|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Może któraś byłaby zainteresowana http://allegro.pl/coca-cola-na-biurko-i1684854957.html
|
#4532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocccccccc
|
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moj mlody sam je od dawna, miecho, jogurty, parowki i takie tam to musze mu dozowac bo nie ma ograniczenia, ile bym nie zrobila tyle zje, za to ryz, makaron ziemniaki sa na NIE, warzywa tez. ![]() takze je samo miecho a na deser same jogurty. jak bym nieograniczala mleka to lekko z literek dziennie ![]() Cytat:
mlody spi, wieczor u nas to widze norma, niespi od 16-18 je, kapanko o 20stej i spi od ok 22
|
|
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek oj biedna Ty...
Paracetamol mozesz
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Amarcia, sprawdzę co tam w środku jest, ale skoro koperkowa pomaga, to nie zmieniam może?
![]() Mamooptymistko, dzięki za link! Szukałam takiej butelki tyle czasu! Wreszcie jest!
|
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
w Apapie właśnie paracetamol
![]() Siasiek, okłady z lodu jedynie przychodzą mi do głowy, albo jakaś maść chłodząca |
|
|
|
#4537 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem
.pewnie nie zuważyłyście mojego braku , ale Wam wybaczam swielkodusznie. Spróbuję Was nadrobić.eweska - już mówiłam przez tel, ale jeszcze raz ogromnie Wam wszystkim współczuję. Maluszek z tego wyjdzie, przecież jest jeszcze malutki i wszystko da sie radę, szkoda mi jego i siostry - bo to ona na tym najbardziej ucierpi. A Centrum Pediatrii na pewno dobrze leczą - wiem, bo tam leżeliśmy z Szymonkiem. DZIEWCZYNY BŁAGAM O KCIUKI! Tz właśnie jest w Centrum Pediatrii - pojechał do laboratorium z moczem Niuńka - dzwoniłam do pediatry czemu Niuniu taki niespokojny jest - kazał zbadać mocz, czy nie pojawiły się leukocyty - to by oznaczało, że bakteria się nasila Czekamy 30 min na wyniki więc błagam o kciuki. Jutro mamy mieć gości, ale to bęzie zależało od wyników. A teraz ide Was nadrabiać. delicadeza witaj - z której części Śląska? Gdzies koło mnie? . Napisz cos więcej o bobasku.
|
|
|
|
#4538 |
|
Wtajemniczenie
|
a jasne ze nie zmieniaj poziomka
tak wtrąciłam przy okazji opinii o hippie---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- i co ja siedze? spac ide... do jutra mamusie |
|
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Używam pieluch Pampres i Dada rozmiar 2 i wkurza mnie że te gumki odciskają się na udkach, mam wrażenie że w Pampersach mocniej. Mój syn nie ma jeszcze 3 tygodni więc 2 na pewno nie są za małe. Czy też macie tak????
|
#4540 |
|
Zadomowienie
|
my tak ma,y w pampersach.
|
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sila na step jest w niedziele mam godzine indywidualna z trenerem i od poniedzialku cwicze sama, bede jezdzic na 7 rano zeby sie wyrobic z praca i pobyc z ola
|
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
postaw sie na moim miejscu, zdejmij ubrania, stan przed lustrem i od razu ci sie zachce
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas babcie tak mówią. Ładny ma apetyt, dobrze, że je to co lubi bo mój to mam wrażenie, że jeść nie lubi. Zje pół kromeczki, pół serka. Jedną parówkę z biedą ma zjeść. A żeby mięso do obiadu całe zjadł to nie ma szans. Za to ryżyk i makarony uwielbia, marchewkę i buraki też. Paulizia dzięki Mary herbatka z hippa koperkowa jest też bez cukry do parzenia w torebkach. Moniqac kciuki są oczywiście. Biedne to dzieciaczki. mamaoptymistka u nas też tak było i dlatego szybciutko przeszliśmy na rozmiar większy. Aguś będziesz jeździć codziennie? dasz radę?
|
|
#4545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widzisz twoj lubi poprostu co innego. moj wymyslil wczoraj ze chce UWAGA UWAGA DZIECIECE KALAMBURY: on chce takie kluseczki z mieskiem jakie jadl w przedszkolu. (myslalam ze pyzy, albo pierogi z miesem)to sa takie kluseczki z kwadratowym mieskiem i to miesko lezy po za kluseczkami na okolo talerzyka ![]() ![]() ![]() i wez mu zrob obiad ![]() po za tym troche sie o niego martwie, nie jest zazdrosny, wydaje sie ok, po za tym ze wymagam chyba ciut za duzo samodzielnosci od niego, a przeciez to nie on chcial miec dziecko tylko ja i powinnam sama sie z tym uporac a nie zeby sie odbijalo na nim dzisiaj po nia dzwonil zeby po niego przyjechala bo sie stesknil(widza sie prawie codzien) i spi u nich, znowu-to juz norma ale chyba nie ma co zabraniac. zle mi
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Siaśku
. nie próbowałas zimych okładów na nogę? żeby znieczuliło.Leukocyty 0-1 w polu widzenia :jupi; andziotku to chyba dobrze prawda? . miał kiedyś 4-5, a 0-1 to chyba ok i nie nasila się?.oczywiście bakterie: dosc liczne ide myju myju za chwilke i lulu .dobranoc. |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 razy w tyg silka plus 2 razy step z aero
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
Eweska, aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o Piotrusiu
Dużo zdrówka mu życzę, a siostrze dużo siły.Dobrze, że za niedługo będziesz miała męża przy sobie, bo tobie pewnie też nie jest łatwo w tej sytuacji. A sprawdzali, czy z Oleńką wszystko ok, czy też nie ma gronkowca? Moniqac ciesze się, że wyniki są dobre A wiadomo jaką bakterię ma Szymon? Przepraszam, jeśli już pisałaś, ale chyba nie zakodowałam.Matallewar super, że znalazłaś sposób na Edzika ![]() Siasiek współczuję skręconej kostki Aguś zazdroszczę i gratuluję samozaparcia w ćwiczeniach ![]() Ja sobie w zeszły poniedziałek postanowiłam, że będę regularnie ćwiczyć (czyt. minimum 5 razy w tygodniu) i udało mi się dopiero 3 razy Dzisiaj chociaż trochę poprawiłam sobie nastrój, bo byłam u kosmetyczki. Człowiek się od razu lepiej czuje, jak ktoś o niego zadba W czasie jak ja poddawałam się pielęgnacji, mąż z Antosiem pojechał złożyć wniosek o wydanie karty chipowej w NFZ i zgadnijcie co? .......... no oczywiście został przepuszczony w kolejce, mimo że Antoś grzecznie sobie spał w foteliku. Możecie mi to wytłumaczyć? Jak baba z dzieckiem stoi, to nikt jej nie przepuści, bo to normalne, ale faceta z dzieckiem wszędzie przepuszczą. Za 2 tygodnie karta będzie do odbioru, więc plan jest taki, że ja znowu idę do kosmetyczki, a oni do kolejki ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Widzę, że tylko ja się pojawiam na forum o takiej godzinie |
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas nocka fajna, Pepe jadł o 20, potem o 2 i przed 6. Przed jedzeniem o 2 i 6 dałam mu butlę z czystą wodą i trochę wypił. W trakcie ostatniego jedzenia wydawało mi się, że Pepe ciśnie kupę. Jak go odkładałam po odbiciu poczułam coś mokrego na plecach.O matko , takiej kupy to jeszcze nie było. Bo kończyła się na łopatkach małego![]() Teraz leży przebrany i pachnący, TZ zabawia go grzechotkami. A ja doję i piszę jedną ręką ( znowu mam gule w prawej piersi, muszę użyć kapuchy Miłego dnia dziewczyny. Mnie się już nie opłaca kłaść. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-07-02 o 07:05 |
|
|
|
#4550 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() AgnieszkaM Ola też będzie pod tym kierunkiem sprawdzana i czy nie ma anemii, siorka też sobie będzie robić badania i jej mąż. U nas nocka fajna ![]() Połozylam się i oglądałam tv czekając na 23 żeby chłopców nakarmić, a obudziłam się o 24.30 i dopiero wtedy karmiłam, a chłopców trzeba było wybudzać, a spali od 19. No i o 5 karmienie i teraz po 8 ale jak na razie tylko Bartus zjadł bo Wiktor jeszcze śpi
|
|
|
|
#4551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może mu przejdzie, zresztą zazdrość może się różnie okazywać, Zosia np baardzo próbuje mi się przypodobać, naśladuje dzidzie, chodzi i ją głaska, całuje, przytula bo widzi że ja to też robię, ale czasem walnie coś jak np "dzidzi nie dom" jak wracamy ze spaceru ![]() Cytat:
no i chyba też muszę przetestować mężula z dziewczynami w kolejce ![]() Cytat:
za kupola i poranną kąpiel (macie z głowy dziś )Witam! nocka dziś dziwna, bo już się przyzwyczaiłam do jednej pobudki, a tu Gabrynia o 23,30 woła jeść ![]() powiedziałam mężulowi na półśnie że nie karmię teraz bo za wcześnie ![]() poszedł jej tłumaczyć, ale nie dała się przekonać ![]() potem jeszcze pobudka o 4.30 no i pochwalę się malutkim sukcesem, bo dziś rano odciągnęłam ociupinkę mleka przed karmieniem i dałam małej z butelki (ok 20ml) i trwało to jakieś 15min ale wypiła będę jeszcze tak robić, może się nauczy w końcu i będę mogła opuścić jaskinie (w zamrażarce mam już 70+130ml mleczka )
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-02 o 09:12 |
||||
|
|
|
#4552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. twoj tz musi byc mega ciachem ![]() 2. twoj antos jest mega ciachem 3. a w kolejce staly same kobiety ![]() Cytat:
twoja zosia wymiata! myslalam ze padne ze smiechu jak przeczytalam ze dzidzi nie dom boje sie ze zostane zlinczowana jak napisze jak wygladala nasza noc ![]() karmienie miedzy 20-21, spanie od 22 do 6:44, mleko i spanie do 9:05 kocham spanie mojego dziecka ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- schudlam!
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc teraz muszę trochę odpokutować ale i tak nie narzekam (choć w nocy mi się zdarza) bo mogłaby budzić się milion pięćset sto dziewiećset razy, a dwa to przeżyję Zosia to spała od 19 do 5-6 rano, jadła i szła spać czasem do 12 (jak była w Gabrysi wieku) dziś zakupy ! i sprzątanie |
|
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I widzę, że wszystkie trzymamy się założeń z czasu ciąży U nas też Hipp codziennie A miało nie być ![]() Cytat:
![]() Szkoda tylko, że biurka nie mam A co do pieluch - u nas 2 Dada zaczęły się odciskać, więc kończymy paczkę i przechodzimy na 3. Wcześniej się nie odciskały... andziot dla Gabi, robi postępy Wczoraj kąpiel, dziś butla, co będzie jutro ![]() Idę, bo kupa
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeew...
ale pogoda o mamo ![]() Nocka jak na moje dziecko lux - 22.00, 1.00, 4.00, 7.00... A wiecie co? Karola ma coś takiego, że zawsze budzi sie ok 3.00 na karmienie i wtedy jest super aktywna ok godziny. Bardzo grzeczna fakt... Leży, rozgląda się, próbuje gaworzyć. Myślicie, ze ma to jakis zwiazek z tym, że o tej porze sie rodziła? |
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko lezac pod katem na kolanach, lapiac za rece, zaczyna siadac ![]() to chyba przez to, ze mialam tyle ruchu w ciazy, ze sie przywyczaila
|
|
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas pobudki o 1:30, 3:45, 6:20. Spaliśmy od 21:30 do 8:00, więc nieźle ![]() Ale od 3:45 przez sen stękanie. O 8 kupa i od 8:30 znów stękanie ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- 3 kupa Może przestanie stękać...
|
|
|
#4558 |
|
Zakorzenienie
|
a moja kupy nie robila juz od 3 dni
tzn dzisiaj jest 3 dzien wczoraj dostala kilka lyzeczek soku jablkowego ugotowalam pol jabluszka i dostala troszke kompociku ![]() ale nic ![]() chyba czopek pojdzie w ruch, bo herbatki koperkowejnie moze
|
|
|
|
#4559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u nas nocka nie najgorsza, choc od godziny 1-szej stekanie i jakis zywczyk sie wlaczyl, zatkalam 2 razy smokiem ale o 2-giej sie poddalam, potem mala nagle chciala sie bawic a ja nei moglam zasnac bo brzuch mnie boli okresowo...to naprawde@ przyszla juz dzisiaj to widze... czy to normalne dostac@ 8 tyg po porodzie mimo, ze karmie tylko UU???????? potem pobudka od 5 stekanie przez sen.... ale dociagnela do 6-stej i potem od 7:40 juz spania nie bylo, TZ sie zlitowal i wzial ja do zabawy bo przeciez radosc byla do karuzelki do taty i w ogole kupa tezi pospalam godzinke jeszcze ![]() a potem bylo karmienie i kupa do lopatek tez i kapanie na szybko pod kranem w umywalce![]() krakowskie powiedzonko tez sie zdziwilam jak do krakowa przyjecham, tzn wredny taki zazarty![]() Cytat:
Cytat:
lacze sie w bolu, ale za to Zoska byla taka szczesliwa po tej kupie...ze zrobila jeszcze jedna na przewijaku na szczescie mala i dalo sie ja ogarnac na szybko![]() Cytat:
![]() kochana dawaj znac co z malutkim siostry ![]() Cytat:
kurcze boje sie jedynie, zeby nie przyzwyczaila sie do butelki bo juz niestety sie denerwuje przy U jak jej wolno leci... i jeszcze ja ten @ dostalam... a biore tabletki Cerazzette czy jakos tak... Andiotku normalne to? Cytat:
![]() Cytat:
![]() lece pod prysznic, bo maz mi zrobil krolewskie sniadanko wiec sie byczylismy w pizamach mala spi wiec lece. buzka
|
||||||
|
|
|
#4560 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozniej sie za to kilkakrotnie psul ![]() zapomnialam napisac chyba ze za picie z butelkizazdroszcze zakupow Cytat:
Cytat:
hmmm mierzylam sie w obwodzie, w najszerszym miejscu i spadlo mi 5 cm od porodu-to tak chyba srednio co? bo pamietam ze w 5 dobe zamawialam pas poporodowy i musialam podac wymiary(pas i tak jakis maly przyszedl, za maly) posprzatalam , umylam klatke, mlody spi,
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

mocccccccc
będzie skręcenie z naderwaniem

, ale Wam wybaczam swielkodusznie. Spróbuję Was nadrobić.

dzisiaj po nia dzwonil zeby po niego przyjechala bo sie stesknil(widza sie prawie codzien) i spi u nich, znowu-to juz norma ale chyba nie ma co zabraniac. zle mi
. nie próbowałas zimych okładów na nogę? żeby znieczuliło.
Dużo zdrówka mu życzę, a siostrze dużo siły.
A wiadomo jaką bakterię ma Szymon? Przepraszam, jeśli już pisałaś, ale chyba nie zakodowałam.