|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stephen King
za mną Chudszy -dobry był, zakończenie nie satysfakcjonujące, ale ...sprawiedliwe
zaczynam dziś Grę Geralda |
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
O ile pamiętam, Grę Geralda też w miarę szybko mi się czytało
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam wieczorem.....
|
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
"Gry Geralda" jeszcze nie czytałam, ale nie ciągnie mnie. Moze kiedyś.
"Pokochala Toma Gordona" takie sobie, całkiem OK, ale chyba bardziej materiał na opowiadanie niż na książkę
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Pokochała Toma Gordona- gdyby tak "włożyć" w zbiór innych opowiadań jak np. w 4 po północy czy Czarnej Bezgwiezdnej nocy nie wypadłoby być może najgorzej, w sytuacji jak funkcjonuje odrębnie jako powieść siłą rzeczy musi być do innych porównywana i na tle np. Bastionu czy Ręka Mistrza wypada słabo
Gra Geralda - jestem po pierwszych 40 stronach, jest ok Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2011-06-29 o 19:37 |
|
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam większość książek Kinga, jakiś czas temu zakupiłam Czarną bezgwiezdną noc i... jestem rozczarowana
Cóż, w tej chwili pocieszam się zbiorem Wszystko jest względne (nawet nie wiem, który już raz czytam tą książkę). Póki co jedną z moich ulubionych powieści jest Historia Lisey - ciężko jest przebrnąć przez początek, ale później - poezja
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna Bezgwiezdna Noc- obleciałam w dwa popołudnia
![]() i przyjdzie nam czekać na nowe dziecko Stefana kolejny rok.... |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
jestem niemalże w połowie
do domku wkroczył....pies.... jestem wstarząśnięta Ty z jakich powodów? |
|
|
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
nie poddałam się, skończyłam dziś Grę....
cóż...wstrząsająca....kos zmar jaki stał się udziałem głównej bohaterki, przebija wszystko podobnie jak w Historii Lisey brakowało mi mnogości bohaterów, napięcie jednak jakie stworzył King wynagrodziło wszystko... nie wrócę jednak do tej książki, chyba mnie przybiła ![]() a dziś....po sobotnim sprzątaniu,gotowaniu,zaku pach etc. zaczynam Serca Atlantydów kupione okazyjnie w Matrasie za 15 zł
|
|
|
|
|
#1331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o Grę... to mi się bardzo spodobało odwołanie do Dolores Claiborne (zresztą według mnie mega książka, pamiętam, że zamiast się uczyć do zaliczenia to czytałam. Dobrze, że to krótka książka i zajęła mi niecałą dobę). |
|
|
|
|
|
#1332 |
|
Konto usunięte
|
Polubiłam Kinga. Chociaż wiele nie czytałam jeszcze
Jakos tak w wakacje mnie bierze na jego książki. Właśnie wypożyczyłam Sklepik z marzeniami.Za mną: Cmętarz zwieżąt ( i ten kocur pierwsza, którą czytałam )Miasteczko Salem Worek kości Lśnienie |
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię Serca Atlantydów
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny jest. Jestem po 70 str. pierwszego opowiadania o małych ludziach w żółtych płaszczykach. Super świetnie jest!!! |
|
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
dziś jestem po pierwszym "opowiadaniu" z powyższego zbioru
jestem zauroczona opowieść o dorastaniu, o potrzebie miłości i akceptacji ze strony matki, o nagłym przejściu z etapu dzieciństwa wyżej wzruszyłam się żałowałam Teda.... |
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Obecnie czytam opowiadanie - Mgłę. Całkiem niezłe. Ale im więcej czytam książek Kinga tym więcej dostrzegam minusów, a na początku byłam bardzo zauroczona niemal każdą książką
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kasalenna;27901443]Ale im więcej czytam książek Kinga tym więcej dostrzegam minusów, [QUOTE]
np? |
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam czarną bezgwiezdną noc - jak dla mnie super opowiadania!
|
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Kochane polećcie jakiś thriller psychologiczny Kinga, najlepiej bez elementów nadprzyrodzonych
.Ostatnio zaczęłam czytać "Lowcę snów" ale to co się tam dzieję....kompletnie nie dla mnie ![]() Podobał mi się "Sklepik z marzeniami", "Cmętarz dla zwierzaków" meega
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Znajdź teraz książkę Kinga bez elementów nadprzyrodzonych
Ja bym Ci poleciła: Dolores Claiborne, Ręka mistrza, Worek Kości i może Lśnienie.
|
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1344 |
|
BAN stały
|
ja właśnie wczoraj zamówiłam sobie "Czarną bezgwiezdną noc"i nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie.
a czy czytałyście "To" ? Jak wrażenia po lekturze ? |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
nienajgorzej
nie spodobało mi się jednak zakończenie.... w mojej TOP5 ta pozycja się nie znajduje |
|
|
|
|
#1346 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Jestem początkującą fanką Kinga i mam za sobą jedynie Zieloną Milę i Lśnienie. Ale obie książki baaardzo mi się podobałyJakiś czas temu zaczęłam Bezsenność. Nie doczytałam nawet 100 stron i na razie się poddałam, jakoś nie mogłam się wciągnąć tak jak w tamte. Planuje do niej jednak wrócić, co o niej sądzicie? ![]() Mam wypożyczoną też Komórkę. Jak oceniacie? Właśnie nie wiem, czy wrócić teraz do Bezsenności, czy zacząć Komórkę. Poradźcie
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Bezsenność nie jest łatwa
niemniej wartościowa nie czytaj na siłę, szkoda Twojej przygody z książką, wróć do niej "kiedyś" polecam na początek łatwo się czytające: Sklepik z marzeniami Pod kopułą Chudszy Wielki marsz Dolores Claiborne Bastion (cudowny) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, Katrin
Też bym poradzila nie czytać na siłę, w końcu nie każda książka musi się podobać. A czasem jest tak, że jak się wroci do książki po małej przerwie, to wtedy od razu inny odbiór też jest i może się podobać
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie
Na pewno rozejrzę się za tymi pozycjami następnym razem jak będę w bibliotece.Bezsenność odłożyłam nieprzeczytaną już parę dobrych miesięcy temu, to pewnie niedługo się znowu za nią zabiorę. Ale tak jak radzicie, jednak najpierw przeczytam inne
|
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
"Bezsenność" jest bardzo nudna, wzięłam ją kiedyś na wakacje i też utknęlam po jakichś 150 stronach. Nie zamierzam do niej wracać, na swiecie jest tyle ciekawszych książek
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

Cóż, w tej chwili pocieszam się zbiorem Wszystko jest względne (nawet nie wiem, który już raz czytam tą książkę). Póki co jedną z moich ulubionych powieści jest Historia Lisey - ciężko jest przebrnąć przez początek, ale później - poezja

A Gry Geralda nie dałam rady przeczytac, w połowie zrezygnowałam