|
|
#2371 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz.XXVIII
Cytat:
![]() Do mnie tymczasowo to pasuje Cytat:
W końcu każda kobieta przechodzi to inaczej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bidulko ale zmokłaś! Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Ucięło mi część postów do zacytowania Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2372 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
boskooooo
![]() ![]() ![]() a co do zespołu to gracie 17 lipca koncert w amfiteatrze, 1500 -3000 bilety zależy w którym miejscu będą ludziska siedzieć ![]() co do połogu to ja powiem jedno - każda kobieta przechodzi to inaczej i nie am się co nakręcać, podobnie jak Daysy ani porodu ani połogu nie wspominam strasznie, wręcz przeciwnie, krwawiłam może ze 3 tyg, w tym po tygodniu jechałam na wkładkach bo to plamienie było i podpasek nie musiałam mieć (na początku tak szczególnie podczas kamienia) ale potem... absolutnie, krocze mnie pobolewało tylko w szpitalu, szwy nie ciągnęły bo miałam tylko 2 bo lekko pękłam... nie ma się co nakręcać, owszem jak się jest masakrycznie pociętym to pewnie ciągną boli krocze itd.. ale jak jet tylko droba kosmetyka to gwarantuje że nie.. kasia rozumiem chęć wyjazdu bez dziecka, ale może ustal z tż zasady podziału opieki na co dzień nie długi sama wrócisz do pracy i co po pracy zmęczona też masz się nim zajmować? zgadzam się z dziewczynami powinnaś mu powiedzieć że chcesz być kobietą żoną a nie tylko mamą. a jak ma jakieś inne argumenty to ja bym już mu powiedziała że dla odmiany on by mógłby czasem ojcem i zabrać syna np na całą sobotę gdzieś... u nas na odchowalni panuje pogląd że niektórzy tatusiowie to po prostu dawcy plemnika, bo na tym ich rola taty się kończy, mam nadzieję że twój mąż takim tatusiem nie będzie i pięknie zajmie się dzieckiem, a także zrozumie twoje potrzeby wyjechania gdzieś bez syna Madzialenka tak dziecko ma robić samo wiele rzeczy żeby nie zmuszać i nie wyprzedzać jego rozwoju, tylko że u nas było na odwrót on robiła mu nie było wolno, więc trzeba go było hamować bo nie miał na tyle siły a wstawał podnosił się itd, stąd te problemy, a kolejna kwestia jest taka że on jest raptus, jakby chodził po woli wstawał po woli to by było inaczej a on na szybko już bo musi bo chce i robi niedbale nie uważa i korzysta ze złych wzorców ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak proste ma poprostu ćwiczyć, ale jak pisałam Magdzie on jest raptus i robi wszystko ja szybko na już więc dla tego ma kłopoty jakby robił powoli to robił by dokłądnie i prawidłowo.. ale po co skoro mu się wiecznie spieszy szybko wszystko chce itd
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To co się dziwisz! Wpada na pomysł i przystępuje do realizacji, a nie zastanawia się, czy aby na pewno...
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście lekarze nie są jacyś małomyślący i nie uważają że to nasza wina bo na bank go stawialiśmy i zmuszaliśmy do chodzenia (bo i o takich lekarzach słyszałam, którym wszystko co złe kojarzy się z zaniedbaniem i winą rodziców - bo przyspieszasz bo nie ćwiczysz etc.) tylko widząc go obserwując chwilę widzą że to taki wariot co musi i już ![]() a do podłogi go nie przykleimy.. skoro miał 7 mce i zaczął wstawać to niby ok już może bo sam próbuje, aleeee jakby to robił spokojnie dokładnie uważnie to by kłopotów nie było ale skoro robił to szybko i byle jak to będzie poginął teraz w butach a co ![]() a czy ma to po mamie? no co ty od kiedy mama jest narwana napalona i wszystko szybko załatwia, no co ty ja i sangwinik? nieeee ja jestem flegmatyk
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-07-01 o 12:18 |
|
|
|
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ktosiu zdziwiona jestem trochę, ze ty jeszcze takie zachowanie tłumaczysz i usprawiedliwiasz go. |
||
|
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otwierają się na zewnątrz... tak samo jak wszystkie inne w środku domu- na korytarz ![]() A co do klamki to od dworu jest ona po prawej stronie, a od środka domu po lewej ale u nas tak musiałoby być bo na dworze od lewej jest ścianka i by się ciasno wchodziło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Od kilku dni, coś mnie pobolewa podbrzusze... a konkretnie kłuje mnie na zmianę raz po prawej stronie, a raz po środku brzucha... (chyba macica i jajnik?) mocno kluje z 30/60 sek aż się zginam i przechodzi... + do tego dochodzą bóle jak na @, no ale to normalne... może przyjdzie w końcu bo już jakiś czas jej nie było... do tego od 2 dni biorę duphaston, żeby to wspomóc, bo chyba coś się organizm zaczął męczyć...
|
||||
|
|
|
#2379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz znajdzie się wiele osób które nie poprosi o paragon gdy lekarz sam mu nie da... więc ci lekarze którzy oszukiwali dalej to będą robić bo kasa fiskalna im w tym nie przeszkodzi.. a ci co byli uczciwi to czy z kasą czy bez nadal tacy będą szczerze mówiąc to jak dla mnie nic się w tej kwestii nie zmieniło i nie zmieni
|
|
|
#2380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() martucha84; no to Patryk na dobrej drodze jest
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, Ty to Pierwszy Flagmatyk RP!
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ana
ojj to co się dzieje że boli? celi tak tak na bardzo dobrej ![]() Gucia no a nie? flegmatyk i do tego melancholik zamartwiacz czarnowdź zapomniałaś dodać
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można by wymieniać i wymieniać![]() Boszzzzzzz zróbcie coś, żeby mi się chciało pracować!!! Ale mam lenia...
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Marta co do połogu to się zgadzam. Nie ma co się nakręcać i wyobrażać sobie, ze to będzie nie wiem co. Przyjdzie.. to człowiek zobaczy
![]() Ktosiu ja bym wolała mieć sn. Koleżanka dlatego chciała cc, bo sie biedna ponad 10 godzin męczyła i dopiero ją na cc wysłali. Chyba to jest najgorsze. Albo od razu cc, albo już rodzić sn. Ana a może w ciąży jesteś?? ale by było Gucia ty masz lenia?? Ja też... jeszcze w piżamie pod kocykiem leżę
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję. Moja mam mojego brata ponad 12 godzin rodziła i jej powiedzieli, ze będzie cesarka, tak się wystraszyła, ze od razu poszło hehe
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze 2h
|
|
#2388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmienię lekarza tylko dlatego, że nie dostaję od niego paragonu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2389 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nieźle. Koleżanka niestety nie mogła już rodzić sn, bo jej dziecko źle w kanał weszło i nie dało rady. |
|
|
|
|
#2391 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że jakby na plebaniach wprowadzili kasy czy tam w zakrystiach czy kancelariach to też by to nie wiele dało..
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane.
Dzisiejsza pogoda uświadomiła mi że nie mam totalnie żadnej kurtki w której moglabym się zapiąc więc jestem uziemiona w domu bo głupio mi paradowac w tych moich kusych żakiecikach z brzuchem na wierzchu. Musze podjechac do decathlona po jakiś polar który przyda mi się też nad morzem. Tak się zastanawiam.... na L4 i na macierzyńskim będzie mi płacił ZUS, tak? No a jak na przykład dostawałam też premie kwartalne i roczne to one mi chyba przepadną, prawda? Bo przecież ZUS nie będzie mi ich płacił. Co do porodu to ja chcę od razu cc, tylko nie bardzo wiem jak moja ginka na to zareaguje i czy ona w ogóle robi cc na życzenie. jeszcze z nią o tym nie rozmawiałam.
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Klion masz jakieś przeciwwskazania do SN czy tak po prostu chcesz??
Rosi skończyłam ostatnio "kiedy płaczą świerszcze" , a teraz zaczęłam "tam gdzie spadają anioły" |
|
|
|
#2395 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mimo to że Dominik idzie na te parę godzin do żłobka to jak przychodzi do domu to jestem pełna zapału się nim zająć , ale i tak jakoś zmęczona jestem Cytat:
a ja tam pamiętam poród, połóg i źle to wspominam , szybko na drugie dziecko się nie zdecyduje , ja chyba dziwna jestem , ale jakoś nie udało mi się zapomnieć o bólu i tym wszystkim jak urodziłam , jak zobaczyłam moja siorę w szpitalu albo te dziewczyny które czekały na poród już w szpitalu to mnie wszystko bolało, brzuch , kroczę łełe.... nie chcę pogoda totalnie do bani ... jutro jade do Katowic do ciotki , kurcze chciałabym żebyśmy chociaż drogę mieli bezdeszczową, bo nie lubię jeździć w deszcz nawet jako pasażer
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||||||
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Klion, a skąd decyzja o cc?
|
|
#2398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2399 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero zaczęłam i jestem na 100 stronie , więc 1/3 za mną. Ale obiecałam sobie, ze w weekend biorę się za jakąś naukę na ten mój egzamin. Męża nie będzie to może i motywacja do nauki się znajdzie
Jeszcze czeka na mnie w domu "Biała czarownica" i jakaś tam Grocholi jedna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

.

(...)

maz się pyta, czemu tak zgięta chodzi, a ona, ze nie czuję sie jeszcze pewnie, no co Dziewczyna miała powiedzięc? Była nacinana, jest w połogu, więc dzięki Wam wiem, ze po prostu hard korek z połogiem pewno ma, tylko co się bedzie uzewnetrzniac przed obcym facetem

+ do tego dochodzą bóle jak na @, no ale to normalne... może przyjdzie w końcu bo już jakiś czas jej nie było... do tego od 2 dni biorę duphaston, żeby to wspomóc, bo chyba coś się organizm zaczął męczyć... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ja się w tym czasie relaksowałam czytając książkę.