Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 11:47   #2701
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

moja sukienka do cywilnego kosztowala 60 zl ( szyla mi krawcowa ) i do slubu koscielnego 120, nie nawidze welonow , ani zadnych koronek no i my chrzciny mielismy razem z koscielnym na mszy wiec kiecke mialam skromna taka jak zawsze chcialam!
ja w ogole jestem na maxa antykieckowa! spodnie uwielbiam wiec dla mnie to katorga byla

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

dygotka cisnienie jest bardzo wazne przez cala ciaze, jesli masz taki zamiar kupic to kup sobie juz.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

ja mam krociutkie wlosy i 2 razy dziennie sa myte:P ale zanim wyjde z lazienki mam juz suche;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:53   #2702
dygotka8
Zakorzenienie

Darusiaaaa-o ciśnienei nie może być za wysokie,tak??ja ogólnie mam niskie,ale co tam,kupię,żebym potem się nie denerwowała,ze nie mam gdzie ciśnienia zmierzyć.jak chciałam zmierzyć w przychodni innej niż prowadzę ciążę,ale w której mam lekarza pierwszego kontaktu to baba lustrowała mnie od góry do dołu,pytała który dr jest moim lekarzem pierwszego kontaktu-itd.i z wielka łaską mi zmierzyła ciśnienie.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 11:58   #2703
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaoak Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Ja jestem w 19tc i mi gin powiedziala ze jak juz czuje ruchy dzidzusia od ponad tygodnia to mozliwe ze bedzie sie chcial urodzic w 38tc. Podobno zanim bylo usg do daty pierwszych ruchow dodawalo sie 20 tygodni i to byl termin porodu. Slyszalyscie cos podobnego? Nie wiem jak sie do tego ustosunkowac, czy mam byc przygotowana na wczesniejsza niespodzianke??
Przygotowanym trzeba być wcześniej, bo to bardzo różnie bywa Ale nie wiem, czy to zależy od momentu poczucia pierwszych ruchów, bo każda z nas jest inna. Podobno szczuplejsze czują wcześniej, ale może to zależeć też od innych czynników Więc nigdy nic nie wiadomo.

A z tym głaskaniem dziewczynki to ran albo wieczór przed spaniem lubię leżeć z ręką na brzuchu i poczuć tak kompleksowo te ruchy, ale będę teraz ograniczać te przyjemności Tylko tak sobie myślę, że podczas przytulania potem to nam ciężko będzie czasem wykombinować tak, żeby bez ocierania brzuszka się obyło
Stary 2011-07-01, 12:00   #2704
misiula_88
Raczkowanie

Dzień dobry
leeeeeje strasznie, okropna pogoda, jak zwykle, gdy mamy plany gdzieś pojechać... o co chodzi z tymi zimnymi weekendami

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a czego zazdroscisz, sweterka czy drozdzowki???

poczatek miesiaca dziewczynki i zapowiada mi sie ladnie juz mam 6 nowych zamowien i 3 do zrealizowania z zeszlego tyg wiec jest co robic wreszcie
ja Ci pozazdrościłam drożdżówki musiałam się ubrać i iść po drożdżówkę, bo bym chyba nie wytrzymała... i skończyło się na przepysznej bułce z jagodami
no i gratuluję zamówień może tym razem ładna premia wpadnie!

Cytat:
Hej Dziewczyny. Ja jestem w 19tc i mi gin powiedziala ze jak juz czuje ruchy dzidzusia od ponad tygodnia to mozliwe ze bedzie sie chcial urodzic w 38tc. Podobno zanim bylo usg do daty pierwszych ruchow dodawalo sie 20 tygodni i to byl termin porodu. Slyszalyscie cos podobnego? Nie wiem jak sie do tego ustosunkowac, czy mam byc przygotowana na wczesniejsza niespodzianke??
ja też o tym słyszałam/czytałam! ale nie wiem, na ile to się sprawdza. że niby jak dzidzię poczułam w 16 tc, to by się urodziła w 36? coś mi się nie wydaje... A na pewno nie poczęło się wcześniej

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość

Aha, Dziewczyny - te co nie lubią myć włosów - wyobraźcie sobie, że ja myje codziennie rano przd wyjściem do pracy I tak już ponad 10 rozpoczynam dzień
ja też nie lubię myć włosów, a robię to codziennie rano przed wyjściem z domu... a nie mogę umyć wieczorem, bo rano wstaję z kołtunem na głowie

śliczne zdjęcia ślubne, suknie cudooowne u nas dzidzia urodzi się prawie na 2 rocznicę ślubu

a co do głaskania po brzuchu to też słyszałam, że może powodować skurcze, ale to chyba przy ciąży zagrożonej albo już w późniejszym okresie... ja sobie nie wyobrażam nie głaskać brzuszka, w końcu tak komunikuję się z moim maleństwem

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 12:21   #2705
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mam sasiadow "leciwych" kazdy z nich ma cisnieniomierz :P
tak chodzi o to zeby nie bylo zbyt wysokie.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

ja tez sobie nie wyobrazam nie glaskac brzucha!

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

ja tez sobie nie wyobrazam nie glaskac brzucha!
A.Camus
Stary 2011-07-01, 12:27   #2706
glamourous
Zakorzenienie

ja tez codziennie myje wlosy rano przed praca i nawet sie nie zastanawiam czy lubie czy nie, po prostu robie bo musze a jak raz nie umyje to sie caly dzien z tym zle czuje

z tymi ruchami to chyba kolejny naciagany mit... ja poczulam teraz w 17- jakbym urodzila w 37 to zle by nie bylo...to taka norma jak na twixy. zreszta co do daty porodu to wiem z doswiadczenia ze maluchy same decyduja i z tego co wiem tylko jakies 10 proc rodzi sie w terminie a przy pierwszej ciazy prawdopodobienstwo przenoszenia jest badzo bardzo duze...wiem ze dziewczyny kombinuja juz pod koniec z seksem, myciem podlog na kolanach, bieganiem po schodach itd a maluch jak sie uprze to i tak nie wylezie

no a jesli chodzi o slodycze to powiem wam ze ja sie tak wystraszylam cukrzycy ciazowej ktora jest czestm powiklaniem przy blizniakach- ze sama odstawilam slodkosci...najwyzej raz w tyg sobie na cos pozwalam, inna sprawa ze mnie generalnie wcale do jedenia nie ciagnie...
dziewczyny zarowno cisnieniomierze jak i wagi mozna kupic w sklepach typu lidl czy rossman nawet za przyzwoite ceny. tzn cisnieniomierz to moze nie jest konieczny sprzet- chyba ze ktos ma wysokie i tzreba czesto kontrolowac...ale bez wagi to sobie zycia nie wyobrazam

z premia to nie wiem, poprzednio dostawalam jako dodatek do pensji bo szef sie bal ze odejdzie im taki wspanialy pracownik do konkurencji jak tylko mi ktos wiecej kasy zaproponuje...a jak juz sie dowiedzial o ciazy ostatnio to chyba i tak na mnie reka machnal
Stary 2011-07-01, 12:33   #2707
czarnaoak
Przyczajenie

Dziekuje wam za opinie najwyrazniej wszystko zalezec bedzie od malenstwa, jak to mu sie uwidzi Ale faktycznie lepiej byc przygotowanym na wszystko Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski
Stary 2011-07-01, 12:38   #2708
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no mnie to sie tak nie chcialo pakowac do szpitala ze spakowal mnie tz hehehe ale w sumie dobrze, bo byl przy porodzie jak trzeba bylo cos dac czy mi podac to wiedzial gdzie co jest lepiej ode mnie

teraz pewnie tez bedzie chcial mnie spakowac, bylam wczoraj w hurtownii jeszcze raz wozkowej i umowilam sie z Pania ze przyjdziemy na pewno zamowic u niej wozek, co do koloru sie zastanowimy jak Michal wroci, ale pojezdzilam sobie nawet ze schodkow zjezdzalam i jestem na TAK!
A.Camus
Stary 2011-07-01, 12:53   #2709
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje wam za opinie najwyrazniej wszystko zalezec bedzie od malenstwa, jak to mu sie uwidzi Ale faktycznie lepiej byc przygotowanym na wszystko Pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski

no z tego co pamietam to polozne radza zeby juz gdzies w 36-37 przygotowac sobie torbe do szpitala tak na wszelki wypadek. bo 38-42 tydz- coz wahania zdarzaja sie w obie strony

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no mnie to sie tak nie chcialo pakowac do szpitala ze spakowal mnie tz hehehe ale w sumie dobrze, bo byl przy porodzie jak trzeba bylo cos dac czy mi podac to wiedzial gdzie co jest lepiej ode mnie

teraz pewnie tez bedzie chcial mnie spakowac, bylam wczoraj w hurtownii jeszcze raz wozkowej i umowilam sie z Pania ze przyjdziemy na pewno zamowic u niej wozek, co do koloru sie zastanowimy jak Michal wroci, ale pojezdzilam sobie nawet ze schodkow zjezdzalam i jestem na TAK!
a na jaki w koncu sie zdecydowalas?
Stary 2011-07-01, 12:59   #2710
dygotka8
Zakorzenienie

zarówno waga jak i ciśneiniomierz przyda się i później.

głowa zaczyna mnie boleć-tak od tyłu więc pewnie ciśnienie spadawczoraj i dziś mało spałam poza tym ta pogoda więc to pewnie dlatego

musze poczytać o tej cukrzycy ciążowej-moze jak się wystraszę to przestane je jeść.....
ogólnie słodkości nie jadam w ogromnych ilościach,za to dużo owoców.

Stary 2011-07-01, 13:10   #2711
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Piszę, bo mnie wczoraj koleżanka przeraziła. Mówi do mnie: ale wiesz, że nie wolno się głaskać po brzuchu i najlepiej też nie kłaść rąk, bo można sprowokować skurcze niepotrzebne macicy. Słyszałyście to od lekarzy? Bo ona mówi, że jej tak mówił jej lekarz, może to też jest różnica, bo jej się zaczęła skracać szyjka już w 22 tygodniu ciąży? Się przestraszyłam, bo ja lubie czasem położyć rękę i czuć podwójnie małe.
Ja sie pytalam o to lekarza jak bylam w 17 tygodniu, powiedzial mi ze na razie za wczesnie zeby sie tym martwic i ze to w poznej ciazy i wtedy kiedy ten dotyk wywoluje skurcze. Ja troszke glaszcze i oczywiscie masuje oliwki itd. NO i lubie trzymac reke na brzuchu u czuc ruchy. Wiec w zasadzie zawsze jak leze mam reke na brzuchu

Cytat:
Ja poczulam w 17 tygodniu, 37 to chyba jednak o tydzien za wczesnie, wiec mam nadzieje, ze to nie prawda )

dygotka przepisy na bob http://www.kwestiasmaku.com/zielony_.../przepisy.html Ja osobiscie robilam pesto z bobu, dobre, a takze kopytka, srednio mi wyszly, ale nie byly zle. NIgdy nie robilam kopytek wczesniej i byly twarde oraz salatke z boku, cukini, mozarelli byla dosyc ok.

Ja tez bede miala w sierpniu 1 rocznice slubu i wciaz mam suknie w szafie.Chcialam ja sprzedac na allegro ale bez sukcesu. Teraz chce ja uprac( bo jeszcze tego nie zrobilam ) i oddac do komisu. Ale tak wolno sie zbieram. Suknia to niestety taka rzecz, ktora jednak wiekszosc dziewczyn chce miec swoja i nowa SAme tak robilysmy.

Ja mam na stronie ponad 1000 zdjecia z wesela i sesji, jak ktos chce to moge podac linka na privie

Pisalam wczesniej, ze nie planuje kolyski, ale jak zrobilysmy to przemeblowanie to w sumie taka mala kolyska by nam weszla do pokoju w przeciwienstwie do lozeczke no i spodobala mi sie jedna na allegro- choc nie wiem czy to nie bedzie strata kasy? moze ktos ma doswiadczenia z taka? http://allegro.pl/promocja-first-yea...674181930.html NIe pamietam czy ktos juz takiego linka wrzucal.

Edytowane przez Aniolina
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:27
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:11   #2712
misiula_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość

głowa zaczyna mnie boleć-tak od tyłu więc pewnie ciśnienie spadawczoraj i dziś mało spałam poza tym ta pogoda więc to pewnie dlatego

musze poczytać o tej cukrzycy ciążowej-moze jak się wystraszę to przestane je jeść.....
co do słodkości, to jakoś mnie od początku ciąży nie ciągnęło w ogóle, wręcz jak czułam słodkie w ustach, to mi się w ogóle odechciewało. A wcześniej niemal codziennie musiałam chociaż ciasteczko zjeść generalnie w owocach też jest niestety masa cukru...

jaaaaakie nudy... nic mi się dzisiaj nie chce

ja ostatnio widziałam na ulicy wózek hitreec, chyba już kiedyś o nim pisałyście, i szczerze to mi się baaardzo spodobał! nie chcemy kupować drogiego wózka, wolę kupić taki ok 1000, a potem lekką spacerówkę. http://www.krolestwodziecka.com/woze...-06-p-664.html

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:17   #2713
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez misiula_88 Pokaż wiadomość
co do słodkości, to jakoś mnie od początku ciąży nie ciągnęło w ogóle, wręcz jak czułam słodkie w ustach, to mi się w ogóle odechciewało. A wcześniej niemal codziennie musiałam chociaż ciasteczko zjeść generalnie w owocach też jest niestety masa cukru...

jaaaaakie nudy... nic mi się dzisiaj nie chce

ja ostatnio widziałam na ulicy wózek hitreec, chyba już kiedyś o nim pisałyście, i szczerze to mi się baaardzo spodobał! nie chcemy kupować drogiego wózka, wolę kupić taki ok 1000, a potem lekką spacerówkę. http://www.krolestwodziecka.com/woze...-06-p-664.html
Super ta kołyska, chyba też kupie coś takiego do sypialni, a łóżeczko będzie w dziecinnym pokoju. Wczęśniej myslałam, żeby do sypialni kupić łóżeczko turystyczne, ale ta kołyska mi się bardziej podoba

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:26   #2714
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

ale to wlasnie po to sa te badania glukozy i sie robi cukier raz na jakis czas zeby cukrzyce wykluczyc. ja sie wystraszylam bo przy mnogich 1 na 10 ciezarnych to ma...a statysstyki mnie cos ostatnio nie lubia

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Super ta kołyska, chyba też kupie coś takiego do sypialni, a łóżeczko będzie w dziecinnym pokoju. Wczęśniej myslałam, żeby do sypialni kupić łóżeczko turystyczne, ale ta kołyska mi się bardziej podoba
dziweczyny ale te kolyski to max 6 miesiecy posluza jak juz dziecko zacznie siadac a potem wstawac to absolutnie nie mozna go w czyms takim klasc spac- bo niech sie obudzi, usiadzie i wyleci moja mala jak miala 6 mcy to juz siadala a potem w 7 wstawala i potrafila tak sterczec calymi dniami
moim zdaniem strata kasy chociaz owszem sliczne

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

to ja wam lepiej do sypialni radze cos takiego
http://allegro.pl/kosz-mojzesza-wikl...691417429.html

mozna dokupic podstawke nawet taka z plozami do kolyski jak ktos sie uprze- znacznie tansze jednak...a tez sliczne i tez gdzies do pol roku...

http://allegro.pl/sliczny-kosz-mojze...692227807.html

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-07-01 o 13:28
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:28   #2715
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ale to wlasnie po to sa te badania glukozy i sie robi cukier raz na jakis czas zeby cukrzyce wykluczyc. ja sie wystraszylam bo przy mnogich 1 na 10 ciezarnych to ma...a statysstyki mnie cos ostatnio nie lubia
no wiem,że po to sa te badania z glukozą,ale jak poczytam,może się wystraszę to przestanę jadać słodkie-nie zaszkodziłoby ograniczenie słodkiego nie tylko w ciązy ale i poza nią.
Bo to nawet nie jest tak,że mam ochotę-zazwyczaj jem bo mi się nudzi i nie wiem na co mam ochotę.
też miałam fazę,że słodkie mnie odrzucało,a jak już coś słodkiego jadłam to smakowało mi jak ugotowany ziemiaczek....
trzeba będzie się ograniczyć do słodkiego raz w tygodniu...ciekawe czy się uda.

oczywiście,że w owocach ejst cukier-a czy dużo-to zależyw których -wystarczy poszukać w google.
tak samo dużo cukru jest w jogurtach owocowych(bleeee).

Stary 2011-07-01, 13:34   #2716
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glamourus na espiro enzo evo

jesli chodzi o kolyske podobaja mi sie ale bez lozeczka sie nie obedzie, jak dziecko zacznie siadac to hop i juz go tam nie ma;/
to jest rozwiazanie na 4-5miesiecy a pozniej lozeczko tak czy tak musi byc.
A.Camus
Stary 2011-07-01, 13:34   #2717
glamourous
Zakorzenienie

ale owoce to ze wygledu na blonnik i wit warto jesc zwlaszcza takie jak truskawki
Stary 2011-07-01, 13:36   #2718
Darusiaaaa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/enzo-evo-2011-2w1-...692023967.html

na taki sie zdecydowalam.
Zebralam opinie uzytkowniczki z forum Oliwkowego i innych uzytkownikow, nadaje sie podobno na super wertepy czyli akurat mi na tym zalezy!
Prowadzi sie tez lekko i fajnie
A.Camus
Stary 2011-07-01, 13:36   #2719
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
glamourus na espiro enzo evo

jesli chodzi o kolyske podobaja mi sie ale bez lozeczka sie nie obedzie, jak dziecko zacznie siadac to hop i juz go tam nie ma;/
to jest rozwiazanie na 4-5miesiecy a pozniej lozeczko tak czy tak musi byc.
laaadny a kolorek jaki? pomaranczowy jest sliczny

Czas edycji: 2011-07-01 o 13:38
Stary 2011-07-01, 13:39   #2720
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

dziweczyny ale te kolyski to max 6 miesiecy posluza jak juz dziecko zacznie siadac a potem wstawac to absolutnie nie mozna go w czyms takim klasc spac- bo niech sie obudzi, usiadzie i wyleci moja mala jak miala 6 mcy to juz siadala a potem w 7 wstawala i potrafila tak sterczec calymi dniami
moim zdaniem strata kasy chociaz owszem sliczne

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

to ja wam lepiej do sypialni radze cos takiego
http://allegro.pl/kosz-mojzesza-wikl...691417429.html

mozna dokupic podstawke nawet taka z plozami do kolyski jak ktos sie uprze- znacznie tansze jednak...a tez sliczne i tez gdzies do pol roku...

http://allegro.pl/sliczny-kosz-mojze...692227807.html
My właśnie chcemy małą przez pierwsze 3-4 miesiące mieć w sypialni. Jak już będzie przesypiać 5-6 godzin w nocy, to chcemy żeby spała już w swoim pokoiku. Fajnie, bo od razu w tej kołysce jest funkcja przewijaka, a wszystkie łóżeczka turystyczne są wieeeelkie.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 13:40   #2721
Aniolina
Rozeznanie

Glamouros, patrzylam tez na te mojzeszowe koszyki, ale minusem jest dla mnie to ze sa takie niziutkie, a ta kolyska jest dosyc wysoko, a przynajmniej tak wyglada. Nie musialabym sie mocno do dzidzi schylac, mam duza szanse na cesarke wiec byloby mi wygodniej. NO i jak malutka bedzie miala pol roku to planujemy, ze bedzie spala w lozeczku w pokoju obok.
Wydaje mi sie, ze po tych pierwszych 6 miesiacach to nie trzeba juz tak czesto wstawac do dziecka. NO a jednak na poczatku to chodzic do pokoju obok co chwile moze byc uciazliwe. Tylko ta cena faktycznie mnie troche stopuje, choc jesli plauje wiecej niz jedno dziecko to sie moze oplacac. NO i to jednoczesnie przewijak. Im wiecej o tym pisze tym bardziej sie namyslam
Stary 2011-07-01, 13:41   #2722
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ale owoce to ze wygledu na blonnik i wit warto jesc zwlaszcza takie jak truskawki
błonnika to więcej w warzywach chyba jest,ale to nie istotne.mnie nie trzeba namawiać na owoce czy warzywa,przy czym ja warzywa zdecydowanie bardziej lubię.
np na jabłko które ma sporo błonnika (skórka) to mnie trzeba sporo namawiać na to bym je zjdłam bo nie lubię,ale za to śliwki czy morele: love: niewiele jest warzyw i owoców za którymi nie przepadam.

Stary 2011-07-01, 13:46   #2723
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam kolor to juz jak michal wroci mnie tez sie ten pomanaracz podoba , zielony tez nie jest zly...nie wiem jeszcze pierwszy tez pomaranczowy mi sie w oczy rzucil
A.Camus
Stary 2011-07-01, 13:48   #2724
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Glamouros, patrzylam tez na te mojzeszowe koszyki, ale minusem jest dla mnie to ze sa takie niziutkie, a ta kolyska jest dosyc wysoko, a przynajmniej tak wyglada. Nie musialabym sie mocno do dzidzi schylac, mam duza szanse na cesarke wiec byloby mi wygodniej. NO i jak malutka bedzie miala pol roku to planujemy, ze bedzie spala w lozeczku w pokoju obok.
Wydaje mi sie, ze po tych pierwszych 6 miesiacach to nie trzeba juz tak czesto wstawac do dziecka. NO a jednak na poczatku to chodzic do pokoju obok co chwile moze byc uciazliwe. Tylko ta cena faktycznie mnie troche stopuje, choc jesli plauje wiecej niz jedno dziecko to sie moze oplacac. NO i to jednoczesnie przewijak. Im wiecej o tym pisze tym bardziej sie namyslam
hahaha wydaje ci sie zycze ci zebys miala takie dziecko kochane ale niestety nie zawsze tak jest- ja do 14 miesiecy nie mialam ani jednej calkiem przespanej nocy

koszyk mozesz wyzej postawic, na stole na blacie czy gdzie sie chce- stojak jest opcjonalny a koszyk jednak o tyle praktyczniejszy ze latwo spiace dzieco z soba przeniesisz do kuchni czy gdzie tam potrzebujesz

ja nie jestem ani za kolyska ani za koszem ale wydaje mi sie ze taka kupe kasy na niecale pol roku to troche jednak szkoda- kosz o tyle fajniejszy ze tanszy ale przeciez to jest sprawa indywidualna, jak ktos chce kupic to kupi. padlo pytanie co sadzimy- wiec mowie szczerze

Czas edycji: 2011-07-01 o 13:49
Stary 2011-07-01, 13:49   #2725
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aniolina czasami mozesz sie zdziwic NIE ZYCZE TEGO ZADNEJ Z NAS!

ale nieraz do 6 miesiecznego dziecka wstaje sie czesciej niz do niemowlaka, moja jak skonczyla 2 miesiace spala cale noce, w ciagu 1 miesiaca jadla raz w nocy kolo 3 przesypiala wszystko, ale pozniej zaczynaly sie zabki i jej bolesnie wychodza do tej pory.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

glam podzielam twoje zdanie w 100%
A.Camus
Stary 2011-07-01, 13:51   #2726
Aniolina
Rozeznanie

Ja slodycze jadam mniej chetnie niz pzed ciaza, wszytsko wydaje mi sie bardziej slodkie i duzo rzeczy mi po prostu nie smakuje. Owoce to jednak cos innego zwlaszcza te czerwone sezonowe, jestem teraz u rodzicow, i pilnuje psa, bo rodzina wyjechala na wakacje i wczoraj jadlam czarne porzeczki- mniam
Mam w ogole dzis dzien wolny i takie mialam plany, a leze i ogladam tv- my w ogole nie mamy a tu jest cyfrowy polsat
Jutro robie mala impreze i musze posprztac i sie jakos ogarnac, ale w domu rodzinnym to zawsze jakos tak leniwiej sie robi
W ogole zwazylam sie wczoraj i od 17 tygodnia do 2o przytylam tylko 0.5 kg czyli lacznie 1 kg na plusie od 2 miesiaca. Zastanawiam sie czy sie nie martwic, ale wydaje mi sie ze jem dosyc sporo, podtucze sie przed wizyta u gina zeby to jakos w karcie ciazy wygladalo.
Stary 2011-07-01, 13:53   #2727
dygotka8
Zakorzenienie

Glamourous,Darusiaaa ja jestem pierwszy raz w ciązy,ale stycznośc z dziećmi mam od kilkunastu lat i wiem,że się z Wami zgodzam.

Stary 2011-07-01, 13:57   #2728
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja pamietam w szpitalu tz po porodzie przywiozl mi LAPTOPA!
5 GODZIN CZY 4 PO PORODZIE JUZ NA WIZAZU ZDJECIA WKLEJALAM!
Mala awet oczu nie chciala otworzyc, jadla i spala i jadla i spala.....
ciekawie sie zaczyna robic jak dzieciak zaczyna sie juz przemieszczac, siadac, wstawac, jesc co innego, nie wspomne o ząbkowaniu i tak dalejjjj...
na poczatku moge byc NAJGORSZEMU WROGOWI NIE ZYCZE-KOLKI!
mala miala taka ze az lekarz nie chcial uwierzyc ze to kolk, sab simplex zdzialal cuda.
A.Camus
Stary 2011-07-01, 13:58   #2729
Aniolina
Rozeznanie

Glam, Darusia, wiem ze to roznie bywa... Ale trzeba miec nadzieje
No problem jest taki, ze nie mam za bardzo gdzie tego koszyka polozyc. Jedyna opcja to w sumie zeby lozeczko bylo w kacie pokoju za lozkiem, przy oknie i kaloryferze, wiec chyba jednak odpada, szczegolnie zima.
NO ale te 5-6 miesiecy po porodzie to bede juz chyba jednak sprawniejsza niz 1-2 miesiace po. NO i takie wieksze to jednak rzadziej je, prawda?
Stary 2011-07-01, 13:59   #2730
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Glamourous,Darusiaaa ja jestem pierwszy raz w ciązy,ale stycznośc z dziećmi mam od kilkunastu lat i wiem,że się z Wami zgodzam.
ale my okrutne jestesmy ze tak zludzen pozbawiamy

ale prawda, kolo 6 mies zabki...a teraz moja mala ma 2 lata i w nocy tak wszystko przezywa, gada przez sen, wierci sie, placze- chyba jeszcze gorzej spi niz jak miala te 1.5 roku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości