![]() |
#271 |
Rozeznanie
|
Dot.: mój tż-et i pieniądze...
Myślicie, że naprawdę nie ma szans żeby facet stał się pod względem pieniędzy taki jak kiedyś? i prosze nie róbcie ze mnie od razu strasznie naiwnej, niedojrzałej itd bo czy dojrzałość można ocenić tylko i wyłącznie na podstawie wizyty w restaturacji za którą ja płaciłam i wydania 90zł na jego alkohol? Przecież się nie zgodziłam żeby brał na samochód jakieś pieniądze które zarabiamy u mojej babci wspólnie. Naprawde nie chce w jednej chwili przekreślić tych 2,5 lat razem tym bardziej, że go kocham. Wiem, że kiedyś pod wieloma względami zachowywał się źle a wręcz krytycznie ale zrozumiał to i od ponad pół roku nic oprócz tego nienaturalnego stosunku do pieniędzy odkąd zbiera na samochód i skutków jakie to zachowanie za sobą niesie zarzucić mu nie mogę.
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
nie napisałam tego żeby ktokolwiek się wzruszał, po prostu prawdę napisałam
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
za co on chce kupić ten samochód? za swoje pieniądze czy rodziny, znajomych, Twoje, obcych mu ludzi?
Nie oszukujmy, nie stać go na ten samochód. Oprócz kwoty za samo auto zapłaci jeszcze za rejestrację, oc ac i inne takie tam, a to też nie są kwoty małe. A jaką ma pewność, że samochód za chwilę się nie popsuje? Jakby nie było samochód jest skarbonką pieniędzy, więc jak już decyduje się na taki zakup to musi być przygotowany na każdą ewentualność. A Ty, Autorko, nie wyskakuj z kasy na każde jego zawołanie. Nie tędy droga ![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz bardzo długie wakacje, może idź na miesiąc do pracy i daj mu pensje albo jedźcie gdzieś razem, ale miejcie honor nie brać od Bogu ducha winnej babci. Skoście je ten trawnik (rozumiem,że ma kosiarkę a Ty masz grabić? ![]() i kupcie biovital, niech się cieszy,że ma dobrą wnuczkę, która o nią dba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No wybacz, ale dla mnie dziewczyna, która funduje chłopakowi obiad i jeszcze mu za to płaci jest trochę zdesperowana. Poza tym godzenie się na zarabianie kasy na własnej babci i fundowanie też nie jest jakąś odznaką dojrzałości. Mnie by najbardziej z tego wszystkiego bolało, że facet z wielką łaską chce ze mną spędzać czas na wakacjach i świętować maturę. Jakoś tak przykro.
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale jego po prostu w takim razie nie stać na samochód, za 17 kafli! Odkładając 350 miesięcznie to w życiu do tej pracy nie pojedzie. A nie, przepraszam, wyciągnął bardzo dużo kasy od dziadków[w życiu bym 6 kafli nie wzięła od dziadków], od mamy, od Twojej babci planował... Tia, samochód iście rodzinny...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nauczkę na przyszłość i więcej tak nie zrobię
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Nie tłumacz go. Twój facet to cham i prostak,co chwila to z niego wyłazi. A to w sytuacji z seksem,a to z kinem i siedzeniem w domu, a to teraz z pieniędzmi. Normalnemu facetowi nigdy by takie zagrywki do głowy nie przyszły. Ciekawe co za pare miesięcy odwali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja tą przysłowiową drugą szansę swojemu facetowi dałam wiele razy, on mi też (może nie w aż tak poważnych sprawach), ale nie mogłabym być z facetem, który ma takie głupie, poronione pomysły (ciągnięcie kasy od babci, ty mu płacisz za benzynę, wymaganie whiskey za 90zł od maturzystki za to ze ją podwiózł itp)- nieważne, że ich nie realizuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Tak, dla mnie kupowanie alkoholu facetowi za to, że zjadł ze mną obiad i wysłuchiwanie przez drogę ile to go benzyna nie kosztuje to sponsoring.
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
już się tak od dawna nie zachowuje także mówmy o tym co jest teraz a nie wracajmy do nieaktualnej przeszłości
![]() |
#287 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a jak będziecie mieli dziecko, to też będzie ciułał na nowy samochód kosztem dziecka np.? zwróć też uwagę, że on po prostu mydli Ci oczy. pojechaliście do restauracji, 40km w dwie strony - to na pewno nie kosztowało 100zł, a za tyle chciał od ciebie bluzę. on jeszcze na tym wyjeździe chciał zarobić... co za burak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Czyli swoich będzie miał 6-7. Mało, kruca bomba, mało.
Twój portfel, Twoja sprawa. Pytałaś o zdanie, znasz je, kochasz Misia, Misiu kocha... Droga wolna...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
Ale jaja
![]() ![]() Znam jednego takiego, co każdy grosz odkładał na samochód. W końcu sobie go kupił, ale teraz stoi w garażu, bo nie ma na paliwo ![]() A Ty spójrz prawdzie w oczy. Albo Cię rzuci, kiedy już uzbiera na ten samochód, albo będzie Cię trzymał, żeby ciągnąć od Ciebie kasę. Potrzebny Ci taki pasożyt? Bo jak się kogoś kocha to nie myśli się wyłącznie jak wykorzystać partnera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||||||||
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz co, chłopak ma tupet, dzięki czemu pięknie Ci włazi na głowę, wkręca co mu się podoba i ustawia Cię wg własnego uznania. Świetnie wie, że Twoja rodzina ma dobrą sytuację finansową i to wykorzystuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naprawdę, coraz bardziej zaskakują mnie niektóre kobiety, które mają jak na tacy podane wszystkie wybryki i wady TŻ, a one jeszczę nie są pewne czy to jest powód do rozstania. No bo przecież on na pewno się zmieni/to był jednorazowy wyskok/ogółem dobrze się nam układa itp. Cytat:
A jak mu potrzebny samochód to niech kupi tańszy na razie, chociażby za 10 tys. Popracuje rok, będzie dalej odkładał i potem wymieni sobie na lepszy i nowszy. Tak to się kręci, każdy sam na siebie zarabia, a nie wyciąga od kogo się da. Poza tym, seat leon może i jest fajnym samochodem (nie wiem, nie znam się), ale inne, tańsze, też mogą być niezawodne. Tym bardziej że 40 km to nie jest tak ogromny dystans, który może pokonać samochód tylko za 16 tys. Ten tańszy też go przejedzie. Cytat:
Cytat:
Dla mnie to jest niesamowite jak ludzie są bezczelni, nie mają żadnych zachamowań. Ten chłopak jest młody, a taki cwany, że strach pomyśleć co będzie dalej ![]() Poza tym, myślę że przydałaby się tu ingerencja Twoich rodziców, bo jakby nie patrzył to o ich kasę się rozchodzi - Ty nie pracujesz, więc to oni finansują i Ciebie i jego. Skoro Ty nie potrafisz podjąć decyzji, tylko dajesz się jawnie wykorzystywać to może czas z nimi porozmawiać, bo nie wiadomo co będzie jego kolejnym marzeniem, które będzie mu niezbędne - może mieszkanie, bo dojazdy do innego miasta mogą być za ciężkie? Ciekawa jestem, jakby zareagoał jakbyś odcięła go od swoich pieniędzy? Czyli wychodzimy gdzieś i każdy płaci za siebie, wakacje pół na pół, koniec prac dla babci. Coś mi się wydaje, że zwiazek by się szybko sypnął ewentualnie kwitlibyście przed TV lub komputerem w domu.
![]() |
![]() |
#291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Problemy dopiero SIĘ ZACZYNAJĄ . Skoro kochany "Tż" ciągnie od Ciebie i Twojej rodziny kasę w takiej sprawie, to boję sobie wyobrazić co bedzie potem .. Wyobrażasz sobie SWÓJ pierścionek zaręczynowy ? .. Matko kochana. Wiżanki mają rację .. Ale jak zwykle wszystkie złote rady pójdą na marne .. ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
Zaraz napiszesz, że jesteście razem 2,5 roku to długo itp. Ale w Waszym wieku to nie jest wcale aż tak długo, tym bardziej że widujecie się pewnie 2-4 razy w tygodniu i to na wyjściach do kina, impreże czy siedzicie w domu, ale nie znacie się na co dzień. A właściwie to właśnie się poznajecie, bo pieniądze to jest jedna z ważniejszych kwestii w wspólnym życiu. Niestety, taka jest szara rzeczywistość. Ależ owszem, trzeba wracać do przeszłości, bo na całokształt opinii o człowieku składa się wiele jego zachowań w różnych sytuacjach. I trzeba też wyciągać wnoski z przeszłości i z doświadczenia, a na koniec je podsumować. Wiadomo, nikt nie jest idealny, każdemu czasem coś odwala, ale są pewne granice,a Twój chłopak je przekracza i to nie pierwszy raz.
![]() |
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłoptaś pewnie wie co robi ![]() Cwaniaczek, cwaniaczek on na tym związku raczej nic nie straci, a zyska. ![]() Smutna historia i tyle. Autorko weź się w garść i zakończ ten "związek".
![]() |
![]() |
#295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Tak wiem, że nie powinna mieć miejsca. Tak samo jak różne moje zachowania która mam na końcie niestety bo święta nie jestem
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, Twój TŻ już tyle razy pokazał, że nie jest materiałem na partnera (nie ma znaczenia, czy się zmienił czy nie -> nawet jeśli tak, to poszło mu w co innego; co, jak uzbiera na samochód i przestanie sie tak zachowywac, to co będzie następne?), że już dawno powinnaś była ten związek zakonczyc. A Ty z nim jesteś zaręczona,... po prostu masakra jakaś. Czy rozumiesz, ze w normalnym, zdrowym związku nie doszłoby do żadnej z sytuacji, o których pisałaś czy piszesz? I tak, jesteś naiwna. To, ze nie zgodziłaś się na to, by 500zł od babci zabrał tego nie zmienia. A czemu? Bo jestes naiwna po prostu z tym kolesiem będąc.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Narciarka, ty jesteś jak z kosmosu, naiwność bije z każdego twojego słowa. Facet jest łasy na kasę, nieważne, ze jesteś w stanie wydoić własną babcię, aby luby miał swoją zabawkę.
Naiwnością jest wiara,że koszty samochodu to tylko jego zakup, to także obowiązkowe ubezpieczenia, paliwo, przeglądy (samochód nie jest nowy)- a na utrzymanie tego auta nie stać go, a ty jak pijana płotu trzymasz się myśli: stać, stać, bo tylko tylko 17 tyś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Tu się mylisz, widujemy się codziennie po przynajmniej kilka godzin, mamy też na swoim końcie wspólnych kilka tygodni razem nom stop
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
No to napisz jeszcze, że jest psiejsko marzycielsko , cudo ci się trafiło. On jest wspaniały, kochany i najlepszy na świecie, załóż sobie kolejną parę klapek na oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.