|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Natka, to ty chyba bardzo chcesz tą dziewczynkę
![]() Kurde facet wycenił zrobienie klitkowej łazienki na 1600- więc podziękowaliśmy. Nie wiem w ogóle czy jest szansa zrobić to taniej, chyba znowu tato będzie robił |
|
|
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Ja w 1ciąży wyglądałam okropnie
cała tyłam w oczach. Narazie rośnie mi głównie brzusio, biust rozmiarowo jakby nie urósł(?) ale pełniejszy mi się wydaje, bo po 1ciąży mniej jędrny był ale na szczęście nie flaki mam nadzieję, że teraz też się zbytnio nie zepsuje
|
|
|
|
#1263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No! ja bym sie cieszyla nawet z mm wiec wiesz ![]() Cytat:
|
|
|
#1264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia o takich naleśniakach to jeszcze nie słyszałam, ale mam smaka ![]()
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przedwczoraj zrobiłam mielone, to synek na obiad zjadł a resztę dałam wczoraj psu ![]() No oczywiście takich naleśników już nie zawijam można je jeszcze czymś polać, dodać bitej śmietanki ale ja po dzisiejszej glukozie wcale nie mam na to ochoty... |
|
|
|
|
#1266 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
ja robię te owoce w cieście naleśnikowym, ale w formie małych placuszków. do garnka z ciastem wrzucam pokrojone na plasterki jabłka lub banany. nabieram chochlą lub łyżką (jeden plaster i troszkę ciasta) i wylewam na patelnię.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() ja dzisiaj do ginka idę na 18:30, także poproszę o kciuki coś czuję, że dużo na wadze przytyłam![]() Cytat:
![]() Acelinka kochany ten Twój mężuś a ciuszki przesłodkie![]() Cytat:
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaa tam, masz dobra wage kochana
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-06-29 o 12:05 |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
Spray- a na długo takie zmiany, czy tylko chwilkowe?
Natka- ..no bo takie babcie w kościele to beszczelne są i mi takich nie szkoda :P Moonik-mój pracuje troszke dłużej, bo 6 lat,jakos sie przyzwyczaiłam.Wole to niż gdyby jeździł tirem po całej Europie..brr wtedy to bym osiwiała ![]() Martusia- tzrymam kciuki!! Cotka- troszke dużo wyszło, a zapewnie łazienka maluśka? Spray- mnie mój cellulit też przeraża, już teraz rozglądam się za preparatami jakie po urodzeniu będe mogła zacząć stosować.DAMY RADE !!MUSIMY ![]() uciekam sprzatać, a za godzinke na małe zakupy dzisiaj mój TŻ ma imieniny, więc małą niespodzianke zrobie mu na wieczór.. ..i dzisiaj córa ma urodzinki(..6 lat kiedy to zleciało?! ), ale jej impreze robimy w niedziele
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-06-29 o 12:04 |
|
|
|
#1272 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry. Ja dzisiaj w srednim nastroju, odebralam wyniki krwi i
|
|
#1273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie póki co też stopy nie puchną, zdarzyło mi się to raz po weselu (kostek nie było widać ) ale to pewnie od obcasów, bo normalnie rzadko chodzę, a w ciązy to już w ogóle
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-06-29 o 12:07 |
||
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno coś zaradzi! u nas racuchy to z ciasta z drożdżami. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-06-29 o 12:06 |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam robić przepiśnik.
![]() do zobaczenia póżniej! |
|
|
|
#1277 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane!
Wakacje się zaczęły, córcie w domu i tak jak przypuszczałam dostać się do komputera graniczy z cudem , tyle chętnych. Teraz mam trochę czasu, bo wysłałam małe do sklepu. Wyobraźcie sobie, biorę się za gotowanie żurku, a jego ani śladuZaraz Was spróbuję podczytać, ale póki co napiszę co u mnie. Byłam na badaniach i niestety obciążenie glukozą mam ciut za wysokie, bo 104 (a norma na wynikach do 100, choć w necie podają, że do 120 nie ma się czym martwić). I słabiutka morfologia, stanowczo za mało erytrocytów i hematokrytu a za dużo leukocytów, granulocytów i jeszcze czegoś jednego. Trochę się podlamałam, bo zawsze moje wyniki były zabójczo dobre (nawet w ciążach), a teraz tak kiepściutko . Zobaczymy co powie gin, natomiast ukochany małż chcąc mnie pocieszyć stwierdził: starość nie radość ![]() Cytat:
(bardziej na początku ciąży). W poniedziałek stałam w wydziale komunikacji, żeby zgłosić sprzedaż auta (wreszcie kupujemy nowsze i większeCytat:
Kobieta, która kupowała od nas auto dziwiła się jak ja zgrabniutko wyglądam, ale tylko do momentu, gdy się dowiedziała, że to dopiero początek siódmego miesiąca. Myślała, że jestem w 9 ![]() Idę Was troszkę poczytać, przynajmniej dopóki nie dotrze do mnie butla z zakwasem ![]()
|
||
|
|
|
#1278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1279 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miłego odpoczynku ![]() Cytat:
fajnie ja też jestem trochę przerażona jak takiego małego szkraba wziąć na ręce, a co dopiero wykąpać, ale na pewno damy radę Ty tymbardziej bo masz już doświadczenie![]() Cytat:
też skorzystam ale trochę później![]() Cytat:
a na jak długo ta praca w innym mieście? trzeba dać radę kochana![]() Cytat:
głowa do góry kochana, jutro będzie lepiej
|
|
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Ja z tym ustępowanie miejsca mam akurat jak na złość, bo gdy dobrze się czuje to każdy chce Mi ustąpić, a gdy czuje się źle to nikt nie chce =/ a Ja sama nie spytam czy mogłabym usiąść. Wczoraj jak jechałam metrem do fryzjera, to miejsca ustąpił Mi jakiś starszy facet, to wszystkie kobiety patrzyły się na Mnie zabójczym wzrokiem. A jak wracałam to odrazu jak weszłam to pare osób czy chciałabym usiąść i dopytywali się czy napewno gdy odmawiałam =)
|
|
|
|
#1281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie starość to ciąża i na pewno zgrabniutka jesteśco do wyników to ja na tym wszytkim się nie znam, mam żelazo do łykania, magnez, potas i witaminki
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też powinnam przywyknąć i przyzwyczaić się i na pewno jest dużo lepiej niż jak zaczął pracować, ale i tak jak się dłużej nie odzywa albo ja zadzwonię i ma wyłączony telefon(a ni daj boże oba) od razu mam czarne myśli a Twój to Piotr czy Paweł? Bo mój Piotrek i też dziś imieninuje wszystkiego naj dla córeczki Spray ja bym się poryczała tak jak Ty A to tak tymczasowo czy stała zmiana pracy?Sharifa ja dziś popołudniu odbieram wyniki i też myślę co mi tam wyszło, tym bardziej, ze żadnych witamin nie biorę od ponad 2miesięcy
|
|
#1283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wszystkiego naj dla członków rodziny![]() Cytat:
no to dużo się u Ciebie dzieje wpadaj częściej choć na chwilkę za sprrzedaż samochodu i plany kupna nowego a wyniki czemu takie kiepskie? poczekaj aż pojdziesz do ginka na pewno coś zaradzi co do wyglądu to każda inaczej wygląda i nie ma się co przejmować gadaniem innychA muszę Wam powiedzieć, że mój mężuś strasznie się emocjonuje kupne wózka, codziennie przegląda neta w poszukiwaniu czegoś lepszego, jakiejś okazji a wczoraj to stwierdził, że kupno wózka jest dla niego ważniejsze niż kupno samochodu a na punkcie auta też miał fisia kochany ten mój mężuś, że tak się tym przejmuje![]() dobra zmykam się trochę poopalać bo u nas przepiękna pogoda
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam przed badaniem umyć ręce w gorącej wodzie - krew poleci jeszcze po badaniu ![]() Nie przejmuj się tym tak bardzo Cotka właśnie nie Teraz już nie chcę nic innego niż mojego małego chłopaczka![]() Spray |
|
|
|
|
#1285 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
|
|
#1286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witaj zakręcona ciężarna zgubo ale tylko troszkę bo sama takie rzeczy odwalam ![]() z wynikami poczekaj do wizyty u gina niech on się wypowie
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Powitać mamusie
trochę niestety tak martunia_199 a jaki dostałaś ten glukometr?? Ja na początku kupiłam w aptece i miałam ten sam problem co Ty, dziwne wyniki, problem z pobraniem, więc poszłam do poradni diabetologicznej i dostałam super nowy sprzęt -> szybko i bezboleśnie nakłuwa, wynik w 8 sek. Tobie też radzę się tam udać ![]() Cytat:
![]() eee u mnie tez niby nie urosły, a rozstępy są ![]() Cytat:
Cytat:
Sharifa przede wszystkim włącz pozytywne myślenie Caltea; witaj kochana Jak po zakończeniu roku? Pewnie pękałaś z dumy ![]() Brzuszkiem się nic nie przejmuj, masz śliczny, widziałam i wiem co mówię a tak z ciekawości - ile masz w obwodzie??
|
|||
|
|
|
#1288 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też Cytat:
No ale damy radę przy Filipie też się początkowo bałam
|
|||
|
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a dziś uderzam do szkoły rodzenia, temacik nauka kąpieli ja też za tym jestem, całe szczęście mój tż się ze mną zgadza
|
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkiego naj dla córci i męża Cytat:
Fajnie że zajrzałaś Ee obciążenie glukozą jest do 140 norma ![]() Jaka starość? My zawsze będziemy piękne i młode
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

naprwadę masakra, jakby każdy kg się tam odkładał, a o buzi mojjej okrągłej to juz nie wspomne
i tak sobie myśle, że dopóki brzuch jest to moze być, ale potem jak zjdzie a dupa i reszta zostanie

przedwczoraj zrobiłam mielone, to synek na obiad zjadł a resztę dałam wczoraj psu 

coś czuję, że dużo na wadze przytyłam
aaaa tam, masz dobra wage kochana

(bardziej na początku ciąży). W poniedziałek stałam w wydziale komunikacji, żeby zgłosić sprzedaż auta (wreszcie kupujemy nowsze i większe
w sumie kilogram mniejsza od mojego Filipa - taka mogłaby być moja Amelka
a na jak długo ta praca w innym mieście? trzeba dać radę kochana