|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Jedyne co mnie martwi to to, ze w hali, gdzie czasami spedzam cale dnie na maszynerii na okraglo cos spawaja, poleruja itd... nie wiem jakie jest stezenie tych gazow i co to sa za gazy itd. Ale tez sie wszystkiego dowiem i poki co unikam lazenia tam i wynajduje sobie zadania przy biurku ![]() Asioczka, jesli chodzi o nocnikowanie to u nas dobrze, mala jak biega bez pieluszki, to zglasza potrzeby, powiedzmy w ok 75%. Z odsmoczkowywaniem dalismy sobie na razie spokoj, bo w zlobku i tak dostaje do drzemki i nie chcielismy jej az tak dezorientowac. Za 2 tygodnie sa wakacje, zlobek zamkniety, wtedy bierzemy sie do pracy I gratuluje decyzji i trzymam mocno ![]() Cytat:
![]() Teraz juz nie, bo ma spineczke we wlosach ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() musze pogadac z szefem, zeby mi kupil pralke do laboratorium ![]()
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Asioczka i to się nazywa nie próżnować
![]() Joaśka oj zdołowałaś mnie.... bo ja nadal bez pralki ![]() Marta i mnie puszczają nerwy...jesteśmy tylko ludźmi! Nie wiem co jeszcze... a Piotruś dzisiaj został drugi raz obcięty i znowuż taki mały mężczynzna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
Aniulka gratuluje!!! I zazdroszcze tak szybkiego porodu. Pawelek jest sliczniutki!!!
Guciu gratuluje!!!! Super, ze sie udalo tak szybko. Uwazaj w pracy, dzidzius jest najwazniejszy. Ciekawe co bedzie? Masz juz wybrane imiona? ![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedzi na temat mowienia naszych pociech. Uspokoilyscie mnie troche ![]() Nie cytuje, bo czasu mam niewiele, Olivierek jest chory, marudny i placzliwy do potegi n-tej.
#2974 |
Zadomowienie
|
heloł
odpisywałam na posty i nacisnęłam przez przypadek ikonkę w moich zakładkach i cały mój wywód w kosmos poleciał ![]() Aniulka - gratuluję raz jeszcze! Słodki jest Pawełek! jutro postaram się napisać to co mi się skasowało, bo już nie dam teraz rady. Idę spać, póki Ala nie krzyczy o mleko! aaaaa, miałam się pochwalić, że dziś cały dzień Olka robiłą siku i kupę (2 szt ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zycze zdrowka Olivierowi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2976 |
Rozeznanie
|
[
![]() podczytalam, ale wybaczcie jestem taka padnieta, ze juz do podusi uciekam jednak chcialam: aniulkowi jeszcze raz pogratulowac, porod- marzenie 2h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() elalank- zdjecia ![]() ![]() kareninka- twoj syn zawsze mnie zachwyca, a te loki ![]() ![]() joaska- mi cudowna rozrabiara ![]() gucia- wiem, ze dla ciebie wszystko jest mozliwe i sobie poradzisz ze wszystkimi i wszystkim w pracy. a teraz nie pozwol aby stres wkradal sie pod powloki "brzuszka" ![]() przyznam bez bicia moja miriam tez pije mleczko z butli i to dwa razy dziennie. bogus- zdroweczka dla oliwierka asioczka- no to czekamy na pozytywne wiesci od was ![]() brombi- gdzie jestes??? co tam u ciebie, zaczynam sie martwic.
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki przyznaję, że tylko przeleciałam bo ostatnio taki u nas młyn, że szok. od tygodnia się nei wysypiam i jeszcze kilka dni z taką samą perspektywą. za to 2 pozytywy: jutro jedziemy na wakacje i prawdopodobnie uda mi się podłapać tłumaczenia kursów dla fizjoterapeutów
![]() my z nocnikiem w lesie. od dobrego tygodnia pogoda taka do bani, że nie chcę puszczać Nili po mieszkaniu bez majtek - czekamy więc na lepsze czasy. jeżeli chodzi o jedzenie to ona sama je tylko "stałe" konsystencje. zupki ja ja karmię. mam wrażenie, że ona ma jeszcze tak nieskoordynowane ruchy, że tracę nadzieję na samodzielne jedzenie. obiad jadamy z 1 dania ponieważ oprócz tego je śniadanie, kolację, jakieś owoce i jakiś jogurcik/serek. wydaje mi się, że 5 posiłków wystarczy. szklanki i otwarte kubki u nas odpadają bo Nilcia lubi rzucać jak skończy pić. w grę więc wchodzi tylko kubek niekapek ![]() Aniulka jeszcze raz gratulacje! Asioczka kciuki zaciśnięte lecę się pakować i zgłaszam usprawiedliwioną nieobecność do 17.07 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
tarasia zazdroszcze wakacji
![]() Ja tez bym gdzies pojechała chociaz na kilka dni ale raczej sie na to nie zanosi ![]()
#2979 |
Wtajemniczenie
|
pietrusiu najpierw jedziemy na Ukrainę do rodzinki, a potem lecimy do Irlandii tez do rodzinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde miały być wczoraj kaszki w promocji 2szt 2 wychodziła za połowę ceny -ale oczywiście promocja obejmowała tylko te które były razem zapakowane z nalepką 50%no i co?jak zwykle było kilka sztuk rano!myslalam ze się wścieknę.Ale skurczybyki wystawili pojedyncze i ludzie będą brać ,bo nie wiedzą że to musi być ta chora nalepka żeby była promocja!Oliwka je lubi więc kupujemy większą ilośc bo taniej wychodzi niż pojedynczą i masz ![]() Dziś na razie jest grzeczna zobaczymy jak dalej ![]()
![]() |
#2981 | ||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nio to trzymam kciuki ale dziewczyny nie róbcie mi tego i tak nie pędźcie bo jak kiedyś tżt wejdzie na forum i zobaczy że tylko my niemamy drugiego bobasa to będę musiała uciekać do mamy ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-01 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
gochaa - właśnie mam czasem wrażenie, że jak wchodzę, to wątek milknie...
![]() gucia - zazdroszczę tego nocnika. Tzn nocnik mam ![]() ![]() Nie umieraj!!! A pralka w labolatorium ![]() ![]() zebra - przepraszam!!! Nie wiedziałam, że Ty nadal bez pralki... Nie chciałam Cię zdołować... Zawsze możesz wymyśleć nowy syndrom, np. zmywarki ![]() elalank - gratuluję tych dwóch sztuk i reszty ![]() ![]() zaharia - ale ja nie zamierzam nikogo bić za butlę ![]() ![]() tarasia - im dłużej będziesz ją karmić, tym dłużej będzie miała nieskoordynowane ruchy, bo niby jak je ma wyćwiczyć??? ![]() ![]() ![]() ![]() marta - ostatnio zakupiłam kaszkę dla Mi. Zwykle daję jej jaglaną, grysik albo coś innego, ale czasem byłoby mi wygodniej, tak na szybko dać taką kaszkę. Niestety Mi odmawia jedzenia ich... Tzn. cieszę się, bo są pieruńsko drogie i słodkie, ze hej ale od czasu do czasu dałabym jej a tu zonk... Mi kazała sobie ubrać bluzę, wzięła siatkę i chodzi raz do mnie, raz do Leona i podając rękę woła cieść i buzi i papa... U nas leje... Bardzo lubię taką pogodę, tylko lubię też wtedy posiedzieć przy kawie, herbacie i poczytać książkę, posłuchać muzyki... A tu trzeba jakieś atrakcje dla dzieciaków wymyślać. Połączyć świat siedmiolatka i niespełna dwulatki nie jest łatwo... Myślę jednak, że malowanie rękami, wycinanie itp załatwią sprawę. Póki co ja-kawka, dzieci-baja. A! Jesteśmy już po porannej gimnastyce, tzn. muzyka na full i pełne szaleństwo!!! A gdzie podziewa się główna motywatorka naszego wątku, Kareniną zwana??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zadomowienie
|
No to życzę udanego urlopu, my wyjeżdżamy 20.07 ale ciągle się zastanawiam czy to Zakopane to by dobry pomysł zwłaszcza jak wczoraj tżt mi mówi że za 1500 na osobę są fajne last minute do Bułgarii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Rozeznanie
|
kate - nie przejmuj się, ja nawet nie zwróciłam na to uwagi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
kate- zawsze znajdą się lepsze oferty. Kupisz np. telewizor a za chwilę znajdziesz w tej cenie lepszy. Podjęliście decyzję więc jedźcie. Bułgaria może być innym razem. To od Was głównie zależy jak spędzicie ten zas. Nie analizuj tego już... Chyba, ze zdecydowałaś się na coś innego. Najważniejsze, to podjąć decyzję a potem już nie rozmyślać i nie rozbierać na części pierwsze. Mądruję tutaj ale to dobre i wciąż się sama tego uczę.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
Ja nie robiłam, zresztą na paznokciach jakoś tak bardzo się nie znam, od jakiegoś czasu koleżanka co 3-4 tygodnie robi mi te żelowe paznokcie bo miałam strasznie poobgryzane z nerwów i dopiero teraz jakoś wyglądają ale o jakiś takich dziwnym czymś to nie słyszałam. A co to wogóle jest??
No ale wiesz na zdjęciu tych wszystkich "dziewczęcych" dodatków nie widać ![]() Jak mi się nic nie chce, chyba sobie jakiegoś energetyka kupie na rozpęd Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-01 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A dodatków faktycznie może nie widać na zdjęciach ale to naprawdę nie ma znaczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mogłam sobie wziąść poduszkę to bym się przekimała na krześle bo szaro widzę moją pracę dziś, ostatnio mam taki gorszy czas. Zawsze pod koniec miesiąca mam jakiegoś takiego doła + lenia + jeszcze dostaję @ to wogóle porażka. Aleeeeee jutro jadę na zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2011-07-01 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Joaśka zmywarki też nie mam
![]() Nie znam takich paznokciowych terminów:P Kate u nas też leje i nic mi się nie chce... Siedze w szlafroku i nie potrafie się w sobie zebrac do jakiegokolwiek czynu! Marta u nas w lewiatanie są te kaszki w promocji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
dziendoberek
![]() Tarasiu, zecze Wam udanego urlopu ![]() Joasiu, my nie uzywamy nocnika, chyba, ze mala biega na golasa, a tak to nakladke na toalete Kate, to ![]() ![]() A w pracy dzis troche podpytalam mojego przelozonego jak sie sprawy maja i nie wyglada najgorzej, w przyszlym tygodniu wszyscy raezm (tzn ja, moj team leader, kierownik dzialu i glowny szef) siadziemy i obgadamy jak rozplanowac kolejne 2 lata... ale to co mnie denerwuje, to to, ze nikt mi nie pogratulowal, tylko stawiaja mnie w swietle, ze powinnam miec wyrzuty sumienia, bo odwazylam sie zajsc w ciaze ![]() ![]()
#2991 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=katekatee;27860101]Ooo to coś kojarzę jak ostatnio byłam grzywkę obcinać to czytałam ulotki i tam coś takiego było ale jakieś takie dziwne mnie się to wydało i nie doczytałam
![]() Myślałam nad tym, żeby spróbować. Nigdy nic jeszcze nie działałam z paznokciami. Ponoć po zdjęciu tego, płytka paznokciowa nie jest zniszczona, jak to się dzieje po tych innych specyfikach. Tylko jakiś uniwersalny kolor trzeba sobie wtedy chyba dobrać. Czerwony??? ![]() zebra - wiedziałam, że to napiszesz!!! ![]() ![]() Jak zrobić, zeby zacytować kilka osób??? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- gucia - przykra ta sytuacja w pracy ale bądź dzielna!!! Najważniejsi jesteście Wy ![]() My mamy nocniki z ikei, ale są płytkie jakieś... Nakładki mam na strychu, tylko wciąż zapominam je znieść. |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Gucia to co oni sobie myślą to Ty mniej w najczarniejszej odchłani:P
Joaśka niestety obecnie karzda czynność wymaga prac ręcznych:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze za mocno nie zamacilam ![]() A po nakladki to juz na strych, idz od razu, to nie zapomnisz ![]()
![]() |
#2995 |
Rozeznanie
|
Dzięki gucia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||
Zadomowienie
|
heloł
No to i u nas sie rozpadalo ![]() Cytat:
u nas tez jest odmowa ws kaszek ![]() wczoraj juz pisałam, ale mi sie skasowało: no wiec tak, ja zajmuję się zakładaniem żeli (z zamiłowania ![]() ![]() Cytat:
![]() przy każdym poście po prawej str sa 3 ikonki, i klikasz na ta środkową i na końcu jak juz wybrałaś wszytskie klikasz ODP ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-07-01 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wczoraj teściowie napomkneli że chcą jechać do Zakopca na 3 dni i wziąć mnie z WOjtkiem, fajnie, kocham góry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() i to jest odpowiednie podejście ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gocha nawet nie strasz, jeszcze jak się okaże ze będzie taka pogoda jak dziś to mnie chyba coś trafi że jednak nie polecieliśmy gdzieś w cieplejsze rejony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pogoda będzie do tego czasu pięknaa - zobaczysz ![]()
![]() |
#3000 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo!!! Fajnie! Szkoda, ze jesteś daleko, bo mogłybyśmy działać razem - Ty paznokcie, ja makijaż ![]() Wiecie, jestem zawsze za kobietą w ciąży ale pracodawca też nie ma łatwo... No ale zachować się jednak powinno umieć ![]() Dzięki, właśnie próbuję ![]() Cytat:
Millka śpi, Leon nie chce sie akurat teraz z mamą bawić więc piję kawkę przy kompie. Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-07-01 o 12:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.