|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
jak dla mnie bardzo fajne P, pomijaj±c te od¿ywki i placek na ¶niadanie to trochê ma³o bia³ka, ale widaæ, ¿e siê starasz ![]() tylko nie potrzebnie siê tym tak przejmujesz, ¿e kto¶ nie ocenia, to ''tylko'' jedzenie
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-29 o 10:00 |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 879
|
Cytat:
my¶lê ¿e ladnie, tyjesz? je¶li tak to w jakim tempie, i ile chcesz przytyæ? |
|
|
|
|
#4863 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Cytat:
Paprykowa89, ja tam mo¿e i ekspertem nie jestem, ale wydaje mi siê, ¿e to takie porz±dne, uczciwe P, bez oszukiwania samej siebie i udawania "no przecie¿ jem" ^^ taki troszkê nietypowy ten twój jad³ospis, np ten placek na ¶niadanie, albo wrap na kolacjê, ale w sumie fajnie. Jedyne co mnie pora¿a, to ta ilo¶æ miêcha, tak bardzo je lubisz, czy jego ilo¶æ podyktowana jest tym, ¿e chcesz je¶æ wiêcej "konkretów"? ![]() Równie¿ P... ¦niadanie: 4 ³y¿ki p³atków owsianych podpra¿onych na patelni, kilkana¶cie truskawek, jogurt naturalny 180g, porz±dna gar¶æ mieszanki orzechów, ³y¿eczka miodu; inka czekoladowa z mlekiem. II ¦niadanie: Biiig porcja lodów w wafelku ;D Obiad: 2 pulpety indycze gotowane w sosie koperkowym zaci±gniêtym ¶mietan± i ¿ó³tkiem, 3 ¶rednie ziemniaczki z koperkiem i w/w sosem, gotowany kalafior, surówka z kapusty z oliwa z oliwek. Podwieczorek: Micha czere¶ni z domowego ogródka porz±dna gar¶æ nerkowcówKolacja: bu³ka ze s³onecznikiem, twaro¿ek domowy z ogórkiem, rzodkiewk±, szczypiorkiem (mo¿e i kolacja wygl±da na trochê redukcyjn±, ale co ja poradzê, ¿e uwielbiam twaro¿ki... )A wieczorem jaki¶ drink o dziwnym smaku i nazwie tylko jeden, bo wiêcej moja s³aba g³owa mog³aby nie wytrzymaæ. |
|
|
|
|
#4864 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Cytat:
![]() Mo¿e i ¼le reagujê, ale wiesz, skoro ju¿ decyduje siê na tycie, wklejam tu jad³ospisy to w jakim¶ celu... Chcia³abym ¿eby tylko napisaæ ¼le albo dobrze. Po anoreksji nie mam pojêcia jaka porcja jest dobra i ile powinnam je¶æ;/ Dziêkujê za ocenê ![]() Cytat:
![]() Dziêkujê za ocene Cytat:
|
|||
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
|
|
#4866 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Dziêkujê za odzew i ocenê wezmê pod uwagê rady
Na dzisiaj zaplanowa³am takie menu: I. owsianka (kilka ³y¿ek) na szklance mleka chudego kromka chlebka razowego z plasterkiem gotowanego kurczaka, papryk± i ogórkiem ma³osolnym, herbata zielona z opuncj±. II. porcja twaro¿ku z rzodkiewk±+ ma³a bu³eczka grahamka sa³atka owocowa (arbuz, pomarañcza, nektarynka, jab³ko) z sokiem z cytryny i miodem. III. zupa cebulowa z grzankami razowymi ¿eberko wieprzowe duszone, kasza jêczmienna na sypko, surówka z buraczków z cebulk±. IV.kisiel z wi¶niami V.sa³ata z ogórkiem, pomidorem, jajko, bu³ka z ziarnem, herbata owocowa to nie jest takie proste u³o¿yæ jad³ospis ¿eby znalaz³y siê wszystkie produkty niezbêdne ale wiem,¿e mo¿na. |
|
|
|
#4867 |
|
Raczkowanie
|
Morphine staram sie dla siebie, ale tez chcialabym wiedziec co poprawic a Wy sie znacie
|
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Utrzymanie
I. Bu³eczka ziarnista na pó³: z mas³em, serem d³ugodojrzewaj±cym, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem/z mas³em orzechowym i bananem. (nie by³am g³odna) II. Porcja risotto z pomidorami, pieczarkami, oliwkami i grillowanym kozim serem. III. 150g twaro¿ka wiejskiego z wkrojonym szczypiorkiem i pomidorem; kawa z mlekiem. IV. Grahamka na pó³: z serkiem wiejskim, wêdzon± makrel± i ketchupem/z mas³em, twarogiem i pomidorem; ogórek i 2 marchewki. w czasie dnia wpad³a te¿ w sumie solidna gar¶æ migda³ów i nerkowców
|
|
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Paprykowa, dziêki ;*
Ja jeszcze nie wiem czy przyty³am, w ten sposób jem dopiero od kilku dni i od tego czasu siê nie wa¿y³am, ale nie za bardzo czujê, ¿eby by³o mnie wiêcej no ale zobaczymy, je¶li nic nie ruszy, to co¶ do³o¿ê, w koñcu jedzenia dooko³a jest sporo, trzeba tylko pogadaæ ze swoj± upart± g³ow± i przekonaæ j±, ¿e stercz±ce ko¶ci w ¿aden sposób nie s± atrakcyjne, zapewne wiesz o czym mówiê, bo widzê, ¿e borykasz siê z podobnym problemem ;-)Tak w ogóle, jakie od¿ywki bia³kowe bierzesz? Pomagaj± Ci one w nabieraniu cia³a? Jak smakuj±?
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 053
|
Rrrr
1. twaro¿ek (ok 80g) z ogórkiem, zio³ami, przyprawami, algami morskimi, do tego kakao 2. pierogi ruskie - 8 sztuk 3. kalafior, fasolka szparagowa, gotowane, z dodatkiem oliwy, do tego sa³atka z pomiodorów 4. jajecznica z pomiodorami Mo¿e byæ? Co dodaæ, zmieniæ?
|
#4872 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Irish_28 generalnie to nie jem prawie wcale pieczywa - w m-cu zdarzy siê mo¿e kilka razy? bu³eczka wieloziarnista
![]() Dzisiejsze Rrrr - brak æwiczeñ, nauka.... 1. Owsianka z 150g twarogu, 4³ p³atków owsianych, po³owa startego jab³ka i ³y¿ka mas³a orzechowego 2 i 3 Sa³atka z 3 jajek, fileta z kurczaka usma¿onego na oleju rzepakowym z zielonym ogórkiem, rzodkiewkami,sa³at± lodow± i zielonymi szparagami 30 min szybkiego spaceru ![]() 4 Tuñczyk w/s/w z pomidorem, cebulk± 5. Serek wiejski 200g z mieszank± ró¿nych orzechów 15g b±d¼ wêdzony ³oso¶ 100g o ile uda mi siê zakupiæ
|
#4873 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4874 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Z ciekawo¶ci wstawiam swoje R :
I du¿a ciemna bu³ka na pó³ z: -serkiem homo nat, sa³at±, po³ow± puszki szprotek w pomidorach -serkiem homo nat, sa³at±, chud± szynk±, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem II talerz zupy ogórkowej z ry¿em III sa³atka (cienki kotlet z piersi kurczaka na parze, pó³ pomidora, 2 du¿e rzodkiewki, kilka li¶ci sa³aty strzêpiastej, 1 jajko + ³y¿eczka oliwy z oliwek) IV planujê : 3-4 ³y¿ki serka wiejskiego, starte jab³ko, cynamon + garstka rodzynek PROSZÊ O OCENÊ
Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-06-29 o 16:51 |
|
|
|
#4875 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Cytat:
Moje Uuu... ¦niadanie: owsianka ( 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 2 ³y¿ki otr±b, serek wiejski 5%, wiórki kokosowe, d¿em z czarnej porzeczki, jab³ko, cynamon ) herbata zielona II ¶niadanie: 4 niedu¿e kawa³ki chleba razowego -z mas³em, polêdwic±, sa³at±, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewk± -z mas³em, d¿emem z czarnej porzeczki -z mas³em orzechowym -z jajkiem Obiad: ry¿ br±zowy, pier¶ z kurczaka, warzywa gotowane, surówka koperkowa sok z buraków Podwieczorek: d³uga bu³ka pe³noziarnista -po³owa z mas³em, serem bia³ym, pomidorem, rzodkiewk±, pieprzem -po³owa z mas³em orzechowym banan Kolacja: bêdzie porcja lodów ¶mietankowo - truskawkowych ?
|
|
|
|
|
#4876 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
Widujê u Ciebie czêsto taki sam obiad, nie nudzi ci siê?
|
|
|
#4877 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Cytat:
Akurat tego obiadowego jedzenia mia³am trochê wiêcej pogotowane i ju¿ chcia³am do koñca wyje¶æ. Jutro postaram siê zrobiæ co¶ nowego
|
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
Cytat:
jednak faktycznie nie mia³am ochoty na nic ciep³ego, a ta bu³ka by³a ogromna i konkretnie ob³o¿ona, tak¿e my¶lê, ¿e kalorycznie wysz³o obiadowo. ;-) a piwo wpad³o spontanicznie, tak¿e luz. ![]() dzi¶ te¿ bez posi³ku powszechnie uwa¿anego za obiad, wysz³o co¶ takiego: (dodam, ¿e bardzo zalatane jest to Uuuu.. ) p³atki owsiane + otrêby, gotowane na wodzie do zgêstnienia wraz z bananem, poza tym z jagodami, jogurtem naturalnym, p³atkami migda³owymi i kawa³eczkiem pokruszonego w³oskiego twarogu na wierzch; kawa z mlekiem; du¿a grahamka, po³ówka z serkiem India, sa³at±, papryk±, rzodkiewk±, druga po³ówka z serkiem homo naturalnym, sa³at±, pomidorem, oliwkami, bazyli±; duuu¿o truskawek, kawa z mlekiem; no i nie wiem co z kolacj± ?
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak?
|
|
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 354
|
U/P: (brak @)
przed: szklanka ody z sokiem z po³ówki cytryny, gar¶æ suszonych ¶liwek I: trzy kromki razowca grubo posmarowane mas³em: 1) z sa³at±, serkiem wiejskim (200g), szczypiorkiem i ogórkiem; 2) z szynk± wieprzow± i tymi samymi warzywami; 3) z ¿ó³tym serem (z dziurami ) i ogórkiem ma³osolnym; gruszka i kilka truskawek (resztka z ogródka); zbo¿ówka z mlekiemII: jogurt nat. z gar¶ci±: s³onecznika i orzechów laskowych; micha czere¶ni, 3 ¶liwki III: ziemniaki m³ode z koperkiem, 2 ¿eberka sma¿one (ziemniaki polane t³uszczem od sma¿enia), mizeria ze ¶mietan± deser: micha lodów krówkowych, ki¶æ ciemnych winogron IV: to co wczoraj, bo trzeba doje¶æ: pó³ makreli wêdzonej, 2kromki grubo mas³em, pomidor z sol± i pieprzem, grzybki marynowane + miêta (z ogródka i jak? w ci±gu dnia jakie¶ 1,5l wody i kilka miêtowych herbat |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 068
|
Pro¶ba o ocenê mojego RRRRR jad³ospisu (jestem w pierwszej fazie SB - bez wêglowodanów)
1. ¶n. jogurt naturalny <wiem, ¿e to nie posi³ek, ale od kilku dni tak funkcjonujê z braku czasu i czujê siê ¶wietnie, bo poprawiam drugim ¶niadaniem> 2. ¶n. sa³atka z tuñczyka, fety, broku³a, pomidora 3. obiad: karkówka z grilla z ogórkiem ma³osolnym (dwa spore kawa³ki) 4. kolacja: sa³atka z fet±, broku³em, kalafiorem, tuñczykiem i papryk± z sosem jogurtowo-czosnkowym z octem winnym |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 053
|
By³am kiedy¶ na SB, staram siê nadal stosowaæ, ale ¶rednio mi idzie, spróbujê Ci pomóc jako¶
![]() Cytat:
A jogurt naturalny mo¿esz wcisn±æ pomiêdzy inne posi³ki (tak, ¿eby wysz³o 4 posi³ki i 1 przek±ska, albo 3 wiêksze posi³ki i 2 przek±ski, jak wolisz ) a do jogurtu mo¿esz dodaæ np. orzechy, s³onecznik itp. Co prawda jesz tuñczyka wiêc omega3 s±, ale my¶lê ¿e parê orzechów czy gar¶æ s³onecznika dziennie tylko pomo¿e, bo to ¼ród³o bia³ka i zdrowego t³uszczu, który jest potrzebny
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
moje dzisiejsze P, dzieñ wolny
![]() ¶niadanie- 2 jajka na miêkko, du¿a, pod³u¿na kromka ¶wie¿ego, wiejskiego chleba pszenno-¿ytniego z mas³em i t³ustym twaro¿kiem na s³ono z rzodkiewk±, szczypiorkiem, ¶wie¿ym tymiankiem. kubek kakao na mleku 3,2 rekreacyjnie- 40 min biegania po lesie drugie ¶niadanie- du¿a kanapka z ciabaty, z pieczonym kurczakiem, pesto,pomidorem malinowym, mozarell±, sa³at±, ¿ó³t± papryk±. szklanka domowej lemoniady. trochê pó¼niej miseczka malin i borówek obiad- ch³odnik botwinkowy przyniesiony przez mamê (pewnie ju¿ ostatni w tym sezonie )-Spaghetti z pieczonym ³ososiem i sosem z awokado i ¶mietanki, posypane parmezanem i ¶wie¿± natk±. podwieczorek- du¿a ciep³a jagodzianka ze ¶wie¿ymi jagodami i kruszonk± (z pobliskiej piekarni). kawa latte. przek±ska- dwie gar¶cie pistacji, kawa³ek sch³odzonego arbuza, truskawki i czere¶nie godzina spaceru z psem kolacja: du¿a porcja sa³atki z kukurydz±, kurczakiem, ananasem i majonezem. (równie¿ przyniesionej przez mamê. smak dziecinstwa ) kromka chleba ¿ytniego z mas³em z zio³ami i sol±+2 l wody Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:26 |
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek z serkiem homo, miodem, bananem i mas³em orzechowym 2¶niadanie: trzy kromki ¿ytniego chleba z ¿urawin±; z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i rzodkiewk±, z mas³em, sa³at±, ¿ó³tym serem i pomidorem, z mas³em i domow± konfitur± jagodow±; gar¶æ czere¶ni; kubek cocoa shell pó³ na pó³ z mlekiem, pos³odzony miodem obiad: spaghetti pe³noziarniste tricolore z sosem boloñskim, suszonymi pomidorami, grillowanym bak³a¿anem, bazyli± i startym parmezanem podwieczorek: serek homo z miodem i truskawkami; miseczka czere¶ni kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, twarogiem pó³t³ustym i rzodkiewk±, z mas³em i domow± konfitur± jagodow± ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-06-29 o 20:32 |
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
![]() Twoj jad³ospis bardzo fajny i te¿ brzmi smakowicie! Pisa³a¶ ostatnio, ¿e masz do¶æ orzechów, ale postaraj siê jednak o inne ¼ród³a t³uszczy (np. awokado, ryby, oliwa), bo to mas³o orzechowe to za ma³o i da³abym trochê wiêcej bia³ka pe³nowarto¶ciowego, zamiast nabia³u ale generalnie bardzo mi siê podoba
|
|
|
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
lu¼ne U/P (odzyskiwanie okresu)
I woda z sokiem z cytryny II moja ulubiona owsianka z wie¶niakiem i suszonymi owocami, du¿a kromka razowca paczkowanego z mas³em, wêdlin± i warzywami, jab³ko, kawa rozpuszczalna z mlekiem kolejna kawa z mlekiem III du¿y [taki naprawdê du¿y] lód ¶widerek ¶mietankowy IV paczka warzyw sma¿onych na du¿ej ilo¶ci oliwy z oliwek, puszka tuñczyka wsw + kilka rzodkiewek do pochrupania (: kolejna kawa z mlekiem V jogurt naturalny z ziarnami zbó¿ z dwoma gar¶ciami mieszanki studenckiej, kromka chleba jak na ¶niadanie VI jeszcze trochê mieszanki studenckiej + dwie pralinki wiem, ¿e za ma³o rano, a wieczorem du¿o, ale za dnia na mie¶cie naprawdê nie mam apetytu. dopiero pó¼niej, jak sobie siedzê przed kompem. ![]()
|
|
#4888 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie menu ³adne, trzymaj tak dalej a @ bêdzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulujê metabolizmu ![]() Cytat:
![]() Zjedz jak±¶ rybê, s³onecznik, oliwê z oliwek? Wydaje mi siê, ¿e ma³o NNKT |
|||||
|
|
|
#4889 |
|
Raczkowanie
|
serio? wydaje mi siê, ¿e trzy gar¶cie studenckiej, du¿o oliwy z oliwek do warzyw (oprócz tego, ¿e na niej sma¿ê, to jeszcze na koniec polewam warzywa na talerzu) i tuñczyk to sporo.
![]()
|
|
#4890 |
|
Raczkowanie
|
ach, mój b³±d... nie zauwa¿y³am tej oliwy- jest dobrze
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

porz±dna gar¶æ nerkowców
)

no ale zobaczymy, je¶li nic nie ruszy, to co¶ do³o¿ê, w koñcu jedzenia dooko³a jest sporo, trzeba tylko pogadaæ ze swoj± upart± g³ow± i przekonaæ j±, ¿e stercz±ce ko¶ci w ¿aden sposób nie s± atrakcyjne, zapewne wiesz o czym mówiê, bo widzê, ¿e borykasz siê z podobnym problemem ;-)

....... .
) i ogórkiem ma³osolnym; gruszka i kilka truskawek (resztka z ogródka); zbo¿ówka z mlekiem