|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
BAN stały
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
A ja dzisiaj sie wkurzyłam
![]() okazalo się ze ten notariusz do ktorego bylam umowiona nie przyjmie nas bo go NIE MA. szukalismy wolnego notariusza po calym kaliszu, bylismy chyba u 8. polowa na urlopach, no i kazdy proponowal odlegly termin. i nic nie zalatwilismy... i nie wiem co teraz bedzie jak ja bede w szpitalu za tydzien, a nie ma kto za mnie sie wstawic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
pogrzało ich chyba... http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...iana_plci.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() okna? hmm.. sama o tym myślałam i miałam nawet dziś myć jak nie urodzę ale na burzę z piorunami i gradem się zbiera więc szkoda moich resztek sił Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w ogóle jestem zła na gina, nadziei mi narobił, że rodzę, mąż mi przez to ześwirował, zabronił za daleko ruszać się z domu i intensywnie się wysilać a ja już hopla dostaję, no ileż można czekać ![]() tak sobie żyłam w boskiej nieświadomości do tego nieszczęsnego wtorku, robiłam to, na co jeszcze miałam siłę i nie zastanawiałam się, czy to już, czy jeszcze nie a teraz to czekanie mnie dobija ![]() więc wcale mnie gin tą informacją nie uszczęśliwił ![]() a cierpliwość to akurat cecha, której nie posiadam w nadmiarze.. idę chyba robić jakiś obiad, muszę zająć ręce i głowę
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
ja sobie daję jeszcze tydzień i myję okna
![]() ![]() |
![]() |
#3998 |
Zadomowienie
|
I dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki
![]() ![]() Bo na ostatniej wizycie gin mi tego nie powiedział, przyznał się dopiero wczoraj, ale martwiło go to że u mnie wszystko pozamykane na głucho i obawiał się że mogę mieć dysplazję szyjki macicy (tak to się nazywa ![]() ![]() Aha no i w ogóle mam kolejną wizytę zapisaną na 15 lipca na 21.00 ![]() ![]() ![]() Zapomniałabym - wczoraj u nas zamknęli porodówkę, bo taki boom porodowy był, że miejsc nie było. I dowiedziałam się że w takich przypadkach odsyłają do 3 szpitali w okolicy, a każdy oddalony o 30 km ![]() ![]()
#3999 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie, bo jestem w kropce,
chciałam sobie przygotować papierki które mam wziąć do szpitala i okazuję się, że ja kilku nie mam ![]() To co napisałam blondynka:
Mam tylko badanie HBS, dowód zaszczepienia na WZW typu B - nie mam ![]() Odczyn Wassermana - nie mam ! i co teraz? Nie wezmą mnie na porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
A ja umieram z ciekawości co mi w poniedziałek na wizycie powie
![]() Mój też ześwirował ale na punkcie tego, że mam nic kompletnie nie robić! taaa jaaaasne i świra dostać z nudów ![]() Idę gotować obiad póki go nie ma ![]() ![]() A później te dekoracje jak zdąże przed jego powrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a córeczka na pewno będzie miała zdrową nóżke - lekarze i rehabilitanci działają cuda.
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4003 |
Rozeznanie
|
mam jeszcze takie pytanie- jest też u Was taki przesąd, że do wózka trzeba przyczepić czerwoną wstążeczkę?
![]()
#4004 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja dziś byłam niegrzeczna, bo zjadłam kfc i jest mi błogo i wcale nie czuję się winna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Rozeznanie
|
ladyInBlack mam nadzieje ze masz racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się dziewczynki, macie nasze wsparcie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I gratulację nowe domku ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4007 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dżem tak samo jak Ci pisałam tylko można je na poczatku dłużej podgotować żeby zmiękły - bo truskawki to momencik wystarczy i miękną a wiśnie już są twardsze - reszta przepisu tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. WR mam też z 6.04 i też tylko wpis w karcie ciąży ale to ważne tylko 2 tyg niby - więc też nie wiem - musze koniecznie zapytać co z tym badaniem na kiłę.. ogólnie to ja mam przy sobie tylko oryginał wyniku paciorka i grupy krwi i tyle, reszta moich wyników jest w mojej przychodni gdzie chodze do gina i musze popytać czy mam mieć te wyniki ze sobą do szpitala czy jak... Cytat:
a dziś gotuje na obiad fasolkę po bretońsku ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 12:58 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mam sąsiadów takich że swojej suczce dalmatynce zakładali na szyje taka czerwoną chustę jak szli z nią na spacer żeby nikt nie zauroczył - ale ta suczka zdechła w zeszłym roku - a była przepiękna.. i przychodzi do nas też ich kocurek - bo moi rodzice mają kotkę - wprawdzie wysterylizowaną ale kawalerzy do niej i tak przychodzą ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-30 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 |
Zakorzenienie
|
cześć ślicznoty
![]() Jak zwykle korzystając z chwilny snu mojego dzidka przybiegłam do Was. Dziś kupka znów sama poszła z rana ( kurcze, wiecie, do tej pory nie mogę uwierzyć jaki banan na twarzy może wywołać śmierdzące kupsko ![]() Czekam na mamę, a potem uderzam na miasto ![]() Chociaż trochę nie mam siły...Szczerze? To padam z niewyspania. Zombie to ja! ![]() A niuniek mój marudny dziś. Beczy mi, i cały czas na rękach...ale widzę, że mu jest dużo lepiej jak go noszę i na dodatek ,,husiam". Pewnie wpadnę w pułapkę przyzwyczajenia,ale co tam. Póki widzę, że jest lepiej to tak robię. Noc była znośna. Jeśli chodzi o synka. Bo z moim małżem pokłóciłam się na maxa. Poprosiłam go by wstał przed praca i nakarmił małego..Skończyło się to pretensjami przez całe karmienie brzdąca, i wyrzutami do mnie, nie wiadomo o co. Wkońcu stwierdził, że ja mam spać w dzień, by w nocy się nim zajmować. Nie myślałam, że taki z niego egoista. Byłam w szoku. Kurde dokończę zaraz bo coś fuczy mały |
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam natomiast że pustego wózka się nie wozi przed porodem, np ze szpitala, ze sklepu i trzeba niby dać różaniec ![]() Zabobon jakiś pewnie! Cytat:
Paciorkowca dzisiaj robię więc będę miał coś więcej ![]() ![]() Pokserowałam sobie te wyniki oraz dowód i napisałam mój adres, nip, pesel oraz dane pracy, żeby w razie czego było łatwiej odpisać. Muszę jeszcze wykombinować moje paski z pracy, aby mieć potwierdzenie że pracuję i odprowadzam składki. Mam nadzieję że w ogóle jak dam kartę chipową moją to tam będzie co nie co pisało ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Marina dokończ, dokończ ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4013 |
Wtajemniczenie
|
Marina No to bardzo nie ładnie ze strony szacownego męża
![]() Agni82 te MADRY to tak ironicznie miało byc. Na nic wiecej nie liczę oprócz tego co wymienilas a o badaniu ginekologicznym nie wspomnę. Chociaz trzeba karzystac z tego co daja. Musze sie dowiedzieć czy mała moja sie obrocila. Nie mam bladego pojęcia jak jest ułożona. Z tym skierowaniem do szpitala to juz lekka przesada. Barany bez szkoły he he ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- A ja muszę pochwalić mojego kochanego męża. Właśnie jest w pracy, ale piszemy sobie maile, bo tylko jeżeli chodzi o internet ma w pracy wejście na skrzynkę mailową. Napisałam mu o szpitalu, że pewnie będę musiała się położyć i czekać tam na poród i o moich obawach, że jak zacznie się w nocy i będę do niego dzwoniła to on nie usłyszy... Odpisał mi: " Ja sobie taki dzwonek ustawie, że nawet przez sen usłyszę więc o to nie masz się co martwić. A zreszto ja będę cały czas czuwał i będę u Ciebie do późnej nocy i od samego rana. Nie martw się. " ![]()
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
No już nie fuczy
![]() No ja sama jestem zdziwiona jego zachowaniem, pisałyście o dojrzałych mężczyznach, widać wiek nie ma nic do tego, mój ma prawie 30 lat, a ja 22... A wiecie, zasadziłabym mu takiego kopa i to z buta, prosto w nos...Właśnie to sobie wyobrażam i czuję się super ![]() I z ważniejszych spraw- IUSTYNKA OGROMNE GRATULACJE! cieszę się, że akcja przebiegła szybko, i mocno trzymam kciuki za Zuzię, by pomogła rehabilitacja! Wiem, że tak będzie! I za każdą wizytę ![]() Bartessa dziś masz 39 t i 1 dz prawda? ja dokładnie o tym czasie urodziłam. dziubek ![]() ![]() Agula jestem, miło, że pamiętasz o mnie ![]() aaniu jak spacerki z Adasiem? U nas pogoda trochę nie sprzyjała ostatnio, ale dzis wyjdziemy na pewno. adaś jest UROCZY! słoneczko ojej to już! Trzymam kciuki za Ciebie i Maksia! Kurde miałam więcej odpisać, ale zakuty łeb nie pamięta. Piję już 3 kubek melisy tak w ogóle... I mały dla Cioć wizażowych... |
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam nie robi ktg, termin mam na 14, chyba ze do terminu nie urodzę to 13yego mam się stawić na ktg. Cytat:
![]() Ja nie mam tego wassermana też, nie przejmuje się, nawet nie wiem co to jest. Myślisz ze tak restrykcyjnie to sprawdzają w szpitalu wszystko? nie sądzę... Ja mam problema, bo jestem na zasiłku chorobowym z zusu tylko do dnia porodu czyli 14.07, a jak nie urodzą do tego dnia to zostaję bez ubezpieczenia, niby ciężarne nawet bez ubezpieczenia są chronione, ale wiecie jak to jest w szpitalach! potem mi będą kazali płacić. aniaa ładnego masz synka. widać jak buźka mu się zmienia z dnia na dzień. Marina uff jak dobrze ze mleko pomogło, a mąż?może narazie nie zmuszaj go do opieki nad małym...może on czasu potrzebuje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bo ja w zabobonach to ciemna jestem a mam jak ostatnio była to coś mi o tej czerwonej wstążeczce wspomniała i zapomniałam dopytać no to przypięłam już, chociaż ja tam przesądna nie jestem Cytat:
Cytat:
Marinko, widzę, że wracasz powoli do formy, choć szanowny małżonek w ogóle Ci tego nie ułatwia ![]() Myślę, że zakupy i chwila dla siebie dobrze Ci zrobią ![]() Cytat:
![]() ja słyszałam tylko taką bzdurę, że dopóki dziecka się nie ochrzci to nie wolno wychodzić na spacery- no to już masakra. zakochałam się ![]() jak patrzę na to pierwsze zdjęcie to ja już chcę mojego słodziaka mieć przy sobie i tulić do piersi.. ![]() czemu on nie chce z tego brzuszka się jeszcze wyprowadzić ![]() dobra, marudzę, wiem, wiem ![]() ale wichuraaaa, ulala, będzie burza jak ta lala ![]() i stopy fatalnie mi spuchły, pierwszy raz w ciąży opuchlizna mnie dopadła, masakrejszyn ![]()
![]() |
#4018 |
Rozeznanie
|
marina wspolczuje ci tego co z mezem przechodzisz,a ja sie obawiam tego samego znam swojego meza i sie tego boje ale mam nadzieje ze jak juz zobaczy mala to w koncu do niego dotrze ze jest tata i tez ma wobec niej obowiazki bo narazie srednio bierze to do glowy,takie to odlegle i nierealne jeszcze dla niego on musi zobaczyc zeby uwierzyc
zrobilam sobie zdjecie i wiecie co wcale do siebie niepodobna jestem jakas taka geba dziwna jak kogos innego |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
szkoda słów jakbym sie miała wypowiedziec co o tym myślę to by mnie zbanowali na miesiąc ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że kupka poszła elegancko ![]() ![]() odpręż się trochę zakupami żeby nabrać sił.. na poważną rozmowę z facetem ![]() Ty też nie możesz chodzić nieprzytomna cały czas ze zmęczenia i niewyspania. A może powiedział Ci jakim cudem Ty masz w dzień spać? kto się wtedy zajmie małym?? nie wie że dziecko wymaga opieki cały czas? Twoja mama pracuje więc odpada, brat jest za mały jeszcze.. no to chyba logiczne jest że przynajmniej przez godzinke lub dwie mógłby w nocy małego doglądnąć lub nakarmić skoro i tak na MM jedziecie bo nie możesz karmić cycem. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Pogadaj z nim powaznie i na spokojnie - o ile Ci siły starczy na spokój - bo się wykończysz sama i jeszcze na dodatek bez psychicznego wsparcia. A Igorek cudny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.