|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Hej dziewczynki!
No i namawiała na szczepionkę na pneumokoki. Powiedzcie, szczepiłyście swoje dzieci przeciw pneumokokom?
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pneumokoki nie szczepiłam, na rotawirusy też nie, tylko zmiast zwykych szczepionek, wybrałam pentaxin, bo mniej wkłuć, a dla mnie te szczepienia to straszny stres był, chyba większy niż dla dziecka
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- no właśnie dziś miała ostatnią dawkę tej obowiązkowej ale skojarzonej płatnej ale inaczej się nazywa- Infanrix-IPV+Hib no ale nie wiem co z tymi pneumokokami, szczepić czy nie Bo na meningokoki co też są bardzo drogie to nie dawno gminy (ale nie wiem czy wszystkie) wprowadziły szczepienie 6-latków bezpłatnie- tzn gmina to sponsoruje
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, zna sie któraś na czytaniu wyników badań?
Kurenka mój tż w miesiąc 9kg schudł i ma badania nie ok, do hematologa musi się udać... |
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyniósł z tej wizyty prócz skierowania do hematologa
krwinki białe wbc 2,5 (norma 4,40-11,30) płytki krwi 104 (125-400) %pozostałych wbc 25,1 ( 3,0-12,0) liczba lmfocytów 0,7 (1-5) liczba neutrocytów 1,2 (1,8-7,7) rdw-cv 14,8(11,5-14,5) pdw 17,9 (9,17,0) p-lcr 51,5 (13,0-43,0) to są wszystki te, które odbiegają od normy.. |
|
|
|
#4538 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Co do szczepionek; nie szczepiłam na żadne dodatkowe. Dziecko siedzi w domu, nie chodzi do żłobka, nie chadza po szpitalach, nie przebywa w grupach ryzyka, więc nie chciałam mu pakować tych wiruchów w oraganizm. Rotawirusa też nie, ba, nawet sama pediatra nam to odradzała, powiedziała, że rota mutuje non stop i nie ma sensu. No i rota nas ominął
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej niech od razu nagina do tego hematologa a czerwone ma w normie aż tak bardzo się nie znam, analizowałam wyniki jak byłam w ciąży myślałam, że tylko jakiś jeden parametr odbiega od normy nie wiem czemu lekarz nic nie powiedział, może nie chciał krakać prawda jest taka, że jak lekarz spojrzy na wyniki krwi to mniej więcej wie co jest na rzeczy, pamiętam jak mój tata zmarł na chłonniaka to jak mi gula na szyji wyskoczyła, tzn. na węzłach chłonnych, akurat byłam w ciąży i gadam do lekarza, że na pewno mam raka, a on na to, że to nie możliwe, bo wyniki krwi mam idealne mam nadzieję, że u twojego tża to od odchudzania takie kiepskie wyniki i nie jest na nic poważnego chory, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczaiłam na allegro cudną sukieneczkę - typowa mała czarna za 50zł, ale przesyłka mnie do siebie zraziła... 25zł
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem może mąż się stresuje czymś? |
|
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
To z pewnością nic powaznego, wierzę w Nas...
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
Hallo ! Ale się od wczoraj wieczór rozpędziłyście... Ja musiałam kompa odstąpić TŻ bo miał coś pilnego do napisania do pracy i tyle mu zeszło że ja już spałam jak skończył.
Rescue- ale do poniedziałku jeszcze tyle czasu nie trzymaj siebie ( i nas ) w niepewnościOja- jedyne dodatkowe szczepienie które funduje mojej córce to szczepienie pw grypie. Od lat sama się szczepię i ją też. Chciałam Wam powiedzieć że wstąpiła dziś we mnie nadzieja, byłam u neurologa- nowego- strasznie fajny i konkretny gość, przepisał mi nowe leki i wreszcie dał mi nadzieję |
|
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
to wy świrujecie ![]() Boże ale ci współczuje z tą głowką ![]() http://1.bp.blogspot.com/-L3x1oqW7P_...light+blue.png http://3.bp.blogspot.com/-4T57_VNP4i...0/DSC02497.JPG będę miała te kolorki no i zamówiłam sobie 11 lakierów z tej aukcji co wczoraj któraś z was pokazywała miedzy innymi ten z efektem benzyny
..a publika wygwizda bo życie to nie Sopot . Maleństwo moje Edytowane przez Resscue21 Czas edycji: 2011-06-30 o 20:14 |
||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przesrane mam, ale łudzę się że może tym razem coś pomoże. Gość generalnie jest z-cą ordynatora w szpitalu, diagnozuje nie takie przypadki jak mój, jest bardzo dociekliwy i dokładny, mam nadzieję po raz pierwszy od dwóch lat że może być lepiej. |
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty pisałaś o tym,że leje Ci się często krew z nosa, prawda? Miałam taka sytuację w zimie, u mnie co prawda było to spowodowane czymś innym ale generalnie lekarz mi polecił zażywanie rutinoscorbinu- 2-3 razy dziennie po tabletce, bo uszczelnia naczynia krwionośne i maść ( niestety na receptę). Dość szybko mi pomogło |
|
|
|
|
#4552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- to teraz nie wiem czy sie cieszyc , bo faktycznie masz racje czekam na ten rezonans od pół roku a musze go mieć .---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- no
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
mężuś mi dzisiaj kolacyjkę zrobił, pyszne kanapeczki
ciekawe co mu się stało chyba jakiś dzień dobroci dla żony dzisiaj
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
papa miłych ekscesów hihi
ja też spadam oglądać bajkę "aparatka " kochałam ją w dzieciństwie
|
#4559 |
|
vel Turkusoowa :)
|
Musso się tam seksuje
a mi niedobrze,bo się napatrzyłam właśnie na penisy
|
|
|
|
#4560 |
|
Zadomowienie
|
ach, moja dawna przyjaciolka z pracy właśnie dziś urodziła synka!
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- a w ogóle jeszcze numer był taki, że najpierw ja zaszłam w ciążę- poszłam na macierzyńskie, potem żona szefa, która też czasem z nami pracowała też zaszła w ciążę, w między czasie jedna dziewczyna się zwolniła i na jej miejsce przyszła inna laska i ona też zaszła w ciążę oraz właśnie ta moja przyjaciółka- w jednym czasie prawie i ta dziewczyna która przyszła na miejsce mojej przyjaciołki też właśnie się okazało, że jest w ciąży!!! już sie wszyscy śmieją w mieście, że szef jak którąś przyjmuje to musi sam "palcem dotknąć"
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

na pneumokoki nie szczepiłam, na rotawirusy też nie, tylko zmiast zwykych szczepionek, wybrałam pentaxin, bo mniej wkłuć, a dla mnie te szczepienia to straszny stres był, chyba większy niż dla dziecka

Bo na meningokoki co też są bardzo drogie to nie dawno gminy (ale nie wiem czy wszystkie) wprowadziły szczepienie 6-latków bezpłatnie- tzn gmina to sponsoruje

lepiej niech od razu nagina do tego hematologa
myślałam, że tylko jakiś jeden parametr odbiega od normy

czekam na ten rezonans od pół roku