|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
2. Dostaniesz badania na 75 g 3. pewnie pójdzie w ruch glukometr i badanie samodzielne poziomu glukozy 4. Nie panikuj cotka- dziękować za namiary hahah natka uprzedziłaś mnie
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-29 o 19:25 |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
, nawet nie pomyślałam żeby tam zaglądnąć a znalazłam nawet instrukcje kłucia swoim glukometrem teraz już powinno być z górki
|
|
|
|
|
#1383 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wielka pielęgniarka a takie rzeczy mi od razu gada... Zadzwoniła i mówiła - tego nie jedz, tego nie pij... możesz wylądować w szpitalu (albo jeszcze w Poznaniu 100km ode mnie!!! ) jak za wysoki cukier to w śpiączkę można wpaść... i takie tam Zaraz wróci z dyżuru to z nią pogadam
|
|||
|
|
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale napisałaś to samo czyli jak widać Kasiu nie ma się czym tak przejmować |
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Idę kąpać małego. W pon. wizyta więc pewnie gin. zleci mi ponowny test na glukozę 75g. Dobranoc
|
|
|
|
#1386 |
|
Raczkowanie
|
Kasiuleczkakuleczka spokojnie, zobacz ile tu dziewczyn z nietolerancją glukozy (bo to nie cukrzyca!) i jeszcze pewnie kilka dojdzie
(być może ja-za jakiś tydzień się dowiem, a mam złe przeczucia ). Ja tam jestem zdania, że nie ma nic złego co by na dobre nie wyszło - te na dietkach przynajmniej odzwyczają się od słodyczy i będą laski ![]() Co do porodu - ja też chcę mojego TŻ, nie chcę być tam sama. Ktoś mnie musi chornić w razie czego przed wrednymi położnymi, nacięciem krocza i tym podobnymi kiedy ja nie będę w stanie Dziewczynki i poproszę o wieeeeelkie kciuki bo mam jutro obronę!!!! I tak dobrze, że dzisiaj się dowiedziałam, a nie jutro (swoją drogą już mam dość tej uczelni za to zamieszanie ) No i przerażona jestem!!! |
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zamiast mnie wesprzeć wylatuje mi ze szpitalami, śpiączkami... och....
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
wieeeeelkie kciuki!
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Próbowałam nadrobić, ale nie dam rady. Od niedzieli jakoś się średnio czuję, jakby mnie przeziębienie brało
![]() Pojawiam się, żeby zdać relację z dzisiejszej wizyty Nadal nie wyjaśniło się, jakiej płci jest nasze dziecko - siedziało po turecku i zakryło się nogami Waży 1 400 g, wymiarowe nawet lekko ponad stan. Łożysko w dobrym stanie. Jutro zaczynam 30 tydzień Idę czytać dalej, stanęłam na wczoraj ![]() Widziałam, że była mowa o badaniach. Ja znowu dostałam skierowanie na HBS i Wasermana (kiła), choć na początku ciąży miałam je już robione. Na HIV nie miałam nigdy robionego.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:10 |
|
|
|
#1391 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...688907950.html Jest bardzo spokojna, ma pilota, melodyjki, odgłosy natury i bicie serduszka. A poza tym mozna zdjąć karuzelkę i wyświetlać obrazki z pojektora. K. ją baaardzo lubił, ale trochę szybko zaczął łapac zabawki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a mięśnie też ćwiczę jak sobie przypomnę ![]() co do męża na porodówce to ja nie wyobrażam sobie porodu bez tż!gdyby nie on to nie wiem czy połozne dalyby sobie ze mną radę ![]() - nie słuchałam żadnej z nich, musiały mówić Michałowi co mam robić, bo ufałam i słuchałam tylko jego I byłam spokojna ze wszystkiego dopilnuje. Nie mówiąc juz ile mi pomogl fizycznie - pomagał się unosić, kłaść, podawal picie, masował plecy, skakał ze mna na piłce itd. Uważam jak kellysss - porodówka to zupełnie inny świat![]() Cytat:
Lulcia ja mam też często skurcze, ale moze to wcale nie oznacza wcześniejszego porodu co? Edytowane przez lausanne Czas edycji: 2011-06-29 o 19:44 |
|||
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju Agnyska Twoj dzidziuś to niezly agent
Moze jeszcze się go uda podejrzeć przed porodem![]() chyba zaprzyjaźnię sie z rennie... no i moj małz musi nagle wyjechac jutro do Częstochowy ![]()
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
jest fotografem?
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Zakorzenienie
|
kasiuleczkakuleczka faktycznie mama Cię niepotrzebnie nastraszyła, a z tą dietą to wcale nie musi być taka rygorystyczna jeśli się dowiesz jak Twój organizm reaguje - u mnie trwało to jakieś 2 tygodnie, metodą prób i błędów
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Duży dzidziol no i gratulacje 30tc
|
||
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluję udanej wizyty i rozpoczętego 30t
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są !!agnyska milusio, że jesteś i że dzidzia zdrowa ![]() lausanne gdzie byłaś calusi dzień sister? fajna ta karuzela, oglądałam ją i jeszcze podobną też z tej firmy - tropikalny las. A powiedz mi - te zabawki pluszowe nie brudzą sie, nie gromadzą kurzu?? |
|
|
|
|
#1398 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To naprawde Was nie bedzie obchodzilo na porodówce.. ![]() Cytat:
I Co racja to racja - tz na porodówce chroni nas rowniez przed słuzba zdrowia i musi panowac nad tym nad czym my nie jestesmy w stanie ![]() Cytat:
![]() hihA Ty kochana nic sie nie martw bo na pewno nie bedzie tak zle.. Nawet nasze cukierkowe mamy to mowia... ![]() Cytat:
I widac ze cos tajeniczy z niego/niej człowieczek ![]() Cytat:
I tez tym razem bede probowac wszystkiego zeby tylko sobie ulzyc na porodówce... Musimy sie przygotowac |
|||||||
|
|
|
#1399 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ani mi sie ważcie zostawiac mnie sama![]() Cytat:
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
30 tydzień dopiero od jutra Nawet mnie już nieco bawi ta niewiadoma ![]() Agnieszko, gratuluje w pięknym stylu zdobytego tytułu
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:07 |
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Chwale sie ....
To sa ubranka co dostalam od siostry tz..(nie wszystkie) rozmiar 0-3 miesiace...
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś zaczęłam zakupy na all - masakra, ile to wszystko kosztuje!! A tu jeszcze łóżeczko ok. 400, mata edukacyjna ok. 130, karuzela ok. 150, poduszka do karmienia ok. 60, leżaczek bujaczek ok. 200, torba na rzeczy małej na wyjścia ok. 130
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- kamień z serca, że już po tej obronie a jutro jeszcze absolutorium
|
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza sie, tu 200 zl, tam 100 zl tam jeszcze cos i jeszcze cos i sie robi grubo ponad tysiac
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A torba na rzeczy małej to czemu taka droga
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
kelyysss ładne
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałabym taką torbę: http://allegro.pl/abakus-torba-dla-m...691468501.html ... albo coś podobnego. |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

gdzie norma chyba do 140, nie? i co teraz????
uprzedziłaś mnie 

Zaraz wróci z dyżuru to z nią pogadam

(być może ja-za jakiś tydzień się dowiem, a mam złe przeczucia
).
) No i przerażona jestem!!!

Nadal nie wyjaśniło się, jakiej płci jest nasze dziecko - siedziało po turecku i zakryło się nogami
Waży 1 400 g, wymiarowe nawet lekko ponad stan. Łożysko w dobrym stanie. Jutro zaczynam 30 tydzień 
Lulcia ja mam też często skurcze, ale moze to wcale nie oznacza wcześniejszego porodu co?