|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Ewesko trzymam kciuki za Piotrusia Twojej siostry
![]() Kurcze dało mi to do myślenia, moja mała też się wydziera w niebogłosy na przewijaku i zaciska nogi, a jak sie ją bierze na ręce to uderza w placz . Nawet moja siostra ostatnio stwierdziła, że pierwszy raz widzi dziecko, które woli leżec niż byc noszone - ale nóżkami rusza normalnie
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Saniu strasznie mi przykro odnosnie bioderek Marcelka
![]() ![]() Mam nadzieje i oczywiscie trzymam by wszytsko sie jak najszybciej unormowalo!!!!!Ewesko :kciuki: za Piotrusia... ile sie bidulek musial nameczyc ![]() ![]() ![]() Dziewczonka uwazaj na siebie ![]() matynka89 moje gratulacje ![]() 82anusia sliczny Adas!!! ![]() No i porod... ech... zawsze straszny, ale final zawsze cudowny Spice jaka baba a czemu ona jeszcze na emeryturze kwiatkow nie podlewa???? Okej krolicza noga czy cos tam... a krolicza lapka tez jest? Moj Antos czasem tak trzesie lapkami... i nie wiem czy to ok... czytac w niecie sie boje ![]()
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolki to (wg lekarzy) wszelkie dolegliwości brzuszkowe, mam wrażenie, a nie tylko KOLKI KOLKI. A my nie śpimy, godzinę temu był RYK, teraz Edzik śpi u mnie na rękach. Może spróbuję go położyć, przytulić się i dospać?
|
|
|
#4144 | |||
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal nic Ale ta moja córeczka uparta. Cytat:
![]() Łobuz mój mały daje na siebie czekać ![]() Cytat:
Cytat:
Brak słów normalnie Ogromne kciuki za Piotrusia i zdrówka życzę maluszkowi. Się namęczy bidulek Idę się szykować, na 9 wizyta
|
|||
|
|
|
#4145 |
|
Wtajemniczenie
|
dziendobry
![]() dziecko mi sie psujeeee! poszedl spac o 21, potem obudzil sie o 1wszej- dopijal, potem o 3ciej!!! ale nie dalam mu mleka-niechce znow go przyzwyczajac do picia co 3h w nocy, przytulilam i usnal, spalismy do 5:30 mleko, ja sie jeszcze zdrzemnelam a maruda marudzl i marudzi teraz tez glowa mnie bardzo boli ewesko daj znac jak piotrus, chociaz pewnie trudno ci bedzie zagladac z trojeczka dzieciaczkow super ze starszy synek ci pomaga,
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Poszłam wczoraj wieczorem do gina i udało mi się dostać na wizytę czekając tylko półtorej godziny "Podwozie" ok, plamnienia jeszcze mogą występować ok. 3 tygodni, mam ćwiczyć mięśnie Kegla.Mięśniak zmniejszył się o połowę Nocka u nas w miarę. Karmienie o 23.15 ( prawie jak wrócilam ), potem o 3.30 i 7. Pepe jest niespokojny, bo wczoraj kupy nie było , mam nadzieję, że dzisiaj wypchnie eweska, dużo zdrówka dla Piotrusia, trzymam mocno ![]() sania, gusia, trzymam , aby dzisiaj się udało, bo iaczej to Ty lipcowa będziesz A ja kończę śniadanie i kawę i lecę na 8.30 na manicure ( pierwszy po porodzie ). Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale czuję, że będę jednak lipcowa... |
|
|
|
|
#4148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihito Tż jest demonem ja staram sie go dogonic ![]() ja tez rycze ze smiechu jak sebek ma odruch moro wyglada jak wystraszony kotek![]() Cytat:
(lofciam Cię Ty wiesz ) po co to czytasz? matkom powinno sie zablokowac google (mi tez...) ![]() zapalenie krtani... nie wymyslajsebek tez czasami pieje i inne dziwne odgłosy wydaje ale nawet nie umiem nazwac tych odgłosów wiec nie wiem co w google wpisac Cytat:
![]() boze co za biedactwo z piotrusia ze nikt jeszcze wczessniejnie zdiagnozował!! skandal biedaczek jak sie meczył ![]() powodzenia zycze przez chwile bedziesz moec trojaczki ale dla Ciebie to pikussniło mi sie ze jestem w ciazy!!!!!!!!!!! i to z blizniakami!!!!!!!!!!! ![]() w ogole to nie wiem co z sebkiem karmiłam go o 21 30 o 23 sie obudził to go wziełam przytuliłam (szczerze to mi sie karmic nie chciało, a nie wygladał nq mega głodnego wiec chciałam g oprzetrzymac ) i spał do 3 20!!!!!!!pierwszy raz tak długo masakra potem go nakarmiłam (ulało mu sie) i spał do 7 20 i teraz dalej spi w zasadzie o 3 i 7 obudził sie ale kwekał nie było jakiegos mega płaczu ze głodny. ale cyce mi chciało rozsadzic jestem w szoku i pierwsze co to p[omyslałam ze to objaw choroby ze tak spi bo jemu sie to na prawde pierwszy raz zdarzyło ![]() ale ja chce tak co noc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ale jak sie juz obudzi o 7 to mi sie spac nie chce brzydka pogoda... juz leje i maja bycburze a chciałam krzaki dalej obcinac ![]() własnie pije kawe i wcinam szarlotke i pozdrawiam was z tego miejsca;p
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Kochane!
Melduję się z kawą, Hanex leży obok i dosypia z pełnym brzuszkiem Spała ładnie, od 21:00. Pobudka o 4:00 i 7:30 ![]() Zapomniałam Wam napisać, że ja Jej już nie biorę na ręce, żeby odbiła, tylko kładę na brzuszku [no chyba że jesteśmy w parku, to przecież nie walam Jej po trawie ![]() Ciekawe, jak Eweska! Gdyby te nasze wirtualne pomniki i medale dla Niej były prawdziwe, to nie byłoby jak się poruszać na Śląsku ![]() Pauliziu, zupełnie się na tym nie znam, ale moim skromnym zdaniem, to nic niepokojącego. Latają te kończyny, bo chyba ten układ nerwowy dopiero się kształtuje, etc. ![]() Matall, dośpij, dośpij Gusia, może dziś jednak się ruszy? A jak nie... no to pięknie lipcówka zamknie naszą listę ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- O, Grażyna U Hanki odruch Moro, to taka wkurzona mina, poirytowana i ręce ku niebu Z tym google, to wiem, że nie powinnam, ale która rzuci pierwsza kamieniem?
|
|
|
|
#4150 |
|
Moderatoreska
|
Jestem
![]() Siorka przywiozła Ole o 7 i pojechali do szpitala, jeszcze nie wiem co i jak. Ola pojadła i usnęła ładnie na razie śpi. Na razie jest ok, chłopcy i dziewczynka grzeczni ![]() Zaraz muszę ogarnąć mieszkanie trochę. |
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pojde do lekarza z małym w sprawie tego ulewania
on po kazdym posiłku ulewa... dziwne to jest tym bardziej ze kiedys nie ulewał jak myslicie?
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
dobry dobry
![]() gusia - trzymam dzisiaj ostatni czerwca ![]() eweska dużo ciepła i zdrowia dla Piotrusia, i sił dla Ciebie że z taka gromadką jakoś sobie radzisz anusia Adaś przesłodki grazin jak Cię to niepokoi to zapytać nie zaszkodzi nad ranem błagalnym tonem wystękałam do męzula, żeby zmienił pączkowi pieluchę - skończyło się ostrzałem z dwóch stron, tatuś się wkurzył, zaczął marudzić, że ma swój system pieluchowy a ja mu go zaburzyłam i czym się to skończyło na swoja obronę chciałam go uświadomić, że głowę to sobie chyba odetnę, bo tak na*iernicza, ale go olałam i starałam się spać dalej i bądź tu mądry człowiekunie wiem co mam zrobić na obiad, mam pustkę w tej mojej bolącej głowie
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Cytat:
![]() mam nadzieje że szybko wyzdrowieje mary Gabulek też zapieje ku niebu czasami, szczególnie jak zaśnie, to nic złego przestańcie czytać wujka Google !!!!!!!!! ![]() gusia ![]() anulinka za udaną wizytę i za manicure (zazdroszczę)Grazin wydaje mi się że to właśnie oznaka że Sebuś potrzebuje ciepła Twojego a nie UU, możesz próbować tak dalej Grazin ja myślę że on za dużo je po prostu, bo ciągle chce sobie pobyć przy mamusinym UU a że z nich leci mleko to trzeba połykać no i ma pełny brzuszek i musi ciu oddać bo mu niedobrze ![]() eweska z 3 niemowlaczkami SUPERKOBIETO !!!!! czuję się taka mała przy Tobie ![]() U nas fajna nocka, sen ok 20.45, pobudka 3.30 i teraz 7 zasypia na brzuszku aktualnie ...
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-30 o 09:27 |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku czyli nie martwic sie tym ulewaniem?
boże co ja bym bez Ciebie zrobiła![]() co ile taki 6 tyg małec powinien jesc? jakies normy są??
|
#4155 |
|
Zadomowienie
|
andziot mam pytanie do Ciebie, pediatra kazała na pleśniawki kupić aphtin i stosowac zgodnie z ulotką - tylko na ulotce pisze, że stosowac u dzieci powyżej 1 roku życia i kilka razy na dobę, w tym wypadku można u 4 tygodniowego berbecia ? i kilka razy na dobę to ile 3 czy 8 czy w zależności od tego jak intensywny jest ten nalot na języku ?
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to już musze skomentować..... Eweska i troje dzieci i ta uśmiechnięta pisze ze idzie mieszkanie sprzątać... <mdleje> JA CIE PODZIWIAM!!!! To napisze pare słów ![]() WITAJCIE MAMUSKI Zaglądam do Was często ale na odpisanie brak czasu. Mój Misiek... Hmm... Jak by napisać, to generalnie słodkie i grzeczne dziecko ale nadal ma problemy z kupką i brzuszkiem. Denerwuje się często przy cycku i łączę się z naszą Grażyną w klubie "Ryczącego Tygrysa" - co On wyczynia to szok! Ryczy całe rano jak się budzi i stęka i skrzypi jak stare drzwi i tak dzień w dzień.Wczoraj skończył 5 tyg Już się uśmiecha i ma swoje fochy i minki ![]() A tyle je, że zakładam mu już niektóre ubrania na 6 msc Haha, pewnie rozmiarówki pochrzanione I również staram się wprowadzać system Tracy Hogg - mam jej książke "jak rozwiązywać problemy wychowawcze" i pomału wprowadzam system 3h - jest ciężko ale może się uda A ja... ubolewam nad sobą bo jestem mega giga gruba Spadło 16kg i pasowały by drugie tyle ale jak?? Ciuchy mam wszystkie lekko przykurczone, chodze wciąż w tym samym, fryzura dzień w dzień na "koka", tłuszcz wylewa mi sie z każdej strony - mam dość! Chyba zaczne biegać - ale to około 1.00 bo wtedy mam czas Pozdrawiam Was cieplutko i życze wytrwałości mamciom które mają dzieci Marudy, Wrażliwce i Wiercipięty
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeeeeeeeeń dobry
![]() Wąż.... znaczy mąż zostawił mi komputer gusia oby się dziś udało, ty nasza czerwcóweczka przecież |
|
|
|
#4158 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Mieszkanko ogarnęłam Była babka spisać wodomierze, zaraz może jakieś śniadanko zjem
|
|
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmi się niby na żądanie więc norm nie ma ... ale ja staram się nie karmić częściej niż co 3h (czasem co 2,5h jak wiem, że mała mało zjadła poprzedniego razu), tyle, że Gabrysia czasem je co 4h nawet w dzień, wiem też, że nie każde dziecko da się tak przetrzymać, więc trzeba się dostosować do malucha niestety ... Cytat:
oczywiście pewnie trzeba by się najeść tego, żeby coś się działo, ale uważam że nie ma co dawać takich rzeczy dzieciom skoro jest np Nystatyna która jest o wiele bardziej bezpieczna i nie wchłania się do organizmu |
||
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co Ty jej podajesz na sen? ![]() U nas Misiek co 3h w nocy jak w zegarku
|
|
|
#4161 |
|
Moderatoreska
|
Ale dzis u mnie nocka była cudowna
![]() Jedli o 23 i pobudka dopiero była o 4.30
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia
dzien dobroci dla mamusiek ![]() aliczka dla Ciebie też a ile waży Twój "maluszek" ![]() tęskniliśmy dziewczyny piszcie !!!! |
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
hej
Jak czytam ile Wasze dzieci w nocy śpią to co ja bym dala za pobudki co 3h u nas są znacznie częściejGusiaczku albo dziś albo już lipcowa będziesz ![]() Martynka gratuluję
|
#4164 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
U nas nocka taka sobie pol nocy mala spala z nami w lozku,a mowilam,ze nie bede jej przyzwyczajala a pol w lozeczku teraz slodko sobie pochrapuje![]() andziotJa chcialabym tak strasznie ale niestety w najblizszym czasie nie bede w Pl nie dalabym nawet rady przyjechac przy tych kolkach to 24/24 z malaatiz Anusia82hihihi jaki kurczaczek z Adasia Grazinmojej malutkiej ulewa sie prawie zawsze jak jej sie nie odbije,musze nosic ja po 15-20 min.czasem nie mam juz sily to ja klade i sie ulewa,andziotma racje do 6 msc.to ulewanie to normalka,a wiec nie przejmuj sie Gusiau Ciebie wciaz cisza??dobrze dzidzi tam w brzuszku no ale kochaniutka czas wyjsc na Swiat!!!!
|
|
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku karmiłam go o 9 to postaram sie go do 12 przetrzymac. ale z nim to róznie bywa
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewzyny
u nas jeszcze takiej nocki nie bylo zasnela o 21 i spala uwaga do 6 rano!!!!!! zjadla i spala do 8.30 nie wiem czy to dzieki roletom, pewnie, gdybym nie odslonila, spala by do 10 teraz pojadla, babcia wziela ja na dwor i spi znow ![]() ![]() u mnie parno i duszno gusia kciuki za wizytke
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
moje piękne, cudowne, pokryte żyłami PIERSI
|
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
Andziotku nie powiem CI ile waży bo nie mam takiej wagi dokładnej....
Ale jak byliśmy w 3tyg u lekarza to było już 4400 to teraz nie wiem...Powiedzcie mi jak długo wasze dzieci wiszą przy cycku i czy zamieniacie cycki podczas karmienia? Bo Misiek ssa max 15 minut i później już marudzi i nie je. Tracy pisze zeby trzymac 45 minut u nas to nie do ogarnięcia Możliwe ze by w takim tempie opróżniał pierś?
|
|
#4169 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisze pisze i cieszę się jak glupi do sera
![]() Lolcia!!! słonko ty moje cudownie cie widzieć na paseczku na dole co u Was?U mnie noc standardowa... Karmienie ok 21.00. pobudka na cycusia po 24.00 i po 3.00. Później o 7.00 i teraz już słysze jak się kręci ja tez nigdy nie wiem ile tak naprawdę zjada. Czasem wystarcza jedno U czasem dwa i bodajże jeszcze mało...
|
|
|
|
#4170 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dziewczynki
U nas nocka taka jak zawsze, mała spała od ok. 22:30 do 5:30 - codziennie jest tak samo, jak mi się kiedyś w nocy obudzi to będę wiedziala, że coś nie halo Pogoda się popsuła, a o 6 rano wydawało sie, ze bedzie upał. Mam nadzieje, że na jakiś spacer nam się uda wyjsc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.

. Nawet moja siostra ostatnio stwierdziła, że pierwszy raz widzi dziecko, które woli leżec niż byc noszone - ale nóżkami rusza normalnie
Czekamy na Ciebie fasolko

a czemu ona jeszcze na emeryturze kwiatkow nie podlewa???? 

Ale ta moja córeczka uparta.
Jak nic opiję się czerwonym winkiem!

(zazdroszczę)

to 24/24 z mala