Szukam tytułu piosenki - zbiorczy - część III - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 22:17   #4561
rozrabiara
Zadomowienie

Dot.: Szukam tytułu piosenki - zbiorczy - część III

Cytat:
Napisane przez rozrabiara Pokaż wiadomość
dziewczyny, szukam piosenki, która chyba jest ostatnio w miarę popularna, bo ostatnio słyszałam ją już na 2 imprezach; śpiewa ją dziewczyna, raczej dość młoda, po angielsku, jest to piosenka dość wolna, raz słyszałam przerobioną na dubstep, baaaardzo mi zależy, więc proszę o pomoc
ponawiam pytanie, bo bardzo mnie to męczy, piosenka utrzymana trochę w stylu Ellie Goulding albo Elsiane, klimat podobny do tego:

http://www.youtube.com/watch?v=kFeLeIGO65Q

może komuś się coś skojarzy
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-21, 22:50   #4562
noco_poco
Raczkowanie

A czy ktoś pamięta taki teledysk, w którym była przedstawiona jakaś rodzinka, wszystko ładnie pięknie, a potem oni chyba zasiadali do stołu i w końcu córa chyba zaczęła wszystko demolować - skończyło się na zrzucaniu talerzy, jakichś pierdół z półek, itp. Wydaje mi się, że ta piosenka była polskiego wykonawcy i puszczali ją często jakieś... hm... dwa lata temu? Tak mnie męczy to od jakiegoś czasu, bo chyba to lubiłam, ale teraz nawet melodii zanucić nie mogę, bo nie wiem zupełnie jak to leciało...
noco_poco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 08:47   #4563
Nika0811
Przyczajenie

Jejku, jejku, ja też szukam piosenki na wszystkie możliwe sposoby i lipa
Pamiętam jedynie urywki teledysku... chłopak podjeżdża samochodem i czeka na dziewczynę, później gdzieś razem jadą... w piosence o ile dobrze pamiętam przewijają się słowa "in my eyes, in my heart " i w momencie wypowiadania tych słów pamiętam, ze dziewczyna pokazywała palcem wskazującym na oczy i serce... hmm.. co jeszcze... jak mnie pamięć nie zawodzi, to to była raczej jakaś piosenka bardziej klubowa, bo osoby występujące w teledysku raczej nie były wykonawcami tej piosenki
Nika0811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 09:37   #4564
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:
ponawiam pytanie, bo bardzo mnie to męczy, piosenka utrzymana trochę w stylu Ellie Goulding albo Elsiane, klimat podobny do tego:

http://www.youtube.com/watch?v=kFeLeIGO65Q

może komuś się coś skojarzy
Spróbuj przejrzeć tę stronę - playlista wyświetla Ci piosenki zbliżone klimatem do poszukiwanej piosenki. Jeśli nie trafisz na piosenkę, to może na wykonawcę?

http://pl.ayli.st/Elsiane/Vaporous/similar

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 12:11   #4565
Natalinka93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noco_poco Pokaż wiadomość
A czy ktoś pamięta taki teledysk, w którym była przedstawiona jakaś rodzinka, wszystko ładnie pięknie, a potem oni chyba zasiadali do stołu i w końcu córa chyba zaczęła wszystko demolować - skończyło się na zrzucaniu talerzy, jakichś pierdół z półek, itp. Wydaje mi się, że ta piosenka była polskiego wykonawcy i puszczali ją często jakieś... hm... dwa lata temu? Tak mnie męczy to od jakiegoś czasu, bo chyba to lubiłam, ale teraz nawet melodii zanucić nie mogę, bo nie wiem zupełnie jak to leciało...
Może T. Love -Gnijący świat?

http://www.youtube.com/watch?v=4VeIWEN18P0
Natalinka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 16:05   #4566
noco_poco
Raczkowanie

Tak, "Gnijący świat"! W końcu dorwałam! Dziękuję
noco_poco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-22, 19:21   #4567
rozrabiara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophie86 Pokaż wiadomość
Spróbuj przejrzeć tę stronę - playlista wyświetla Ci piosenki zbliżone klimatem do poszukiwanej piosenki. Jeśli nie trafisz na piosenkę, to może na wykonawcę?

