czy to ma sens :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 21:46   #1
malenka 83
Raczkowanie

GG do malenka 83

czy to ma sens :(

Hej dziewczynki doradzcie co robic , wiem ze juz na paru forach ten temat poruszalam ale nie daje sobie z tym rady , mianowicie chodzi o mojego bylego , byliscie ze soba 3 miesiace , to 3 najwspanialsze miesiace zycia , bylam szczesliwa ale nie umialam tego docenic , zachowywalam sie jak dziecko , wiecznie mialam pretensje ze on nie ma dla mnie czasu , ze musi rodzicom pomagac , w czasie jednej z kłotni wygarnelam mu ze zaluje ze sie z nim przespalam , ogolnie nie dawalam mu odczuc ze jestem z nim szczesliwa , sama sobie nie zdawalam sprawy ze go kocham, az pewnego dnia po jednej z kłotni o brak czasu dla mnie on przyjachal , chcial pogadac na spokojnie ja mu wyskoczylam z tekstem ze nie ma sensu tego ciagnac , on chcial nam dac czas , ja nie , wkoncu on oznajmil mi ze tak naprawde nic do mnie nie czuje od czasu jak mu powiedzilam ze zaluje ze sie z nim przespalam , ja sie poryczlam , probowal mnie przytuliac ale ja go odtracilam, wkoncu odjechal , wtedy uswiadomilam sobie ze go kocham, ze jest tym na ktorego czekalam, probowalam sie z nim skontaktowac , on nie odpowiadal na smsy , wiadomosci na gg , nie chcial ze mna gadac , 3 miesiace łez , potem on po jakis czasie nagle odezwal sie na gg co slychac , gadka szmatka , ale wracac nie chce , napisal ze pamieta kazdy moj dotyk , pocalunek itp po czym znow sie kontakt urwal , dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze mial operacje na oczy , impuls , sluchawka w dlon i zadzwonilam, pierwszy raz od roku gadalismy pol godziny bez wypominania i wracania do przeszlosci , super rozmowa , on sie zapytal czy nie moglibysmy sie spotkac i pogadac , zgodzilam sie , powiedzial ze sie odezwie jak juz ze zdrowiem bedzie oki , od tego momentu cisza, na smas czy spotkanie aktualne odpisal ze sie odezwie jak bedzie juz w pelni zdrowy , 5 dni temu napisalam mu sma jak zdrowie, zero odzewu , na gg ma opis ze jezdzi sobie na skuterze i wraca do zdrowia , ciagle za nim tesknie i sie zastanawiam czy to ma jakis sens gdybym do niego pojechala i go odwiedzila , doradzcie czy to nie przesada , ciagle go kocham i tesknie za nim co robic zapomniec czy walczyc , nie jestesmy prawie rok ze soba
malenka 83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 21:56   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: czy to ma sens :(

Cytat:
wtedy uswiadomilam sobie ze go kocham, ze jest tym na ktorego czekalam,
- nie, wtedy po prostu wymknęła ci się zabawka w postaci żywego człowieka z rąk, którą pomiatałaś.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 21:58   #3
helynka3
Przyczajenie

maleńka, ja bym go sobie odpuściła. Dawałaś jasne sygnały, ze chcesz z powrotem nawiązać z nim kontakt, ale chłopak nie reaguje. Nie ma się co narzucać. Nie ten, to inny. jak się zamykają drzwi, to zawsze można otworzyć okno
helynka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:05   #4
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka 83 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki doradzcie co robic , wiem ze juz na paru forach ten temat poruszalam ale nie daje sobie z tym rady , mianowicie chodzi o mojego bylego , byliscie ze soba 3 miesiace , to 3 najwspanialsze miesiace zycia , bylam szczesliwa ale nie umialam tego docenic , zachowywalam sie jak dziecko , wiecznie mialam pretensje ze on nie ma dla mnie czasu , ze musi rodzicom pomagac , w czasie jednej z kłotni wygarnelam mu ze zaluje ze sie z nim przespalam , ogolnie nie dawalam mu odczuc ze jestem z nim szczesliwa , sama sobie nie zdawalam sprawy ze go kocham, az pewnego dnia po jednej z kłotni o brak czasu dla mnie on przyjachal , chcial pogadac na spokojnie ja mu wyskoczylam z tekstem ze nie ma sensu tego ciagnac , on chcial nam dac czas , ja nie , wkoncu on oznajmil mi ze tak naprawde nic do mnie nie czuje od czasu jak mu powiedzilam ze zaluje ze sie z nim przespalam , ja sie poryczlam , probowal mnie przytuliac ale ja go odtracilam, wkoncu odjechal , wtedy uswiadomilam sobie ze go kocham, ze jest tym na ktorego czekalam, probowalam sie z nim skontaktowac , on nie odpowiadal na smsy , wiadomosci na gg , nie chcial ze mna gadac , 3 miesiace łez , potem on po jakis czasie nagle odezwal sie na gg co slychac , gadka szmatka , ale wracac nie chce , napisal ze pamieta kazdy moj dotyk , pocalunek itp po czym znow sie kontakt urwal , dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze mial operacje na oczy , impuls , sluchawka w dlon i zadzwonilam, pierwszy raz od roku gadalismy pol godziny bez wypominania i wracania do przeszlosci , super rozmowa , on sie zapytal czy nie moglibysmy sie spotkac i pogadac , zgodzilam sie , powiedzial ze sie odezwie jak juz ze zdrowiem bedzie oki , od tego momentu cisza, na smas czy spotkanie aktualne odpisal ze sie odezwie jak bedzie juz w pelni zdrowy , 5 dni temu napisalam mu sma jak zdrowie, zero odzewu , na gg ma opis ze jezdzi sobie na skuterze i wraca do zdrowia , ciagle za nim tesknie i sie zastanawiam czy to ma jakis sens gdybym do niego pojechala i go odwiedzila , doradzcie czy to nie przesada , ciagle go kocham i tesknie za nim co robic zapomniec czy walczyc , nie jestesmy prawie rok ze soba

No cóż, taki wylazł z Ciebie troche pies ogrodnika- w momencie, gdy on powiedział, że nic do Ciebie nie czuje.

Wg mnie zachowywałas i zachowujesz się żałośnie. Daj facetowi spokój i się ogarnij...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:08   #5
malenka 83
Raczkowanie

GG do malenka 83

w tym problem ze nie chce innego , wiem ze popelnilam blad ale kazdy chyba zasluguje na szanse , wiem ze kiedy bylismy razem naprawde mnie kochal , moze gdyby mnie zobaczy jakies uczucia odezwaly by sie w nim , wkoncu on sam zaproponowal to spotaknie , ja na nie nie nalegalam
Stary 2011-06-29, 22:11   #6
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
w tym problem ze nie chce innego , wiem ze popelnilam blad ale kazdy chyba zasluguje na szanse , wiem ze kiedy bylismy razem naprawde mnie kochal , moze gdyby mnie zobaczy jakies uczucia odezwaly by sie w nim , wkoncu on sam zaproponowal to spotaknie , ja na nie nie nalegalam
na jego miejscu ja bym Ci drugiej szansy nie dała.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:12   #7
madana
Zakorzenienie

Miłość nie polega na "zobaczeniu", miłość to nie słowa, to czyny, a całe twoje zachowanie gdy byliście razem przeczyło miłości, teraz masz zachowania psa ogrodnika.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:18   #8
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Byliscie ze soba tylko 3 miesiace. To troche za malo na milosc az po grob.
Dopiero, gdy chlopak Cie zostawil uznalas, ze Ci na nim zalezy. Gdybys naprawde cos do Niego czula to zalezaloby Ci i w trakcie zwiazku.

btw: caly post wydaje mi sie dziecinny i irracjonalny. Mam nadzieje, ze "83" w Twoim nicku to ulubiona liczba a nie rocznik .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:23   #9
Diversification
Rozeznanie

Po pierwsze: na miejscu Twojego byłego nie dawałabym Ci cienia wątpliwości na to, że kiedykolwiek mogłoby między nami coś zaistnieć. Pomiatałaś nim, nie szanowałaś, więc ciesz się, że w ogóle odezwał się do Ciebie.
Po drugie: pojechać możesz, ale tylko w jednym celu: żeby go przeprosić. I nic więcej.
I, wybacz, że to piszę, ale współczuję Twoim przyszłym partnerom. Jeśli nadal masz tak się zachowywać to nie niszcz facetom życia, bo w rzeczywistości nie są takimi świniami za jakich uchodzą.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Diversification jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:27   #10
lala2506
Zakorzenienie

Daj spokój facetowi i przestań bawić się ludźmi
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:30   #11
malenka 83
Raczkowanie

GG do malenka 83

Wiecie co dziewczyny dzieki za super rady , jestescie bardzo mile i umiecie wesprzec , najłatwiej osadzac kogos , zawiodlam sie na was , wiem ze zachowalam sie jak ostatnia szmata , ale nie jestem bez uczuc
Stary 2011-06-29, 22:30   #12
QueenBlair
Wtajemniczenie

Nie wnikając w Twoją postawę...powiem tak :
z jego zachowania wynika,że on nie chce z Tobą być.
Stary 2011-06-29, 22:36   #13
xenacl
Raczkowanie

Pojechać zawsze możesz. Przeproś go za swoje zachowanie. Wyjaśnij mu czemu tak się zachowałaś. Ważne że wiesz że źle zrobiłaś.
xenacl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:39   #14
nurazuki
Zadomowienie

j.w

porostu straciłaś swoja szanse

Bóg stworzył kobietę jako drugą bo uczył sie na błędach... w końcu zaczynał od zera
nurazuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:39   #15
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co dziewczyny dzieki za super rady , jestescie bardzo mile i umiecie wesprzec , najłatwiej osadzac kogos , zawiodlam sie na was , wiem ze zachowalam sie jak ostatnia szmata , ale nie jestem bez uczuc
Nikt nie twierdzi, że jesteś bez uczuć Zachowałaś się tak, a nie inaczej i miałaś gdzieś to, że on też ma swoje uczucia Więc sorry, ale czego oczekujesz? Rady w stylu: "walcz o niego, bo jesteście sobie przeznaczeni?"

Jesteś jak pies ogrodnika I dziwnym trafem Twoje uczucia obudziły się wtedy jak on stwierdził, że przestało mu zależeć. Przestało i on nie chce z Tobą być, więc przyjmij to do wiadomości.
Stary 2011-06-29, 22:51   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nie, nie każdy, a nawet jeśli, to nie u tego samego człowieka.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:55   #17
normalnyFacet
Zakorzenienie

moje 3 ex do tej pory tylek mi truja... bo sie kuzwa opamietaly wtedy kiedy juz pozamiatane bylo...

daj facetowi spokoj tyle Ci powiem... i wez to do serca.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 22:57   #18
Soral
Raczkowanie

Prawie rok to wystarczająco dużo czasu aby zapomnieć raptem 3 miesięczny związek zwłaszcza jak druga osoba odwalała takie cyrki jak Ty. Daj chłopakowi spokój bo dam sobie rękę uciąć, że przejrzał na oczy i nie chce mieć z Tobą żadnego kontaktu mając w pamięci akcje z Twoim udziałem. I nie odbierz tego jako naskakiwanie na Twoją osobę bo to moje subiektywne zdanie na temat jego stosunku do Ciebie.
Nie byłaś dojrzała na związek najwyraźniej bo inaczej rozumiałąbyś, że jak musi pomóc rodzicom to MUSI i nie będzie wtedy na Twoje zawołanie. Zamiast rządać od niego czasu którego nie ma mogłabyś przygotować jego przysmak kiedy już ten czas wyskrobie dla Ciebie po pracy.

Mój TŻ pracuje całymi dniami, wychodzi jak jeszcze śpię i wraca późno wieczorem i zamiast mieć pretensje, że nie ma go cały dzień to staram się mu jakoś uprzyjemnić wieczór. A to masaż lub fajna kolacja, wspólna kąpiel, film przy winku, zrobię mu jakiś ulubiony przysmak. Jak jest zadowolony i odpężony po całym dniu pracy czuję satysfakcję a on widzi, że się staram i następnym razem coś robi dla mnie. Daję a dzięki temu również otrzymuję. Choć wolę dawać, uwielbiam jego uśmiech jak widzi niespodziankę albo ulubione ciasteczka na stole.

PS Wiecie co, przeraża mnie ilość osób piszących na forach z tego typu problemem. Zachowanie przysłowiowej czapli i żurawia. Według mnie albo się kogoś kocha albo nie. Nie ma stanu 'nie wiedziałam, że go kocha, dopiero jak odszedł uświadomiłam sobie, że od dawna go kocham' albo 'on mnie chciał a ja go nie, przestał chcieć to ja go chciałam'. Cycki mi opadają jak czytam entą historię tego typu

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 23:13   #19
Mam na imie Gosia
Zadomowienie

Nie ma co sobie wyrzucac błędu ( a także jemu), że się z nim przespałaś - to twoja sprawa. ty zadecydowałaś o rozstaniu, on niechętnie ale zgodził się. Widzisz, gdyby mu zależało to odezwałby się, a nie chował dumę do kieszeni - jak ty pewnie myślisz. Miał prawo ją chować, bo co to wgl za zachowanie? Bawisz się czyimiś uczuciami i nie widzisz w tym nic złego, a potem piszesz że zawiodłaś się na nas.
To co mamy Cię pocieszać? no sorry, jesteśmy tu po to by ci coś doradzić, ewentualnie otworzyć oczy i spojrzeć na sprawę ze strony 3ciej osoby.

Ja się mu nie dziwię że zachował się jak zachował. Odkochaj się bo tylko się poniżasz i malejesz w jego oczach. Skoro się nie odzywa - daj spokój.
Mam na imie Gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 23:20   #20
Diversification
Rozeznanie

Cytat:

Najlepiej obrażać się na wszystkich wokół, bo prawda w oczy kole, tak? I tak, zachowałaś się jak ostatnia szmata, przyznaję. I mam wątpliwości czy aby na pewno masz uczucia, bo gdybyś je miała to wcześniej byś zrozumiała swoje błędy, a Ty jak wcześniej potrafiłaś się obrażać i wszystkich wokół tak robisz to po dziś dzień.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Stary 2011-06-29, 23:29   #21
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mam na imie Gosia Pokaż wiadomość
Odkochaj się bo tylko się poniżasz i malejesz w jego oczach. Skoro się nie odzywa - daj spokój.
Odkochaj się Ale czy, aby się odkochać nie trzeba kogoś darzyć miłością? Bo to co niby Autorka czuje do tego faceta nie nazwałabym miłością. Według mnie to tylko chęć powrotu do niego na zasadzie jak on mógł w ogóle przestać walczyć o ten związek? Urażona ambicja nie pozwala jej pogodzić się z faktem, że on ma ją już głęboko gdzieś
Stary 2011-06-29, 23:29   #22
xenacl
Raczkowanie

Widzisz doradziłam ci tak bo byłam w podobnej sytuacji. Też tak się zachowywałam i dopiero swoje błędy zauważyłam po fakcie... My się bardzo kochaliśmy zrozumieliśmy oboje swoje błędy więc znów jesteśmy razem zależy ci to jedź do niego przeproś go ale nie narzucaj mu się. Daj mu do zrozumienia że zrozumiałaś swój błąd ale nic nie oczekujesz. Słuchaj mi przyjaciółka dała taką radę że jeżeli facetowi na prawdę zależy to jeszcze sam będzie chciał się z tobą spotkać i zacząć wszystko od nowa. To działa w obie strony. Ty zrywasz z nim później żałujesz i tęsknisz zdajesz sobie sprawę że ci zależy on za to olewa cię, unika kontaktu. Zrób podobnie. Zobaczysz jak kocha i mu zależy to zatęskni. A ty w tej chwili powinnaś na razie nie przejmować się wiem trudne ale zobaczysz wyjdzie ci to na dobre. Jak nie odezwie się sam no cóż urażony po tym co usłyszał. Jeżeli ma wszystko się ułożyć trzeba sobie dać trochę czasu. Powodzenia i oby ci się udało jak mnie

Edytowane przez xenacl
Czas edycji: 2011-06-29 o 23:33 Powód: Błąd językowy
xenacl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-29, 23:39   #23
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Fochanie sie i zale w naszym kierunku nic Ci nie pomoga. Jesli oczekujesz klepania po plecach i klamstw, abys tylko poczula sie lepiej to trzeba bylo spotkac sie z jakas kolezanka.

Moj poprzedni post bylby innej tresci gdybys napisala "wiem, ze zle go traktowalam. Zdaje sobie sprawe, jak go skrzywdzilam. Ten czas kiedy nie bylismy razem poswiecilam na prace nad soba. Staram sie byc lepszym czlowiekiem. Pracuje nad soba kazdego dnia. Wciaz cos do Niego czuje. Zapomniec czy walczyc?".

Ty natomiast napisalas "wciaz cos do niego czuje, bla bla bla. On jest taki i owaki bo chcial sie spotkac, ale juz do mnie nie pisze w tej sprawie bla bla bla, olewa mnie i zasuwa sobie na skuterze po miescie bla bla bla. Zapomniec czy walczyc".

Widzisz roznice?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 00:19   #24
Diversification
Rozeznanie

Mądre słowa, ale autorka chyba obraziła się na nas, bo nie pochwaliłyśmy jej postępowania.

61 kg - ... - 50 kg
dam radę!

Stary 2011-06-30, 11:03   #25
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Taka była moja mina jak to przeczytałam.
Dziewczyno, nie wiesz co to jest miłość, wcale go nie kochałaś, ciągle go raniłaś, pomiatałaś nim i myślalaś, że facet będzie biegał za Tobą, starał się i płaszczył się przed Tobą, a facet miał po prostu dość. Nie dziwię mu się, że Ci powiedział, ze nic nie czuje odkąd mu powiedziałaś, że żałujesz, że się z nim przespałaś. Byliście ze sobą tylko 3 miesiące i to całkowicie beznadziejne 3 mce- patrz pogrubione rzeczy w pierwszej części posta. Nie jesteście ze sobą prawie rok. Facet nie chce mieć z Tobą kontaktu, nie odpisal Ci. Pewnie chce sobie sam ułożyć życie, bez dziewczyny, która zachowuje się jak dzieciak i go rani.
Daj mu spokój.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 12:35   #26
vandes
Rozeznanie

Za późno. Miałaś już swoją szansę. Przez rok mogło się wiele wydarzyć, ale nie wydaję mi się, żeby na korzyść ewentualnego przyszłego związku. U niego na pewno już wszystko wygasło. Zresztą już Ci zakomunikował, że nic do Ciebie nie czuje.
vandes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-30, 12:59   #27
kejtigda
Wtajemniczenie

Odpuść, po co sobie marnować życie i męczyć kogoś kto już nic nie czuje.
Stary 2011-06-30, 18:43   #28
Burberry93
Raczkowanie

Powiem tylko ,że bardzo mądry facet. Kulturalny ,jeśli rozmawia z tobą jeszcze na poziomie i w ogóle CHCE z tobą rozmawiać. Pomimo tego co powiedziałaś chciał dać ci szansę...odrzuciłaś ją to czego chcesz? To oczywiste, że jak przestał się odzywać "zrozumiałaś ,że go kochasz". Uciekła ci zabawka i tyle. Faceci nie kombinują jak kobiety, oni myślą prosto. Powiedziałaś ,że to koniec ,odtrąciłaś go ,uraziłaś jego dumę to masz czego chciałaś.
Stary 2011-06-30, 21:16   #29
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

dziwie sie ze on sie w ogole odezwal po tym co mu powiedzialas...

zabolalo go to wiec nie dziw sie teraz ze on tak postepuje...

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 21:10   #30
malenka 83
Raczkowanie

GG do malenka 83

Byłam wczoraj u niego , byl kompletnie zaskoczony bo wczesniej nie zadzwonilam do niego i nie uprzedzilam , zaprosil mnie do siebie do pokoju , na poczatku byłam tak stremowana ze balam sie co kolwiek powiedziec, po pol godzinie zaczelam mu wyjasniac i go przepraszac za moje zachowanie jak bylismy razem , powiedzial ze co bylo to bylo , ze nie nie czuje do mnie urazy, potem zapropowal ze odwiezie mnie na dworzec , jak schodzilismy po samochod przez moment zlapal mnie za biodra , potem jak jechalismy samochodem kilka razy dotknal mojego kolana i reki , prosil zebym sie odezwala jak dojade do domu, potem smsowalismy ze soba do 12 w nocy , i tak sie cala moje sytuacja przestawia , tak naprawde nie wiem co otym myslec
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości