Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 20:44   #2521
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy

Cytat:
Napisane przez Ankhi Pokaż wiadomość
Kiedy trzymasz w jednej ręce pilnik, a w drugiej brudny wacik, który zamierzasz wrzucić do sedesu, nie pomyl sobie rąk.
A najlepiej stosuj mój patent - NIGDY nie wyrzucaj niczego mając obie ręce zajęte - odłóż rzecz, której nie chcesz wyrzucić i dopiero wtedy wyprawiaj tę drugą w podróż po kanalizacji/koszu na śmieci

Gdybym tego nie stosowała to obawiam się, że mogłabym nie wyrobić finansowo na soczewki kontaktowe
Stary 2011-06-29, 21:25   #2522
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueskye Pokaż wiadomość
Jeśli naprawdę źle się czujesz, nie wychodź sama z domu. Nie zgrywaj kozaka, że poradzisz sobie sama. Możesz nie dojechać/nie dojść w wybrane miejsce i skończyć nieprzytomna w obcym szpitalu, nawet nie wiedząc gdzie jesteś...
Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Pakowanie się jest sztuką, to prawda.
Kumpel nie zamknął klatki (ma królika, bynajmniej nie miniaturkę ; )), a ja przechodząc koło niej (wąskie przejście) zahaczyłam małym palcem u nogi o tą otwartą część - mało sobie palca nie odcięłam. Na szczęście skończyło się "tylko" na zdartej skórze i morzu krwi - palec wygląda jak przegotowana parówka, mam nadzieję, że blizna będzie mało widoczna.
No to sie hardcorowo porobilo ...

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość

Ode mnie :

- nigdy nie gotuj nic !!! kiedy jestes czyms zaabsorbowana. U mnie skonczylo sie spalonym garnkiem , o stanie kurczaka nie wspomne:/ no i smrod w calym lokalu.
Prawda. Przypalilam owsianke ogladajac wizaz Trudno pozniej czarne garnki skrobac, zapach tez do tego nie zacheca

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:44   #2523
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Jesli jestes w sklepie z kolezanka i ogladasz ciuchy to nie odzywaj sie do "kolezanki" bez upewnienia sie ze napewno ona stoi kolo Ciebie...

Efekt: Nawijałam z 3 minuty do jakiejs obcej baby a ta patrzyla na mnie z politowaniem...
http://demotywatory.pl/3217484#comments akurat na to trafiłam

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:45   #2524
natuso
Wtajemniczenie

Nie wsadzaj palca do kubka, w którym gotuje się woda przy użyciu grzałki...
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 22:30   #2525
change
Zadomowienie

...

I) 10 kg
II) 10 kg

Edytowane przez change
Czas edycji: 2012-01-04 o 14:35
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 23:32   #2526
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Jesli jestes w sklepie z kolezanka i ogladasz ciuchy to nie odzywaj sie do "kolezanki" bez upewnienia sie ze napewno ona stoi kolo Ciebie...

Efekt: Nawijałam z 3 minuty do jakiejs obcej baby a ta patrzyla na mnie z politowaniem...
to jeszcze nic. moja siostra zlapala jakas kobiete za ramiona, potrzasnela nia i krzyknela 'no kup mi czekolade', myśląc, że ta kobieta to ja ( i odrazu mówię, siostra nie była wtedy mała, miała z 17 lat )
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 23:57   #2527
Paszczurek666
Zakorzenienie

Choćbyś była nieprzytomna rano-patrz, czego używasz. Może się okazać, że dezodorant i lakier do włosów mają bardzo podobne opakowania...

Podskakuję z Mel B.
Joga

Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą.
----------------------------
Używasz poprawnie?
'Szlak prowadzi na wschód.'
'Szlag mnie trafia.'
Paszczurek666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:10   #2528
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
to jeszcze nic. moja siostra zlapala jakas kobiete za ramiona, potrzasnela nia i krzyknela 'no kup mi czekolade', myśląc, że ta kobieta to ja ( i odrazu mówię, siostra nie była wtedy mała, miała z 17 lat )
Idealnie poprawiłaś mój humor po fatalnych wynikach matur!
Stary 2011-06-30, 13:57   #2529
emelie
Wtajemniczenie

Nie kładź książki do czytania na kibelku w szafce pod umywalką Szczególnie tej z biblioteki. Pękła nam rura w łazience i książka została zalana, a ja boję się iść do biblioteki w obawie przed kompromitacją
emelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 14:07   #2530
201803290936
Konto usunięte

Nie zakładaj zbyt optymistycznie, że remont pójdzie gładko, szybko i bez niespodzianek - weź pod uwagę, że może się okazać, że jest jak po grudzie, wolno i z licznymi niespodziankami (przysyłają nam nie to, co zamawialiśmy, potem znowu trzeba tydzień czekać; okazuje się, że ściana jest tak krzywa, że trzeba ją wyrównywać; niespodziewanie trzeba było robić gruntowny remont łazienki, chociaż nie mieliśmy tego przewidzianego...). Uff.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:03   #2531
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
nie idz do łóżka z przyjacielem... madry polak po szkodzie, poza tym w zyciu bym nie przypuszczala ze mnie to spotka... generalnie tylko ci sie wydaje ze kontrolujesz sytuacje i w razie gdyby nic z tego nie bylo przejdziesz do porzadku dziennego z tym, ze sie to nie rozwija... sama nie wiem, czy gdybym czula to co teraz zgodzilabym sie na te pare pieknych chwil i poryw serca

nie odreagowuj stresow jedzeniem

nie uzalezniaj sie od innych ludzi, zawsze trzeba miec jakas swoją odskocznie, jakis cel, hobby, czy szerokie grono znajomych zeby moc sie pozbierac jak wszystko na raz sie konczy (studia, wyprowadzka, nowa praca...przyjazn)..inacze j zostaniesz ze swoimi myslami sama czujac sie jakby przejchał cię walec drogowy....Btw jak ktos ma jakis pomysl na to jak poradzic sobie z taka chwilową chandrą... i bezsensem to bede wdzieczna..

przy wyprowadzce zawsze sprawdzaj czy wszystko wzielas bo zawsze sie okazuje ze jakis drobiazg zostal zostawiony : P

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

zdecydowanie z depilacją ostrożnie ; ) zwłaszcza przed randką, następnego dnia jak na złość wyskakuje podrażnienie, gdy normalnie go nie mam
Co do pogrubionego: sprawdź dwa razy wszystkie szafki i zakamarki zanim opuścisz wynajmowane mieszkanie. Uzbierałam dwa worki ciuchów koleżanki, niektóre z metkami.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 17:00   #2532
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
Nie kładź książki do czytania na kibelku w szafce pod umywalką Szczególnie tej z biblioteki. Pękła nam rura w łazience i książka została zalana, a ja boję się iść do biblioteki w obawie przed kompromitacją
Nie przejmuj sie, jesli ksiazka nie jest jakims super-antykiem lub super nowa, mozesz dac jakies wlasne w zamian. Ja kiedys za zgubienie ksiazek przynosilam komiksy z Kaczorem Donaldem I nie bylo problemu.

Ode mnie: Jesli jesz czekoladki, ktore maja plynne nadzienie (lub nie jestes pewna,czy plynne), nie jedz ich trzymajac na kolanach biala bluze/koszulke Zwlaszcza, jesli masz nawyk gryzienia, zamiast wrzucania calego do buzi hhehe

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 12:45   #2533
famka89
Zadomowienie

Nigdy nie wyjeżdżaj za granice myśląc "łatwo znajde prace" ;/ ZAWSZE NALEŻY MIEĆ JUŻ COŚ ZAŁATWIONE.
Właśnie w ten sposób straciłam 800 zł i siedze w Anglii bez lepszych perspektyw.
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:30   #2534
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

i nie potrzebują na gwałt aupair? opiekunki do dziecka?

zawsze się słyszy że tak im to potrzebne
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:05   #2535
famka89
Zadomowienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;27901670]i nie potrzebują na gwałt aupair? opiekunki do dziecka?

zawsze się słyszy że tak im to potrzebne [/QUOTE]
Płaca max 3F, albo chcą referencji od paru osób lub prawa jazdy z autem :/ a niestety tego nie posiadam...
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 16:15   #2536
kruszynka122
Zakorzenienie

- maluj paznokcie zawsze po kąpieli :P
- nie mów sobie ' od jutra dieta to dzisiaj się najem" bo od jutra może stać się codziennością a my rośniemy w szerz ! :p
- nigdy nie kupuj za małych butów z myślą, że się rozchodzą bo przecież są takie piękne..
Stary 2011-07-03, 20:55   #2537
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Nie wierz we wszystko co przeczytasz na forum. Nie sprawdzaj opinii o prowadzących na studiach - piszą je zazwyczaj osoby, które nie zaliczyły, ewentualnie takie, które są daną osobą zachwycone. Rzadko można spotkać pośrednie opinie, niepotrzebnie najesz się stresu a zaliczenie wcale trudne nie będzie I nie wiesz, jeśli ktoś mówi, że dany wykładowca nie sprawdza prac tylko losuje oceny... ja tak straciłam 105 zł na kurs poprawkowy
Nie idź na pizze jeśli 15 minut wcześniej robiłaś sobie zawody z chłopakiem, kto szybciej zje całe 'piętro' ptasiego mleczka
I nie siadaj w kinie po lewej stronie towarzysza, jeśli on na lewe ucho nie słyszy...

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 17:22   #2538
petroniuszowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynka122 Pokaż wiadomość
- nie mów sobie ' od jutra dieta to dzisiaj się najem" bo od jutra może stać się codziennością a my rośniemy w szerz ! :p
święte słowa..
..a i tak robimy swoje..
Stary 2011-07-04, 20:16   #2539
happys
Zadomowienie

śpiesz się powoli, ostatnio przez pośpiech narobiłam sobie bidy w pracy a na spokojnie wszystko ładnie wychodzi
happys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 22:35   #2540
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez kruszynka122 Pokaż wiadomość
- maluj paznokcie zawsze po kąpieli :P
- nigdy nie kupuj za małych butów z myślą, że się rozchodzą bo przecież są takie piękne..

Dlaczego? Nigdy tak nie robię...

Jeśli są to skórzane buty, to to świetny pomysł, by kupować z pół rozmiaru za małe, bo skóra ma skłonności do rozciągania się. Kupione buty 'na styk' po paru założeniach będą spadać z pięty, a to raczej niezbyt wygodne.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:03   #2541
Dotka90
Zakorzenienie

Pewnie chodzi o to żeby nie malować PRZED kąpielą, bo lakier może nie zdążyć dobrze wyschnąć, a w ciepłej wodzie tym bardziej się 'zepsuje'
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:12   #2542
hihi
Zakorzenienie

Jak pomaluję przed kąpielą to znacznie szybciej mi lakier zejdzie z paznokci niż gdy pomaluję po wszystkim i pozwolę lakierowi spokojnie wyschnąć i osiąść na paznokciach

co do butów to ostatnio po raz kolejny przekonałam się, że skórzane buty, podobnie jak dzinsy powinno się kupować na styk. Kupiłam te większe, bo rozmiar mniejsze były ciasnawe i po 3 tygodniach po butach, bo lecą mi z pięty i tak się rozchlapały po bokach, że w ogóle nie trzymają nogi, a że są na obcasie 11cm to się już w ogóle nie nadają do latania po mieście, bo po prostu mi spadają z nóg i wcześniej czy później bym te nogi połamała I żadne żelowe wkładki nie ratują sytuacji....
Stary 2011-07-05, 10:16   #2543
verda
Inkwizytor

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
nie uzalezniaj sie od innych ludzi, zawsze trzeba miec jakas swoją odskocznie, jakis cel, hobby, czy szerokie grono znajomych zeby moc sie pozbierac jak wszystko na raz sie konczy (studia, wyprowadzka, nowa praca...przyjazn)..inacze j zostaniesz ze swoimi myslami sama czujac sie jakby przejchał cię walec drogowy....Btw jak ktos ma jakis pomysl na to jak poradzic sobie z taka chwilową chandrą... i bezsensem to bede wdzieczna..

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------
Może załóż bloga? Mi to pomaga.

Jeżeli mieszkasz w akademiku to upewnij się, że zamknęłaś drzwi do kabiny prysznicowej (i że zamek działa) bo możesz mieć niezapowiedzianych gości

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 10:38   #2544
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Jak pomaluję przed kąpielą to znacznie szybciej mi lakier zejdzie z paznokci niż gdy pomaluję po wszystkim i pozwolę lakierowi spokojnie wyschnąć i osiąść na paznokciach

co do butów to ostatnio po raz kolejny przekonałam się, że skórzane buty, podobnie jak dzinsy powinno się kupować na styk. Kupiłam te większe, bo rozmiar mniejsze były ciasnawe i po 3 tygodniach po butach, bo lecą mi z pięty i tak się rozchlapały po bokach, że w ogóle nie trzymają nogi, a że są na obcasie 11cm to się już w ogóle nie nadają do latania po mieście, bo po prostu mi spadają z nóg i wcześniej czy później bym te nogi połamała I żadne żelowe wkładki nie ratują sytuacji....
A zapiętki (czy jak to się tam nazywa?) takie pod piętę się wkłada, wtedy but jest mniejszy. Mi pomogło w jednych butach jak mi leciały ze stopy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 11:38   #2545
hihi
Zakorzenienie

Kupiłam poduszeczki pod stopę, podpiętki i zapiętki, w efekcie buty były tak ekstremalnie niewygodne, że sie w nich chodzić nie dało Ale z drugiej strony jestem przekonana, że tych poduszeczek pod stopę nie umiem prawidłowo ułożyć
Stary 2011-07-05, 13:03   #2546
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A zapiętki (czy jak to się tam nazywa?) takie pod piętę się wkłada, wtedy but jest mniejszy. Mi pomogło w jednych butach jak mi leciały ze stopy.
Mnie coś takiego w ogóle nie pomaga - musiałabym mieć specyficznie wyprofilowane te zapiętki. Kiedyś kupiłam cały zapas licząc, że pomogą (mój odwieczny problem to but spadający ze stropy - mam połówkę rozmiaru, ciężko znaleźć) i niepotrzebnie wydałam kasę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:19   #2547
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość

Myślałam, że z tym lakierem chodzi o to, by malować zawsze po kąpieli, nigdy w ciągu dnia czy rano, bo to jakoś dobrze działa na paznokcie czy coś...

A gdybyś kupiła te ciasnawe, to może właśnie teraz właśnie by nie spadały z pięty. O to chodzi w kupowaniu odrobinę za małych butów. Trochę się rozbiją. Zawsze. Moje studniówkowe buty były kupione 'na styk', bo w ostatniej chwili i wiedziałam, że nie będę mieć czasu na ich rozchodzenie. No i od czterech lat leżą w pudełku, bo chodzić w nich nie mogę.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:31   #2548
Myszka_83
Zakorzenienie

Pewnie już było o tym wielokrotnie, ale:
zastanów się kilka razy nad tym, co piszesz na forum lub wrzucasz w internet, bo później, jak zmienisz zdanie, może się okazać, że nie da się tego zmienić ani usunąć

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 13:39   #2549
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Myślałam, że z tym lakierem chodzi o to, by malować zawsze po kąpieli, nigdy w ciągu dnia czy rano, bo to jakoś dobrze działa na paznokcie czy coś...

A gdybyś kupiła te ciasnawe, to może właśnie teraz właśnie by nie spadały z pięty. O to chodzi w kupowaniu odrobinę za małych butów. Trochę się rozbiją. Zawsze. Moje studniówkowe buty były kupione 'na styk', bo w ostatniej chwili i wiedziałam, że nie będę mieć czasu na ich rozchodzenie. No i od czterech lat leżą w pudełku, bo chodzić w nich nie mogę.
No właśnie o tym mówię - skórzane lepiej kupić takie na wcisk, bo się rozejdą.

A jak same nie chcą się rozejść to polecam serdecznie piankę do rozciągania skóry z deichmanna. Koleżanka grubołydkowa rozciągnęła sobie nią kozaki, a ja rozciągnęłam w palcach jedne szpilki, które mnie cisneły
Stary 2011-07-05, 13:45   #2550
passion80
Zakorzenienie

Było tu nie raz ale: mama ma ZAWSZE rację, troche mi zajęło zrozumienie tego

Na doła alkohol nie pomaga

jak juz musisz odpalać papierosa od gazu, to chociaż bokiem, szkoda rzęs

A teraz wracam do czytania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości