Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 21:24   #2971
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
gucia-ty się tak nie denerwuj-przecie Ci nie wolno!jesteś chroniona i tyleA tam to ty nie masz substancji szkodliwych?u mojego tż zaraz dziewczyny w ciąży wysyłają na l4 bo kilka poroniło a oni pastę robią do zębów
no ja wlasnie bede musiala sie zorientowac co i jak. Generalnie prac laboratoryjnych jako takich wykonywac juz nie bede, moze od czasu do czasu jak bedzie cos z lagodnymi produktami - ale to tez zawczasu bede sprawdzac i w razie czeg mam prawo odmowic brania udzialu w doswiadczeniach.
Jedyne co mnie martwi to to, ze w hali, gdzie czasami spedzam cale dnie na maszynerii na okraglo cos spawaja, poleruja itd... nie wiem jakie jest stezenie tych gazow i co to sa za gazy itd. Ale tez sie wszystkiego dowiem i poki co unikam lazenia tam i wynajduje sobie zadania przy biurku

Asioczka, jesli chodzi o nocnikowanie to u nas dobrze, mala jak biega bez pieluszki, to zglasza potrzeby, powiedzmy w ok 75%.
Z odsmoczkowywaniem dalismy sobie na razie spokoj, bo w zlobku i tak dostaje do drzemki i nie chcielismy jej az tak dezorientowac. Za 2 tygodnie sa wakacje, zlobek zamkniety, wtedy bierzemy sie do pracy

I gratuluje decyzji i trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Pusto tu jakoś...
asioczka - Przyszłęj pannie młodej robiłam makijaż próbny .
Wiesz, kiedyś jak Millka była młodsza, to też często mi się zdarzało, że mimo, że ubrana od stóp do głów na różowo, to ktoś mówi: a jak ona ma na imię??? Teraz już rzadziej się to zdarza.
Maria - na stronie ccc nigdy nie byłam... Były jeszcze we wtorek w Bielsku. Kosztują jakieś 29,90 chyba... Na pewno poniżej 30zł.

Moje dzieciaki dawno już śpią i chyba do nich dołączę. Tym bardziej, że tutaj cisza...
ty to i tak dobrze mialas. Ja czasem jak miala Sandre cala na rozowiutko, to jeszcze mnie pytali, czy to chlopiec, czy dziewczynka
Teraz juz nie, bo ma spineczke we wlosach

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
nie wiem czy słyszałyście albo czy pisałam o syndromie pralki??? Polega to na tym, że jak się totalnie nic nie chce, to żeby mieć w świadomości, ze się cokolwiek zrobiło i żeby przede wszystkim TŻ widział, to włącza się pralkę i przynajmniej pranie jest!!! Się nie narobimy a zrobimy
teraz doczytalam i umarlam

musze pogadac z szefem, zeby mi kupil pralke do laboratorium
Stary 2011-06-30, 21:29   #2972
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Asioczka i to się nazywa nie próżnować hihi

Joaśka oj zdołowałaś mnie.... bo ja nadal bez pralki

Marta i mnie puszczają nerwy...jesteśmy tylko ludźmi!

Nie wiem co jeszcze... a Piotruś dzisiaj został drugi raz obcięty i znowuż taki mały mężczynzna

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:35   #2973
bogus85
Raczkowanie

Aniulka gratuluje!!! I zazdroszcze tak szybkiego porodu. Pawelek jest sliczniutki!!!

Guciu
gratuluje!!!! Super, ze sie udalo tak szybko. Uwazaj w pracy, dzidzius jest najwazniejszy. Ciekawe co bedzie? Masz juz wybrane imiona?

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi na temat mowienia naszych pociech. Uspokoilyscie mnie troche .

Nie cytuje, bo czasu mam niewiele, Olivierek jest chory, marudny i placzliwy do potegi n-tej.

bogus85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:36   #2974
elalank
Zadomowienie

heloł

odpisywałam na posty i nacisnęłam przez przypadek ikonkę w moich zakładkach i cały mój wywód w kosmos poleciał

Aniulka - gratuluję raz jeszcze! Słodki jest Pawełek!

jutro postaram się napisać to co mi się skasowało, bo już nie dam teraz rady. Idę spać, póki Ala nie krzyczy o mleko!

aaaaa, miałam się pochwalić, że dziś cały dzień Olka robiłą siku i kupę (2 szt ) na nocnik sama wołała ŚŚŚIII i biegła na nocnik ależ jestem dumna!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 21:45   #2975
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Aniulka gratuluje!!! I zazdroszcze tak szybkiego porodu. Pawelek jest sliczniutki!!!

Guciu
gratuluje!!!! Super, ze sie udalo tak szybko. Uwazaj w pracy, dzidzius jest najwazniejszy. Ciekawe co bedzie? Masz juz wybrane imiona?

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi na temat mowienia naszych pociech. Uspokoilyscie mnie troche .

Nie cytuje, bo czasu mam niewiele, Olivierek jest chory, marudny i placzliwy do potegi n-tej.
jakis tam zestaw imion mamy, ale na razie poczekamy, zeby sie potwierdzilo i poprawnie rozwijalo

I zycze zdrowka Olivierowi

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

odpisywałam na posty i nacisnęłam przez przypadek ikonkę w moich zakładkach i cały mój wywód w kosmos poleciał

Aniulka - gratuluję raz jeszcze! Słodki jest Pawełek!

jutro postaram się napisać to co mi się skasowało, bo już nie dam teraz rady. Idę spać, póki Ala nie krzyczy o mleko!

aaaaa, miałam się pochwalić, że dziś cały dzień Olka robiłą siku i kupę (2 szt ) na nocnik sama wołała ŚŚŚIII i biegła na nocnik ależ jestem dumna!
brawo dorasta ci cora coraz bardziej
Stary 2011-06-30, 22:18   #2976
zaharia
Rozeznanie

[

podczytalam, ale wybaczcie jestem taka padnieta, ze juz do podusi uciekam jednak chcialam:

aniulkowi jeszcze raz pogratulowac, porod- marzenie 2h, a jak bylo przy agusi? pawelek i juz prosze o wiecej zdjec

elalank- zdjecia

kareninka- twoj syn zawsze mnie zachwyca, a te loki cud-miod

joaska- mi cudowna rozrabiara

gucia- wiem, ze dla ciebie wszystko jest mozliwe i sobie poradzisz ze wszystkimi i wszystkim w pracy. a teraz nie pozwol aby stres wkradal sie pod powloki "brzuszka"

przyznam bez bicia moja miriam tez pije mleczko z butli i to dwa razy dziennie.

bogus- zdroweczka dla oliwierka

asioczka- no to czekamy na pozytywne wiesci od was

brombi- gdzie jestes??? co tam u ciebie, zaczynam sie martwic.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 06:32   #2977
tarasia
Wtajemniczenie

dziewczynki przyznaję, że tylko przeleciałam bo ostatnio taki u nas młyn, że szok. od tygodnia się nei wysypiam i jeszcze kilka dni z taką samą perspektywą. za to 2 pozytywy: jutro jedziemy na wakacje i prawdopodobnie uda mi się podłapać tłumaczenia kursów dla fizjoterapeutów

my z nocnikiem w lesie. od dobrego tygodnia pogoda taka do bani, że nie chcę puszczać Nili po mieszkaniu bez majtek - czekamy więc na lepsze czasy.
jeżeli chodzi o jedzenie to ona sama je tylko "stałe" konsystencje. zupki ja ja karmię. mam wrażenie, że ona ma jeszcze tak nieskoordynowane ruchy, że tracę nadzieję na samodzielne jedzenie.
obiad jadamy z 1 dania ponieważ oprócz tego je śniadanie, kolację, jakieś owoce i jakiś jogurcik/serek. wydaje mi się, że 5 posiłków wystarczy.

szklanki i otwarte kubki u nas odpadają bo Nilcia lubi rzucać jak skończy pić. w grę więc wchodzi tylko kubek niekapek

Aniulka jeszcze raz gratulacje!
Asioczka kciuki zaciśnięte

lecę się pakować i zgłaszam usprawiedliwioną nieobecność do 17.07

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 07:23   #2978
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

tarasia zazdroszcze wakacji a gdzie sie wybieracie??
Ja tez bym gdzies pojechała chociaz na kilka dni ale raczej sie na to nie zanosi

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 07:46   #2979
tarasia
Wtajemniczenie

pietrusiu najpierw jedziemy na Ukrainę do rodzinki, a potem lecimy do Irlandii tez do rodzinki

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 08:11   #2980
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
tarasia zazdroszcze wakacji a gdzie sie wybieracie??
Ja tez bym gdzies pojechała chociaz na kilka dni ale raczej sie na to nie zanosi
no tak jak i u nas.wakacje raczej w domu.
Kurde miały być wczoraj kaszki w promocji 2szt 2 wychodziła za połowę ceny -ale oczywiście promocja obejmowała tylko te które były razem zapakowane z nalepką 50%no i co?jak zwykle było kilka sztuk rano!myslalam ze się wścieknę.Ale skurczybyki wystawili pojedyncze i ludzie będą brać ,bo nie wiedzą że to musi być ta chora nalepka żeby była promocja!Oliwka je lubi więc kupujemy większą ilośc bo taniej wychodzi niż pojedynczą i masz
Dziś na razie jest grzeczna zobaczymy jak dalej
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:10   #2981
katekatee
Zadomowienie

WitamWczoraj dostałam nauczkę za leberstwo bo miałam jeszcze prezentację o 17.20 która powinna trwać maks 20 minut a skończyła się o 18.30 Więc swoje odrobiłam Dziś rano ambitnie wyszłam do pracy i miałam zaległości ponadrabiać na mieście ale jak przeszłam pare metrów do auta w tym okropnym deszczu to mi się odechciało

Cytat:
asioczka - tak, Mi na ty m zdjęciu jest takim łobuziakiem. Ma też drugą stronę - łazi w koralach, z torebeczkami, lubi się przebierać itd. Dwie skrajności Nad albumem się zastanowię. Może to faktycznie dobry pomysł. No a Kate się troszkę pomyliła ale co tam. Nie sposób spamiętać wszystkich, kto jakie ma dziecko. Poza tym Millka na tym zdjęciu wygląda może trochę jak chłopak
Ale ze mnie gapa ale to przez to że zawsze jak komentuje zdjęcia to mam je pootwierane no i pisze co widzę, a na zdjęciu małego łobuziaka widziałam Swoją drogą to ty chyba też taki stajl lubisz bo żadko się widzi dziewczynki ubrane w taki oryginalny sposób.

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

z nudow kubki myjesz??? przyjdz do mnie, gary z obiadu leza

i zmienilam zdanie-Tz mnie przekonal i zaczynamy starania i tak nie mam pracy, ani perspektyw na nia, dopoki sama sobie cos nie zaloze. a starania nie wiadomo ile zajma i jak to bedzie. wiec ROBIMY chociaz nie mowie, ze zdjecia Maluszkow i Wasze ciaze na mnie nie dzialaja
W pracy mam tylko kubki do umycia a w domu całą listę rzeczy do zrobienia o garach to już nie wspomnę....

Nio to trzymam kciuki ale dziewczyny nie róbcie mi tego i tak nie pędźcie bo jak kiedyś tżt wejdzie na forum i zobaczy że tylko my niemamy drugiego bobasa to będę musiała uciekać do mamy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2011-07-01 o 09:11
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:12   #2982
jo@śka
Rozeznanie

gochaa - właśnie mam czasem wrażenie, że jak wchodzę, to wątek milknie...
gucia - zazdroszczę tego nocnika. Tzn nocnik mam ale zgłaszania potrzeb... Millka ma katar i kaszlała w nocy ale kusi mnie, żeby ściągnąć jej pampersa. U nas to narazie tak nieregularnie... A Mi nawet jak ze spinką, to niektórzy pytali o płeć - nie wiem gdzie Ci ludzie mają oczy
Nie umieraj!!! A pralka w labolatorium No nie wiem czy na to szef pójdzie
zebra - przepraszam!!! Nie wiedziałam, że Ty nadal bez pralki... Nie chciałam Cię zdołować... Zawsze możesz wymyśleć nowy syndrom, np. zmywarki
elalank - gratuluję tych dwóch sztuk i reszty
zaharia - ale ja nie zamierzam nikogo bić za butlę To było tylko niewinne pytanie...
tarasia - im dłużej będziesz ją karmić, tym dłużej będzie miała nieskoordynowane ruchy, bo niby jak je ma wyćwiczyć??? % posiłków na pewno wystarczy. Zresztą ważniejsza jest ich jakość niż ilość. Tak mi się wydaje. A nieobecności wcale nie usprawiedliwiam, jeśli o mnie chodzi. Chyba, ze spakujesz mnie do walizki. Byłoby trudno... W bardzo fajne miejsca jedziesz... Może też mam rodzinę na Ukrainie??? Pochodzimy gdzieś tam ze wschodu... Bawcie się dobrze!!! Czekamy na zdjecia z wakacji
marta - ostatnio zakupiłam kaszkę dla Mi. Zwykle daję jej jaglaną, grysik albo coś innego, ale czasem byłoby mi wygodniej, tak na szybko dać taką kaszkę. Niestety Mi odmawia jedzenia ich... Tzn. cieszę się, bo są pieruńsko drogie i słodkie, ze hej ale od czasu do czasu dałabym jej a tu zonk...

Mi kazała sobie ubrać bluzę, wzięła siatkę i chodzi raz do mnie, raz do Leona i podając rękę woła cieść i buzi i papa... U nas leje... Bardzo lubię taką pogodę, tylko lubię też wtedy posiedzieć przy kawie, herbacie i poczytać książkę, posłuchać muzyki... A tu trzeba jakieś atrakcje dla dzieciaków wymyślać. Połączyć świat siedmiolatka i niespełna dwulatki nie jest łatwo... Myślę jednak, że malowanie rękami, wycinanie itp załatwią sprawę. Póki co ja-kawka, dzieci-baja. A! Jesteśmy już po porannej gimnastyce, tzn. muzyka na full i pełne szaleństwo!!!
A gdzie podziewa się główna motywatorka naszego wątku, Kareniną zwana??? I powtórzę pytanie: robiła któraś z Was sobie manicure hybrydowy???
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 09:14   #2983
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

lecę się pakować i zgłaszam usprawiedliwioną nieobecność do 17.07
No to życzę udanego urlopu, my wyjeżdżamy 20.07 ale ciągle się zastanawiam czy to Zakopane to by dobry pomysł zwłaszcza jak wczoraj tżt mi mówi że za 1500 na osobę są fajne last minute do Bułgarii A te 10 dni w Zakopanem napewno nas tyle wyniesie o ile nie więcej

Stary 2011-07-01, 09:18   #2984
jo@śka
Rozeznanie

kate - nie przejmuj się, ja nawet nie zwróciłam na to uwagi A to aż taki chłopięcy styl??? Przecież ma ubrane trampki, w dodatku z kokardką, rurki no i bluzkę z błyszczącym napisem i bufkami, no i czapka w groszki, a z tyłu też ma kokardkę. Po prostu nie lubię ubierać od stóp do głów na różowo, w falbanki itp. ale to też mi się zdarza No i jak widzę fajną rzecz, niekoniecznie różową, fioletową itp, to zakupuję.
Stary 2011-07-01, 09:23   #2985
jo@śka
Rozeznanie

kate- zawsze znajdą się lepsze oferty. Kupisz np. telewizor a za chwilę znajdziesz w tej cenie lepszy. Podjęliście decyzję więc jedźcie. Bułgaria może być innym razem. To od Was głównie zależy jak spędzicie ten zas. Nie analizuj tego już... Chyba, ze zdecydowałaś się na coś innego. Najważniejsze, to podjąć decyzję a potem już nie rozmyślać i nie rozbierać na części pierwsze. Mądruję tutaj ale to dobre i wciąż się sama tego uczę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 09:24   #2986
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
I powtórzę pytanie: robiła któraś z Was sobie manicure hybrydowy???
Ja nie robiłam, zresztą na paznokciach jakoś tak bardzo się nie znam, od jakiegoś czasu koleżanka co 3-4 tygodnie robi mi te żelowe paznokcie bo miałam strasznie poobgryzane z nerwów i dopiero teraz jakoś wyglądają ale o jakiś takich dziwnym czymś to nie słyszałam. A co to wogóle jest??

No ale wiesz na zdjęciu tych wszystkich "dziewczęcych" dodatków nie widać

Jak mi się nic nie chce, chyba sobie jakiegoś energetyka kupie na rozpęd

Czas edycji: 2011-07-01 o 09:26
Stary 2011-07-01, 09:27   #2987
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ja nie robiłam, zresztą na paznokciach jakoś tak bardzo się nie znam, od jakiegoś czasu koleżanka co 3-4 tygodnie robi mi te żelowe paznokcie bo miałam strasznie poobgryzane z nerwów i dopiero teraz jakoś wyglądają ale o jakiś takich dziwnym czymś to nie słyszałam. A co to wogóle jest??

No ale wiesz na zdjęciu tych wszystkich "dziewczęcych" dodatków nie widać

Jak mi się nic nie chce, chyba sobie jakiegoś energetyka kupie na rozpęd
Hybrydowy to taki, jeśli dobrze zrozumiałam, bo też się nie znam, ze zamiast lakieru nanosisz taki kolor, który utwardza się pod lampą i wytrzymuje ze 2-3tygodnie...

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A dodatków faktycznie może nie widać na zdjęciach ale to naprawdę nie ma znaczenia Postaram się założyć album ze zdjęciami, tylko rozsyłanie zaproszeń do wszystkich, to trochę potrwa...
Stary 2011-07-01, 09:34   #2988
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Hybrydowy to taki, jeśli dobrze zrozumiałam, bo też się nie znam, ze zamiast lakieru nanosisz taki kolor, który utwardza się pod lampą i wytrzymuje ze 2-3tygodnie...
Ooo to coś kojarzę jak ostatnio byłam grzywkę obcinać to czytałam ulotki i tam coś takiego było ale jakieś takie dziwne mnie się to wydało i nie doczytałam a co chcesz sobie zrobić??

Mogłam sobie wziąść poduszkę to bym się przekimała na krześle bo szaro widzę moją pracę dziś, ostatnio mam taki gorszy czas. Zawsze pod koniec miesiąca mam jakiegoś takiego doła + lenia + jeszcze dostaję @ to wogóle porażka. Aleeeeee jutro jadę na zakupy jeśli oczywiście Wiki pozwoli mi wyjść z domu

Czas edycji: 2011-07-01 o 09:39
Stary 2011-07-01, 09:34   #2989
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka zmywarki też nie mam
Nie znam takich paznokciowych terminów:P

Kate u nas też leje i nic mi się nie chce... Siedze w szlafroku i nie potrafie się w sobie zebrac do jakiegokolwiek czynu!

Marta u nas w lewiatanie są te kaszki w promocji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 09:39   #2990
gucia6
Zakorzenienie

dziendoberek

Tarasiu, zecze Wam udanego urlopu

Joasiu, my nie uzywamy nocnika, chyba, ze mala biega na golasa, a tak to nakladke na toalete

Kate, to , zeby cie tz szybko zlapal... chociaz z tego co wiem, nie wszystkim mamusiom spieszy sie do 2 malenstwa

A w pracy dzis troche podpytalam mojego przelozonego jak sie sprawy maja i nie wyglada najgorzej, w przyszlym tygodniu wszyscy raezm (tzn ja, moj team leader, kierownik dzialu i glowny szef) siadziemy i obgadamy jak rozplanowac kolejne 2 lata... ale to co mnie denerwuje, to to, ze nikt mi nie pogratulowal, tylko stawiaja mnie w swietle, ze powinnam miec wyrzuty sumienia, bo odwazylam sie zajsc w ciaze Jakby to byla najgorsza rzecz i koniec swiata... przedwczoraj jak im powiedzialam bylo mi zle i przykro, ale juz sie otrzasnelam w tej calej sytuacji i mam ich gdzies... ja kariere jeszcze zdaze zrobic, a przynajmniej bede juz usatysfakcjonowana macierzynstwem
Stary 2011-07-01, 09:42   #2991
jo@śka
Rozeznanie

[QUOTE=katekatee;27860101]Ooo to coś kojarzę jak ostatnio byłam grzywkę obcinać to czytałam ulotki i tam coś takiego było ale jakieś takie dziwne mnie się to wydało i nie doczytałam a co chcesz sobie zrobić??

Myślałam nad tym, żeby spróbować. Nigdy nic jeszcze nie działałam z paznokciami. Ponoć po zdjęciu tego, płytka paznokciowa nie jest zniszczona, jak to się dzieje po tych innych specyfikach. Tylko jakiś uniwersalny kolor trzeba sobie wtedy chyba dobrać. Czerwony???

zebra - wiedziałam, że to napiszesz!!! Coś na pewno wymyślisz

Jak zrobić, zeby zacytować kilka osób???

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

gucia - przykra ta sytuacja w pracy ale bądź dzielna!!! Najważniejsi jesteście Wy Zresztą na pewno jest jakiś korzystny układ dla obu stron.

My mamy nocniki z ikei, ale są płytkie jakieś... Nakładki mam na strychu, tylko wciąż zapominam je znieść.
Stary 2011-07-01, 09:56   #2992
zebra666
Zakorzenienie

Gucia to co oni sobie myślą to Ty mniej w najczarniejszej odchłani:P

Joaśka niestety obecnie karzda czynność wymaga prac ręcznych:P

Stary 2011-07-01, 10:00   #2993
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Gucia to co oni sobie myślą to Ty mniej w najczarniejszej odchłani:P

Zgadzam się

Joaśka niestety obecnie karzda czynność wymaga prac ręcznych:P
No właśnie... Wiedziałam, ze coś wymyślisz Sa sa sa sa saaaaaaaa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-01, 10:00   #2994
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
[

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

gucia - przykra ta sytuacja w pracy ale bądź dzielna!!! Najważniejsi jesteście Wy Zresztą na pewno jest jakiś korzystny układ dla obu stron.

My mamy nocniki z ikei, ale są płytkie jakieś... Nakładki mam na strychu, tylko wciąż zapominam je znieść.
pod kazda odpowiedzia po prawej stronie sa 3 przyciski: "Cytuj" , " ", Odp. Ten srodkowy nasiskasz przy kazdej odp, ktora chcesz zacytowac, i potem na koncu wybierasz Odpowiedz i wyswietlaja sie wszystkie cytaty
Mam nadzieje, ze za mocno nie zamacilam

A po nakladki to juz na strych, idz od razu, to nie zapomnisz
Stary 2011-07-01, 10:09   #2995
jo@śka
Rozeznanie

Dzięki gucia Narazie idę obiad zrobić, a po nakładki jak TŻ przyjedzie, bo i tak musimy znieść stamtąd kilka rzeczy a kilka wnieść... Dzisiaj mam taki dzień, ze mogłabym tu z Wami siedzieć non stop ale obowiązki wzywają
Stary 2011-07-01, 10:21   #2996
elalank
Zadomowienie

heloł

No to i u nas sie rozpadalo ale nie narzekam, bo powietrze takie rześkie!

Cytat:
marta - ostatnio zakupiłam kaszkę dla Mi. Zwykle daję jej jaglaną, grysik albo coś innego, ale czasem byłoby mi wygodniej, tak na szybko dać taką kaszkę. Niestety Mi odmawia jedzenia ich... Tzn. cieszę się, bo są pieruńsko drogie i słodkie, ze hej ale od czasu do czasu dałabym jej a tu zonk...

I powtórzę pytanie: robiła któraś z Was sobie manicure hybrydowy???

u nas tez jest odmowa ws kaszek

wczoraj juz pisałam, ale mi sie skasowało:
no wiec tak, ja zajmuję się zakładaniem żeli (z zamiłowania ) i ostatnio właśnie weszły na rynek te hybrydy. Jest to bardzo fajny patent i faktycznie utrzymuje się długo i nie trzeba ścierać pilnikiem, tylko sie zmywa jak lakier, wiec płytki się nie niszczy.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A w pracy dzis troche podpytalam mojego przelozonego jak sie sprawy maja i nie wyglada najgorzej, w przyszlym tygodniu wszyscy raezm (tzn ja, moj team leader, kierownik dzialu i glowny szef) siadziemy i obgadamy jak rozplanowac kolejne 2 lata... ale to co mnie denerwuje, to to, ze nikt mi nie pogratulowal, tylko stawiaja mnie w swietle, ze powinnam miec wyrzuty sumienia, bo odwazylam sie zajsc w ciaze Jakby to byla najgorsza rzecz i koniec swiata... przedwczoraj jak im powiedzialam bylo mi zle i przykro, ale juz sie otrzasnelam w tej calej sytuacji i mam ich gdzies... ja kariere jeszcze zdaze zrobic, a przynajmniej bede juz usatysfakcjonowana macierzynstwem
fajnie, ze nie kombinują, ale faktycznie pogratulować by mogli moi szefowie przy drugiej ciązy już nie byli tak mili jak przy pierwszej. Przykre to.

Cytat:
przy każdym poście po prawej str sa 3 ikonki, i klikasz na ta środkową i na końcu jak juz wybrałaś wszytskie klikasz ODP

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-07-01 o 10:23
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:42   #2997
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
No to życzę udanego urlopu, my wyjeżdżamy 20.07 ale ciągle się zastanawiam czy to Zakopane to by dobry pomysł zwłaszcza jak wczoraj tżt mi mówi że za 1500 na osobę są fajne last minute do Bułgarii A te 10 dni w Zakopanem napewno nas tyle wyniesie o ile nie więcej
oj może wynieść więcej

mnie wczoraj teściowie napomkneli że chcą jechać do Zakopca na 3 dni i wziąć mnie z WOjtkiem, fajnie, kocham góry

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
kate - nie przejmuj się, ja nawet nie zwróciłam na to uwagi A to aż taki chłopięcy styl??? Przecież ma ubrane trampki, w dodatku z kokardką, rurki no i bluzkę z błyszczącym napisem i bufkami, no i czapka w groszki, a z tyłu też ma kokardkę. Po prostu nie lubię ubierać od stóp do głów na różowo, w falbanki itp. ale to też mi się zdarza No i jak widzę fajną rzecz, niekoniecznie różową, fioletową itp, to zakupuję.
a mnie się właśnie taki styl podoba (zwłąszcza to AC/DC - uwielbiam ich )

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Tarasiu, zecze Wam udanego urlopu
A w pracy dzis troche podpytalam mojego przelozonego jak sie sprawy maja i nie wyglada najgorzej, w przyszlym tygodniu wszyscy raezm (tzn ja, moj team leader, kierownik dzialu i glowny szef) siadziemy i obgadamy jak rozplanowac kolejne 2 lata... ale to co mnie denerwuje, to to, ze nikt mi nie pogratulowal, tylko stawiaja mnie w swietle, ze powinnam miec wyrzuty sumienia, bo odwazylam sie zajsc w ciaze Jakby to byla najgorsza rzecz i koniec swiata... przedwczoraj jak im powiedzialam bylo mi zle i przykro, ale juz sie otrzasnelam w tej calej sytuacji i mam ich gdzies... ja kariere jeszcze zdaze zrobic, a przynajmniej bede juz usatysfakcjonowana macierzynstwem ;)
Tarasiu ja rónież Wam życzę udanego urlopu

i to jest odpowiednie podejście

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Dzięki gucia Narazie idę obiad zrobić, a po nakładki jak TŻ przyjedzie, bo i tak musimy znieść stamtąd kilka rzeczy a kilka wnieść... Dzisiaj mam taki dzień, ze mogłabym tu z Wami siedzieć non stop ale obowiązki wzywają
siedź z nami siedź, obowiazi nie uciekną
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:48   #2998
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
dziendoberek

Kate, to , zeby cie tz szybko zlapal... chociaz z tego co wiem, nie wszystkim mamusiom spieszy sie do 2 malenstwa

Guciu wszystko się jakoś ułoży ważne żeby maleństwo było zdrowe i ty się dobrze czuła. A co pośpiechu to nikomu się nie śpieszyło a tu proszę jaki wysyp nowych mamuś

Gocha nawet nie strasz, jeszcze jak się okaże ze będzie taka pogoda jak dziś to mnie chyba coś trafi że jednak nie polecieliśmy gdzieś w cieplejsze rejony

Stary 2011-07-01, 11:55   #2999
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
G
Gocha nawet nie strasz, jeszcze jak się okaże ze będzie taka pogoda jak dziś to mnie chyba coś trafi że jednak nie polecieliśmy gdzieś w cieplejsze rejony
nie chciałam CIe straszyć ale wiem jak to u nas zawsze jest, mamy naszykowanae na wyjazd jakąś kaske a i tak na bankomacie się kończy
a pogoda będzie do tego czasu pięknaa - zobaczysz
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:31   #3000
jo@śka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

wczoraj juz pisałam, ale mi sie skasowało:
no wiec tak, ja zajmuję się zakładaniem żeli (z zamiłowania ) i ostatnio właśnie weszły na rynek te hybrydy. Jest to bardzo fajny patent i faktycznie utrzymuje się długo i nie trzeba ścierać pilnikiem, tylko sie zmywa jak lakier, wiec płytki się nie niszczy.

fajnie, ze nie kombinują, ale faktycznie pogratulować by mogli moi szefowie przy drugiej ciązy już nie byli tak mili jak przy pierwszej. Przykre to.

przy każdym poście po prawej str sa 3 ikonki, i klikasz na ta środkową i na końcu jak juz wybrałaś wszytskie klikasz ODP

Oooo!!! Fajnie! Szkoda, ze jesteś daleko, bo mogłybyśmy działać razem - Ty paznokcie, ja makijaż Czyli myślisz, ze warto się zdecydować?

Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć
Dzięki, właśnie próbuję

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
oj może wynieść więcej

mnie wczoraj teściowie napomkneli że chcą jechać do Zakopca na 3 dni i wziąć mnie z WOjtkiem, fajnie, kocham góry

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

a mnie się właśnie taki styl podoba (zwłąszcza to AC/DC - uwielbiam ich )

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Tarasiu ja rónież Wam życzę udanego urlopu

i to jest odpowiednie podejście

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

siedź z nami siedź, obowiazi nie uciekną
Fajnie, że Ci sie taki styl (o ile to stylem można nazwać) podoba. Taaa... obowiązki nie uciekną a nawet się namnożą...

Millka śpi, Leon nie chce sie akurat teraz z mamą bawić więc piję kawkę przy kompie.

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-07-01 o 12:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości