|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Cytat:
Sama mam być nauczycielem i nie płaczę, że ile to ja nie zarobię... Cytat:
ale ja z tych sejmowych dyrdymałów, artykułów itd. nie dużo czaję
|
||
|
|
|
#3722 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Poza tym to ja powinnam "dziecko" okreslic w psychologicznym znaczeniu, ale to juz by bylo zboczenie zawodowe!! |
||
|
|
|
#3723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
A ja uwielbiałam. Nauczycielkę też.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie ma lekkiej pracy. Każda jest ciężka. Niestety wiele jest też nauczycieli, którę nienawidzą swojej pracy. Co potem odbija się na uczniach. |
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nauczycieli-nie będę się więcej wypowiadać, mam swoje zdanie na temat tej pracy, poparte latami obserwacji. Sprawdziany nie sprawdzają się same, papiery się same nie wypełniają[a teraz szkoła to same papiery], a na aktualnie nauczyciele pracują dwie godziny w tygodniu przymusowo za darmo. Jak ktoś ma normalną dyrekcję to spoko, może to jakoś łatwiej idzie, nie wiem. Ale jak się trafi na dziwną dyrekcję to życze miłej zabawy. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3728 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam zamiar byc nauczycielka jezyka angielskiego...jeszcze tylko rok
moze sie uda![]() dziewczyny tak sie zastanawiam czy ktoras z WAs myslala o weselu krotszym tzn takim np do 24?? My o takim myslimy, a nastepnego dnia poprawiny.
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdej innej pracy też się napracujesz. Każdy wybiera sobie swoją drogę życiową i swój życiowy kierat. Bo tak na prawdę każdą z nas czeka w życiu niezły zapier***. |
|
|
|
|
#3731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym, żeby udało sie pracowac na etat w szkole, a jednoczesnie na umowę zlecenia tu gdzie teraz pracuję musze chyba już powoli działac w tym kirunku. Fakt, że najbardziej mnie do tego mobilizują wakacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe jakim sposobem? Mama ma 2,5 tys po 30 latach pracy. Zreszta na stronie ministerstwa edukacji są ujawnione zarobki nauczycieli:http://www.bip.men.gov.pl/images/sto...chstawkach.pdf na 3 stronie tego dokumentu jest taka tabelka z zarobkami to są stawki brutto, więc na rękę wyjdzie około 600 zł mniej tak duzo zarabiają nauczyciele ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
|
#3732 |
|
Zadomowienie
|
Jakie hobby??
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Co do sukien slubnych, moj TZ jej nie zobaczy przed slubem, dopiero u mnie w domu. Pamietam jak szwagier zobaczyl siostre w sukni <LOL> az lzy w oczach mial :P Jednak tego przesadu o sukni bede sie trzymac A kupowac nie wiem z kim bede, zawsze sie szczere kolezanki znajda, a moze jakiegos kolege wezme, by meskim okiem na to rzuci XD |
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
nie, bo tak jak pisała wcześniej FlightlessBird nie przewidujemy poprawin, bo to są za duże koszta. Ale nie spotkałam się z weselami do 24 jeszcze nigdy
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubie takie rzeczy, ale musza mi tez do gustu przypasc ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
![]() Linaewen jak dla mnie masz trochę dziwne i sprzeczne poglądy. Przedtem najechałaś na mnie, że czego wymagam jak nie tysiąca złotych, bo przecież to dobre pieniądze, adekwatne, bo przecież brak doświadczenia itd. Pisałaś, że ty w laboratorium będziesz zarabiać tysiąc złotych. Teraz piszesz, że zarobki nauczyciela są bardzo niskie i że nie warto. Jedno przeczy drugiemu jak dla mnie. Sama powiem, że nauczycielem nie chciałabym być, ewentualnie przedszkolanką, ale nie na tyle aby pójść w tym kierunku. |
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
UFF!! W koncu Was nadrobilam, w sumie trzy ostatnie strony, to wiekszosc moje wypowiedzi
Hurra!! Nie pisac tyle, bo bedzie :rozga:
|
|
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mia8544 Czas edycji: 2011-06-29 o 12:54 |
|
|
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie warto sie negatynie nastawiac - badz dobrej mysli
|
|
|
|
|
#3739 |
|
Wtajemniczenie
|
mia8544 Wszystko będzie dobrze z mamą Twojego TŻ
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę ten esej i piszę... 1 strona jest, jeszcze 2
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Wtajemniczenie
|
martuha20 Widzę jakieś postępy. Myślę, że powinnaś to docenić. Wiesz zazdroszczę Ci takiego zaproszenia od teściowej.
|
|
|
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
Angel no jak zaczęłaś nadrabiać to się rozpisałaś
![]() A ja tam bym chciałabyć nauczycielką (niestety wybrałam inny zawód ale jest ok) i nie ważne, że mają sterty papierów do wypełniania, dwie godziny w tyg. pracują za free (często są to kółka na które i tak nie przychodzi nikt i wtedy mają czas na spr. pracy klasowych etc.) wiem moja ciotka jest nauczycielem z 25 lednim stażem pracy. Zarabia coś koło trzech tysięcy. I dla MNIE TO LEPSZE NIŻ pracowanie w sklepie (nawet na kierowniczym stanowisku) dźwiganie kilogramów produktów, męczenie się z klientami. za 1500zł... Angel ja właśnie też bawię się w takie pierdoły robię ręczne bombki, jajka bukiety cukierkowe, zaproszenia, księgi pamiątkowe, ale na all nie wystawiam co robię to rozchodzi się po znajomych i moja Mama "rozporwadza" po koleżankach.A ja zaraz z TŻ wybieramy się do parku pokorzystać z tych chwilowych promieni słonecznych bo od jutra znów ma być brzydko;(
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
Moja mam pracuje w przedszkolu i na jej 5 h pracy i tego co robi, to zarabia niezle i jak wspomnialam 5 h dziennie
![]() Poza tym etat nauczyciela 18 h, jak dasz rade to i polotra, dwa pociagniesz, o ile masz gdzie. Ja myslalam o pracy w przedszkolu, albo klasach I-III, ale mam teraz swoja prace i swoj zawod, wiec na razie nie ma takiej opcji I wiem, ze poczatki nie sa takie rozowe :P
Edytowane przez NAUGHTYxANGEL Czas edycji: 2011-06-29 o 13:00 |
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jestem dziwna, ale mam zamiar zarabiać nieco więcej niż 3000, może nie na początku zawodowej kariery, ale w wieku 40-45 lat już bym chciała jakoś porządnie zarabiać. A im wczesniej tym lepiej. Może jestem przyzwyczajona do wyższego standardu życia, nie wiem. Ale w tej chwili pensja mojej mamy starcza ledwo na ratę kredytu. To nie są dobre zarobki.
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie ambitniejsza praca bylaby nauka dzieci, niz rozkladanie towaru w supermarkecie Ale co kto lubi Fakt, pracy duzo sie ma, ale na koniec roku tez odpowiednio Ci za to dziekuja, rodzice i ucznowie ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
I wcale nie mialam zamiaru na Ciebie najezdzac, sama sobie chyba cos dopowiedzilas, bo ja wyrazilam to jako porownanie |
||
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wątpię, że którakolwiek z Nas chce zarabiać ok. 1500zł. Czy Ty rozumiesz, że to nie zawsze od Nas zależy jaką będziemy mieli pracę? Czy znowu zaczniesz opowiadać tą swoją gadkę o tym jak Twój TŻ doszedł do kierowniczego stanowiska swoją ciężką pracą? i że wszystko się da...
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-29 o 13:14 |
||
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Kto mi cos wytlumaczy, bo nie mam mamy od reka Wiec, np.: a) Ukonczylam pedagogike wczesnoszkolna w Kolegium Nauczycielskim i dyplom licencjata mam z filii np. UW, a przygotowanie pedagogiczne z Kolegium Nauczycielskiego, to ile zarabiam?? b) Ukonczylam magistra z pedagogiki wczesnoszkolnej na UW o specjalnosci nauczycielskiej, wiec jestem podciagnieta pod przygotowanie pedagogiczne, czy tez nie?? |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

ale ja z tych sejmowych dyrdymałów, artykułów itd. nie dużo czaję

Zgadzam sie 

a co jej się odmieniło? Może to jakiś podstępny plan? Albo Tż z nią rozmawiał?

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

musze chyba już powoli działac w tym kirunku. Fakt, że najbardziej mnie do tego mobilizują wakacje