|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja już po badaniach i zastrzyku. Szykują się 3 dni intensywnej nauki od rana do wieczora. Za tydzień o tej porze będę już po obronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ X - JUBILEUSZ!
Cytat:
My ciut zacofani ![]() Szybko zleci do obrony, chwilka i po stresie ![]() Zjedliśmy śniadanko. Tż za godzinkę jedzie na spotkanie, ja w tym czasie zrobię obiad - potrawdka dudi ![]() Niech ten dzień szybko zleci bo pogoda nie nastraja optymistycznie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#603 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie tak jak i u Was , zbliża się weekend więc leje i zimno 16 stopni ![]() ![]() A tak po za tym obmyślam co spakować na mój dwudniowy pobyt w górach. Jedno jest pewne japonki i krótkie spodenki się nie przydadzą. ![]() Raczej skłaniałabym się do wzięcia szalika. ![]() Lili kup ten termometr, za 50 zł sama bym kupiła. To akurat zakup na dłuższy czas, na lata. ![]() Miłego dnia i miłej pracy- zawodowej i tej przy maluszkach. ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#604 | ||||
Rozeznanie
|
Bry
![]() mam jeszcze chwile przed wyjściem do pracy, no to oczywiście wizaż ![]() zjadłam pyszniastą owsiankę na śniadanko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też nigdy sobie nie dłubałam w migdałkach ![]() ![]() za to moja ciocia ma bardzo często jakieś infekcje gardła (nauczycielka - choroba zawodowa) i wiem że ona to sobie sama usuwa, mnie by chyba na wymioty wzięło.. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Zadomowienie
|
kraven- co znaczy że można samemu sobie wydłubać? ;>
i gdzie jest kash witająca piątek? i aaby? i ijja?
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Konto usunięte
|
właśnie się pojawiamy z kilkoma słowami skierowanymi do Was:
Dziewczyny! W imieniu swoim, Aaby i Ijii chciałam napisać kilka słów wyjaśnienia. Nasza przedwczorajsza wieczorna aktywność w wątku miala na celu pokazać o co chodzi nam gdy piszemy, że za dużo w naszym wątku jest "czatowania" przez które ciężko się przedrzeć by wyłuskać wartościowe posty. Wartościowe czyli takie, które zawierają coś więcej niż 2 zdania typu: "wróciłam, piję kawę, ale mam bałagan w domu" i wnoszą coś do naszego wątku. Żadna z nas nie mówi, że trzeba się ściśle trzymać tematu wątku, wiadomo, że nie da się cały czas rozmawiać o oszczędzaniu, a poza tym przez rok czasu zżyłyśmy się ze sobą i to naturalne, że piszemy niemal o wszystkim co się u nas dzieje, co nas dotyczy bo interesujemy sie sobą nawzajem i mamy potrzebę dzielenia się swoimi radościami i smutkami. ALE ponieważ wszystkie skrajności są złe to dla nas naturalnym jest, że np. Aaby u nas wspomina o przygotowaniach do ślubu, ale wszelkie konkrety na ten temat omawia z dziewczynami na wątku Panien Młodych. Nikt nie mowi, ze dziewczyny, które mają dzieci mają udawać że ich nie mają bo to nie pasuje do tematu wątku, ale mimo wszystko ciągnące się stronami dyskusje o dzieciach możnaby przenieść na PW tudzież pisać o tym na wątku dla matek gdzie pasują bardziej i gdzie można więcej się dowiedzieć/ poradzić w tym temacie. Nie zrozumcie nas źle, ale to naprawdę męczące jak człowiek wraca po całym dniu pracy do domu, chce poczytać swój ulubiony wątek i musi sie przedzierać przez kilkanaście stron dyskusji typu zdanie po zdaniu o przysłowiowej dupie Maryni :| rozumiemy, że ktoś kto siedzi w domu ma czas by pisać częsciej, ale naprawdę przejrzyściej i milej byłoby gdyby rekordzistki w ilościach postów pisały ich mniej a bardziej konkretnych, odnoszących się do iluś rzeczy, a nie takich które niczego nie wnoszą a służą chyba jedynie zabiciu nudy i pogadaniu sobie z kimś kto akurat siedzi na wątku i wykazuje chęć do czatowania. Uważamy, że z powodu właśnie tak wielu offtopów nasz wątek nie jest już taki jak kiedyś a i chęć by pisać i nadrabiać znika jak widzi się kilkanaście stron takich króciutkich wymian zdań, które interesują chyba tylko te, które to pisały. Żeby była jasność piszemy to jako osoby, które czytają wątek od deski do deski, nadrabiają wszystkie posty a nie wpadają tylko poczatować i mało interesuje je co kto napisał wcześniej i nie czują potrzeby zaznajamiać się z postami, które powstały gdy ich nie było na wątku. Ja tylko od siebie dodam, że mi ostatnio te pogaduszki tak obrzydziły nasz wątek, że postanowiłam w ogóle się już nie udzielać i gdyby nie Aaby i Ijaa to nawet nie napisałabym tego wyjaśnienia, bo po prostu jestem przekonana, ze nikt nas nie rozumie w tej kwestii. Dziękujemy za uwagę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja od siebie dodam jeszcze, że przytoczone przez Kashmirkę przykłady (ślub, dzieci) to na prawdę są przykłady. W żaden sposób nie pijemy tu do matek i maluchów - jak sądzę, że niektóre z Was mogą pomyśleć. Analogicznie rzecz ujmując, nie sądzę ktokolwiek był zachwycony gdybym siedziała w pracy i przez osiem godzin co kilka chwil pisała (dzwoniła Pani X., napisałam maila, dostałam odpowiedź, zrobiłam sobie herbatę, Szef wszedł, kolega wstał z krzesła). I co dziennie prawie to samo. Nic przyjemnego czytać ileś stron takiego "pamiętnika".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Najbardziej w tym wszystkim podoba mi się podział na MY i WY
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#609 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#610 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 15 stron do nadrobienia
![]() ![]() Pogoda się spierniczyła delikatnie mówiąc jak zwykle na sobotę i niedzielę deszcz ![]() ![]() Dziś byłam na badaniach krew itp. i babka 3 razy próbowała mi się wkuć prócz tego że się w jedno miejsce wkuła to w tym miejscu grzebała bo nigdzie mi krew nie leciała ![]() ![]() ![]() I to chyba tak po skrócie co u mnie (jeśli ktoś czyta moje samolubne posty tylko o mnie, ale żeby odpisać trzeba nadrobić a nie mam kiedy a nie chciała bym żebyście o mnie zapomniały ![]() ![]() I link do mojej spódniczki :p którą zakupiłam w sobotę zamiast spotkania z Kash w piątek ![]() Miłego i nieśpiącego dnia ![]() Wracam do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trochę szacunku i wyrozumiałości i nic więcej tu nie potrzeba.
![]() |
![]() |
#613 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj jadę do galerii, bo upatrzyłam sobie dwie i mam nadzieję, że będą rozmiary.
![]() |
![]() |
#615 |
Rozeznanie
|
A ja lubię czytać jak dziewczyny piszą o dzieciach itp. Zawsze myślałam że atmosfera w wątku jest na tyle luźna że można pisać o ''wszystkim'' i jak dla mnie to do ''chatu''jeszcze daleko
![]() Oliwka bardzo ładna spódniczka , lubię styl marynarski ![]() A wracając do tematu wątku to postanowiłam że jak pójdę do pracy to otworzę sobie konto oszczędnościowe (swoje własne ![]() Nadia chciałabym taki mlekomat u mnie ale nie ma szans na naszej wioseczce ![]() Paulunia8713 robię dzisiaj ten sernik na zimno z truskawkami co kiedyś wklejałaś, jak Ci wyszedł? ![]()
![]() |
#616 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
hey
Oliwko jasne ze czytam Twoje posty super spodniczka czytam od deski do deski to co pisza wszyscy jak to nazywacie ![]() Nadia super automat a tak z ciekawosci jak tam kosztuje litr mleka 3pln to ile w sklepie za litr mleka placicie ? Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-07-01 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny, nie wiem czy ktoś mnie pamięta jeszcze bo dawno sie nie odzywałam. Widze, że ekipa się nie zmieniła. U mnie duzo zmian było dlatego się nie odzywałam. Przyjmiecie mnie znowu??