http://pl.ayli.st/Elsiane/Vaporous/similar
dziękuję, nawet jeśli nie uda mi się tam znaleźć tej piosenki, to i tak strona mi się przyda, bardzo ciekawa, nie wiedziałam o jej istnieniu, więc tak czy inaczej wielkie dzięki
rozrabiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-23, 22:54   #4568
gosia1207
Rozeznanie

pomóżcie dziewczyny, szukam tytułu lub wykonawcy piosenki która jest w reklamach sephora szukałam na youtube ale nie udało mi si znaleźć pomocy
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:08   #4569
miss90
Zadomowienie

a może ktoś pamięta swego czasu (hmm.. dwa lata temu?!?) leciała w radiu taka nutka szybka, bit podobny do piosenek Cascady ale to nie była ona, tylko jakaś podobna laska.. i za chiny nie umiem sobie przypomnieć jak się nazywała

Edytowane przez miss90
Czas edycji: 2011-06-24 o 14:34
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 14:38   #4570
wertusia
Zakorzenienie

Poszukuję piosenki, która wydaje mi się leciała w radiu i tv około 1-1,5 roku temu. Wydaje mi się, że nie była to angielska piosenka. Teledysk był kręcony w jakimś klubie ... gdzieś widać, że było duszno i parno, było dużo dymu, i ludzie sobie tańczyli w rytm Cuby, Salsy itp. Była taka para (chłopak przytulał dziewczynę od tyłu) i sobie tak fajnie 'dygali' (czyt. tańczyli, ale tak jakoś inaczej;p) To nie była taka zwykła salsa. Nie wiem co to może być za taniec. I na pewno nie była to piosenka z Dirty Dancing....

Od wczoraj szukam jej wszędzie w necie i nie mogę jej znaleźć Pomocy

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 15:41   #4571
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
pomóżcie dziewczyny, szukam tytułu lub wykonawcy piosenki która jest w reklamach sephora szukałam na youtube ale nie udało mi si znaleźć pomocy
1.http://www.youtube.com/watch?v=OkmR6cWy2QA&feature=fvst
2.http://www.youtube.com/watch?v=zqCQc1gj9iI
3.http://www.youtube.com/watch?v=MGPSD4jQNWw
4.http://w736.wrzuta.pl/audio/5Vzuzxaa...eklamy_sephora ale to mi się wydaje że została skomponowana na potrzeby reklamy
Stary 2011-06-25, 12:02   #4572
Karola20
Zakorzenienie

GG do Karola20

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
Sunset Productions - Ultramelo

Ale nigdzie nie mozna tego znaleźc w oryginalnej wersji :/
Są tylko remixy:
http://www.youtube.com/watch?v=UJA7UYCHH-s

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Edit:
MMONIKA9 podała link na Wrzutę

"Nie mam chłopaka, bo kocham polskich siatkarzy"

Skra
Wrona,Qrek

Karola20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 13:08   #4573
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Oglądałam ostatnio na jakimś kanale zagranicznym teledysk pewnej piosenki. Na scenie śpiewały trzy dziewczyny ubrane w sukienki w grochy, a pod sceną tańczyli ludzie. Piosenka była śpiewa po angielsku, w raczej szybkim tempie. Widziałam tylko jej fragment i nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć, słów też nie zapamiętałam.
Kojarzy któraś z Was taki teledysk?

Edytowane przez Karaluszysko
Czas edycji: 2011-07-03 o 08:19
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-25, 18:59   #4574
shure
Zadomowienie

ostatnio w tv byl koncert piosenek grechuty i kogos tam
dziewczyna spiewala "kwiat jednej nocy" czy ktos moze ma to wykonaniejej ... nigdzie nie moge znalesc
pozdrawiam

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 20:54   #4575
niap
Przyczajenie

