|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
![]() Ja dzisiaj trochę czereśni zjadłam - mmm swojskie Zegarek kupiłam Może nie jakiś super ekstra ale wiem, że tż się na pewno podoba![]() Mój Michaś jakiś spokojny jest, ułożył się na pęcherzu i siedzi cicho ![]() Cytat:
Sama robisz z tuńczyka? Oo czyli dobrze myślałam z tym czasem ![]() Cotka zależy od pozycji, ja czasami czuję już gdzieś w żebrach nogi małego ale tylko jak siedzę i jestem lekko pochylona do przodu
|
||
|
|
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jakaś okazja czy bez okazji masz nowy sprzęt?Ja mam normalną godzinę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Synuś duży i silny - jak kopnie to czasem masakra ![]() Ja uwielbiam
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apropo kopniaków: Asik jak tam Twoje dziecię? Dalej takie cichutkie? |
|
|
|
|
#1747 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jaka wyczerpująca informacja odnośnie szkoły rodzenia, bardzo fajnie wszystko przekazują, ja też niedługo się wybieram ![]() A od którego tygodnia zaczełyście chodzić mamuśki? Cytat:
za porządkiCytat:
a co do ułożenia, to dzidzia na pewno się prawidłowo obróci i kolejna mamuśka co się jej termin zzmienił na wcześniejszy ciekawe która będzie pierwsza![]() Co do książki to polecam, przeczytałam wszystkie 3 części, bardzo fajne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też coś podobnego chcemy, dasz linka?Cytat:
to chyba największy synuś jak na razie![]() i dla Tż że tak chętnie kąpał![]() Cytat:
za ładniutkie wyniki
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedział też że nie namawia ale poinformować musi.
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Natalko rusza sie te moje dziecie rusza ale nie jakos mega duzo
no ale najwazniejsze ze sie chyba rozkreca czasem czuje kopniaczki z rana czasem wieczorem, pare razy zdarzyło sie ze w dzien buszował i nawet odpowiadał na kopanie wiec mam nadzieje ze sie rozkreca raz z prawej nawet mnie tak cos zabolało i chyba to był onpisałyście o sałatce z tuńczyka ja uwielbiam i za tydzień bede robić bo ospodziewam sie gosci juz mi slinka leci
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmykam kochane
musze jeszcze "nas" wyprasować na to jutrzejsze weselisko, bo jutro moge nie zdąrzyć z rana jedziemy po moją mame do szpitala po drodze chcemy wejsc meble do kuchni obejrzeć i komode, potem jak się wyrobimy przed 13 to skocze sobie fryzurke zrobić no a potme to już będzie trzeba jechać ![]() teraz kąpanko i jeszcze chce pomalować paznokietki Miłej nocki, kolorowych snów |
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, decyzja musi być wasza wspólna![]() Cytat:
Pewnie jeszcze nie raz da Ci popalić![]() Też muszę pomyśleć nad jakimś menu urodzinowym Musi być wypasione bo robimy podwójne urodziny, dla 15 osób
|
||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Natalia u mnie sama robie i około 12 chyba bedzie hehe jak cos pysznego wyyslisz to sie podziel ![]() ja na razie mam bigos w zamrazalce zrobie sałatke z tuńczykiem, sałatke z feta, jajka w majonezie i z pieczarami no i to na razie tyle nad resztą mysle
|
|
|
|
|
#1753 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie przemęczaj się to będzie dobrze i super, że trochę rzeczy dostaliście zawsze to mniej do kupienia![]() Cytat:
ale już doczytałam nawet, ze kupiłaś![]() Cytat:
Cytat:
za zakup, nasz też już ledwo chodzi, dysk głośno rzęcholi, że pewnie niedługo się rozleci![]() No to nadrobiłam. Ale dziś mi szybko dzień zleciał, od rana latanie po bankach, biurach nieruchomości, obiad, później upiekłam 2 placki z pomocą bratanicy męża skarb taka dziewczyna i nawet mówię do męża, że musimy sobie córcię zrobić bo będzie w kuchni pomagać jutro czeka mnie jeszcze zrobienie sałatki i posprzątanie domu a po południu imieniny teściowej. Mielismy zrobić grilla ale pogoda nieciekawa i zapowiada się że się skończy na grillu w piekarniku
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam dodac ze jeszcze pewnie bedą dzieci w przedziale wiekowym od 7 miesiecy do 16
jedna cięzarówka oprócz mnie jest jedna para bezdzietna na etapie starań ale mam nadzieje ze jak wszyscy przyjda z dziecmy to nie bedzie im przykro
|
|
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas sami dorośli ale mam w rodzinie podobną sytuację: ja i ciotka tż w ciąży i druga ciotka, która bezskutecznie się stara o maluszka.Narazie mam wymyślone tak: szaszłyki (kurczak, boczek, cebula,papryka), kieszonki z ciasta francuskiego z kurczakiem, pieczarkami i brokułem z sosem czosnkowym, kotlety, do tego wiadomo jakaś sałatka, trochę szynki, pomidor, ser, jedno ciasto zrobi mama i zamówię tort w cukierni Narazie tyle wymyśliłam![]() Cytat:
Kupiłam i mam nadzieję, że przyjdzie na czas ![]() To teraz należy Ci się zasłużony odpoczynek U nas w okolicy jest jutro koncert Feela, ale jak ma tak być to nigdzie nie idę
|
||
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będzie pyszne fajnie tak być kucharką samą dla siebie i wymyślać co się zrobi na daną imprezkę ja teraz dopiero to doceniam, bo od 2 miesięcy mam własną kuchnię i mogę sobie robić co chce i jak na razie odnajduje się w tej roli i podoba mi się gotowanie wcześniej dzieliłam kuchnię z teściową i jeszcze musiałam schodzić na parter do nich, bo my zajmowaliśmy piętro i czasami poprostu mi się nie chciało. A niedługo wogóle będziemy mieć swoje mieszkanko to już wogóle nie mogę się doczekać tego samodzielnego gosposiowania![]() Natka a zegarek na pewno dojdzie na czas
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po zakupach i wizycie
mała rośnie i jest "mała" bo ma 1200g, ale dłuugaśna i dlatego tak sie ta waga "rozłożyła". Ogólnie podobno mała jest do przodu o jakieś 10-15 dni i główka 8 cm wow Szyjka bez zmian, znaczy się nie skraca Co do cukrzycy - za miesiąc mam zrobić jeszcze raz tę hemoglobinę glikoryzowaną, przez ten tydzień nie muszę się kłuć, tyle że mam nie jeść za dużo słodkiego i potem mam mierzyć co 2h i wtedy mam mieć poniżej 105. Chyba dam radę Także kochaniutkie - znowu jakaś nowość z tym mierzeniem Z zakupów też jestem zadowolona, bo kupiliśmy wreszcie wszystko do pokoju małej teraz tylko montowanie, skręcanie i jeszcze jedynie firaneczki trzeba zakupić, ale to już nie takie duże pieniądze.
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
No Natalia menu super chyba zgapie cos od Ciebie-te szaszłyki hehe
![]() u mnie bedzie dla znajomych rodzinke tylko na jakas kawe i ciacho zawołam bo tesciowa i tak pracuje itd wiec zrobiłam w tym roku dla znajomych których okroiłam bo nie miałabym ich gdzie pomiescic a za rok okragłe urodzinki to planujemy z meżem zrobić razem bo mamy miesiąc róznicy wiec to neiwiele a zrobimy chyba w lokalu-sie zobaczy
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze szyjka stoi w miejscu![]() A z tym cukrem to faktycznie kolejna nowość Asik polecam jeszcze te szaszłyki podlać szklanką wina Ostatnio zrobiły furorę My już znajomych nie zapraszamy bo byłoby 10 osób więcej![]() Jak okrągłe to też bym robiła w lokalu ![]() Zmykam spać Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-01 o 22:23 |
||
|
|
|
#1761 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za małą modelkę, dobre wieści i udane zakupy
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zamówiłam, napisałam wiadomość przez all, potem maila i czekam a on odpisywał Ci jakieś potwierdzenie, że wysyła, że doszły do niego infor o kolorach? Bo ja mi przyśle przypadkowe kolory to się wścieknę!!
|
|||
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc pchły na noc
![]()
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
wiedzialam ze z szyjka bedzie si
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wysłałam maila, że nie dostałam odpowiedzi a chciałabym wiedzieć co i jak. Zastanawiam się czy jeszcze raz u niego nie zamówić kaftaników , rożka i skarpetek i majtasów.
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
cotka- zamawiałam w środę i nic. Przed chwilą wyslałam e-mail, że proszę o potwierdzenie, zobaczę gdyby co zawsze zostaje jeszcze telefon a ja właśnie majtów zapomniałam u niego zamówić a ta moja sister to mogłaby się odezwać, hmm ???
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-01 o 22:51 |
|
|
|
#1767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Z okazji zbliżających się urodzin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idę do łóżka, bo mnie już od siedzenia kręgosłup boli, dziś dla odmiany w odcinku piersiowym Dobranoc
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Aga super ze wszystko ok bardzo sie ciesze i szyjka tez
superja sobie tego sprzedawce dodałam do obserwowanych i bede sobie na spokojnie ogladac co on tam ma i jak tak polecacie to ja chyba conieco tez tam zamówie ![]() a powiedzcie mi kupujecie do szpitala te najmniejsze papmpersy 1? one zawsze są w opakowaniu po 43? dziś w kauflandzie widziałam i kosztowały 26 zeta i zastanawiam sie czy kupic one sa od 2 kilo do 5 chyba a potem to juz chyba lepiej te 2 co?---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Aga he he miałam napisac ze mu pukałam hi hi |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

ja się widziałam w tym tygodniu z szefową tą od przedszkoli i też mi powiedziała że jak tylko bym chciała wrócić to mam dzwonić
i truskawki też jem - próbuje sie najeść na zapas jak co roku
moge je pochałaniać litrami

toxo wiem, że będę powtarzać bo robiłam już 2 razy