|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
bo mimo iż przeszłam kiedyś CMV to cały czas utrzymują mi się dodatnie IgG i IgM , jednak po sprawdzeniu avidności okazało się, że do zarażenia doszło dawno...a że te współczynniki ciągle mi się tak utrzymują to taki podobno mój urok ![]() Tak więc głowa do góry wszystko jest Oki
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
|
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pochwalę się dzisiejszymi zakupkami a co- odreagowuję moje stresy
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze. Ja myślałam, że toksoplazmoza to jedyne zło a tu wy o tej cytomegalii. Myślicie, ze iść zrobić we własnym zakresie przed wizytą czy czekać aż mnie wyśle? W sumie badanie pewnie i tak nie jest za free więc na jedno wyjdzie a będę spokojniejsza ( o ile
).---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor, przepraszam ale nie mam sily was nadrabiac, niecale 40 min temu zjechalismy do domu i padam na twarz...Wszystko poszlo nie tak poza dwoma pozytywnymi rzeczami, pierwsza cudowna rzecz to usg maluszka, wiec rozmiarem i wielkoscia odpowiada na skonczony 29 tydz
wazy 1100 g i lekarz powiedzial ze jesli tak dalej pojdzie to skonczymy na wadze 3600 co do skurczy..dzisiaj tez mi twardniala macic w trakcie usg, szyjka ma 3 cm, mam brac koniecznie magnez i w miare mozliwosci bardzo duzo odpoczywac i sie nie stresowac, ehh, ale przynajmniej widzielismy z TŻ nasza kruszynke a z mniej przyjemnych rzeczy-mialam dzisiaj krzywa cukrowa-i powiem szczerze ze szlam na kozaku bo pierwsza glukoze przeszlam ok, bez mdlosci i niczego, a teraz...gdzies po 10 min myslalam ze zwymiotuje na korytarzu malo tego, bylo mi tak strasznie duszno ze zemdlalam TŻtowi na rekach, ta pogoda mnie dobije i pewnie brak sniadanka bo bylismy z Mikim starsznie glodni no a pozniej dzien byl tak kiepski ze....w kazdym razie widzialam syneczka
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ładne zakupki
![]() Cytat:
Może sobie odpuszczę...Cytat:
![]() ![]() Fatalne zdjęcia mi wyszły no ale coś tam widać
|
||
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze szpital przyjął Was tak miło- ja nawet nie wpadłam by iść do nas na oddział ![]() A co do magnezu- mi strasznie skurcze łydek dokuczały- gineska zapisała magnez ale powiedziała by lepiej pić wodę wysokomagnezową (taką by miała ponad 100mg magnezu). Obyło się bez tabsów- lecę na samej wodzie |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do omdlenia, to chyba pogodą idzie czy czymś nie wiem. agnyska też pisała, że się źle czuła... a ja nawet rano musiałam isć sie położyć, bo nie dało rady nawet siedzieć tak mi było słabo... teraz czekamy na relację małgosi ![]() sukieneczka zielona jest śliczna
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym sobie chyba jednak zrobiła na własną rękę tym bardziej że jak się to przejdzie w ciąży to mogą być jakieś kłopoty z dzieckiem a chyba każda z nas chce mieć zdrowego dzidziusia i zrobi wszystko żeby tak było, mam nadzieję że się nie wymądrzam zbytnio, bo w sumie gdyby mi ginka nie zleciła tego badania to nawet bym nie wiedziała że takie istnieje i że w ogóle miałam z tym czymś do czynienia kiedykolwiek. Takie moje zdanie, każda z Was zrobi jak uważa, poza tym może jeszcze Wam lekarze zlecą
|
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi badaniami to tak jest- albo człowieka uspokoją, albo zeschizują. W każdym bądź razie , jakby co (tfu ftu) to można znaleźć przyczynę, leczyć, a nie głowić się czemu coś sie stało tak a nie inaczej... Twoje tez łaaaaaane Cytat:
|
||
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Archinto, NAtka no to zakupy udane
zwłaszcza obie sukienki mi się podobają ![]() No air czytając twoją wypowiedz kolejny raz się przekonuje ze leczenie na nfz to fikcja. Ja bym na twoim miejscu nawet pożyczyła skąds tą kasę i poszła zrobic badanie prywatnie...bo szkoda twoich nerwów Lulkano to ciężki dzis dzień za tobą odpocznij teraz po tych wrażeniacha ja dostałam moją poduchę i dziś się będę w nocy do niej przytulać trochę w dzień poleżałam z nią - super jest.Mała mi się rozbrykała na szkole rodzenia i kopie do tej pory, juz 3 godziny świruje ![]() ide spać bo musze jutro wstać wcześnie, ide robic badania krwi i mocz, tym razem tylko morfologia i jakies tam drobiazgi to nie zbankrutuje i do ciucha planuje skoczyć, bo jakoś wszystkie bluzki mi się jakby za krótkie zrobiły dobranoc
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z drugiej strony może faktycznie lepiej zrobić Muszę się z tym przespać![]() Dziękuję Zastanawiam się, czy nie obciąć rękawów tak żeby nie były 3/4 tylko krótkie![]() Danika dziękuję I kolorowych snów
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Lulek, to mój to jakiś grubas przy twoim.
Fajnie bo jak mniejszy to może łatwiej przepchać przy porodzie |
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
I ja tez już mykam lulu- zakupy mnie dziś wymęczyły
![]() Kolorowych snów brzuchatki ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- danika- dzięki i udanych zakupów jutro Cytat:
dobra- teraz serio mykam
|
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i dopóki nie zrobi się tego badania to nie wiadomo czy się chorowało...ja np. dowiedziałam się o CMV przez przypadek, bo poszłam do innej gin, która uważała że takie badanie to podstawa zwłaszcza po stracie ![]() Tak więc jeśli chcesz się uspokoić, to zapytaj swojego lekarza o to badanie może akurat można je zrobić za darmo na NFZ i nie będziesz musiała płacićCytat:
super że maluszek ślicznie rośnie...ale to oznacza, że będziesz rodzić wcześniej tak jak przypuszczasz czy jak???bo jak dobrze patrzę to maluszek jest o 2 tyg do przodu
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-30 o 22:24 |
||
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1552 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wez sobie cytrynke, ja nie wzielam i to byl blad i dla cioci od klocuszka a ode mnie to wiadomoCytat:
a te omdlenia to pierwszy raz mi sie zdarzyly, nigdy sie tak zle nie czulam jak dzisiajCytat:
Cytat:
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i glowka ma 7 cm
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Wylałam sobie pół herbaty
dziękuję Trochę mnie te rękawy denerwują ale jestem zadowolona z zakupu ![]() Czyli z tego co piszesz to też wskoczyłaś na sierpień z terminem? Idę nakarmić rybki, opluskać się i spać ![]() Dobranoc |
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
???Dobra ja zmykam spaćku Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-30 o 22:39 |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... jak u mnie... najważniejsze, że rośnie i zdrowy mi się zdarzyło tylko raz zemdleć tak, że już miałam czarno przed oczami. raz tak, że już prawie prawie. i dzisiaj. jakbym się nie położyła to na bank bym zemdlała siedząc
|
|
#1558 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam taki glukometr (pożyczyłam od babci) raz tylko cukier dziś zmierzyłam, bo nie miałam czasu (nie było mnie do południa w domu) i po 2godz po jedzeniu miałam cukier 84, to ładnie, nie? Mnie też mama od razu szpitalem wczoraj straszyła - tak jej położne w pracy nagadały, ja się nigdzie nie wybieram! Już mi serce pęka jak myślę, że z moim Filipkiem na parę dni będę musiała się do porodu rozstać.Jutro zaczynam 27tydzień = 3trymestr |
||
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Theliah tydzien roznicy? mi sie wydawalo ze dwa trzy? przepraszam, ale przychlast jestem teraz, wybacz
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Ide lulu bo padam, dobranoc
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() sto lat mnie tu nie było... niestety ostatnio cierpię na chroniczny brak czasu..a Wy tutaj tyleeee piszecie,że zwyczajnie nie daje rady nadrobić..a jak zaczne podczytywać to nie mam już siły ,żeby odpisać.. no ale się poprawię.. od przyszłego tygodnia będę pracowała mniej godzin.. i w zasadzie zamiast koło 17.30 ( na polski czas 18.30) będę w domu już ok.14 moja córeczka nie daje się mamie przemęczać.. skutecznie mnie hamuje tylko się za mocno rozkręcam daje sygnały "matka zwolnij..jestem tu" ale może to i dobrze.. bo w sumie gdyby nie brzuchol,to bym czasem zapominała że w ciąży jestem... a to już prawie 8 miesiąc się zaczyna lullaby... mi lekarz takiego wielkościowego newsa strzelił chyba w 26 tyg. jak się nie mylę... rzekomo mała wtedy ważyła 800g.. i zamiast ok 5 września wychodziło tydzień wcześniej czyli na 28 sierpnia... więc już sama nie wiem....może się pierwsza rozpakuje jedyne co mnie przeraża to sam poród.. thelilah... u nas to może być wina pogody,która jest ciągle w kratkę.. ja w pon w pracy mało nie padłam. ciśnienie mi spadało.. a tętno rosło.. podobno ok 110 to jest za wysokie..ale nikt mi nie umiał powiedzieć jaka jest górna granica dla ciężarówki... ...na dziś tyle.. obiecuję się poprawić.. ponadrabiam trochę przez najbliższe dni.. żeby być bardziej na bieżąco pozdrawiam Was wszystkie )
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-06-30 o 22:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

bo mimo iż przeszłam kiedyś CMV to cały czas utrzymują mi się dodatnie IgG i IgM 
wszystko jest Oki 

a co- odreagowuję moje stresy
malo tego, bylo mi tak strasznie duszno ze zemdlalam TŻtowi na rekach, ta pogoda mnie dobije i pewnie brak sniadanka bo bylismy z Mikim starsznie glodni no a pozniej dzien byl tak kiepski ze....w kazdym razie widzialam syneczka

odpocznij teraz po tych wrażeniach

Już mi serce pęka jak myślę, że z moim Filipkiem na parę dni będę musiała się do porodu rozstać.