GG do niap

Dziewczyny poszukuję piosenki z gatunku muzyki elektronicznej (chyba bez słów). Teledysk zaczyna się od tego, że dziewczyna w blond włosach, niemal białych, skacze z budynku (może próba samobójstwa?), ale trafia do śmietnika (hm;p). Wychodzi z niego i 'dziwnie', powolnie idąc idzie przed siebie. Gdy przechodzi przez ulice tym swoim krokiem patrzy na samochód i zaczyna biec w jego kierunku, skacze na maskę i nie wiem co dalej. Potem jacyś mężczyźni ja niosą i tyle pamiętam. Liczę na pomoc;*

niap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 10:50   #4576
miss90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miss90 Pokaż wiadomość
a może ktoś pamięta swego czasu (hmm.. dwa lata temu?!?) leciała w radiu taka nutka szybka, bit podobny do piosenek Cascady ale to nie była ona, tylko jakaś podobna laska.. i za chiny nie umiem sobie przypomnieć jak się nazywała
up!
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 22:37   #4577
aksalotl
Zadomowienie

a ja tu przyszłam w nadziei, że ktoś mi uwolni od męki i powie, jaka piosenka skojarzyła mi się z limitowanką essence Return to paradise. I nie był to inny dzień Colinsa w tekście na pewno jest słowo raj, a piosenka jest w języku angielskim. Ozłocę
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 19:07   #4578
Gosiak84
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, szukam piosenki, która chyba jest ostatnio w miarę popularna, bo ostatnio słyszałam ją już na 2 imprezach; śpiewa ją dziewczyna, raczej dość młoda, po angielsku, jest to piosenka dość wolna, raz słyszałam przerobioną na dubstep, baaaardzo mi zależy, więc proszę o pomoc
Może Clare Maguire "The last dance"? http://www.youtube.com/watch?v=TpDjO3NQxdY
Gosiak84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:03   #4579
czaroownica87
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam dość trudną zagadkę do rozwiązania...
Szukam piosenki która była hitem w 2005 lub 2006 roku (bardziej obstawiam 2005). Byłam wtedy w Holandii i tam na bank była hitem lata, więc u nas w Pl pewnie lato/jesień. Do pomocy podam, że hitami wtedy były np Candy Shop - 50 Cent, piosenki Kelly Clarckson, Hollaback Girl- Gwen Stefani (może w ten sposób będzie łatwiej)
Piosenkarka atrakcyjna, czarnoskóra. Muzyczka raczej pop, szybka i rytmiczna. Wiem, że były 2 wersje piosenki, featuring z jakimś facetem i sama. Wiem, bo miałam ją kiedyś na starym kompie. Póki co, kompletnie nic nie pamiętam Kojarzę, że kobitka była ubrana w teledysku w jakąś kusą złotą sukienkę... i kojarzę jeszcze jakiś jakby biały podest z różnymi instrumentami (jakiś kontrabas, perkusja itp.) i kobitka tak gdzieś pod koniec teledysku wchodzi na niego... a co dalej nie pamiętam Kojarzy mi się, że następny jej kawałek (a ten o który pytam był pierwszym od jakiego kobitka "zaistniała", wcześniej jej nie kojarzyłam) był spokojniejszy i w teledysku ów piosenkarka leżała w łóżku w białej pościeli. Nie potrafię wytłumaczyć. Był bardzo taki..."delikatny".
I kojarzy mi się, że w nazwie artystki bądź tytułu była litera "g"
Mówiłam, że trudne... ech. Moze jednak któraś coś kojarzy?

Edytowane przez czaroownica87
Czas edycji: 2011-07-02 o 00:40
czaroownica87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:50   #4580
wertusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaroownica87 Pokaż wiadomość
Szukam piosenki która była hitem w 2005 lub 2006 roku (bardziej obstawiam 2005). Byłam wtedy w Holandii i tam na bank była hitem lata, więc u nas w Pl pewnie lato/jesień. Do pomocy podam, że hitami wtedy były np Candy Shop - 50 Cent, piosenki Kelly Clarckson, Hollaback Girl- Gwen Stefani (może w ten sposób będzie łatwiej)
Piosenkarka atrakcyjna, czarnoskóra. Muzyczka raczej pop, szybka i rytmiczna. Wiem, że były 2 wersje piosenki, featuring z jakimś facetem i sama. Wiem, bo miałam ją kiedyś na starym kompie. Póki co, kompletnie nic nie pamiętam Kojarzę, że kobitka była ubrana w teledysku w jakąś kusą złotą sukienkę... i kojarzę jeszcze jakiś jakby biały podest z różnymi instrumentami (jakiś kontrabas, perkusja itp.) i kobitka tak gdzieś pod koniec teledysku wchodzi na niego... a co dalej nie pamiętam Kojarzy mi się, że następny jej kawałek (a ten o który pytam był pierwszym od jakiego kobitka "zaistniała", wcześniej jej nie kojarzyłam) był spokojniejszy i w teledysku ów piosenkarka leżała w łóżku w białej pościeli. Nie potrafię wytłumaczyć. Był bardzo taki..."delikatny".
http://www.youtube.com/watch?v=t63BH...eature=related Skojarzyła mi się Jamelia, ale to pewnie nie to Wtedy chyba były jeszcze czasy Lumidee, ale nie ma teledysku pasującego do Twojego opisu

WISH - głównie ubranka i zabawki dla dziewczynki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=50710904
wertusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:07   #4581
czaroownica87
Wtajemniczenie

nie, to niestety nie to, ale dzięki za chęci
Stary 2011-07-02, 17:18   #4582
enka999
Zadomowienie

Cytat:
tak mi sie pierwsze skojarzyło: http://www.youtube.com/watch?v=IgpQ9...eature=related

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:36   #4583
czaroownica87
Wtajemniczenie

Taaaak!!!! Dziękuję ci moja ty wybawicielko!!: ) widzę, że moja pamięć jkest niedokładna ale pewne alementy zapamiętałam;P hehe
jejku jaka ulgaaaa dziękuję raz jeszcze

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

kurcze, a kojarzy któraś taki teledysk, że babeczka która śpiewała grała na fortepianie i cały kawałek ten fortepian jechał..że normalnie grała i jechała tym fortepianem na pewno któraś kojarzy? proszę podajcie co to...bo ten teledysk charakterystyczny był

Edytowane przez czaroownica87
Czas edycji: 2011-07-02 o 20:32
czaroownica87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:49   #4584
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
kurcze, a kojarzy któraś taki teledysk, że babeczka która śpiewała grała na fortepianie i cały kawałek ten fortepian jechał..że normalnie grała i jechała tym fortepianem na pewno któraś kojarzy? proszę podajcie co to...bo ten teledysk charakterystyczny był
http://www.youtube.com/watch?v=Cwkej79U3ek
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 21:59   #4585
czaroownica87
Wtajemniczenie

i jeszcze inny kawałek...chyba dance
teledysk był o tym, że dwóch chłopaczków (czarnoskóry i biały) zrobiło sobie wagary i robili jakby casting dla kobitek...no i pełno pięknych kobitek tańczyło w strojach dla nich. Fajny był ten kawałek Wie któraś co to było?

Wzięło mnie strasznie na starocie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
dziękuję
Stary 2011-07-02, 22:23   #4586
enka999
Zadomowienie

Cytat:
Taaaak!!!! Dziękuję ci moja ty wybawicielko!!: ) widzę, że moja pamięć jkest niedokładna ale pewne alementy zapamiętałam;P hehe
jejku jaka ulgaaaa dziękuję raz jeszcze
nie ma za co

ta ostatnia, której szukasz tez mi świta, ale nie moge sobie przypomnieć co to za kawałek...

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 08:20   #4587
Karaluszysko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karaluszysko Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio na jakimś kanale zagranicznym teledysk pewnej piosenki. Na scenie śpiewały trzy dziewczyny ubrane w sukienki w grochy, a pod sceną tańczyli ludzie. Piosenka była śpiewa po angielsku, w raczej szybkim tempie. Widziałam tylko jej fragment i nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć, słów też nie zapamiętałam.
Kojarzy któraś z Was taki teledysk?
Hm?
Karaluszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 09:15   #4588
rabid
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=wy7SvZQfeBM ?
albo to.. http://www.youtube.com/watch?v=YUgigy4rlzc

Edytowane przez rabid
Czas edycji: 2011-07-03 o 09:44
rabid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 13:31   #4589
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aksalotl Pokaż wiadomość
a ja tu przyszłam w nadziei, że ktoś mi uwolni od męki i powie, jaka piosenka skojarzyła mi się z limitowanką essence Return to paradise. I nie był to inny dzień Colinsa w tekście na pewno jest słowo raj, a piosenka jest w języku angielskim. Ozłocę
jeszcze ja, jeszcze ja
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-03, 15:06   #4590
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aksalotl Pokaż wiadomość
jeszcze ja, jeszcze ja
Może to... http://www.youtube.com/watch?v=RS_ux2H473I
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości