|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Witajcie
a i ponoć jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego więc też masakra jak na taki duży szpital, no ale pożyjemy zobaczymy. Na forum dziewczyny pisały że zdarzają się przypadki że na sali gdzie rodzi kilka kobiet na raz wpuszczają mężów więc tego się trzymam
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ja idę do szkoły rodzenia we wtorek. I nie wiem czemu się stresuję
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-06-30 o 12:12 |
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
a propos szkoły rodzenia, któreś z Was, tak jak my, nie uczęszczają?
|
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a wczoraj się dowiedziałam wszystkiego co chciałam na temat szpitala który wybiorę i wiem, że położne są takie, że odpowiednio pokierują jak przyjdzie co do czego
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie uczęszczam...i raczej nie będę. Trochę krucho z kasą ostatnio....i to główna przyczyna takiego stanu rzeczy. Staram sie dużo czytać. Zapisałam się na jakiś internetowy kurs. Mają mi co 2 dni przesyłać różne info. Zobaczymy jak to będzie. Urodzić wszystkie urodzimy
, bo musimy a co dalej...myślę, że sobie poradzę. I wydaje mi się, że nie ma znaczenia, poród rodzinny a szkoła rodzenia....no chyba, że to jakiś wewnętrzny wymysł szpitala.Fajnie, że wierzycie we mnie bardziej niż ja chyba ![]() Zbieram się za chwilę do miasta.... ciekawe czy dam radę, bo mam sporo do załatwienia: L4, wykupić rp, pralnia, nfz (wymienić wreszcie kartę), zakupić proszek dzieciowy. Miłego dnia Wam życzę kochane |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc u mnie coś po tych 2 h jest nie tak, o ile po 1h w normie i tak też mi wychodziło po obciążeniu glukozą i już sama nie wiem jak lepiej mierzyć bo pewnie jak zobaczy moje wyniki po 2h to się będzie czepiała że za wysokie
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musiałabym chodzic sama bo mąż popołudniami nie może niestety![]() ale sobie sciagam filmiki ze szkoły rodzenia to sobie samoa w domu pocwicze oddychanie
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to też jest chore bo nie każdego np stać na szkołę rodzenia i nie każdy ma na nią czas i bez sensu że tylko przez to jest mu odbierane prawo rodzenia z kimś bliskim
|
|
|
|
#1481 | |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam od gina, ogólnie wyniki morfologii i moczu mam bardzo dobre, szyjka zamknięta i twarda, i tak o wszytko dobrze, nawet bury za wagę nie dostałam. Ale... co do glukozy - mimo, że miałam w normie, ale w górnej granicy dostałam zalecenie żeby mierzyć sobie cukier po posiłkach glukometrem. Dostałam receptę na paski i glukometr Optium Xido ma któraś z Was taki? Mam mierzyć na początek po godzinie i po dwóch, i najważniejsze nie przekraczać 140mg. Jak pomiary będą złe (ale wg gina nie powinno być problemów) położy mnie do szpitala... Także uczucia mam mieszane, zaraz zabieram się do czytania instrukcji glukometru i będę testować...
Cytat:
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam po godzinie zawsze wyższe niż po 2h, ale to u ciebie mała różnica wiec moze coś ci się tam dotrawilo poźniej w każdym razie wynik rewelacja
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzień dobry babeczki ja mam dzisiaj gorszy dzień od samego rana... trzymam kciuki za nasze mamusie co mają wizyty dzisiaj, jak dobrze pamietam lulla i chyba gosia jedna, tak? dajcie znać jak Wam poszło
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dowiedziałam się, że zajęcia w następnym semestrze zaczynają mi się 12.09 (i to zjazd całotygodniowy 12-18.09). a ja mam termin na 13.09. wiem, że różnie to może być z terminem, ale i tak pewnie nie dam rady pojawić się na uczelni. napisałam do pani z dziekanatu. ogólnie, to załapałam doła...
![]() właśnie zjedliśmy pizzę hawajską i na chwilę humor mi się poprawił.
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam teraz dylemat czy brać tok indywidualny czy połowiczną dziekankę.
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzi z nami dziewczyna co cały semestr poprzedni nie chodziła i przyszła tylko na zalicenia bo własnie tez była w naszej sytuacji![]() mysle ze przy pomocy znajomych dam rade z notatkami i mam nadzieje ze ćwiczeniowcy zrozumia moja nieobecnosc na zajeciach
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na niektórych przedmiotach to wystarczyło opuścic jedne cwiczenia czy laborki i juz trzeba było brac warunek na ten przedmiot bo nawet nie było mozliwości odrobienia z inną grupą (stanowisk tyle ile ludzi w grupie). I dziewczyny co były w ciąży to albo brały dziekankę,albo po 2,3 warunki miały... ale kierunki ścisłe mają to do siebie, ze nie da się pojawiać tylko na zaliczeniach |
|
|
|
|
#1489 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja studiuje finanse i rachunkowosc na uniwersytecie ekonomicznym w katowicach mozliwe za jak ty masz jakies laborki to sa to napewno wazniejsze cwiczenia niz rozwiazywanie zadan ktore mozesz sama pocwiczyc w domu
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba od ludzi zależy przede wszystkim. fajnie masz tusia, że trafiłaś na fajnych wykładowców a do szkoły rodzenia z chęcią bym poszła. u nas są zajęcia przez 3 dni po parę godzin dziennie z tego co pamiętam, w szpitalu w którym się rodzi, włącznie ze zwiedzaniem porodówki i takie tam. tylko ciężko się na nie dostać, bo za darmo są i jest ograniczona liczba miejsc. zobaczymy czy mi się uda wcisnąć, ale myślę że nawet jeśli nie to nic się nie stanie z tego powodu
|
|
#1492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przywiezli mi wlasnie lozeczko i komode i myslalam ze padne, bo komoda to zupelnie nie to co ja chcialam ![]() ![]() No i okazalo sie, ze lozeczko zrobili cudne, dokladnie takie jak chcialam, ale robila je inna osoba niz komode Ale tez mi go nie zostawili, bo cos nie tak jest ze srubami, ze zle podtrzymuja ten spod na ktorym jest lozeczko, wiec tez zabrali Zdjec nie mam, ale mowie wam, normalnie oczy mi wyszly na wierzch, bo lozeczko sliczne, a komoda
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ tu dzisiaj cisza, wszystkie kobietki na zakupach pewnie szaleją a ja walczę z obiadem - już ta godzina a on jeszcze w proszku, a gdzie jeszcze podwieczorek i dwie kolacje
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po obiadku
![]() i po deserku ![]() Cytat:
Nie martwcie sie bo wcale szkola nie jest potrzebna zeby urodzic... Owszem dowiaduje sie tam ciekawych rzeczy ale tych samych rzeczy mozna sie tez dowiedziec z netu (patrz. wizaz )
|
|
|
|
|
#1495 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów... efekt taki: tż ma dwie koszule, ja: nic
Cytat:
![]() Tylko mi się nic nie podoba Też nie miałam problemów ze spaniem dotychczas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A może coś zjadłaś w ciągu tych 2h?Cytat:
Od razu szpitalem straszą, jakaś nowa moda czy coś
|
|||||
|
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie jestem tego samego zdania, zobaczymy jak po obiedzie wyjdzie. Dobrze że dzisiaj na czczo normalny wynik mi wyszedł a nie tak jak wczoraj jakiś kosmos
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

a i ponoć jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego więc też masakra jak na taki duży szpital, no ale pożyjemy zobaczymy. Na forum dziewczyny pisały że zdarzają się przypadki że na sali gdzie rodzi kilka kobiet na raz wpuszczają mężów więc tego się trzymam

fajnie jest, przynajmniej ja lubie tam chodzic 

za wizytę
więc u mnie coś po tych 2 h jest nie tak, o ile po 1h w normie i tak też mi wychodziło po obciążeniu glukozą i już sama nie wiem jak lepiej mierzyć bo pewnie jak zobaczy moje wyniki po 2h to się będzie czepiała że za wysokie

Zdjec nie mam, ale mowie wam, normalnie oczy mi wyszly na wierzch, bo lozeczko sliczne, a komoda