![]() |
#619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() smarkam mniej, ale noc miałam ciężką. pogoda się zrypała dokumentnie, jest tak ciemno, jakby był luty a nie lipiec. na obiad rosół chyba zrobię, bo nie mam czym wspomóc tego choróbska mojego ![]() ![]() omg właśnie znalazłam robaka w czereśniach ![]() ![]() ![]() ![]() Kash, Ijaa i Aaby - szczerze to Was nie rozumiem. na każde Wasze kłopoty i narzekania znajdowałyście słuchaczki, każdy problem był nasz nie Wasz, do ostatniej chwili. nikt nie wytykał, że piszecie nie na temat (a wystarczy przejrzeć Wasze wypowiedzi, by się doczepić, że na pewno nie są typowo o oszczędzaniu czy gotowaniu ![]() nie o.k. jest tylko jak ktoś inny pisze nie na temat? naprawdę chciałybyście czytać tylko o tym, jaki która ma obiad albo jak to ZNOWU nic się nie dało zaoszczędzić? pewnie nie, ale niedługo to każdy temat poza tymi będzie dla Was nie do czytania. można pisać o pracy, o dietach, o zwierzakach, o randkach, przez Was, ale o dietach innych, pracach innych, dzieciach i zwierzętach innych nie? już kwiatków nie wspomnę ![]() Wasza pokazówka, to czatowanie na niby, mnie absolutnie nie zdenerwowało, uśmiechnęłam się, że złapałyście fazę i fajnie Wam jest. ot i tyle. chcecie konkretów? gdybym miała tylko i wyłącznie pisać konkrety, to nie byłoby mnie tutaj, bo nie prowadzę ani bujnego życia towarzyskiego, ani nie pracuję, ani nie stać mnie na atrakcje typu kino, teatr czy koncert żeby się odchamić i kulturalnie porozmawiać o tym wydarzeniu. każdy dzień jest taki sam. to co robię prywatnie dla zajęcia się też Was nie interesowało ani nie interesuje, więc w sumie poza cytowaniem innych i odpowiadaniem na jakieś zdania nie pozostaje mi nic. czy to znaczy wg Was, ze nie powinnam się udzielać, bo nie piszę konkretów? takich konkretów, które Was mogłyby zainteresować? w dyskusje i kłótnie się nie wdawałam, żeby nie być stronniczą i nie rozdmuchiwać tego, ale tak jak szlag mnie trafiał na księżniczkowanie nowych osób, tak samo mnie trafił dzisiaj na Wasze księżniczkowanie. lubiłam Was strasznie, wszystkie, ale Wasze zachowanie dzisiejsze jest dla mnie nie do przyjęcia. Wasza decyzja, Wasza sprawa. tylko przykro, że również Wy nie rozumiecie mnie i mojej sytuacji. nie spodziewałam się, że żeby tu pisać trzeba będzie po roku czasu spełniać jakieś kryteria i pisać konkretnie. konkretnie o czym? taki konkret jak ten post wystarczy? nie rozdrabniałam się na kilkanaście, wedle życzenia. od razu całość można wzrokiem pominąć ![]()
![]() |
![]() |
#621 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Effie to świetnie że tak sie poukładało. Dołek zaliczyliście, ale ważne że porządnie odbiliście sie od dna. Nie miałyśmy okazji się poznać, ale czytałam Was od jakiegos czasu i lubiłam Twoje wypowiedzi. Zresztą wszystkich młodych matek.Podziwiałam Was
![]() ![]() Co do tej historii z offtopami... Postanowiłam dołączyć do Waszego wątku bo było tu tak fajnie i wydawało sie że jesteście super kumpelkami, że możecie pogadać o wszystkim. I tak też próbowalam pisać i ja... Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam. Nie zauważyłam jednak żeby ktoś się ograniczał tylko do tematów z tytułu wątku.... I to było takie super. Dziewczyny, szkoda by było tego wątku. Ale ja zostaję z boku - dostosuję się do "starszyzny wątku" bo to jakby Wasz wątek.... co chwilę ktos się Wam tu podpina i wprowadza kolejne offtopy.... Ja szukalam kumpelek bo siedze teraz sama w domu, wcześniej chodziłam do pracy a potem siedzialam sama, nie bardzo miałam z kim pogadać. To cichutko Was podczytywałam a potem dołączyłam. Smmutno mi że to może być koniec. Oby nie byl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po raz kolejny - nie pijemy do "tematów". Pijemy do częstotliwości, jakoś i treści postów wałkujących w kółko dosłownie kilka rzeczy. Ile można? Cały dzień? Co do naszego dzisiejszego zachowania? Rozumiem, że to że komuś się coś nie podoba, jest nie do przyjęcia? I nie można o tym napisać? Trzeba zacisnąć wykrzywione w sztucznym uśmiechu zęby i nic z tym nie robić? Kilka z Was pytała gdzie się podziewamy, dlaczego nas nie ma - stąd to wyjaśnienie. Nie służy ono wytknięciu, że ma być teraz tak czy owak (wbrew opinii jednak nie jesteśmy Księżniczkami z życzeniami). Wszystkie tu tworzymy wątek, natomiast nie wszystkie musimy go tworzyć dalej jeśli z jakiegokolwiek powodu nie jest to komfortowe. Pytałyście - odpowiedziałyśmy!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my ciągle o Tobie myślałyśmy i nawet się niedawno zastanawiałyśmy gdzieś się podziała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i jak ktoś chce mnie zobaczyć z nowym fryzem to dodałam dwie nowe fotki ![]()
![]() |
![]() |
#626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Golden co racja to racja. ![]() W temacie wątku- na obiad zrobiłam naleśniki z serkiem. Tak dawno nie robiłam, że już nie mogę się doczekać jak wyjdę z pracy i je pochłonę. ![]()
![]() |
![]() |
#627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przerwa nam naprawde dużo dała ja się zmieniłam i on. Już nie jestem taka zaborcza i wredna, a On stał się bardzo rodzinny. Dzisiaj ma wolne i właśnie poszedł z małym na spacer ![]()
![]() |
![]() |
#628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mam Cię w kontaktach więc wysłałam Ci zaproszenie ![]()
![]() |
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
effie witaj
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.