|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII
Cytat:
Mokra a może byś spróbowała dać jej zwykłej ciepłej wody się napić???ja robię tak,że jak Zuźka się obudzi chwilę po karmieniu to nawet jej nie podnoszę tylko daję ciepłą wodę lub mleczko na leżąco i ona dalej zasypia ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- KASIEK sam kalafior???a gdzie mięsiwo?
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się rozumie
![]() |
|
|
|
|
#4054 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratki dla Frania! To już naprawdę duży chłopak Ślicznie Cytat:
![]() Ooo gołąbki Może jutro sobie zrobię? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój Ł też wg mnie średnio uczestniczy w przygotowaniach, a jak mu coś na ten temat mówię, to się strasznie oburza... Jedyny temat jaki go zainteresował, to jak zaczęliśmy się zastanawiać nad bazą do fotelika samochodowego - tu siadł do kompa i poczytał ![]() A tak swoją drogą to macie takie coś czy przypinacie fotelik pasami?
|
||||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyliczyłam,że urlop macierzyński kończy mi się 5 września
:brzydal :do pracy rodacy ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- DANIA ja przypinam pasami,ale baze teraz kuuje jechała może 4 razy ![]() wole ją wózkiem transortować,a po marketach nie mam zamiaru jej ciągac wszędzie na nóżkach chodzimy
![]() |
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
My jak na razie sporo jeździmy, wiadomo, że do marketów nie będę dziecka ciągać, podstawowe sklepy mam blisko. Ale musimy się zdecydować na lekarza, co pewnie będzie trochę dalej, na pewno będziemy też jeździć do mojej rodziny, a to już jest dłuższa trasa. Poza tym taka baza pasuje chyba też do większych fotelików, nie tylko tych malutkich.
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4058 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nikt mi nie odpowiedział czy na materac trzeba jakąś matę dodatkowa kupic
|
||
|
|
|
#4059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a niektórzy mają fajnie bo mogą jeść i nie tyją a ja nigdy nie mogłam sobie pozwolić na jedzenie do woli bo od razu tyje ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ja nic nie mam na materacu oprócz prześcieradła
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-29 o 15:35 |
||
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzidzia nie zasiusia takiego materaca? Pielucha, pieluchą ale wypadek moze się zdarzyć?? Dania, ja tez wlasnie myslalam o takiej podkładce. A materacyk maz tez z ikei? |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nawet takie przescieradło własnie z jednej strony ceratkowe ale jakos go nie używam, to nie przepuszcza powietrza a nigdy sie w łóżeczku nie zsikał bo miał papmersa, do wczoraj, bo musiałam iść otworzyć drzwi i włożyłam go do łóżeczka bez pieluchy bo akurat go przebierałam i przychodze a tam mokro a on sie cieszy, skubaniec mały ale nawet nie patrzyłam czy jest plama
|
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, materacyka nie mam jeszcze wcale, te w Ikei wydawały mi się drogie... ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- w sumie najczęściej materace mają zdejmowane pokrowce, które można prać, a nie sądzę żeby dziecko było w stanie przesikać tyle warstw
|
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczegolnie dzisiaj ,nie spala od 7 do 16:30 Ale jesli ma mnie blisko to nie płacze. Czasem jestem trochę uwiązana,ale wiem,że sama z tego wyrosnie jak przyjdzie pora Noszę w pozycji kołyski,kieszonki próbowałam ,ale jakoś młoda nie była zadowolona,poczekam az bedzie bardziej stabilna Z resztą w kołysce wygodnie mi ja karmić ![]() Enis Franek przesłodki ![]() mój TZ nie moze wytrzymać tygodnia w pracy,skraca sobie ile tylko się da Fotka ze spaceru
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-06-29 o 17:53 |
|
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój niestety teraz musi byc w pracy ale wział sobie zaległy urlop w grudniu i styczniu to ponad 2 miesiace był w domku, aż powiem że mialam go czasem dość a teraz tylko na weekendy, no ale mysle że za jakieś 2 tygodnie ja pojade do Gorzowa na dwa miesiace Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-29 o 17:49 |
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas narazie ejst fajnie,TZ pracuje po 3 dni ,ale za chwilę sielanka sie skonczy,bo szykuje sie duze zlecenie z krotkim terminem...
|
|
#4068 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widocznie taka mam przemiane zreszta zawsze tyle ważyłam czemu teraz mialoby byc inaczej![]() Cytat:
kiedys moja lekarka przepisala mi tabletki przez ktore przytylam 5kg ale jak ino przestalam je brac wagla wrocila do normy a cale zycia brac ich nie mozna ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() ojej sto pytan do.... ![]() tak dziecko moze czesto sie budzic jak id zeby bo jest nie spokojne Oli nie ma jeszcze zabkow ale mam nadzieje ze zaraz jakis sie pokaże ![]() Oliwka je w ciagu dnia oprócz mleka oczywiscie, biszkopta jakis przecier owocowy czy warzywny ale tez nie zawsze i czasem kaszke.... sa dni ze je tylko sysusia czasem robie jej cos sama czasem daje sloiczek najczesciej robie jej marchew z ziemniakiem i troszke kuraka dodoam jak mam pietruche czy kalafiora a z wocow brzoskwinia jablko banan gruszka a i czasem zje troszke chlebka z szynka siedzi juz sama ![]() dzis kapala sie ze mna we wannie podlozylam jej recznik i sobie siedziala i ciaplala o wode raczkami ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() moj tż tak samo konczy prace najwczesniej jak sie tylko da byle by byc szybko w domu z Oliwcia
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś lekarka jej przepisała jakieś jogurty i musiała je jeść to coś tam przytyła ale mało fajnie tak kiedy można jeść a się nie tyje zazdraszczam
|
|
|
|
|
#4070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uwierz ze jakby sie dało wzielabym od ciebie 5kg dla siebie Oliwcia wlasnie sie obudzila bo jej sie kupe zachciało a tak to by jeszcze kimała ![]() ide sobie zagrzac ogorkowej mama dzis mi dała ale jest zaj....scie pyszna
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie własnie zrobiłam obiad na jutro, bo jutro musze jechac na uczlenie i nie bede miała czasu gotować a z Frankiem zostaje moja szwagierka, jestem ciekawa jak sobie poradzi i jak Franek to zniesie bo on jej za często nie widzi i nie zostawał jeszcze z nia nigdy sam Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-29 o 18:48 |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie bedzie dobrze Oliwka np bardziej wolo moja bratowa zeby z nia zostac niz babcie ![]() moge ci to moja matke nature pozyczyc
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no mam nadzieje ze sobie poradzi troche się obawiam, coś mi sie wydaje że zamiast skupić sie na egzaminie to bede mysleć o Franku
|
|
|
|
|
#4074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale obys zdała kurcze oli zrobila troszke takiej twrdej kupki steka dalej jakby nie mogla wiecej zrobic
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie już przeszło wysłałam Ci wiadomość na skrzynke |
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
ENIS dasz rade
![]() |
|
|
|
#4077 |
|
Zadomowienie
|
KUPILIŚMY WÓZEK!!!!!!!!
Daliśmy 600zł także drugie tyle jesteśmy do przodu. Bo nowy 1200 kosztował w sklepie.
|
#4078 | ||||
|
Zadomowienie
|
ENIS trzymam i ja kciuki!!! Zdasz na pewno
A Franio da sobie radę ze szwagierką ![]() Właśnie się najadłam rodzynek, migdałów i słonecznika w karmelu Mam nadzieję, że Kubusiowi nie zaszkodzi Jak to miło zjeść coś innego niż wafle ryżowe W sumie już dużo rzeczy wprowadziłam do mojej diety I jak na razie Kubusiowi nic nie było Chyba tą skazę białkową sobie wymyśliłam Cerę na twarzy też już ma śliczną, gładziutką dzięki kremowi Oilatum Soft - polecam No i dużo chyba dało podawanie probiotyku ![]() Dobra biorę się za pakowanie, bo jutro w podróż wyruszamy DORCIA dzięki za zaproszenie To mówisz, że niedaleko Ciebie będę wypoczywać ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() DANIA my dużo jeździmy autem i fotelik montujemy w samochodzie przy pomocy pasów. Bazę pewnie z następnym fotelikiem kupimy. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
dla Frania ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Jaki słodziak ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Zaraz biorę się za ćwiczenia oczywiście powtarzam pierwszy dzień, bo nie dam rady więcej A Ty ćwiczyłaś coś??
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
||||
|
|
|
#4079 |
|
Zadomowienie
|
Kasiek gratuluję nabycia wózka!!
świetna okazja. A jeden fotelik możesz sprzedać ![]() widzę, że dzisiaj forum opanowały mamy ![]() a ja mam rozłożone łóżeczko
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, robie teraz inny projekt a na egzamin zrobiłam jakieś ściągi i coś tam też umiem, więc zobaczymy może coś napiszę
ogólnie pamieciówka już mi do gowy nie wchodzi wogóle, jak sa jakies zadanka czy projekty to jeszcze się naucze, zrobie ale jak juz opisówka to nie umiem sie juz tak skoncentrować, nie wiem czemu ale mam tak do czasu kiedy zaszłam w ciążę a też zauważyłam że dziś udzielają się prawie same mamki nie wiem gdzie te brzuchatki wszytskie się podziały, chyba nie poszły rodzić ![]() kasiek super wózek i no za jaką cenę ![]() Karla wstaw jakieś zdjęcie Kubusia ![]() Justa to może pokaż nam to twoje łóżeczko
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-06-29 o 22:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

:conf used:

Może jutro sobie zrobię? 
:brzydal :

To mówisz, że niedaleko Ciebie będę wypoczywać
05.06.2010