|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł będzie najlepszy dla naszego nowego wątku? | |||
| Chodzimy jak kaczuszki, bo mamy takie piękne brzuszki. |
|
1 | 1,92% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
22 | 42,31% |
| Przez te nasze duże brzuszki chodzimy jak kaczuszki. |
|
1 | 1,92% |
| W kilogramy obrastamy, ale to wszystko dla cudownej roli mamy. |
|
2 | 3,85% |
| W kilogramy obrastamy - dla cudownej roli mamy. |
|
18 | 34,62% |
| Staś, Filip czy Amelka - to i tak będzie nasza ukochana perełka. |
|
10 | 19,23% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
Cytat:
mała rośnie i jest super, kłuć się nie trzeba i zakupy zrobione dla małej to bardzo dobry dzień dziś dla Was zaczął się nowy miesiąc i od razu dobre wiadomosci![]() A ja sobie wzięłam relaksującą kąpiel mmmmmm super![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodziaki ![]() dobra mykam bo już wszystkie mamuśki śpią ciekawe jak ja się przestawie na nocne wstawanie jak już mały będzie na świecie![]() dobranoc mamuśki
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-01 o 23:23 |
|||
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. Mamy IX/
cześć śpiochy!
|
|
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
Agnieszko jak to dobrze, że szyjka się nie skraca!!! No i z tym cukrem też wygląda dobrze, więc teraz tylko wyluzować się i skupić na samych przyjemnych rzeczach
![]() A ja się trochę martwię, że u mojego synka coś złego się dzieje... Są dni kiedy kopie jak szalony, aż cały brzuch skacze, a potem na przykład 2 dni ciszy... I takie delikatne smyranko. Teraz to samo - już się cieszyłam, bo przedwczoraj i wczoraj rano dawał mi nieźle popalić, a potem cisza... Nawet wieczorem ok 23 nie dał nawet maleńkiego znaku, ze jest ze mną, a codziennie o tej porze chociaż trochę się ruszał Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- dzień dobry |
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie maluszek potrzebuje troszkę odpoczynku między swoimi szaleństwami. główka do góry! może danego dnia zmęczyłaś się albo właśnie więcej odpoczywałaś i on też zmieniał sobie plan dnia. u mnie niedawno był taki dzień, kiedy czułam tylko sporadyczne i delikatne smyranie. już się popłakałam, ale mąż mnie uspokajał, że na pewno następnego dnia Kacper znów będzie się bardziej wiercił. i tak było.
|
|
|
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym cały czas prześladuje mnie poczucie, że skoro jest teraz tak dobrze to zaraz może się coś popsuć Wiem, głupia jestem. Ale to chyba przez to, że lekarz nie dawał mi szans na zajście w ciążę, mówił, że może za kilka lat po terapii hormonalnej, potem miałam przygody z wyciekaniem wód (fałszywy alarm), heparyna w brzuch, bo podejrzewali problemy z krzepnięciem krwi, potem skurcze i problemy z szyjką.... Więc chyba czekam co będzie następne Oj chyba kopa potrzebuję i to porządnegoNo, pokopał mnie troszkę ![]() Wybaczcie, że czasem tak smęcę, ale nie krzyczcie jak niedługo znowu trochę Wam potruję, że ruchów mało.....
Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-07-02 o 08:13 |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
mówisz - masz!
![]() ja też się martwię. po poronieniu wszystko przeżywa się dwa razy bardziej... ale damy radę, prawda?! |
|
|
|
#1777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
W końcu nie pada i nawet słonko się przebijaCytat:
TAKI może nie jest szałowy ale tż chciał taki zwyklejszy zegarek, do chodzenia do pracy i na co dzień, bo taki elegancki juz ma![]() Jak ja zamawiałam pajace (ale u kogoś innego) to też mi nikt nie odpisał ale przyszło wszytko jak trzeba także spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
) Są tam 74 sztuki, i potem mam pakę 2 - 94szt![]() Cytat:
Czasami zdarza mi się, że w środku nie czuję ruchów a brzuch się rusza - może masz podobnie? W każdym razie nie zamartwiać się na zapas |
||||
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
a Ja nadal jestem wkurzona wczorajszą sytuacją: narzeczony dostaje co tydzień wypłatę (w piątki lub sobotę), a nagle ich szef poinformował że wypłaty nie dostaną tylko od teraz będzie w poniedziałek. No poprostu masakra. W dodatku pracuje tam mnóstwo facetów którzy w weekendy jeźdźą do rodzin po prawie 100 km, a teraz nawet nie mają po co jechać bo nie mają kasy by im dać i nie mają za co zabardzo pojechać. Jak Mi narzeczony o tym powiedział to o mało nie wybuchłam. My naszczęście możemy możemy pożyczyć od rodziców troszkę na zakupy ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- natka Ja mam podobnie do Ciebie momentami, nie czuje ruchów a narzeczony czuje na ręce lub widzę że brzuch się rusza =) |
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
siedzę na przymusowym odwyku wizażowym(nawet nie mam za bardzo jak nadrabiać) bo szwagierka pojechała na urlop nad morze, a malzowi zacząl się na dobre sezon ślubny, więc nawet w weekendy jestem sama z Konradkiem. No i wariujemy, choć ja juz jestem zmęczona okrutnie bo wcale nie tak łatwo ciągle się schylać, wymyslac zabawy, podnosic go na krzeselko itd. no własnie ja sobie piszę do Was a mały wyciągnął z otwartej pralki całe pranie i porozrzucał po podłodze. A czyściutką, świeżutka pościelą wyciera stolik
|
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
lausanne współczuje tego schylania się i podnoszenia małego
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- zmykam obudzić narzeczonego (może dam radę), bo trzeba zaproszenia rozwieźć =) miłego weekendu Wam życzę =) |
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
ja dziewczynki dziś będę tylko podglądać co tam na forum, bo się pakuję
![]() także proszę się nie martwić jakby co ![]() acha niezła pogoda nam się zapowiada na urlop cały czas pada---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- no i najważniejsze proszę nie robić jakiś numerów i nie rodzić w razie co zaciskamy nóżki i nie dajemy się
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
agnesD miłego wyjazdu =)
|
|
|
|
#1784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla pocieszenia dla ciebie mam 2cm szyjki i rozwarcie a jestem spokojna, także mniej nerwów Cytat:
Cytat:
![]() Zaciskamy i się nie dajemy
|
|
|
#1785 | |||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, w tygodniu nie miałam czasu więc teraz was nadrabiam. od wczoraj jestem już na L4. obudziłam się z takim powerem, że całą chałupkę wysprzątałam
ale jak powiedzialam lekarzowi gdzie i jak mnie pobolewa to od razu sam kazał więcej odpoczywać.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a na koniec wieści najważniejsze w środę byliśmy na usg. maleństwo zdrowe, ruchliwe, serduszko bije bez zarzutu, buźka ładna no i ku wielkiej radości męża to DZIEWCZYNKA!!!!!! ja byłam niezwykle pozytywnie zaskoczona, wprawdzie wcześniej było, ze to chłopiec ale nie na 100% ale jakoś tak mi sięwydawało. a tu taka niespodzianka![]() rośnie nam Agatka ![]()
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
indygo gratulacje córeczki =)))
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- miałam obudzić narzeczonego, ale nie dałam rady więc znów wpadłam do Was =) |
|
|
|
#1787 |
|
Rozeznanie
|
indygo oczywiście gratuluje córeczki
![]() małgosiu oczywiście wiem o co chodzi cieszę się bardzo z tego urlopu, w umie ostatni raz we dwoje , a tak w ogóle to jedziemy w rodzinne strony, ach rodzinki nie widzieliśmy od świąt - niestety rodziców też i tęskno bardzo, ale jeszcze trochę jeszcze chwila
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
trzymam kciuki za ładną pogodę =)
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ty lepiej głośno się nie ciesz bo ten mały spryciarz może jeszcze złośliwie się przekręcić
Mój to czasami mam wrażenie że ma takie złośliwe zagrywki w tylu nie kopnę jak mamusia chce się pochwalić i już mi się przekręcił raz do góry to się stresowałam, teraz znów ma główkę na dole, ale coś czuję że się jeszcze kilka razy to zmieni ![]() Chociaż w sumie jak u Ciebie rozwarcie jest to może mały już się spakował i czeka ![]() Cytat:
Gratulacje Co do tego libido to ja też nie wiem o co im chodzi. Z pozycją - hahah
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z rodzeniem poczekamy na Ciebie, nie martw się ![]() gratki no i proszę ale oryginalne imięja mam nadzieję że moja Małgosia nie okaże się suma sumarum Tymkiem. Też nie było na 100% (ginek dał 99% )
|
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech jeszcze posiedzi w tym brzuszku do połowy sierpnia a potem może wychodzić ![]() Mam nadzieję że spryciula się już nie przekręci , czułam ostatnio jak się przekręcił tydzień temu, jak mi w poprzek brzucha stanął to jak tu było nie poczuć ![]() Miałam leżeć i pachnieć dziś, ahaaa.... pomarzone, już posprzątałam co nieco , bo zaraz szwagierka z dziećmi przyjedzie... potem jakiś obiad zrobić, a ja dalej bym poszła spać ehhh ![]() ale powiemm szczerze pokonałam piętro do mamy z wałóweczką i się zmachałam ![]() A libido hm wysokie nie jest, coś tam kiełkuje, ale chyba tu chodzi o to ukrwienie dobre i wieksze doznania, ale sory z brzuszkiem to sobie można poszaleć
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-07-02 o 11:30 |
|
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
a moje libido jest całkiem znośne. Ale cały czas mi się wydaje że to dlatego że nie bardzo nam można
![]()
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już powoli zaczynam wymiękać, już mnie się nie chce jak wcześniej, ja tylko marzę o spaniu i odpoczynku jak się do łóżka położe
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Żadna do rodzenia się nie szykuje jeszcze Cytat:
Gratulacje córeczki
|
||||
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej...
Na początku oczywiście GRATULUJĘ wszystkim mamom udanych wizyt i wzorowo rosnących maluszków i niektórych klocuszków ![]() indygo gratulacje córeczki ![]() AgnesD życzę udanego wyjazdu, odpocznij sobie kochana...nawet jak nie będzie pogody, to w pochmurne dni również można coś wymyśleć Ważne jest to, że jedziecie razem i spędzicie ten czas we dwoje/no troje ![]() Co do ruchów dzieciaczków...to mój mały przedostatniej nocy TAK SZALAŁ, że obudziłam się z bólu że chyba nie chce matki wykończyć jak jeszcze do wyjścia daleko ... i co ... poskutkowało
|
|
|
|
#1796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja absolutnie na róż się nie przerzucam, pokój i dodatki to turkus, beż żółty itp w razie jakby Wojtuś nam wyszedł![]() dzięki za gratulacje aha, nie wiem, która pisała, że mąż powiedział o dziecku, ze ma nadzieje, że będzie tak długo jak pan spać ale się usikałam ze śmiechu ))))) ja siezastanawiam ile razy do dziecka powiem imieniem suni. jak siostra kupiła pieska to mówiłyśmy do suńki Weronisia, jak do jej córki![]() aha, polecam wam ten artykuł z WO, to żeby nie panikować: http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...rzejmowac.html
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-02 o 12:04 Powód: uzup |
||
|
|
|
#1797 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie - o poranku
nie ma to jak południe tak nazywać Jestem tak rozleniwiona, że nie mam pytań. Mam nadzieję,że to wynik schodzenia stresów, a nie np. anemii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- jak już poskręcacie wsio to fotki zapodaj koniecznie! Cytat:
Ale wy góffniary jesteście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja 3 tyg. temu dostałam nakaz od lek. liczenia ruchów dziecka(mimo że to jeszcze dosyć wczesna ciąża, no ale było pewne zagrożenie) powiem Ci, ze odchodziłam od zmysłów jak po tygodniu mały był niemrawy- ale tez pogoda się pochrzaniła i ja sama po sobie czułam spadek energii. Mąż uspakajał, głaskał brzuszek, ja piłam meliskę i harce wróciły Cytat:
A czy Konradek czasem już nie miał akcji "zmywania" podłóg coś mi się kojarzy,że on tak lubi pomagać na swój sposób ![]() Cytat:
Cytat:
I gratuluję dziewczynki! Super!!!! |
||||||||
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
od rana nie mogłam połączyć się z netem i jak cotka ostatnio normalnie zaczęłam chodzić po ścianach ![]() jeszcze trochę i będą zdjęcia - póki co można się jeszcze przestraszyć wchodząc do pokoiku ![]() Aiszka22 nie stresujemy się! główka do góry!lausanne witaj kochana nie szalej tam z tymi porządkami do kiedy szwagierka urlopuje?AgnesD; udanego urlopu indygo79 córa |
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co teraz powie do psa "do pana" to kulam natka- zegarek fajny kurcze- w poprzednim poście miałam więcej cytatów zaznaczonych i się wszystkie nie wkleiły i już nie pamietam co kumu chciałam napisać ![]() jaki jest limit cytowań???????? |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że będzie długonoga po mężu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

mała rośnie i jest "mała" bo ma 1200g, ale dłuugaśna i dlatego tak sie ta waga "rozłożyła". Ogólnie podobno mała jest do przodu o jakieś 10-15 dni i główka 8 cm wow
mała rośnie i jest super, kłuć się nie trzeba
i zakupy zrobione dla małej
mmmmmm super

Dzisiaj prawie całą noc nie spałam i czekałam, a tu 

) Są tam 74 sztuki, i potem mam pakę 2 - 94szt

w razie co zaciskamy nóżki i nie dajemy się
Chyba wszystkie mamusie potrzebujemy tutaj takiego potwierdzenia jeszcze, że nie jest tak źle