|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
hej!!
![]() ![]() Bayka czy mogłabys wstawic jakies foty wlosow?? ja nie widzialam..:P Coś myslę, ze zacznę plukac korą dębu zeby przyciemnic wlosy..od slonca robia sie takie nijakie..A może przyciemnić je henna tak na raz? Czy henna splukuje sie całkowicie?(mowie o tej naturalnej sproszkowanej, nie tym kremie)
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
srebrna_smuga musimy dać radę bo nie ma innego wyjścia ^_^ hihi.
Kileczka Dzięki ^_^, To trzymam kciuki. Na początku też było mi ciężko i był marny odrost. Potem jakoś to samo poszło. Solciuchna orzechowe oczy, hmmm to pokażę zdjęcie gdzie są genialnie wyeksponowane, nie przestraszyć się zdjęcie z halloween ^_^ xyolax może to właśnie zasługa mojego upierdliwego podcinania ich ^_^ Jestem niecierpliwa ;P hahahaha i chciałam pozbyć się szybciej tych farbowańców. arachnea wiesz, zaczęło się niewinnie, od trwałej :/ nawet też mam zdjęcie z takimi włosami (wklejam do pośmiania się najgłupsze zdjęcie, a co tam 19 lat miałam) ;p , a potem poszło dalej samo :/ A teraz przez moją inteligencję mam siwe włosy które z uporem maniaka wyrywam, wiem głupio robię. Ale wyrastają mi dosłownie na czubku głowy ;( Hmm.. zastanawiam się nad trochę zadbaniem o nie teraz, szczerze mówiąc to jechałam tylko na szamponie i odżywce z jedwabiem Schwarzkopfa tej podwójnej. Ale i tak ostatnio przez te parę miesięcy nic z nimi nie robiłam oprócz mycia szamponem. W ogóle drugi problem, to mam manię mycia codziennie włosów. renatoli1984 Sama bym chciała tak jak ty myć z raz w tygodniu Jak ty to zrobiłaś?Jejku i coś trzeba z tymi siwolcami zrobić, bo niby młodo wyglądam na swój wiek, ale te siwe włoski to mnie wnerwiają. |
|
|
|
#1173 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do mycia: stopniowo wydluzalam czas az w koncu wlosy sie przyzwyczaily ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Ivonea- super foty nota bene ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm...
Jak ja tak próbowałam to nie wytrzymałam... Może warto jeszcze raz podejść do tego rozwiązania. |
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Buziak Dziewczyny
Dawno temu płakałam Wam w ramię, że fryzjerka ścieniowała mi włosy pomimo mojego wyraźnego "nie" i, że wyglądam koszmarnie. Teraz włoski trochę już odrosły więc pokażę je Wam xyolax żadnych kryzysów! ![]() Pierwsze zdjęcie z fleszem przy oknie. Drugie naturalne światło przy oknie.
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze to ja nie za bardzo widzę gdzie u Ciebie jest ten odrost... Widzę tylko pare końcówek na prawdę jasnych, ale to by oznaczało że to od góry to Twoje naturalne włosy? Trochę to dziwne bo wyglądają jak po prostu rozjaśnione na blond z ciemniejszymi pasemkami ![]() Wyglądają bardzo ładnie, zadbane takie. |
|
|
|
|
#1177 |
|
Konto usunięte
|
Mój roczniak
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Archiwalna co za połysk!
|
|
#1179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy więcej w życiu ich nie farbuj! [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;27870956]Mój roczniak [/QUOTE]Aleee długaśny W ogóóóóóle, wreszcie mam wakacje Zaliczyłam dzisiaj ostatni egzamin i do sesji zimowej WAKACJE
|
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- [1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;27870956]Mój roczniak [/QUOTE]ŁaŁ Piękny odrost O_O I ciekawy kolor się zapowiada, naprawdę ładny! |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mamy nadzieję że zostaniesz z nami dopóki Ci włosy nie urosną i podetniesz końcówki, a potem będziesz nas dzielnie wspierać i wstawiać fotki swoich naturalek które sobie będą rosły (o ile zapuszczasz?)[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;27870956]Mój roczniak [/QUOTE] z jednej strony to fajnie że jest trochę różnicy między odcieniami, bo przynajmniej możesz się cieszyć odrostem i wiesz dokładnie do którego momentu to Twoje włoski. U mnie stety i niestety kolorek mam zbliżony do mojego i odrosty widać ale jak się przyjrzy ktoś, może będzie lepiej widoczny jak będę miała taki długi jak Ty. Życzę dalszej wytrwałości i częstszego udzielania sie na naszym wspaniałym forum
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne masz włosy i bardzo faną fryzurkę !
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
" Zapuszczam włosy do ślubu ! A potem... dalej zapuszczam "
moniczka_90 - to w takim razie kiedy nadejdzie ten piękny dzień - mniemam że to 24.01.2014, to jak długie przypuszczasz że będziesz miała już włosy? (i ile masz teraz) uwzględniając to jak Ci szybko rosną włosy, bo moje nawet bez wspomagaczy w czerwcu, lipcu i sierpniu rosną bardzo szybko (zawsze patrzyłam po odroście) |
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 2,5 roku hmm teraz mam włosy lekko za ramiona więc jak dla mnie są bardzo krótkie bo zawsze miałam dłuższe w poniedziałes ide skrócić końce więc będą jeszcze krótsze no ale jak mus to mus, musze jakos odświerzyc tą fryzurę bo jest bez wyrazu. Moim obecnym marzeniem sa włosy do długości zapięcia od stanika i myśle, że za rok może 1,5 roku (bo będę podcinać konce wiec moze sie to przedłużyc) takie będą. Kolezanka mi mierzyła i do zamiecia od stanika brakuje mi 11 cm aaaa no i mam 8 miesieczny odrost którego chciałabym już nie mieć na ślubie wiec ścinac jakos w miare na bierząco musze niestety
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ivonea cięcie już nie wygląda tak paskudnie, bo trochę podrosły i zaczęły się układać. moniczka_90 każda z nas ma piękny kolor naturalnych włosów, a mimo to sięgnęła po farbę
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....... i ilekroć widzę moje zdj. z liceum z praktycznie czarnymi kudłami to sie zastanawiam gdzie mialam oczy wtedy (chyba w tyłku ) jedynie moge sobie pogratulować, że nigdy nie sięgnęłam po czarną farbę, zawsze tylko jakieś brązy które z czasem sie spłukiwały nieco i bledły chardon piękny ten twój naturalny kolor! Archiwalna no no, ciekawy kolorek
|
|
#1188 |
|
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;27870956]Mój roczniak
[/QUOTE]a grzywkę zrobiłaś sobie przy odroście czy miałaś już ją wcześniej? Ładny odcień włosówi cery!
|
|
|
|
#1189 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
Grzywkę mam od zawsze - mam wysokie czoło :P A o bladość cery sumiennie walczę
|
|
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
i bardzo dobrze z tą bladością ci do twarzy ^_^
Mnie zauroczyły twoje oczka! Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie wielkie ! Śliczne! |
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;27894633]Dzięki dziewczyny
Grzywkę mam od zawsze - mam wysokie czoło :P A o bladość cery sumiennie walczę [/QUOTE]A to tak jak ja - i z grzywką i z czołem i z cerą Właśnie jestem na etapie odrostu na grzywce Mam nadzieję, że przez wakacje odrośnie
|
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
agaa91 na jak długo ci wystarcza buteleczka tego Jantaru?
tak w ogole to mam odsyć tej przygnębiającej pogody.....
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też. Wakacje i taka pogoda. To dołujące.
moniczka_90 kogo masz w avatarze?
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jest główna bochaterką ale nie wiem bo nie oglądałam nigdy
|
|
|
#1196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocham jej włosy Tak myślałam, że to ona, ale nie byłam pewna, bo jakoś inaczej wyszła na zdjęciu. Dzięki
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() jasne, zaraz cos pokażę ![]() problem w tym, że policzyłam ile wlosy rosną mi na miesiąc i za ile wg tego będę miała całe włosy naturalne tej długości co mam teraz i wyzło, że za 2 lata, a chciałabym mieć dłuższe niż mam teraz, więc nie wiem czy dam radę tyle wytrzymać, mam coraz więcej wątpliwości,eh.
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
długością nie mogę się chwalić ale odrostem już mogę
zdjęcie jest powiększone i wycięte żebyście obejżały same włosy ![]() w załączniku jest zdjęcie z wczoraj czyli z 2.07.2011 roku, nie farbuję od 22.10.2010 wiec za 3 miesiące będzie rok
![]() mama 2018 przyszła mama 2020 ![]() Edytowane przez moniczka_90 Czas edycji: 2011-07-22 o 12:17 |
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz jak ci minęło już tyle czasu a kolorek naturlny ładny
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro miałam isc do fryzjera ale nie wiem czy zdarze w kazdym razie na dniach ide do fryzjera wiec beda jeszcze krótsze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Jak ty to zrobiłaś?
Dawno temu płakałam Wam w ramię, że fryzjerka ścieniowała mi włosy pomimo mojego wyraźnego "nie" i, że wyglądam koszmarnie. Teraz włoski trochę już odrosły więc pokażę je Wam 

z jednej strony to fajnie że jest trochę różnicy między odcieniami, bo przynajmniej możesz się cieszyć odrostem i wiesz dokładnie do którego momentu to Twoje włoski. 

w poniedziałes ide skrócić końce więc będą jeszcze krótsze no ale jak mus to mus, musze jakos odświerzyc tą fryzurę bo jest bez wyrazu. Moim obecnym marzeniem sa włosy do długości zapięcia od stanika i myśle, że za rok może 1,5 roku (bo będę podcinać konce wiec moze sie to przedłużyc) takie będą. Kolezanka mi mierzyła i do zamiecia od stanika brakuje mi 11 cm
....... i ilekroć widzę moje zdj. z liceum z praktycznie czarnymi kudłami to sie zastanawiam gdzie mialam oczy wtedy (chyba w tyłku