|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
na razie praca jest
![]()
#4142 |
Raczkowanie
|
Dziweczyna moze mi jedna z Was powiedziec dlaczego mi wyszlo przy badaniu krwi malo pytek czerwonych...myslicie , ze to jest przez diete?lekarz dal mi zelazo w tabletkach i mam brac 2 razy dziennie po 100 mg....i to przez conajmiej pol roku powiedzial ale jak je biore to normalnie kibelek widze co 3 dni i bardzo boli mnie brzuch.Tragedia
![]()
#4143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() |
#4144 |
Raczkowanie
|
9 a norma jest od 12 albo nawet wyzej
#4145 |
Rozeznanie
|
9 no to rzeczywiście niewiele... jesz dużo mięsa, ryb, zielonych warzyw? Nie wiem czy lekarz Ci mówił, ale żelazo słabiej działa, gdy jest łączone z nabiałem, dlatego staraj się nie jeść ani nie pić przetworów mlecznych godzinę przed i po wzięciu tabletki. No i najlepiej brać ją na czczo, z tym że wtedy wątroba może ucierpieć na tym. Moim zdaniem stosuj dietkę dalej, z uwzględnieniem produktów bogatych w żelazo no i bierz te tabletki przepisane przez lekarza. Hemofer może masz przepisany?
#4146 |
Raczkowanie
|
wlasnie , ze kazal mi brac w czasie jedzenia. ..niby tak sie nieodczuwa na zoladku...ale to i tak uwazam , ze jest bez zmian...mam tylko nadzieje , ze szybko mi sie ustabilizuje..dal mi jeszcze kwas foliowy.... najgorsze jest u mnie , ze mam zawroty glowy i slaba jestem jak bym byla juz rano po bardzo ciezkiej pracy fizycznej okropne uczucie
![]() dziekuje za odpowiedz ![]()
#4147 |
Rozeznanie
|
moze miec zwiazek z dieta jelsi za malo distarczalas tego pierwstka i masz na przyklad obfite miesiączki.
w ulotce jest napisane czy jest w czasie posilku, czasem jest napisane ze w polaczeniu z .... gorzej sie wchlania, czyli nalezy w posilku w czasie ktorego przyjmuje sie lek nie jesc tego skladnika (o ile jest to mozliwe) jesli sie źle czujesz po tym leku to podejdź do lekarza i powiedz, bo moze tzreba zmienic. |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4149 |
Rozeznanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4151 | |
Rozeznanie
|
ok posiedzę tak do 23 - 24 żeby w miarę przytomną być
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
(PS. to są krwinki czerwone ![]() jakie u nas ulewy co chwila ![]() ![]() ![]() a jutro pierwszy dzień praktyk ![]() ![]() ![]() ![]() anita ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Raczkowanie
|
Hej hej!
Deszczowa pogoda uziemiła mnie z Oskarciem w domu ![]() Cytat:
![]() Jednak, moje Słoneczka, strasznie się boję i panikuję na myśl o III fazie!!! Wcześniej nie rozumiałam obaw tych z Was, które zaczynały III. Teraz boję się, że przytyję. W I książce Dukan pisze, że na III fazie się nie chudnie, Wy jednak pisałyście, że i na III fazie traciłyście kilogramy. To jak to jest - chudnie się jeszcze czy nie?? ![]() No strach mnie objął i tak się trzymam kurczowo tej II fazy, a mam jej już troszkę dosyć ![]() No i poradźcie coś umęczonej dukanowej duszyczce ![]() ![]()
![]() |
#4154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4155 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ja schudłam tylko na początku 3 fazy, teraz waga utrzymuje sie na stałym poziomie , no chyba, że po uczcie jest wzrościk, który po1-2 dniach spada ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ponadto pamietaj, że masz kontrole nad tym ![]() I nie mecz juz tej 2 fazy, dzis ładna data akurat 1 lipca taki akurat poczatek miesiaca, chodź na 3 faze ![]() ![]() Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-07-01 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Szara Eminencja
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proszę o więcej fotek, bo nawet bez dłuższych postów robią wrażenie oj robią!!! Jeroński pierunie, to je ślunski dukanowy blues? Je akuratnie! (Sorki za moją nieznajomość języka śląskiego - rozumiem dużo, ale nie umiem godoć, za to moi krewniacy zasymilowaniu na Śląsku potrafią, oj potrafią - i to jest piękne!) Viva ślůnska godka! (Wczoraj podczas manifestacji "Solidarności" zaczepiali mnie akurat Ślązacy? Może w poprzednim wcieleniu byłam Ślązaczką?) Oglądając dwie Twoje apetyczne fotki, powiem tyle. Mnie żuchwa opadła na kolana... z zazdrości. Bo ja jakoś teraz nie widzę u siebie szybszego chudnięcia, choć coraz częściej jestem taksowana i zaczepiana, co oznacza chyba, że wyglądam coraz lepiej. ![]() W czerwonej sukience wyglądasz o niebo lepiej niż nasza dukanowa, okropnie wychudzona księżna Kembridż (czy jej mamusia, która naiwnie myśli, że młodzieżowe ciuchy ją odmłodzą - swoją drogą, Carol Middleton chyba jest po botoksowaniu i coś z uszami zrobiła, bo wcześniej miała obrzydliwie odstające). ![]() A ten zestaw codzienny po prostu mnie uwiódł: ![]() W spodnie jeszcze nie właziłam, bo się wstydzę. Zostają mi coraz krótsze spódnice i wysokie obcasy - ale Ci zazdroszczę, że możesz do niskich, a nawet płaskich obcasów nosić spódniczki. Przy moich 161 cm nie ma mowy, żeby sobie kiedyś na to pozwolić. Nota bene dziś widziałam kilka rożków i cegieł podobnych do rożków, które nosiły te fatalne dla nich bluzki z motylkowymi rękawkami bądź zaczątkami rękawów. ![]() Najgorsze dla nich są obcisłe bluzki, które dokładnie uwidaczniają męski typ sylwetki rożka o makabrycznie - przy innych kobietach - wystających ramionach, których nie równoważy żaden inny element sylwetki. Po prostu masakra! Apeluję do takich pań - nie noście tego, bo strasznie sobie szkodzicie! To jest model albo dla gruszki (cudo!), albo dla dzwonu czy nawet wazy, albo dla klepsydry. Takich bluzek nie wolno nosić paniom, które mają szerokie ramiona, a najbardziej masakryczny widok sprawiają rożki w tych topach. Nie dość, że najszersze w ich sylwetce są ramiona, a reszta jest nikła, to przez noszenie takiej garderoby robią z siebie maksymalnego babochłopa!!! Aż przykro mi, gdy na to patrzę. To samo z płaskimi balerinkami - widziałam w nich gruszkę!!! To nie jest but dla niej - w żadnym wypadku. No, chyba że założy poszerzającą górę koszulkę (np. z falbankami) i rozkloszowaną spódnicę do ziemi. Zaznaczona wąska talia zrobi wrażenie, a reszta będzie OK. Inaczej (dziś widziałam taką gruszkę w obcisłych spodniach i w balerinach) będzie wyglądać katastrofalnie! Po co się oszpecać? No i to podkreślanie talii, gdy ktoś ma - jak teraz ja - ponad 70 cm w obwodzie. Masakra! To nie zda egzaminu przy spodniach i obcisłej bluzce, bo wtedy dokładnie widać, jaki jest stosunek owej rzekomo szczupłej talii do bioder i tułowia. Widać jak cholera, że ta talia to pic na wodę! Jedynie przy żakiecie i rozkloszowanej spódnicy to zdaje egazamin i - powiedzmy - 77 cm w talii wydaje się cudną albo znośną kibicią! Wczoraj i dziś, na szczęście, mniej widziałam ściśnietych paskiem biodrówek, których właścicielki wypływają jak wieloryby nad paskiem. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-07-01 o 12:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Rozeznanie
|
oczywiscie, male sa, bo to resztki juz, ale jkaie slodkie <mniam>
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
taka coz poradzisz najważniejsze byc modnym, a że w tym co modne wyglada sie jak idź stad i nie wracaj to już insza inszość |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rożki w motylkowych bluzkach (widziałam z pięć takich) wyglądały po prostu strasznie. Dla takiego oszpecenia się nie ma usprawiedliwienia. Naprawdę. Wszystkie rożki - z brzuszkiem, mniej otyłe i szczuplutkie. Gruszka w balerinach i obcisłych spodniach wyglądała głupio! Fakt, że ona była co najmniej z nadwagą i tycie widać było poniżej talii. Gdyby to była szczupła gruszka, to wyglądałaby specyficznie i z pewnością nie najlepiej, ale i tak nie uszłoby to w tłumie. Megakobiece gruszki, klepsydry, wazy i wiolonczele oraz megamęskie rożki strasznie rzucają się w oczy na ulicy. To jest przekleństwo albo atut tych kilku rzadkich w populacji sylwetek! Ich właścicielki muszą o tym pamiętać!!! Tylko w worku od kartofli przebiegną przez chodnik niezauważone. W stroju obcisłym widać je z daleka. Po prostu odróżniają się ogromnie od wielu cegieł i innych zwyczajnych typów kobiecych sylwetek. Owa gruszka, mimo nadwagi, kibicią zakasowałaby jednak 80% kobiet na ulicach, bo miała piękną, wiąziutką i cudownie ukształtowaną talię. Dlatego nie rozumiem, czemu zamiast spódnicy do łydek założyła te spodnie. Bo wtedy w oczy rzucały się jej masywne biodra i grubsze nogi, a powinna się rzucać w oczy piękna góra sylwetki i ta bajeczna talia, o której może tylko pomarzyć większość kobiet (w tym ja obecnie). Przecież wystarczyłby obcas i szersze nogawki oraz zróżnicowanie kolorystyczne góry i dołu stroju (niestety, była ubrana na czarno, więc wszyściuchne zarysy sylwetki były widoczne jak przez szkło powiększające) albo spódnica zamiast spodni i płaski obcas (jeśli chciała wygody). Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-07-01 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A co do wczorajszych zdjątek Extravagantki - Myszko wiesz, co ja sądzę o Twojej urodzie - MNIAM MNIAM PYCHOTA SMAKOTA!!!!!!!!!! ![]()
Początek 13.02.2011 ![]() ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! ![]() 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg ![]() ![]() Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-07-01 o 12:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Rozeznanie
|
hej hej
![]() widze ze elegancko sie tu zachowujecie, duzo III juz ![]() ![]() ![]() co do 'dołów' to chyba najwiekszy problem swiata mam, i chodze w rurkach bo w kazdym innym fasonie jest gorzej, uwierzcie mi ![]() ![]() wiec jak widze te hasła na wszelkich stronach ze rurki tylko dla superszczuplutkich to zastanawiam sie w czym ja mam chodzic w takim razie ;p a, no i mam jeden egzamin na wrzesien ![]() ![]() Edytowane przez thisriveriswild Czas edycji: 2011-07-01 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednak w balerinach, rurkach i obcisłej bluzce nietypowe sylwetki (np. kręgle, gruszki czy rożki) będą wyglądać źle. A Ty, kochaneczko, chyba zdradziłaś nas na rzecz diety plaż południowych, a nie trzeciej fazy dukania, prawda? Czy coś mi się pomyliło? Co się dzieje z Asmenąą? Jakoś się tu nie udziela, a miała się Ciebie trzymać za spódnicę... o przepraszam, spodnie. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-07-01 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Nie. Kiedyś zrobiłam chlebek dukanowy z bloga naszej koleżanki, która się tu kiedyś udzielała, niestety nie mogłam go zmęczyć ![]() ![]() Jejku dziewczyny ja mam jutro 2 egzaminy i dupa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moim faworytem co do spodni jest cross jakby na miare moja szyli, nic mi nie odstaje i wszystko ok, jeszcze agrafke co do spodni lubie, ale nie wiem czy oni istniej ajeszcze. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- swoja droga niedawno mierzylam spodnie z reserved i co mnie w nich zdziwilo, ledwo je na nogi wciaglam bo opiete byly a w biodrach to dwa razy bym weszla, i tak sie zastanawiam dla kogo oni to uszyli, bo nie wyobrazam sobie osoby z duzym brzuchem w tych spodniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A kuzynka zadowolona ze slawistyki ? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ojej...Wypiłam wczoraj trochę czerwonego wina ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Rozeznanie
|
hmm dzis w pogodzie na krakow jest 'okresami deszcz' a pada nieprzerwalnie juz przynajmniej 4 godziny a pewnie i dluzej, a na kolene dni jest napisane 'deszcz'
wiec jak to co teraz to jest okresami to ja juz nie wiem co znaczy deszcz. a swoja droga to jak tak ma padac do srodyto znowu bedzie powodź? eh |
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
W weekend jadę w rodzinne strony i chociaż upały mi nie w smak, to obfite deszcze też nie wzbudzają zachwytu. Cytat:
![]() Dlatego spodnie kupuję od czasu do czasu albo w lokalnych dobrych firmach, np. Dagonie, na jakichś wyprzedażach, albo w szmateksach. Przynajmniej szlag mnie nie trafia, że przepłacam. Rok temu nabyłam czarne dżinsowe - nomen omen - rurki, w których lepiej wyglądam niż w czym innym. Ale teraz noszę raczej tylko i wyłącznie spódnice - im dłuższe, tym lepsze, a spodnie zakładam pewnie ze trzy razy w miesiącu. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-07-01 o 13:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tak, jestem na plaz poludniowych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.