Rudowłose - część II - wątek zbiorczy - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-26, 13:17   #211
julianna-p
Wtajemniczenie

Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do włosów.Częsc II.

kathy nie dziwie Ci sie, kolor poprzedni byl ladny, ale tez wolalabym wyrazistsza rudosc. mnie tez kusi inny nieco kolor bo po zmieszaniu tej trojki uzyskalam ... 7.44. teraz mam na glowie delie, ale jak to okreslil moj TZ ... jest bardziej matowa niz joanna
farbujesz vitalitys dluzej niz ja , czym sie rozni polaczenie 7.4 i 8.44 od 7.44 i 8.44??
ps. u radka sa promocje na mixy

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:36   #212
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez julianna-p Pokaż wiadomość
kathy nie dziwie Ci sie, kolor poprzedni byl ladny, ale tez wolalabym wyrazistsza rudosc. mnie tez kusi inny nieco kolor bo po zmieszaniu tej trojki uzyskalam ... 7.44. teraz mam na glowie delie, ale jak to okreslil moj TZ ... jest bardziej matowa niz joanna
farbujesz vitalitys dluzej niz ja , czym sie rozni polaczenie 7.4 i 8.44 od 7.44 i 8.44??
ps. u radka sa promocje na mixy
julianna,
7.4 piękny jest jedynie na palecie na moich włosach wchodzi w wiśnie, nigdy już go nie użyje, a tak chciałam kiedyś ciemniejszy stonowany rudy.
Natomiast 7.44 to mocny ciemny rudy ale wpada w czerwień, dlatego właśnie wybrałam połączenie 7.44 i 8.44 coś co zrównoważy w wyrzuci ciemno czerwony refleks. Obecnie używam tylko 8.44 intensywna jasna miedź, bardzo szybo wypłukuje się marchewka i włosy maja ładny zło-rudy odcień, i właściwie jeśli kolor utrzyma się taki ładny jeszcze 2 tygodnie to może zafarbuje tylko odrost.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-26, 13:45   #213
julianna-p
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
julianna,
7.4 piękny jest jedynie na palecie na moich włosach wchodzi w wiśnie, nigdy już go nie użyje, a tak chciałam kiedyś ciemniejszy stonowany rudy.
Natomiast 7.44 to mocny ciemny rudy ale wpada w czerwień, dlatego właśnie wybrałam połączenie 7.44 i 8.44 coś co zrównoważy w wyrzuci ciemno czerwony refleks. Obecnie używam tylko 8.44 intensywna jasna miedź, bardzo szybo wypłukuje się marchewka i włosy maja ładny zło-rudy odcień, i właściwie jeśli kolor utrzyma się taki ładny jeszcze 2 tygodnie to może zafarbuje tylko odrost.
no wlasnie tez zauwazylam, ze 7.4 blyska tylko, ze u mnie czerwienia. dlatego jak nie dostalam 7.44 to polaczylam wlasnie 7.4 i 8.44 i uzyskalam naprawde ladna "czerwona miedz" jak to okreslila moja siostra. problem w tym , ze kolor kladlam na wisnie i nie mam pojecia jak wyjdzie z pomaranczowej ruosci, a kusi mnie taka ciemna rudosc bo jak widze wszedzie obecnie marchewki to juz mi potrzeba odmiany. musze sie dorwac do tel TZ to wstawie zdjecie tego co uzykalam z 7.4 , moze Ci sie spodoba
Twoje wlosy tez sa bardziej matowe po delii??

dodalam zdjecia na blogu- 7.4 i 8.44 , zdjecia z wycieczki wiec najbardziej realnie oddaja kolor w pochmurny dzien , w sloneczny byl jasniejszy

„Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2011-06-26 o 14:54
Stary 2011-06-26, 14:40   #214
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
no wlasnie tez zauwazylam, ze 7.4 blyska tylko, ze u mnie czerwienia. dlatego jak nie dostalam 7.44 to polaczylam wlasnie 7.4 i 8.44 i uzyskalam naprawde ladna "czerwona miedz" jak to okreslila moja siostra. problem w tym , ze kolor kladlam na wisnie i nie mam pojecia jak wyjdzie z pomaranczowej ruosci, a kusi mnie taka ciemna rudosc bo jak widze wszedzie obecnie marchewki to juz mi potrzeba odmiany. musze sie dorwac do tel TZ to wstawie zdjecie tego co uzykalam z 7.4 , moze Ci sie spodoba
Twoje wlosy tez sa bardziej matowe po delii??
Bardzo dawno temu używałam i z tego co pamiętam to żadnego matu nie było, może trafiłaś na
niepełnowartościowy produkt.
Jeśli chodzi o odświeżanie kolor to mnie jeszcze kuszą żele z Artego, i produkt podobny do Vitalitysowskiego Espresso tylo tańsza wersja z Alwavesu- ,,Alwaves Re-color,, ...kurcze oststnio w hurtowni rudego zabrakło...jak by ktoś używał to niech się odezwie

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-06-26, 14:58   #215
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy wstawilam zdjecia na bloga , pisalam wyzej, ale moglas nie zauwazyc, moze faktycznie trafilam na niepelnowartosciowy produkt bo wlosy mam suche po niej jak po farbie i sa naprawde matowe

Stary 2011-06-26, 15:30   #216
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
kathy wstawilam zdjecia na bloga , pisalam wyzej, ale moglas nie zauwazyc, moze faktycznie trafilam na niepelnowartosciowy produkt bo wlosy mam suche po niej jak po farbie i sa naprawde matowe
Kolor jak u mnie po 7.44 - wiśni nie widzę

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-06-26, 23:14   #217
starliv
Raczkowanie

Witam serdecznie Od jakiegoś czasu zamierzam pofarbować włoski na rudy kolor. Zależy mi jednak na koloryzacji w domu, nie sądziłam, że w salonie zapłacę ponad 300zł byłam przygotowana jedynie na wydatek ok. 150 zł i wyszłam z salonu z niczym... Cena zależy od tego jaki mam kolor włosów? Jest on brązowy, niezbyt jasny, w słońcu ma miedziane przebłyski, a obecnie od słońca są jaśniejsze, ale wiadomo, że od spodu włosy są ciemniejsze. https://polki.pl/work/privateimages/...MAIN/35952.jpg są nieco jaśniejsze od tych oto. Marzy mi się wyrazisty rudy, ale na początek jednak obawiam się tego kolorku i myślałam nad majirel 6.64. Rozumiem też, że przy moim kolorze będzie potrzeba rozjaśnienia.. http://allegro.pl/loreal-majirel-zes...668165006.html czy ten zestawik w zupełności starczy? Jakie stężenie oxydantu najlepiej wybrać przy średnio brązowych włoskach? Proszę o radę, zależy mi na szybkim farbowaniu gdyż już w czwartek ogłoszenie wyników maturalnych i chciałabym pokazać się w szkole odmieniona A może polecacie jakieś inne specyfiki w podobnym przedziale cenowym?
starliv jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 12:05   #218
Owca_z_Bananowca
Raczkowanie

Farba jesienny liść joanny na brązie.
Z koloru byłam bardzo zadowolona ale po 3 myciach nie było sladu po tym odcieniu.. Dlatego eksperymentuję dalej. Wczoraj pomalowałam wlosy na czerwien miedzianą z garniera i jestem bardzo rozaczarowana.. Kolor włosów w ogole nie przypomina tego z opakowania.. wyszła ciemna wisnia.. Noszę się z zamiarem uzycia szamponu koloryzującego z delii, - rudy. Byc moze on rozjaśni wlosy do upragnionego brazowego rudzielca. Jak sadzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11621133.jpg (22,4 KB, 273 załadowań)

Edytowane przez Owca_z_Bananowca
Czas edycji: 2011-06-27 o 12:25
Owca_z_Bananowca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:16   #219
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy dzieki, zrobilam znowu ta mieszanke i ma bardzo malo czerwieni, wychodzi delikatniej nawet niz samo 7.44. bede sie teraz przygladac jak sie splucze, bo sam 7.44 mi szybko znikal. chociaz teraz znowu kusi mnie ce-ce 8.45 (czyli efekt poprzedniej koloryzacji z obecna mieszanka )

Stary 2011-06-27, 17:56   #220
marguerite_
Raczkowanie

Wiatm serdecznie wszystkie rudzielce.
Sama ruda jestem od około tygodnia i tutaj pojawia się moje pytanie - jak często musicie, dziewczyny, odświeżać swój kolor przy farbach od Joanny?
Stary 2011-06-27, 18:51   #221
siskath
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Owca_z_Bananowca Pokaż wiadomość
Noszę się z zamiarem uzycia szamponu koloryzującego z delii, - rudy. Byc moze on rozjaśni wlosy do upragnionego brazowego rudzielca. Jak sadzicie?
Szamponetka nie rozjaśni. Pozostaje Ci eksperymentowanie z farbami

A ja nadal borykam się ze zbyt szybko jaśniejącym rudym. Zdecydowanie nie podoba mi się to, że mój kolor zalatuje lekką żółcią. Już nawet zaczęłam zastanawiać się czy to nie jest czasem wina szamponetki Joanny, ale może to tylko moje urojenia i szukanie na siłę winnego ;p
Używałam ostatnio 7,44 Vitalitys i oxydantu 3% i na początku było ciemniej niż podczas ostatnich kilku farbowań, ale kolor znowu jaśnieje i to w taki sposób, który mi nie odpowiada. Noszę się z zamiarem dokupienia 6,4 i zmieszania z 7,44 + oxydant 3%.
siskath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 19:24   #222
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez siskath Pokaż wiadomość
Szamponetka nie rozjaśni. Pozostaje Ci eksperymentowanie z farbami

A ja nadal borykam się ze zbyt szybko jaśniejącym rudym. Zdecydowanie nie podoba mi się to, że mój kolor zalatuje lekką żółcią. Już nawet zaczęłam zastanawiać się czy to nie jest czasem wina szamponetki Joanny, ale może to tylko moje urojenia i szukanie na siłę winnego ;p
Używałam ostatnio 7,44 Vitalitys i oxydantu 3% i na początku było ciemniej niż podczas ostatnich kilku farbowań, ale kolor znowu jaśnieje i to w taki sposób, który mi nie odpowiada. Noszę się z zamiarem dokupienia 6,4 i zmieszania z 7,44 + oxydant 3%.
hmm....a może użyj coś z refleksem czerwonym 2 rzędowym, kolor powinien wypłukać się na rudo. 7.44 nigdy nie używałam solo - bo wydawał mi się za ciemny. Co do szamponetki Joanny to nie są urojenia ona ma bardzo dużo żółtego w sobie.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
kathy dzieki, zrobilam znowu ta mieszanke i ma bardzo malo czerwieni, wychodzi delikatniej nawet niz samo 7.44. bede sie teraz przygladac jak sie splucze, bo sam 7.44 mi szybko znikal. chociaz teraz znowu kusi mnie ce-ce 8.45 (czyli efekt poprzedniej koloryzacji z obecna mieszanka )
...oj, Julianna ja też cały czas kombinuje: ciemne jasne, jasne ciemne

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez starliv Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Od jakiegoś czasu zamierzam pofarbować włoski na rudy kolor. Zależy mi jednak na koloryzacji w domu, nie sądziłam, że w salonie zapłacę ponad 300zł byłam przygotowana jedynie na wydatek ok. 150 zł i wyszłam z salonu z niczym... Cena zależy od tego jaki mam kolor włosów? Jest on brązowy, niezbyt jasny, w słońcu ma miedziane przebłyski, a obecnie od słońca są jaśniejsze, ale wiadomo, że od spodu włosy są ciemniejsze. https://polki.pl/work/privateimages/...MAIN/35952.jpg są nieco jaśniejsze od tych oto. Marzy mi się wyrazisty rudy, ale na początek jednak obawiam się tego kolorku i myślałam nad majirel 6.64. Rozumiem też, że przy moim kolorze będzie potrzeba rozjaśnienia.. http://allegro.pl/loreal-majirel-zes...668165006.html czy ten zestawik w zupełności starczy? Jakie stężenie oxydantu najlepiej wybrać przy średnio brązowych włoskach? Proszę o radę, zależy mi na szybkim farbowaniu gdyż już w czwartek ogłoszenie wyników maturalnych i chciałabym pokazać się w szkole odmieniona A może polecacie jakieś inne specyfiki w podobnym przedziale cenowym?
Na twoim miejscu zafarbowała bym włosy (1 farbowanie) z wodą 9% następne farbowania już z 6% pomijając rozjaśnianie, po pierwszym farbowaniu kolor może odbiegać od tego z palety, ale już po 2 lub 3 farbowaniu będzie ładny i równy ładnie nasycony pigmentem. Radzę szczerze pominąć rozjaśnianie z tego tytułu iż wszystko z rozjaśnianych włosów wymywa się bardzo szybko, czasami nawet już po 2 myciu włosów. Oczywiście są metody które gwarantują natychmiastowy efekt, takie jak kąpiel rozjaśniająca - ale po co niszczyć włosy.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Owca_z_Bananowca Pokaż wiadomość
Farba jesienny liść joanny na brązie.
Z koloru byłam bardzo zadowolona ale po 3 myciach nie było sladu po tym odcieniu.. Dlatego eksperymentuję dalej. Wczoraj pomalowałam wlosy na czerwien miedzianą z garniera i jestem bardzo rozaczarowana.. Kolor włosów w ogole nie przypomina tego z opakowania.. wyszła ciemna wisnia.. Noszę się z zamiarem uzycia szamponu koloryzującego z delii, - rudy. Byc moze on rozjaśni wlosy do upragnionego brazowego rudzielca. Jak sadzicie?
...nie rozjaśni proponuję wymyć kolor i użyć farby profesjonalnej

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2011-06-27, 20:06   #223
julianna-p
Wtajemniczenie

kathy a co to by bylo za zycie bez kombinowania, nie wyobrazam sobie przechodzic cale zycie w jednym kolorze ( chociaz jak sie zakocham to zykle nosze jeden odcien nawet dwa lata )

siskath ja uzyskalam kolor 7.44 dokladnie jak na probniku mieszajaca 7.4 i 8.44 , ostatnio bardzo wolno sie zmywal, teraz znowu eksperymentuje jak dlugo da rade bo samo 7.44 mi zjezdza.

Stary 2011-06-27, 20:16   #224
Moni@
Zakorzenienie

Kathy pisałam do ciebie maila, ale chyba nie doszedł bo cisza.. Napisze tu choc wiem ze to watek dla rudych, powiedz mi (albo ktoras z Was jak wie) jaki to kolor moze byc? Czy to bedzie coz z blondu czy brazów a moze jakis popielatych?

Cytat:
kathy a co to by bylo za zycie bez kombinowania, nie wyobrazam sobie przechodzic cale zycie w jednym kolorze ( chociaz jak sie zakocham to zykle nosze jeden odcien nawet dwa lata )
Ja mam to samo po prostu kusi i kusi....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tyra_banks_hairstyles_20111302465086.jpg (32,6 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2011-06-27 o 23:36 Powód: post pod postem
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 07:57   #225
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:
poszukiwana agusiaki z tego co pamietam jako jedyna farbowalas poleczniami 7.44+8.44 i 7.4 + 8.44 i tu moje pytanie czym one sie u Ciebie roznily?? bo u mnie w drugim pojawila sie czerwien i to mocna, ALE robilam po wisniowym kolorze wiec moglo zaburzyc efekt. teraz znowu mnie kusi to polaczenie ( miesiac temu robilam 7.4 , 7.44 i 8.44) i pasemka wiec chetna jestem na porownanie kogos kto to przezyl
7.4 miał na początku jasną czerwień, która się wypłukiwała. Lepiej wyszło jednak u mnie 8.44+7.44, być może też dlatego, że do tej drugiej dodałam mixa pomarańczowego.

PEES. Super kolorek masz teraz. Najbardziej zbliżony do 8.44

kathy - dobrze, że wróciłaś do jasnej rudości, bo tamten był taaaaaki ciemny

Ja znowu mam prawie blond i znowu wszyscy się zachwycają. No dziwnie słyszeć komplementy n/t koloru, który się wypłukał do cna niemalże i wstydzisz się wyjść na ulicę w tym kolorze
Chociaż ostatecznie z opalenizna wygląda jako tako

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ

Edytowane przez agusiaki
Czas edycji: 2011-06-28 o 08:13
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 08:21   #226
redroses
Zakorzenienie

Dołączam do was, rozjasniłam włosy, mialam wracać do blondu, ale jednak zdecydowałam się na rudy Zamówiłam sobię wczoraj farbę Goldwell 7KG średnia złota miedź i jutro lub za 2 dni będę rudzielcem

Owca_z_Bananowca przepiękny ten kolorek, tylko szkoda ze szybko się sprał:P
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 12:01   #227
julianna-p
Wtajemniczenie

moni@ kolor co wstawilas sie zrobil naturalnie mojej siostrze, moge zacignac do hurtowni to przylozymy wlosy do probnika i sie dowiemy, to taki rudawy kolor, moim zdaniem na poziomie 8, z odrobina popielu
kombinowanie jest suuuper
do mnie linki i maile tez nie dochodza ostatnio

agusiaki dzieki, ja sie jakos z ta nutka (mala!) czerwieni polubilam, za dwa tgodnie planuje dla porownania pokryc wlosie ce-ce 8.45 ( dla zdrowia wlosow wymieszanym z olejem arganowym)
taki splukany rudy sie robi karmelkowy i faktycznie z opalona skora pieknie sie laczy, stad komplementy , ale jak ktos kocha ogniste kolorki to sie meczy. i co teraz wykombinujesz?? ( ps. poki nie pofarbujesz dodawaj duuzo zlotej bizuterii , zwlaszcza bransoletek cienkiech , lekkich kolek w uszach itd- moim zdaniem to pieeknie wyglada z karmelem na glowei)

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2011-06-28 o 12:05
Stary 2011-06-28, 12:33   #228
gajdaania
Raczkowanie

GG do gajdaania

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość
Owca_z_Bananowca przepiękny ten kolorek, tylko szkoda ze szybko się sprał:P
Owca...popieram koleżankę....supe r kolorek

redrosses to bedziesz miała cos koło tego koloru>? http://allegro.pl/clip-in-on-przedlu...570119155.html

Edytowane przez gajdaania
Czas edycji: 2011-06-28 o 12:36
gajdaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 23:35   #229
starliv
Raczkowanie

Od dzisiaj dołączyłam do grona rudzielców Włoski pofarbowałam jak wcześniej mówiłam majirel 6.64. Jestem zadowolona jednak kolor nie przypomina tego na próbce, jest ciemniejszy i przypomina kolor 6.66 - ba nawet zdaje się, że to ten. Zamierzam pofarbować na jakiś jaśniejszy kolor, macie jakieś pomysły? Chciałabym się podzielić z wami zdjęciem, ale siostra zabrała aparat na wakacje
starliv jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 08:07   #230
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
moni@ kolor co wstawilas sie zrobil naturalnie mojej siostrze, moge zacignac do hurtowni to przylozymy wlosy do probnika i sie dowiemy, to taki rudawy kolor, moim zdaniem na poziomie 8, z odrobina popielu
kombinowanie jest suuuper
Tak tak to ja poprosze dowiedz sie, u mnie nie ma hurtowni z probnikami musiałąbym jechac dalej do wiekszego miasta...mi sie ten kolor mega podoba
Dowiedz sie co to moze byc jaki to odcien a popiel to ja włąsnie tak sadziłam bo ja lubie takie starocie popielowate

Jak balsam kupilas? Opalonaś juz ????
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:25   #231
redroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gajdaania Pokaż wiadomość
Owca...popieram koleżankę....supe r kolorek

redrosses to bedziesz miała cos koło tego koloru>? http://allegro.pl/clip-in-on-przedlu...570119155.html
dokładnie ten
Tylko mam do was pytanie dosc pilne, jak wiadomo farbę trzeba zmieszać z utleniaczem, zamówilam na all farbę Goldwell własnie (dziś doszla) a utleniacz u innego sprzedawcy i jeszcze mi go nie wyslali wiec do weekendu nie przyjdzie, nie ma takiej opcji... czy mogę farbę zmieszać z utleniaczem (np. z rozjasniacza, chodzi mi o ten plyn w saszetce co jest, bo przeciez to tez utleniacz a pisze ze moze byc z innej firmy niz farba) jak myslicie? mam teraz taki kolor ze niegdzie nie wyjde, zeby kurierowi drzwi otworzyc zalozylam na glowe ręcznik, że niby glowę dopiero umyłam:PP

Edytowane przez redroses
Czas edycji: 2011-06-29 o 12:27
redroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 14:49   #232
AniaAga
Zadomowienie

Witam . Marzy mi się taki odcień rudego jak ma Marta Powałowska (Basia z "Prosto w serce"), wiecie może jak osiągnąć taki odcień?
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 17:39   #233
agusiaki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez redroses Pokaż wiadomość
dokładnie ten
Tylko mam do was pytanie dosc pilne, jak wiadomo farbę trzeba zmieszać z utleniaczem, zamówilam na all farbę Goldwell własnie (dziś doszla) a utleniacz u innego sprzedawcy i jeszcze mi go nie wyslali wiec do weekendu nie przyjdzie, nie ma takiej opcji... czy mogę farbę zmieszać z utleniaczem (np. z rozjasniacza, chodzi mi o ten plyn w saszetce co jest, bo przeciez to tez utleniacz a pisze ze moze byc z innej firmy niz farba) jak myslicie? mam teraz taki kolor ze niegdzie nie wyjde, zeby kurierowi drzwi otworzyc zalozylam na glowe ręcznik, że niby glowę dopiero umyłam:PP
możesz zmieszać, aczkolwiek to bywa nieco ryzykowne. Czasami w utleniaczach sa dodane inne skladniki, które mogą się "podryźć" z farbą i wtedy rezultat jest trudny do przewidzenia. Poza tym jak już mieszac to tylko z innymi profesjonalnymi utleniaczami (mam na myśli utleniacze do fabr profesjonalnych), nigdy z tymi co są dołączone do zwykłych farb drogeryjnych.

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:26   #234
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez agusiaki Pokaż wiadomość
możesz zmieszać, aczkolwiek to bywa nieco ryzykowne. Czasami w utleniaczach sa dodane inne skladniki, które mogą się "podryźć" z farbą i wtedy rezultat jest trudny do przewidzenia. Poza tym jak już mieszac to tylko z innymi profesjonalnymi utleniaczami (mam na myśli utleniacze do fabr profesjonalnych), nigdy z tymi co są dołączone do zwykłych farb drogeryjnych.
dokładnie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez starliv Pokaż wiadomość
Od dzisiaj dołączyłam do grona rudzielców Włoski pofarbowałam jak wcześniej mówiłam majirel 6.64. Jestem zadowolona jednak kolor nie przypomina tego na próbce, jest ciemniejszy i przypomina kolor 6.66 - ba nawet zdaje się, że to ten. Zamierzam pofarbować na jakiś jaśniejszy kolor, macie jakieś pomysły? Chciałabym się podzielić z wami zdjęciem, ale siostra zabrała aparat na wakacje
7.44 jest fajny

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiaki Pokaż wiadomość
7.4 miał na początku jasną czerwień, która się wypłukiwała. Lepiej wyszło jednak u mnie 8.44+7.44, być może też dlatego, że do tej drugiej dodałam mixa pomarańczowego.

PEES. Super kolorek masz teraz. Najbardziej zbliżony do 8.44

kathy - dobrze, że wróciłaś do jasnej rudości, bo tamten był taaaaaki ciemny

Ja znowu mam prawie blond i znowu wszyscy się zachwycają. No dziwnie słyszeć komplementy n/t koloru, który się wypłukał do cna niemalże i wstydzisz się wyjść na ulicę w tym kolorze
Chociaż ostatecznie z opalenizna wygląda jako tako
Rudości się szybciej wypłukują a słońce robi swoje, ja też już zaliczam się do grona miedzianych blondynek

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Kathy pisałam do ciebie maila, ale chyba nie doszedł bo cisza.. Napisze tu choc wiem ze to watek dla rudych, powiedz mi (albo ktoras z Was jak wie) jaki to kolor moze byc? Czy to bedzie coz z blondu czy brazów a moze jakis popielatych?

Ja mam to samo po prostu kusi i kusi....
na pewno gra 2 kolorów

...and I will wear him
As i do thee...

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2011-06-29 o 20:21
Stary 2011-06-29, 22:38   #235
wst
Przyczajenie

Od grudnia starałam się uzyskać rudy kolor włosów. Farbowałam Casting Creme Gloss - Bursztyn, L'oreal Feria Preferancje - Miedziany kasztan. Jednak zawsze po kilku myciach kolor spłukiwał się na brązowy. A teraz spróbowałam Garnier 100% Color Naturals - Złocisto-miedziany blond i mogę powiedzieć, że dołączyłam do grona rudzielców!

IMG_2709.jpg
Zdjęcie po tygodniu od farbowania.
wst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:17   #236
Evunia5
Raczkowanie

Istnieje chłodny rudy?

Cześć dziewczyny.
Chciałabym zafarbować swoje włosy na kolor rudy, jakiś może jasny miedziany. Od lat mam jasny blond i chciałabym w końcu coś zmienić.

I właśnie tu pojawia się problem, gdyż jestem typem urody lato, czyli chłodnym (błękitne oczy, włosy jasny blond z popielatym odcieniem, cera jasna - ale nie blada, opalam się szybko na oliwkowy kolor) - więc muszę wystrzegać się koloru złotego i pomarańczowego.

Wszędzie jak czytam piszą, że rudości to tylko dla ciepłych typów urody A może jest jakaś rudość w chłodnym odcieniu? Pomóżcie, bo tak mi się marzy coś fajnego na głowie
Evunia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:41   #237
Reddishh
Rozeznanie

Dot.: Istnieje chłodny rudy?

Jestem dupą z kolorów, ale jak coś o odcieniu ognistym może być chłodne? moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak "chłodny rudy", a raczej przygaszony rudy, lub np mniej ognisty na przykład bardziej brązowy..

Mnie się to w głowie nie mieści i chyba mam rację, rudy jest ciepłym kolorem.
Reddishh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:50   #238
ana901
Przyczajenie

Wiem, że z Artego są odcienie rudości z popielatym, np.jasny blond miedziano-popielaty.Nie wiem jednak jak wychodzą.Podaję linka na stronę, tam jest paleta kolorów http://artego.pl/pliki_do_pobrania.asp?id=19
Stary 2011-06-30, 07:54   #239
Evunia5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana901 Pokaż wiadomość
Wiem, że z Artego są odcienie rudości z popielatym, np.jasny blond miedziano-popielaty.Nie wiem jednak jak wychodzą.Podaję linka na stronę, tam jest paleta kolorów http://artego.pl/pliki_do_pobrania.asp?id=19

Wow, dzięki - czyli istnieje jakiś chłodniejszy odcień Już zabrałam się za przeglądanie strony i wpadły mi w oko dwa kolory:
z serii Miedziano-popielate: jasny miedziano-popielaty blond 8.41 - 8KA oraz
z serii Miedziane: bardzo jasny miedziany blond 9.4 - 9K.

Chyba powinno być dobrze.

Edytowane przez Evunia5
Czas edycji: 2011-06-30 o 08:06
Evunia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 07:58   #240
Reddishh
Rozeznanie

Nie ma czegoś takiego jak chłodny rudy ludzie, koleżanko mylisz pojęcia, to że kolor jest z dodatkiem popielatego, czy miedziany blond to nie znaczy że jest on chłodny. Nie ma chłodnych rudych. Rudy to pochodna pomarańczowego a pomarańcz jest chłodny?

Chłodny to może być brąz, blond czy czerń naturalnie ale rudy?
Reddishh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości