|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
ale jak parsklam smiechem to on tez zaczal sie smiac, wiec myslalam ze padne. zrobil to pierwszy raz fajna ta karuzelka, ja kupilam mu dwa dni temu cos takiego: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...cat=pp_nursery bo karuzelka srednio mu sie podobala. a to jest bomba, swiatelka, ruszajace sie zwierzaczki, bardzo przyjemne dzwieki, regulacja glosnosci, super, polecam norbi spal 11 h i dosypia pil o 20 potem o 6 rano ja musialam dospac tez i niedawno wstalam, chlopaki spia- o dziwo w swoich lozkach
|
|
|
#4352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas od nocy leje i tylko 12 stopni ![]() Nocka fajna, na raty przespałam prawie 8 godzin Pepe zjadł moje mleko o 19 i spał do 1 w nocy , potem jedzonko o 5 i 8. Dziewczyny czytam ostatnio Wasze opinie o leżaczkach FP i coraz bardziej dojrzewamy do tego, aby kupić taki dla Pepe. Przemawia do mnie to , że może w nim spać, ale przede wszystkim fakt, że przyśpiesza robienie kupy A to ostatnio spędza mój sen z powiek. Nie chodzi mi o cenę, ale o miejsce w naszym małym mieszkanku i dlatego proszę jeszcze o recenzje. Ciekawe, czy jest taka opcja, że Pepe nie zaakceptuje nowego nabytku?? wieka22 |
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy FP i Eda jest zadowolony ![]() Dziewczyny - sposób na pieluszkę i smoka NAPRAWDĘ działa Edzik przysypia
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej u nas ![]() to wróciłam ale na chwilę nocka - standard tyle że drzemka teraz jakaś krótka ![]() bo już zaciesza się do karuzeli ![]() a powinna spać do 12 ![]() Zosia się ostatnio wkurza jak siedzę przy kompie
|
|
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się lipcowo
nadal 2w1 ![]() Cytat:
![]() Na szczęście wszystko dobrze, ufff ![]() Cytat:
gotowa, gotowa Cały czas niecierpliwie czekam.Ale uśmiech piękny ![]() Może...co dzień budzę się z taką myślą ![]() Czekam i czekam, najważniejsze, że dobry humor mnie jeszcze nie opuścił ![]() Udanego dnia |
||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andziotku, obiecałam napisać, które dziecię będzie się bardziej darło i tak jak przewidywałam - mój 7-letni bobas .Izka poszła na pierwszy ogień (braciszek ustąpił miejsca ) - pochlipała tylko w momencie wkłuć i potem już spokój (po wzięciu na rączki). A Adrian przed szczepieniem już się darł, w trakcie szczepienia wyrywanie rąk, a po wszystkim darł się, że go boli i nienawidzi (nie wiem czy tych iniekcji czy nas wszystkich po kolei)![]() Iza waży 5400g . Monika 2112, Kiara - śliczne bobaski, do schrupania ![]() Moria, owijałaś się w folię? Mój durnowaty Tż jakby mnie taką zobaczył to chyba by trzasnął )Daisy, ja odkładałam małą do jej łóżeczka/naszego łóżka albo do gondoli - i co kilka sekund (z reguły co pół minuty - minutę) do niej podchodziłam, nachylałam się, gadałam, śpiewałam, dotykałam, uśmiechałam się Poziomeczka, ja mam takie: http://www.eveline.com.pl/product/id...j%C4%85ce.html to wcieram w biodra, pupę, uda i łydki oraz takie: http://www.eveline.com.pl/product/id...drniające.html to wmasowuję w skórę brzucha. ............. Wracając do naszej wczorajszej MEGA KOLKI (pierwszy raz coś takiego przeżyłam!!!) to żadne tam kropelki, masaże i noszenie na samolocik nie pomagały. ![]() Malutka miała dzisiaj fantastyczną noc - zasnęła o 22, wstała o 5 (wyciumciała z butli 120 ml), potem kima do 8 (wyciumciała 100 ml) i znowu śpi ......... Witajcie Kochane w piątkowy, słabo pogodowy dzionek |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że humor masz
|
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno pytanko - czy jest mamusia, która tak jak ja w wiekszosci karmi przez silikonowe nakładki?
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- enchantresss no i jak tam?
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
gusia ty chyba najbardziej cierpliwa jesteś z nas
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
moja szwagierka miala termin na 29 czerwca
i tez jeszcze w ciąży chodzi :P ciekawe kiedy urodzi dzisiaj ma wizyte u gina
|
|
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za wagew miedzy czasie skoczylismy na kontrole, wszystko ok, norbert przybral 100gr w 4 dni. jedyne co to ciagle ma te problemy skorne, przenosza mu sie na glowe- a ja myslalam ze to dziwna ciemieniucha widz ze coraz wiecej dzieci dluzej spi ![]() przestaje sie martwic ![]() gusia dobrze ze masz humor, mam nadzieje ze teraz jak juz lipiec naduska opusci brzusio
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa
mężczyźni to cieniasy ![]() oby dwa te sera (serumy) trzeba mieć ?????? no i chciałam napisać : wiem, że moje laski będą sobie ciuchy i kosmetyki podbierać, a co najgorsze już to pewnie mnie też będą podbierać ![]() agus udzielasz się też jeszcze na marcowo-kwietniowych mamusiach???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-01 o 10:22 |
|
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny !
Nie odzywam się na wizażu, bo jestem taką ciamajdą życiową, że nie radzę sobie z ogarnięciem domu, dziecka, siebie i znalezieniem czasu na internet.. Czasem wchodzę, przeczytam kilka stron, ale nie jestem w stanie nadrobić, a żeby naprodukować porządnego posta też ciężko .. Pod moją nieobecnośc sporo się u mnie działo, zdążyłam prawie znienawidzić (znienawidzieć?) własnego ojca - opiszę w klubie .. oraz TŻ (też opiszę) .. Z Gabrysią wszystko w porządku, grzeczna nadal, pozwala nam noce przesypiać, w dzień też sporo śpi w sumie.. Kąpiele uwielbia .. Uwielbia jeszcze ssać cycka . Ssie dużo, często i niestety bardzo mocno, moje brodawki się jeszcze nie przyzwyczaiły do bólu i bolą prawie po każdym karmieniu, wlaśnie kończę drugie opakowanie Maltanu, który jako jedyny przynosi mi ulgę .. W niecały miesiąc przybrała kilogram, waży już 4200 łakomczuszek mój . Przeszliśmy właśnie na pampki 2, ale w 1 by się jeszcze mieściła tylko mi się skończyły i wzięłam 2, a jakieś za duże nie są, więc zostajemy przy nich.. Z niepokojących rzeczy martwi mnie tylko to, że ciężko oddycha i tak ..chrumka jak świnka przy oddychaniu.. mam wrażenie, że ma katarek.. Albo zatkany nosek? Denerwuje się jak ssie, bo widać, że jej to przeszkadza.. Położna podsumowała, że dziecko zdrowe i mam się nie martwić, bo tak się zdarza maleństwom.. Ale jak tu się nie martwić .. Do tego wczoraj wyskoczyły jej na buziuni takie malutkie krosteczki o jakich pisały dziewczyny - nie mam pojęcia od czego, jadłam pierogi z jagodami, myślałam, że po tym, ale czytam, że to nie jest produkt alergenny.. Potówki może? Ale wczoraj było raczej chłodno, nie wiem sama... Za trzy dni minie miesiąc od porodu, a mi spadło 10kg.. Tych 10kg nie było już tydzień po porodzie, a przez 3 tyg waga w miejscu.. No ale muszę się dobrze odżywiać, bo przecież karmię piersią.. Buuu... A i jeszcze coś.. Nie zdałam matmy.. Normalnie chodzę nabuzowana od wczoraj jak bomba atomowa i chyba zaraz wybuchnę, szału dostaję jak czytam na fejsie wpisy znajomych ''matura to bzdura, opijamy'' .. Z góry przepraszam i uprzedzam, że rzadko będę się zjawiać na Wizażu, ale po prostu nie ogarniam.. Przynajmniej w Klubie będę się starała coś tam naskrobać.. (Podziwiam Was wszystkie, że tak dajecie radę wszystko ogarnąć)!!! Ja uciekam prasować, zmywać gary i coś zjeść póki małe się nie zbudzi. Trzymajcie się ! PS. Co do spotkań ja jestem ze wschodu, więc do Wrocławia, Krakowa mam baaardzo daleko i na pewno nie uda mi się być, ale gdyby kiedyś (pod koniec wakacji może jak mała nie będzie taka mała?) byłoby coś organizowane w Warszawie to będę na pewno ! Wezmę TŻ na zakupy i przyjadę, I promisse!
|
#4365 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Staram się Nie chcę sobie popsuć tych ostatnich chwil w dwupaku. Cytat:
![]() I jutro kontrola w szpitalu. Cytat:
![]() Teraz już musi wyjść. Lada dzień Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-07-01 o 10:24 |
||
|
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej misiaczki![]() Agus ja juz tez nie mieszam podaje sam bebilon pepti. Nie wiesz jak dlugo bedziemy musialy nim karmic?pozniej chyba sie przechodzi na zwykly bebilon 1? Twoja olenke też dopadła skaza bialkowa? A miala tez strupki na czupku główki? ![]() Mary caluski for you zazdrocze ci tej silowni, ja nie mam kiedy. Jednak cwicze w domku juz tydzien, na razie skromnie, powoli, nie to ze boli po prostu z formy wyszlam. Kurde a kiedyś po 200 brzuszkow dziennie bylo![]() Dziewczynki co nosza swoje pociechy otoz ja też noszę przed snem zalaczam muze u sie bujamy nieraz godzine ale sie tak slodko w tuli ze moglabym spac z nia a ona coraz ciezsza! Wazy juz 5400g. Dzisiaj usg bioderek o 16.15 tz idzie z nami
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby!!
Zapomniałam Wam się pochwalić, że byłam wczoraj w Mothercare – TŻ przez 2h w domu z Igą wymarnowany i z pretensją, że jak zwykle ona mu płacze gdy mnie nie ma Kupiłam boskie pajace za 55zł 3szt. o takie: http://ecx.images-amazon.com/images/...OL._SX315_.jpg Dwie paczki bodziaków po 3 szt, jedne za 25zł, drugie chyba za 34zł i legginsy na 6-9 miesięcy, 2szt 35zł. Jeszcze bym sporo przytuliła do serca ale poczekam na koniec wyprzedaży, może tak jak poprzednio będzie stoisko „weź 3 zapłać za 2” Wybór jest bardzo duży!aniutka – najważniejsze, że bezboleśnie urodziłaś te kamyczki Dziewczyny podziwiam Was, że macie siłę i ochotę na aerobik. Ja mam tyle „ćwiczeń” przy Iguśce, że gdyby ktoś mi krzyknął w ucho „step touch!” to bym chyba zabiłaaaa ![]() amarcia – brawo dla Twojego słodkiego niemowlaczka ![]() U mnie dziś @ na dobre przylazła agus ja na początku pitoliłam się z gazikami (koniecznie jałowymi! jak to panie farmaceutki w aptece zaleciły) i solą fizjologiczną. Teraz raz przemywam zwykłym płatkiem kosmetycznym z solą albo przegotowaną wodą. Przemywam jak mi się przypomni więc nie każdego dnia aga_pe ooo mówisz, że fajny ten bajer? Ale on taki do zabawy jest bardziej czy do uśpienia? Ja muszę Igę stymulować aby głowę układała na prawo bo ciągle na lewo trzyma więc może by to i w tym nam pomogło ![]() Norbercik spał 11h? Kurrde, dobrze Ci! Moja Iga się coś przestawiła i śpi 4+2+1 Ale się uśmiałam z Waszych bobasów szarpiących się za włosy Iga mimo, że kudłata jeszcze nie odwaliła takiego numeru ![]() gusia jestem pewna, że urodzisz w tym miesiącu listopadowa – no mój pewnie też by tak to skomentował ![]() Dziś już piątek?? Ale jaja, jutro mam wyjściówkę ![]() Ale kurcze aż się boję, ja nie wiem co jest z tym TŻ'tem on się chyba za mało własnym dzieckiem zajmuje i muszę mu chyba instrukcję obsługi napisać aby było dobrze.
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:27 |
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Cieniasy, a silni to tylko w gębie
![]() Ten czerwony to silnie rozgrzewa, takie wręcz uczucie 'palenia' skóry. Jak posmarowałam nim brzuch to leciałam pod zimną wodę - więc raczej na skórę brzucha to nie polecam (na innych partiach ten efekt gorąca nie jest aż tak uciążliwy) Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-07-01 o 10:34 |
|
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
a na ten czerwony to radze uwazac jesli ma sie problemy z pekajacymi naczynkami
|
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie zbieram do biegania, mija tydzien a aj wciaz sie zbieram.... to jest pozytywka ze swiatelkami, poruszajacymi sie zwierzatkami, sa kolysanki, dzwieki natury etc, ustawiasz sobie rozne programy, grania i swiecenia, samego grania, itd. dobre do usypiania i zeby dziecko sie troche samo soba zajelo. przywieszasz to do strzebelkow w lozeczku enchan spokojnie, z czasem zaczniesz ogarnaic, ja tez mialam pare tyg wyjetych z neta , a matura sie nie przejmuj, poprawisz i bedzie dobrze(wiem wiem ze pewnie jestes zla a moje pocieszanie nic nie daje)
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria nikosia tez przy tacie placze, caly dzien jako tako a jak tylko stary z roboty wroci to ryk i tylko slysze"mowilas ze taka spokojna dzisiaj"
ale nikolce zalacza sie zawsze maruder przed snem, a ze tatuś wraca pozno do domku mowi sie trudno.Wlasnie zjadlam śniadanie. Jestem bardzo glodna rano bo wieczorem nie jadam po 18, takie moje widzi mi sie malutka spi jak ma zwyczaj o tej porze, tylko czemu od 8 do 10 musialam plyte zalaczac otwierac okna i tańczyć? Jakby nie mogla spac ciagiem ehhh
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
enchant Do Warszawy zapraszam/y Jak będziesz mogła, to spotkanie się zorganizuje ![]() A matmę kiedy poprawiasz? Powiem Ci, że ja bym chyba matmy nie zdała A jak reszta matur?? A do ogarnięcia - jakoś sobie powolutku poukładasz. Ja np. mało w domu robię, ale to dlatego, że piszę głównie z małym na ręku ![]() aga_pe Edzik nie miałby za co szarpać Nie wiem, jakim cudem, ale Edzik śpi we WŁASNYM łóżeczku, w którym SAM usnął A wszystko za sprawą smoka (tysiąc pięćset milion dziewięćset razy mu go wkładałam do buzi), pieluszki (przytulił się do niej ) i karuzelki (grała mu nad uchem).Cuuuuuuuuudnie, mam chwile dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A i jeszcze chciałam powiedzieć, ze znalezienie ładnej, niedrogiej sukienki na wesele, w której można by karmić GRANICZY Z CUDEM ![]() A to już za miesiąc... Myślę o takiej: http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?c...pr=53345&p2=38 Ale chyba za mało elegancka na wesele, co? ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- A jeszcze Edzikowi muszę coś kupić ![]() I nie mam pojęcia czy 62 czy już 68... Nadal 62 niektóre są za duże, to chyba w miesiąc z nich nie wyrośnie...?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-07-01 o 10:54 |
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mary, argumentowała to tym iż nikt po jedzeniu nie chce być kładziony na brzuchu Wieka, dobrze że wszystko się szczęśliwie skończyło. Kurczę, ja karmię piersią a mój Tymi też się często krztusi pewnie przez to że na początku tak łapczywie je a wiadomo, że najpierw z piersi leci picie. Zawsze mam mega stracha że może przestać oddychać ![]() Mattal, ja szukam czegoś sensownego na chrzciny w czym można by było karmić ale d... nic nie ma
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-01 o 11:00 |
|
|
|
#4375 |
|
Zadomowienie
|
hej
mattal a taka http://allegro.pl/sukienka-z-marszcz...672398273.html lecę ssak się obudził
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall fajnie ze edzik sam usnal
kurde mojej sir to jeszcze nie zdazylo. Pewnir macie jakies wyszukane sposoby o ktorych tu pisalyscie a ja nie czytałam ja nie umiem w nikolka pisac na wizazu a tym bardziej z komorki![]() Ale mnie wkur...ta reklama manu wizaz nie widze co pisze!
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hurrrrrrrrrrrrra! szmatulka, yyyyyyyyyyyyyyyy pieluszka rzadzi! haha co do ciuszkow kup wieksze, norbi nosil 56, o 62 moglam zapomniec, a za chwile juz 68 takze 62 nie mial ubieranych praiwe wcale, a od niedawna 74 i rzeczy na pol roczne dziecko. bo w mniejszych wyglada -jak to moria fajnie nazwala-jak parowaniechce mi sie, ale ide sprzatac. agus pisalas ze olenka mega dlugo spala po tym jak zamontowaliscie rolety zew., my tez je mamy, i zawsze odslanialam je przy pobudce o 5-6 i on potem juz niespal, a od 2 dni zostawiam je zaciagniete, do tego zaciagam je przy drzemkach i spi baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dlugo
|
|
|
#4378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo mimo, że moja Rybcia taka grzeczna to ja nie mam czasu nawet nóg ogolić a matura... lepiej nie będe już nić mówić, po co się denerwować ![]() Cytat:
Dam znać jak będziemy się wybierać Matma do poprawienia jest pod koniec sierpnia, 10sierpnia na stronie oke pojawi się termin.. Ale boję się, że nie dam rady a jak tak się stanie to spalę się ze wstydu.. Już mi wstyd i tak,a jak poprawki nie zdam to .. ale co z tego skoro przez tą je*aną matmę matura oblana
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo chociaż jeden flak mniej ![]() kasia łódzka Wkładałam smoka (jak wypluwał, to znów i znów), włączyłam karuzelę i dałam pieluchę tetrową do przytulenia... ŚPI nadal... A już 3 h od karmienia... O CO KAMAN? To dziwne, on tyle nie sypia... ![]() aga_pe W zasadzie nie miało co się wycierać, on się prawie łysy urodził, ma odrobinę z tyłu główki tylko ![]() Właśnie nie wiem, czy za duże nie będą, bo on się 51 cm urodził, a po 2 m-cach ma 57 cm... (nosimy 56 większe i 62 mniejsze, które są dosyć luźne). To nawet jak przez miesiąc urośnie tyle, co do tej pory, to będzie miał 60 cm. Chyba nie urośnie aż 11 cm w miesiąc, nie? Może kupię 62 z H&M, oni mają je większe niż inne 62, na Edziku bardzo wiszą. ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
więc za poprawkę ![]() Na pewno dasz radę! W końcu musisz mieć 30% i styknie, a pewnie mama Ci z małą pomoże, jak będziesz się uczyć ![]() Jeśli Cię to pocieszy, to ja też zaraz zaczynam się uczyć, bo mam egzamin we wrześniu jeszcze ![]() Uciekam, bo mała Edzilla się budzi
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
aga_pe to fajnie że byłaś zadowolona i nie musiałaś płacić
![]() moria muszę się wybrać do tego mothercare, bo na Hanusię większość rzeczy za mała...Rośnie mi jak na drożdżach malutek ![]() matall daj mi znać, czy chce Ci się brzuszki w nocy robić listopadowa te krople niemieckie,to podobno na prawdę rewelacja. Oby nie trzeba ich było często używać,ale dobrze że są. enchantress przykro mi z powodu matury z czego się nie udało? Nie martw się, jeszcze poprawkę możesz mieć, prawda? Teraz już rozpakowana się do niej przygotujesz i zdasz.U nas nocka ok, Hanutek jak zwykle około 22 zasnęła i do 4:15, jak z zegareczkiem w pupci, ja też już się budzę sama o tej godzinie, zanim ona zacznie się wiercić. Oczywiście Hania myśli, że tylko otworzy oczy, a tam już ktoś z butlą stoi nad nią Jak nie ma od razu w pyszczku jedzonka,to rozpacz jest,oj jest Ale potem zaciesz na maxa. A najlepsze, że o 7.30 karmił ją mąż, przyniósł mi ją do łóżka o 8 i do 10.30 spałyśmy razem...Także ja się wysypiam jak na razie (odpukać), a teraz dostała mleko i znowu śpi...Chyba ten deszcz tak na nią działa.Dziewczyny, poradźcie mi też w wyborze karuzelki,bo sama chyba w życiu nie zdecyduje;/ Nie wiem, czy można wklejać linki z allegro,więc jakby co, napiszę rodzaj ...Mam nadzieję,że będziecie wiedziały o które karuzelki mi chodzi, bo nie chcę znowu dostać ostrzeżenia moda ![]() 1) Serenada natury- Tiny Love 2) Wyspa Marzeń - Tiny Love 3) Fisher Price - Z Misiami, z projektorem Proszę o szybką radę, bo chcę zamawiać Buziaki dla każdej mamusi i każdego dzidziusia w ten pochmurny dzień **
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

u nas to takie pojedyncze tylko 

A to ostatnio spędza mój sen z powiek. Nie chodzi mi o cenę, ale o miejsce w naszym małym mieszkanku i dlatego proszę jeszcze o recenzje. Ciekawe, czy jest taka opcja, że Pepe nie zaakceptuje nowego nabytku?? 

nadal 2w1 

pewnie przez to że na początku tak łapczywie je a wiadomo, że najpierw z piersi leci picie. Zawsze mam mega stracha że może przestać oddychać
więc za poprawkę