Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 14:48   #2251
Libra2
Zadomowienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. IX

Mi już się "indyjskie" serki przejadły na sam ich widok mam odruch wymiotny, teraz się przerzuciłam na Kalabrię, almette w dwupaku są za coś ok.6,50 (ktoś pytał wcześniej )ale akurat nie moje smaki .Kupiłam ostatnio dressing ziołowy leżały jeszcze jakieś ostatki z gazetki grillowej, zjadłam go z brokułem i tak mi posmakował (choć ma dużo octu w sobie) że odwiedziłam 3 biedronki w jego poszukiwaniu i nigdzie nie ma, ale widzę że w nowej gazetce jest więc mam nadzieja że wróci.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2011-06-29 o 14:50
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:53   #2252
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinię a były chrupiące czy takie gumowate? zaletą (chyba bo się tak nie znam i nie miałam żadnego doświadczenia) jest to że ma dużą moc... no w sumie się zastanawiam bo na dobrą sprawę nie będę tych gofrów robić codziennie ani pewnie nie co tydzień i nie wiem czy jest sens kupować taką za 200zł w tym układzie...

Fajnie te pufy wyglądają i zachwalane ale trochę za drogo jak dla mnie na kaprys a i tak miałabym problem gdzie to postawić więc sobie daruję
trochę gumowate, ale teściówka TAKIE lubi i tak robiła, ale innych w sensie nie gumowych (z innych gofrownic) też nie jadłam, raczej guma wyjdzie a nie budkowe (może to też zależeć od sposobu robienia i samego ciasta, ale jeszcze się z niegumowatymi nie spotkałam). ja nie kupiłam dla siebie, bo czaję się właśnie na wspomniany kombajn, a jak nie to gofrownicę z dezametu, taką konkretną już, ale to jak będzie nadmiar funduszy
Stary 2011-06-29, 15:00   #2253
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domisia1944 Pokaż wiadomość
Jest może wątróbka w Biedronce ?

nie ma

Cytat:
Napisane przez candiess Pokaż wiadomość
Fajne te pufy... A ile one kosztują?
44,99zł

ciastka "Kruszynki" te nowe z orzechami
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:26   #2254
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zip sklad Pokaż wiadomość
ta gazetka to polczenia z gazetka ostatnia-wloskie smaki czy jakos tak, widac, ze im czesc produktow nie zeszla, bo ceny nie zachwycaja, tej Vega Natur tez sie nie oplaca, w Realu placilam 1,69 za Kamis Fit Up.

Ciekawa jestem składu tej Vegety natur.
Domyślam się, że polepszaczy nie ma, ale wkurza mnie to , że dostępne w Polsce mieszanki są kosmicznie drogie i połowę z maleńkiego opakowania stanowią wypełniacze np. sól. Producenci zarabiają na tym krocie. Pomyślcie- jeśli z 20 g opakowania połowa to sól. Do soli nic nie mam, ale wolę dodać sama. Mieszanki ziół czy przypraw to super rzecz, ale zapychanie ich tanimi wypełniaczami to przegięcie i łatwy sposób na naciąganie klienta. Sama kupuję mieszanki 60 g i solę sama.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:29   #2255
Phynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
Wyłącznie "Rok 1984" Orwella.
dokładnie tak ;P

Kupiłam dzis wielki słoik oliwek tych za 6, 99, pomidorki cherry, wieśniaka, serki Zero, musztardę rosyjską z Develey, 2 jogurty 15 % owoców ;-) o smaku mango a drugi ananasowy. I.. dorwałam wreszcie Indię i szczerze mam mieszane uczucia. Niby ok, ale chyba za słodki jak dla mnie. Acz na grahamce z sałatą, papryką i rzodkiewką smakowało już lepiej, bo w samym coś mi przeszkadza. Chyba jednak mogłam wziąć Toskanię.

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 15:51   #2256
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem składu tej Vegety natur.
Domyślam się, że polepszaczy nie ma, ale wkurza mnie to , że dostępne w Polsce mieszanki są kosmicznie drogie i połowę z maleńkiego opakowania stanowią wypełniacze np. sól. Producenci zarabiają na tym krocie. Pomyślcie- jeśli z 20 g opakowania połowa to sól. Do soli nic nie mam, ale wolę dodać sama. Mieszanki ziół czy przypraw to super rzecz, ale zapychanie ich tanimi wypełniaczami to przegięcie i łatwy sposób na naciąganie klienta. Sama kupuję mieszanki 60 g i solę sama.
Składniki: sól, suszone warzywa 30% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, por, papryka, natka pietruszki, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, koper)

Tej zwykłej vegety natur nie polecam (smakowo), ale już te takie pikantne, do grilla, karkówki są na prawdę smaczne i nie znam dokladnego składu, ale na pewno są lepsze od rozpowszechnionych gotowych mieszanek przypraw. Zauwazcie, że ludzie odżywiają się różnie, czasem nadużywają soli, ale żyją i mają się dobrze. Jeden pije dziennie 2 piwa do filmu, drugi wcina wielką pakę chipsow przed tv, a trzeci marnuje życie na obliczanie kalorii i zawartości soli w potrawach. I chyba żaden nie wychodzi na tym dobrze, jeżlei nie zna umiaru. Także bez przesady z tym zdrowiem we wszystkim i w ogóle, sól jest praktycznie wszędzie,ale jeżeli ktoś zna umiar to nie zaszkodzą mu śladowe ilości...
a vegeta natur jest całkiem inna niż te przyprawy fit up, kiedyś zrobiłam piers kurczaka w fit upie i musiałam wyrzucić, bo byla obrzydliwa, w tej vegecie (ja robiłam w pikantnej chyba) wyszła przepyszna, nawet bez tłuszczu jeżeli ktoś jest uczulony na coś tak cennego ..;-)
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:16   #2257
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Składniki: sól, suszone warzywa 30% (marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, por, papryka, natka pietruszki, czosnek), cukier, ekstrakt drożdżowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, koper)

Tej zwykłej vegety natur nie polecam (smakowo), ale już te takie pikantne, do grilla, karkówki są na prawdę smaczne i nie znam dokladnego składu, ale na pewno są lepsze od rozpowszechnionych gotowych mieszanek przypraw. Zauwazcie, że ludzie odżywiają się różnie, czasem nadużywają soli, ale żyją i mają się dobrze. Jeden pije dziennie 2 piwa do filmu, drugi wcina wielką pakę chipsow przed tv, a trzeci marnuje życie na obliczanie kalorii i zawartości soli w potrawach. I chyba żaden nie wychodzi na tym dobrze, jeżlei nie zna umiaru. Także bez przesady z tym zdrowiem we wszystkim i w ogóle, sól jest praktycznie wszędzie,ale jeżeli ktoś zna umiar to nie zaszkodzą mu śladowe ilości...
a vegeta natur jest całkiem inna niż te przyprawy fit up, kiedyś zrobiłam piers kurczaka w fit upie i musiałam wyrzucić, bo byla obrzydliwa, w tej vegecie (ja robiłam w pikantnej chyba) wyszła przepyszna, nawet bez tłuszczu jeżeli ktoś jest uczulony na coś tak cennego ..;-)
Ale wcale nie chodziło mi o kwestie zdrowotne tylko bardziej ekonomiczne. Skoro producent zapycha mieszankę solą (jeśli jest na pierwszym miejscu w składzie to jest jej najwięcej) to zarabia na niej krocie. Licząc że przyprawa zawiera 20 g z czego 10 g to sól, 2 zł to cena mocno wygórowana.A co do poprawiaczy smaku to jednak jest: ekstrakt drożdżowy.
Stary 2011-06-29, 16:28   #2258
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ale wcale nie chodziło mi o kwestie zdrowotne tylko bardziej ekonomiczne. Skoro producent zapycha mieszankę solą (jeśli jest na pierwszym miejscu w składzie to jest jej najwięcej) to zarabia na niej krocie. Licząc że przyprawa zawiera 20 g z czego 10 g to sól, 2 zł to cena mocno wygórowana.A co do poprawiaczy smaku to jednak jest: ekstrakt drożdżowy.
ok,ok, tak tylko nawiązałam do poruszanego tu ostatnio tematu
Pewnie tak, nie znam się na tym, jednak uważam, że bardzo ciężko jest zrobić dobrą, domową mieszankę przypraw. Ekstrakt drożdżowy MOŻE BYĆ tym samym,co glutaminian sodu, ale nie koniecznie jest (czytałam o tym, bo się natknęłam w internecie). W każdym bądź razie chyba nie jest go zbyt dużo, a takie opakowanie starcza na kilka razy.
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:31   #2259
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
dzięki to chyba coś a \la mieszanka wedlowska
proszę bardzo
7573f32a00df3aa23f07f56dc385049758d6ab33_6578f4326d8a4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:31   #2260
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Pokaż wiadomość
dziękuje za opinie o książkach wstawiam zdjęcie pufy, niestety słaba jakość bo coś mi aparat szwankuje:/ na żywo naprawde prezentuje się fajnie i jest wygodne więc polecam
Czym pompowaliście pufy? Kurde, ja sobie filetową kupiłam i leży jak flak od poniedziałku, bo pompka nie dała rady, nie wiem teraz czym, żeby to nie pękło
Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:45   #2261
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
ok,ok, tak tylko nawiązałam do poruszanego tu ostatnio tematu
Pewnie tak, nie znam się na tym, jednak uważam, że bardzo ciężko jest zrobić dobrą, domową mieszankę przypraw. Ekstrakt drożdżowy MOŻE BYĆ tym samym,co glutaminian sodu, ale nie koniecznie jest (czytałam o tym, bo się natknęłam w internecie). W każdym bądź razie chyba nie jest go zbyt dużo, a takie opakowanie starcza na kilka razy.
Ale ja nie piszę o robieniu samemu mieszanek tylko zapychaniu ich solą czyli tanim składnikiem. W żadnym kraju nie widziałam tak drogich mieszanek jak w Polsce. Sama kupuję mieszanki przypraw, ale bez soli. Solę sama. Po prostu to jest tani składnik i producenci robią z Polaków frajerów. Tu nie chodzi o zdrowie, bo soli używam ,ale o to, że bardzo dajemy się kantować płacąc za 10 g mieszanki 2 zl (drugie 10 g to sól).
Stary 2011-06-29, 17:14   #2262
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra112233 Pokaż wiadomość
superrr, czekałam na tą gazetkę polecam te pufy, które są teraz w ofercie, super wygodne i ładnie wyglądają, jutro wstawie obiecane zdjęcie jestem bardzo zadowolona z zakupu, zielony kolor najładniejszy dziewczyny którą z książek z czwartkowej oferty polecacie???? będą takie tytuły:
MIŁOSĆ NAD ROZLEWISKIEM
POWROTY NAD ROZLEWISKIEM
DIABEŁ UBIERA SIĘ U PRADY

ŻONY NA POKAZ
MINARET
APELACJA
ROK 1984
PORTRET NOSI GARNITUR OD GABBANY
ŚWIAT WEDŁUG CLARKSONA
którą z tych książek polecacie????????
zaznaczone są typowo kobiece, lekkie, na wakacje w sam raz

Ambitniejsze no to jak ktoś pisał Rok 1984.

Ja się skusze na Miłość nad rozlewiskiem, bo czytałam 2 poprzednie, a w bibliotece się nie doczekam...

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Polecam Zelmer, wszystkie odkurzacze
tak tak ja mam juz 2 babcia też ma i nikt nie narzeka

kupiłam te biszkopty z oferty śródziemnomorskiej, fajne jest w nich to ze na wierzchu jest jajeczna pianka z cukrem, ale nie są wogóle chrupiące... dużo lepsze są te w kartonowym pudełku ladyfingers pamietacie je jeszcze..

Michałki zostały same białe, leżą od soboty, zniknęły za to wszystkie trufle z wiśniami.

A i suszone pomidory mogły by być ze 2 zł tańsze... Pysznie smakują z serkiem india

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2011-06-29 o 17:32
whenee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:18   #2263
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość

tak tak ja mam juz 2 babcia też ma i nikt nie narzeka
Też mam Zelmera Meteor i jestem bardzo zadowolona, taki mały off top
Stary 2011-06-29, 17:20   #2264
dorota_128
Zadomowienie

Kupiłam Crunchipsy chilli. Jak dla mnie ostre
Widziałam napompowane pufy w sklepie. Szkoda, że słabe kolory są ale i tak może się skuszę.

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:26   #2265
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Kontynuując mały offtop - ja mam Zelmera Elf2 - kupiłam bo mama była b. zadowolona i podzielam jej opinię. Koszt - ok. 170-200 zł, więc niedużo.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:47   #2266
martuska196
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Kontynuując mały offtop - ja mam Zelmera Elf2 - kupiłam bo mama była b. zadowolona i podzielam jej opinię. Koszt - ok. 170-200 zł, więc niedużo.
Też mam ELf'a i nie zamieniłabym go na żaden inny
martuska196 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:56   #2267
negri
Raczkowanie

gazetka spoż. od 4 lipca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04_07_01_b.jpg (20,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04_07_02_b.jpg (24,2 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04_07_03_b.jpg (20,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04_07_04_b.jpg (20,4 KB, 48 załadowań)

negri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:00   #2268
negri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni2451 Pokaż wiadomość
nowa gazetka sałatkowy zawrót głowy
http://gazetka.biedronka.pl/g32,meskie_sprawy.html
fajna nawet, dzięki jutro idę po arbuzy

gaz. od 7 lipca:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 07_07_01_b.jpg (17,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07_07_02_b.jpg (15,9 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07_07_03_b.jpg (20,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07_07_04_b.jpg (31,0 KB, 41 załadowań)

negri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:03   #2269
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez agniesiaa Pokaż wiadomość
Meteor ma moja Mama (kupiła go ze względu na turbo szczotkę, która idealnie radzi sobie z sierścią jej psa beagle )
Ja mam Zelmer XS, maleństwo

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:05   #2270
kwiatuszek160
Zakorzenienie

Dzisiaj kupiłam MICHAŁKI BIAŁE za 3,99zł!!! Choć pod czytnikiem sprawdzałam i pokazywał 4,99zł.

Pani mgr fizjoterapii

kwiatuszek160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:07   #2271
mroowa_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez negri Pokaż wiadomość

gaz. od 7 lipca:
Dzięki Jak wcześnie w tym tygodniu
mroowa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:15   #2272
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ciastka "Kruszynki" te nowe z orzechami
ja kruszynki ( w duzym opakowaniu) nie te "stare" jadłam własnie orzechowe i mi z kolei nie smakowały wole stare ozrechowe

Cytat:
Napisane przez negri Pokaż wiadomość

gaz. od 7 lipca:
dzieki negri za ofertę
te herbatniki to chyba takie mniejsze bedą? tak przynajmniej wygladają

po arbuza też skoczę<jak ostatnio kupiłam ćwiartke tak sama zjadłam taki soczysty był pychota

a zgazetki sałatkowej juz parę rzeczy wpisałam na swoją listę tylk oczy ja je w mojej biedrze znajdę..hehe

Edytowane przez GOśka T.
Czas edycji: 2011-06-29 o 19:17
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:19   #2273
pusunia
Zakorzenienie

dziewczyny w biedronce sa rozne kremy do stóp po 2,50 chyba może wiecie kto je produkuje albo mozecie podać mi kod kreskowy
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:22   #2274
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
dziewczyny w biedronce sa rozne kremy do stóp po 2,50 chyba może wiecie kto je produkuje albo mozecie podać mi kod kreskowy
Zdaje się, że Tołpa

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:24   #2275
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiałam nad tą gofrownicą, ale na allegro można dostać dużo lepsze w podobnej cenie. A ja szczerze mówiąc zaczęłam patrzeć na takie kombajny co mają wymienne te płytki - możesz robić gofry, sandwicze i jest taki zwykły grill, wiec 3 w 1. I moim skromnym zdaniem takie urządzenie się zdecydowanie bardziej opłaca... No i wtedy masz wszystkie płytki wyjmowalne i można je normalnie umyć.
Ja kiedys mialam takie urzadzenie 3 w 1 i bylam bardzo zadowolona zostawilam u mamy jak sie wyprowadzilam bo mam w planach sobie kiedys kupic nowe
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:26   #2276
gorąca_czekolada
Raczkowanie

Dziewczyny dziś w biedronce natknęłam się na książkę Beaty Pawlikowskiej "Blondynka na językach". Czy któraś z Was może ją kupiła i poleca bądź nie?
gorąca_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:44   #2277
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Zdaje się, że Tołpa
aha
dzieki
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:09   #2278
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorąca_czekolada Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś w biedronce natknęłam się na książkę Beaty Pawlikowskiej "Blondynka na językach". Czy któraś z Was może ją kupiła i poleca bądź nie?
ja kupiłam niemiecki, hiszpański i włoski.
mi się bardzo podoba, z każdym z tych języków miałam styczność niewielką ale jednak. jest to coś w rodzaju rozmówek bardziej rozwiniętych z płytą jak poprawnie wymawiać.
mi bardzo odpowiada bo niemieckiego nie planuję się więcej uczyć poza podstawowymi zwrotami, włoskiego uczy sie moj brat i mnie podszkoli a hiszpanskiego sama sie kiedys uczylam i to bedzie dobry wstep do tego zeby wrocic do niego

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:24   #2279
Sale El Sol
Raczkowanie

Polecam kursy Pawlikowskiej. Szybko wpadają w ucho. Ja kupiłam swój hiszpański latynoski w empiku za bodajże 30 zł, więc jeśli macie okazję - kupujcie za 10.

Jutro polecę po Michałki. Tylko jak je połączyć z planem schudnięcia kilku kilogramów?
Sale El Sol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:34   #2280
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sale El Sol Pokaż wiadomość
Polecam kursy Pawlikowskiej. Szybko wpadają w ucho. Ja kupiłam swój hiszpański latynoski w empiku za bodajże 30 zł, więc jeśli macie okazję - kupujcie za 10.

Jutro polecę po Michałki. Tylko jak je połączyć z planem schudnięcia kilku kilogramów?
Ja bym jadła jednego w tygodniu, co Ty na to
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości