|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Propozycje na następny temat wątku
|
|||
| zamiast sanek wózki pchamy o to my zimowe mamy. Listopad/grudzień 2011 |
|
11 | 18,03% |
| Wiosna, lato, jesień z brzuchem a na zimę już z maluchem. Listopad/grudzień 2011 |
|
46 | 75,41% |
| Zimowe mamy humor mają wspaniały, bo cały rok z brzuchem biegały |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zimą już z maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upalne lato z brzuszkiem a zima z naszym maluszkiem |
|
0 | 0% |
| Upale lato z brzuszkiem a na zimę już z maluszkiem |
|
5 | 8,20% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coś nas kopie coś nas trąca... czuć już ruchy naszego brzdąca XI/XII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- a i zapomnialam powiedziec 22tydz i u mnie pojawily sie kropeczki na koszuli nocnej to siara. takie pojedyncze kropelki
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
dzirn dobry
![]() my nocke juz mialysmy u siebie w domku, spojrazalam dzisiaj na mala jak slodko rano spala i stwierdzilam ze z kazdym dniem kocham ja coraz mocniej ![]() chcialabym juz grudzien i tulic maluszka nie chce konca ciazy bo w 1 ciazy do 8 miesiaca bylo super ale 9 dal mi tak popalic ze szok!
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja.
Mam do Was pytanko czy Wasze skarby w brzuszku co dziennie są tak samo aktywne ? Bo wczoraj mało co dawała o sobie znać, a przed wczoraj to przemeblowanie robiła kopała co chwila ze wszystkich stron.
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam do ciebie pytanko
czy ty jestes kazdego dnia tak samo aktywna? ja zdecydownie nie, raz mam sile gore przenosic raz nie mam sily z wyra wstac...
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
My w trakcie śniadanka. Zaraz czeka mnie sprzątanko bo w południe mam koleżankę z syniem, kolega mojego , tylko obydwaj bardzo głośno się bawią, a ta koleżanka też w ciąży, tak nam się złożyło.Joamic dzieci nie zawsze jednakowo kopią, zależy jaki mają dzień. Daria ja też mam teraz nadmiar miłości To zmykam. |
|
|
|
#2766 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łącze sie w bólu... zarówno co do włosów jak i TŻta... u mnie też ostatnio napieta sytuacja, a 3 dni było extra... wczoraj o 22 rodzice NATYCHMIASTkazali mu byc w domu, matka w furii, ojciec wsciekly, wiec rzucil wszystko jechal cale miasto ... i co sie okazalo.... ze tata dal mu skrzydelka dla nas na obiad na niedziel.... no jak sie nie wkurzyc ?!?!?!?! czy on i oni nie kumaja ze on ma SWOJE zycie, SWOJĄ rodzine i nie bedzie zawsze wszystkiego rzucac i biec ?! i mnie za pare miesiecy tez porzuci z noworodkiem bo mama jest wsciekla i musi sie dowiedziec co sie dzieje ?!?!?! ale ja wsciekla to juz w dupie.... ehhhhh faceci ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- koszulki super, ale wybrac 1 ciężko :P ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
u mnie wyraźnych kopniaków brak.... więc cisza i spokój, oby nie przed burzą i chciałam dodać ze od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze.... kumpela położna mówiła ze to normalne, bo macica sie przygotowuje do porodu, ale .... męczący ten nieustanny...ból ?! niby jakoś mocno nie boli, ale czuje podbrzusze mocno i wyraźnie :P :P :P Też tak macie????
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-07-02 o 09:17 |
|||
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten pochmurny i zimny dzień - u mnie na termometrze tylko 15 st. Ale mamy lato upalne
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Biorę się za nadrabianie |
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaminka - mnie podbrzusze też czasami bolało. Teraz już mniej. Idę do sklepu...a tak mi się nie chce. Dobrze że na jutro obiadu nie muszę robić jedziemy na wyżerkę do przyjaciółki
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
ale naskrobałyście, kiedy to doczytam...
Pytanie do osób na L4- miałyście już jakąś kontrolę ZUS? słyszałam, że ostatnio mocno się czepiają. |
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2771 | ||
|
Zadomowienie
|
dygotka ja też muszę zacząć uważać co jem, bo mam już 4,5kg za dożo. Co prawda mi to nawet nie przeszkadza bo jak się widzę w lustrze to widok mi się nawet podoba
No i słodyczy nie pochłaniam zbyt dużo - a co do słodkości to może spróbujesz zastąpić je suszonymi owocami.Wagę dobrze mieć w domu, bo w domku zważysz się na czczo i bez ubrania. Mi u lekarza wychodzi ponad 1,5kg więcej. Jeśli chodzi o ciśnienie to zbyt wysokie jest niebezpieczne w ciąży (zresztą nie tylko w ciaży), bo może doprowadzić do stanu przed-rzucawkowego. Cytat:
Cytat:
kkkasikkk wolałabym mieć ze spodniami taki problem jak Ty. Kupiłam sobie świetne spodnie, okropnie mi się podobają, ale jak usiądę to pas ciśnie w brzuch. A mogłam licytować rozmiar większe Cieszę się że podobają się Wam moje zwierzaczki. Dziękuje. |
||
|
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w ten paskudny dzień. Kawka juz wypita
moze jakoś przetrwam ![]() Ggora i Witaminka współczuję problemów z TZami, jakby było mało, że kobita w ciązy rozstrojona nerwowo, to jeszcze Ci dołoża swoje ![]() Dziewczyny a tak z ciekawosci, jak czujecie czkawkę w swoim brzuszku ?? jakos mnie to zastanawia ![]() Co do zwolnienia, jestem już 2,5 miesiąca, jak narazie ZUS nie pukał |
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
o super - gratuluję. A sen zapamiętałaś? Ponoć jak sie śpi na nowym miejscu to sen sie spełnia - w moim przypadku przynajmniej to funkcjonuje.
|
|
|
|
#2774 |
|
Raczkowanie
|
hello kochane!
dawno nie pisałam ale czytam jak tylko znajdę chwile czasu. dwa tygodnie siedziałam u rodziców na wsi, było cudownie(nie to co w mieście). siedziałam prawie cały czas nad stawkiem i słuchałam ćwierkających ptaszków w cieplejsze noce spałam z TŻtem w namiocie bo uwielbiam...i było mi tak cudownie.no i wróciłam do miasta, do domu i znów siedzę sama codziennie do 16, póki TŻ nie wróci. ![]() Dzisiaj z nudów zrobiłam babkę czekoladową z bananami i czekoladkami toffi ![]() do Witaminka: mnie też ostatnio brzuszek boli, właśnie podbrzusze tylko do tego jeszcze czasami czuję jakieś jakby skurcze. Wszystko napina się w środku i za jakiś czas puszcza. Wczoraj wzięłam sobie nawet pół no-spy bo cały dzień podbrzusze czułam. Wizytę mam na 12 lipca ale jak będzie gorzej to pójdę wcześniej-prywatnie bo się boję że coś może być nie tak. Dzisiaj jest lepiej, za to rano fasolinka tak rządziła że aż się obudziłam ![]() Miłego dzionka kochane
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wewnętrznie w ZUSach są mega premie za wychwycenie właśnie takich sytuacji wiem, bo jestem zatrudniona od miesiąca, wiec jestem na bieżąco
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się dopytywałam tylko jak może być w mojej sytuacji, jak np. wyjadę z mężem nad morze a oni przyjdą. Ale ja jestem zatrudniona już pod 1,5 roku.Lecę dziewczyny sprzątać i gotować. Mamy dzisiaj znajomych na kolacji. Będzie lasagne, tortilowe rozmaitości i tortilla truflowa, a na deser ciasto na bitej śmietanie... ale to już z naszej najlepszej cukierni. Już piec nie mam czasu. Tym bardziej, że mam fioła na punkcie dekoracji stołu i jego urządzanie to zajmie mi zapewne z godzinę Miłego dnia mamusie
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Ja kontroli z ZUS nie miałam a na L4 jestem od 28 marca.
Babka z bananami i tofi - mniam dawaj przepis ![]() Kolejny dzień brzydkiej pogody. Mogło by być taka temperatura ale chociaż słonko niech świeci
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie weekendowo.
Moje małe właśnie daje o sobie znać. Zazwyczaj bardziej aktywne jest rano jak wstaję i jem śniadanie. Zamówiłam sobie już pod natchnieniem eli muliny i kanwę i będę od przyszłęgo tygodnia zaczyć wyszywać coś dla maluszka, a właściwie bardzo konkretne coś: 982619535.jpg Pomyślałam, że takie misie będą uniwersalne. Dziś idę na wesele i jutro też. Oczywiście na ostatnią chwilę, czyli wczoraj o 22 zaczęłam przymierzać w co wejdę i się okazało, że nawet jak w wejdę to nie wyglądam korzystnie i skończyło się na tym, że na szczęście wygrzebałam coś u mamy, bo jeszcze by mnie dziś czekało szukanie ![]() Życzę miłego weekendu, ja już znikam się zacząć przygotowywać, żebym jako kształt kulisty wyglądała przynajmniej na zadbaną
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
ano...i u mnie pogoda bez szału
ten początek lipca mógłby byc lepsiejszy ![]() nawet moja mama, w australii, ma 17 stopni na plusie wiem juz kiedy przylatuje- 26.10 i zostaje do 18.01 ... nie wiem jak to logistycznie zrobimy, bo my we 3 mieszkamy z moim bratem i tż, potem jescze dojdzie dzidzia...a gdzie jeszcze mama i jej mąż ?! ehhhh mam na szczescie jeszcze czas by pomyslec
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny już na wstępie mega ważne pytanie do Was: macie też tak, że obrazowo mówiąc wypływa Wam nie tylko ta biała wydzielina ale i tak jakby woda??? pytam się bo dzisiaj rano po prostu ot tak sobie jak się przebudziłam poczułam mokro i trochę ze mnie poleciało jakby wody??? wcześniej mi się to nie zdarzało, do tej pory nie miałam też problemu z nietrzymaniem moczu
martwię się trochę ale może to normalne??![]() Ale jest też i dobra informacja bo wczoraj wieczorem jak leżałam znów poczułam dzidzię Cytat:
generalnie mnie brzuch będzie bolał ze względu na moją sztywną macicę, dlatego bez no-spy 3x dziennie i magnezu się nie obejdzie.A co do Tż to Ci się nie dziwię, mnie by szlag trafił jakby na każde zawołanie jechał do teściów, kur...y można by dostać Cytat:
Tż właśnie biega na górze z mopem kochany mój.
|
||
|
|
|
#2781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak czuję takie dolegliwości to od razu biorę 2 tabletki no-spy. W zeszłym tygodniu tak mnie chwyciło, że w ciągu 12godz. zeżarłam 160mg dopiero wówczas ustąpiło. Mi do tego jeszcze brzuch twardnieje i mam uczucie jakby w nim były kamienie. Tyle, ze u mnie coś takiego się pojawia jak się zdenerwuję. Cytat:
|
||
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja sobie tez zamówię to koszulkę z napisem Wychodzę Jesienia Magolina wiesz lepiej drynnij do gina swojego i mu powiedz bo to mogą sie wody sączyć . Ja też dzis znowu poczułam małego .Dziewczyny wypowiedzcie mi sie na ten temat. Chodze do 2 ginów i do obu na NFZ. Z obu jestem zadowolona. Ale czy ja tak mogę chodzic do obu ?????????
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
Co do L4 to przecież nieraz lekarze wystawiają nawet kiedy ciąża przebiega prawidłowo, bo sam zawód wykonywany przez kobietę może stanowić zagrożenie np. wiąże się z dźwiganiem ciężarów lub stycznością z materiałami chemicznymi lub zakażonymi itp.
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Z tego co wiem to jakieś 5-7lat temu można było chodzić do kilku ginów na raz. Nie wiem czy coś się nie pozmieniało. |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa tak jak napisałaś o swojej wadze to się pomierzyłam i wga jakoś wymiary się wyjatkowo nie zmieniły-może 0,5cm max 1 cm.
musze poszukać jakiejś wagi na allegro
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde muszę sie właśnie gdzies tego dowiedzieć bo nie chce zrezygnowac ani z jednego . Gdzie ja mogę cos na ten temat znajśc ??
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny piszecie ile czasu siedzicei same w domu nim tż wróci...u mnie bywa najczęściej,że do 20 a czasem i później-calusieńki dzień sama siedzę
![]() lece łepek umyc i doprowadzić się do porządku
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
proszę babka z bananami i toffi kopia.jpg ja jeszcze daję na nią polewę czekoladową
Edytowane przez kasiowa4 Czas edycji: 2011-07-02 o 11:11 |
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
dygotka mój tż jak idze do pracy na dzień to wychodzi po 6-taj a wraca 19:30 20-ta czasami później. Jak idzei na nockę to wychodzi po 18-tej i najwcześniej widzimy się rano o 8-mej, ale często przychodzi później. Taki ma charakter pracy, ale ja już do tego przywykłam, tylko jak ma dużo dyżurów to nawet pogadać nie mamy kiedy.
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- kasiowa coś mi się wydaje, ze ta babka wychodzi strasznie słodka |
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodze do 2 ginów i u obu mam tą samą położną i ona mi powiedziała że raczej nie powinnam do obu chodzic i dlatego was o to pytam.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Nawet nie chciała wcześniej wychodzić, gin. musiała mi poród wywoływać na zasadzie: "Chcesz jutro rodzić?", "Tak chcę" to mi odkleiła jajo płodowe, w drodze do domu zaczął odchodzić mi czop, w nocy dostałam skurczy, rano pojechałam do szpitala a wieczorem pierdłam i urodziłam. Och żeby teraz było tak samo, tak łatwo lekko i przyjemnie