Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 21:04   #571
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
no i gaduła z niego straszna - jak leży to coś po swojemu, na macie to samo - on jest cicho jak śpi albo jak ktoś go nosi i się rozgląda - dziś nawet podczas wieczornego karmienia 3 lyki - wypluł smoka i coś po swojemu i tak całe karmienie
Oj mój też jest straszną gadułą. Fajne to jego gadanie .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:04   #572
Mirabilka
Zakorzenienie

dzięki Kochane bo już myślałam, że ja mam coś z głową

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:11   #573
kasiuni_a
Wtajemniczenie

coralady, Montii, Tity super zdjecia fantastyczne pozazdrościłam Wam i może też spróbuję, ale jakoś nie mam pomysłów

Warszawianki fajnie, że spotkanie udane wszystkie dzieciaczki grzeczne były? Wam też zazdroszczę, a co! Ale może i Kielczanki coś kiedyś zorganizują

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Dawno mnie nie było bo miałam trochę przejścia.

Zaliczyłam już z Michałkiem szpital...zakażenie dróg moczowych...10 dni antybiotyk dożylnie. Objawów żadnych nie miał tylko stan podgorączkowy 37.1 i zrobiłam mu prywatnie analize moczu no i wyszlo...a doktorka chciała szczepić, bo mówiła, że nie wygląda na chorego, ale jak zrobilam badania na własną ręke i pokazałam jej wyniki to zbladła i od razu do kliniki.
A u mnie na dodatek bakterie w pochwie e. coli i jeszcze jakieś inne dwie Juz 3 mce nie mogę się pozbyć. Chyba będę musiała przerwać karmienie i przeleczyć się mocnymi antybiotykami. Chyba mi serce pęknie, bo Mały ma 3 mce i ładnie przybiera na samym cycu, waży 6100.
Rozgladam się właśnie za jakimiś butelkami i chyba zdecyduję się na Tommee Tippee.
O matko, biedny Michałek, mam nadzieję, że już wszystko ok, a tą lekarkę to

Ja jak odciągam pokarm to daję małemu w butli TT i bardzo mu pasuje ta butelka

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dziewczyny dostałam @ 23 maja i miałam 5 dni, a teraz do dzis cisza....
nie to żebym tęskniła, ale czy Wy tez tak macie czy juz dostajecie co miesiąc????
ja dostałam pierwszą @ 20 maja, a kolejną dziś więc odstęp długi

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem, dziewczyny kupowałyście może jakieś fajne zawieszki bo chcę dokupić do maty, proszę o jakieś linki:prosi :
ja kupiłam Emanuela z lamaze, uwielbiam go Dawid też polubi

Byłam u fryzjera lepiej jakbym z domu nie wychodziła mam nadzieję, że jak umyję i ułożę po swojemu to będzie lepiej, ale na pewno jest za krótko i nie da się związać na dodatek mąż czekał z małym w aucie i młody dostał takiej histerii podobno, że oddychać nie mógł, nie wiadomo dlaczego uspokoił się dopiero jak jeździli w kółko po mieście jak ja wyszłam to już mały spał słodko.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-01 o 21:12
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:25   #574
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Stary 2011-07-01, 21:25   #575
Castia
Wtajemniczenie

Natka z tiny love pewnie ten dzwoneczek jest fajny, mam takiego ptaszka i go mała uwielbia

http://allegro.pl/tiny-love-zabawka-...685683506.html

i z tych też można cos fajnego wybrać

http://allegro.pl/tiny-love-grzechot...689306528.html

aa co do pampków to też jest promocja w Rossmannie 2 paki Jumbo Pack plus chusteczki za 90zł

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-07-01 o 21:36
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:35   #576
iizabelaa
Zakorzenienie

Na forum Mama z klasą jest podpięty watek w którym odpowiada ekspert od żywienia dzieci,
to co znalazłam o słynnym wprowadzeniu glutenu

Wprowadzenie glutenu do diety dziecka karmionego mlekiem modyfikowanym powinno nastąpić w szóstym miesiącu życia. Zgodnie z zaleceniami ekspertów gluten wprowadzamy początkowo w bardzo niewielkich ilościach. Dodajemy do mleka modyfikowanego lub przecieru jarzynowego 2-3g (pół małej łyżeczki) ugotowanej uprzednio kaszki glutenowej. Najlepiej wybrać kaszkę mannę. Należy pamiętać, że podawanie biszkoptów lub skórek chleba wiąże się również z podawaniem maluszkowi zbyt dużych kawałków, których nie będzie mógł pogryźć. Ponadto biszkopty to przecież jaja, mleko, cukier oraz inne dodatki.
Codziennie przez ok. 2 miesiące należy dodawać 2-3g kaszki zawierającej gluten, aby organizm dziecka stopniowo się do niego przyzwyczaił. W 8. miesiącu możemy zwiększyć podaż kaszki dwukrotnie (do ok. 6g). A w 9. miesiącu ,jeśli nasze dziecko wcześniej nie wykazywało nietolerancji lub alergii na gluten, możemy podać cały posiłek zawierający kaszkę glutenową.

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-01 o 21:38
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:43   #577
nuna_77
Zadomowienie

Witajcie

Wczoraj nie miałam już siły pisać.
Był na rozprawie z adwokatem, ja ze swoją .
Zaraz jak się zaczęła rozprawa to dali pismo sędzinie i nam w odpowiedzi na nasz pozew.

Tam było napisane, że to ja odwołałaś ślub na dwa tygodnie przed bo mialam innego faceta !!!!!! i powiedziałam pseudo-ojcu że kocham innego i odwołuje slub
Normalnie myslałam, że padne na tej sali sądowej jak to przeczytałam.
Jeszcze bylo,\że te 300 zł które mi płacił w czasie ciąży wystarczy jeszcze na okres połogu i że moje roszczenia finansowe są bezpodstawne i oczywiście on chce badania DNA
skur..el
Rozprawy nie było jako takiej, bo teraz musimy odpowiedziec na ich pismo, następna bedzie w sierpniu, robią wszystko żeby przeciagnąć. Jak można tak szkodzić własnemu dziecku, on na pewno nie jest człowiekiem
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:45   #578
Natka3008
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za linki

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:47   #579
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
zgapię te wasze pomysły są świetne

a zdjęcia waszych maluchów boskie

Dziewczyny jeszcze raz - zazdroszczę spotkania Ego i Prunelle - super wasze chłopaki gadają ze sobą obmawiali plan - "ty, mogę ja podbijać do Nadii czy ty wolisz? "

moja to mówi że nie wolno bo dziecko zeza dostanie... już jej wybiłam to z głowy

zagłosowane przypominaj tez codziennie

współćzuję trzymajcie się

lamaze no i ja mam truskawę z tiny love najlepszy przyjaciel Oliego zaraz po tetrusiu

nie dziwię się że się wkurzyłaś masz rację
a Nadia z wrażenia zrobiła dziś druga kupę i to tak trafiła, ze się akurat skończyły chusteczki, przez co musiałam ja umyć w umywalce-moja umywalka się do tego stanowczo nie nadaje Potem poleciałam do superpharma po chusteczki, a ze pada i jest zimno, a ja sie ubrałam za cienko, to mam nadzieje, ze się nie przeziębię.

Cytat:
coralady, Montii, Tity super zdjecia fantastyczne pozazdrościłam Wam i może też spróbuję, ale jakoś nie mam pomysłów

Warszawianki fajnie, że spotkanie udane wszystkie dzieciaczki grzeczne były? Wam też zazdroszczę, a co! Ale może i Kielczanki coś kiedyś zorganizują

O matko, biedny Michałek, mam nadzieję, że już wszystko ok, a tą lekarkę to

Ja jak odciągam pokarm to daję małemu w butli TT i bardzo mu pasuje ta butelka

ja dostałam pierwszą @ 20 maja, a kolejną dziś więc odstęp długi

Byłam u fryzjera lepiej jakbym z domu nie wychodziła mam nadzieję, że jak umyję i ułożę po swojemu to będzie lepiej, ale na pewno jest za krótko i nie da się związać na dodatek mąż czekał z małym w aucie i młody dostał takiej histerii podobno, że oddychać nie mógł, nie wiadomo dlaczego uspokoił się dopiero jak jeździli w kółko po mieście jak ja wyszłam to już mały spał słodko.
grzeczne dzieciaczki były, tylko moja się bardzo grzebała z jedzeniem

oby ci fryzura znormalniała, bo fryzjerzy to potrafią być "uzdolnieni":rolleyes :

iza- co wykombinowałaś z tym panelem od maty?

nuna- co za skunks podły, slow brak normalnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-01 o 21:48
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:54   #580
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Witajcie

Zaraz jak się zaczęła rozprawa to dali pismo sędzinie i nam w odpowiedzi na nasz pozew.

Tam było napisane, że to ja odwołałaś ślub na dwa tygodnie przed bo mialam innego faceta !!!!!! i powiedziałam pseudo-ojcu że kocham innego i odwołuje slub
Jeszcze bylo,\że te 300 zł które mi płacił w czasie ciąży wystarczy jeszcze na okres połogu i że moje roszczenia finansowe są bezpodstawne i oczywiście on chce badania DNA
skur..el
Rozprawy nie było jako takiej, bo teraz musimy odpowiedziec na ich pismo, następna bedzie w sierpniu, robią wszystko żeby przeciagnąć. Jak można tak szkodzić własnemu dziecku, on na pewno nie jest człowiekiem
co za czlowiek brak mi slowo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 21:55   #581
kasiuni_a
Wtajemniczenie

nuna_77 no nie mogę, co za burak jeden takiego to tylko

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
a Nadia z wrażenia zrobiła dziś druga kupę i to tak trafiła, ze się akurat skończyły chusteczki, przez co musiałam ja umyć w umywalce-moja umywalka się do tego stanowczo nie nadaje Potem poleciałam do superpharma po chusteczki, a ze pada i jest zimno, a ja sie ubrałam za cienko, to mam nadzieje, ze się nie przeziębię.
:
ja też nie potrafię w umywalce mojego umyć, kilka razy robiłam podchody, ale nie wiem jak go tam wsadzić

Moje dziecie śpi od godziny, a ja zjadłam 2 kawałki pizzy na noc i idę spać dobranoc

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:00   #582
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
nuna_77 no nie mogę, co za burak jeden takiego to tylko

ja też nie potrafię w umywalce mojego umyć, kilka razy robiłam podchody, ale nie wiem jak go tam wsadzić

Moje dziecie śpi od godziny, a ja zjadłam 2 kawałki pizzy na noc i idę spać dobranoc
Ja Nadii nie mogłam wsadzić pod kran, bo tam za płasko jest, posadziłam na skraju, zawołałam męża, żeby trzymał, a sama tak myłam, ale ciężko było dokładnie wymyć w takiej pozycji.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-01, 22:02   #583
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
może ma okres przyspieszonego wzrostu skok itp i potrzebuje wiecej to minie a może faktycznie sama pierś mu nie wystarcza...
hmmm może faktycznie, pewne jest to , że potrzebuje jeść więcej

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

patrycja 22 zachowania Twojego dziecka idealnie wskazuja ze dziecko potrzebuje wiecej jesc i to jest znak ze musisz rozszerzyc dietetak bylo napisane w madrej ksiazce
W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie to wypytam się pediatry o rozszerzenie diety Co najpierw itp itd

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Patrycja_22 jakbym czytała o sobie. U nas było tak ,że spał ciągiem ok 10 h to było normalne, bez rewelacji, raz nawet 11,5 h.
a teraz zasypia o 20.00 i wstaje mi o 2 w nocy !!!!! i śpi do 6... ale ta pobudka skąd się wzięła?! Ja wiem,że niektóre mamy wstają co 2-3 h ale moje dziecko mnie rozpieściło śpiąc po 10 godzin a teraz głodomorrra! i co robić
Cieszę się, że przynajmniej nie jestem sama Mnie też Alan rozpieszczał ze spaniem a tu teraz taka zmiana

Cytat:
wpadłam wam coś pokazać!

1. Fabian w dżungli
2. i przejazdem w Egipcie, zasmakował zakazanego..
super Ty to masz pomysły

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczyny jaka truskawka mi się trafiła
haha

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Monti widzę,że bawisz się z Fabiankiem jak my z LilkąZaraz poszukam jakiś fotek,niektóre są jak była jeszcze mała np.z owieczką,albo księżniczka na ziarnku grochu Mam tego więcej
wow bajkowe chyba zgapię coś

Cytat:

my właśnie wróciłyśmy ze spotkania, pewnie jako pierwsze, było super, chłopaki to prawdziwe przystojniaki, a ich mamusie śliczne. Szkoda, ze nam pogoda nie dopisała i musiałyśmy siedzieć w ogródko barowym W drodze powrotnej Nadia zrobiła kupę i rozpłakała się tak, jak jeszcze nigdy
fajnie, że spotkanie się Wam udało Mam nadzieję, że jakieś spotkanie w Katowicach też zorganizujemy

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Dziewczyny zmałpowałam po Was i zrobiłam Leonkowi aranżację z lodami i balonikiem, ale za nic nie mogłam sprawić, żeby udawał, że trzyma lody Będzie cieplej to go trochę ładniej ubiorę i mu też porobię na pamiątkę więcej takich zdjęć
ooo następna super fotka

Cytat:
Witajcie

skur..el
To bydlak brak słów na takiego! Kochana trzymam kciuki żeby ta sprawa skończyła się jak najszybciej i oczywiście po Twojej myśli

Mój mały książę już śpi a ja muszę się uczyć Boże... nie mam siły. Jeszcze tylko trochę, muszę tylko spiąć pośladki i wytrzymać jeszcze tydzień

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:03   #584
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie napisano tak:

Droga(i) coralady,

Otrzymała(e)ś ostrzeżenie od moderatora Forum Wizaz.pl.

Powód ostrzeżenia: Link do konkursu z nagrodami - prośba o kliki (spam)
-------
link do konkursu w podpisie
-------

To ostrzeżenie jest równoważne z przyznaniem 3 punktów karnych. Otrzymanie 4 i więcej punktów wiąże się z ograniczeniem dostępu do forum.
W zależności od przewinienia punkty karne są lub też nie cofane
no proszę... ciekawe... wydaje mi się, że ktoś podkablował, bo NA PEWNO wszystkich linków system automatycznie nie śledzi, no chyba że link jest ukryty pod jakimś tekstem, to może wtedy nie wyłapuje?
Spam, też mi coś. Spam to by moim zdaniem był, gdybyś pisała posty na każdym możliwym wątku z prośbą o głosy. A tak kto chce czyta, a kto chce, nie czyta...

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ale zaluje ze sie nie zalpalam na to spotkanie
a Nadia slodka jak zaawsze

a i zapomnialam powiedizec ze w miedzyczasie poczta zgubial jakas przesylke do mnie dostalam awizo a na poczcie nic o takiej przesylce nie wiedizeli ani w systemie nie mieli ani na zywo
i co w tym tyg poszlma na poczte i znalaezli buraki paczke z Hipp
no szkoda, ale następnym razem już się spotkasz z nami mam nadzieję

ech bałagan na tej poczcie dobrze że się paczka znalazła

Cytat:

prunelle
twoje tez mam fajne fotki z Krzysiem
i w ogóle super są zdjęcia, gdzie chłopaki ze sobą gadają

kasia- jeszcze się zgadamy kiedyś, może trafi się lepsza pogoda i zrobimy piknik
to ja Ci wyślę też maila na prv
Krzysio zjadł co jego wykąpał się i śpi
a o tej 16 jak się obudził to też zjadł w 15 minut i dalej kimał do 19! To świeże deszczowe powietrze może na niego tak podziałało albo był pod wrażeniem spotkania z kolegą i koleżanką

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

wstawiam zdj z dzisiaj
prunelle sorry, że Ci buzie zamazałam
hihi, nie szkodzi fajne zdjęcie

Cytat:
fajnie Wam nie no Warszafffka wymiata
czekamy na zdjęcia ze spotkania Ślązaczek

Cytat:
Mirabilka-

O, widzę, ze na pieluszki Babydream będzie promocja w czwartek- Prunelle, coś dla ciebie
nono, będę śledzić, dzięki

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem, dziewczyny kupowałyście może jakieś fajne zawieszki bo chcę dokupić do maty, proszę o jakieś linki:prosi :
oprócz tego co dziewczyny już wrzuciły, my mamy jeszcze lwa z lamaze i Krzyś go zajada z upodobaniem:
http://allegro.pl/lamaze-logan-the-l...656193782.html

Cytat:
qr... ale mnie TŻ wkur... masakra!

od dwóch miesięcy przerabiamy temat - nasze rzeczy z domu teściowej i qr... nie no dobije go kiedyś " ja nie zamierzam nic stamtąd ruszac" wrrrrrrrrrr aż sobie musiałam iśc =~~~
no nie dziwię się, że się wkurzyłaś, nie rozumiem jego postawy

Cytat:

Dziewczyny jeszcze raz - zazdroszczę spotkania Ego i Prunelle - super wasze chłopaki gadają ze sobą obmawiali plan - "ty, mogę ja podbijać do Nadii czy ty wolisz? "
decyzja jeszcze nie została podjęta, a może następnym razem jeszcze Rafałek będzie i Lenka, to będzie trzeba losowanie zrobić

Cytat:
Witajcie

skur..el
matko, ręce opadają... mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli i sąd się nie da nabrać na te bzdury...
trzymaj się

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:05   #585
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

skur..el
trzymaj się

a jego w końcu sprawiedliwość dosięgnie i nie wywinie się od alimentów
a te wszystkie bzdury o slubie i co tam jeszcze wymyśli i tak nie mają znaczenia skoro będą testy,
i tylko fakt, że to jego dziecko się będzie liczył

Cytat:
iza- co wykombinowałaś z tym panelem od maty?
po pierwsze to sprzedający okazał się uczciwym i miły człowiekiem,
zadzwonił do mnie z przeprosinami,
i powiedział, że mata leżała rok nieużywana i on nie sprawdził czy panel działa,
i że jeśli chce to on zwróci pieniądze

ale szkoda mi było tej maty odsyłać, więc rozprułam ten panel i poprosiłam tż żeby zobaczył czy coś da się z tym,
no i mój inżynier naprawił panel
Stary 2011-07-01, 22:07   #586
Tity
Zakorzenienie

nuna brak słów co za palant....
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Mój mały książę już śpi a ja muszę się uczyć Boże... nie mam siły. Jeszcze tylko trochę, muszę tylko spiąć pośladki i wytrzymać jeszcze tydzień
Znam ten ból....mam nadzieję, że jakoś pójdzie ten egzamin w niedzielę...jak nie to się pochlastam bo następny termin we wrześniu....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:09   #587
traicionera
Zakorzenienie

Moja Nadia ma po tym spotkaniu totalnego śpiocha, jak zasnęła po powrocie, to spala do 19.30 z przerwami na jedzenie, podczas którego tez zasypiała, potem z dwie godziny aktywności i znowu psi, ciekawe, jak będzie w nocy

Prunelle- widzę, ze Krzyś podobnie miał jak Nadia

Iizabela- to super, ze udało się naprawić mate zdolnego masz męża
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-07-01 o 22:13
Stary 2011-07-01, 22:10   #588
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

i powiedział, że mata leżała rok nieużywana i on nie sprawdził czy panel działa,

ale szkoda mi było tej maty odsyłać, więc rozprułam ten panel i poprosiłam tż żeby zobaczył czy coś da się z tym,
super zdolnego masz męża

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:18   #589
iizabelaa
Zakorzenienie

Także wyprałam już matę i zabawki i czeka w gotowości na jutrzejszy dzień
Stary 2011-07-01, 22:23   #590
traicionera
Zakorzenienie

Ciekawe, jak się spodoba Idalce Pstryknij może jakieś zdjęcia.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-01, 22:33   #591
iizabelaa
Zakorzenienie

na pewno się spodoba

uciekam spać,
bo mała dzisiaj cały dzień mało jadła, na kolację tylko 100 ml
cos czuję, ze głód ją szybko dopadnie
Stary 2011-07-01, 22:42   #592
prunelle
Wtajemniczenie

traicionera, no to dzień pełen wrażeń powalił nasze dzieciaki

Cytat:
trzymaj się

a jego w końcu sprawiedliwość dosięgnie i nie wywinie się od alimentów
a te wszystkie bzdury o slubie i co tam jeszcze wymyśli i tak nie mają znaczenia skoro będą testy,
i tylko fakt, że to jego dziecko się będzie liczył

ooo, to masz zdolnego męża super, Idalka się będzie bawić

Cytat:
nuna brak słów co za palant....

Znam ten ból....mam nadzieję, że jakoś pójdzie ten egzamin w niedzielę...jak nie to się pochlastam bo następny termin we wrześniu....
zdasz zdasz!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 22:51   #593
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
traicionera, no to dzień pełen wrażeń powalił nasze dzieciaki

ooo, to masz zdolnego męża super, Idalka się będzie bawić

zdasz zdasz!
i dużo deszczowego powietrza
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-01, 23:11   #594
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

skur..el

normalnie porazka daj spokoj faktycznie co za sku...wiel...ech niech wraca do mamusi to mu bedzie dobrze

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:

wstawiam zdj z dzisiaj
hihih no to spotkanie udane dziewczeta i dobrze

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Montii, Coralady ale Wam pozazdroscilam tych zdjęć!!! ja nie mam pomyslow za bardzo, tylko o oceanie pomyslalam, nie wiem co tam dorzucić
Załącznik 4060413
o jak slodko hihihi a jakie spojrzenie ....schrupac bobaska

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Oh....jakbym zrobiła zakupy sobie....ale muszę na chałupkę oszczędzać póki co. A dziecięcego działu też dotyczy ta promocja?

Dziewczyny zmałpowałam po Was i zrobiłam Leonkowi aranżację z lodami i balonikiem, ale za nic nie mogłam sprawić, żeby udawał, że trzyma lody Będzie cieplej to go trochę ładniej ubiorę i mu też porobię na pamiątkę więcej takich zdjęć
tity pomyslowa kobitka z ciebie a zdjecie normalnie rewelacja
tracionera nadia jak zwykle slodziachno...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
wpadłam wam coś pokazać!

1. Fabian w dżungli

edit: cos mi sie zle zdjecia ładują ;p
No nie moge
A ty to dopiero pomyslowa jestes..hihihi
Fabian BOSKIIIIIIIIIIIII
i jaka klate ma hihihihi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczyny jaka truskawka mi się trafiła

super pomysł z tymi scenkami
no nioe moge nawet truskawki maja wzwod
Stary 2011-07-01, 23:13   #595
ego_ego
Wtajemniczenie

nuna -bez komentarza pozostawię jego zachowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
napewno zdasz Kochana

Cytat:
no to extra

tity czy mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie w nosidle?

prunelle, traicionera mój też był śpiący cały czas, coś w tym jest
a na serio to świeże deszczowe powietrze, normalnie w deszczu nie chodzimy na spacery

mam dylemat które nosidło kupic - bondolino czy marsupi - ehhhh
ja to jak zwykle
no i zaczęły mi sie podobać chusty - wszystko przez prunelle - może bym sobie jakąś kupiła, ale ktora lepsza tkana czy elastyczna??????
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:14   #596
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
miamore to ja nie wiem o co kamanMożesz spróbowac jutro.Za co z góry dziękujemy

Monti widzę,że bawisz się z Fabiankiem jak my z LilkąZaraz poszukam jakiś fotek,niektóre są jak była jeszcze mała np.z owieczką,albo księżniczka na ziarnku grochu Mam tego więcej
WOW normalnie rewelacja....ale masz glowe..kurde ja to bym nie umiala tak zrobic niestety...brak weny chyba i checi,
Stary 2011-07-01, 23:24   #597
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
normalnie porazka daj spokoj faktycznie co za sku...wiel...ech niech wraca do mamusi to mu bedzie dobrze

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

hihih no to spotkanie udane dziewczeta i dobrze

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

o jak slodko hihihi a jakie spojrzenie ....schrupac bobaska

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

tity pomyslowa kobitka z ciebie a zdjecie normalnie rewelacja
tracionera nadia jak zwykle slodziachno...

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

No nie moge
A ty to dopiero pomyslowa jestes..hihihi
Fabian BOSKIIIIIIIIIIIII
i jaka klate ma hihihihi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

no nioe moge nawet truskawki maja wzwod
dzięki
jak się nosi Marsupi?

Cytat:
nuna -bez komentarza pozostawię jego zachowanie

napewno zdasz Kochana

no to extra

tity czy mogłabyś wrzucić jakieś zdjęcie w nosidle?

prunelle, traicionera mój też był śpiący cały czas, coś w tym jest
a na serio to świeże deszczowe powietrze, normalnie w deszczu nie chodzimy na spacery

mam dylemat które nosidło kupic - bondolino czy marsupi - ehhhh
ja to jak zwykle
no i zaczęły mi sie podobać chusty - wszystko przez prunelle - może bym sobie jakąś kupiła, ale ktora lepsza tkana czy elastyczna??????
Haha, to widzę, ze rzeczywiście masz dylemat
podobno na początek lepsza elastyczna, bo łatwiej dociągnąć.
Ja na razie poprzestanę na nosidłach ergo

http://deser.pl/deser/1,111858,98691...pieknosci.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-01, 23:33   #598
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
dzięki
jak się nosi Marsupi?

Haha, to widzę, ze rzeczywiście masz dylemat
podobno na początek lepsza elastyczna, bo łatwiej dociągnąć.
Ja na razie poprzestanę na nosidłach ergo

http://deser.pl/deser/1,111858,98691...pieknosci.html
A wlasnie ...marsupiiiii
no to tak,mala mi plakusia jak ja wkladam musze troche ponosic zeby sie uspokoila...i kurde mam jakas manie i sprawdzam co chwile czy oddycha,najpierw niby rozglada sie na boki wszystko ja interesuje ale jak za jakies 10,15 minut usypia to zamiast obkrecic glowe na bok to wtula sie na prosto w moje cycuchy a ja sie boje ze sie udususia,,,ech musimy sie razem przyzwyczaic chyba
Stary 2011-07-01, 23:46   #599
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A wlasnie ...marsupiiiii
no to tak,mala mi plakusia jak ja wkladam musze troche ponosic zeby sie uspokoila...i kurde mam jakas manie i sprawdzam co chwile czy oddycha,najpierw niby rozglada sie na boki wszystko ja interesuje ale jak za jakies 10,15 minut usypia to zamiast obkrecic glowe na bok to wtula sie na prosto w moje cycuchy a ja sie boje ze sie udususia,,,ech musimy sie razem przyzwyczaic chyba
Moja Nadia tak samo robi
Czasem jej tak delikatnie łebek przekręcam na bok.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-07-01, 23:57   #600
tajka88
Zakorzenienie

Hejka nie bylo mnie pol dnia a tutaj 6 stron
Super, ze spotkanie sie udalo. Szkoda, ze nie ma wiecej fotek.

Bylysmy na wazeniu... Lenka baardzo malo przytyla w tydzien tylko 120g(waga lazienkowa jest do dupska;p) czyli wazy 6260g. Dzis strasznie malo jadla 2x okolo80, raz 145 raz okolo 90 i 80...

Dzis caly dzien poza domem, bylismy na wazeniu, pozniej na kawie, pozniej pojechalismy do othercare i kupilismy fotelik w koncu wybralismy 9-18kg bo wyglada stabilniej, lepszy dla malenstwa. O taki, rozowy;p $(KGrHqJ,!joE1K(oNOj0BNW-+JIJrw~~_12.jpg
Kupilam tez skarpetki dla malej i taka podkladke pod glowke do spacerowki, bo nie bylo w naszej.

W drodze powrotnej poszlismy do kawiarni na obiadek, pozniej na miasto ogladac buty do wspinaczki, ale niestety nie kupilam...:P
Mielismy tez spotkanie pozegnalne z ludzmi z pracy w knajpie... z 25 osob i kazdy chcial Lene dotknac, pogadac, albo ponosic... biedactwo.... Byla grzeczna, ale jak jeden znajomy ja wzial to odrazu w ryk;p zjadla i zasnela na reszte spotkania (z 2i pol h:P)
Mecza mnie juz wyjscia do pubu a kiedys chodizlam 2-3 razy w tygodniu;p.
W drodze do domu zjedlismmy w BK. Lena ma dosyc duza ciemieniuche wiec kapiel o 21.30(duuuuzo pozniej niz zwykle) i z tego co widzialam duzo lepiej to wyglada. Spi od 22.
Cytat:
wpadłam wam coś pokazać!
1. Fabian w dżungli
Zaaaa raaaa biii ste
Cytat:
Zgapie i jak tylko dojedziemy do ES to zaczynam fotografowanie Leny Lilka przecudna
Cytat:
W drodze powrotnej Nadia zrobiła kupę i rozpłakała się tak, jak jeszcze nigdy
Biedactwo
Cytat:

Nadia i jej słoń
Super slon, a Nadusia jest przeslodka, ciekawe kiedy Lena ja pozna;p

Moja sis cos mowila, ze kupila Lenie jakas zabawke(a ostatnio pokazywalam jej strone Lamaze;p) jutro zobacze
Cytat:
Montii, Coralady ale Wam pozazdroscilam tych zdjęć!!! ja nie mam pomyslow za bardzo, tylko o oceanie pomyslalam, nie wiem co tam dorzucić
Załącznik 4060413
rybki fale Tymus sliczny

Cytat:
Kolejna swietna sesja i Leos jest taki duzy

Cytat:

wstawiam zdj z dzisiaj
Swietne foto, wygladaja jak bracia;p
Chce wiecej

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Dawno mnie nie było bo miałam trochę przejścia.
.
Biedactwa
Cytat:
qr... ale mnie TŻ wkur... masakra!

od dwóch miesięcy przerabiamy temat - nasze rzeczy z domu teściowej i qr... nie no dobije go kiedyś " ja nie zamierzam nic stamtąd ruszac" wrrrrrrrrrr aż sobie musiałam iśc =~~~
Olej i sama pozabieraj co Wasze a tz patelka w lepek;p
Cytat:
Witajcie

Niektorzy faceci sa straszni... szkoda ze na takiego trafilas, ale mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości