrzucam pokrojone na plasterki jabłka lub banany. nabieram chochlą lub łyżką (jeden plaster i troszkę ciasta) i wylewam na patelnię.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:56   #1268
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki
ja dzisiaj do ginka idę na 18:30, także poproszę o kciukicoś czuję, że dużo na wadze przytyłam
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Znajoma własnie zaczeła pic napar od 32 tyg.
Pierwszy tydzien pila kubek dziennie, drugi dwa, trzeci trzy i od 36 tyg. tak
po 3-4 kubki dziennie.. Urodzila kilka dni przed terminem ,chyba w 3 godziny
( od momentu pierwszego skurczu do pojawienia sie dziecka na swiecie)
Znieczulenia nie zdazyla wziasc i ogolnie sobie chwalila poród...
Ja tez tak chce
to ja znowu poproszę doświadczoną mamusię o poradę jak działa ta herbatka?? bo ja nic nie wiem
Acelinka kochany ten Twój mężuś a ciuszki przesłodkie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam porannie
Dziewczyny mam takie pytanie czy którąś z Was bolą stopy? Bo mi puchną (ale to już swoją drogą) i bolą tak mniej więcej jakbym chodziła całymi dniami na szpilkach - a w takich nie chodzę Normalnie te stopy mnie non stop bolą, nawet jak rano wstaję... Poradziłam sobie ze skurczami w łydkach to mi się stopy zaczęły buntować
mnie jak na razie odpukać nic nie dokucza, żadne skurcze ani nie puchną stopy, ale współczuję kochana

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:57   #1269
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj do ginka idę na 18:30, także poproszę o kciukicoś czuję, że dużo na wadze przytyłam
trzymamy! nie będzie tak źle!

Stary 2011-06-29, 11:59   #1270
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

to ja znowu poproszę doświadczoną mamusię o poradę jak działa ta herbatka?? bo ja nic nie wiem
Acelinka kochany ten Twój mężuś a ciuszki przesłodkie

mnie jak na razie odpukać nic nie dokucza, żadne skurcze ani nie puchną stopy, ale współczuję kochana
trzymam aaaa tam, masz dobra wage kochana

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:05
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:00   #1271
kapka
Zadomowienie

Spray- a na długo takie zmiany, czy tylko chwilkowe?

Natka- ..no bo takie babcie w kościele to beszczelne są i mi takich nie szkoda :P

Moonik-mój pracuje troszke dłużej, bo 6 lat,jakos sie przyzwyczaiłam.Wole to niż gdyby jeździł tirem po całej Europie..brr wtedy to bym osiwiała

Martusia- tzrymam kciuki!!

Cotka- troszke dużo wyszło, a zapewnie łazienka maluśka?

Spray- mnie mój cellulit też przeraża, już teraz rozglądam się za preparatami jakie po urodzeniu będe mogła zacząć stosować.DAMY RADE !!MUSIMY

uciekam sprzatać, a za godzinke na małe zakupy dzisiaj mój TŻ ma imieniny, więc małą niespodzianke zrobie mu na wieczór..
..i dzisiaj córa ma urodzinki(..6 lat kiedy to zleciało?! ), ale jej impreze robimy w niedziele

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:04
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:01   #1272
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry. Ja dzisiaj w srednim nastroju, odebralam wyniki krwi i mimo ze biore witaminy i zelazo to wyniki i tak mi sie pogorszyly. Juz sama nie wiem co mam robic. No nic w poniedzialek wizyta u ginki, pewnie mi cos poradzi.
Stary 2011-06-29, 12:03   #1273
gerda
Zadomowienie

Cytat:
ja robię te owoce w cieście naleśnikowym, ale w formie małych placuszków. do garnka z ciastem wrzucam pokrojone na plasterki jabłka lub banany. nabieram chochlą lub łyżką (jeden plaster i troszkę ciasta) i wylewam na patelnię.
takie coś to znam, u nas to racuchy

Cytat:
Hej mamuśki

za udaną wizytę

nie jak na razie odpukać nic nie dokucza, żadne skurcze ani nie puchną stopy, ale współczuję kochana

mnie póki co też stopy nie puchną, zdarzyło mi się to raz po weselu (kostek nie było widać) ale to pewnie od obcasów, bo normalnie rzadko chodzę, a w ciązy to już w ogóle

Edytowane przez gerda
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:07
Stary 2011-06-29, 12:05   #1274
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
..i dzisiaj córa ma urodzinki(..6 lat kiedy to zleciało?! ), ale jej impreze robimy w niedziele
wszystkiego najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
No nic w poniedzialek wizyta u ginki, pewnie mi cos poradzi.
na pewno coś zaradzi!

Cytat:
takie coś to znam, u nas to racuchy
u nas racuchy to z ciasta z drożdżami.

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:06
Stary 2011-06-29, 12:10   #1275
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry. Ja dzisiaj w srednim nastroju, odebralam wyniki krwi i mimo ze biore witaminy i zelazo to wyniki i tak mi sie pogorszyly. Juz sama nie wiem co mam robic. No nic w poniedzialek wizyta u ginki, pewnie mi cos poradzi.
ja mam tak samo, teraz mam łykać żelazo codziennie (bo wcześniej miałam co 2-3 dni), mam nadzieje że bardziej mi się już nie pogorszy,,,

Stary 2011-06-29, 12:10   #1276
MAGiALENA
Zakorzenienie

zmykam robić przepiśnik.
do zobaczenia póżniej!

Stary 2011-06-29, 12:11   #1277
Caltea
Zadomowienie

Witam Was kochane!
Wakacje się zaczęły, córcie w domu i tak jak przypuszczałam dostać się do komputera graniczy z cudem, tyle chętnych. Teraz mam trochę czasu, bo wysłałam małe do sklepu. Wyobraźcie sobie, biorę się za gotowanie żurku, a jego ani śladu. Kupowałam wczoraj butelkę, zapłaciłam na 100%, jeszcze pytałam sprzedawczyni co jest świeższe żur, czy barszcz, po czym wyszłam ze sklepu a żur zapewne został na ladzie. Taka ciężarna gapa ze mnie. Jak sobie ekspedientka skojarzy, to da córkom żurek, a jak nie, to mają kupić jeszcze raz, bo rosół już się gotuje.
Zaraz Was spróbuję podczytać, ale póki co napiszę co u mnie.
Byłam na badaniach i niestety obciążenie glukozą mam ciut za wysokie, bo 104 (a norma na wynikach do 100, choć w necie podają, że do 120 nie ma się czym martwić).
I słabiutka morfologia, stanowczo za mało erytrocytów i hematokrytu a za dużo leukocytów, granulocytów i jeszcze czegoś jednego. Trochę się podlamałam, bo zawsze moje wyniki były zabójczo dobre (nawet w ciążach), a teraz tak kiepściutko. Zobaczymy co powie gin, natomiast ukochany małż chcąc mnie pocieszyć stwierdził: starość nie radość

Cytat:
Natka- ja też nie umiem jakoś tak wykorzystać tego że jestem w stanie błogosławionym, chyba jestem za dobrze wychowana
Ostatnio w Fikolandzie stałam 40 minut, by zwolniło się miejsce do siedzenia, bo tatusie siedzieli rozkraczeni pilnując torebek swoich żon i jakoś głupio mi było podejść i poprosić by posuneli swoje 4 litery bo było mi niedobrze.
To tak jak ja. Dopóki mogę, to stoję w kolejkach, w kościele, w urzędach i nie mam śmiałości czy może tupetu, a może po prostu odwagi się wepchać. Ucieszyłabym się, gdyby ktoś ustąpił mi miejsca, ale ostatnio mi się nie zdarzyło (bardziej na początku ciąży). W poniedziałek stałam w wydziale komunikacji, żeby zgłosić sprzedaż auta (wreszcie kupujemy nowsze i większe) i niestety bita godzina czekania w potwornym zaduchu. Owszem pan ustąpił mi miejsca na krześle, ale w kolejce nikt sie nie zlitował.

Cytat:
Ja w 1ciąży wyglądałam okropnie cała tyłam w oczach. Narazie rośnie mi głównie brzusio, biust rozmiarowo jakby nie urósł(?) ale pełniejszy mi się wydaje, bo po 1ciąży mniej jędrny był ale na szczęście nie flaki mam nadzieję, że teraz też się zbytnio nie zepsuje
O, ja też poprzednio straszyłam wyglądem, a teraz kwitnę, wszyscy mi to mówią i sama widzę w lustrze. Ale za to rozmiary brzucha mam gigantyczne. Wczoraj znowu spotkałam znajomą pielęgniarkę z honorowego krwiodawstwa i ona w szoku, że ja jeszcze chodzę. Stwierdziłam, że mam zamiar tak chodzić do połowy września a ona otworzyła szeroko oczy i złapał się za głowę. Coraz częściej spotykam się z takimi reakcjami...
Kobieta, która kupowała od nas auto dziwiła się jak ja zgrabniutko wyglądam, ale tylko do momentu, gdy się dowiedziała, że to dopiero początek siódmego miesiąca. Myślała, że jestem w 9

Idę Was troszkę poczytać, przynajmniej dopóki nie dotrze do mnie butla z zakwasem
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:13   #1278
gerda
Zadomowienie

Cytat:
to jeszcze coś innego

Stary 2011-06-29, 12:14   #1279
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
z dzień... dwa
Chociaż wiem że i tak będzie leżało niezłożone to chciałabym mieć je już namacalnie
kupuj kochana, co masz zrobić jutro zrób dziś
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

zmykam do wyrka- a co
miłego odpoczynku
Cytat:
Dzień dobry
Znów mnie chwilkę nie było i tu już tyle stron...
Byłam dzisiaj na badaniach, myślałam, że po glukozie nie wytrzymam - w głowie mi się zakręciło, brzuch mnie rozbolał - myślałam, że zwymiotuję ale na szczęście mi minęło i dałam radę. Mama miała dobry pomysł, dziś ma dniówkę i dziś kazała mi badania porobić i między czasie do niej na oddział poszłam, z Filipem inaczej mi tą krzywą badali, krew na czczo, zaraz po obciążeniu i godzinę po a teraz miałam na czczo i godzinę po no ale suma sumaru siedziałam u mamy 2godz i maluszki podziwiałam akurat na 7dzieci 5dziewczynek było i 2wiedziałam jakie piękne czarnulki!!! jedna miała czarniejsze włoski ode mnie, gęste i długaśne, że ho-ho napatrzeć się na nią nie mogłam a jaka kruszynka aż mamie mówiłam, że bałabym się ją na ręce wziąć w sumie kilogram mniejsza od mojego Filipa - taka mogłaby być moja Amelka Mówiłam mojej Amelce - patrz córciu takie śliczne włoski miej i taką wagę a mama się śmiała, że jakby taka czarnulka się urodziła to biedny tatuś zastanawiałby się czyje to dziecię Ja jestem czarnula ale urodziłam się łysol A mama tej dziewuszki urodę miała jakąś rumuńską - ładna kobietka, a córcia jeszcze śliczniejsza
Dziś mam na obiad zrobić naleśniki z jabłkiem i bananem, jak narazie wciąż mi niedobrze na myśl o jakimkolwiek jedzeniu po tej glukozie
Aaaaa i mamy koleżanki oczywiście się zbiegły i mnie podziwiały mówiły, że pięknie wyglądam, że wszystko tylko w brzuszek mi idzie - same ochy i achy...
to się naoglądałaś dzieciaczków fajnie ja też jestem trochę przerażona jak takiego małego szkraba wziąć na ręce, a co dopiero wykąpać, ale na pewno damy radę Ty tymbardziej bo masz już doświadczenie
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam przy kawie zbozowej z mleczkiem i rogalikami z dzemem

O herbatce z lisci malin (znalazłam takie cos w necie):

liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie.”Napar z liści malin działa na szyjkę macicy, uelastycznia, sprzyja skracaniu i rozwieraniu. Podobno powoduje, że skurcze porodowe są mniej bolesne. Wiadomo, że to co jednym pomaga, u innych może w ogóle nie wywołać pożądanego skutku. Dlatego też trzeba przyjmować te wiadomości z przymrużeniem oka .

tutaj linki o malinach:

http://www.malinowerodzenie.pl/
http://www.smyk.com/forum/bede-mama-...-lisci-malin1/
http://umamy.homestead.com/porod.html
http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,1...sumowanie.html
dzięki bardzo za wytłumaczenie też skorzystam ale trochę później
Cytat:
Ja tam niby niewiele utyłam, za to ciało mi się zrobiło jak ciasto. Jedne wielki cellulit. Nigdy, przenigdy nie byłam taka sflaczała, nie mogę patrzeć na te dzioby na dupie, a nawet się za solidne ćwiczenia nie mogę brać

Mąż zadzwonił z pracy, że dostał skierowanie na pracę w innym mieście. Wyjeżdża już w poniedziałek i będzie w domu tylko na weekendy. Oczywiście przyjęłam to jak największy możliwy dramat, zaraz był ryk do słuchawki, chociaż wiadomo, że to nie koniec świata
a na jak długo ta praca w innym mieście? trzeba dać radę kochana
Cytat:
Ale ja już w ciąży miałam robiony cukier na czczo i nigdy tak wysoki nie był. Teraz chciałam zmierzyć po godzinie od śniadania i za cholerę nie chce mi pasek zassać krwi, kułam się już 3 razy i nic. Załamka totalna, mam mega doła znikam na dzisiaj żeby Was nie zarazić
głowa do góry kochana, jutro będzie lepiej

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-29, 12:17   #1280
DzastaW
Zadomowienie

Ja z tym ustępowanie miejsca mam akurat jak na złość, bo gdy dobrze się czuje to każdy chce Mi ustąpić, a gdy czuje się źle to nikt nie chce =/ a Ja sama nie spytam czy mogłabym usiąść. Wczoraj jak jechałam metrem do fryzjera, to miejsca ustąpił Mi jakiś starszy facet, to wszystkie kobiety patrzyły się na Mnie zabójczym wzrokiem. A jak wracałam to odrazu jak weszłam to pare osób czy chciałabym usiąść i dopytywali się czy napewno gdy odmawiałam =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:17   #1281
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam Was kochane!
Byłam na badaniach i niestety obciążenie glukozą mam ciut za wysokie, bo 104 (a norma na wynikach do 100, choć w necie podają, że do 120 nie ma się czym martwić).
I słabiutka morfologia, stanowczo za mało erytrocytów i hematokrytu a za dużo leukocytów, granulocytów i jeszcze czegoś jednego. Trochę się podlamałam, bo zawsze moje wyniki były zabójczo dobre (nawet w ciążach), a teraz tak kiepściutko. Zobaczymy co powie gin, natomiast ukochany małż chcąc mnie pocieszyć stwierdził: starość nie radość
witam jak miło że wpadłaś

to nie starość to ciąża i na pewno zgrabniutka jesteś

co do wyników to ja na tym wszytkim się nie znam, mam żelazo do łykania, magnez, potas i witaminki

Stary 2011-06-29, 12:23   #1282
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Moonik-mój pracuje troszke dłużej, bo 6 lat,jakos sie przyzwyczaiłam.Wole to niż gdyby jeździł tirem po całej Europie..brr wtedy to bym osiwiała

uciekam sprzatać, a za godzinke na małe zakupy dzisiaj mój TŻ ma imieniny, więc małą niespodzianke zrobie mu na wieczór..
w sumie z dwojga złego też wolę, że jeździ po Polsce też powinnam przywyknąć i przyzwyczaić się i na pewno jest dużo lepiej niż jak zaczął pracować, ale i tak jak się dłużej nie odzywa albo ja zadzwonię i ma wyłączony telefon(a ni daj boże oba) od razu mam czarne myśli

a Twój to Piotr czy Paweł? Bo mój Piotrek i też dziś imieninuje

wszystkiego naj dla córeczki

Spray ja bym się poryczała tak jak Ty A to tak tymczasowo czy stała zmiana pracy?

Sharifa ja dziś popołudniu odbieram wyniki i też myślę co mi tam wyszło, tym bardziej, ze żadnych witamin nie biorę od ponad 2miesięcy

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:23   #1283
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
co szykujesz za niespodziankę dla Tż? i wszystkiego naj dla członków rodziny
Cytat:
Witam Was kochane!
Wakacje się zaczęły, córcie w domu i tak jak przypuszczałam dostać się do komputera graniczy z cudem, tyle chętnych. Teraz mam trochę czasu, bo wysłałam małe do sklepu. Wyobraźcie sobie, biorę się za gotowanie żurku, a jego ani śladu. Kupowałam wczoraj butelkę, zapłaciłam na 100%, jeszcze pytałam sprzedawczyni co jest świeższe żur, czy barszcz, po czym wyszłam ze sklepu a żur zapewne został na ladzie. Taka ciężarna gapa ze mnie. Jak sobie ekspedientka skojarzy, to da córkom żurek, a jak nie, to mają kupić jeszcze raz, bo rosół już się gotuje.
hej zapracowana mamuśko no to dużo się u Ciebie dzieje wpadaj częściej choć na chwilkę
za sprrzedaż samochodu i plany kupna nowego a wyniki czemu takie kiepskie? poczekaj aż pojdziesz do ginka na pewno coś zaradzi co do wyglądu to każda inaczej wygląda i nie ma się co przejmować gadaniem innych

A muszę Wam powiedzieć, że mój mężuś strasznie się emocjonuje kupne wózka, codziennie przegląda neta w poszukiwaniu czegoś lepszego, jakiejś okazjia wczoraj to stwierdził, że kupno wózka jest dla niego ważniejsze niż kupno samochodua na punkcie auta też miał fisia kochany ten mój mężuś, że tak się tym przejmuje

dobra zmykam się trochę poopalać bo u nas przepiękna pogoda

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-06-29, 12:25   #1284
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
no to może faktycznie coś nie tak z tym glukometrem
Polecam przed badaniem umyć ręce w gorącej wodzie - krew poleci jeszcze po badaniu
Nie przejmuj się tym tak bardzo

Cotka właśnie nie Teraz już nie chcę nic innego niż mojego małego chłopaczka

Spray a to nie na zawsze tylko na jakiś czas?

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:26   #1285
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
nie mów, że ból stóp to też ciążowa dolegliwość?
mnie tak właśnie bolą, nawet jak wstaję rano. Czasem to chodzę jak kaleka bo utykam :/
Kurczę, a już myślałam, że tylko ja tam mam z tymi stopami też czasem chodzę jak połamana i kuleję W życiu mnie tyle czasu nogi nie bolały, ale cóż im widać też ciężko dźwigać tyle nadprogramowych kg
Cytat:
Z tym cellulitem to i u mnie jakaś katastrofa normalnie... Nie mam rozstępów o dziwo, ale cellulit robi mi się nawet na ramionach...

Cytat:
Hej mamuśki
za wizytę!
Cytat:
Nie martw się Kochana - ginka na pewno coś poradzi

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:35   #1286
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znów mam wstręt do mięsa przedwczoraj zrobiłam mielone, to synek na obiad zjadł a resztę dałam wczoraj psu
a ja mam na odwrót- muszę mieć mięso na obiad, wędlinę na kanapce inaczej się czuję nienajedzona

Cytat:
trzymam

Cytat:
Witam Was kochane!
witaj zakręcona ciężarna zgubo z żurku się pośmiałam ale tylko troszkę bo sama takie rzeczy odwalam
z wynikami poczekaj do wizyty u gina niech on się wypowie może wcale nie jest tak źle jak myślisz

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:35   #1287
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Powitać mamusie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie czy którąś z Was bolą stopy?
trochę niestety tak wieczorem czasem smaruje końską maścią, to trochę przechodzi

martunia_199 a jaki dostałaś ten glukometr?? Ja na początku kupiłam w aptece i miałam ten sam problem co Ty, dziwne wyniki, problem z pobraniem, więc poszłam do poradni diabetologicznej i dostałam super nowy sprzęt -> szybko i bezboleśnie nakłuwa, wynik w 8 sek. Tobie też radzę się tam udać I na Twoim miejscu mierzyłabym co 1h - mi w poradni niby też kazali co 2h (a jestem z poznańskiego - któraś pisała, że mamy lżejsze normy więc potwierdzam, że to raczej prawda), ale prawda jest taka, że u ciężarnych cukier po godzinie powinien być do 120 i tego się trzymam. Po 2h to na pewno będzie niżej. Co do Twojego wyniku na czczo to chyba coś nie hallo - stanowczo za dużo

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja to wykorzystuję jedynie w kościele wobec starych bab Bo przychodzę trochę wcześniej żeby sobie spokojnie usiąść a takie baby przychodzą razem z księdzem i potem stoi taka i się gapi Ale ja to mam gdzieś
otóż to! maskara, jak my na starość takie będziemy to

Cytat:
a cycki maleństwa takie
eee u mnie tez niby nie urosły, a rozstępy są

Cytat:
Hej mamuśki
nie marudaj, w ciąży jesteś, trzeba tyć a ile kg masz na plusie i który tc?

Cytat:

najlepsze życzenia dla męża i córki śliczna ta Twoja mała i Ty bardzo młodo wyglądasz, serio serio

Sharifa przede wszystkim włącz pozytywne myślenie

Caltea; witaj kochana
Jak po zakończeniu roku? Pewnie pękałaś z dumy
Brzuszkiem się nic nie przejmuj, masz śliczny, widziałam i wiem co mówię a tak z ciekawości - ile masz w obwodzie??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:45   #1288
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Tak też można ja mam pokrojone owoce i jak wyleję ciasto na patelnię to kładę na nim owoce i zalewam znów ciastem.

Cytat:
Hej mamuśki
3mam mocno kciuki, z tą wagą nie będzie tak źle

Cytat:
U mnie też

Cytat:
to się naoglądałaś dzieciaczków fajnie ja też jestem trochę przerażona jak takiego małego szkraba wziąć na ręce, a co dopiero wykąpać, ale na pewno damy radę Ty tymbardziej bo masz już doświadczenie
Ale mój Filip jakiś DUUUŻY był w porównaniu z tą małą kruszynką, było co złapać No ale damy radę przy Filipie też się początkowo bałam

KOPNIACZKI AMELECZKI
Stary 2011-06-29, 12:48   #1289
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
nic Ci nie zostanie, dziedzię wszytko z Ciebie z mlekiem wyssie, zobaczysz
oj mam nadzieje, ale jak o tym myśle to odrazu się boje, że pokarmu mieć nie będę a takbym chciała

a dziś uderzam do szkoły rodzenia, temacik nauka kąpieli szkoda tylko, że mój małż sie spóźni, bo położne co ucza sa za tym by facetów szkolić - są zdania, że na poczatku mężczyźni powinni kąpać
ja też za tym jestem, całe szczęście mój tż się ze mną zgadza
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:51   #1290
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki

Cytat:
Natka- ..no bo takie babcie w kościele to beszczelne są i mi takich nie szkoda :P

Mi też nie
Wszystkiego naj dla córci i męża

Cytat:

Fajnie że zajrzałaś
Ee obciążenie glukozą jest do 140 norma czyli wynik prawidłowy
Jaka starość? My zawsze będziemy piękne i młode

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości