|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
zakupiłam te dady i już pierwszego papmpka założyłam, wydają mi się troszkę jakby mniejsze od pampersów albo ciaśniejsze w gumkach przy udach
no i zapłaciłam 27zł za 72 szt chyba MoniaK my już jesteśmy na 2 od jakiś dwóch tygodni, ale tez było mi ciężko stwierdzić czy to już, kupiłam i wypróbowałam, stwierdziłam że jak będą za duże to kupie jeszcze jedynki a te zostawię na później - nie było takiej potrzeby ddaaiissyy a cały czas mam w pamięci jak się martwiłaś że twoja Gabi tylko śpi moria czy ty próbowałaś tego sposobu usypiania z linka którego wklejałaś??? bo my teraz próbujemy, jesteśmy przy 24 razie wkładania smoczka i powolutku zaczyna zasypiać ![]() byłam na wizycie u gina - jest zielone światełko co mnie ogromnie cieszy
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
może jak zjemy to mimbi się pojawi w końcu ![]() Xanti fajnie że zajrzałaś, widzę Cię czasem na pasku ![]() zaraz kąpiel ![]() i RYK !!!!!!!!! ![]() moje uszy na dłuższą metę tego nie wytrzymają ... |
|
|
|
#4293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4294 |
|
Zadomowienie
|
andziot dzięki za odpowiedź, zostaje mi nawiedzić aptekę ale jak zosiaaa pisze najpierw po receptę,a Zosia podpatruje i robi jak mama
musiało to ślicznie wyglądaćAliczka88 u mnie jest różnie, raz wisi 5-10 minut a raz 30 minut, ale wtedy mam wrażenie że wysysa ze mnie wszystkie soki, rzadko wtedy zmieniam pierś, raczej ciągnie z jednej Lolka1212 u mnie narazie nie wypadają atiz ja mam 3 opakowanie i dla mnie Dada sa jak najbardziej OK gusiagatko świetnie że wszystko jest ok i powoli powoli coś się zaczyna dziać zaraz doczytam dalej, tylko zjem zupę a widze, że i Młody się budzi obym zdążyła zjeść
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot dokładnie wiem co masz na mysli - do tego ryku matka nie moze sie przyzwyczaić! u nas jest identycznie i z Wiki było tak samo...
|
|
|
|
#4296 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kregoslup mam w kawalkach
Ja sie chyba zastrzele |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK; czyli dokładnie u Tymusia objawy jak u Karoliki i u Gabi
kurcze osobiście wolałabym aby to były potówki... póki co skórka nie jest jeszcze szorstka.. no zobaczymy Trzymam kciuki by na Tymusia pomogły szybko masci ![]() A małż róznie sie bawi - nic wyszukanego - nosi na rączkach, tańcuje z Mała, śpiewa ułożone przez siebie piosenki (ostatnio jego hit to "bonga, bonga Gabik lubi pstrąga"), zamienia się w jakiegoś potwora całuśnego i całuje ją po calutkim ciałku, bawi sie na macie, macha przed nosem zabawkami, chowa się pod łózkiem i nagle spod niego wyskakuje... itp Na pewno każda z mamuś ma taką wenę twórcza, mnie tylko jej brak bo ja najczęściej po prostu smyram, miziam i głaszczę Gabi czule do niej mówiac i uśmiechając sie. Jednak jakiejś zbytniej weny w mówieniu nie mam, za to mój małż klepie dziobem na okrągło zosiaaa; oj super pamietasz Przez 3 tygodnie płakałam, że mi sie nudzi i w ogóle nie wiem, ze mam dziecko ![]() Teraz sie to zmieniło To do dzieła Kochana z okazji zielonego swiatła ![]() Tylko uważaj troszke jednak, jeśli nie planujesz 2 ciąży matall zaraz pędzę oglądac !! andziot, mocno kciuki sciskam za spokojną kąpiel ! I ja uzupełniłam Gabikowy album zdjęć
|
#4298 |
|
Zadomowienie
|
mamaoptymistka sporo prawdy w tym co powiedziała pediatra
monika21121984 u mnie jutro miną 4 tygodnie i też leci ![]() ddaaiissyy widzisz jak ładnie mała przybiera ![]() zjadłam, ufff, Młody przestał się wiercić i śpi dalej już 3 godzinę, widać ta deszczowa pogoda na niego działa usypiająco przynajmniej miałam więcej czasu dla siebie i nawet lodówke rozmroziłam
|
#4299 |
|
Zadomowienie
|
Nareszcie zasnął i to nie na moich rękach
bo w huśtawce (drugi raz dopiero bo wcale za nią nie przepada).Mam chwilkę dla siebie bo starszy poszedł do kina a Tż w pracy.I będę robić....NIC Mój niuniuś uwielbia kąpiele, kiedyś dwa razy włożyłam go głodnego na mega głodzie, darł się na rękach a w wodzie cisza. I często mu się zdarza "odpływać" i budzę go wyciągając z wody.
|
#4300 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek; Ty tez jesteś niewolnicą swojego Dzieciątka jeśli chodzi o usypianie na rączkach? Mnie już rączki odpadają
Klaterina; moja mała też juz prawie 3godz spi Pewnie zaraz nasze głodomorki obudzą się na papu Może faktycznie deszczowa pogoda = niskie ciśnienie = spokojne dziecko Musisz zaobserwować tą zależność przy następnej ulewie ![]() u mnie wychodzi słonki Nawet lodówkę rozmroziłaś? OMG Gratulacje, że miałaś siłe
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
No a u mnie wlasnie w tym problem, ze gdzie by sie jej nie "draznilo", to konczy sie na tym ze sobie ciumka cycka przez sen ale nie ciagnie a po chwili twardy sen. Nawet juz kazali mi ja laskotac po stopkach ale to ja tak draznilo, ze jak sie wybudzala to odrazu wypluwala piers i byl wrzask.
|
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, to super że mąż tak się stara
![]() Siasiek, ja bardzo ubolewam że mój ryczy w wodzie Chociaż ostatnio kilka razy nie płakał ale minę miał bardzo wystraszoną Ryk był dopiero przy wyjmowaniu, więc pewnie mu było zimno
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy jestem w szoku bo już dawno nie spał tych swoich magicznych 4 godzin a tu dziś taka ulga
a lodówka już czekała od miesiąca ale wcześniej jakos nie miałam siły a jutro jadę na zakupy spożywcze więc akurat dzisiaj pasowało się tym zająć
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
już sobie odpoczęłam
![]() Daisy on dzisiaj ma gorszy dzień, delikatnie mówiąc. Nawet na spacerze nie byliśmy bo nie miałam jak tego ogarnąć z nim na rękach. Moniak za to starszy wył straszliwie. Jak miałam go kąpać to ryczałam razem z nim i Tż to za mnie robił. Ale szybko wyrósł i jak zaczęło go wszystko interesować tak przestał się buntować.
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie umiem ![]() mogę tylko ![]() dzielna jesteś Cytat:
po tym co się działo między Wami, fajnie się czyta a zabawy każdy rodzic ma inne, mama jest od kochania, tata od wariowania ![]() Cytat:
Cytat:
dziś RYK się zaczął już przy rozbieraniu ... ale jak włożyłam do wody to ucichła kąpiel milutka, cacy, cacy, myzi, myzi .... i jak wyjęłam szybciutko okryłam ręcznikiem i wzięłam na rączki i przytulałam ... podkówka była, ale się nie rozryczała ... no ale jakoś ubrać musiałam, więc położyłam i RYK się rozpoczął tyle że krócej trwał więc zakładam, że to zimno !!! ale nie mam jak podgrzać, bo grzejniki nie grzeją a nie mam nic przenośnego głodna jestem nieziemsko !!!!!!
|
||||
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gabi taka malutka byla??? myslalam ze ponad 3kgmiala za wageu nas spoko, za chwile kapanko dzionek sredni, synusiowi sie nudzi ewesko jak piotrus?
|
|
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
Andziot Twoja córeczka Zosia rozkoszna. Czasem sobie myślę o Tobie o Eve jak dajecie radę z niemowlęciem i takimi malutkimi dziećmi, przecież tych dwu latków to z oka spuścić nie można. Też dużo opieki wymagają.
Zastanawiam się nad kupnem karuzeli i myślę i myślę i nie wiem jaką kupić.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-30 o 19:52 |
|
|
|
#4308 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Mężul dziś dzwonił po 18 hehe słuzbowa rozmowa, pytał czy chce żeby przyjechał ja mu powiedziałam, że nie bedę go zmuszać jak nie ma ochoty, to powiedział że nie chce mu się jechać ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Jutro będzie wiadomo coś wiecej maja być yniki, a dziś o 15 miała przyjechać krew z Katowic i mieli przetaczać. Nie gadałam jeszcze z siorką zadzwonię wieczorem do niej bo pewnie jeszcze w szpitalu jest, popołudniu miała teściowa zająć się Olą. |
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas znów płacz przy UU
![]() A już dziś było lepiej i raz nawet przy UU zasnął ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() Ja bym w podskokach pędziła na jego miejscu ![]() Trzymamy z Edzikiem za Piotrusia
|
|
|
#4310 |
|
Zadomowienie
|
Ewesko też życzę dużo zdrówka dla Twojego malutkiego siostrzeńca, biedne dzieciątko tyle się nacierpiało zanim ktoś w końcu pomyślał co może mu dolegać. Przerażająca jest ta powierzchowność służby zdrowia.
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam taki malutki grzejnik za 4 dyszki. I w końcu zasnął w łóżeczku z pelką, chyba chciał się wykąpać ![]() Ewesko to straszne co siostra musi teraz czuć. Niesprawiedliwe, że takie maluszki chorują...
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu chcę już tulić moją Malutką i chciałabym bardzo, żeby samo się ruszyło ![]() A tak to sobie czekam...i czekam, bo wyjścia nie mam! Szkoda, że USG Ci przepadło ![]() aaaaaaaa Świetnie się czyta, że mężulek w córeczce totalnie zakochany Tak ma być.
|
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo tz dalej sfochowany? twardy jest. ze wzgledu na dzieciaki pewnie przyjedzie i pewnie tez myslal ze mu powiesz ze ma przyjechac Cytat:
bedziesz tulic bez konca ![]() tak jak daisulka napisala ja tez mialam byc majowa jestem kwietniowa, nic sie nie poradzi chlopaki wykapane ale NIESPIA
|
|
|
#4314 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co.. te krostki na dziubku Stasia to jest to samo o czym wy piszecie, tak samo wyglada, a lekarz pow ze samo mu zejdzie , a skuteczne masci sa na sterydach i nie ma co go faszerowac
my po kapieli chociaz przed ,padł na 10 min,ale był juz nie znosny lezaczek był be piciu be raczki be . I musiałam go obudzic na kapanko i teraz oczka jak 5zł i nie spi ![]() Ewesko za Piotruskagagusiatko jeszcze chwilka , poczekaj
|
|
#4315 |
|
Rozeznanie
|
Stas pozdrawia ciotki wizazowe
, minka pt BUC
|
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
;-)
|
|
#4317 |
|
Wtajemniczenie
|
uuuu Stanisław... jaki kawaler... do wzięcia... na ręce
![]() Karola wykąpana, pojadła (pociumkała raczej) i śpi - ciekawe jak długo... Czy już ćwiczycie brzuszki dziewczyny? |
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
fajne te minki Stasia
![]() Gabryśkę coś męczy zasnęła na 20min ... |
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś przy porannym ważeniu moja waga zlitowała sie nade mną i pokazała że starciłam 13 ciążowych kg czyli jestem w punkcie startowym a że przed ciążą miałam nadwagę mam nadzieje przejścia w końcu na minus...
|
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotku wspomagasz czymś Gabulka w walce z bolącym brzuchaczkiem? Mam kropelki Lactiv baby, jakiś odpowiednik biogai podobno i tak myślę czy malej nie zapodać. Nie zaszkodzi na te malutkie jelitka? Dziś w nocy kończymy 4 tyg
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

obym zdążyła zjeść
Ja sie chyba zastrzele

za wage
za Piotrusia