|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.
kathy nie dziwie Ci sie, kolor poprzedni byl ladny, ale tez wolalabym wyrazistsza rudosc
![]() ![]() ![]() farbujesz vitalitys dluzej niz ja , czym sie rozni polaczenie 7.4 i 8.44 od 7.44 i 8.44?? ps. u radka sa promocje na mixy ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
7.4 piękny jest jedynie na palecie na moich włosach wchodzi w wiśnie ![]() ![]() Natomiast 7.44 to mocny ciemny rudy ale wpada w czerwień, dlatego właśnie wybrałam połączenie 7.44 i 8.44 coś co zrównoważy w wyrzuci ciemno czerwony refleks. Obecnie używam tylko 8.44 intensywna jasna miedź, bardzo szybo wypłukuje się marchewka i włosy maja ładny zło-rudy odcień, i właściwie jeśli kolor utrzyma się taki ładny jeszcze 2 tygodnie to może zafarbuje tylko odrost.
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Twoje wlosy tez sa bardziej matowe po delii?? dodalam zdjecia na blogu- 7.4 i 8.44 ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-06-26 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niepełnowartościowy produkt ![]() Jeśli chodzi o odświeżanie kolor to mnie jeszcze kuszą żele z Artego, i produkt podobny do Vitalitysowskiego Espresso tylo tańsza wersja z Alwavesu- ,,Alwaves Re-color,, ...kurcze oststnio w hurtowni rudego zabrakło ![]() ![]()
![]() |
#215 |
Wtajemniczenie
|
kathy wstawilam zdjecia na bloga , pisalam wyzej, ale moglas nie zauwazyc
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#217 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Farba jesienny liść joanny na brązie.
Z koloru byłam bardzo zadowolona ale po 3 myciach nie było sladu po tym odcieniu.. Dlatego eksperymentuję dalej. Wczoraj pomalowałam wlosy na czerwien miedzianą z garniera i jestem bardzo rozaczarowana.. Kolor włosów w ogole nie przypomina tego z opakowania.. wyszła ciemna wisnia.. Noszę się z zamiarem uzycia szamponu koloryzującego z delii, - rudy. Byc moze on rozjaśni wlosy do upragnionego brazowego rudzielca. Jak sadzicie? Edytowane przez Owca_z_Bananowca Czas edycji: 2011-06-27 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Wtajemniczenie
|
kathy dzieki
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Wiatm serdecznie wszystkie rudzielce.
![]() Sama ruda jestem od około tygodnia i tutaj pojawia się moje pytanie - jak często musicie, dziewczyny, odświeżać swój kolor przy farbach od Joanny? ![]()
#221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja nadal borykam się ze zbyt szybko jaśniejącym rudym. Zdecydowanie nie podoba mi się to, że mój kolor zalatuje lekką żółcią. Już nawet zaczęłam zastanawiać się czy to nie jest czasem wina szamponetki Joanny, ale może to tylko moje urojenia i szukanie na siłę winnego ;p Używałam ostatnio 7,44 Vitalitys i oxydantu 3% i na początku było ciemniej niż podczas ostatnich kilku farbowań, ale kolor znowu jaśnieje i to w taki sposób, który mi nie odpowiada. Noszę się z zamiarem dokupienia 6,4 i zmieszania z 7,44 + oxydant 3%. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#222 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#223 |
Wtajemniczenie
|
kathy a co to by bylo za zycie bez kombinowania
![]() ![]() siskath ja uzyskalam kolor 7.44 dokladnie jak na probniku mieszajaca 7.4 i 8.44 , ostatnio bardzo wolno sie zmywal, teraz znowu eksperymentuje jak dlugo da rade bo samo 7.44 mi zjezdza.
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Kathy pisałam do ciebie maila, ale chyba nie doszedł bo cisza..
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2011-06-27 o 23:36 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PEES. Super kolorek masz teraz. Najbardziej zbliżony do 8.44 kathy - dobrze, że wróciłaś do jasnej rudości, bo tamten był taaaaaki ciemny ![]() Ja znowu mam prawie blond i znowu wszyscy się zachwycają. No dziwnie słyszeć komplementy n/t koloru, który się wypłukał do cna niemalże i wstydzisz się wyjść na ulicę w tym kolorze ![]() Chociaż ostatecznie z opalenizna wygląda jako tako ![]()
Rudy to nie kolor włosów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-06-28 o 08:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do was, rozjasniłam włosy, mialam wracać do blondu, ale jednak zdecydowałam się na rudy
![]() ![]() Owca_z_Bananowca przepiękny ten kolorek, tylko szkoda ze szybko się sprał:P |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Wtajemniczenie
|
moni@ kolor co wstawilas sie zrobil naturalnie mojej siostrze, moge zacignac do hurtowni to przylozymy wlosy do probnika
![]() ![]() kombinowanie jest suuuper ![]() do mnie linki i maile tez nie dochodza ostatnio agusiaki dzieki ![]() ![]() taki splukany rudy sie robi karmelkowy i faktycznie z opalona skora pieknie sie laczy ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-06-28 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() redrosses to bedziesz miała cos koło tego koloru>? http://allegro.pl/clip-in-on-przedlu...570119155.html
Kobieta ma tyle siły---ża zadziwia mężczyzn.... ![]() Edytowane przez gajdaania Czas edycji: 2011-06-28 o 12:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Od dzisiaj dołączyłam do grona rudzielców
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedz sie co to moze byc jaki to odcien a popiel to ja włąsnie tak sadziłam bo ja lubie takie starocie popielowate ![]() Jak balsam kupilas? Opalonaś juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko mam do was pytanie dosc pilne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez redroses Czas edycji: 2011-06-29 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#234 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Przyczajenie
|
Od grudnia starałam się uzyskać rudy kolor włosów. Farbowałam Casting Creme Gloss - Bursztyn, L'oreal Feria Preferancje - Miedziany kasztan. Jednak zawsze po kilku myciach kolor spłukiwał się na brązowy. A teraz spróbowałam Garnier 100% Color Naturals - Złocisto-miedziany blond i mogę powiedzieć, że dołączyłam do grona rudzielców!
![]() IMG_2709.jpg Zdjęcie po tygodniu od farbowania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
Istnieje chłodny rudy?
Cześć dziewczyny.
Chciałabym zafarbować swoje włosy na kolor rudy, jakiś może jasny miedziany. Od lat mam jasny blond i chciałabym w końcu coś zmienić. I właśnie tu pojawia się problem, gdyż jestem typem urody lato, czyli chłodnym (błękitne oczy, włosy jasny blond z popielatym odcieniem, cera jasna - ale nie blada, opalam się szybko na oliwkowy kolor) - więc muszę wystrzegać się koloru złotego i pomarańczowego. Wszędzie jak czytam piszą, że rudości to tylko dla ciepłych typów urody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Dot.: Istnieje chłodny rudy?
Jestem dupą z kolorów, ale jak coś o odcieniu ognistym może być chłodne?
![]() Mnie się to w głowie nie mieści i chyba mam rację, rudy jest ciepłym kolorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Przyczajenie
|
Wiem, że z Artego są odcienie rudości z popielatym, np.jasny blond miedziano-popielaty.Nie wiem jednak jak wychodzą.Podaję linka na stronę, tam jest paleta kolorów http://artego.pl/pliki_do_pobrania.asp?id=19
#239 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow, dzięki - czyli istnieje jakiś chłodniejszy odcień ![]() z serii Miedziano-popielate: jasny miedziano-popielaty blond 8.41 - 8KA oraz z serii Miedziane: bardzo jasny miedziany blond 9.4 - 9K. Chyba powinno być dobrze. Edytowane przez Evunia5 Czas edycji: 2011-06-30 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Rozeznanie
|
Nie ma czegoś takiego jak chłodny rudy ludzie, koleżanko mylisz pojęcia, to że kolor jest z dodatkiem popielatego, czy miedziany blond to nie znaczy że jest on chłodny. Nie ma chłodnych rudych. Rudy to pochodna pomarańczowego a pomarańcz jest chłodny?
Chłodny to może być brąz, blond czy czerń naturalnie ale rudy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.