Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 11 18,03%
Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 46 75,41%
Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem 0 0%
Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem 0 0%
Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem 5 8,20%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-02, 02:52   #2761
dreamnes
Raczkowanie

Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
tez mysle o tym wózku... nie wiem tyl;ko jak sie go prowadzi, wiec bede szukac gdzies....... ps. na allegro 12 zł taniej :P :P :P i tez kurier gratis :P

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

miałam okazje przetestowac... super sie prowadzi i lekki jest
tez mysle o tym wozeczku

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ----------

a i zapomnialam powiedziec 22tydz i u mnie pojawily sie kropeczki na koszuli nocnej to siara. takie pojedyncze kropelki

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:10   #2762
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzirn dobry

my nocke juz mialysmy u siebie w domku, spojrazalam dzisiaj na mala jak slodko rano spala i stwierdzilam ze z kazdym dniem kocham ja coraz mocniej

chcialabym juz grudzien i tulic maluszka nie chce konca ciazy bo w 1 ciazy do 8 miesiaca bylo super ale 9 dal mi tak popalic ze szok!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:26   #2763
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam i ja.
Mam do Was pytanko czy Wasze skarby w brzuszku co dziennie są tak samo aktywne ? Bo wczoraj mało co dawała o sobie znać, a przed wczoraj to przemeblowanie robiła kopała co chwila ze wszystkich stron.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:40   #2764
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja mam do ciebie pytanko

czy ty jestes kazdego dnia tak samo aktywna?
ja zdecydownie nie, raz mam sile gore przenosic raz nie mam sily z wyra wstac...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 08:44   #2765
ela3010
Zadomowienie

Hej.

My w trakcie śniadanka. Zaraz czeka mnie sprzątanko bo w południe mam koleżankę z syniem, kolega mojego, tylko obydwaj bardzo głośno się bawią, a ta koleżanka też w ciąży, tak nam się złożyło.

Joamic dzieci nie zawsze jednakowo kopią, zależy jaki mają dzień.

Daria ja też mam teraz nadmiar miłości

To zmykam.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:15   #2766
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Oj ja tez...od 8 klasy podstawowej- czyli od ponad 14 lat..jak nie umyje rano wlosow to wygladam jakbym ich nie myla pare dni

Dzis okropny dzien, zarowno pogodowo jak i u mnie- znow sie z Tżtem pozarlismy, szlak mnie trafia, bo nie powinnam sie denerwowac,ale mam ochote go udusic!

łącze sie w bólu... zarówno co do włosów jak i TŻta... u mnie też ostatnio napieta sytuacja, a 3 dni było extra...

wczoraj o 22 rodzice NATYCHMIASTkazali mu byc w domu, matka w furii, ojciec wsciekly, wiec rzucil wszystko jechal cale miasto ... i co sie okazalo.... ze tata dal mu skrzydelka dla nas na obiad na niedziel.... no jak sie nie wkurzyc ?!?!?!?! czy on i oni nie kumaja ze on ma SWOJE zycie, SWOJĄ rodzine i nie bedzie zawsze wszystkiego rzucac i biec ?! i mnie za pare miesiecy tez porzuci z noworodkiem bo mama jest wsciekla i musi sie dowiedziec co sie dzieje ?!?!?! ale ja wsciekla to juz w dupie.... ehhhhh faceci

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży cały czas dotykałam brzucha, nie głaskałam tylko trzymała ręce aby czuć kopniaki i urodziłam dokładnie w dniu wyliczonym wg OM. Nie wierzę w takie rzeczy Nawet nie chciała wcześniej wychodzić, gin. musiała mi poród wywoływać na zasadzie: "Chcesz jutro rodzić?", "Tak chcę" to mi odkleiła jajo płodowe, w drodze do domu zaczął odchodzić mi czop, w nocy dostałam skurczy, rano pojechałam do szpitala a wieczorem pierdłam i urodziłam. Och żeby teraz było tak samo, tak łatwo lekko i przyjemnie
hahahahahahahah Tobie i nam tego życze z całego serca

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
no no bardzo fajne chyba sobie taką sprawię

koszulki super, ale wybrac 1 ciężko :P

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam i ja.
Mam do Was pytanko czy Wasze skarby w brzuszku co dziennie są tak samo aktywne ? Bo wczoraj mało co dawała o sobie znać, a przed wczoraj to przemeblowanie robiła kopała co chwila ze wszystkich stron.

u mnie wyraźnych kopniaków brak.... więc cisza i spokój, oby nie przed burzą

i chciałam dodać ze od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze.... kumpela położna mówiła ze to normalne, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale .... męczący ten nieustanny...ból ?! niby jakoś mocno nie boli, ale czuje podbrzusze mocno i wyraźnie :P :P :P Też tak macie????

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-07-02 o 09:17
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:21   #2767
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam w ten pochmurny i zimny dzień - u mnie na termometrze tylko 15 st. Ale mamy lato upalne

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Biorę się za nadrabianie
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:26   #2768
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a ja mam do ciebie pytanko

czy ty jestes kazdego dnia tak samo aktywna?
ja zdecydownie nie, raz mam sile gore przenosic raz nie mam sily z wyra wstac...
No nie ;-)

Witaminka - mnie podbrzusze też czasami bolało. Teraz już mniej.

Idę do sklepu...a tak mi się nie chce. Dobrze że na jutro obiadu nie muszę robić jedziemy na wyżerkę do przyjaciółki

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-07-02, 09:48   #2769
elf27
Zadomowienie

ale naskrobałyście, kiedy to doczytam...

Pytanie do osób na L4- miałyście już jakąś kontrolę ZUS? słyszałam, że ostatnio mocno się czepiają.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:58   #2770
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ale naskrobałyście, kiedy to doczytam...

Pytanie do osób na L4- miałyście już jakąś kontrolę ZUS? słyszałam, że ostatnio mocno się czepiają.
Kobiet w ciąży nie kontrolują. Koleżanka pracuje w ZUSie i tak jest. Każda ciąża może być zagrożona, a przecież z usg nie będą jeździć i oglądać np. jak ułożone jest łożysko

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 09:58   #2771
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka ja też muszę zacząć uważać co jem, bo mam już 4,5kg za dożo. Co prawda mi to nawet nie przeszkadza bo jak się widzę w lustrze to widok mi się nawet podoba No i słodyczy nie pochłaniam zbyt dużo - a co do słodkości to może spróbujesz zastąpić je suszonymi owocami.
Wagę dobrze mieć w domu, bo w domku zważysz się na czczo i bez ubrania. Mi u lekarza wychodzi ponad 1,5kg więcej. Jeśli chodzi o ciśnienie to zbyt wysokie jest niebezpieczne w ciąży (zresztą nie tylko w ciaży), bo może doprowadzić do stanu przed-rzucawkowego.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie jestem
Czasem tak jest że czuc ruchy a potem nic ale nie ma sie czym stresować
Chyba, ze dzidziusia nie czuje się kolejny dzień. Ale brak ruchow jednego dnia nie powinno niepokoić, kiedy trwa to dłużej lepiej od razu jechać do szpitala.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja poczulam w 17 tygodniu, 37 to chyba jednak o tydzien za wczesnie, wiec mam nadzieje, ze to nie prawda )
37tydz. to faktycznie za wcześnie -38 to już by była norma. Ja też poczułam dzidziola w 17tyg. i powiem szczerze, ze nie chciałabym tak wcześnie urodzić. Poza tym przecież jest zasada, ze szczupłe kobity czują dzidzie wcześniej i przy kolejnych ciążach ruchy też się wyczuwa wcześnie - a to nie oznacza, że szczuplejsze i wieloródki rodzą wcześniej.

kkkasikkk wolałabym mieć ze spodniami taki problem jak Ty. Kupiłam sobie świetne spodnie, okropnie mi się podobają, ale jak usiądę to pas ciśnie w brzuch. A mogłam licytować rozmiar większe Ciągle mi się wydaje, ze ja taka szczuplutka jestem Wymienić nie mogę bo sprzedawca już nie ma. Wystawie na allegro i poszukam dla siebie innych, tym razem większych.

Cieszę się że podobają się Wam moje zwierzaczki. Dziękuje.
Stary 2011-07-02, 10:00   #2772
marli
Raczkowanie

dzień dobry w ten paskudny dzień. Kawka juz wypita moze jakoś przetrwam

Ggora i Witaminka współczuję problemów z TZami, jakby było mało, że kobita w ciązy rozstrojona nerwowo, to jeszcze Ci dołoża swoje

Dziewczyny a tak z ciekawosci, jak czujecie czkawkę w swoim brzuszku ?? jakos mnie to zastanawia

Co do zwolnienia, jestem już 2,5 miesiąca, jak narazie ZUS nie pukał
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:00   #2773
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my nocke juz mialysmy u siebie w domku, spojrazalam dzisiaj na mala jak slodko rano spala i stwierdzilam ze z kazdym dniem kocham ja coraz mocniej
o super - gratuluję. A sen zapamiętałaś? Ponoć jak sie śpi na nowym miejscu to sen sie spełnia - w moim przypadku przynajmniej to funkcjonuje.
Stary 2011-07-02, 10:06   #2774
kasiowa4
Raczkowanie

hello kochane!

dawno nie pisałam ale czytam jak tylko znajdę chwile czasu.
dwa tygodnie siedziałam u rodziców na wsi, było cudownie(nie to co w mieście).
siedziałam prawie cały czas nad stawkiem i słuchałam ćwierkających ptaszków w cieplejsze noce spałam z TŻtem w namiocie bo uwielbiam...i było mi tak cudownie.
no i wróciłam do miasta, do domu i znów siedzę sama codziennie do 16, póki TŻ nie wróci.

Dzisiaj z nudów zrobiłam babkę czekoladową z bananami i czekoladkami toffi pycha!!!

do Witaminka:
mnie też ostatnio brzuszek boli, właśnie podbrzusze tylko do tego jeszcze czasami czuję jakieś jakby skurcze. Wszystko napina się w środku i za jakiś czas puszcza. Wczoraj wzięłam sobie nawet pół no-spy bo cały dzień podbrzusze czułam. Wizytę mam na 12 lipca ale jak będzie gorzej to pójdę wcześniej-prywatnie bo się boję że coś może być nie tak.
Dzisiaj jest lepiej, za to rano fasolinka tak rządziła że aż się obudziłam

Miłego dzionka kochane

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:09   #2775
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Kobiet w ciąży nie kontrolują. Koleżanka pracuje w ZUSie i tak jest. Każda ciąża może być zagrożona, a przecież z usg nie będą jeździć i oglądać np. jak ułożone jest łożysko
kontroluja, jeśli zatrudnienie w firmie jest krótsze niż 3 miesiące, gdyz może chodzić o wyłudzenie zasiłku .... jesli dłuższe to luzik wewnętrznie w ZUSach są mega premie za wychwycenie właśnie takich sytuacji wiem, bo jestem zatrudniona od miesiąca, wiec jestem na bieżąco

30t 1d - ?
Stary 2011-07-02, 10:14   #2776
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
kontroluja, jeśli zatrudnienie w firmie jest krótsze niż 3 miesiące, gdyz może chodzić o wyłudzenie zasiłku .... jesli dłuższe to luzik wewnętrznie w ZUSach są mega premie za wychwycenie właśnie takich sytuacji wiem, bo jestem zatrudniona od miesiąca, wiec jestem na bieżąco
Pewnie masz rację Ja się dopytywałam tylko jak może być w mojej sytuacji, jak np. wyjadę z mężem nad morze a oni przyjdą. Ale ja jestem zatrudniona już pod 1,5 roku.

Lecę dziewczyny sprzątać i gotować. Mamy dzisiaj znajomych na kolacji. Będzie lasagne, tortilowe rozmaitości i tortilla truflowa, a na deser ciasto na bitej śmietanie... ale to już z naszej najlepszej cukierni. Już piec nie mam czasu. Tym bardziej, że mam fioła na punkcie dekoracji stołu i jego urządzanie to zajmie mi zapewne z godzinę

Miłego dnia mamusie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:15   #2777
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ja kontroli z ZUS nie miałam a na L4 jestem od 28 marca.

Babka z bananami i tofi - mniam dawaj przepis

Kolejny dzień brzydkiej pogody. Mogło by być taka temperatura ale chociaż słonko niech świeci

Stary 2011-07-02, 10:21   #2778
rojku
Rozeznanie

Witajcie weekendowo.
Moje małe właśnie daje o sobie znać. Zazwyczaj bardziej aktywne jest rano jak wstaję i jem śniadanie.
Zamówiłam sobie już pod natchnieniem eli muliny i kanwę i będę od przyszłęgo tygodnia zaczyć wyszywać coś dla maluszka, a właściwie bardzo konkretne coś:
982619535.jpg
Pomyślałam, że takie misie będą uniwersalne.

Dziś idę na wesele i jutro też. Oczywiście na ostatnią chwilę, czyli wczoraj o 22 zaczęłam przymierzać w co wejdę i się okazało, że nawet jak w wejdę to nie wyglądam korzystnie i skończyło się na tym, że na szczęście wygrzebałam coś u mamy, bo jeszcze by mnie dziś czekało szukanie

Życzę miłego weekendu, ja już znikam się zacząć przygotowywać, żebym jako kształt kulisty wyglądała przynajmniej na zadbaną
Stary 2011-07-02, 10:21   #2779
witaminkaccc
Zadomowienie

ano...i u mnie pogoda bez szału ten początek lipca mógłby byc lepsiejszy

nawet moja mama, w australii, ma 17 stopni na plusie a u nich jesień hehehehehehe

wiem juz kiedy przylatuje- 26.10 i zostaje do 18.01 ... nie wiem jak to logistycznie zrobimy, bo my we 3 mieszkamy z moim bratem i tż, potem jescze dojdzie dzidzia...a gdzie jeszcze mama i jej mąż ?! ehhhh mam na szczescie jeszcze czas by pomyslec

30t 1d - ?
Stary 2011-07-02, 10:27   #2780
magolina
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny już na wstępie mega ważne pytanie do Was: macie też tak, że obrazowo mówiąc wypływa Wam nie tylko ta biała wydzielina ale i tak jakby woda??? pytam się bo dzisiaj rano po prostu ot tak sobie jak się przebudziłam poczułam mokro i trochę ze mnie poleciało jakby wody??? wcześniej mi się to nie zdarzało, do tej pory nie miałam też problemu z nietrzymaniem moczu martwię się trochę ale może to normalne??

Ale jest też i dobra informacja bo wczoraj wieczorem jak leżałam znów poczułam dzidzię i dzisiaj rano to samo

Cytat:
i chciałam dodać ze od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze.... kumpela położna mówiła ze to normalne, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale .... męczący ten nieustanny...ból ?! niby jakoś mocno nie boli, ale czuje podbrzusze mocno i wyraźnie :P :P :P Też tak macie????
Też tak mam mnie brzuch generalnie boli codziennie, raz mniej raz więcej, do tego dochodzi kucie jajnika lewego albo czegoś co tam się znajduje generalnie mnie brzuch będzie bolał ze względu na moją sztywną macicę, dlatego bez no-spy 3x dziennie i magnezu się nie obejdzie.

A co do Tż to Ci się nie dziwię, mnie by szlag trafił jakby na każde zawołanie jechał do teściów, kur...y można by dostać

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Ja od marca jestem na L4 i nie miałam żadnej kontroli, ale wydaje mi się że tak jak piszą dziewczyny kobiet w ciązy nie sprawdzają, bo inaczej lekarze nie byli by tak chętni w wystawianiu zwolnień, chyba że tak jak pisze witaminka są podejrzenia o wyłudzenie.

Tż właśnie biega na górze z mopem kochany mój.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:37   #2781
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
no i wróciłam do miasta, do domu i znów siedzę sama codziennie do 16, póki TŻ nie wróci.

mnie też ostatnio brzuszek boli, właśnie podbrzusze tylko do tego jeszcze czasami czuję jakieś jakby skurcze. Wszystko napina się w środku i za jakiś czas puszcza. Wczoraj wzięłam sobie nawet pół no-spy bo cały dzień podbrzusze czułam. Wizytę mam na 12 lipca ale jak będzie gorzej to pójdę wcześniej-prywatnie bo się boję że coś może być nie tak.
Dzisiaj jest lepiej, za to rano fasolinka tak rządziła że aż się obudziłam

Miłego dzionka kochane
Do 16-tej to i tak nieźle ja na mojego czekam aż do 19-tej. A w tym miesiącu ma strasznie dużo dyżurów, więc ja będę chciała pogadać to zostaje mi tylko tel.

Ja jak czuję takie dolegliwości to od razu biorę 2 tabletki no-spy. W zeszłym tygodniu tak mnie chwyciło, że w ciągu 12godz. zeżarłam 160mg dopiero wówczas ustąpiło. Mi do tego jeszcze brzuch twardnieje i mam uczucie jakby w nim były kamienie. Tyle, ze u mnie coś takiego się pojawia jak się zdenerwuję.

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Lecę dziewczyny sprzątać i gotować. Mamy dzisiaj znajomych na kolacji. Będzie lasagne, tortilowe rozmaitości i tortilla truflowa, a na deser ciasto na bitej śmietanie... ale to już z naszej najlepszej cukierni. Już piec nie mam czasu. Tym bardziej, że mam fioła na punkcie dekoracji stołu i jego urządzanie to zajmie mi zapewne z godzinę
Mniam - pyszności.
Stary 2011-07-02, 10:42   #2782
Myszeczka86
Zakorzenienie

Hejka

Ja sobie tez zamówię to koszulkę z napisem Wychodzę Jesienia
Magolina wiesz lepiej drynnij do gina swojego i mu powiedz bo to mogą sie wody sączyć .

Ja też dzis znowu poczułam małego .

Dziewczyny wypowiedzcie mi sie na ten temat.

Chodze do 2 ginów i do obu na NFZ.
Z obu jestem zadowolona.
Ale czy ja tak mogę chodzic do obu ?????????

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:47   #2783
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Co do L4 to przecież nieraz lekarze wystawiają nawet kiedy ciąża przebiega prawidłowo, bo sam zawód wykonywany przez kobietę może stanowić zagrożenie np. wiąże się z dźwiganiem ciężarów lub stycznością z materiałami chemicznymi lub zakażonymi itp.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Chodze do 2 ginów i do obu na NFZ.
Z obu jestem zadowolona.
Ale czy ja tak mogę chodzic do obu ?????????
Z tego co wiem to jakieś 5-7lat temu można było chodzić do kilku ginów na raz. Nie wiem czy coś się nie pozmieniało.
Stary 2011-07-02, 10:48   #2784
dygotka8
Zakorzenienie

Chawa tak jak napisałaś o swojej wadze to się pomierzyłam i wga jakoś wymiary się wyjatkowo nie zmieniły-może 0,5cm max 1 cm.
musze poszukać jakiejś wagi na allegro

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 10:54   #2785
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Co do L4 to przecież nieraz lekarze wystawiają nawet kiedy ciąża przebiega prawidłowo, bo sam zawód wykonywany przez kobietę może stanowić zagrożenie np. wiąże się z dźwiganiem ciężarów lub stycznością z materiałami chemicznymi lub zakażonymi itp.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Z tego co wiem to jakieś 5-7lat temu można było chodzić do kilku ginów na raz. Nie wiem czy coś się nie pozmieniało.

Kurde muszę sie właśnie gdzies tego dowiedzieć bo nie chce zrezygnowac ani z jednego . Gdzie ja mogę cos na ten temat znajśc ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-02, 11:01   #2786
dygotka8
Zakorzenienie

dziewczyny piszecie ile czasu siedzicei same w domu nim tż wróci...u mnie bywa najczęściej,że do 20 a czasem i później-calusieńki dzień sama siedzę
lece łepek umyc i doprowadzić się do porządku

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:03   #2787
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Myszeczka86 możesz zapytać położnych w poradni, ale na pewno będą się na Ciebie dziwnie patrzeć i nie wykluczone, ze nie będą się orientować. możesz zapytać u źródła czyli w NFZ - moim zdaniem najlepiej telefonicznie, bo bardziej anonimowo

Stary 2011-07-02, 11:07   #2788
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja kontroli z ZUS nie miałam a na L4 jestem od 28 marca.

Babka z bananami i tofi - mniam dawaj przepis

Kolejny dzień brzydkiej pogody. Mogło by być taka temperatura ale chociaż słonko niech świeci

proszę
babka z bananami i toffi kopia.jpg
ja jeszcze daję na nią polewę czekoladową

Edytowane przez kasiowa4
Czas edycji: 2011-07-02 o 11:11
kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:10   #2789
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

dygotka mój tż jak idze do pracy na dzień to wychodzi po 6-taj a wraca 19:30 20-ta czasami później. Jak idzei na nockę to wychodzi po 18-tej i najwcześniej widzimy się rano o 8-mej, ale często przychodzi później. Taki ma charakter pracy, ale ja już do tego przywykłam, tylko jak ma dużo dyżurów to nawet pogadać nie mamy kiedy.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

kasiowa coś mi się wydaje, ze ta babka wychodzi strasznie słodka

Stary 2011-07-02, 11:10   #2790
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Myszeczka86 możesz zapytać położnych w poradni, ale na pewno będą się na Ciebie dziwnie patrzeć i nie wykluczone, ze nie będą się orientować. możesz zapytać u źródła czyli w NFZ - moim zdaniem najlepiej telefonicznie, bo bardziej anonimowo

Ja chodze do 2 ginów i u obu mam tą samą położną i ona mi powiedziała że raczej nie powinnam do obu chodzic i dlatego was o to pytam.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości