Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 10:53   #2401
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cześć mamusie i brzuszki...

Nie pisałam za dużo ostatnio bo odpoczywaliśmy. W końcu udało mi się pokonać wirusa opryszczki Dziś czuję się już o niebo lepiej.

Pisałyście o pępku. Mój jeszcze nadal na swoim miejscu.

Co do mebelków to się zdecydowaliśmy na meble z meblika. Chcemy dla córeczki zrobić cały pokoik co ma aż 17 metrów kw, także kupimy cały zestaw. Meble są dość drogie, ale mają tyle zabezpieczeń pod dzieci, że namówiliśmy dziadków i się dorzucają. Także będziemy je brać.

Zdecydowaliśmy się na róże czerwoną, bo w takim kolorze bedzie w pokoju również sofa. Poniżej link z różowymi różami. Czerwone są z najnowszej kolekcji, ale nie mam pojęcia dlaczego nie ma jej na stronie internetowej
http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/74/roza-roz/

Troszkę mi lepiej, także idę troszkę popięlegnować moje kwiatki na tarasie
Miłego dnia mamusie

A ... goldika .. gratuluję synka

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:59   #2402
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nagranie trwa 7minut ale to nie bylo polowkowe, polowkowe mam jutro u mojego gina. To bylo dla przyjemnosci Tz'ta.

Aga mi jakby odciac 8kg to byl nie wygladala w polowie tak dobrze jak Ty

A to nie lepiej być na tym połówkowym razem bo to w sumie chyba na to samo wyjdzie bo tez włączy na to 3 D

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
tez juz mojej bym nie zobaczyla bo jestem w uk. ale mam 8mm od ujscia lozysko i jestem do obserwacji.ma któras z was tak ulozone lozysko? bo teraz to boje sie przytulanek z tz bo bym nie wybaczyla sobie gdyby sie stalo cos

No ja słyszałam od Mojego gina że to nie jest dobrze ale jak jesteś pod kontrolą to nie martw sie i będzie wszystko ok. A przytalankami sie nacieszysz po ciązy

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!

Właśnie szykuję się do wyjazdu na USG 3D... Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo malutki stresik mam. Jak wrócę to naskrobię jak było.

Te zdjęcia według mnie są rzeczywiście takie niezbyt przyjemne no ale może na swojego dzieciaczka się patrzy inaczej.

Papap!!

Kciukaski zaciścięte

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ja sie waze codziennie rano, kilku tygodni niewiedzy bym chyba nie przezyla w ogole mam wrazenie ze jak sie nie waze to szybciej tyje

Mam tak samo jak Ty z tym ważeniem

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:04   #2403
goldika
Zakorzenienie

Kasik ciesze sie, ze opryszczka pokonana i dzieki za gratki
sliczne te mebelki z roza. Troche nie wiem jak urzadzic pokoik chlopca, zawsze urzadzalam sobie w stylu dziewczecym/kobiecym

Myszeczko pewnie i lepiej ale tak jak pisalam Tz uparl sie, ze chce osobne 3D to sie zgodzilam jakbym sie nie zgodzila to byloby mu przykro. On w ogole przezywa, ze ja mam lepiej bo cuzje dziecko, nosze je w sobie. A on jedynie moze poogladac wiec chociaz to chcial sobie dodatkowo zasponsorowac.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:05   #2404
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Goldika, ja bym poszukała czegoś w jednym kolorze skoro już wybierasz łóżeczko-tapczanik i będzie służyło dłużej. sama myślałam nad białym, ale te białe łóżeczka bardziej dla dziewczynek widziałam. Zastanawiam się też jak jest z użytkowaniem białych mebli od strony praktycznej (później czekolada, malunku kredkowe). Także chwilowo myślimy o kolorze sosna. A jakie ściany w pokoiku?

Do Mamuś doświadczonych- czy warto szykować pokój dla Dzieciaczka czy spało z Wami w sypialni w łóżeczku?

ELF My pokój małej zrobiliśmy dopiero po roczku bo tak spała z nami wolałam ją miec na oku niż sie zamartwiać a żadnym niania a ni innym cudom ja nie ufam także każdy robi jak uważa, ale Moje zdanie juz znasz

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-29, 11:08   #2405
goldika
Zakorzenienie

Aaa odnosnie tesciowych (widzialam ze ostatnio sie o tym rozpisalyscie i wiele z Was ma fajnych tesciow, ja na moich nie narzekam, wspolczuje tylko mojemu Tz tesciowej).
Ale przed chwila matka znow przypomniala mi jaka potrafi byc upierdliwa.
Krzyczy do mnie z kuchni: POMALUJESZ MI PAZNOKCIE??
ja- tak. Teraz?
Ona- moze byc pozniej
ja -ok
nagle slysze tupanie obcasow
ja- jedziesz juz?
ona-no jade
ja- a paznokcie
Ona- nie bede Ci sie prosic
ja- chcialam zebym potem Ci pomalowala
ona - .... jak sie ruszysz to jeszcze zdarzysz mi pomalowac
Cholera czy mi sie wydaje czy ona mi laske zrobila, ze ofiarowala mi swoje pazury do pomalowania?
Stary 2011-06-29, 11:09   #2406
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
ale super naklejka to jest do naklejenia czy pomalowania? Lepsza jest do pomalowania, moja sis kupiła naklejaną i po jakimś czasie jej zaczęła się odklejać.
A literki bardzo proszę http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
Ja się z tym nie zgodzę że lepsze są do pomalowania bo Ja mam u Julii w pokoju naklepjki po 2 zł i się trzymają że sama jestem zaskoczona a mamy je już 2 rok takze chyba zależy od naklejki

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
A propo wczoraj wieczorem oglądałam film dokumentalny o wyborach małej miss w Stanach byłam przerażona co rodzice robią z tymi dziewczynkami - 8 lat - tipsy, farbowanie włosów, samoopalacz, pełny make up, biżu, depilacja brwi - byłam przerażona no i oczywiście odpowiednia waga, bo małej miss nie wypada być ,,dorodnym" dzieckiem.

Goldi gratuluje synka ja też bym chciała chłopczyka

Aga szybko zrzucisz, widocznie tego Ci potrzeba ale jak bardzo chcesz to baty możesz dostać

Ja też nie będę robić 3D wcale nie uważam tych zdjęć za urocze, tak jak piszecie bardziej przerażające, 2D w zupełności mi wystarczy, zresztą najważniejsze żeby dzidzi była zdrowa
A co do tej lekarki i jej tekstu o kłapouchym to dla mnie bez sensu wypaliła

My tez z Tż mamy zakaz seksiku, choć czasami się zdarzy, ale bardzo spokojny a patent ze skarpetą zaje. bisty

muffinka
wszystko będzie super, zobaczysz. trzymam kciuki

Mi inne kolory by nie przeszkadzały, ewentualnie możesz wysłać maila do tego sprzedawcy łóżeczka i zapytać się czy nie można go dostać w innym, jaśniejszym kolorze.

Dziewczyny a ja mam ostatnio jazdę na krówki to chyba jedyna słodycz za którą teraz przepadam staram się ograniczać i jem tylko 4 dziennie

Od wczoraj chodze trochę zmartwiona bo nie czuję smyranka i bąbelków od niuni i zastanawiam się czy wszystko ok, myślałam że te odczucia będą się nasilać a tu nic ale brzuszek się rusza w rytm serduszka więc może jest teraz mniej aktywne?

Mam tak samo jak Ty. Brzuszek Mnie tylko podtrzymuje na duchu z tymi ruchami.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-06-29, 11:16   #2407
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Marejta swietne te mebelki!!! tylko cen nie widze pewnie sa bardzo drogie. Podoba mi sie zestaw PANDA.
No włąśnie cen nie ma, ale ja chce zadzwonić do nich jak już będe zdecydowana i się dowiedzieć, bo znalazłam na stronie przedstawiciela i faktycznie troche kosztują, http://www.hokus-pokus.net.pl/index....&cid=2&scid=37 zobaczymy jak to będzie jak nie to podobają mi się też takie mebelki, a jest właśnie cały zestaw
http://allegro.pl/piekny-zestaw-mebl...680521105.html
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...683890935.html
http://allegro.pl/4b-piekny-zestaw-m...682248253.html
http://allegro.pl/4b-zestaw-mebli-kl...691795415.html

Te tak na szybko wyszukałam, ale ja będę sie decydowała na zestaw no i taki zestaw z szafą i komodą starczy na kilka lat, dopiero jak dziecko będzie szło do szkoły będzie można pomyśleć o czymś innym, tym bardziej, że z łóżeczka można zrobić tapczanik
Kiedyś zakochałam się w takich meblach ale poznając cenę szybko się odkochałam http://www.sklep.for-kids.pl/

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:20   #2408
muffinka90
Zakorzenienie

kkkasikkk mebelki sa swietne, takie urocze i ciesze sie, ze udalo sie w koncu pokonac to pakudztwo wredne

my pokoiku dla malego nie robimy, na poczatku i tak bedzie spal w naszej sypialni w lozeczku, a poza tym mieszkamy w wynajetym mieszkaniu i jak zrobi nam sie za ciasno, to po prostu poszukamy innego.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:33   #2409
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć mamusie i brzuszki...

Nie pisałam za dużo ostatnio bo odpoczywaliśmy. W końcu udało mi się pokonać wirusa opryszczki Dziś czuję się już o niebo lepiej.

Pisałyście o pępku. Mój jeszcze nadal na swoim miejscu.

Co do mebelków to się zdecydowaliśmy na meble z meblika. Chcemy dla córeczki zrobić cały pokoik co ma aż 17 metrów kw, także kupimy cały zestaw. Meble są dość drogie, ale mają tyle zabezpieczeń pod dzieci, że namówiliśmy dziadków i się dorzucają. Także będziemy je brać.

Zdecydowaliśmy się na róże czerwoną, bo w takim kolorze bedzie w pokoju również sofa. Poniżej link z różowymi różami. Czerwone są z najnowszej kolekcji, ale nie mam pojęcia dlaczego nie ma jej na stronie internetowej
http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/74/roza-roz/

Troszkę mi lepiej, także idę troszkę popięlegnować moje kwiatki na tarasie
Miłego dnia mamusie

A ... goldika .. gratuluję synka
Bardzo fajne te mebelki, myślałam, że znam już wszystkie strony z dziecięcymi meblami a tu proszę co za niespodzianka, a masz może cennik ich? Bo bardzo zaciekawiła mnie ta oferta a piszesz że są droższe, ale jakie są mniej więcej ceny?

Cytat:
Aaa odnosnie tesciowych (widzialam ze ostatnio sie o tym rozpisalyscie i wiele z Was ma fajnych tesciow, ja na moich nie narzekam, wspolczuje tylko mojemu Tz tesciowej).
Ale przed chwila matka znow przypomniala mi jaka potrafi byc upierdliwa.
Krzyczy do mnie z kuchni: POMALUJESZ MI PAZNOKCIE??
ja- tak. Teraz?
Ona- moze byc pozniej
ja -ok
nagle slysze tupanie obcasow
ja- jedziesz juz?
ona-no jade
ja- a paznokcie
Ona- nie bede Ci sie prosic
ja- chcialam zebym potem Ci pomalowala
ona - .... jak sie ruszysz to jeszcze zdarzysz mi pomalowac
Cholera czy mi sie wydaje czy ona mi laske zrobila, ze ofiarowala mi swoje pazury do pomalowania?
No to powinnaś się cieszyć że mogłaś mieć taki zaszczyt pomalowania jej paznokci

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-29, 11:37   #2410
elf27
Zadomowienie

Piękne te mebelki, ale ceny troszkę odstraszają.

Dziewczyny mam zupelnie nie-dzidziusiowe pytanie. Jutro spodziewam się robotników na jeden dzień w mieszkaniu. Nie chcą obiadu więc zastanawiam się co im postawić na stoliku. Wystarczy sok, herbata/kawa, kanapki i jakies ciastka?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:44   #2411
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Bardzo fajne te mebelki, myślałam, że znam już wszystkie strony z dziecięcymi meblami a tu proszę co za niespodzianka, a masz może cennik ich? Bo bardzo zaciekawiła mnie ta oferta a piszesz że są droższe, ale jakie są mniej więcej ceny?

No to powinnaś się cieszyć że mogłaś mieć taki zaszczyt pomalowania jej paznokci
Cennik mam ... w katalogu. Zestaw będzie nas z rabatem kosztował ok. 5500 zł.
Komoda 90: 1290 zł
Szafa 90: 1890 zł. Szafa jest super ... wysoka i ma możliwość montowania raz półek raz drążków, wszytsko zależy od predyspozycji ubraniowych dziecka
Skrzynia z imieniem: 550 zł
Regał duży : 133x34x180: 1250 zł
Półka podwójna: 250 zł
Łóżeczko 143x74x94: 1250 zł. Łóżeczko ma fajna funkcję, bo może posłużyć do 4-5 lat, obniża się je i jest łóżko.
Do tego wszystkie meble nie mają ostrych kantów, wszystko ejst opływowe, na łóżeczku jest specjalne gumowe zabezpieczenie na "gryzące" maluchy. Wszystkie szuflady i skrzynie mają spowalniacze przy zamykaniu (chyba z firmy blumm) także paluszków nie można sobie przyczasnąć.
Cena fakt jest z kosmosu. Meble z baggi są o 1300 zł tansze. Ale jak zobaczyliśmy wykończenie jednego i drugiego, to zdecydowaliśmy się na lepsze. Moi rodzice zawsze powtarzali, że lepiej dołożyć i kupić coś porządnego, bo kupisz coś tańszego ... niby się zaoszczędzi, a za 2 lata się wymienia, bo niestety coś się popsuło, albo skrzypi itd. Traci się na tym podwójnie. Rodzice się dorzucają chyba 50/50 także taką kwotę jesteśmy w stanie ponieść.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

Edytowane przez kkkasikkk
Czas edycji: 2011-06-29 o 11:46
kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 11:54   #2412
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Mój pępuszek jest na miejscu ale brzuch ciążowy mały, tylko tłuszczyku sporo, bo mi zawsze wszystko szło w brzuch no i oponka została przez to wydaje się większy ale i tak wszyscy mówią że mam mały.

Dziewczyny jak zaczęłam 19t to już jestem w piątym m-cu ciąży??
Tutaj są podane różne sposoby, ale wychodzi na to, że we wszystkich jestes już w 5tym miesiącu.
http://www.erodzina.com/forum/jak-li...iy-vt1632.html

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
No to biorę to szycie do ręki.
Skorzystam z Twojej wiedzy więc i zapytam o coś. Znalazłam fajny wzrór z misiami, ale kolory nie są pokazane na obrazku tylko opisane numerami. To jest wzór Anchor. Czy korzystasz z tych numerków i jakiejs konwersji na kolory innych firm mulin?

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
sa jakieś"normy"jak się powinno tyc w każdym miesiącu czy trymestrze??
już co prawda dostałaś odpowiedź, ale ja też z innej stronki korzystam:
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4

Cytat:
A ja jestem po USG i znam płeć będzie chłopczyk Olek.
Doktor obejrzal go pod katem toxo i powiedzial ze robale nie tknely w najmniejszym stopniu synka i jest idealny jak na swoj wiek
Tz tak sie cieszyl, ze jak wrocilismy to od razu kliknal na allegro taka kolyske:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1690568816
Gratuluje już tej wiedzy płciowej Ja się nie mogę doczekać

Dziewczyny szalone jesteście, ja wczoraj radę miałam pedagogiczną, a potem ognisko i jak wróciłam i zobaczyłam ile jest do nadrobienia to ręce opadły A dziś druga rada i druga impreza, więc proszę tu się grzecznie zachowywać
Wczoraj po tym grilu wydaje mi się, że poczułam już takie bardziej wyraźne niż do tej pory ruchy. Nawet mąż siedział z okrągłymi jak 5ciozłotówki oczami, jak akurat mu się udało położyć rękę i poczuć Dziś rano też dostałam, jak usiadłam do nadrabiania wątku, więc coś te nasze dzidzie wrażliwe na forum
Stary 2011-06-29, 11:59   #2413
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Szafa 90: 1890 zł. Szafa jest super ... wysoka i ma możliwość montowania raz półek raz drążków, wszytsko zależy od predyspozycji ubraniowych dziecka
Łóżeczko 143x74x94: 1250 zł. Łóżeczko ma fajna funkcję, bo może posłużyć do 4-5 lat, obniża się je i jest łóżko.
Do tego wszystkie meble nie mają ostrych kantów, wszystko ejst opływowe, na łóżeczku jest specjalne gumowe zabezpieczenie na "gryzące" maluchy. Wszystkie szuflady i skrzynie mają spowalniacze przy zamykaniu (chyba z firmy blumm) także paluszków nie można sobie przyczasnąć.
Cena fakt jest z kosmosu. Meble z baggi są o 1300 zł tansze. Ale jak zobaczyliśmy wykończenie jednego i drugiego, to zdecydowaliśmy się na lepsze. Moi rodzice zawsze powtarzali, że lepiej dołożyć i kupić coś porządnego, bo kupisz coś tańszego ... niby się zaoszczędzi, a za 2 lata się wymienia, bo niestety coś się popsuło, albo skrzypi itd. Traci się na tym podwójnie. Rodzice się dorzucają chyba 50/50 także taką kwotę jesteśmy w stanie ponieść.
Właśnie zobaczyłam, że mają dwa sklepy u mnie a jeden jest dosłownie kilka metrów od mojego gina więc przy następnej wizycie po prostu wejdę tam i zobaczę jak one wyglądają na żywo ja jestem tego samego zdania, że lepiej trochę dołożyć niż potem żałować

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-29, 12:20   #2414
goldika
Zakorzenienie

kurcze 5500 to strasznie duzo jak dla nas. Chyba jednak kupimy jakies zwykle meble

wlasnie sie wykapalam, zrobilam pedicure i manicure, skosilam odrasajace wloski na nogach teraz gin moze mnie ogladac

Muffinko Ty pewnie juz powoli w drodze na usg

Truskafko czekamy na wiesci z Twojej wizyty

Anka chyba nam niezle zabalowala nad tym jeziorem bo dawno jej tutaj nie widzialam
Stary 2011-06-29, 12:28   #2415
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja przy Julii przytyłam 20 kg w + rzucenie tabletek anty 5 kg także dużo. zrzuciłam wszystko ale musiałam sie wziaść za siebie i dopiero także około roku trwało to. Teraz jestem w 18 tygodniu i na plusie mam 3,5 kg ( szkoda że nie daja nam kart ciązy bo bym wiedziała ile tyłam a tak to nie pamiętam )

ja tam soja karte mam ... i nie daje nikomu :P :P :P

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Mola gratuluje :brawo:

Tigresa swietne zakupy!!! i za takie pieniadze

A ja jestem po USG i znam płeć będzie chłopczyk Olek.
Doktor obejrzal go pod katem toxo i powiedzial ze robale nie tknely w najmniejszym stopniu synka i jest idealny jak na swoj wiek
Tz tak sie cieszyl, ze jak wrocilismy to od razu kliknal na allegro taka kolyske:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1690568816

Co do pepkow moj siedzi grzecznie w srodku.

gratuluje Chlopaka

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:55   #2416
marejta
Zadomowienie

Dziewczyny widziałyście to: http://www.wozki-dla-dzieci.com/taga...i-rower-2-w-1/
Co wy o tym sądzicie

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-29, 13:00   #2417
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście to: http://www.wozki-dla-dzieci.com/taga...i-rower-2-w-1/
Co wy o tym sądzicie
ja bym sie balam wozic dziecko takim czyms ale ja nie wyobrazam sobie w ogole np wozic kogos na bagazniku w rowerze... mam tak kiepski zmysl rownowagi, ze czasami sama siebie boje sie wozic na czymkolwiek
Stary 2011-06-29, 13:42   #2418
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy... mam na oku juz mebelki i lozeczko. Ale NIESTETY lozko jest w innym kolorze niz mebelki.
Chcemy taka komode:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80159835 i moze szafe z tej serii, a moze dwie takie komody. Jeszcze nie wiemy ale wiemy ze takie.
A lozeczko takie: http://allegro.pl/jake-lozeczko-140x...671058586.html

Czy powinnam jednak szukac czego w takich samych kolorach?
Pokoj Filipcia planowalam od poczatku w kolorach bialo-bezowych. Szafa i komoda byly biale, lozeczko brazowe,ale kupilam biala farbe duluxa do mebli i wyglada ok. Do tego z ikei stoliczek bialy, skosna polka z ikei, bezowe zyrandole (widac na zdjeciu).
Na drugie urodziny dostal nowe lozeckzo-samochod i w tej chwili pokoj mi sie nie podoba, bo wszystko jest z innej bajki, bo komode musialam juz wyniesc- brak miejsca, dokupilismy poleczke na zabawki- taka lipka... Wiec za rok jak bede przenosic moje dzieciaki do wiekszej sypialni, to mam w planach zrobic im znow wszystko w podobnym odcieniu- aby nie wygladalo jak zbiorowisko mebli po rodzinie.
Cytat:
ELF My pokój małej zrobiliśmy dopiero po roczku bo tak spała z nami wolałam ją miec na oku niż sie zamartwiać a żadnym niania a ni innym cudom ja nie ufam także każdy robi jak uważa, ale Moje zdanie juz znasz
Ja tez zrobilam cos okolo 9 miesiaca zycia Filipcia- teraz tez dzidzius bedzie spal u nas jakies 6 miesiecy.
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zupelnie nie-dzidziusiowe pytanie. Jutro spodziewam się robotników na jeden dzień w mieszkaniu. Nie chcą obiadu więc zastanawiam się co im postawić na stoliku. Wystarczy sok, herbata/kawa, kanapki i jakies ciastka?
Moze zrob im jakas salatke do tego jeszcze, np ryzowa z tunczykiem i ananasem.
Cytat:
No cena masakrystycznie wysoka, no ,ale jesli masz mozliwosc finansowe, to czemu by nie. Ja kupowalam mebelki uzywane z ebay'a, bo ceny sklepowe mnie dobijaly. Za biala szafe dalam 7,5 funta . Bialej komody nie udalo mi sie wpierw wygrac ( bo sobie dalam max 10 funtow, a poszla za wiecej), ale cos nie poszlo tak jak trzeba z aukcja, no i sprzdawca do mnie zadzwonil czy nadal ja chce za 10 .Lozeczko kosztowalo nas 25 funtow plus nowy materac okolo 80. Pod spodem wlepie zdjecie czesc pokoju malego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f7980064.jpg (57,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f65941160.jpg (52,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5631.jpg (96,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-06-29, 13:44   #2419
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ja tylko na chwilkę, przeczytałam co tam napisałyście od wczoraj i tylko się przywitam

Goldika gratulacje zdrowego synka
Stary 2011-06-29, 14:04   #2420
marejta
Zadomowienie

Kurcze dziewczyny, jak ja się w pracy dzisiaj nudzę to wy nie piszecie za dużo, a jak nie mam czasu nawet zajrzeć to lecicie z tematem jak szalone

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-06-29, 14:45   #2421
muffinka90
Zakorzenienie

Jestesmy juz po wizycie Moje dziecko jest piekne nie moglam sie na niego napatrzec (nic nie odpadlo dostalam zdjecie siusiaka dla babci, zeby uwierzyla ) wszystko jest idealnie, rosnie jak trzeba, tylko tak sie wierci, ze sie lekarz zapocil jak probowal go zlapac wredota po mamusi ginek pytal, czy on mi zyc daje z tym kopaniem nie wiem tylko ile wazy, bo obwod brzuszka byl niewykonalny do zmierzenia, ale dostalam az 16 fotek. Pare ladniejszych wrzucam.
W ogole to wod 15cm i przejrzyste, pan doktorek nachwalil, waze tylko 54kg czyli 1,5 mi przybylo dopiero.

1. troche ciemne, ale to buzka mlodego, moze dojrzycie.
2. kosci przedramienia
3. zoladek
4. kregoslup
5. wielka glowa, ktora mnie przeraza, bo jeszcze troche urosnie
6. na koniec troche pornografii duzy nie jest, ale ewidentnie jest

Kochanie moje wygania mnie do rodzicow, w sumie on i tak do 18 w pracy, a ja caly dzien sama, ale i tak mi go szkoda zostawiac (jeszcze mama mi nagadala, ze na weekend z nim nie zostaje ) no ale jade w koncu. Moj brat i tak jutro wybiera sie do Olsztyna, wiec mnie zabierze przy okazji, tak ze ide zaraz po bilet i jutro o 5.40 wyjazd i 8 godzin w pociagu, moj biedny kregoslup...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1106.jpg (79,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1103.jpg (79,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1101.jpg (95,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1100.jpg (111,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1099.jpg (98,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopie von SAM_1107.jpg (77,0 KB, 57 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:48   #2422
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Kasik mebelki bardzo fajne, tylko przy małym dziecku nie wiem czy warto kupować już takie porządne, bo jednak przy maluchu szybko się niszczą. Co nie zmienia faktu, że są bardzo ładne

Goldika gratuluję chłopca, może ja też się w końcu dowiem co za lokator u mnie mieszka

elf27 kawa, herbata, sok wystarczą, może jakieś ciastko

Truskafko czekamy na wieści, mam nadzieję, że wszystko w porządku

magolina jakby nie liczyć leci Ci piąty miesiąc

muffinka bardzo fotogeniczny Twój mały mężczyzna. Ciesze się, że wszystko dobrze

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:50
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:48   #2423
dygotka8
Zakorzenienie

Ja dopiero wróciłam-ledwo na oczy widze a nogi to chyba mi odpadną tyle się nałaziłam,ale wreszcie mogę odpocząć
nadrobię co napisałyście i może sobie ksuiązki jakiejś poczytam

Goldika
- łóżeczko cudne!!musze linka tż wysłać
a jeśli to łóżeczko przechodzi w łóżko już spore bo 140x70 to super i chyba nie tak strasznie drogo????no chyba,że my pożyczymy łóżeczko to wtedy tapczanik za jakiś czas w Ikei kupimy-ogólnie mebelki dla dziecka to raczej z Ikei i być może będa to sosnowe tylko pomalowane kilka razy lakierem.
basiula19 dziś wydrukowałam dopiero ta ksiązkę

Magolina-kiedyś oglądałam taki program o tych małych miss-szkoda,że ich mamusie są takie niespełnione i muszą te małe córki na wybieg wypuszczać...porażka
Cytat:
A to nie lepiej być na tym połówkowym razem bo to w sumie chyba na to samo wyjdzie bo tez włączy na to 3 D
ja mam zamiar powiedzieć,że nie chcę w 3D widzieć dziecka

Cytat:
Myszeczko pewnie i lepiej ale tak jak pisalam Tz uparl sie, ze chce osobne 3D to sie zgodzilam jakbym sie nie zgodzila to byloby mu przykro. On w ogole przezywa, ze ja mam lepiej bo cuzje dziecko, nosze je w sobie. A on jedynie moze poogladac wiec chociaz to chcial sobie dodatkowo zasponsorowac.
farciara jesteś,że Twó tak mówi...mój nic nie mówi...i czasem mi przykro bo to on bardziej chciał powiększyć rodzinę....
Cytat:
Mam tak samo jak Ty. Brzuszek Mnie tylko podtrzymuje na duchu z tymi ruchami.
a ja juz przestałąm wyglądać na ruchy dziecka,może wreszcie mnie zaskoczy i wreszcie coś poczuję...

Rojku-dzięki za linka musze sobie zapisać gdzieś tą stronkę
właściwie co do mojej wagi to w porównaniu do wagi sprzed ciąży to rzybyło mi tylko 2 kg

kkkasikkk drogie te mebelki-choć śliczne bardzo

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:48   #2424
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Super zdjęcia. No siusiak jest widać ;-) A ja właśnie odebrałam spodnie co na allegro wylicytowałam za 5zł są super naniosłam małe poprawki na tyłku u krawcowej i gitara super

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:50   #2425
goldika
Zakorzenienie

Muffinka gratuluje
mam nadzieje, ze tez dostane dzis kilka fotek. Dawno nie dostalam zadnych od mojego gina
Spac mi sie chce strasznie... jeszcze 1,5godz do wizyty mam. Na szczescie do przychodni mam 5minut pieszo.
Stary 2011-06-29, 14:51   #2426
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Super zdjęcia. No siusiak jest widać ;-) A ja właśnie odebrałam spodnie co na allegro wylicytowałam za 5zł są super naniosłam małe poprawki na tyłku u krawcowej i gitara super
Takie zakupy zawsze cieszę bardzo Oby się dobrze nosiły
Stary 2011-06-29, 14:53   #2427
dygotka8
Zakorzenienie

ggora super synekładniutki
a pokoik bardzo ładny a jeśli uważasz,ze wszystkoz innej bajki to może ściany jakoś inaczej pomalujecie i będzie oki?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:54   #2428
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze dziewczyny, jak ja się w pracy dzisiaj nudzę to wy nie piszecie za dużo, a jak nie mam czasu nawet zajrzeć to lecicie z tematem jak szalone
Akurat dzisiaj mnie to cieszy bo urwanie w pracy

Basiula pytałaś jak książka. Dopiero zaczynam, ale jest napisana prostym, zrozumiałym językiem, lekko się czyta. Co najważniejsze nie nudzi mnie Bo sis dała mi jakiś poradnik, ale w ogóle nie mogę przez niego przebrnąć.

Dzidziuś będzie spał z nami, przynajmniej na początku. Wstawimy łóżeczko do naszej sypialni, a potem sami się przeniesiemy do dużego pokoju. Na pewno będę kupowała łóżeczko z szufladą i z możliwością przerobienia później na tapczanik, nie pamiętam która z Was podała linka, ale właśnie coś w takim stylu http://allegro.pl/jake-lozeczko-140x...671058586.html

Mi osobiście zdjęcia z 3d się podobają, a głównie to że mogę podglądać mojego lokatora i już nie mogę się doczekać połówkowego

Ważę się codziennie rano, przytyłam 1,5 kg (jutro zaczynamy 18 tydzień)

za dzisiejsze wizyty
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:04   #2429
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Takie zakupy zawsze cieszę bardzo Oby się dobrze nosiły
Wieczorkiem TŻ pstryknie mi fotkę to pokaże i spodnie i brzuszek. Dziś jak patrzę na niego to taki jak to zabobon na dziewuszkę mam

A u mnie grzmi i chyba coś popada i dobrze bo duchota straszna. wskoczyłam w sukienkę luźniej i wygodniej

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:10   #2430
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Jestesmy juz po wizycie Moje dziecko jest piekne nie moglam sie na niego napatrzec (nic nie odpadlo dostalam zdjecie siusiaka dla babci, zeby uwierzyla ) wszystko jest idealnie, rosnie jak trzeba, tylko tak sie wierci, ze sie lekarz zapocil jak probowal go zlapac wredota po mamusi ginek pytal, czy on mi zyc daje z tym kopaniem nie wiem tylko ile wazy, bo obwod brzuszka byl niewykonalny do zmierzenia, ale dostalam az 16 fotek. Pare ladniejszych wrzucam.
W ogole to wod 15cm i przejrzyste, pan doktorek nachwalil, waze tylko 54kg czyli 1,5 mi przybylo dopiero.

1. troche ciemne, ale to buzka mlodego, moze dojrzycie.
2. kosci przedramienia
3. zoladek
4. kregoslup
5. wielka glowa, ktora mnie przeraza, bo jeszcze troche urosnie
6. na koniec troche pornografii duzy nie jest, ale ewidentnie jest

Kochanie moje wygania mnie do rodzicow, w sumie on i tak do 18 w pracy, a ja caly dzien sama, ale i tak mi go szkoda zostawiac (jeszcze mama mi nagadala, ze na weekend z nim nie zostaje ) no ale jade w koncu. Moj brat i tak jutro wybiera sie do Olsztyna, wiec mnie zabierze przy okazji, tak ze ide zaraz po bilet i jutro o 5.40 wyjazd i 8 godzin w pociagu, moj biedny kregoslup...
Super ten Twój synuś
No i życzę udanego wypadu do rodziców, mam nadzieję, ze będziesz nas odwiedzać

Dziewczyny chyba coś przeoczyłam o jakich książkach mowa???

Wiktoria 3570, 58 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości