Wakacje 2011 w pełni ,a nasze marzenie o studiach za chwilę się spełni!cz. VIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-01, 23:55   #2491
kaja_92
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacje 2011 w pełni ,a nasze marzenie o studiach za chwilę się spełni!cz. VIII

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Ja z moim Tatą uwielbiam chodzić na zakupy, jest najlepszym doradcą i uwielbiam jego teksty kiedy coś przymierzam. To naprawdę bezcenne usłyszeć od własnego taty "dziecko, nie krzywdź się, masz w tych spodniach tyłek jak słoń"
Nie mówiąc już o tym, że jak gdzieś jedziemy na wakacje to chodzimy razem na dyskoteki
Mamy ten sam gust, zawsze mi coś wybierze. Nie ma takich tekstów, ale zawsze mi powie, że coś jest nie tak.

Ja z moim zawsze obtańczam wesela- od małego. Aż tak wielu tych wesel nie ma, ale jak tylko jest to porywam tatę, a mama siedzi przy stole
Stary 2011-07-01, 23:55   #2492
pranknature
Zadomowienie

Dot.: Wakacje 2011 w pełni ,a nasze marzenie o studiach za chwilę się spełni!cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
pranknature wow śliczna jesteś

ja wiem że na rodziców liczyć nie mogę jeśli chodzi o wsparcie hmm duchowe? bo zawsze mnie dobiją..dlatego chcę jak najszybciej się wyprowadzić. Mój ojciec jednego dnie przychodzi i mówi że zrobi dla mnie wszystko drugiego mnie wyzywa no to jak mam na niego liczyć? zresztą i tak jestem zdania że trzeba liczyć na siebie.
Bziu to było jak miałam początek lat 15... oglądałam zdjecia teraz swoje...ja co miesiac inaczej wyglądałam od tego czasu chyba...najgorsze zdjecie jakie znalazłam to jak mialam 60kg w wieku 17 lat dobrze ze juz tak nie wygladam i tylu kg nie mam. teraz mam krótkie włosy, tzn do ramion, ale zapuszczam. chociaż nie umiem wytrzymać już

na poprzednim avatarze mialam zdjęcie gdy mam początek 18 lat ;p wiec idzie do przodu

Edytowane przez pranknature
Czas edycji: 2011-07-01 o 23:57
pranknature jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:57   #2493
Natii56
Rozeznanie

[QUOTE=Bziu;27878003]pranknature wow śliczna jesteś

jejku,to jest Twoje zdjęcie pranknature?? wow ;O ja myslalam ze to jakis avatar z netu...:PP
Natii56 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:57   #2494
Maja22Maja
Raczkowanie

Ja nie zapomnę , jak uderzył mnie.
Zdarzyło się to raz..kilka miesięcy temu z pięści.. w rekę potem z ogromnym siniakiem chodziłam przez 2 tygodnie
Maja22Maja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:57   #2495
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaja_92 Pokaż wiadomość
A z tatą? Relacje poprawiły mi się jakieś 2 lata temu.
A mi się nie potrafią poprawić. Pewnie to też moja wina, bo jak ktoś wcześniej napisał o "metodzie małych kroczków"...to ja wychodzę z założenia: dlaczego ja ? Pewnie to jest i mój błąd, ze jestem tak samo zawzięta i uparta jak on.

A chyba trochę za tym tęsknię, że zawsze mogłam iśc do taty. Tego, że mi opowiadał różne historie, jak byłam mała to brał króli- maksotki robił mi teatrzyki.... no ale mam nadzieje, ze właśnie wyjazd to sprawi,z ę będzie jak kiedyś....
tynus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-01, 23:59   #2496
pranknature
Zadomowienie

ja pamiętam dwie sytuacje gdy mój tata mnie uderzył, w wieku moze 10 lat, i 2 lata temu w marcu,. była taka awantura ... cala się trzęsłam ze strachu, płakałam, nie chce przezyc tego po raz drugi
Stary 2011-07-02, 00:01   #2497
misziaaa18
Zadomowienie

ja tam zakupy robię sama, dla Taty wszystko jest za drogie, dla Mamy wszystko jest za krótkie, za dużo odkrywa i 'jak można dac tyle kasy za podarte spodnie' albo za spódniczkę/sukienkę
misziaaa18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:01   #2498
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
A mi się nie potrafią poprawić. Pewnie to też moja wina, bo jak ktoś wcześniej napisał o "metodzie małych kroczków"...to ja wychodzę z założenia: dlaczego ja ? Pewnie to jest i mój błąd, ze jestem tak samo zawzięta i uparta jak on.

A chyba trochę za tym tęsknię, że zawsze mogłam iśc do taty. Tego, że mi opowiadał różne historie, jak byłam mała to brał króli- maksotki robił mi teatrzyki.... no ale mam nadzieje, ze właśnie wyjazd to sprawi,z ę będzie jak kiedyś....
Zacznij z nim rozmawiać, wyciągnij pierwsza rękę. Ja po moim wiem, że tego nie potrafi. Nie potrafi okazywać uczuć, przyznać się do winy. Jak się pokłócimy, to 2 tyg ze sobą nie rozmawiamy i to ja zawsze pierwsza zaczynam się odzywać.
Zacznij z nim rozmawiać. Przecież to nie zawody- kto pierwszy okaże słabość, ten przegrywa
Stary 2011-07-02, 00:03   #2499
tynus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pranknature Pokaż wiadomość
ja pamiętam dwie sytuacje gdy mój tata mnie uderzył, w wieku moze 10 lat, i 2 lata temu w marcu,. była taka awantura ... cala się trzęsłam ze strachu, płakałam, nie chce przezyc tego po raz drugi
No to powiedzmy, ze mnie rodzice "udezyli" jak byłam dzieckiem w tyłek.
Potem nidgy się nie zdażyło aby, któreś mnie uderzyło np. w twarz czy też wyzywali.
Nie mogę powiedzieć, ze sa jakieś dzike awantury, bo to zazwyczaj jest krótka wymiana zdań...ok zazwyczaj chyba jendak ja to prowokuję, bo zaczynam krzyczeć, a jak ta druga osoba zacznie krzyczeć to działa to na mnie jak czerwona płachta na byka...jestem straszną choleryczką.

kaja_92 ja chyba tak nie potrafię. Dla mnie to chyba by była słabość....wiem, ze chore... ale stwierdzam, że nie potrafię już....chyba sobie nie wyobrażam tego. Głupie, pewnie tak.

Edytowane przez tynus
Czas edycji: 2011-07-02 o 00:05
tynus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:04   #2500
Maja22Maja
Raczkowanie

Cytat:
Też mam to do siebie, że jak sie zestresuję to potem cała dygoczę
Maja22Maja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:05   #2501
pranknature
Zadomowienie

ja nie będę dalej rozwijać wątku, bo chciał czy nie, za dużo tu gosci czasami wchodzi. w każdym bądź razie, rodzice moi są swietni, mam z nimi dobry kontakt, czasami wszedzie są jakies duze/male spiecia.

ide spac, bo umieram z bólu głowy teraz
ale zasypiam przy horrorze na tv puls xd
Stary 2011-07-02, 00:06   #2502
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz dostałam klapsa, ale to jak miałam 6 lat i zwyzywałam kuzynkę, która przyjechała na wakacje- teraz mu się nie dziwię, bo na pewno jej było przykro.
Ale poza tym- już jako dziewczyny- nie dziecka- czyli powyżej 8-9 roku życia nie wyobrażam sobie, żeby podniósł na mnie rękę. On zresztą chyba też sobie tego nie wyobraża.
Tak sobie teraz myślę- mam za✂✂✂istych rodziców- nigdy mi niczego nie zabraniali, zawsze wspierali, pomagali, mogłam o wszystkim im powiedzieć. Chociaż to też pewnie sprawa tego, że zawsze byłam grzecznym dzieciakiem- raczej typ domatora, zero fajek, alkoholu i takie tam
Stary 2011-07-02, 00:06   #2503
chococabana
Rozeznanie

Jak na mnie ktoś podniesie głos to od razu dostaje historycznego ataku płaczu.

Dobranoc ;*
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:07   #2504
Zielona landrynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misziaaa18 Pokaż wiadomość
dobry humanista nie będzie nigdy dobrym matematykiem ale czy to powód żeby olewac matmę???
Prawdziwy humanista (nie taki co nie lubi matmy) to osoba, która ma wiedzę wszechstronną. Sama nie jestem geniuszem z matmy, ale znam osoby (może nie jest ich wiele), które są z tego przedmiotu bardzo dobre. To widać zresztą po wizażankach niektórych, które zdawały zarówno matematykę rozszerzoną jak i rozszerzony polski i uzyskały wysokie wyniki. (marriposa? ) Poza tym nawet na prawo przy rekrutacji liczy się matematyka! A przecież jest to typowo humanistyczny kierunek.
Gdyby nie było obowiązkowego polskiego na maturze, to duża część ścisłowców nie ruszyłaby żadnej książki, taka jest prawda...Matura nie sprawdza wiedzy z literatury języka polskiego, ale przynajmniej jakoś swoje myśli przelać na papier trzeba. Mnie irytuje, gdy ludzie o naprawdę wielkich matematycznych umysłach nie potrafią się wysłowić, robią takie błędy ortograficzne, że aż oczy od patrzenia bolą...

Edytowane przez Zielona landrynka
Czas edycji: 2011-07-02 o 00:33
Zielona landrynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:08   #2505
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynus Pokaż wiadomość
No to powiedzmy, ze mnie rodzice "udezyli" jak byłam dzieckiem w tyłek.
Potem nidgy się nie zdażyło aby, któreś mnie uderzyło np. w twarz czy też wyzywali.
Nie mogę powiedzieć, ze sa jakieś dzike awantury, bo to zazwyczaj jest krótka wymiana zdań...ok zazwyczaj chyba jendak ja to prowokuję, bo zaczynam krzyczeć, a jak ta druga osoba zacznie krzyczeć to działa to na mnie jak czerwona płachta na byka...jestem straszną choleryczką.

kaja_92 ja chyba tak nie potrafię. Dla mnie to chyba by była słabość....wiem, ze chore... ale stwierdzam, że nie potrafię już....chyba sobie nie wyobrażam tego. Głupie, pewnie tak.
Dorośniesz do tego Jakiś czas temu też nie potrafiłam

Cytat:
ja nie będę dalej rozwijać wątku, bo chciał czy nie, za dużo tu gosci czasami wchodzi. w każdym bądź razie, rodzice moi są swietni, mam z nimi dobry kontakt, czasami wszedzie są jakies duze/male spiecia.

ide spac, bo umieram z bólu głowy teraz
ale zasypiam przy horrorze na tv puls xd
Jak chcesz pogadać, to na magicznym, jak nie chcesz mówić- rozumiemy
Stary 2011-07-02, 00:13   #2506
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość
Prawdziwy humanista (nie taki co nie lubi matmy) to osoba, która ma wiedzę wszechstronną. Sama nie jestem geniuszem z matmy, ale znam osoby (może nie jest ich wiele), które są z tego przedmiotu bardzo dobre. To widać zresztą po wizażankach niektórych, które zdawały zarówno matematykę rozszerzoną jak i rozszerzony polski i uzyskały wysokie wyniki. (pranknature? ) Poza tym nawet na prawo przy rekrutacji liczy się matematyka! A przecież jest to typowo humanistyczny kierunek.
Gdyby nie było obowiązkowego polskiego na maturze, to duża część ścisłowców nie ruszyłaby żadnej książki, taka jest prawda...Matura nie sprawdza wiedzy z literatury języka polskiego, ale przynajmniej jakoś swoje myśli przelać na papier trzeba. Mnie irytuje, gdy ludzie o naprawdę wielkich matematycznych umysłach nie potrafią się wysłowić, robią takie błędy ortograficzne, że aż oczy od patrzenia bolą...
Bo teraz mamy humanistów i hómanistów

a nie umiejący się wysłowić matematyk zdarza się dużo rzadziej niż nieumiejący się wysłowić hómanista

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:14   #2507
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zielona landrynka Pokaż wiadomość
Prawdziwy humanista (nie taki co nie lubi matmy) to osoba, która ma wiedzę wszechstronną. Sama nie jestem geniuszem z matmy, ale znam osoby (może nie jest ich wiele), które są z tego przedmiotu bardzo dobre. To widać zresztą po wizażankach niektórych, które zdawały zarówno matematykę rozszerzoną jak i rozszerzony polski i uzyskały wysokie wyniki. (pranknature? ) Poza tym nawet na prawo przy rekrutacji liczy się matematyka! A przecież jest to typowo humanistyczny kierunek.
bo ja wiem ja zawsze nie lubiłam(bardzo!!!) polskiegoale maturę potrafiłam zdać, znam wiele osób które podobnie jak ja nie lubią polaka ale mature zdały, za to wiele osób które wolało polski miało problemy z majzą i maturą, nie chce oceniac i mówić co jest ok a co nie ale wg mnie to program nauczania w LO jest trochę nie teges, za mało matmy, za duzo godzin jest tracone na takie przedmioty które każdy olewa(pp, po, religia, wf)
Stary 2011-07-02, 00:16   #2508
kaja_92
Wtajemniczenie

A ja nie rozumiem idei matury z j. polskiego. Co ona sprawdza? Ani wiedzę, ani umiejętność wypowiadania się.
Na dobrą sprawę czytanie za zrozumieniem mamy nawet w matmie- zadania, które rozwiązujemy.
Stary 2011-07-02, 00:17   #2509
Natii56
Rozeznanie

Cytat:
Raz dostałam klapsa, ale to jak miałam 6 lat i zwyzywałam kuzynkę, która przyjechała na wakacje- teraz mu się nie dziwię, bo na pewno jej było przykro.
Ale poza tym- już jako dziewczyny- nie dziecka- czyli powyżej 8-9 roku życia nie wyobrażam sobie, żeby podniósł na mnie rękę. On zresztą chyba też sobie tego nie wyobraża.
Tak sobie teraz myślę- mam za✂✂✂istych rodziców- nigdy mi niczego nie zabraniali, zawsze wspierali, pomagali, mogłam o wszystkim im powiedzieć. Chociaż to też pewnie sprawa tego, że zawsze byłam grzecznym dzieciakiem- raczej typ domatora, zero fajek, alkoholu i takie tam
ja to też typ domatora... myśle,ze dzieki temu unika sie jakis duzych klotni
Stary 2011-07-02, 00:18   #2510
kitten92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chococabana Pokaż wiadomość
Ja z moim Tatą uwielbiam chodzić na zakupy, jest najlepszym doradcą i uwielbiam jego teksty kiedy coś przymierzam. To naprawdę bezcenne usłyszeć od własnego taty "dziecko, nie krzywdź się, masz w tych spodniach tyłek jak słoń"
Nie mówiąc już o tym, że jak gdzieś jedziemy na wakacje to chodzimy razem na dyskoteki
Mam identycznie Mój tata jest bardzo wyluzowany, ale nie do tego stopnia, by pozwalać mi na wszystko. Jednak patrzy na mnie, jak na istotę rozumną, w przeciwieństwie do mamy... Szkoda, bo chciałabym mieć z nią lepszy kontakt. Zazdroszczę tym dziewczynom, które przyjaźnią się z mamą, mogą z nią o wszystkim pogadać i nie ma między nimi dystansu. U mnie ta "granica" jest ustalona przez mamę. Z tatą zaś lubię gadać o swojej przyszłości, dobrze doradza mi na zakupach i w mądry sposób odwodzi od głupich pomysłów Co do tematów o seksie, to niby mama już gdy miałam 12,13 lat coś tam ze mną rozmawiała, ale teraz to jest temat tabu...
kitten92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 00:18   #2511
misziaaa18
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie rozumiem idei matury z j. polskiego. Co ona sprawdza? Ani wiedzę, ani umiejętność wypowiadania się.
Na dobrą sprawę czytanie za zrozumieniem mamy nawet w matmie- zadania, które rozwiązujemy.
też prawda, warto dodać że matematyk często musi sam przeczytać i zanalizować zadanie matematyczne/treść książki matematycznej czego niejden humanista by nie zrobił

no ale cóż, jest jak jest, my tego nie zmienimy
Stary 2011-07-02, 00:24   #2512
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś sprawdzała, czy człowiek umie się wypowiedzieć na jakiś temat, układać sensowne zdania i pisać bezbłędnie.
Co sprawdza teraz? Chyba głównie to, czy uczeń przeczytał wystarczającą ilość opracowań i umie dostosować swoje myślenie do wymogów komisji

Stary 2011-07-02, 00:26   #2513
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Kiedyś sprawdzała, czy człowiek umie się wypowiedzieć na jakiś temat, układać sensowne zdania i pisać bezbłędnie.
Co sprawdza teraz? Chyba głównie to, czy uczeń przeczytał wystarczającą ilość opracowań i umie dostosować swoje myślenie do wymogów komisji
Czyli tak naprawdę zabija resztki humanizmu w większości ludzi
Stary 2011-07-02, 00:29   #2514
Jamajka007
Zakorzenienie

Nasza polonistka zawsze mówiła, że nowa matura jest krzywdząca dla zdolnych uczniów Z resztą było to widać po próbnych maturach - osoby, które miały ledwo dps czasem pisały najlepiej z klasy, bo chociaż układały zdania pojedyńcze i traciły pkt za styl, ort itd., to trafiały w klucz

nie wiem czy oglądacie i czy widziałyście ten odcinek: http://maturatobzdura.tv/kto-nami-rzadzi-odcinek-36/ dziewczyna w kręconych włosach mnie powala

Edytowane przez Jamajka007
Czas edycji: 2011-07-02 o 00:32
Stary 2011-07-02, 00:35   #2515
Natii56
Rozeznanie

Cytat:
Nasza polonistka zawsze mówiła, że nowa matura jest krzywdząca dla zdolnych uczniów Z resztą było to widać po próbnych maturach - osoby, które miały ledwo dps czasem pisały najlepiej z klasy, bo chociaż układały zdania pojedyńcze i traciły pkt za styl, ort itd., to trafiały w klucz

nie wiem czy oglądacie i czy widziałyście ten odcinek: http://maturatobzdura.tv/kto-nami-rzadzi-odcinek-36/ dziewczyna w kręconych włosach mnie powala
dokładnie matura z polskiego jest mega krzywdząca..;/ szczegolnie dla zdolnych uczniow,ktorzy wybiegaja poza klucz i nie dostaja pkt. czesto takze wydaje sie ze odp,ktorej oczekuja egzam.jest za banalna i nie moze byc az tak latwa,jak dla osob ktore nie mysla...ale tak jest..;/;/
Stary 2011-07-02, 00:38   #2516
kaja_92
Wtajemniczenie

Cytat:

Oglądałaś ten o Unii Europejskiej-najnowszy?
Będzie fajna kobitka- pewnie będziesz wiedzieć o kogo mi chodzi. Kuba był chyba trochę zirytowany. Szkoda, że nie pokazali wywiadu z nią.
Stary 2011-07-02, 00:41   #2517
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natii56 Pokaż wiadomość
dokładnie matura z polskiego jest mega krzywdząca..;/ szczegolnie dla zdolnych uczniow,ktorzy wybiegaja poza klucz i nie dostaja pkt. czesto takze wydaje sie ze odp,ktorej oczekuja egzam.jest za banalna i nie moze byc az tak latwa,jak dla osob ktore nie mysla...ale tak jest..;/;/
taaa.. bo za "walory" mozna dostać dodatkowy punkt
Cytat:
Oglądałaś ten o Unii Europejskiej-najnowszy?
Będzie fajna kobitka- pewnie będziesz wiedzieć o kogo mi chodzi. Kuba był chyba trochę zirytowany. Szkoda, że nie pokazali wywiadu z nią.
dopiero mam zamiar obejrzeć, bo miałam troche zaległości

Stary 2011-07-02, 00:44   #2518
misziaaa18
Zadomowienie

bo co innego by było gdyby matury z pl były bez czytania ze zrozumieniem i byłyby oceniane tylko przez egzaminatora!! przecież jak np pani od pl zadała temat to 5 różnych osób mogło napisać 5całkiem odmiennych wypracowań, ale wszystkie na temat i wgle ekstra, a gdybhy chcieć je ocenić wg klucza to 1 osoba by nei zdała, 2 ledwo, a 2 byłyby ok

wg mnei podobnie jest z maturą
Stary 2011-07-02, 00:47   #2519
Natii56
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misziaaa18 Pokaż wiadomość
bo co innego by było gdyby matury z pl były bez czytania ze zrozumieniem i byłyby oceniane tylko przez egzaminatora!! przecież jak np pani od pl zadała temat to 5 różnych osób mogło napisać 5całkiem odmiennych wypracowań, ale wszystkie na temat i wgle ekstra, a gdybhy chcieć je ocenić wg klucza to 1 osoba by nei zdała, 2 ledwo, a 2 byłyby ok

wg mnei podobnie jest z maturą
dokładnie! klucz niezwykle ogranicza ucznia,jego talent,chęć wykazania się wiedzą...co z tego,że opiszę np. teorie Nitzschego,skoro nie napisze zdania typu"Judym byl dobrym czlowiekiem",ktore przewazy o naszej punktacji...zenada!!!! ;/;/
Stary 2011-07-02, 00:48   #2520
Bziu
Zakorzenienie

oglądam te odc matura to bzdura i nie wierzę własnym uszom ...
o.O

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości