Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 13:14   #4141
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Nowe zadanie mamy - po poronieniu o brzuszki i maluszki dbamy cz. VII

ja tez cos dzisiaj mało funkcjonalna jestem. maz poszedł do pracy a ja powinnam wziasc sie za reszte porzadków. Do tego mam w planach prasowanie, obiad na jutro ale jakos nie moge sie podnieść z sofy Najchetniej poszlabym spac i tyle

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 16:06   #4142
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez karina222 Pokaż wiadomość
Mój mąż nie ma kolegów od ryb na szczęście No i tak się nam w jakimś momencie zrobiło, że wolimy być sami ze sobą niż się z kimś spotykać. Zresztą ja nigdy specjalnie ludzi nie lubiłam
jakbym o sobie czytała

tylko ja ludzi lubię ,a raczej obserwowac ich zachowania,reakcje itd ,fascynuje mnie człowiek jako zwierzę

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:14   #4143
Myysiaaa
Rozeznanie

No no ale sie cisza zrobiła... gdzie sie wszystie straciły???

Nam wlasnie przyszedł fotelik samochodowy dla młodej tż poszedł go przymierzyć do auta ale z wygladu jest zarąbisty
...
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9h5mjbp2r1.png
Myysiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 18:17   #4144
karina222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
tylko ja ludzi lubię ,a raczej obserwowac ich zachowania,reakcje itd ,fascynuje mnie człowiek jako zwierzę
Ja popatrzeć też lubię, ale z boku i bez głaskania

A co tu taka cisza jest w ogóle??

Justa, Kasiek mój sen był proroczy i rodzicie?

To klejenie tapety to u nas chyba będzie jak dziecko 3 lata skończy, bo idzie nam to wszystko tak, że lepiej nie mówić. Ja jak na razie to w niczym nie biorę czynnego udziału, a małż ma zapalenie korzonków, więc też ma super zapłon
karina222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 19:49   #4145
kasiek64
Zadomowienie

Ja nie rodzę daj mi jeszcze z trzy tygodnie
Byłam odebrać resztę wózka bo wczoraj wpłaciliśmy zaliczke i zabraliśmy tylko fotelik i gondole. Dzisiaj całą resztę. Już stoi w garażu tylko muszę przejść się tam jutro i folią poprzykrywać, żeby nie niszczyło się. I zastanawiam się co ze stelażem i gondolą ze starego wózka. Zadzwonię jutro do dziewczyn do pracy może ktoś potrzebuje.

Współczucia dla męża z powodu korzonków

Zosia jest już z nami
kasiek64 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 20:12   #4146
justa878
Zadomowienie

karina zaskoczę Cię, ale ja też jeszcze nie rodzę. po prostu wir przygotowań mnie wciąga dzisiaj na ścianie wylądowało kubusiowe towarzystwo, mąż się uparł poprzyklejać jutro tylko jeszcze półkę kupimy, zamontujemy kinkiet i chyba będzie

a mój nie chodzi na ryby

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:42   #4147
enis84
Zakorzenienie

hej kobietki

u nas zimno, wieje i pada, masakra jakaś
egzamin poszedł średnio, nie trafiłam za bardzo na to co umiałam
Franek dobrze zniósł dzisiejszą opiekunkę, teraz smacznie sobie śpi

a ja moge chwilkę odpocząć, zaraz ide pod ciepły prysznic i musze się nasmarowac moimi mazidłami do ciała

mój Tż tez nie chodzi na ryby, ale tam gdzie mamy mieszkać jak się wkoncu wybudujemy to są stawy zarybione i ma zamiar nauczyć siebie i Franka
Madzik miała załączyć zdjęcia a coś od dwóch dni się nie odzywa, chyba że coś przegapiłam
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 22:08   #4148
kasiek64
Zadomowienie

ENIS najważniejsze żeby zaliczyć

Pogoda rzeczywiście popsuła się na maksa. Pada, wieje, zimno a z psem trzeba wyjść nigdy mnie dzieci na zwierza nie namówią. I chyba w sobotę okien nie wymyjemy bo nie zapowiada się na wypogodzenie.

Brzuch mi juz odpuścił, chyba potrzebowałam trochę lenistwa choć i tak jakaś zmęczona jestem także za chwila pod prysznic i spać.

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 00:16   #4149
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karla604 Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Może Kubik w przyszłości nie będzie zły na matkę, że takie zdjęcia umieszcza
Ale on odwarzny ze tak sobie wode pozwala lac na głowe

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
My tez juz na nogach. zjadłam właśnie śniadanie i zaraz wybieram się na spacer z psem. W ogóle pomysł z zostawieniem go u nas był mało przemyślany. W nocy mnie obudził więc myslałam że coś chce i heja na dwór a on pochodził i to wszytko Teraz tż spi po nocce i znowu na mnie wypada ta przyjemność. A na 4 piętro co raz gorzej jest mi się wdrapać. Do tego wieczorem brzuch mi zaczął kilkakrotnie twardnieć.
W nocy z psem wychodziłaś na dwór??

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

O matko ale te moje maluchy ostatnio dają w kość a Julka jeszcze bardziej istny sajgon w domu szczerze to padam na twarz mój tż ostatnio nic tylko na budowie, nic się doprosić nie mogę, ciągle zajęty, gdyby nie mama to bym chyba usiadła i zaczęła wyć...a było już tak dobrze, pokarmu coraz mniej ale robię wszystko żeby chociaż do 3 m-ca je karmić, ale i one coraz więcej jedzą a mniej śpią, pogoda do d..y, nawet wyjść na spacer nie można, dzisiaj wygląda że będzie lepiej ale mają być burze

Wczoraj był u nas pediatra, z maluszkami ok, mieliśmy jechać do okulisty z nimi w 4 tyg życia, a jak dzwoniłam zarejestrować to wolny termin dopiero 22 sierpnia Jedno co dobre z tego całego wcześniactwa to to że szczepienie na pneumokoki będziemy mieli za darmo zostają rotawirusy za 1200zł za dwójkę, na co już jesteśmy zdecydowani

Uciekam na razie bo Lilka już płacze, ona to wiecznie głodna i tylko by jadła, już ma dwie brody i mnóstwo fałd

Mokra rozumiem cię doskonale, my właśnie wykańczamy nasz domek i kasa idzie jak woda, ciągle mało, kredytu już dawno nie ma masakra, teraz to patrzymy na wszystko co najtańsze a nie to co się podoba
Asiago, ja mysle ze swietnie sobie radzisz.....3 dzieci i maż wciąż zajęty....twarda kobitka z ciebie dobrze ze masz mame do pomocy

Cytat:
Napisane przez kasiek64 Pokaż wiadomość
No mój jakoś wziął się za robotę, choć nie wyręcza ze wszystkim. Ale zapowiedział na sobote robienie porządków, że pomyje mi okna i wypastuje podłogi Hmmm czyzby sie wystraszył

Teraz mi wszyscy wkręcają, ze brzuch mam nisko Ugadałam się z Zośką że może wyłazić dopiero po 20 lipca W przyszłym tyg usg, skończę zakupy, spakuje torbę, 16 lipca chce iść na msze za tate bo w końcu to ja ją zamówiłam a później niech się dzieje co chce
Do 16 już niedługo

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Jak to dobrze,że mój TŻ nie lubi jakiś typowo męskich rozrywek,a te ryby to my lubimy na talerzu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

A ja się pochwalę,żę zrobiłam fasolkę po bretońsku i wyszła pyszna
Podziel sie tą fasolką

Mój tz tez raczej od rozrywek stroni i oboje lubimy własne towarzystwo...

Bylismy dzis na zakupach....kupiliśmy łóżeczko, materac, przescieradła, stolik do przewijania, przewijak, pokrowce, kocyk, pieluszki bawełniane, komodę, regał, półkę, lampkę nocną i jeszcze kilka pierdołek......
Wszystko juz stoi skręcone w pokoiku i wcale tz namawiać nie musiałam jedyne czego ode mnie oczekiwał to zebym zrobiła mu herbatkę

Tyle chodzenia dziś mieliśmy ze znowu brzuch mi zaczął twardnieć i to dość mocno i czesto ....a juz tak sie poprawiło z tymi skurczami...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 06:31   #4150
justa878
Zadomowienie

luii gratuluję zakupów! Fajnie, że Tż aktywnie w nich uczestniczył musisz duże leżeć przy tym twardnieniu brzucha i odpoczywać. powiem Ci, że jesteś "bardziej zaawansowana" teraz w przygotowaniach niż te z najbliższym terminem
dzisiaj dla odmiany mnie tak jakby szyjka w środku bolała, ale dzisiaj urodzić nie mogę, bo robię zakupy do końca a jeszcze jutro mam ostatni egzamin a potem niech się dzieje co chce

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-07-01, 07:12   #4151
SONIA004
Zadomowienie

luii ale "wystrzeliłaś" z tymi zakupami. Ja już też wózek i łóżeczko mam (nie poskręcane... trochę się jeszcze boję skręcać...ech), większość ubranek mam (już raz upranych a teraz czekam na lepszą pogodę, żeby wreszcie w dzieciowym proszku wyprać i poprasować), teściowa szyje pieluszki (znalazła w szafie jakąś "starą" tetrę, więc nie muszę kupować), wczoraj zamówiłam na all 2 śpiworki...
Jeszcze tylko jakieś kocyki, rożek (jeden czy dwa????), przybornik do łóżeczka (bo do komody będę miała daleko), przewijak, prześcieradła...i marzy mi się jakaś pościel nowa, bo mam już 2 używane od koleżanki.
Nie mam jeszcze kosmetyków, ale z tym to chyba najmniejszy problem...

enis myślę, że z egzaminem będzie ok
justa za jutrzejszy
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 07:51   #4152
Myysiaaa
Rozeznanie

dobry w ten paskudny dzien

enis super ze Franio dobrze zniosl nowa opiekunke i trzymam kciuki za dobry wynik egzaminu
aha jak bedziesz kupowac fotelik to najpierw przymierz czy pasi wam do samohodu nie bo niekazdy podchodzi pod dany samochod... ten co my kupilismy pasuje tak srednio dzis tż jeszcze raz go przymontuje a jak nie to go ooddamy bo jakos zle sie wczoraj trzymal siedzenia...

my juz nie spimy Oli dzis miala kiepska nocke chyba przez ten deszcz budzila sie co godzine w koncu o 4 wzielam ja do nas i spala do po 7
...

Edytowane przez Myysiaaa
Czas edycji: 2011-07-01 o 07:52
Stary 2011-07-01, 07:58   #4153
justa878
Zadomowienie

Sonia dziękuję

nasza wczorajsza jedna naklejka kubusiowa dzisiaj odpadła chyba trzeba będzie ją na klej wziąć

enis na pewno zaliczysz!

Myysia też właśnie słyszałam, że nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu

11.07.2010
05.06.2010
Stary 2011-07-01, 08:02   #4154
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Sonia dziękuję

nasza wczorajsza jedna naklejka kubusiowa dzisiaj odpadła chyba trzeba będzie ją na klej wziąć

enis na pewno zaliczysz!

Myysia też właśnie słyszałam, że nie każdy fotelik pasuje do każdego samochodu
Nio dlatego trzeba uwazac jak sie kupuje my bedziemy jeszcze dzis probowac z naszym jesli rzeczywiscie nie podpasuje odeslemy go i kupimy inny ale wolalabym ten bo jest fajny i w testach super wyszedł
...
Stary 2011-07-01, 08:07   #4155
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myysiaaa Pokaż wiadomość
dobry w ten paskudny dzien

enis super ze Franio dobrze zniosl nowa opiekunke i trzymam kciuki za dobry wynik egzaminu
aha jak bedziesz kupowac fotelik to najpierw przymierz czy pasi wam do samohodu nie bo niekazdy podchodzi pod dany samochod... ten co my kupilismy pasuje tak srednio dzis tż jeszcze raz go przymontuje a jak nie to go ooddamy bo jakos zle sie wczoraj trzymal siedzenia...

my juz nie spimy Oli dzis miala kiepska nocke chyba przez ten deszcz budzila sie co godzine w koncu o 4 wzielam ja do nas i spala do po 7
dzieki wielke za rade napewno zapamietam i przymierze

mojego Franka cos w nocy bolał brzuch, budził się co godzine z płaczem, także jesteśmy niewyspani, wstaliśmy przed 7 i pijemy rumianek z koperkiem

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Nio dlatego trzeba uwazac jak sie kupuje my bedziemy jeszcze dzis probowac z naszym jesli rzeczywiscie nie podpasuje odeslemy go i kupimy inny ale wolalabym ten bo jest fajny i w testach super wyszedł
kurcze, nawet nie wiedziałąm że te foteliki sie tak rożnią, ale to co on jest za duży do waszego autka? jakie macie autko ?
Stary 2011-07-01, 08:16   #4156
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

W nocy z psem wychodziłaś na dwór??
Bylismy dzis na zakupach....kupiliśmy łóżeczko, materac, przescieradła, stolik do przewijania, przewijak, pokrowce, kocyk, pieluszki bawełniane, komodę, regał, półkę, lampkę nocną i jeszcze kilka pierdołek......
Wszystko juz stoi skręcone w pokoiku i wcale tz namawiać nie musiałam jedyne czego ode mnie oczekiwał to zebym zrobiła mu herbatkę

Tyle chodzenia dziś mieliśmy ze znowu brzuch mi zaczął twardnieć i to dość mocno i czesto ....a juz tak sie poprawiło z tymi skurczami...
No to rzeczywiście zakupy udane. Wszystko na raz a tż pewnie szczęśliwy LUII jak pies budzi w nocy to przeważnie cos mu sie chce, a nie mam zamiaru po nim sprzatać. wystarczy mi sierść. Ale akurat wtedy miał chyba ochote pochodzić

Cytat:
Nawet nie wiedziałam. dobra rada na przyszłość tym bardziej, ze u nas duze to siedzenie z tyłu jest.

JUSTA powodzenia na egzaminie. Nasze naklejki też dziennie dociskam ale to kwestia tego, że [przyklejone nie na gładkiej powierzchni tylko na tapecie.

Zosia jest już z nami

Edytowane przez kasiek64
Czas edycji: 2011-07-01 o 08:17
Stary 2011-07-01, 09:03   #4157
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
dzieki wielke za rade napewno zapamietam i przymierze

mojego Franka cos w nocy bolał brzuch, budził się co godzine z płaczem, także jesteśmy niewyspani, wstaliśmy przed 7 i pijemy rumianek z koperkiem

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

kurcze, nawet nie wiedziałąm że te foteliki sie tak rożnią, ale to co on jest za duży do waszego autka? jakie macie autko ?
ojoj biedny Franio ale moja tez sie budzila z placzem w nocy i popierdywala

my mamy skode fabie kombi ale ta nową, przed chwila dzwonil tż że zamontowal go jeszcze raz i jednak pasuje na cale szczescie uffff kamien z serca
jutro weźmiemy Oli na przejażdżke i go przetestujemy
...
Stary 2011-07-01, 09:22   #4158
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
ojoj biedny Franio ale moja tez sie budzila z placzem w nocy i popierdywala

my mamy skode fabie kombi ale ta nową, przed chwila dzwonil tż że zamontowal go jeszcze raz i jednak pasuje na cale szczescie uffff kamien z serca
jutro weźmiemy Oli na przejażdżke i go przetestujemy
Też nie wiedzialam o tych fotelikach-dzięki. A jaki kupiliście? Bo my za 2 m-ce też musimy coś kupic. Poka poka.

Wracając do ryb- mój TŻ tez niestety rybak i grzybiarz Przed ślubem łowił prawie codziennie po pracy, bo miał blisko staw. Po ślubie byliśmy parę razy we 2 i raz był z kolegami. Teraz już dawno mówi,że musi jechać na ryby,ale jakoś mu się schodzi. I dobrze. Bo też nie lubię.(kiedyś mu połamałam wędki) Jeszcze zeby przywoził coś do domu, ale on siedzi,aby siedzieć Głupiego robota

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Asiago jesteś mistrzyni świata Trzymaj się, niedługo będzie lepiej
Ciekawe jak Bella sobie radzi?? Ona ma lepiej,bo ma dom ludzi do pomocy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:23   #4159
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Też nie wiedzialam o tych fotelikach-dzięki. A jaki kupiliście? Bo my za 2 m-ce też musimy coś kupic. Poka poka.

Wracając do ryb- mój TŻ tez niestety rybak i grzybiarz Przed ślubem łowił prawie codziennie po pracy, bo miał blisko staw. Po ślubie byliśmy parę razy we 2 i raz był z kolegami. Teraz już dawno mówi,że musi jechać na ryby,ale jakoś mu się schodzi. I dobrze. Bo też nie lubię.(kiedyś mu połamałam wędki) Jeszcze zeby przywoził coś do domu, ale on siedzi,aby siedzieć Głupiego robota

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Asiago jesteś mistrzyni świata Trzymaj się, niedługo będzie lepiej
Ciekawe jak Bella sobie radzi?? Ona ma lepiej,bo ma dom ludzi do pomocy
Taki kupiliśmy tylko nie z all a za sklepu internetowego za 639zł kolor billy
http://allegro.pl/britax-first-class...677926410.html
...
Stary 2011-07-01, 09:44   #4160
mokra6
Zadomowienie

Byłam wczo w pracy i wracam od 10 października na cały etat normalnie, tylko będę pracować nie 5 godzin, a 4,5, bo należy mi się jedynie pół godz.na karmienie. L będziemy się opiekować z mamą, jak ja będę miec na 1 zmianę to mama na 2, i na odwrót. Będzie nam brakowac godz lub 2-to moja babcia się zajmie przez ten czas L. Musze wrócic, bo będziemy miec za mało kasy i nic byśmy nie zrobili w domu. TŻ troche zły,że wrócę, bo mówi,że jakoś byśmy sobie poradzili.Wolałby żebym została z małą, no ale sratatata... Też bym wolała, ale niestety teraz wszystko jest uzależnione od kasy. Zresztą ja lubię to co robię i chcę wyjść z domu,ubrać się ładnie, umalować itp. Teraz łaże w dresach,nieumalowana,bo po co...
Po drugie ja mam przecież plana Popracuję parę m-cy i... Damy radę!!!

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Taki kupiliśmy tylko nie z all a za sklepu internetowego za 639zł kolor billy
http://allegro.pl/britax-first-class...677926410.html
Wyglada super! Ja bym wybrała kolor jasmin Ale nie wiedzialam,że te rzeczy są tak drogie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:50   #4161
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Byłam wczo w pracy i wracam od 10 października na cały etat normalnie, tylko będę pracować nie 5 godzin, a 4,5, bo należy mi się jedynie pół godz.na karmienie. L będziemy się opiekować z mamą, jak ja będę miec na 1 zmianę to mama na 2, i na odwrót. Będzie nam brakowac godz lub 2-to moja babcia się zajmie przez ten czas L. Musze wrócic, bo będziemy miec za mało kasy i nic byśmy nie zrobili w domu. TŻ troche zły,że wrócę, bo mówi,że jakoś byśmy sobie poradzili.Wolałby żebym została z małą, no ale sratatata... Też bym wolała, ale niestety teraz wszystko jest uzależnione od kasy. Zresztą ja lubię to co robię i chcę wyjść z domu,ubrać się ładnie, umalować itp. Teraz łaże w dresach,nieumalowana,bo po co...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Wyglada super! Ja bym wybrała kolor jasmin Ale nie wiedzialam,że te rzeczy są tak drogie
tez podobal mi sie jasmin ale zdecydowalismy z tż ze bedzie czarny
a czy drogi jeszcze nie tak bardzo a wez po uwage ze to wydatek na pare lat mozesz tez kupic tanszy ale nie wiadomo czy testy zderzeniowe przeszedl taki fotelik
...
Stary 2011-07-01, 09:53   #4162
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
a czy drogi jeszcze nie tak bardzo a wez po uwage ze to wydatek na pare lat mozesz tez kupic tanszy ale nie wiadomo czy testy zderzeniowe przeszedl taki fotelik
chyba najlepiej żeby był jak najciemnejszy bo te jasne szybko sie brudzą, dziecko je, pije w samochodzie

Franek własnie usnął, dzisiaj jets strasznie marudny, chyba prze tą noc
pogoda też mnie wkurza bo albo upał albo zimno, zwariować idzie

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-01 o 09:56
Stary 2011-07-01, 09:56   #4163
Myysiaaa
Rozeznanie

Cytat:
chyba najlepiej żeby był jak najciemnejszy bo te jasne szybko sie brudzą, dziecko je, pije w samochodzie
datego wzielismy ciemny bo myslelismy wlasnie takimi kategoriami

dobra pakuje Oliwke do wózka i lece do mamy na kawke dobrze ze mam blisko bo tam pada niestety
...
Stary 2011-07-01, 09:58   #4164
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
datego wzielismy ciemny bo myslelismy wlasnie takimi kategoriami

dobra pakuje Oliwke do wózka i lece do mamy na kawke dobrze ze mam blisko bo tam pada niestety
no to ledź, ledź, fajnie mieć bliskich przy sobie, zawsze można wyskoczyć na kawe i pogadać o pierdach
Stary 2011-07-01, 09:59   #4165
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Popieram zdanie odnośnie ceny fotelika. Ten najmniejszy 0-13kg i tak montowany jest tyłem do kierunku jazdy więc siła uderzenia nie wyrywa fotelika ale wbija go w siedzenie także spoko może być nawet z kompletu z wózka (a wiadomo nie wszystkie są markowe) ale tak jak Mysia piszesz ten następny posłuzy juz na parę lat a nie miesięcy poza tym montujesz już normalnie także warto mieć gwarancje że w razie czego dziecko nie poleci do przodu razem z fotelikiem.
A kolor chyba im ciemniej tym lepiej choć jesli chodzi o jedzenie w samochodzie to jestem zdecydowaną przeciwniczką. Wolę zatrzymać sie na 10min żeby dziecko coś zjadło niż ma upaprać tapicerkę albo nie daj boże zakrztusić się na naszych pięknych polskich wybojach

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 10:01   #4166
enis84
Zakorzenienie

Cytat:

fajnie że wracasz do pracy i masz rację nie ma co się zamykać w domu z dzieckiem, no i tak jak piszesz to dodatkowy powód żeby ładnie sie ubrac, umalować, spotkać się z ludzmi a nie tylko prace domowe i dziecko chociaż ja narazie nigdzie si,ę nie wybieram, a to dlatego że musiałabym dać Franka do żłobka a jakoś mnie to narazie nie przekonuje, no a po drugie mam jeszcze studia i to by było za dużo na mojej głowie, bo tż-ta nie ma i ktoś musi to wszystko ogarnąć

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2011-07-01 o 10:02
Stary 2011-07-01, 10:08   #4167
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:

A czemu tak dziwnie?? Cały etat i 5 h pracy??? Fajnie że możecie sobie zorganizować opieke nad małą i nie trzeba gdzieś w obce miejsca oddawać albo nianie wynajmować

Zosia jest już z nami
Stary 2011-07-01, 10:21   #4168
Enia_
Zadomowienie

laski..............nie nadrobie was
czytam i czytam co u was słychac i nigdy nie mam czasu aby odpisac.......
u nas ok, wczoraj sie szczepilysmy
mala zdrowa 6, 8 kg i 71 cm
ja troche zsmarkana ale mam nadzieje ze nie zaraze małej
odezwe sie jak zjemy zupke i N zasnie
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:26   #4169
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Hejka,

Dziękuję wam kochane jesteście, a ja wykończona żeby troszkę pospać ściągnęłam wczoraj tyle mleka że starczyło na całą noc i maluchy jadły z butelek wtedy jest szybciej i ja się mniej męczę, a od rana znowu na cycu A Julkę to normalnie chyba dzisiaj wyrzucę z domu, deszcz pada to i ona ciągle wyje i to tak głośno że ciągle budzi maluchy, na złość trzaska drzwiami i rzuca czym popadnie

Mam mnóstwo małych ubranek (na Mikołaja 50 są za duże) a i tak nie nadążam z praniem, musiałam kupić drugą suszarkę bo nie miałam gdzie wieszać, nie mówię już o naszym praniu, bo na okrągło tylko piorę rzeczy maluchów, gdybym miała tyle co w wyprawce x2 prałabym 2 razy dziennie Mikołaja przebieram 5 razy dziennie, bo albo zagnie siusiaka do góry i ma obsikane plecy, albo tak uleje że ramiona mokre

No właśnie, ciekawe jak Bella sobie radzi zazdroszczę jej tych wszystkich pomocników ja żeby nie Julka miałabym sporo lżej, ale z nią czasem nie da się wytrzymać

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 10:47   #4170
kasiek64
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Hejka,

Dziękuję wam kochane jesteście, a ja wykończona żeby troszkę pospać ściągnęłam wczoraj tyle mleka że starczyło na całą noc i maluchy jadły z butelek wtedy jest szybciej i ja się mniej męczę, a od rana znowu na cycu A Julkę to normalnie chyba dzisiaj wyrzucę z domu, deszcz pada to i ona ciągle wyje i to tak głośno że ciągle budzi maluchy, na złość trzaska drzwiami i rzuca czym popadnie

Mam mnóstwo małych ubranek (na Mikołaja 50 są za duże) a i tak nie nadążam z praniem, musiałam kupić drugą suszarkę bo nie miałam gdzie wieszać, nie mówię już o naszym praniu, bo na okrągło tylko piorę rzeczy maluchów, gdybym miała tyle co w wyprawce x2 prałabym 2 razy dziennie Mikołaja przebieram 5 razy dziennie, bo albo zagnie siusiaka do góry i ma obsikane plecy, albo tak uleje że ramiona mokre

No właśnie, ciekawe jak Bella sobie radzi zazdroszczę jej tych wszystkich pomocników ja żeby nie Julka miałabym sporo lżej, ale z nią czasem nie da się wytrzymać
Asiago dzielna mamuśka z ciebie, dasz radę. Jeszcze troszkę i maluchy zaczną się zmieniać, więcej zainteresują się światem to może i karuzelka ich zajmie a ty będziesz miała więcej czasu dla siebie.
Julka zapewne zazdrosna jest. Gdyby była troszkę starsza to mogłaby na jakiś czas u babci posiedzieć w ramach wakacji ale w tej chwili podejrzewam że odczytałaby to jako odrzucenie z twojej strony.
Tak piszesz o tym przebieraniu a ja ostatnio jak prasowałam to doszłam do wniosku że ubranek na 56 tzn body mam po 2-3 szt. to może jednak dokupić jeszcze po 3?? Bo takich na 62 mam dużo więcej. Chyba zrobie sobie wypad do tesco bo te z F&M są dość tanie i ładne i przynajmniej w 3 pakach.

Zosia jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości